Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
-
heidricha
őstag
válasz
noorbertt #59225 üzenetére
MotoG 1gen sem drámai visszalépés, talán nem is az.
Szerintem jobb a fogása, sokkal jobb akksi élettartam (amíg nem GPS-ezel néhányszor, utána ui. restart kell, mert a hardver lezabálja). Cseppálló, kevésbé érzékeny a koccokra, főleg peremes hátlappal.
Wireless charge, NFC, Gyro nincs (utóbbi 4G-ben már van) - nekem utóbbi hiányzott már.
KK esetén root/gravitybox a gyári rendszeren volt a nyerő.
Érzésre szinte nem is lassabb. -
fokukac
nagyúr
válasz
noorbertt #59225 üzenetére
1g 4g van a bnőmnek, teljesen vállalható darab. Persze alsóbb kategóriás, kisebb teljesítmény, kevesebb ram, rosszabb kamera. Viszont kétszee annyi ideig bírja az akksija - bár a 2g állítólag ebben rosszabb...
Más téma: megvolt az első restartom 5.1 alatt. vakuvak világítottam volna, zseblámpaként, és újraindult - többször is...
-
Tjoke
tag
válasz
noorbertt #58352 üzenetére
Hát h a telefon képernyőjét átküldjem monitorra és h a telefonon egy teljes értékü desktop os fusson, ergo le tudjam váltani PC-m.Volt régebben az ubuntunak egy terve, miszerint ha dokkoltál egy motorola atrixot, ubuntu desktop verzió futott rajta, szerintem az ötlet nagyonjó, mégse lett belőle semmi. :/
-
madgie
titán
válasz
noorbertt #57318 üzenetére
Ja, kényelmes megoldás letenni, felvenni az asztalról, 2-3 méteres körzetben ide-oda vinni napi százszor úgy, hogy rajta csüng egy powerbank. Nem téma, akkor már inkább egy qi töltőt hozok a munkahelyre és arra rakom időnként.
blueMerle: akkor meg már annyit költök kellékekre, hogy értelmét veszti az "olcsó telefont akartam" kifejezés
-
Wilika
aktív tag
válasz
noorbertt #57288 üzenetére
Nna, megértették, öröm!
We understand that your item is defective
valamint
there is no need to return the original item.Felajánlották, hogy küldenek replacement-et, de erősen gondolkodom rajta, hogy inkább refund, aztán keresek valaki mást.
(köszönöm az együttérzést, támogatást, bátorítást.
nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lemegy)
-
Wilika
aktív tag
válasz
noorbertt #57286 üzenetére
Most írtam neki, hogy "you say minor scratches, but have you seen the photos I've attached?"
Valamint szóvá tettem, hogy újat ígértek, ez meg messze van tőle, több ponton is. Ha erre nem lépnek valami szépet, akkor persze, egyből Case. Csak gondoltam, még jófej leszek, és megpróbálom megbeszélni velük.
Csak azt sem akarom, hogy mondjuk visszapostát kérjenek, mert az legalább ~1200Ft, amit meg nem vagyok hajlandó még rákölteni. -
dragon1993
őstag
válasz
noorbertt #54571 üzenetére
Ez a link a saját oldalamról van, azért szoktam így adni mert ezt direkt link.
Nem szeretek felesleges programokat feltenni és nem hiszem, hogy valami ultra nagy update jöhet ki egy olyan apphoz ami annyit csinál ,hogy letölt pár adblock host fájlt majd csinál belőlük egyet.
Akkumulátor kímélő módot próbáltátok, mennyire veszi vissza az órajelet ?
-
w333
félisten
válasz
noorbertt #52072 üzenetére
Bocsi ... 1 hétig volt nálam egy N5, sajnos engem nem győzött meg !
A negatív vélemény is vélemény, de kívánom neki hogy elégedett legyen vele !
(#52074) Krisztián
Félre értettetek ... nálam ami volt N5 a hátlap "Nexus" feliratból már hiányzott 2 db. betű, hangerő + bekapcs. gomb zörgött mozgott, az oldalsó kereten mivel nincs lecsavarozva kicsit mozgott, a kijelzőnél bal felső sarokban volt egy kis bevilágítás, a hangszóró nagyon gyengus és vödörhangja van, az lehet hogy a haver fogott ki egy hulladék db. de összességében "nekem" picit csalódás volt ... nem mondom azt hogy rossz, de nem érzem azt az összeszerelési minőséget mint Nexus 4 -nél
Ezzel senkit nem akarok megbántani, ez csak az én véleményem
-
törölt tag
válasz
noorbertt #51370 üzenetére
Ezt értettem, de valami instant megoldás kellett a többi sz#r közül. Nincs G account Android-on (ez egymás mellett de jól is hangzik) és beszélgetni valahol addig is kell. Egyelőre így oldottam meg, nem végleges. Ahogy írtam, továbbra is zavaró, hogy telefonszámmal kell regisztrálni. Thx, körülnézek.
-
törölt tag
válasz
noorbertt #51366 üzenetére
Ez volt az elsődleges, de zsákutcába futottam vele. A listából értelemszerűen XMPP-vel jelentkeznék be, de az...
register.jabber.org
June 25, 2013: We have temporarily disabled account registration at the jabber.org IM service while we migrate the account database to a new machine. We will enable the web registration form again as soon as possible! In the meantime, you can create an account at any other public XMPP service.
ASAP? June 25, 2013.
Elvileg nincs veszve minden, mert: Public XMPP Server Directory.
Ebbe viszont még közel sem ástam el magam. Egyenlőre még azt sem tudom melyik levelezőt válasszam, ha mail címmel kellene regisztrálni (aminek jobban örülnék, mint telefonszámos regisztrációnak).
Egyébként a végleges böngésző vélhetően Firefox lesz a megfelelő pluginokkal (az ftp-ről biztonságban tölthető az .apk).
-
törölt tag
válasz
noorbertt #51354 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy kinek mi, mit ér meg. Jelenleg a következőkre használom:
Telefonálás, SMS, naptár, jegyzetfüzetet (NoteCipher), számológép, ébresztő, zseblámpa, fényképezés muszájból, hangfelvétel készítés, barcode scanner, file manager (CM), levelezés (K-9), böngészés (Orbot+Orweb), chat (Telegram), Twitter kliens (AndStatus), HTPC vezérlés (Remote for VLC), zenelejátszó (Apollo).
Ha másra is kéne használnom ez mellett, akkor lecserélhetném rá a csajomat. Mindamellett elhiszem, hogy cool, ha van 75+ app a készüléken, szimultán háromféle időjárás appal, egyszerre kétféle vírusírtóval (mikor egy se kéne). De nem, nekem cserébe van egy mocsoktól mentes, villámgyors, remek üzemidővel ellátott készülékem (2G-n insane), ami ellátja azt a napi rutint, amire ténylegesen szükségem van.
Van GPS-em. Nem merül tőle le a telefonom (a G sem kajtat közbe utánam) és nem égeti meg a kezem sem, mire célba érek vele.
-
szentkuti11
addikt
-
-
-
pcnet
addikt
válasz
noorbertt #47291 üzenetére
Nem tudom mennyire nehéz cserélni, hirtelen YT-on sem találtam róla videót.
Stimpy001: Neked mit és mennyi idő alatt javítottak? Tudom, alkatrészenként és típusonként is eltérő a javítás ideje, de jó lenne tudni, hogy mégis 2 vagy 30 nap.
Akksi csere miatt hajlok a garanciális javításra, mert egy power gomb cserénél több az oda-vissza posta, mintha eBayről rendelem meg és ismerőssel cseréltetem ki.
-
atillaahun
veterán
válasz
noorbertt #46061 üzenetére
8 század mm-es pixelméret vs. 6 század mm-es. Ez nekem kb. egy kategória a 16 M színárnyalat vs. 32 M. Szvsz sokat kell rá gyúrni, hogy megmondd a különbséget.
Azt nem tartom kizártnak hogy szebb a képe, én nem láttam még, de kétlem hogy a felbontás miatt.(#46065) aizen92
Ja és a Google készíti rá közvetlenbe a rendszert. Ja nem ... az LG "fejlesztői" gányolják rá a saját verziójukat. -
randras_83
addikt
válasz
noorbertt #45314 üzenetére
Jó az...csak egy jelölés Thaiföldön amit rá kellett rakni. Ettől még lehet új. Sőt mondjuk, hogy új, én még nem szívtam meg a Partneroval, elég korrekt bolt. szvsz
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
noorbertt #45044 üzenetére
El is jutottam idáig, köszi mégegyszer.
Az android-tools-adb + android-tools-fastboot fent van a telepíthető szoftverek között, így fel is raktam. A Nexus 4 képfájlt letöltöttem és csontra ugyanúgy kicsomagoltam, ahogyan a win alatt is csináltam.
Gondolom, hogy majd csak a következő frissítés során tudom élesben kipróbálni. Amúgy most kiadtam a flash-all.sh parancsot a megfelelő mappában, de azt írja, hogy
flash-all.sh: a parancs nem található. Gondolom azért, mert a telót nem csatlakoztattam rá a gépre, hiszen még nem akarom legyalulni. Vagy majd azért még egy Y-t is nyomni kell a folyamat előtt? -
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #45044 üzenetére
De van ilyen is: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2277112
http://avedo.net/773/install-adb-and-fastboot-under-linux/
https://code.google.com/p/adb-fastboot-install/
http://vondroid.com/threads/how-to-set-up-adb-and-fastboot-on-ubuntu-and-other-linux-based-systems.9793/
Ha ezekbol nem jon ossze senkinek akkor passzszerk van olyan lepes is ahol ezt kell modositani: /etc/udev/rules.d/51-android.rules erre volt pelda ubuntun de debianon azt hiszem nem kellet
elrontani nem lehet.
-
Integra
titán
válasz
noorbertt #27751 üzenetére
akkor ne segítsen senki senkinek? igen, rengeteg ismétlődő kérdés van, aminek a fele ott van az 1. hsz-ben..
ott a nexus mélyvíz, direkt azért van, hogy a komolyabb technikai diskurzus menjen.
-
petipetya
nagyúr
-
válasz
noorbertt #23435 üzenetére
Szerintem meg inkább 1 év bolti + 1 év szoftvergarancia... De jól hangzik, hogy 24 hó gar...
Szerk: Meg is van, ezt írják az oldalukon:
Üzletünk által nyújtott garancia új mobiltelefonok esetében 12 hónap teljes körû és 12 hónap szoftver garancia, amely csak a készülékre, annak akkumulátorára és a telefon szoftverére terjed ki, a tartozékokra nem (pl. headset, adatkábel stb...)! -
Worlon83
aktív tag
válasz
noorbertt #22946 üzenetére
Nem. Kérlek, ne feltételezd, hogy én mit gondolok, mert rosszul gondolod.
Attól oksotelefon, hogy akár egy laptopot és sok más eszközt is ki tudsz vele váltani. Tehát sok mindenre tudod használni, és ha már ilyet vesz az ember, érdemes is kihasználni. Viszont, ahogy le is írod, szinte alig használod valamire. Ehhez kár volt ilyen készüléket, főleg ennyiért venni. Persze a szíved joga, hogy eldöntsd mire adod ki a pénzed, de szerintem szánj rá egy kis időt, és ismerd meg a telefonod valódi képességeit és az általa nyújtott lehetőségeket. Én is, a mai napig is tanulom, és fedezem fel, hogy még mire jó, mit lehet kihozni a telefonból.Az eredeti kérdésedre: Tegyél fel egy slim rom-t, vagy az alap CM-t gapps nélkül, és töltsd le playről azt a keveset, ami neked kell.
Mondjuk attól, hogy egy app fent van a telefonodon, nem fogyaszt semmit sem, és lehet még jól fog jönni. -
-
dombila
őstag
-
törölt tag
válasz
noorbertt #22324 üzenetére
Security Enhancements for Android™ (SE for Android) is a project to identify and address critical gaps in the security of Android. Initially, the project is enabling the use of SELinux in Android in order to limit the damage that can be done by flawed or malicious apps and in order to enforce separation guarantees between apps. However, the scope of the project is not limited to SELinux.
SE for Android also refers to the reference implementation produced by the project. The current reference implementation provides a worked example of how to enable and apply SELinux at the lower layers of the Android software stack and provides a working demonstration of the value provided by SELinux in confining various root exploits and application vulnerabilities.
-
zezoka
őstag
válasz
noorbertt #22077 üzenetére
Na ezért szabályozom én a netkapcsolatot!
Csak akkor van bekapcsolva a mobilnet, amikor konkrétan azt akarom, h lefrissüljenek a dolgaim, vagy netezni akarok, és ahogy végzek, kapcsolom is ki (ha addigra nem végzett valami, akkor így járt, majd folytatja legközelebb, vagy wifin)
-
w333
félisten
válasz
noorbertt #21490 üzenetére
"Semmi értelme nincs" !!!
(#21492) Worlon83
Az "Android" ha Windows alapú lenne akkor volna értelme, de mivel "unix" (Linux) alapú így semmi értelme nincs
max annyi hogy lassítja a telefont, eszi a memóriát, és gyorsabban meríti a telefont !
Különben az egész ilyen vírusirtó egy hatalmas "Reklám Bomba" ! -
w333
félisten
válasz
noorbertt #21460 üzenetére
Csak akkor megy a szinkronizálás, ha jön egy "email" stb. !
(#21461) C.Brigante
Nálad meg soha semmi nem jó
Lassan kezdek kételkedni, tényleg Nexus 4 telefonod van ?(#21466) NewmanHD
Az nem lehet hogy a "főzött rom" és "custom kernel" miatt akad a Chrome ?
(#21468) Worlon83
Az új Opera = Chrome + saját megoldásai !
Persze ha biztonságos az Aosp böngésző, akkor használjátok ! -
chester573
csendes tag
válasz
noorbertt #21281 üzenetére
Próbáltam már ezeket a megoldásokat.Sajnos olyan mintha nem venné fel a töltést a telefon.
Egy dolog van amiben még bízok a gyári 1.2A töltőnek sikerül majd "megindítani' a töltést, mert amikkel próbáltam órák hosszat azok mind maximum 900mA tudnak. Lehet az ilyen "mély merüléses" esetben nem elegendő a kicsikének ezek az értékek...
Amúgy a http://ujmobilshop.hu/-n vettem kb 1 hónapja. -
-
-
DMG
senior tag
válasz
noorbertt #20773 üzenetére
Szóval az úgy van, hogy a google a rom telepítése után szépen leszedi az eddig fen t lévő appokat, majd miután minden lejött, fogom és csak az adatokat töltöm vissza, jön is a TB-től hog ysikeresen helyre állította. Aztán amikor ezek után a helyre állított appot indítanám közli, hogy a program sajnos leállt. Ennyi.
Ha a programot akarom nulláról helyre állítani, akkor egyből közli hogy kész, nem kezdi el telepíteni, nem is jön vissza, hiba üzenet semmi.
Viszont az feltűnt, hogy friss rom telepítés után nem volt fent a SuperSU, a google telepítette, de elvileg a root működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Újszerű, Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest