-
Mobilarena
Google Nexus 6P Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja, eddig nagyon jó telefonnak tűnik, mindent tud, ami kell, és nincs sallang.
Ezidáig ellene voltam ezeknek a tepsiknek, de mivel manapság minden 5"-os, úgy voltam vele, hogy ha már lúd, legyen disznó, mert egyébként jól jönne a méret. Szerencsére zsebben sem kényelmetlen, meg jó vékony, amihez képest eléggé egyben van, bár tudom, attól még igencsak benderbarát.
-
ShadowX
őstag
Azért azzal kiegészíteném, hogy a Nexus 6 elég rétegtermékre sikeredett a nagy méretével. Szerintem az N5X is sikeresebb pont emiatt az N6P-vel szemben. Van az a méret, ami már sok embernek nem felel meg.
Plusz a marketing ugyebár...vagyis annak a hiánya. Szerintem itt szúrta el a google a nexus szériát. Mintha valójában nem is az átlagembernek szánták volna ezeket a mobilokat. Sehol egy reklám, hirdetés vagy szolgáltatónál megvásárolhatóság. Régen legalább az utóbbi megvolt.
Meg nem tudom mit akar a google az ökoszisztémájával, de jó lenne ha mindenhol lehetett volna kapni a nexusokat a play store-on keresztül. De ez ugye nem így van/volt.
Egy alternatív megoldásnak tartottam volna, ha nem évente potyogtatják ki a teljesen új telefonokat. Lehetett volna úgy szoktatni az embereket, hogy egy hardver van mondjuk 2 évig és a szoftvert optimalizálják nagyon. Mint a konzolpiacon például. Először veszteséges ugyan a hardver maga (és a szoftvereken keresnek) majd idővel ahogy költséghatékonyabb a gyártástechnológia, úgy fordul át maga a konzol is nyereségessé (nem is kicsit). El nem tudom képzelni mire ne lenne elég egy N5X/N6P hardvere jövő ilyenkor vagy még utána évben. Szerintem a Snapi800 már egy olyan erős proci volt, ami még ma is megállja a helyét. Az azóta eltelt időben pedig lett volna ideje a qualcommnak is csökkenteni a fogyasztást, csíkszélt, stb. Csak mindenki meg van áldva ezzel a 8-10X gyorsabb jelzővel. Az átlagvásárlót nem érdekli az ilyesmi. Márpedig a vásárlók 95%-a átlagvásárló.
Amúgy ne legyen igazam, de előbb-utóbb befigyel mobilokra is a fizetős szoftver...
Szóval azt kell mondjam ezt az apple csinálja jól. Kétévente van nagyobb lépés (ami mostmár egyre kisebb) és évente annak a polírozása. A szoftveres támogatásuk pedig kiemelkedő (a szándékos lassításokat is figyelembe véve). Tudom, tudom az almának csak 2-3 modellre kell optimalizálnia. De a googlenek sem volt/sincs több modellje. Mindig 2 generációt frissített. Az meg nem érdekli őket szemmel láthatóan, hogy a többi oem gyártó mit csinál. Lehetett volna most is így, de ehelyett jött a pixel.
-
Lacee1986
senior tag
Pár hét és biztos fent lesz XDA-n minden 6P-re is, de szerintem inkább örüljünk, hogy nem kapjuk meg ezt a ronda launchert. Mik az a világító nav bár gombok?
Engem legjobban maga a telefon zavar. Még a hülye is látja, hogy ez egy HTC A9. Lecserélték a hátlapot erre a csúnyaságra és rádobtak egy Google logót meg 1000 eurós árcímkét. Nagyon kreatív.
-
mcsabi84
senior tag
Szvsz. akkorát nem tudtak ugrani a 6p-hez képest, ami indokolna egy ilyen mértékű árugrást, így valamit ki kellett találni. Lehetett volna mondjuk egy válasz a 3d touchra, ehelyett a nagy újítás hogy megtartották a jacket, amihez valljuk be nem kellettek mérnökök. Ha ennyi lém lenne telóra, bevallom most nem biztos hogy Sundaiék kapnák meg (főleg hogy szerintem a dizájn is elég csúnya, de ez szubjektív dolog).
-
-
ZolkoW
őstag
ne keseríts el! ja, Moto 6os... a Huawei mintha többet bírna,amúgy az mi4 akksiidejével elégedett vagyok,még ha kevesebb is nálam a sot.
egyszerűen nem találok utódot, valamiben mind elbukik. a P6 végre amoled, jó fényképező, jó akksi, jó hang, B20, támogatott, stb... cserébe nagyobb,mint szeretném,de tegnap kézbe vettem, még épp elmegy,meg tudnám szokni.
itt azok az okosságok fognak hiányozni,amik a miuiban jók -
ZolkoW
őstag
váá, te 6p-t használsz,vagy 6-ost? Mi4 és 6p összehasonlítás érdekelne.. rezgőmotorra írták páran külföldiül,hogy gyenge, namost az picit csalódás lenne,ha az mi4 után ezt sem érezném meg zsebben. más kérdés tán nem merült fel hirtelen, arra is láttam megoldást,hogy a navigációs gombok sorrendjét megfordítsam (ez vajon úgymarad,vagy frissítéskor újra kell? )
-
bolondember
MODERÁTOR
-
gulb
senior tag
Jah johetne minden csak mikor eppen mindent megadoztatnak es betiltanak nah akkor ne varj saslengest...es a google-nak egy max 3m fizetokepes kereslet nem igazan piac...kb nem is ertenek mit akarnak otf eladni sajnos...
Es a keszulek araba meg volt egy par szolgaltatas is nem csak. Maga a hw..jah es most eppen azt rebesgetik jon a korlatlan photos tarhely..szoval nem nem lehet olcsobb..( 27% afa meg vilagrekord ugye)
-
Just_Reboot
addikt
Nálam nincs, ha lenne én lennék az első aki szidná a googlet. Sőt ha az idei nexusok nem tetszenek akkor a mostani helyett veszek egy fekete 64 GB-ost, mert maximálisan elégedett vagyok az N6P-vel.
Ronin- én egyszer még részegen is ráestem és akkor sem lett semmi baja. De azért ijettemben majdnem befostam.
-
Just_Reboot
addikt
Jó hogy jöttél. A tököm tele van azzal hogy mindenhol folyton azt szajkózod hogy ropi az N6P, igen itt is volt kettő akinek meghajlozt a gombnál, de azok első szériások voltak. Én viszonylag szűk gatyábn hordom elég sokszor feszül a zsebemben, de nincs elhajolva. Még tok sincs rajta. Sőt a múltkor próbáltam én is meghajlítani, de nem ment.
-
BeastMode
őstag
-
-
rayoliviero
veterán
47 ROM-ot nem tudom, hogy számoltál hozzá, nem találok közel sem annyit. De megnézem jobban akkor.
Akitől a Mate 8-at vettem, azt mondta, hogy előtte 6P-je volt, ami akadt stock android létére, a Mate 8 jobban bejött neki. Akkuja is jobb.
De ezek nem érdekelnek, tölteni is tudom naponta, így mit számít az akku. A ROM-ok és hogy hogy néz ki a teló.
GSM számlát elfogadja a Huawei 6P esetén? Mert az egyik eladó szerint igen. Én úgy tudtam, hogy nem. Csak ha a GSM bolt intézi. Eleve külföldi töltős, akkor nem hinném.
Mate 8-nál nem fogadja el, de a Nexusra elvileg más vonatkozik. De van egy olyan érzésem, hogy annál sem fogadja el.
-
hjanos1
senior tag
De a Google a Huawei-en keresztül kell, hogy tudjon róla, mivel az update-ben volt valamilyen szintű változás (Szombathelyen működik, ahol eddig nem ment - ma megyek be megint ellenőrizni, illetve ma megyek vissza Budapestre, kiváncsi leszek ott mit produkál).
Az, hogy hivatalosan ők nem forgalmazzák itthon az nem jelenti azt, hogy nem is támogatott. Bár tény, hogy jó lenne már a Google Store itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest