- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Természetesen, mindenben igazad volt, én meg mindenben tévedtem, remélem ez így kielégítő számodra.
(nincs kedvem ugyanis ahhoz, hogy kapálózzunk egyik témából a másikba...)
Bon3ss
Ez egy bevezető ár szerintem, bőven fog esni, mert ennyiért már lassan 4-magos Phenomot is kapni lehet. -
TomBoy1986
veterán
A szöveg jó, csak az a gond, hogy mindössze abba az xbitlabsos táblázatba tudsz ragaszkodni, míg én me több cikket is linkeltem, ahol ugyanazt mérték, s ellentmondanak neked. Az igaz, hogy maga a CPU kevesebbet fogyaszt, viszont a rendszer meg nem.
Olvass a grafiknokról, vagy linkelj néhány olyat, ami bizonyítja az ellenkezőjét annak, amit én itt leírtam. Van egy olyan sejtésem, hogy azért nem tetted meg, mert elég nehézkes.
Szemellenzős dolog meg minimum érdekes, mert szerintem inkább arra áll, akinek hiába linkel az ember hiteles fogyasztási adatokat, ami őt cáfolja mégis csak szajkózza a saját szövegét
-
TomBoy1986
veterán
Nem, a vita már régen nem arról szólt, hogy a mostani X2-k mennyit fogyasztanak, hanem a szent meggyőződésetekről, hogy mennyire frankón jól mennek és keveset esznek a C2D-itek az AMD-khez képest.
A sima 9550 95W-os, ehhez képest nem evett szinte semmivel többet az "energiatakarékos" intelnél. Amúgy melyik is amire itt te gondolsz? Melyik az intel-féle energiatakarékos CPU? Van külön megjelölt olyan, mint itt pl. a 4850e? Ezeket komolyan kérdezem, mert nem tudok róla.
Ha pedig nincs ilyen, akkor nyugodtan hasonlíthatom hozzá.
Szóval nyugodtan felejtsd el ezt a szlogent.Fori23:
Alatta van a COHOF is, ami használja, de szabad ám böngészni a linken.
De elnézést... gyakran futtatsz Prime95-öt, csak úgy hobbiból a gépen? -
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
Látom nem sikerült megérteni, amire a figyelmet felhívtam, így leírom még egyszer, tömören:
AMD CPU-inak fogyasztásában benne van a memóriavezérlő, míg intel Core2-iben nincs. Azaz azzal, hogy a CPU önmagában keveset fogyaszt nem mész semmire sem, mert nem ugyanannyi feladatot lát el egyik, ill. másik cégnél.
Egyébként kicsit sem demagóg a 2. bekezdésed
Tomshardware nem azért léteztik több mint 10 éve - elismerten, mert teljesen hiteltelen tesztjei vannak. Szerintem inkább te ne magyarázd a tények ellenkezőjét.
csibor:
9150e és 9350e is létezik, erősebb is, csak drágább. Szintén 65W-os max. TDP-vel. -
TomBoy1986
veterán
Csak tippelek,de ehhez elég 0.025V-tal hogy kevesebbet kapjon a 6400+, ami mondjuk simán elképzelhető. De ha visszaemlékszel, akkor a 6400+ jóval később jött, mint a 6000+ úgyhogy finomíthattak a gyártáson is.
Raymond:
Mivel külön szerepel a CPU is, ezért azt szerintem hasonló eljárással mérhették ki, mint az Xbiten. De a tényen nem változtat, hogy egy nagy világcsalás csak a CPU fogyasztását emlegetni Core2 magos inteleknél, mert bizony a chipset itt keményen hozzáteszi a magáét. Ennek meg az a következménye, amit az alsó két grafikonon látsz. -
TomBoy1986
veterán
Miért is nem érvényesül ez az óriási fölény, sőt...?
Valaminek ott bizony fogyasztania kell... ja, pl. a memóriavezérlőnek a chipsetben, ugye?
MOD:
1. Nincsen 8-as széria, de a 6-os összevethető, az általad linkelttel.
2. Idle értékek valahogy nem stimmelnek...
3. Kevesebbet fogyaszt a jelek szerint a most megjelent Kuma, mint a 6400+ és 6000+ -
TomBoy1986
veterán
Ezt te komolyan elhiszed, amit írsz? Még ha átlagról beszélsz (terhelt és terheletlen átlaga, akkor is fals lesz ez az érték a legnagyobb valószínűséggel.
Ez a CPU... nem egy nagy durranás, de azért gyorsabb, mint a K8 alapú rendszerek. Fogyasztása meg annyi, amennyi... A 125W-os Windsor 6000/6400+ -nak sem volt kicsi, mint ahogy ennek sem. Azt is megvette az ember, ezt is.
Vicces dolog, de szerintem egy hűtőre inkább érdemes figyelni, mert azzal több energiát lehet megtakarítani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest