- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Márton #19168 üzenetére
Pénteken este 7-kor mentem el itthonról vásárolni. Indulás előtt próbaképpen bekapcsoltam a telefon hagszóróján szóljont. És úgy ment minden mint a decemberi frissítés előtt. Több helyre mentem, és az egyik újra induláskor 8 óra után egyszercsak meg se nyikkant a telefon (S22+), azóta az alábbi vajákolást kell elkövetnem, hogy a waze szóljon és a telefon is ki legyen hangosítva a kocsiban (Prius+)
Indítom az autót a telefon BT-n érzékeli az autó fejegységet és kapcsolódnak, egy rutin indítja a Waze-t. A wazet kilövőm, a telefonon kikapcsolom a BT-t, a csatlakozás megszűnik. Indítom a Wazet, vissza kapcsolom a BT-t, a fejegységen kézzel csatlakoztatom a telefont.
Így a Waze szól a telefonon, kikapcsolt a telefon saját hangszóróján szóljon opcióval. Andris mond mindent is, és a telefon kihangosítás megy az autó fejegységen. Az autó még nem AA-s.
Wtf? Mi történt? Rájöttek, hogy túl jól sikerült a javítás, és gyorsan toltak rá egy rontást? -
-
Rick4
félisten
válasz
Márton #18375 üzenetére
Bocsi, nem írtam egyértelműen. Gyári kábeles warp charge gyorstöltőt használok.
Nyilván autótípustól is függ, nekem szem előtt van a telefon olyankor is, de mivel mindig megy az android auto, épp a zsebemben is lehetne.
Szerintem amennyivel küzdősebb a kábel, (beszálláskor bedugom, kiszálláskor kihúzom, a kábel be van csukva a középső tárolóhely ajtajával, amiből pont olyan hosszúság van hagyva, hogy odalóg a teleofnhoz, azaznem kell keresgélnem, húzgálnom, pluszban fél másodperc időt igényel) annyival többet is ér. -
flash-
veterán
válasz
Márton #18291 üzenetére
ja a waze -t nem unom, szeretem 😃
a királyság meg nem kell,csak az azzal járó vagyon 🤣Egyébként az életben nem mindent kell túl gondolni: ha valaki kérdez valamit azt valószínűleg azért teszi mert érdekli 😃 nincsen legtöbbször semmi mögöttes tartalom..ezt sokan nem tudják hát most elárultam a nagy titkot 😃
-
válasz
Márton #18253 üzenetére
Ezen értetlenkedtem én is, hogy lesz egy harmadik applikáció
Tehát van a GoogleMaps az általános térkép nézegetésre, lesz a GoogleAsszisztens (ami egyelőre magyarul nem elérhető) az autós navigációra és ott a waze is kb. ugyanerre a célra, ami jól tud már magyarul.
Tehát nem elég, hogy fejleszteni kell a GoogleMaps autós navigációra való funkcióit (amelyek egyelőre nem túl acélosak), hanem még át is rakják egy olyan applikációba, amit majd még meg is kell tanítani magyarul.
Azt hiszem, hogy még elég hosszú ideig a waze marad az alapvető autós navigációs appom
(vagy
, nem is tudom...)
-
Rick4
félisten
válasz
Márton #18047 üzenetére
Sok ilyen példa van, és sem ezek, sem a többi nem olyan, amire ezt a dolgot rá lehetne húzni, ez semmi más, egyszerűen hibás program, hibás térkép-adatbázis, vagy bármi más, amit évek alatt nem tudnak/ akarnak helyrehozni! Az ócsai meg a vésztői sztori legalább 3-4 éves dolog, már akkor is volt ilyen, és most is van.
Hidd el, amikor a múltkor a cseheknél (szerk, az még a lengyel oldalon volt) jöttem haza, és este 11-kor levitt a susnya ulicába, nem gondoltam ennyire viccesnek, akkor és ott már 1000km-nél jártam, reggel 7:05-kor már kocsiban ültem, tehát 17 órányi vezetésnél jártam, úgy nem volt az olyan vicces...Kamienna Gora nevű település volt, ott mentem végig:
És ugye szemre még látványos, hogy a két út körül a "rövidebben"vitt, viszont a gmaps szerint biztosan 1000m-en belül van a különbség, mivel ugyanúgy 242km-es volt az a szakasz, áthúzva az útvonalat 1 perc előny van a hoki utcában!!...
Itt mentem végig, majd beérve itt kellett volna tovább vigyen:
Ehhez képest lefordított a Zankowia utcán, és ott tökön paszulyon keresztül végigvitt a jó út helyett... Anno az igonál volt gyors, rövid, meg valami arany középút, nem tudom, mitt miért nem lehet ezt betervezni. Ha beállítom, hogy 3.5T alatti teherautóval vagyok, nem arra vitt volna? Szerintem csak bonyolítaná a helyzetet!! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Márton #17827 üzenetére
MIUI topik, ott keresd a "MIUI kanosszát".
-
kesztió
aktív tag
válasz
Márton #17799 üzenetére
A tiktokoshülyegyerek-generációnak hála, egy-két évtized múlva kizárólag álló (portrait) képernyővel rendelkező eszközök lesznek forgalomban.
Az ne zavarjon senkit, hogy az emberi látás és gondolkozás alapvetően landscape irányú, evolúció is van a világon.
Meg is kértem a Bing-et, hogy rajzolja meg, hogy fog kinézni az emberiség 100 év múlva, amikor már sikerült adaptálódnia a függőleges állású eszközöhöz: -
-
viktorhu
veterán
válasz
Márton #17427 üzenetére
Gondolom senki nem jelezte a lezárást. Ez egy közösségi app, jelezni kell az ilyen akadályokat. Csak amikor valaki belefut a terelésbe, akkor a forgalmi helyzetet figyeli, nem a waze-t, de azért pár ember rányomhatna az útlezárásra. (Android Auto esetén ezt pont nem is lehet jelenteni, pedig a lezárás talán a legfontosabb feature a waze-ben, amit a többi navi nem tud.)
-
Rick4
félisten
válasz
Márton #17436 üzenetére
Mégis hogy találná ki?
Amikor odaér valaki egy balesethez, frissen kirakott tereléshez, mindenképp ő lesz az elsa, ő szív, és a mögötte érkezőknek jelent.
Ezzel szemben a klasszikus megoldás, azaz a "kitalálás" is úgy működik, hogy valakinek, aki elsőként érkezik oda, a rendőrséghez, tűzoltókhoz, rádióba, tmc infóhoz be kellene telefonálnia, ott lejelenteni, hogy gebasz van, majd onnan a neten keresztül leszívná a rendszer a problémát, a tmc így működik.
Mindez a 3 kattintásos jelentéssel és a forgalom, sebesség elemzéssel sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Egy autópályás baleset első 5 percében, mire a leterelős verzió végigfuthat a rendszeren, 100-150 autó halad el az utolsó lehajtó mögött, nekik mindegy, viszont a waze elméleti síkon a többiek leterelésével nem növeli a dugót az adott helyszínen, sőt, még arra is képesnek kell lennie, hogy az első kerülőút telítődése után második- harmadik kerülőútra viszi a később érkezőket, de akár arra is képes lehetne, hogy a három kerülőútra eloszlassa a kerülni szándékozó leterelt forgalmat.Mindez persze csak tapasztalati alapon sejtés, nem ismerem minden téren a rendszer működését.
Sajnos viszont tapasztaltam már azt is, hogy egy adott útszakaszt képes volt bedugítani csak azért, mert mindenkit egyfelé terelt. -
Rick4
félisten
válasz
Márton #17431 üzenetére
Fog. sincs meddig tartott a zár, miután mi végre lehajtottunk.
Ez fordítva működik. Első odaér, ekkor ugye még a rendőrök, tűzoltók sehol, ő áll, mert előtte minden az úton hever. A navi megkérdi, dugóba kerültél? Igennel válaszol, jelenti. A következő mögötte nem szerencsés, mert a lehajtónál már eljött, de lassít, megáll a sorban, a jelentést ő is leadja. Ők megszívták, nekik ki kell várni, míg legalább egy sáv szabad nem lesz.
Majd jön a harmadik, aki már látja a jelentést, lehajt, megerősíti, hogy hogy útlezárás, leterelés van, elkerüöli a dugót, a rendszer elkezd mindenkit leterelni.
Ezzel összefüggésben az usában pl úgy működik, és errefelé is tapasztaltam többször, hogy a rendőr a baleset előtti lehajtónál mindenkit leküld, ha ő egyszer csak elmegy, és szabaddá válik a pálya, akkor megint lesz valaki, aki addig dugóban állt, majd a sebessége visszaáll a pályán megszokottra, végighalad az addig lezárt szakaszon, jelzi, hogy nincs már ott a lezárás. Utána a második- harmadik is végighalad, a sebességéből pedig látható, mennyivel tud haladni az addig lezárt szakaszon. Emiatt bejelentik, hogy a lezárás oka megszűnt, a nincs ott jelzés után eltűnik a korlátozás jelzése is.Szóval minden valamiért történik, a rendszernek nincs fogalma semmiről...
-
Rick4
félisten
válasz
Márton #17427 üzenetére
Én leírtam már ezeket éppen elégszer, néhány évvel ezelőtt volt éves szinten 100 bejelentés, mellékelve fotó, videó, plusz féloldalas leírások a problémáról és annak megoldásáról, amikor épp olyanhoz került, aki meg tudná oldani, csak nem akarja, az lerázott valamivel, a rosszabbak konkrétan nekifogtak kötözködni...
Egy ideje nem jelentek semmit.
Sajnos ha rossz hozzáállású emberek kerülnek bizonyos pozícióba, abból sosem születik jó eredmény. -
Laslow
senior tag
válasz
Márton #17382 üzenetére
Az sem megy, hogy iPhone-on fektetett módban ne takarja ki a notch a sebességmérőt, az utcanév elejét és azt, hogy hány méter múlva kell majd valamerre fordulni. Hihetetlenül igénytelen és zavaró. Semmibe nem lenne a szoftvernek lekérdeznie, hogy iPhone készüléktípus esetén a nevezett eleneket mondjuk 200 képponttal jobbra csúsztatva jelenítse meg. De nem, nem csinálják meg.
-
Nikaré
őstag
válasz
Márton #17345 üzenetére
Igen.
Az a tapasztalatom, hogy Xiaomi telefon valahogy nem tud megfelelő képfrissítést produkálni AA -val.
Saját kijelzőjén semmi gond, de kocsival összekötve szemrongáló és zavaró.
Nincs nagy merítésem mert egy telefon az alany és nem mai darab
(Redmi Note 9 Miui 13, Android 12 )
Viszont Huawei P30 PRO -val ilyen megjelenítési gond nincs. -
Macika66
őstag
válasz
Márton #17098 üzenetére
De igen. De működik.
Azért az Android 12 már nem egy fogomésbemásolomagyökérkönyvtárba típusű oprendszer, nem olyan, mint a sz@rrá hekkelt WinCE....
Amúgy ha belépsz egy szinttel tovább, akkor egészen ügyesen meg van oldva a szövegfelmondás. A hangfelvétel minősége tökéletes, nem hiszem, hogy indokolt volna a 44,1 kHz 16 biten.
Más: Én nem is tudtam róla, hogy volt ilyen. Az Android 12-esnél már a jobbra-balra suhintásra a VISSZAlépés van beállítva alapértelmezésben... -
viktorhu
veterán
válasz
Márton #17073 üzenetére
Ez is egy több éves feature. Csak úgy tudod áthidalni, ha előre felvett hangot választasz (Andris vagyok, indulhatunk). A helyhez kötött beszédszintetizátoros hangokkal megbolondul határátlépéskor. Pl. Ausztriában németre váltott, aztán Magyarországon is úgy maradt, Peruban elnémult stb. Ha külföldön vagy, nem is tudod a magyar utcanév-felolvasósat kiválasztani.
Levisz, pedig nincs baleset/torlódás: amikor tervezted az utat, még lehetett dugó. Ez is feature sajnos. Ha kevesebb, mint talán 5 perc lenne a megtakarítás, nem fogja megváltoztatni a tervet, akkor sem, ha van benne pár felesleges kanyar vagy jobbkezes utca. Időnként újra kell tervezni, hogy az aktuális helyzetet kövesse. Az ilyen kérdéses / bonyolult helyek előtt mindig terveztetek újat.
-
fant0mi
őstag
válasz
Márton #16900 üzenetére
Értem. Képernyőt ha lekapcsolod, akkor zárol.
Én azt csináltam, hogy a telefonban a megbízható eszközök közé felvettem az autó bluetoothát. Akkor nem zárol, csak egy duplakopp a képernyőn, vagy az oldalán a feloldó gomb és így nem kér kódot, ujjlenyomatot, semmit. De nincs is rá szükség, mert elindítom ezt az energiatakarékost aztán ha nincs semmi, akkor minimum fényerőn megy. -
-
winotto
tag
válasz
Márton #15498 üzenetére
Redmi Note 4 szintén nem jó a matrica állítás.
Ujraindul a Waze.Töröltem a programot több verziót is felraktam.
Jelenleg a legújabb Waze Beta van fent.
A Play áruházban is többen jelezték vissza hogy nem működik..
Én kb 2 hete vettem észre hogy nem jó,azóta szenvedek vele -
válasz
Márton #15496 üzenetére
Jó, hogy írtad a matrica állítást, mert nekem is kellett törölni pár matricát (mert nem találtam a 10 napos matrica beállításának a lehetőségét, ezért lejáratkor törölnöm kell az országos matricát, persze lehet, hogy csak én vagyok a béna).
Na, a lényeg az, hogy ment gond nélkül a matricák karbantartása.
-
pube111
senior tag
válasz
Márton #15302 üzenetére
Elvileg itt:
/var/mobile/Containers/Data/Application/Waze*/Documents/sound
itt van leírás, de nem biztos, mert 4 éves:
https://www.reddit.com/r/waze/comments/3pi5yl/waze_voice_packs/?utm_source=amp&utm_medium=&utm_content=post_bodyÉn nem tudom, nekem nem rootolt.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Márton #14648 üzenetére
Sziasztok!
Mivel a napi telefonom tönkrement, így két muzeális telefont használok. Telefonálás és netmegosztás Samsung S2, kizárólag navigáció Sony Z3C. Az a gondom a Waze-val, hogy időnként "nincs GPS jel" hibát adja, és csak próbálkozik navigálni. aztán 10-15 másodperc múlva megjavul, de csak az is max. fél percig, aztán kezdi elölről. Városi használatra így szinte alkalmatlan. Az esetek felében viszont teljesen jó. A Szülinapp tökéletesen megy, tehát nem a gps vétellel-vevővel van gond. A netkapcsolat elvileg jó, de annak semmi köze a gps vételhez. Természetesen a gps kapcsolat a legpontosabbra és a műhold vételre van állítva. Hol keressem a hibát?
-
fant0mi
őstag
válasz
Márton #14648 üzenetére
Mert engem boldogga tesz. 😁
Ha nagy a tavolsag, sem feltetlen baj. A kek nyil az uton, a sarga meg az erdoben, ahol a kocsi, ilyenkor uzemszeru. Also- felso rakparton elkepzelheto hogy nem arra tesz, amelyiken vagy, foleg ha nem fogadtal neki szot.
Atlagos usereknek ezek nem erdekesek, ezert is nincs benne a beallitasokban, csak kodszavakkal hivhatok elo. -
plömplöm
őstag
válasz
Márton #14395 üzenetére
hálásan köszönöm az értékes információkat tartalmazó linket, de:
1. ezzel a linkkel már rendelkeztem;
2. nem találtam ezen a linken információt arról, hogy Chris0321-nek milyen autója van, te igen?szóval nem árt az autódnak, de jobb félni, mint megijedni? a megromlást elfogadom, mert sok facebook csoportban írnak ilyet, azaz biztosan igaz. az érdekes lesz, ha pont a 100-as adalékok fognak takarítani, mert pont az etanol csinálja ezt és akadnak el ezek a rendszerből előkerülő dolgok az injektorokban. de végülis nekem mindegy, felejtsük el
-
Szili17
tag
válasz
Márton #14050 üzenetére
Abszolút nem kötekedő szándékkal, hanem saját tapasztalatból, én ilyenkor a térképre szoktam hosszan bökni hogy "kb ide megyek" és oda tervezem az utat.
Furcsa érzés, hogy viszonylag ismerem azért a várost meg a környéket amerre járok, de ha nem megy a Waze akkor olyan furcsán érzem magam. Megnyugtató amikor magyaráz még akkor is ha időnként direkt nem arra megyek amerre ő akar.De ha nem menne akkor olyan elveszettnek érezném magam. (Tudom kívülről röhejesnek hangzik.)
-
Szili17
tag
válasz
Márton #14048 üzenetére
Ilyen nincs, hogy lehet követni az aktuális helyzetedet.
Olyan van, hogy megosztod azt a pozíciót ahol vagy, de nem lehet követni csak a helyet lehet megosztani (de nem ezt akarod).
Tervezett úttal együtt lehet, akkor még külön tud szólni is, hogy hamarosan megérkezel. Tervezett út nélkül nem lehet. (Továbbra is furcsa számomra aki a Waze-t tervezett út nélkül használja, de whatever.) -
viktorhu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- alza vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SDD) Beszámítás! Posta ok! (28)
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest