Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pisti

őstag

válasz #65675776 #106 üzenetére

"IGP-s chipsetet hasonlítottak IGP-s chipsethez. Hol a probléma?"
    Olvastad a hsz-t amire reagáltál? Nc...

Van Via lap Core2Duo alá is, bár azok éppen modernnek már nem nevezhetőek.

• pisti

őstag

válasz #65675776 #96 üzenetére

Nem is mondtam, hogy nem jó a teszt, csak annyit hogy lehet kevesebbet fogyasztó Intel chipsetes lapot is rakni az Intelek alá.

Lehet hivatalosan nincs energiatakarékos Intel proci, de ahogy a tesztben is van egy oldal erről, úgy adja magát a dolog, hogy manuálisan beállításokkal is el lehet érni a fogyasztás csökkenést, az Intel prociknál is. És akkor neki lehet állni hasonlítgatni, meg akkor ha a fogyasztás a fő téma, akkor az alaplapot is úgy kell hozzá választani. Ha korrekt módon mind2 oldalon odafigyelnek erre, akkor megint ott vagyunk hogy szépen kijönnek a különbségek.

A normális procik közötti különbséget elég csúnyán megmutatja az Xbitlabs mérése, ez a jellemző sajna most AMD vonalon.
    Más kérdés, hogy vannak energiatakarékos procijaik is, amikkel már korrektebb fogyasztási szint érhető el, viszont ott meg az órajel bánja a dolgot és ezzel együtt a teljesítmény, méghozzá jelentős mértékben.

Nagy szüksége van mostmár az AMD-nek az alacsonyabb csíkszélességű gyártástechnológiára, mert nem túl versenyképesek fogyasztás terén.
    Remélem 45nm-n sikerül fordítaniuk, addig viszont nem értem miért nem lehet a tényeket elfogadni, és ezt most nem is feltétlen neked mondom, inkább Tomboynak (meg még néhány hasonlóan viselkedő fórumtársnak).
    Részemről ennyi a téma, le lett írva amit le lehetett, ha egyesek ezzel együtt is jobban alszanak szemellenzővel, akkor csak nyugodtan. Én meg várok a következő generációs AMD-kre és remélem, hogy lesznek olyan jók, hogy azokat választhassam a következő rendszerem alapjának.

Új hozzászólás Aktív témák