- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Én nem aggódom. Felesleges az intel procikkal jönni, csak flame-et okoz, mint látjuk. Azért mindenesetre azt mondanám, hogy önmagát sikerült jócskán túlszárnyalnia az AMD-nek, hisz egy natív 4 magos csonkról van szó. Jelentősen magasabb tranzisztorszámmal, továbbá ~20%-nyi emelt teljesítménnyel rendelkezik a CPU. Ezeket figyelembe véve még a 600+/6400+ mellett is korrekt altarnatíva. Innen csak előre visz az út. A kellemes ár pedig már csak csökkenhet, és ez még biztatóbb.
HGyu
-
MolGabi
aktív tag
Szerintem nem lesz ez olyan rossz proci, főleg annak aki gépbővítés előtt áll. Pl Én
Nekem még 754-es lapom van, szóval a kétmagos is újdonság lesz részemről, így ezt a procit választom, amíg nem lesz elérhető áron a Phenom II. Akinek meg alapból 6000+-osa van, abszolút felesleg lecserélni - szerintem -.
-
Zso2
őstag
ne szóljon hozzá senki a "mondandómhoz", de erre csak ennyit tudok mondani:
Ez egy rakás sz@r, ez nem elég."Lehugyozott sóskifli, már bocs" by vírus -
bartucc
addikt
-
radírfej
senior tag
válasz
band1103 #118 üzenetére
"nagyjából ennyire felesleges, vagy hasznos bármelyik hozzászólás a témában."
ebbe természetesen az enyém is benne van, fogtad. humorérzékem nincs, bölcsességet hagyjuk.Gerisz: Ja. Ci7 sokat eszik, de az a kínálat csúcsa, neki megbocsájtható. C2D-k a teljes felső középtől egészen a belépő szintig nagyon jó fogyasztás/teljesítmény mutatókkal rendelkeznek. ez a lényeg, reméljük ez változik most.
-
radírfej
senior tag
-
villamos
őstag
Akkora poén, hogy ilyen és ehhez hasonló topikokban ütik-verik egymást az ilyen-olyan fanok.
Én meg közben megnézem, hogy melyik ad olcsóbban teljesítményt és azt veszem, mindegy hogy zöld e vagy kék e. (csak a miheztartás végett: otthon jelenleg egy darab kék, és kettő zöld)
-
Predeimos
csendes tag
válasz
Mz/ts250@300 #113 üzenetére
Köszi akkor megnyugtattál
Csak mert 90eset akartam venni csak nem épp azt kaptam hanem a másikat. És nézem hogy ennek csak 1 Mb az L2-je, gondoltam ez eléggé befolyásolva a teljesitményt.
-
Predeimos
csendes tag
Sziaztok egy kérdésem lenne talán tudtok segiteni, meg aztán remélem jó topicba irom.
Mi a külömbség ez a két proci között sebességben?1. proci
Brand: AMD
Series: Athlon 64 X2
Model: ADV60000DOBOX
Name: Athlon 64 X2 6000+
Operating Frequency: 3.1GHz
Hyper Transports: 2000MHz
L2 Cache: 1MB
Manufacturing Tech: 65 nm
Thermal Power: 89W2. proci
Brand: AMD
Series: Athlon 64 X2
Model: ADX6000CZBOX
Name: Athlon 64 X2 6000+
Operating Frequency: 3 GHz
Hyper Transports: 2000MHz
L2 Cache: 2MB
Manufacturing Tech: 90 nm
Thermal Power: 125W -
Mz/ts250@300
tag
válasz
band1103 #110 üzenetére
Szerintem azért nem jöttek ki elöbb,mert egyszerüen nem volt meg a piacra szánt proceszor mennyisége,ugyanis ezek hibás négymagos phenomok .
Kevesett tud(ott) eladni az amd ezekből a procikból igy eleve kevesebett is gyártt ,tehát a hibás db is kevesebb.
Elhibázott termékstratégia sem volt szerintem,mert a jó öreg athlon x2 esek felvették ár/teljesitményben a harcott az intel procikkal ,
Valamint ott vannak az x 3 sok is ha jól tudom azok is hibás 4 magosok -
band1103
őstag
Tehát összefoglalva: jónak jó hogy itt vannak, és sokan örülünk neki
, de szvsz ez megint példa az AMD elhibázott termékstratégiájára miszerint úgy késtek sokat hogy hamarabb is kiadhatták volna, szvsz a feltételek adottak voltak hozzá. Ez nem az első esett hanem már a sokadik, és ez az ami kiábrándító.
-
pisti
őstag
válasz
TomBoy1986 #107 üzenetére
Tudok, csak éppen teljesen felesleges volna.
Hagyjad már magad... Megint ez a rossz mellébeszélés, valahogy mindig ez jön elő mikor kéne valami észérvet mutatni...
-
Findzs
addikt
nem győzött meg ez az ujj proci
erre a kumára biztos nem cserélem le a 6000+ brisbane-t
megvárom a ddr3 -as amd-ket (nem a ram miatt hanem a tecnologia miatt ami majd azokban a procikban lesz)
alacsonyabb hőtermelés meg fogyasztás tényleg jó lenne
biztatóak a kuma cpuk -
pisti
őstag
válasz
TomBoy1986 #102 üzenetére
Kielégítő az lenne (lett volna) kontruktívan tudnál reagálni...
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #102 üzenetére
Én is így gondolom, pláne, hogy csak náluk láttam eddig Magyarországon.
-
TomBoy1986
veterán
Természetesen, mindenben igazad volt, én meg mindenben tévedtem, remélem ez így kielégítő számodra.
(nincs kedvem ugyanis ahhoz, hogy kapálózzunk egyik témából a másikba...)
Bon3ss
Ez egy bevezető ár szerintem, bőven fog esni, mert ennyiért már lassan 4-magos Phenomot is kapni lehet. -
bnss
veterán
[link] - remélem ennél csak olcsóbb lesz ez a CPU normális helyen.
-
pisti
őstag
válasz
TomBoy1986 #99 üzenetére
Olvasd el az általad linkelt Anandteches teszt 6.-7.-8. oldalát, 2 Ghz-en alacsony Vcore-al korrekt fogyasztást produkál a Phenom, cserébe az egyébként sem túl erős teljesítmény még tovább esik, 2.6-2.7 Ghz-en meg a hozzá szükséges Vcore-al elszabadul teljesen a fogyasztás.
Vcore emelés+órajel emelés = fogyasztás exponenciális növekedése.
Alacsonyabb csíkszélesség kell, több cache meg egyéb gyártástechnológia fejlesztések, hogy újra szoros verseny lehessen. Elvileg ez mind meglesz a következő generációnál, addig meg vagy korrekten fogyasztanak és lassúak a Phenomok, vagy korrekt sebességen mennek a fogyasztásuk meg cserébe átszalad a plafonon.
Igazságszerint, ha olvasgatod még kicsit azt az anandteches tesztet, említik azt a kis malőrt is mikor sikerült elégetniük egy MOSFET-et ezzel működésképtelenné téve az alaplapot, mikor tuningolták épp az X4 9350e-t.
Nem kapaszkodok én semmilyen 1 darab tesztbe és az anandteches sem mond ellent az xbitlabsos méréseknek, viszont nem árt rendesen elolvasni őket és levonni a korrekt következtetést. -
TomBoy1986
veterán
A szöveg jó, csak az a gond, hogy mindössze abba az xbitlabsos táblázatba tudsz ragaszkodni, míg én me több cikket is linkeltem, ahol ugyanazt mérték, s ellentmondanak neked. Az igaz, hogy maga a CPU kevesebbet fogyaszt, viszont a rendszer meg nem.
Olvass a grafiknokról, vagy linkelj néhány olyat, ami bizonyítja az ellenkezőjét annak, amit én itt leírtam. Van egy olyan sejtésem, hogy azért nem tetted meg, mert elég nehézkes.
Szemellenzős dolog meg minimum érdekes, mert szerintem inkább arra áll, akinek hiába linkel az ember hiteles fogyasztási adatokat, ami őt cáfolja mégis csak szajkózza a saját szövegét
-
pisti
őstag
válasz
#65675776 #96 üzenetére
Nem is mondtam, hogy nem jó a teszt, csak annyit hogy lehet kevesebbet fogyasztó Intel chipsetes lapot is rakni az Intelek alá.
Lehet hivatalosan nincs energiatakarékos Intel proci, de ahogy a tesztben is van egy oldal erről, úgy adja magát a dolog, hogy manuálisan beállításokkal is el lehet érni a fogyasztás csökkenést, az Intel prociknál is. És akkor neki lehet állni hasonlítgatni, meg akkor ha a fogyasztás a fő téma, akkor az alaplapot is úgy kell hozzá választani. Ha korrekt módon mind2 oldalon odafigyelnek erre, akkor megint ott vagyunk hogy szépen kijönnek a különbségek.
A normális procik közötti különbséget elég csúnyán megmutatja az Xbitlabs mérése, ez a jellemző sajna most AMD vonalon.
Más kérdés, hogy vannak energiatakarékos procijaik is, amikkel már korrektebb fogyasztási szint érhető el, viszont ott meg az órajel bánja a dolgot és ezzel együtt a teljesítmény, méghozzá jelentős mértékben.Nagy szüksége van mostmár az AMD-nek az alacsonyabb csíkszélességű gyártástechnológiára, mert nem túl versenyképesek fogyasztás terén.
Remélem 45nm-n sikerül fordítaniuk, addig viszont nem értem miért nem lehet a tényeket elfogadni, és ezt most nem is feltétlen neked mondom, inkább Tomboynak (meg még néhány hasonlóan viselkedő fórumtársnak).
Részemről ennyi a téma, le lett írva amit le lehetett, ha egyesek ezzel együtt is jobban alszanak szemellenzővel, akkor csak nyugodtan. Én meg várok a következő generációs AMD-kre és remélem, hogy lesznek olyan jók, hogy azokat választhassam a következő rendszerem alapjának. -
Gyuri27
félisten
Nem értem. Ugyanis az amdnek nincs 5200-s procija. Van viszont 5200+ jelü procija.
Szóval ezekből a mellé nézésekből van a félreértés.Én ennek is tudok örülni. Így örültem én a 2xxx szériának. Mert elindult valami. Akkor is lehülyéztek az okosok (olyanok mint te) és lám nekem lett igazam.
-
törölt tag
"Egyrészt, másrészt ha megnézed az Intel alá berakták a legnagyobb fogyasztású chipsetet (G35-28W/11W), AMD alá meg a legkisebb fogyasztásúakat, és még így is jobbak az Intelek fogyasztásban..."
Rosszul látod a dolgot. Intel procik alá berakták az akkor elérhető legerősebb IGP-s chipsetet, AMD procik alá pedig az akkori legerősebb IGP-s chipsetet. Szóval nincs itt semmi probléma, minden rendben van. Az, hogy az intel nem képes normális fogyasztású és teljesítményű IGP-s chisetet gyártani a saját procijai alá, arról nem az AMD tehet. A 780G fel/harmadannyi fogyasztás mellett 4-5x teljesítményt nyújt. Ez bizony legyen az intel baja. A 790FX alig fogyaszt kevesebbet, mint a 780G.
Egyébként mi volt underclock-olva a tesztben? És mi ment undervoltage-dzsel?
-
Fori23
őstag
válasz
TomBoy1986 #93 üzenetére
Talán egyszer-kétszer prájmoltam évekkel ezelőtt.
Na, megyek inni. Jó bírkózást -
TomBoy1986
veterán
Nem, a vita már régen nem arról szólt, hogy a mostani X2-k mennyit fogyasztanak, hanem a szent meggyőződésetekről, hogy mennyire frankón jól mennek és keveset esznek a C2D-itek az AMD-khez képest.
A sima 9550 95W-os, ehhez képest nem evett szinte semmivel többet az "energiatakarékos" intelnél. Amúgy melyik is amire itt te gondolsz? Melyik az intel-féle energiatakarékos CPU? Van külön megjelölt olyan, mint itt pl. a 4850e? Ezeket komolyan kérdezem, mert nem tudok róla.
Ha pedig nincs ilyen, akkor nyugodtan hasonlíthatom hozzá.
Szóval nyugodtan felejtsd el ezt a szlogent.Fori23:
Alatta van a COHOF is, ami használja, de szabad ám böngészni a linken.
De elnézést... gyakran futtatsz Prime95-öt, csak úgy hobbiból a gépen? -
Calibos
addikt
Tesztek (hivatalos forrásból) vannak már az új procikról?
-
Fori23
őstag
válasz
TomBoy1986 #89 üzenetére
Várj, majd én...
A H264 (Radeon 4xxx) dekódolás mióta proci teszt? -
pisti
őstag
válasz
TomBoy1986 #87 üzenetére
Az anandtech nem szar, csak te erőlködsz annyira, hogy ilyen értelmetlen dolgokat csinálsz.
Lehet alulfeszezni, meg downclockolni a C2D-ket is, energiatakarékos procit energiatakarékos változathoz hasonlíts.
Egyrészt, másrészt ha megnézed az Intel alá berakták a legnagyobb fogyasztású chipsetet (G35-28W/11W), AMD alá meg a legkisebb fogyasztásúakat, és még így is jobbak az Intelek fogyasztásban...Ráadásul ez a downclock eléggé betesz az X4-eknek teljesítmény szinten.
Harmadrészt meg eleve nem ezek a procik képezik a vita tárgyát, hanem az új X2-esek...
Szóval "aha-aha", igen...
-
Gyuri27
félisten
Nekem 5200-m nincs van viszont 2180 a kölök gépébe. Tehát én láttam intel procit. Te mikor láttál amd-t utoljára?
Nem baj az ha én csinálok bohocot magamból, a lényeg az, hogy te nem tudsz.
A bit-tech-l meg tudod mi a baj? Hogy ugyan azzal a lappal és procival [link] ennek a közelébe nem értek. Ami szemet szúr még, az hogy eme fantasztikus oldalak jobb és bal oldalán idötlen idők óta intel reklámok mennek. Na ennyit a pártatlan, tesztról és a tényekről.TomBoy1986: mingyá megmondják, hogy hülye vagy és nem tudod értelmezni a táblázatot.
-
TomBoy1986
veterán
-
lsc
nagyúr
Előtte 5200-am volt, de az abit miatt lapot is kellett volna cserélni, mivel az új procikat nem támogatta volna, erről ennyit /azt már csak halkan, mennyivel jött később a 9850 ? /. Egy táblázatot amiben egyszerű számok vannak elég érdekes többféleképpen érteni, főleg hogy a teljes rendszer fogyasztása van megadva mind amd mind intel oldalon . Lehet magyarázni memóvezérlő ide-oda, gyári tdp, csak hülyeség, ha nem megy pár szám megértése akkor teljesen felesleges is . A gúnyolásról, ha nem tűnt volna fel akkor egy idézetre írtam egyetértést, nekem nem kell azért semmit tennem, bohócot csinálsz Te magadból egyedül is . Azt egyébként végképp nem értem miért kell ahhoz valaminek a tulajdonomban lenni, hogy véleményt alkossak róla a tesztek alapján . Ezzel az erővel tök értelmetlen az 5200-ről írt véleményed, de természetesen Te ezt is másképpen látod . Tudod mit, legyen neked gyereknap, természetesen az amd ezekkel a procikkal most nagyot alkotott, csak így tovább. Vagy ezt sem szabad írnom mert most nem amd-m van ? Részemről ennyi
-
gyiku
nagyúr
akinek amdje van, az tudja mit merre kell nezni, tud orulni az uj dolgoknak, erti mivan. akinek nincs, az csak gizdulni jon ide, meg hurrogni. ignore, ennyi. nem kell idegeskedni, fillert nem er a bore, tehet egy szivesseget. szepen megfogja bal kezevel a jobbat, es visszahuz a kek topikba.
-
Gyuri27
félisten
Tények? LOL az inteleséknél minden tény, föleg az, hogy az amd sz.r.
Tény. Tény az, hogy az intel a tdp-t átlagosként aposztrofálja az amd maxnak. Tehát az a teszt arra a két procira vonatkozott amiből nagy nagy konkluziót nem lehet levonni. Max csak annyit, hogy belenyultak a teszterek egy olyan 7xxx-be ami közelebb áll a 95w-hoz mint a 65-höz.
Miért kaptam föl a vizet? Mondok egy példát. Full vega (aki füvet legel) szapulja és kritizálja a Pick szalámit mer az milyen sz.r. De ides öcsém te azt honnan tudod? Kérdezné az egyszeri paraszt. Én is ezt kérdem.
Azért azt se feledjük el mikor az intel kiadta az 5200. Volt ám fiesta. Pedig egy jó 2180 nem nagyon marad el mögötte. Akkor nem láttam a kritikát. Mint ahogy azt sem, hogy 45nm miért eszik ugyanannyit.
Szóval tény az amit hiteles pali állit. Én ezt mondom.
Amúgy meg, hogy nem volt alternativa a 8400-re azt mondom nem igaz. A 8400 40k körül. Annyiért kapni 9850 be-t. Ha nem tudod kihasználni a 4 magot az meg a te bajod.
Kimondta, hogy problémám van a táblázattal? Nem úgy értelmeztem mint te. Remélem ezt megengedhetem magamnak.
Zárszóként kedves busz arcu barátom. Kigunyolom magam ha kell.... de te a közelében nem vagy annak, hogy erre akár csak célozgass is.
Mondok valamit. Elöször vegyél amd procit majd utánna beszélgetünk. Tudod vega példa fentebb.band1103: tudod az a baj, hogy régóta olvasom az amd-s hirekben mikor kedves inteles barátaink megmondják a tutit. Csak az a baj, hogy nem volt soha amd procija. Így meg nem jön át by Péli Barna. Természetesen neked van igazad.
-
pisti
őstag
válasz
TomBoy1986 #81 üzenetére
Látom bebeszélted magadnak, hogy a memóriavezérlő miatt fog egy chipset keveset, vagy sokat fogyasztani...
Tomshardware nem azért léteztik több mint 10 éve - elismerten, mert teljesen hiteltelen tesztjei vannak. Szerintem inkább te ne magyarázd a tények ellenkezőjét.
Azért létezik mert a legtöbb ember nem túl igényes ilyen szempontból. Mondjuk vannak érdekes meg hiánypótló tesztjeik is, amik a precizitás hiányával együtt is hasznosak. Ettől függetlenül nem linkelgetném őket referenciának sehova.
Most akkor felejtsük el a memóriavezérlőt, nézzünk inkább egész chipseteket, úgyis az a lényeg inkább.
Intel chipset fogyasztás lista.
Van választék bőven, lehet a proci alá tenni 15W maximum fogyasztású modern chipsetet is (P35), bár az újabbak kezdenek elszállni kicsit az is igaz (X48 26,5W).
Amd 700-as chipset széria, északi híd 10W terhelve. üresjáratban pár W mindössze a különbség. A déli hidak pedig szintén pár W fogyasztást adnak mindkét oldalon az összképhez.
Összességében minimális az eltérés a procik fogyasztásbeli különbségéhez képest.
Persze lehet találni olyan alaplapokat amik a ráintegrált eszközök garmadája miatt eszik az áramot, pont ezért fontos az alaplapválasztás, de ez mind2 oldalra igaz.Ezt én is belinkelem, nézegesd még egy kicsit.
-
csibor
addikt
Lehet nem vagyok naprakész,de már lehet kapni X3 8450e procit 65 w tdp-vel.Az gondolom nem lehet gyengébb ezeknél,és jóval kevesebbet is fogyaszt,szerintem.Lehet életképesebb választás lenne?
-
TomBoy1986
veterán
Látom nem sikerült megérteni, amire a figyelmet felhívtam, így leírom még egyszer, tömören:
AMD CPU-inak fogyasztásában benne van a memóriavezérlő, míg intel Core2-iben nincs. Azaz azzal, hogy a CPU önmagában keveset fogyaszt nem mész semmire sem, mert nem ugyanannyi feladatot lát el egyik, ill. másik cégnél.
Egyébként kicsit sem demagóg a 2. bekezdésed
Tomshardware nem azért léteztik több mint 10 éve - elismerten, mert teljesen hiteltelen tesztjei vannak. Szerintem inkább te ne magyarázd a tények ellenkezőjét.
csibor:
9150e és 9350e is létezik, erősebb is, csak drágább. Szintén 65W-os max. TDP-vel. -
sz0k3e_
aktív tag
fúú kollégák, mi történt itt amióta nem voltam, box is lesz?
ne idegeljétek már egymást, nemmind1 mennyit eszik egyik másik? úgyis teljesítményre nézed, hogy mi kell, htpc-be meg úgyis valami alacsony fogyasztású kompromisszumos modellt választ az ember nem?amúgy pedig gigabyte EP-sorozatához van iylen program, ami elvileg valamilyen módon tudja figyelni a cpu fogyasztását, és egyik barátom e2140-ének is ilyen 4-5W-ot mért idle-ben, akkor azt hittem h ez valami nagy hülyeség, de úgy látszik annyira mégse
-
pisti
őstag
válasz
TomBoy1986 #61 üzenetére
Nemtudom minek ennyire erőlködni.
A 45nm-s C2D-k alapjáraton pofátlanul keveset fogyasztanak, az AMD-k meg az Intel P4-es korszakát idézik, igazából a K8, P4 időszakhoz képest pont hogy fordult a kocka.
Nálam 3200Mhz-re kis plusz fesszel tuningolva az E5200 nem tudja átmelegíteni a hűtőbordát rendesen (Alcomp), pedig a venti is durván le van szabályozva.
A fogyasztáshoz azért annyi hozzátartozik, hogy az Intel prociknál az alapfesz az egy szérián belül erősen változó lehet, úgyhogy mondjuk nem mind1, hogy az illető tesztben egy 1,15V-s vagy 1,23V-s procinak mérik a fogyasztását, ennyi mozgás pl. simán van az E5200-aknál, de gondolom, hogy a nagyobb tesóknál is. 30W simán reális a kétmagosaiknál.Én már annak is örülök, hogy ilyen korrekt teljesítményt mutat ez az új AMD proci, mostmár csak az kéne, hogy a 4 magosaik is javuljanak legalább ennyit teljesítményben, meg alacsony csíkszélességen szorítsák korrektebb szintre a fogyasztást végre, ha ezzel meglesznek akkor végre újra reális alternatíva lesz számomra is egy AMD alapú konfig. Szóval hajrá hajrá, de addig se akarjuk már megmagyarázni a tények ellenkezőjét és főleg ne "vérkomoly" tom's hardwares teszteket linkelve.
-
band1103
őstag
A vélemény egy dolog, az meg egy másik hogy milyen formában hagyja el a szádat. Hogy várod el hogy érdekeljen bárkit is a te véleményed ha téged viszont nem érdekelnek mások véleménye? A te véleményedet mindenki hallgassa meg olvassa de más vélemény nem érdekel csak a magadé. Akkor beszélj magadban mert ettől kezdve a te véleményed itt nem lesz mérvadó.
-
lsc
nagyúr
Köszönöm a véleményed, de marhára nem érdekel, kíváncsi sem voltam rá, megtarthattad volna, igaz így hogy megírtad sem változott semmi . Egyébként nem vagyok ideges /az idézetre/ sem rád sem gyurira, leírtam hogy mi az én véleményem, és az sem érdekel ha nem tetszik valakinek, attól még az enyém és az marad .
-
band1103
őstag
Én AMD-s vagyok de kezd tele lenni a hócipőm az cég taktikájával. Ezzel is késtek nem keveset ahhoz képest, ugyan úgy ahogy a 880G settel. Ezt szvsz kidobhatták volna hamarabb is a 880G-t pedig a 780G helyett kellet volna kiadni annyira kicsi a felépítésbeli különbség a 2 set között.
-
band1103
őstag
Nem a termékskála mérete számít, hanem hogy mennyire átlátható. Szvsz könnyebb elveszni az intel procik "dzsungelében" mint az AMD tisztán látható "Antarktiszán". Cssak egyetlen egy példa rá hogy van ugy hogy a nagyobb számozású cpu lassabb és kevesebbet tud mint a kisebbik. Az aki meg nem akar több hónapot az internet intenzívén tölteni hogy informálódjon azt simán megvezetik az intel procikkal a boltosok.
lsc: Azért mert "lehet" hogy neked van igazad attól még nem kellene ilyen hangot megütni senkivel. Az a jelszavad hogy ő kezdte? Óvodás korban viselkednek a gyerekek így. Vagy az hogy "amilyen a mosdó..." Akkor az beismerés hogy te sem vagy egy fikarcnyival sem különb nála, egy szinten vagy.
Ajánlom a figyelmedbe a legtalálóbb aranyköpést amit a PH!-n olvastam valakinek az aláírásában: "...Ha neked van igazad akkor megengedheted magadnak azt a luxust hogy nyugodt maradj..." Ez rád is vonatkozik Gyuri27 barátom -
lsc
nagyúr
Figyelj egy kicsit, nem kellene halálos sértésnek felfogni az egyszerű tényeket . Mivel az említett tesztekben a teljes rendszer fogyasztása van nem értem miről beszélsz, szerintem Te sem . Az hogy nekem milyen proci van a gépben az talán az én "bajom", ha lett volna alternatíva akkor nem intel lett volna, de azt hiszem Te ezt nem igazán vagy képes felfogni . Tudod a tények makacs dolgok, magyarázni lehet, de szerintem felesleges . Egyébként igazad van, kiadnak egy valamivel jobb procit aztán tapsoljunk ujjongjunk, megcsinálták . A szemellenzőt egy kicsit le kellene venni, akkor lenne miről beszélni, addig felesleges . Ha magadtól nem tudsz megérteni egy táblázatot akkor még egy-két dolgot újra kellene tanulni .
"birka amd-nek." Ebben viszont egyetértek, rád nagyon igaz . -
Devid_81
félisten
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Háborogj csak nyugodtan akkor is sokkal nagyobb a termékskálája az AMD-nek
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #67 üzenetére
valószínüleg ez van, de egy átlagos ember ránéz kb wtf lesz az első kérdése
volt kezembe f3 6000+ 1.325V-tal és 1.4V-tal is, és 6400+ is 1.35-1.425V örül mozgott -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #67 üzenetére
Ezert nem is emelem ki soha, a mostani a sok "30W-t zabalo CPU? WTF??" hozzaszolashoz volt.
Mondjuk nem sokat segit az AMD-n ha az egesz rendszer fogyasztasat nezed sem. Peldaul itt kevesebbet eszik az E5200-as rendszer terheles alatt mint a 7550-es. Nem is kis szamokrol van szo mert 133W vs. 214W azert mar odavag. Vagy az E5300 (140W) vs. 7750 (218W) az xbitlabs-nal. Erdekes hogy a Guru3D-n sokkal alacsonyabb a terheles alatti fogyasztas (170W) pedig ott is GTX280-at hasznaltak mint a bit-tech-esek. A Tom's meg 195W megintcsak egy GTX280-al. Ezek a kulobsegek a tapok miatt vannak gondolom. Pl. a Guru3D-nal az az 1000W kicsit agyuval verebre stilusnak nez ki.
atti_2010: Annal a 2350-es Brisbane kevesebbet csinal 65nm-en pedig ott a memvezerlo is benne van a chip-ben.
-
TomBoy1986
veterán
Csak tippelek,de ehhez elég 0.025V-tal hogy kevesebbet kapjon a 6400+, ami mondjuk simán elképzelhető. De ha visszaemlékszel, akkor a 6400+ jóval később jött, mint a 6000+ úgyhogy finomíthattak a gyártáson is.
Raymond:
Mivel külön szerepel a CPU is, ezért azt szerintem hasonló eljárással mérhették ki, mint az Xbiten. De a tényen nem változtat, hogy egy nagy világcsalás csak a CPU fogyasztását emlegetni Core2 magos inteleknél, mert bizony a chipset itt keményen hozzáteszi a magáét. Ennek meg az a következménye, amit az alsó két grafikonon látsz. -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #61 üzenetére
Tom's sajnos valahogy nem irja hogy mertek igy nehez barmit is hozzaszolni az ertekekhez.
Azert mondjuk meg szep hogy kevesebbet eszik a maga 2.7Ghz-evel 65nm-en
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #61 üzenetére
ezek az eredmények khmmm
nemmondom h úgy szarok ahogy vannak de:
6000+ F3 mértfogyaszt többet mint a 6400+ F3 holott kevesebb MHz-en megy? -
-
TomBoy1986
veterán
Miért is nem érvényesül ez az óriási fölény, sőt...?
Valaminek ott bizony fogyasztania kell... ja, pl. a memóriavezérlőnek a chipsetben, ugye?
MOD:
1. Nincsen 8-as széria, de a 6-os összevethető, az általad linkelttel.
2. Idle értékek valahogy nem stimmelnek...
3. Kevesebbet fogyaszt a jelek szerint a most megjelent Kuma, mint a 6400+ és 6000+ -
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #57 üzenetére
Egyszeru biznisz. Nincsenek rakenyszerulve hogy X kulonbozo kategoriat csinaljanak, az osszes csip elmegy a 65-on belul. Es nem kell az eladasok novelesehez extra marketing hogy ez most csak 45W stb. Ha muszaly lenne nekik csinalnak mint ahogy peldaul a szervereknel csinaljak is, mert ott most a "zoldut" a tema.
Nezz meg egy mostani E5200 vagy E7200 milyen kicsi rajta a huto. A regebbi E4xxx vagy E6xxx szerianal meg mekkora. Es mindegyik ugyanabba a 65W-be tartozik.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #57 üzenetére
1. Nezd meg a ket cikk kozott mi a kulonbseg meresi metodikaban
2. Kit erdekel miert csinalja? -
Raymond
titán
-
TomBoy1986
veterán
Ezt te komolyan elhiszed, amit írsz? Még ha átlagról beszélsz (terhelt és terheletlen átlaga, akkor is fals lesz ez az érték a legnagyobb valószínűséggel.
Ez a CPU... nem egy nagy durranás, de azért gyorsabb, mint a K8 alapú rendszerek. Fogyasztása meg annyi, amennyi... A 125W-os Windsor 6000/6400+ -nak sem volt kicsi, mint ahogy ennek sem. Azt is megvette az ember, ezt is.
Vicces dolog, de szerintem egy hűtőre inkább érdemes figyelni, mert azzal több energiát lehet megtakarítani...
-
Puma K
nagyúr
Nanana. Gyerünk AMD!
Ezek sem rosszak, de várom a januárt már nagyon PhenomII X4 hmmm
-
DemonDani
addikt
esetleg talán ha rendesen le lenne írva a cpuk adata az jó lenne nem is kicsi a baki. nem 2 hanem 3 db uj cpu van
7450@2,4 le teccet hagyni... -
radírfej
senior tag
nem kell ennyire komolyan venni -szerintem, bár nem akarok senkit sem lebeszélni semmiről - én elismerem, hogy az Intel odabaszott a C2D-vel, meg Ci7-tel is. meg hogy erősebb, kevesebbet fogyaszt, támogatottabb, és a drágább árával is lehengerlően versenyképes. gondolom ezzel senki nem akar vitatkozni.
de.
mindez csak akkor érdekel, ha éppen gépet rakok össze, és elgondolkodok az alternatívákon.
ha józanul gondolkodunk nem érdekel bennünket, hogy a hírben említett procik x4-esekből származó kétmagosok, vagy hogy az 5200-asok honnan butított Intelek. teljesítményt és árat nézünk, és akkor az új jövevények jó darabok! nem különben az intel E5XXX széria, és mondjuk egy "régebbi" brisbane 6000+...
ha meg nem józanul gondolkodunk, akkor mindegy.
-
Fori23
őstag
Az Intel az összes C2D Exxxx procira 65W-ot ad meg. Celerontól a Wolfiig, 1,6GHz-től 3,xGHz-ig, 512kB L2-től 6MB-ig, 45-től 65nm-ig, és stepingtől függetlenül.
Azt nehéz elképzelni, hogy mindet addig feszelik amíg 65W-ot nem kajál, inkább az a logikus, hogy a sorozat legéhesebb tagja van megadva (talán az E6850?)
A kicsi 45nm-esek olyan 30W körül fogyaszthatnak. -
Gyuri27
félisten
Mért kell itt egy 8400-l az észt osztani? Az i7 totyikban kéne osztani az észt. Mert az jó is, tuningos is és még olcsó is. Olyat kell venni hiszen az amd sz.r.
Meg lássuk be ez egy selejt 4 magos, nem eleve 2 magra gyártották (meg ugye első stepping, de ez sem érdekes).
De majd jön az ember és el lesz magyarázva. -
radírfej
senior tag
-
Gyuri27
félisten
De magyarázom mert el vagy tévedve. 6w-l eszik többet úgy hogy a mem vezérlő kezeli az 1066-t és van benne l3. Clock to átlag 20%-t ver a régire (még a tuning is jobb). Az ára pedig az alatt lesz. Én nem tudom te mire vártál hiszen most is inteled van. Így neked mindegy is.
Bár neked azon kéne filozofálni itt a rémhírterjesztés helyett, hogy az 5200 - 20nm-l miért eszik ugyan annyit.
Az amd-s híreket meg hagyd meg nekünk birka amd-nek. -
Iron Funeral
őstag
Ezekkel kellett volna kezdeni tavaly ilyenkor
(#22): azok a fogyasztási adatok furák azért,X3 vs X2 közt 4W? annó itt a PH-n méregették (X4-X3) és mintha olyan 20+ W volt a különbség (ha jó emlékszem) viszont semmi esetre sem 4 W -
PH-User
addikt
Én most váltottam Intelre (Xeon 3040), lehet, hogy nem kellett volna?
-
-
kts88
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #36 üzenetére
De gondolom valami jóféle 790GX-es lapban lesz tesztelve, ami nem egy nagyétvágyú chipset.
-
Blero2
tag
Szerintem itt van a kutya elásva:
The Phenoms clock down to just 1GHz, unlike the Intel CPUs that SpeedStep down to 1.2GHz, but because the L3 cache and memory controller doesn't downclock also, the whole system's power use is higher.
Magyarán a Phenom az L3 és a memória vezérlő miatt fogyaszt többet mint az E5200.
Legalábbis én ezt szűrtem le. -
kts88
aktív tag
itt érdekes módon sokkal kisebb fogyasztást mértek.
Szerintem várjuk meg az itteni teszteket. -
lsc
nagyúr
válasz
cousin333 #29 üzenetére
Én linkeltem, csak az a baj hogy ott van mellette a 6000 meg az intel 5200, mindkettő kevesebbet eszik, és azoknál is a teljes rendszer van . A teljesítménye egyébként már tűrhető lenne , de ez a fogyasztás nem kevés . Pedig a 6000-es sem a kis étvágyáról híres .
Hozzáteszem örülök a prociknak, kár hogy eléggé megkéstek . Remélem a denebek jobbak lesznek minden téren . -
Tomate
veterán
Jóféle
Nekem lehet, hogy bekukucskál majd egy ilyen... Karácsony előtt lehet kapni vajon?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mert az Intel olyan marha átlátható... erről is mikor fognak leszokni a népek?
Az AMD termékskálája mindig is átláthatatlan volt, amikor csak Athlon XP meg Duron volt, akkor is.
#29 cousin333: Én nem linkeltem semmit.
Nem gondolta senki, hogy csak a CPU fogyaszt ennyit, egyszerűen sokat zabálnak ezek a CPU-k. Viszont én nem igazán akarom elhinni, hogy ennyire, mert akkor nem lehetne lehűteni őket LN2-vel sem...
-
Devid_81
félisten
Alakul ez szépen, kissé számomra már-már átláthatatlan az AMD termékskálája
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #25 üzenetére
Csak a villanyszámlára. Itt is hasonló eredmények vannak, de ezek a _platformra_ vonatkoznak.
-
sz0k3e_
aktív tag
Nemtudom mi ez a hisztéria itt a 95W-tal, régen a 150W se volt baj
Tudomásom szerint pedig AMD maximális fogyasztást ért a 95W TDP alatt, nem úgy mint az intel, aki valami átlagos értéket ad meg (pl az én szerencsétlen e2140em is 65W TDP-s, de mégis 100W a maximális fogyasztása alapórajelen)
Vagy le vagyok maradva és AMD is átlagot számol már?Amúgy meg sztem nagyon jó ára van, kíváncsi leszek mennyi lesz belőle mire ideér
-
bnss
veterán
-
Metalfan
senior tag
Black Edition-ből még slágertermék lehet, ha nem szállnak el az itteni árak. Az a 95 W kicsit soknak tűnik
-
válasz
VaniliásRönk #17 üzenetére
... vagy engem, ha nem kell az a proci, nekem jól jönne a 939-es lapom lecseréléséhez
-
törölt tag
lecserélném én is ha nem lenne áramtemető...
-
Én úgy emlékszem, hogy valahol egy 2,6GHz-es modellt is emlegettek (most meg nem keresem, melyik külföldi oldalon láttam) a 2,5-ös és a 2,7-es mellett, mint 7000-es sorozat tagját.
-
infectedmann
őstag
Remélem hamar ideérnek hozzánk is
Szerintem beruházok egyre ha a PH! teszt is meggyőző lesz. -
bnss
veterán
Kíváncsi leszek az itthoni árazására, mert a teljesítménye alapján tetszetős lett.
-
Feruendios
tag
79 dollárért Black Edition elég baráti ár.
Olcsóbb mint a 6400 Black Edition -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #8 üzenetére
"Ráadásul desktopon az i7 nem is gyorsabb a C2D-nál."
Legalábbis találni olyan alkalmazást amire ez a kijelentés igaz.
-
törölt tag
Lesz ennek 45nm-es változata is?
-
ADAM1337
nagyúr
7750 black
Teljesítményben kicsivel a 6000+ os amd felett van.
Húzásra meg kb 3,2-t mindegyik megy.
fogyasztásra szégyen.. -
Televan74
nagyúr
Nem is rossz, hajrá AMD.
Már várom a 940 megjelenését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest