- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Google Nexus 6P Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcsabi84
senior tag
-
mcsabi84
senior tag
válasz
techie_guy #7101 üzenetére
Azért ez elég nagy merészség volt 1000-1500 Ft-ért aksit venni. Miután elég nehéz a telóban alkatrészt cserélni, én nem ezen spóroltam anno. Lehet valami giga akcióban fogtad ki, de manapság ennyiből duracell aaa-t se kapsz.
-
mcsabi84
senior tag
Én mondtam, hogy az nem lesz egyszerű, de ez szerintem nem bénaság, egy vékony kis üveglapot levarázsolni szerintem még azt is megizzasztja, aki sokadszorra próbálkozik.
Amúgy régen annyit szenvedtem én is ezekkel a SOT időkkel, főleg ha valami játék is becsúszott, nagyjából 3 órákat bírt. Ehhez képest a Pixel 2 XL ultra időket produkál, bőven 6 óra fölött jár full gyári rendszerrel. Az elején még nagyon agyaltam rajta a blue shift miatt, de egy hónap használat után nem kérdéses, hogy marad.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
pbalazs09 #6980 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy akkor van rá esély hogy nem szoftveres a probléma. Sok helyen lehet olvasni hasonló gondokról, talán ez lehet még a megfejtés:
https://forum.xda-developers.com/nexus-6p/help/cellular-network-available-service-t3558002/page5
Na de hogy hol találsz olyan embert, aki ezt megcsinálná azt passzolom. Nem tudom fagyalllo foglalkozik-e huawei készülékekkel, de érdemes ráírni itt a fórumon, hátha ő már tovább tud irányítani téged.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
pbalazs09 #6969 üzenetére
Külföldi oldalakon két fixet ajánlanak:
I came across the same issue. Just flash your vendor.img using flashfire, this will fix everything.
Another fix for the no sim is too turn off security pin lock and reboot the phone. I take no credit for this find just spreading the good word.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
Martinitius #6949 üzenetére
Ahogy korábban is írtam annyira nem bővelkedünk 8.1-es ROM-okban n6p-re. Amúgy semmi baj nincs ezzel az AICP-vel (persze ha lenne más kipróbálnám), Apaszkánál jött elő egy probléma, de egy full reinstall, vagy az általam linkelt gapps szerintem megoldja a problémát.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
apaszka #6915 üzenetére
Nem olcsó, de azt se árt figyelembe venni, hogy ez nem az a teló, aminek egy pillanat alatt lepattintod a hátulját. Ha törik a felső kamerát fedő üveglap (és nem olyan nehéz dolog ezt elérni), akkor az kapásból 1-2e költséggel jár.
Ellenben továbbra is azt mondom, hogy otthon megoldható bőven ennyiből (korábban már írtam, nagyjából ennyibe fájt nekem az új aksi, egy új, más színű hátlap, hozzá ujjlenyomat leolvasó, és az alsó felső takaró) -
mcsabi84
senior tag
válasz
Drakmusz #6818 üzenetére
A fenti videót ajánlom én is, nyáron ennek a segítségével cseréltem le a komplett hátlapot (meg ezen felül aksit és ujjlenyomat olvasót, mert ezüstről feketére váltottam). Egy baj van vele, hogy lövésem nincs 1:14-nél hogy került a műanyag alá az az eszköz. Én hiába próbáltam melegítéssel, nem nagyon tudtam bejátszani, de nekem volt tartalék üvegem és műanyag fedőlapom, így annyira nem törekedtem a megóvására.
Szerintem amennyiért egy szakember megcsinálja annak a feléből rendelsz hozzá minden eszközt (ha még nincs otthon) és amiket olvastam egy-két visszakapott készülékről még talán szebben is tudod feltenni rá. Már ha van egy kis affinitásod az ilyesmihez.
-
mcsabi84
senior tag
Nem tudom hogy gyári volt-e, ebayen rendeltem, de azt tudnod kell, hogy a szétszerelés nem egyszerű. Nekem felül az üveg elpattant (mondjuk alapból törött volt), alul meg kicsit deformálódott a műanyag, de én hátlapot akartam cserélni, így egyszerre tudtam le ezt a dolgot és annyira nem vigyáztam
-
mcsabi84
senior tag
válasz
AdamVonSzabo #6119 üzenetére
Ez van fent reggel óta és mostanra valamiért elkezdett működni a notification dots
. Egy restart nem ártott neki...
-
mcsabi84
senior tag
Nálatok működik ez a picture in picture? Én ha youtube videó közben megnyomom a home gombot, akkor szépen ki is lép. De a notification dotsokat se látom... Vagy ez is pixel feature?
-
mcsabi84
senior tag
Igen, ez nálam is sokáig probléma volt és erre a megoldásra jutottam, talán be is írtam ide a megfejtést anno.
ShadowX:
Én pont pár napja cseréltem le a hátlapot ezüstről feketére és tettem be új aksit. Hát nem mondom a kis műanyag takarólemez leszedése nem olyan egyszerű. Valahogy ebben a videóban is kimarad az a rész amikor bejuttatja azt a fém eszközt alá. Mivel nekem nem volt rá szükségem így annyira nem kellett óvatoskodnom, de simán elhiszem hogy szervízben elcseszik néha, ettől függetlenül a jelölés tényleg fura.
Ennél mondjuk csak az a nagyobb szívás, ha valakinek a felső üveg rész be van törve, na azt szilánkonként műtöttem ki egy brutál erős ragasztócsíkról. Amúgy az egész művelet 10-15 perc alatt nagyon lazán kivitelezhető, ha valaki belevágna. -
mcsabi84
senior tag
A főzött romok után meglepődtem az oreon. Még mindig ragaszkodnak a pixel launcher és a fingerprint gesture-ök csak pixelen működhetnek dologhoz?
-
mcsabi84
senior tag
Valaki szedte már szét a telót? Aksit akarok cserélni benne, miután nyaralás alatt fényképezés közben általában 40-50% között power offolt. Mivel az előző tulajtól nem tudtam begyűjteni a számlát, így a garit nem tudom érvényesíteni, tehát saját magamnak kell megoldani a problémát. Az egyetlen gondom, hogy félek ha felmelegítem az alsó kis lapocskát, akkor már nem fogom tudni visszarakni (bár tervben van egy teljes hátlap csere is, csak az aksi s.o.s. lenne ezzel meg ráérek még pár hetet, ameddig kitalálom, hogy fekete vagy fehér legyen, illetve jó lenne eredeti alkatrészt találni nem speedshopos áron).
-
mcsabi84
senior tag
Mi történt a DU-val? A honlapjukon minden file eltűnt.
-
mcsabi84
senior tag
Milyen romokkal érdemes mostanában próbálkozni? Egy ideje DU-t használok, de egy pár hete lefagy, brutál lassú így most lehet egy ideig hanyagolnám. Jó lenne valami testreszabható pixel feature rom.
-
mcsabi84
senior tag
DU romon vagyok és így is megkaptam az OTA-ra való frissítés lehetőségét. Nem lehet ezt valahogy eltüntetni? Utoljára azért töröltem a rendszert mert szintén kaptam egy ilyet és eléggé gyanakodtam hogy ennek volt köszönhető, hogy az addigi jó fogyasztási mutatóim elszálltak.
-
mcsabi84
senior tag
Nekem mindig panaszkodtak hogy nem hallanak, amit ez a megoldás kiküszöbölt (Problem #3)
-
mcsabi84
senior tag
NMF26O + Franco kernel szerintem megint 4-5 óra közötti SOTra lesz képes. Most nap közben nem használtam és olyan egyenes a görbe, hogy öröm nézni.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
Just_Reboot #4073 üzenetére
Nekem most tűnt fel, pedig már kerestem egy ideje. Ez esetben bocs, ha már volt
-
mcsabi84
senior tag
válasz
Dexxter182 #4070 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek. Végül megpróbálkozok egy blitzwolf kábellel, aztán ha azzal se jó, veszek egy új töltőfejet.
Akit érdekel megjelent az Elemental X kernel 7.1.1. alá.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
bolondember #4064 üzenetére
Köszi, de usb - usb c-m van, viszont az nem kompatibilis ugye a töltőfejjel :-/.
-
mcsabi84
senior tag
Vett már valaki itthon új eredeti töltőt? A régi valamiért nem működik és mivel semmi más usb c kábelem nincs, fogalmam sincs hogy a kábel a rossz vagy a töltőfej, de ha lenne olcsón akkor lehet beszereznék egyet "teljes" változatot
-
mcsabi84
senior tag
Kint van a 7.1 alapú CM14.1.
-
mcsabi84
senior tag
Kifutottam az időből, mindenesetre ez jó jelnek tűnik, talán a későbbiekben ezt a feature-t már nem kell mókolni (bár amint kijönnek használható főzött romok szerintem úgyis elválnak útjaim a hivatalos os-től).
-
mcsabi84
senior tag
Ha már AA, akkor érdemes talán ezt is kipróbálni: This app brings Google Pixel fingerprint scanner gestures to any device
-
mcsabi84
senior tag
válasz
BeastMode #3806 üzenetére
Nekem a supcase nem jött át, de mindenképpen valami átlátszó tokot szerettem volna, hogy a bérletet ne kelljen mindig vadászni, elég a telefon hátuljába benyomni, mert az úgyis mindig kéznél van.
Végül a Nillkin mellett döntöttem, de sokan mondják hogy fotózásnál bezavar, mert nem megfelelő a kivágás a kameránál. Én eddig nem vettem észre, bár az is elképzelhető hogy éjszakai képeket még nem nagyon lőttem vele. Viszont az tény, hogy 2-3 hónap alatt brutál mód besárgul. -
mcsabi84
senior tag
Volt már valakinek szervízzel dolga? A Huawei hivatalos oldalán nem találom se a telefont, se valami kontaktot, akivel lehetne levelezni. Sajnos eddig sokszor panaszkodnak, hogy hívás közben alig hallanak valamit és olyan mintha egy dobozból beszélnék. Most rákerestem és úgy fest nem egyedi hibáról van szó. Valakinél szoftveresen kiikatatták a 6.0.1.-nél, de nálam nem ok. Most megpróbálom rootolni és kikapcsolni a noise-cancelling mic-ot aztán meglátom mi lesz, csak jó lenne ezt a kört megúszni minden újratelepítésnél.
Többen írtátok, hogy számla kell a szervízeléshez, de ha egy max egy éves telóhoz (amiről amúgy imei alapján megmondják meddig tart a gar) két év garancia tartozik miért szükséges? Volt már olyan eszközöm, amit anélkül is megcsináltak.
-
mcsabi84
senior tag
Nem mintha ez jelentene valamit is, de...
-
mcsabi84
senior tag
Bocsi srácok, de nem mennétek át ezzel a témával a megfelelő topicba vagy tennétek legalább OFF-ba? Egy kicsit zavaró már.
Nem mintha akkora trauma érne ezzel a hírrel, de úgy fest hivatalosan a Daydreamről is lemaradunk.
-
mcsabi84
senior tag
Szvsz. akkorát nem tudtak ugrani a 6p-hez képest, ami indokolna egy ilyen mértékű árugrást, így valamit ki kellett találni. Lehetett volna mondjuk egy válasz a 3d touchra, ehelyett a nagy újítás hogy megtartották a jacket, amihez valljuk be nem kellettek mérnökök. Ha ennyi lém lenne telóra, bevallom most nem biztos hogy Sundaiék kapnák meg (főleg hogy szerintem a dizájn is elég csúnya, de ez szubjektív dolog).
-
mcsabi84
senior tag
7.1 changelog pixel és nem pixel edition-re.
Azért így már tényleg keserűbb szájízzel nyúlok a telóm után. Vannak dolgok, amiket megért a user, hogy nem kap meg a tavalyi telójára (pl. az unlimited photos backup, 24/7 chat support), de se google assistant, se új launcher... Lassan w333 szintjére süllyedek
és azt kell hogy mondjam ennél még az almások is korrektebbek
-
mcsabi84
senior tag
válasz
ShadowX #3329 üzenetére
A galaxy nexus után volt olyan teló ami rendesen megkapta a frissítést? Emlékszem az n4-nél is voltak csúszások amikor az n5 megjelent. Aztán kiszálltam egy időre, mert az n6 nem jött be.
Ami a launchert és a többi dolgot illeti, úgyse terveztem sokáig maradni a pure androidon, a főzött romokban meg úgyis lesz (több más funkcióval) -
mcsabi84
senior tag
-
mcsabi84
senior tag
Ez a 90U francoval tényleg brutál. 4-5 óra kijelzőidőt simán visz. Mondjuk a fényerőt le kell vennem, mert kiesik a szemem ha maxon van.
-
mcsabi84
senior tag
válasz
Viper26 #1962 üzenetére
Én ezt a tokot néztem ki először, azonban 1 hét után kiderült, hogy a külföldi raktárukban sincs, így visszamondtam a rendelést (valahogy éreztem, hogy ha tovább halasztom a dolgot tuti lekarcolom a hátlapot).
Szóval ezután olyat kerestem, amit azonnal meg is tudok venni, így lett ez a tok, amit egyáltalán nem bántam meg. A töltő részét is takarja egy fül, így oda se megy be a por, nem lesz tőle 3x akkora a telefon és látszik a hátlapja is.
Amúgy fóliát is itt vettem szintén a fent említett okok miatt, de tartalékban már ott figyel ez. -
mcsabi84
senior tag
Nem értem, akárhogy flashelem fel a RR romot (vagy bármilyen mást), elindulásnál mindig elakad a google logonál és onnan nem lép tovább.
-
mcsabi84
senior tag
Sziasztok, csatlakoztam én is a csapathoz és rögtön egy kérdéssel indítanék: android n-en notification light működik valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest