Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

Hirdetés

Bevezető

Új év, új Android verzió, új Nexus készülékek – a keresőóriás egy ideje beállt erre a frissítési tendenciára, és már a nyári Google I/O-n sok ígéretet lehetett hallani, hogy a Lollipop bakijai után (pl. antenna és memóriakezelési gondok) a 6.0 Marshmallow már tényleg a megérdemelt, hibátlan, modern operációs rendszer lesz. A mályvacukros verzió végül megjelent, Dr. Kind Nexus 5-jén pedig már részletesen körbe is járta az újdonságokat, ám tudnak az idei jövevények olyat, amit a korábbiak nem, úgyhogy lesz mit a következő oldalakon kitárgyalni.

A Nexus 6P az AllView P6 Qmax felett
A Nexus 6P az AllView P6 Qmax felett [+]

Abban nincs semmi meglepő, hogy a Nexus 4 és 5 után a Nexus 5X-et a Google az LG-vel karöltve alkotta meg, az első huaweies pletykákat viszont szkepticizmussal fogadták sokan. A Kínai Népköztársaságban ugyanis nem érhető el hivatalosan sem a Play Áruház, sem a legtöbb Google-szolgáltatás, a Huawei pedig kínai. A rájuk esett választás a keresőóriás részéről ugyanakkor pont a legnagyobb mobilpiacra való betörés szándékát jelezheti, ám be tudok dobni a közösbe három ennél prózaibb okot.

Ránézésre felismerni az AMOLED kijelzőt - a Nexus 6P feketéi tökéletesen sötétek
Ránézésre felismerni az AMOLED kijelzőt - a Nexus 6P feketéi tökéletesen sötétek [+]

Az Apple és Samsung Pay mobilfizetési szolgáltatásokkal mostantól az Android Pay próbálja felvenni a kesztyűt, és az NFC-s vagy más módokon történő biztonságos pénzmozgatás alappillére a felhasználó és számlájának védelme. Éppen ezért az Android 6.0 Marshmallow natív módon támogatja a biometrikus azonosítókat, és a piacon talán a Huawei megoldása a legjobb, ugyanis a Mate7 és a Mate S zéró késedelemmel és nagy pontossággal ismeri fel tulajdonosát, a hátlapi érintéses megoldás pedig kapóra jött a Google-nak, hiszen a Nexus készülékek nélkülözik a gombokat az előlapon. A Huawei ráadásul a remek összeszerelést és a jó üzemidőt is számtalan alkalommal demonstrálta, amelyre ugyancsak áhítoztak a Nexus-rajongók. Végezetül pedig, a gyártó hatalmasat lépett előre az eladási mutatók terén, és a Népköztársaságon kívül is előnyös pozícióban van, így anélkül is jól fogyhat a Nexus 6P-re keresztelt referencia phablet, hogy odahaza, Google-szolgáltatásokkal megjelenne. Ada Xu, a Huawei PR igazgatója egy sencseni sajtóbeszélgetésen újságírói kérdésre azt mondta, hogy a 6P iránt olyan nagy a kereslet, hogy még az egyébként bődületes gyártókapacitással rendelkező Huawei számára is gondot okoz az igények kielégítése. Persze arról is beszélt, hogy remek a kapcsolat a Google és a kínai gyártó között és nagyon bíznak benne, hogy ez az együttműködés nem áll majd meg ennél az egy modellnél.

A fekete kamerasáv a sokaknak tetszik, sokaknak nem, a Nexus 6P-nek mindenesetre karaktert ad
A fekete kamerasáv a sokaknak tetszik, sokaknak nem, a Nexus 6P-nek mindenesetre karaktert ad [+]

A szinte teljes egészében fémházba öltözött masina mutatós, puha fehér papírdobozban érkezett szerkesztőségünkbe, melynek a tetején mindössze egy P-betű jelölte, hogy mi található a fedélen túl – a p egyébként állítólag a prémium szóra utal. Mondjuk annak, aki kitalálta, hogy egy olcsó, színes reklámnyomtatványt erre a szép csomagolásra odaragasszanak, és azt csak a doboz megsértésével lehessen leoperálni, a körmére néznék, ritka pancser megoldás. Ám elég csak a gyönyörű készülékre rápillantani (ami Legendd kollégának nem tetszik), és hamar elfeledi az ember a csomagolást. Nálunk a fehér színű Nexus 6P járt, de akad szürke, fekete és arany változat is. Alatta nem a megszokott felhozatal tárult szemeink elé, hiszen mindjárt két USB-C kábelre bukkantunk: az egyik normál USB-re végeződött, a másik pedig USB-C-re, ez megy a 3 amperes gyorstöltő adapterbe is. A dobozbelső még némi leírást és egy SIM-tálca nyitását elősegítő tűt rejtett, fülest viszont nem, amiért már osztjuk is a fekete pontot, kétszázezerért a headsetet már ki ne spórolják.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Mobilarena TV: Az ötödik X-en túl

  Mai témánk az LG referenciakészüléke, a Nexus 5X lesz, ami a Huawei modelljéhez képest kicsit visszafogottabb, de így is rendkívül gyors, és ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik.

 • Camera2-es szoftverpárbaj

  Hat olyan kameraszoftvert hasonlítunk össze, amelyik a Google által tavaly közzétett camera2 API-ra épül, és amivel számos kézi beállítási opció elérhető. Kár, hogy nagyon kevés készüléken.

 • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

  Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

 • Már elérhető az Android 6.0.1

  A Google közzétette legújabb rendszerverziójának első számozott frissítését, az Android Marshmallow 6.0.1-et.

Előzmények

Hirdetés