- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Természetesen, mindenben igazad volt, én meg mindenben tévedtem, remélem ez így kielégítő számodra.
(nincs kedvem ugyanis ahhoz, hogy kapálózzunk egyik témából a másikba...)
Bon3ss
Ez egy bevezető ár szerintem, bőven fog esni, mert ennyiért már lassan 4-magos Phenomot is kapni lehet. -
TomBoy1986
veterán
A szöveg jó, csak az a gond, hogy mindössze abba az xbitlabsos táblázatba tudsz ragaszkodni, míg én me több cikket is linkeltem, ahol ugyanazt mérték, s ellentmondanak neked. Az igaz, hogy maga a CPU kevesebbet fogyaszt, viszont a rendszer meg nem.
Olvass a grafiknokról, vagy linkelj néhány olyat, ami bizonyítja az ellenkezőjét annak, amit én itt leírtam. Van egy olyan sejtésem, hogy azért nem tetted meg, mert elég nehézkes.
Szemellenzős dolog meg minimum érdekes, mert szerintem inkább arra áll, akinek hiába linkel az ember hiteles fogyasztási adatokat, ami őt cáfolja mégis csak szajkózza a saját szövegét
-
törölt tag
"Egyrészt, másrészt ha megnézed az Intel alá berakták a legnagyobb fogyasztású chipsetet (G35-28W/11W), AMD alá meg a legkisebb fogyasztásúakat, és még így is jobbak az Intelek fogyasztásban..."
Rosszul látod a dolgot. Intel procik alá berakták az akkor elérhető legerősebb IGP-s chipsetet, AMD procik alá pedig az akkori legerősebb IGP-s chipsetet. Szóval nincs itt semmi probléma, minden rendben van. Az, hogy az intel nem képes normális fogyasztású és teljesítményű IGP-s chisetet gyártani a saját procijai alá, arról nem az AMD tehet. A 780G fel/harmadannyi fogyasztás mellett 4-5x teljesítményt nyújt. Ez bizony legyen az intel baja. A 790FX alig fogyaszt kevesebbet, mint a 780G.
Egyébként mi volt underclock-olva a tesztben? És mi ment undervoltage-dzsel?
-
TomBoy1986
veterán
Nem, a vita már régen nem arról szólt, hogy a mostani X2-k mennyit fogyasztanak, hanem a szent meggyőződésetekről, hogy mennyire frankón jól mennek és keveset esznek a C2D-itek az AMD-khez képest.
A sima 9550 95W-os, ehhez képest nem evett szinte semmivel többet az "energiatakarékos" intelnél. Amúgy melyik is amire itt te gondolsz? Melyik az intel-féle energiatakarékos CPU? Van külön megjelölt olyan, mint itt pl. a 4850e? Ezeket komolyan kérdezem, mert nem tudok róla.
Ha pedig nincs ilyen, akkor nyugodtan hasonlíthatom hozzá.
Szóval nyugodtan felejtsd el ezt a szlogent.Fori23:
Alatta van a COHOF is, ami használja, de szabad ám böngészni a linken.
De elnézést... gyakran futtatsz Prime95-öt, csak úgy hobbiból a gépen? -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Látom nem sikerült megérteni, amire a figyelmet felhívtam, így leírom még egyszer, tömören:
AMD CPU-inak fogyasztásában benne van a memóriavezérlő, míg intel Core2-iben nincs. Azaz azzal, hogy a CPU önmagában keveset fogyaszt nem mész semmire sem, mert nem ugyanannyi feladatot lát el egyik, ill. másik cégnél.
Egyébként kicsit sem demagóg a 2. bekezdésed
Tomshardware nem azért léteztik több mint 10 éve - elismerten, mert teljesen hiteltelen tesztjei vannak. Szerintem inkább te ne magyarázd a tények ellenkezőjét.
csibor:
9150e és 9350e is létezik, erősebb is, csak drágább. Szintén 65W-os max. TDP-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Videó stream letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest