- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Google Nexus 6P Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tirszin
senior tag
Megéri az akkucsere, ha ki tudod úgy szedni a telefont az alu házából, hogy nem törik össze a kijelző. Külön extra, hogy a felső két csavar kitekeréséhez, agyonmelegítve, ki kell szedni a kamerát borító üveglapot. Ez is egy nagy konstruktőri ötlet vot részükről!
Igen könnyű összetörni azt is.
-
tirszin
senior tag
Még mindig keresek Bootloop hibás készüléket.
A kijelzőjét használnám fel, mert az enyém törött. -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Még mindig vennék kijelzőt meghalt alaplapú 6P-ből. -
tirszin
senior tag
Ha van valakinek eladó 6P kijelzője, érdekelne.
Mert az enyém ripityára törött, de még így is működik (oly masszív konstrukció ez a telefon).
Bootloop-om még nincs, ezért rendbe tenném szegénykét. -
tirszin
senior tag
Sziasztok, megint sikerült összetörnöm a 6P-m kijelzőjét.
Ha valaki megválna alaplaphibás darabjától 10eFt alatt, annyit még adnék egy kijelzőért.Többet nem nem szeretnék, mert lehet csak hónapjai vannak az én alaplapomnak is.
-
tirszin
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #7111 üzenetére
Minden "okostelefon" kb. ugyanennyire ipari hulladék. Mert mind túl integrált és u. olyan technológiával készül.
-
tirszin
senior tag
válasz
Lali-213 #7067 üzenetére
Már sokszor elmondtam.
A gyors-töltő a köztudatban értéket képvisel, de valójában inkább csak akkor használd, amikor tényleg szükséges.
Ha pl. éjszakára felteszed tölteni, használj minél lassabb töltőt!
Most nem részletezném, de két okból is jelentősen javítja az akkud élettartamát a gyorshoz képest! -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami stabil 8-as ROM-ot, ami nem nagyon fog "fájni" a 7.1.2 PureNexus után?
Szóval nem lesz vészes hiányérzetem, ha átállok. Vagy maradjon még a 7-es android? -
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
Illetve inkább azt, hogy kitől veszed, mert minden gyártónál vannak hibás szériák, ami csak akkor derül majd ki, amikor már veled együtt használják jó pár ezren.
Így előre elvileg sem tudhatod, kitől mit vegyél!
Ahogy az eddigi tapasztalataimból látom, ez a mobilvilág eléggé ingoványos terület. Márkától függetlenül, szinte minden harmadik telefon típussal gyártási gondok vannak.
Ezek a hibásan gyártott darabok 1-2 év használaton belül tönkre is mennek.A szürke-importos kis cégek, 1-1 ilyen sorozatba belefutva, simán tönkre is mehetnek.
Nekik nem olyan egyszerű a garanciát továbbgörgetni a gyártó felé, mint egy hivatalos importőrnek. -
tirszin
senior tag
Az Elemental mentés nem csak a beállításait menti.
Egy 7.1 mentést próbáltam visszaállítani a 7.2-es ROM-on.
Nekem is csak a teljes újraflashelés segített, máshogy nem tudtam kihozni a bootloop-ból.Utána, már manuálisan beállítva a glassfish 1.2-t, jó lett.
A PureNexus 7.2 ROM 4 óra alatti kijelzőidejei felmentek 5-re, de 1x már volt 5.5 órám is.
-
tirszin
senior tag
válasz
apaszka #6801 üzenetére
Én összetörtem a kijelzőmet, nem annyira szép a repedéseken át nézni, főleg világos háttérrel.
Szóval, ha a kuka alaplap miatt valaki jelképes összegért megválna a kijelzőjétől, azt nem bánnám.
A korábbi kérdésemre a válasz:
Pure Nexus 7.1.1-ről 7.1.2-re váltás miatt kellet a factory reset, nem tudott elindulni a régi data partícióval. -
tirszin
senior tag
Sziasztok, a Pure Nexus 7.1.1 ROM cseréje 7.1.2-re megkívánja a teljes resetet, vagy visszatehetem a 7.1.1 data partícióját? Nem ezt tudja véletlenül valaki?
Vagy nem is érdemes cserélni, mert nincs érdemi változás?
-
tirszin
senior tag
válasz
apaszka #6431 üzenetére
LG G2-kkel szenvedek.
Ha elérik a 2-3 éves kort, kb. minden második olyan állapotba kerül, ha megbontod, kiveszed az alaplapját egy kijelző csere miatt, az addig hibátlan készüléket már nem lehet bekapcsolni, csak ha megcsavarod az alaplapját.Sztem. valami elöregedő forrasztástechnológiai hiba lehet, mindegyikben ugyan ott.
Ilyesmi volt a 2015-ös G4-eknél is, úgy tűnik a 6P sem kivétel.
-
tirszin
senior tag
válasz
Drakmusz #5513 üzenetére
Köszi az infót!
Mondjuk nem nagyon értem a választásukat, eddig is nagyon zajos volt a G5-jük, miért 1.12 µm-es pixelméret mellett döntenek, amikor már a 6P-ben is 1.55 µm pixel size van???Ez a leggyengébb pontja a mobilok kameráinak, számomra érthetetlen, hogy épp itt miért nem akarnak előbbre lépni.
Ilyen szenzor mellett nem csodálom, hogy ennyire erős zajszűrést állítottak be, megpróbálván kiszolgálni a közízlést.
-
tirszin
senior tag
válasz
ßrainiac #5505 üzenetére
Ahogy nézem a videót, az LG a G6-nál is eljátszotta, hogy ízléstelenül erős zajszűrést alkalmaz.
A Pixel képei sokkal korrektebbek ebből a szempontból. (Ahogy a 6P-nél is elviselhető.)Tudja valaki, hogy milyen szenzort tettek a G6-ba? Remélem, azért túlléptek már a G4 / G5 képérzékelőjén.
-
tirszin
senior tag
válasz
BeastMode #5497 üzenetére
Persze, ki-mire használja. Én a stereo-t 3 m bázistávolságból, középen ülve tudom elképzelni.
Egy ilyen telefon inkább legyen kisebb és szóljon érthetően.Jó hangminőség egyébként sosem a stereo-tól lesz, hanem a hangszórótól, az őt meghajtó erősítőtől, az akusztikai környezetétől. A sávszélesség kérdésében sztem. kár erőlködniük a telefonoknál, egy ilyen kis méretű eszköznél úgy sem fog mélyre menni. Akkor már érdemesebb fülhallgatót felvennünk.
-
tirszin
senior tag
válasz
SkyS1gn #5496 üzenetére
Sosem használom jpg-ben, mert a gyári (összes) kamera app olyan ízléstelen mértékben szűri a zajt, hogy az emberekből műanyag babákat csinál.
Helyette dng-t mentek és utómunkával (pc-n) szűröm, de csak annyira, hogy még természetes maradjon a kép.
Így viszont bukom a HDR+ csodát.Igen, minden képet megvágok, így 8Mpx-elben tudok 16:9-et, de akkor mi a fenének tárolgatom minden nyers képnél azt a +4 Mpixelt.
Inkább tették volna két oldalra azt a +4 Mpx-t, és úgy lenne egy szélesebb, nagyobb látószögű képem, mint most.De ez persze nem a telefon, hanem a szenzorgyártók hibája. A telefon gyártók, gondolom nem sokból válogathatnak, a LG G4-ben 16:9, de zajos, túl sok a pixelszáma, ami jobb ebből a szempontból (IMX 377-378), az 4:3 arányú...
-
tirszin
senior tag
Tényleg jó a 6P, de azért nálam van egy kis kellemetlenségi listája:
- a bekapcsoló gombot tehették volna följebb, és ha már így félre sikerült, miért nem keményebb a nyomáspontja?
- a kamera szenzor miért nem 16:9 arányú? (a Sonynál a labda)
- lehetne 5...10%-al nagyobb látószögű és akkor minden helyzetben jó lenne, így sokszor szűk
- a szenzor zajtalanságán let volna még mit fejleszteni (a Sonynál a labda)
- ezzel a teljesen értelmetlen sztereó hangszóróival túl magas szegénykeNagyjából ezek, fontossági sorrendben. Persze tudom, más gyártóknál is van ezekkel probléma...
-
tirszin
senior tag
válasz
bigmasterg #5370 üzenetére
A másik nagyon fontos dolog, hogy tartósan ne legyen kb. 20% alatt és ne legyen sokáig 80...90% felett sem a töltöttsége!
A 3. pedig, hogy ez a kikapcsolgatás nem csak az akkun múlik, hanem pl. a hozzávezetés minőségén.
Belejátszhat a jelenségbe még egy nagy átmeneti ellenállású csatlakozó, vagy hibás akku kábel, stb.És persze még van valami DC-DC átalakító is az alaplapján. Lehet, azt is úgy sikerült tervezniük, hogy van bennük gyártási szórás, hány Voltos betápnál teszi fel a kezét.
-
tirszin
senior tag
válasz
ShadowX #4955 üzenetére
Az átlagfelhasználóknak lehet, hogy meg kellene tanulniuk türelmesnek és tudatosnak lenniük jelen helyzetben.
Ez persze nem fog menni, így a fejlesztőknek nem ártana, ha többet várnának/teszteltetnének egy frissítés kiadása előtt és akkor lehet, hogy nem lenne sokak által lehúzva az Amdroid rendszer au iOS-hez képest.Amúgy nekem sem a gyári ROM hozza a 4...5 óra SOT-ot, illetve főleg nem a gyári kernel a "csodás" TOUCHBOOST megoldásával.
-
tirszin
senior tag
válasz
ShadowX #4947 üzenetére
Azért nem ennyire borzasztó a helyzet. A 7.1 sokat javult a 7.0-hoz képest, de tény, hogy a 6-os Android nekem is szimpatikusabb (eddig).
A legújabb 7.1 frissítést, ez esetben pedig nem kell feltenni!
Összességében annyira azért nem rossz a 7.1, hogy visszatérjek a 6-ra.Az Android OS valószínűleg tényleg azért lett a legnagyobb fogyasztó, mert az asszisztenskedésnek ez az ára. Igaz, hogy nem kértük, de az újdonság varázsával el kell fogadni ezt is.
Viszont, ha így is hozza a 4...5 óra SOT-ot, 1...2 nap működéssel, engem annyira nem zavar. -
tirszin
senior tag
Az E-Robottal meg lehet csinálni:
Létrehozol egy hívás eseményt azon a telefonon, a te tel. számoddal, ez már majd indítja is a műveletet, ahogy rácsörögsz.
Aztán létrehozol egy műveletet, ami bekapcsolja a wifi-t és a mobilnetet is.
Sztem még azt is meg lehetne csinálni, hogy ezután pár másodperccel fel is hív téged a messengeren.Tasker-ral is megoldható.
-
tirszin
senior tag
válasz
SkyS1gn #4891 üzenetére
Régen én is próbáltam mással, lehet épp a kernel auditor-al.
Abban még szimpibb volt, hogy a touchboost-ot nem csak ki/be kapcsolni lehetett, hanem be tudtam állítani, mennyire húzza fel a procit, illetve még azt is, hogy ezt csak az 1. maggal tegye.
Így beállítva is szépen dolgozott a 6P.Sztem. nem vesztesz semmit, állítsd interactive-ra és kész.
Vagy ha ki szeretnéd próbálni, nyisd meg azt a txt profilt egy notepaddal és másolgasd be manuálisan a governor beállításokat a kernel auditor-ba, mert szerintem ott is van governor menüpont. -
tirszin
senior tag
válasz
SkyS1gn #4887 üzenetére
Mert azt a mappát az EX Kernel Manager app hozza létre, azt kell használni.
Most próbáltam ki, ha bemásolom oda, az EX Kernel Manager-ben be is lehet tölteni a profilt.
Azt kell mondjam, jónak tűnik, eddig csak simán Interactive-ra raktam mind a nyolc magot, azzal volt a legkevésbé magától felugráló órajel a kis magoknál.
De ezt a profilt is betöltve, ha monitorozom a magokat, egyáltalán nem ugrál fel a freki 384MHz-ről, ha nem nyúlok a képernyőhöz! (és úgy tűnik, a powersave beállítással ellentétben, még nem is akadozik görgetéskor, az appok is gyorsan indulnak)
Így biztos jobb lesz a fogyasztás (bár eddig a sima Interactive is megtette) és használható marad a telefon.
-
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
válasz
leslien #4856 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem rosszak (gyengébbek) az S7E képei.
Annyi, hogy -0.3 vagy -0.5 FE értékű alepxó kellett volna nekik, és máris teljesen 6P szerűek lennének.
Esetleg picivel kisebb kontraszt, de ezt inkább a 6P-nél kellene ráadni, mert sztem. ott a kevés.
Persze tudom, kontrasztot állítani még nem divat a gyári kamera appokban.De egyszer eljön majd ennek is az ideje.
-
tirszin
senior tag
Igen, ezt a touchboost-ot már én is visszavettem 1x.
Minden gyártó ezerrel parázik, hogy döcögősnek értékelik majd a telefonját, ezért túltolja rendesen.
Nálam semmi szükség rá, csak fölöslegesen zabálja az akut.Egyébként valószínűleg van is alapja a gyártók aggodalmának, mert gyanítom az egyszeri felhasználó szemében a rendszer gyorsaságának megítélése egyenlő a görgetés folytonosságával/sebességével.
Az, hogy pl. egy videót vagy egy dng file-t mennyi idő alatt renderel le, az már nem számít, hisz ilyesmire nem használjuk...
-
tirszin
senior tag
válasz
apaszka #4834 üzenetére
Azt kellene megnézned, ad-e ki rajta feszültséget!
Mert ha PC-vel összekötve van adatkapcsolatod, akkor erre tudnék tippelni.Dugj rá pl. egy USB-s egeret, lehetőleg olyat, aminek szemmel láthatóan világít a led-je!
Ha nem világít, valamiért nem adja rá az 5V-ot.
Ez persze lehet szoft. vagy hardveres hiba is. -
tirszin
senior tag
válasz
ßrainiac #4737 üzenetére
Nálam a 6P most a Snap camera-val (persze belőve a zajszűrést, az élesítést, mert abban szerencsére lehet ilyesmit is állítani), szinte u.azt hozza HDR nélkül, mint a gyári kamera app-ja (mármint ami a Dirty ROM-ban van, amiben talán nincs is HDR, de ki tudja...).
A Pixel nevű telefonban úgy tudom gyakorlatilag u.ez a szenzor van, a típusjele is majdnem egyezik, Sony IMX378 / IMX377. A szenzor-, pixelméret pl. teljesen azonos.
Ha jó irányba mentek, a zajosságon talán megpróbáltak valamit csökkenteni, de erről, vagy hogy változtattak-e valamit, semmi infóm sincs. -
tirszin
senior tag
válasz
apaszka #4734 üzenetére
A tárhely "bővítésre" egyszerű megoldás egy OTG pendrive vagy egy OTG kábel, és USB3 sebességgel mentheted le a ritkán használt adataidat. (a backup-okkal pl. én így teszek)
A kamerája persze hogy jó, mert a jelenlegi legnagyobb pixelmérettel és friss technológiával készült.
Igazából szoftveresen művészet is lenne elrontani, szóval nem azon múlik, szinte bármelyik kamera app-al jó lesz. -
tirszin
senior tag
válasz
ßrainiac #4731 üzenetére
Ha RAW-ot is lövök, sokszor eléggé meg kell szenvednem, hogy ki tudjam belőle hozni azt, amit a HDR+ -os "gagyi" kezelhetőségű gyári app tud képminőség terén.
Máskor pedig, ha nem is olyan tökéletes eredményt szül a HDR+, azért akkor is bőven vállalható, nincs nagy gáz vele. Szóval tényleg jó az algoritmusuk. -
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
Ilyen időjárási viszonyok közt én 100%-ra feltöltve megyek ki.
Igy tettem ma is. A 9:00-tól 15 óráig tartó túrán készült sok fotó, végig ment a sport trackers app, 60%-ra merült le, így esélye sem volt kikapcsolni.
Fel kell tölteni előtte ha hideg van, szerintem ezt el lehet (kell) fogadni. -
tirszin
senior tag
válasz
ßrainiac #4659 üzenetére
A G5, G4-et sztem kihagyhattad volna, a kamerájuk nagyon zajos és ezért agyon zajszűrt, műanyag képeket készít. Az élethűséghez semmi közük.
Én G4-ről váltottam, csak az optikai stabilizálás és a hátoldalon lévő gombok hiányoznak, egyébként jobb rajta minden. Üzemidő (SOT) pl. +1...1.5 óra. -
tirszin
senior tag
Már írta párszor, hogy ElementalX kernellel használja.
De a benne lévő sem rossz, abban is lehet dupla koppos ébresztést, proci órajeleket, governort, magok letiltását, stb. állítani.A két ROM közül nekem is jobban tetszik a Dity, érzésre harmonikusabb, de nincs vészes különbség köztük a szolgáltatások terén, a stock ROM-nál bármelyik ezerszer használhatóbb, pl. mindkettőben szépen testre szabható az értesítési sáv és működése.
-
tirszin
senior tag
válasz
apaszka #4545 üzenetére
Nálam az nem zavarta, hogy más driver is van fent. Ha nincs az az eszköz, azzal nem foglalkozik a win.
Mennie kellene, ha fent van jól a saját drivere.
Adb-ben a szokásos "devices" utasítással kérdezd le, hogy látszik-e az eszköz.
Ha igen és nyitva a BL, menni fog a TWRP flash. -
tirszin
senior tag
válasz
BeastMode #4489 üzenetére
Szerintem maradj amelyiken vagy, egyrészt bele fog kerülni abba a Custom ROM-ba is, másrészt, gondolom semmi érzékelhetőt nem hozott.
Egyébként én is így vagyok, eddig annyira jól működik a Dirty Unicorns 7.1.1-es (picit elállítva a saját kernelét), hogy nincs értelme variálni.
-
tirszin
senior tag
válasz
BeastMode #4437 üzenetére
Ha úgy van, ahogy gondolom és kijavítják a szoftveres hibát, szinte észre sem fogod venni, hogy nem 100%-os már az egy éves akksid. Mindössze picivel hamarabb merül majd le.
De így, ha már pl. megduplázódott az akkud soros belső ellenállása, az elég ahhoz, hogy 30%-nál egy nagyobb terhelésre a telefon kikapcsoljon.
Folyamatos közepes vagy kis terheléssel, gondolom most is le tudsz menni akár 5%-ra. -
tirszin
senior tag
válasz
bigmasterg #4433 üzenetére
Szerintem mindkettő az oka.
Ahogy a szűk egy éves telefonod jelentősen lecsökkent üzemidejének is, valószínűleg hardveres és szoftveres oka is van.
Előbbi, hogy már nem új állapotú az akku, az utóbbi pedig, hogy egy egyre jobban és hosszabb ideje belakott rendszer, többet és többet fogyaszt. -
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
válasz
ShadowX #4421 üzenetére
Köszi az infót, hasznos lehet!
Az a gond, hogy a Nova sok hasznos funkcióját nehéz elengedni.
Majd talán javít a problémán egy másik verziója, ha tényleg ez okoztam.Nálam az javított sokat (a Nova maradt), hogy utolsó 7.1.1 próbának feltettem a Dirty Unicorns-t, aminek a kernelében visszavettem a max. órajeleket eggyel, és az érintésre csak 2 magot engedek bekapcsolni, olyan órajellel, hogy még éppen ne röcögjön a scroll.
Így a 3-4 órás SOT-jaimból most (még) lett egy 5 óra feletti 14%-os akkunál. -
-
tirszin
senior tag
BUÉK!
Ezt azért csinálhatja, mert 30%-ra merülve már annyira alacsony az akku feszültsége,
hogy a nagyobb processzorigényű app futtatásakor fellépő erősebb áramfelvétel hatására
a további plusz feszültségesés már olyan mértékű,
hogy eléri az 1%-nak kinevezett szintet és ezért ki is kapcsol a telefon. Ilyen egyszerű. -
tirszin
senior tag
válasz
Just_Reboot #4406 üzenetére
Ezek szerint jobban jár a picit is gyakorlatias ember, ha maga cseréli ki az akkuját, mint ha a hivatalos szervizben?
-
tirszin
senior tag
válasz
SkyS1gn #4400 üzenetére
Cortex 7.1.1 ROM-al 1x sem tapasztaltam, már többször mentem 4%-ra játékkal, de nem kapcsolt ki.
De ebből nem vonnék le semmiféle következtetést, mert sztem. nem csak a szoftveren múlik a dolog.
Van egy olyan variáció, hogy hibás szoftver, erős akku. Ebben az esetben sem fog kikapcsolni.
-
tirszin
senior tag
válasz
oxide83 #4345 üzenetére
A FB. Massenger-ből a 72-es verziót használom, az nem fogyaszt szinte semmit, és nem rak ki semmi fölösleges dolgot a listára, csak a korábbi partnereid látod időrendben.
Apk-ként meg lehet találni a neten.
Próbáld ki és ne engedd lefrissülni!Ja, úgy lehet csak feltenni, ha előtte eltávolítod a frissebbet.
-
tirszin
senior tag
válasz
aizen92 #4336 üzenetére
Kellemes Ünnepeket, így van!
A koppra merítést abból az aspektusból írtam, hogy nem szabad, főleg nem szabad úgy hagyni, az "nyújtja" meg legkönnyebben az akkut. Néhány ilyen művelettel jól tönkre lehet tenni az akkut.
Akkor nálad más gond lehet, jobban kellene ismerni a rendszert, így csak találgatás.
Megértelek, sok időt tölteni rendszer újrarakással nálam fekszik.
A Google, rendre a Nexus tulajokon teszteli az új oprendszereit
, ez viszont egy ilyen sport, gyakran jár hibával.
Ezért mondtam korábban többször is, aki jól működő rendszert akar, állítsa le a frissítéseket kb. az eggyel korábbi főverziónál, (mert ha dolgoznék a zsebszámítógépemmel, a francot sem érdekel, hogy elsőnek kapjam meg a legújabb fejlesztéseket, inkább legyen stabilan használható, energiatakarékos rendszer), de itt kb. mindenki lehülyézett ezzel a véleménnyel.
Én ezt fogom tenni, keresek egy jó 6.01-et és maradok azon, amíg a 7-es a fejlesztése végére nem ér. -
tirszin
senior tag
válasz
aizen92 #4331 üzenetére
Mennyi idős ez a két telefon és mennyit volt kopra merülve hagyva?
Arra nem gondoltattok, hogy akku csere?
Vagy ha ezt nem szeretnétek és régen jó volt, akkor vissza arra a verziójú Androidra???
A 3. megoldás pedig a türelem, ha szoftveresen orvosolható, a köv. frissítésben javítva lesz. -
tirszin
senior tag
Hideg van, az akkud is meg van nyúlva már, ha ilyenkor jön egy rövid nagy terhelés, leesik a kapocsfeszültsége a megengedett (1%-nak megfelelő) érték alá.
Ezt szoftveresen ki lehet szűrni, ha beletesznek egy késleltetést. Na lehet ez maradt ki, vagy túl rövid idő lett a 7.1.1-nél.Szóval nem biztos, hogy csak szoftver hiba, illetve még kell hozzá egy gyenge állapotú akku is.
Akinek betonkeményen terhelhető, új állapotú akkuja van, azzal szerintem fix, hogy nem csinálja ezt a kikapcsolgatást. -
tirszin
senior tag
válasz
Just_Reboot #4325 üzenetére
Ez egy mobil eszköz, ezért az akkuideje nem mellékes, sőt nálam a legsúlyozottabb.
A 6-os Android sem volt lassú ezen a telefonon, szóval az, hogy annál gyorsabb, kb. nem ér semmit.
A -1 óra SOT viszont annál inkább, ezért mondom, hogy ez még nem egy tökéletes rendszer.
Majd figyeljétek meg, akkuidőtartam szempontból lesz ez a 7 még jobb is, csak akkor már itt szinte mindenki a 8-ast akarja használni. -
tirszin
senior tag
válasz
Just_Reboot #4322 üzenetére
Akkor mi pluszt ad ez a még nem igazán jól működő rendszer?
-
tirszin
senior tag
válasz
ShadowX #4312 üzenetére
Két hete használom a 7.1.1-et, de azt kell mondjam, az Android 6 átlagos fogyasztása sokkal jobb volt.
Itt 2 nap használat mellett 4 óra SOT fölé még nem tudtam menni. Hiába az alacsony stby. fogyasztása, ha megy a képernyő nagyon merül. A 6-os rendszerrel 5 óra fölötti SOT-ok jöttek, tehát + 20%!Asszem keresek valami kiforrott 6.01 custom ROM-ot és azt fogom véglegesíteni, ezen a telefonon sem jött be a legfrissebb dolgok használata.
-
tirszin
senior tag
válasz
SkyS1gn #4313 üzenetére
Persze, hogy csak nagy terhelésnél jön elő a telefon kikapcsolása,
mert ilyenkor az akku megnövekedett soros belső ellenállás miatt, a kivezetésein olyan alacsony feszültség mérhető, amire azt hiszi a telefon áramköre, hogy már a teljes lemerülés határán van, ezért le is kapcsol.Ha pici a terhelés, szinte nincs különbség a rossz akku és a jó között.
Ilyen egyszerű az oka. -
tirszin
senior tag
válasz
techie_guy #4270 üzenetére
Mert lehet, hogy szét sikerült barmolniuk és ez maradt az egyetlen megoldás.
-
tirszin
senior tag
válasz
ShadowX #4256 üzenetére
Majdnem 2 hétig használtam a DP2-t, inkább még javult a végére.
Amit éreztem a 7.0-hoz képest, ha standby-ban nagyon keveset fogyaszt, mindezt úgy, hogy fél perc késésen belül megjönnek az értesítések. (7.0-n volt, hogy 10 percig sem jelezte az üzenetet)
Ha megy a kijelző, akkor viszont többet fogyaszt, mint az elődje, így nem jönnek ki nagy SOT-ok. -
tirszin
senior tag
válasz
ShadowX #4252 üzenetére
Lehet, hogy egy másik telefon vagy akár OS más értékeket mutatna, de az se fog 4-5 óra SOT-nál többet tudni, ha mellette pl. 48 órát megy a telefon.
Én 1 napja tettem fel a végleges 7.1.1-et, a 7.1.1 DP2-re, úgy hogy a Data partíciót nem töröltem, mert nincs időm újra belakni az egészet. Szerencsére csak 3 rendszer app-ot kellett újra tennem, a többi ok, a rendszerbeállítások is megmaradtak.
Úgy tűnik, ez is jól működik, de pár nap múlva tudok összehasonlítást tenni.
-
tirszin
senior tag
Egy kábel megtörés nem biztos, hogy a garanciális esetek körébe tartozik.
De, ha kívülről nincs semmi nyoma, meg lehet próbálni.Egyébként ha van nálad mindig type-c/type-c kábel, hova dugod a másik végét?
Mert sima USB aljzat mindenütt van, de a type-c nem gyakori még.
Szóval ehhez a kábelhez nem árt ha mindig nálad van a töltőfej is. -
tirszin
senior tag
Nálam meg se tört a gyári kábel, de 1 héten belül kettévágtam és tettem a másik végükre sima USB dugót, így lett két normál töltő kábelem, amivel már autóban is tudom tölteni.
Ha már megtört, tény így te is.
Ha elvágod, a három vastag piros a +5V (elég az egyiket használni, ha nem akarsz több Amperral is tölteni), a fekete a GND. -
tirszin
senior tag
Kinek, milyen az új stock 7.1.1?
Nálam 1 napja megy a Cortex 7.1.1 DP2.
9 órás éjszaka alatt 1%-ot merült, és napközben is tényleg szép vízszintes az akku vonal, ha nem megy a kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest