Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simico

    aktív tag

    válasz Szili17 #11158 üzenetére

    Olvasgatva az elmúlt hét termését, elmondanám a magamét :) A Waze is többször csinált már velem olyat, hogy a falun átmenő főútról levitt poros mellékutcákba "lerövidíteni az utat", hogy aztán néhány száz méterrel később visszavigyen a főútra. Ezek szerintem alapvetően térképhibák. A "miért visz bele a dugóba" vs "miért visz a kertek alatt" témában igazad adok neked abban az esetben, ha térben (és nagyjából időben) azonos helyen történik. Például miért visz a Hungárián a dugóba vs miért visz le a Hungáriáról. Az viszont szerintem jogos panasz, amikor a jól járható, eseménymentes autóútról levisz valami fiszemf.szom mellékútra ahol persze megközelítőleg sem tudsz a megengedett sebességgel haladni, cserébe viszont két várossal arrébb beleállít a kisvárosi dugóba amit simán ki lehetett volna kerülni eggyel kijebbi körúton vagy elkerülő úton. Gyanítom, hogy ezek mögött is rosszul beállított szegmensek lehetnek alapvetően.

    Más.
    Veresegyházon elég érdekes dologba futottam bele a gyerkőcöt napközis táborba víve. Hegyalja, Wesselényi Miklós és a folytatásában a Baragödör utca eleje (cserje utcai kereszteződésig) tele van rakva fekvőrendőrökkel. A fekvőrendőrök nem a kereszteződésekben vagy azok közelében, hanem azoktól tisztes távolságban vannak. És itt jön a poén, amit én eddig még sehol se láttam és nem sok értelmét látom. A 30 km/h korlátozó táblák nem az utcák elején és a kereszteződéseknél vannak kitéve, hanem mindkét irányból csak kb 10 méterre a fekvőrendőrök előtt. Tehát minden kereszteződéstől az első fekvőrendőrig lehet ötvennel menni, onnan viszont a következő kereszteződésig csak harminccal. Ráadásként a kereszteződések és a fekvőrendőr között egyik irányból ötvennel, másik irányból (aki a fekvőrendőrtől megy a kereszteződés felé) viszont csak harminccal lehet menni, azaz eltérő sebességhatár van az utca két oldalán. Nem tudom, hogy az önkormányzat / útkezelő mire gondolt, de szerintem ennek így semmi értelme.
    Na szóval, ezt Waze térképen hogyan oldjátok meg? :) Szerintem felesleges lenne még több szegmensre szétszabdalni az utcákat, egyszerűbb az egészre 30-as korlátozást beállítani. Úgy látom, hogy jelenleg 50-re van állítva az összes utca a környéken. Az Árnyas utca viszont már rendesen van kitáblázva, az végig harmincas, valaki legyen szíves beállítani, mert nekem még nem engedi - gondolom még nem frissült, hogy merre jártam.

    Apropó, biztosan csak én vagyok vak, de hol is kéne látnom a korábbi utazásaim? Beléptem, de egyszerűen sehol se találom se a My dashboard-ban, se máshol.

Új hozzászólás Aktív témák