- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
asto
csendes tag
Nekem pont a Firefox nem fagyott ki évek óta. Ellenben a Chrome az éppen tegnap omlott össze. Ráadásul a Chrome-ban kb. 60 lap van megnyitva, míg a Firefoxban 200+. Ennyit erről.
"főleg, hogy Google termék"
Ez pont hogy nagy probléma. Gondolom téged sem érdekel, hogy a Google Chrome lopja az adataidat.
-
kacsyx
aktív tag
Nekem a Chrome nagyon bejött. Régen FireFox-ot használtam mindkét gépen, de aztán volt az a nagy flash mizéria, ami azt eredményezte, hogy laptopon a mai napig nem tudom fagyás mentesen használni a FireFox-ot. Így történt a váltás Chrome-ra, ami az eltelt kb. 3 évben még egyszer sem fagyott ki, egyszerűen tökéletesen teszi a dolgát. Van egy gyors kábeles és egy nagyon lassú (otthon EDGE sebességet alig elérő) mobilnetem. A Chrome mindkettőn magasan veri sebességben a FireFox-ot, az Internet Explorerről nem is beszélve. Különösen a lassú mobilnetnél feltűnő, hogy a FF-ben vagy az IE-ben eltelnek hosszú másodpercek, de még semmit nem látsz, a Chrome-ban viszont ahogy elindul az adatforgalom, már be van töltve az oldal nagy része.
Szóval én utólag kicsit örülök, hogy a FF-ről annak idején a flash miatt váltanom kellett, mert különben valószínűleg soha nem próbáltam volna ki a Chrome-ot, főleg, hogy Google termék. Szerencsére kipróbáltam -
tildy
nagyúr
Újabb hiba : Hiába van jól méretezve a div, ha a tartalom dőlt, és pont úgy jön kia szöveg, akkor pl. a jobboldali boxokat hajlamos a középső alá törni. IE8 is.
A többi böngésző jól kezeli.
Erre gondolok: -
törölt tag
válasz
Angyalifény #188 üzenetére
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Angyalifény #193 üzenetére
Régen sok oldalt kezelt jól, legalább is nekem úgy tünt amiket használtam jol kezelte, majd valahol a 8 as verzió körül ha jól emlékszem de lehet már a 7 esnél egyre többel lett baj, majd most újra javul.
-
moonman
titán
válasz
Csakénvagyok #191 üzenetére
nemvan.
-
erdoke
titán
válasz
Már írtam, hogy jó. Ha zavar a felugró ablak, állítsd át erre az oldalra, hogy IE-nek maszkolja magát.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
10.10 es operán simán bejön win7en, bár kiirta hogy nem támogatott kliens.
Régebben oprát hazsnáltam én is de egy időben 8 as környékén osk oldal nem ment vele át álltam firefoxra annál ragadtam, de a unite miatt kipróáltam az új operát, keveset használom de eddig minden ment rajta.
-
törölt tag
válasz
Angyalifény #150 üzenetére
hotmail nekem gyönyörűen megy operából. Sőt, neptunnal sem volt semmi bajom a BME-n. Más egyetemek megoldásait meg nem néztem. Még eddig egyedül talán a facebook játékok akadtak meg, de ott is alapból elmegy, a eágyazott gombok már nem működnek, ennyi. Semmi mást nem találtam még, ami ne ment volna. és nem hazudja magát sehol semminek, mindenhol opera.
-
julius666
addikt
Mert korábban (és még mostanság is) az MS-t sokszorosan basztatják olyasmi miatt, amit ha a Google csinál, akkor mindenki tárt karokkal fogadja, mert "Google a barátod" és "csúnya gonosz MS"
Régebben valóban ész nélkül mindenki az MS-t fikázta, hozzáteszem valamilyen szinten jogosan (az SP2-es XP-ig, addig tényleg elvétve volt igazán jóhoz közük), hogy az M$ csak szart ad ki a kezei közül, meg hasonlók, de ez egyre inkább kezd alábbhagyni (az Office 2007 és a Win7 óta, amik sztem nagyon jól sikerültek), és most ezek a fikázógépek szállnak rá a google-ra, akiből időközben - tény ami tény - egy megacég lett aminek a csápjai gyakorlatilag mindent elérnek, aminek köze van az internethez.
Abban egyetértünk, hogy a jogtalan fikázás értelmetlen, de nem csak ha az MS-t éri., legalábbis szvsz -
Penge_4
veterán
válasz
julius666 #180 üzenetére
"A különböző internetes szolgáltatások egybeolvadása mondhatni törvényszerű, egyszerűen túl sok az érv mellette: sokkal gazdaságosabb üzemeltetés, nagyobb kényelem, stb."
Na igen, továbbá a piramisnak csúcsának is meg kell épülnie előbb-utóbb... Ezt a posztot valakik be fogják tölteni, jó diktatúra pedig nincs. De ennyire már ne térjünk el a tárgytól.
"Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt)."
Mert korábban (és még mostanság is) az MS-t sokszorosan basztatják olyasmi miatt, amit ha a Google csinál, akkor mindenki tárt karokkal fogadja, mert "Google a barátod" és "csúnya gonosz MS", ezen a mentalitáson próbál változtatni moonman.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #180 üzenetére
"Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt)."
Azért kívül állóként Moonmant itt védeném! Ő valójában sosem a Google ellen kardoskodik, hanem az M$ mellett.
(#181) Angyalifény: Ez már tényleg ízlés kérdése.
-
-
julius666
addikt
Vicces, pont hogy nem annyira google-ellenes a cikk amit linkeltél:
A konklúzió:
Szinte minden szolgáltatásra találtunk valamilyen alternatívát (a YouTube azért fájó pont), bár azok sokszor maguk is valamilyen szinten a Google-re épültek - és általában nem is voltak olyan jók, kézre állók, mint amiket ki akartunk váltani velük.Google nélkül tehát még lehet internetezni, de már nem érdemes. A Googlenet víziója megvalósulni látszik: nem túl szép kilátás, de - persze lehet, hogy erről csak a cég marketingje tehet - talán még mindig biztatóbb, mint bármelyik más óriáscég uralma a neten.
A különböző internetes szolgáltatások egybeolvadása mondhatni törvényszerű, egyszerűen túl sok az érv mellette: sokkal gazdaságosabb üzemeltetés, nagyobb kényelem, stb.
Abban lehet vita, hogy ez kinek a keze alatt történjen, de azért ha tényszerűen nézzük az egyes szolgáltatásokat, a piac nagyon nagy többségét röhögve verik a google megoldásai minőségükben, ingyen. Ráadásul ha megnézzük a fejlesztéseiket, azért eléggé szájtátós a dolog, kb. minden napra jut vmi hír velük ide itcaféra.
Lehetne a Microsoft is, az utóbbi években a kiadott termékeik minőségének szempontjából rengeteget javultak, és habár szerintem összességében jobban használható egy google account mint egy live account, de nagyon sok helyen hozzák azt a színvonalat, mint a googleék. Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt). -
ntomka
nagyúr
válasz
Angyalifény #175 üzenetére
Ennyire nem akartunk mi "hit téríteni", csupán azért szóltunk, hogy nyitott szemmel kell járni.
A keresős kérdésedre: ha már egy ilyen óriást, mint a Google, ilyenekkel vádolsz, akkor mi az alapod rá, hogy a többivel nem teszed ezt?
Válaszd ki, amelyik szimpatikus. A lényeg annyi, hogy válogasd meg, hogy milyen adatokat bízol rá ezekre a multikra...
-
Penge_4
veterán
válasz
Angyalifény #176 üzenetére
Én nem, meg a Google-t jobban is szeretem, csak azt mondtam, hogy ha már Google, akkor számomra nem a kereső a legnagyobb érvágás, hanem a Gmail...
-
moonman
titán
"Akkor az Analytics szépen nyomon követ IP alapján, hiába a Bing-ről mész, ha azokat az oldalakat böngészed, ahol fut az AdSense/AdWords script. Na meg gondolom neked is van jópár Gmail-es ismerősöd."
a reklámok sosem zavartak, meg az analytics sem igazán, nem vagyok semmilyen Google-szolgáltatásba bejelentkezve, tehát max. névtelenül logolhatnak. de ennyire már nem vagyok paranoiás. egyébként sem paranoia miatt nem használom, egyszerűen számomra van jobb, meg amúgy sem kívánom támogatni őket - legalábbis szándékosan.
-
Penge_4
veterán
Én is próbálkoztam már vele úgy unalmamban, RSS-ét a lassúsága miatt nem használom, Maps-t nagyon ritkán, akkor is inkább a StreetView-t, a keresőt még megszoknám a Bing-et, analytics scriptek eleve blokkolva, ezen kívül pedig semmit nem használok (blogger acc évente 1-2 alkalommal jól jön ha valahol hozzá akarok szólni, youtube-ot nem is társítottam a Google Acc-al, ha valaki confirm-es tartalmat linkel, akkor bugmenot, Picasa csak gépen van tűzfalban letiltva (a zoomja verhetetlen), Google Docs bugos xar, meg Operával nem kompatibilis, nem használom, a Docs-t max PDF olvasásra (nem kell desktop cucc, mikor azt is kb kéthavonta 1-2 alkalommal nézek), meg vicces PPS-ek megtekintésére (mivel utálom a zenélő áttűnő MS PPT-t), szóval annyira nem vagyok Google függő.
Viszont a Gmail-ről addig nem tudok lemondani, amíg máshol nincs meg az a fícsörkészlet (IMAP) na meg 1-2 googlegroups-os lista is befigyel."mondjuk hozzátartozik, hogy én nem blokkolok semmit"
Akkor az Analytics szépen nyomon követ IP alapján, hiába a Bing-ről mész, ha azokat az oldalakat böngészed, ahol fut az AdSense/AdWords script. Na meg gondolom neked is van jópár Gmail-es ismerősöd.
-
Penge_4
veterán
Ja, lehagytam a linket: Élet a Google nélkül... (amint látható nem is olyan egyszerű...)
-
ntomka
nagyúr
válasz
Angyalifény #167 üzenetére
De hülyeséget sem beszél...
-
Penge_4
veterán
válasz
julius666 #160 üzenetére
"de az az adobe sara, ha sokat zabál a flashplayer, nem a googleé)."
Az csak 42 megát eszik, ahogy láthatod a képen. Ha azt levonjuk még mindig az Opera felé billen a mérleg.
"És én még mindig úgy vagyok vele, hogy amikor szükség van a memóriára, ha a böngészők át tudják adni a nekik felesleges részt, akkor tőlem annyit ehetnek, amennyit akarnak."
Én is, de a 2 gigát azért ne egye már meg. Kell a SuperFetch-nek, kell a böngszőnek, kell mindennek, aztán a felhasználónak a végén semmi nem marad. Egyébként meg leginkább nem is a memóriafogyasztás volt a lényeg, csak sajnos a sebességet nem tudom mivel lemérni úgy, hogy az bizonyítható is legyen.
Az 1 másodperces indításból 4-5 másodperc lett, a villanásra megjelenő new tab page-ből 0.5 sec-et késő new tab page lett és a böngészési élményt erősen rontották olyan "apróságok", hogy a Mouse Gestures-t nem lehetett mindenhol használni (bár nagy előrelépés a korábbihoz képest, hogy már nem blokkolja le a Chrome saját popup blockere ha új tabot akarok nyitni mouse gestures-szel.), a context menü nagyon otromba volt, az AdBlock+ valami siralmas (először betölti az összes reklámot, majd mikor betöltődött az oldal villogó flashekkel, akkor összehúzza), a smooth scroll hol működik, hol nem (újraindítás segít) és hasonlók.
"A wand-on kívül a többi számomra nem annyira fontos, a jelszókat pedig nem szívesen tárolnám online, inkább "cipelem" magammal"
Ez megint érdekes kérdés. Ha cipeled, akkor elveszhet, tönkremehet az adattároló, ellophatják, visszafejthetik ugyanúgy, ha wand-ban tárolod esetleges biztonsági rés esetén kiszivároghat és még szinkronizálni sem kell hozzá, ha megjegyzed és írogatod, akkor a keyloggerek célpontja lehetsz, szóval kinek melyik a szimpatikusabb, abszolút biztonság nincs.
Nyilván banki belépési adatokat nem böngészővel fogok megjegyeztetni, de ha valakinek a PH accomra (és hasonlóan "pótolhatatlan" belépési azonosítókra) fáj a foga, legyen vele boldog, ha sikerül megszereznie és visszafejtenie a nemtudomhánybiten titkosított wand.dat fájlból, viszont inkább ez, mint elkavarodó papírcetlik, kétes third-party jelszókezelők, vagy egyszerű, könnyen kitalálható jelszavak, illetve azonos jelszavak különböző oldalakhoz.
" Ki kell pipálni, hogy a scripteket tiltsa le az oldalon."
A legtöbb helyen akkor nem fog működni az oldal valamely része. Például itt a PH-n sem lehet hozzászólást írni JS nélkül, ott meg (nem néztem meg túlzottan az oldalt) kapásból a menü nem fog működni.
"A saját szolgáltatód már kapásból rögzít mindent !"
Igen, de neki van 2 millió előfizetője, a Google-val meg érintkezik a 7 milliárd emberből mindenki, aki internetet használ és nem TOR-ral böngészik. Továbbá ő ugyanúgy tudja IP-hez társítani a felhasználói profilokat.
"Akkor meg szerintem tök mindegy sőt a weboldalak is rögzítik az ipét ha jól tudom."
Némelyik igen (a Google Analytics-szel az élen), de
1: Ők viszont nem tudnak rólad semmi mást, a legkülsőbb infó amit megszerezhetnek a referrer oldal címe (ha van) a böngésződ, felbontásod, oprendszered és a vágólapod tartalma.
2: Az adverticum és társai nem üzemeltetnek e-mail szolgáltatást, webes keresőt, nincs saját műholdjuk, online egészségügyi kartonjuk és még sok más.Szóval nem az a baj a Google-val, hogy 1-1 területen mennyit tud meg, hanem hogy ez az összes begyűjtött infó egyetlen kézben összpontosul. Az Orkut-ra sincs szükségük, sokkal hitelesebb személyiségrajzot kapnak 1-1 emberről a többi alapján.
Ne érts félre, nekem nincs rejtegetnivalóm, továbbá minden Google vs. MS vitában a Google mellett álltam, de ez a Smidt nekem nem szimpatikus. Sergei Brinnel és Larry Page-el semmi bajom, rájuk tényleg illik a "don't be evil" szállóige, de ez a Smidt mint valami bosszúéhes törpehitler még a szeme sem áll jól.
"felesleges a riadalom keltés."
Nem keltek riadalmat, csak vázoltam a tényeket, innentől mindenki vonja le a következtetést, amit akar. Tagadni viszont méginkább felesleges és önáltatás.
Három dolog biztos:
1: A 21. század legnagyobb értéke nem a pénz, hanem az információ.
2: Amikor ekkora hatalom összpontosult egy kézben az mindig valamilyen diktatúrához, vagy monopóliumhoz vezetett.
3: A kapitalizmusban semmi sem történik érdek nélkül."magától a reklámtól nem lehet vírusom ? Nekem csak ezért van mert félek hogy ebből jön a vírus."
Lehet éppen egy jogvédők által üzemeltetett kamu warezoldalon, de akár reklám nélkül is injektálhatnak ártalmas JS kódot, ha meg azt letiltod, akkor lőttek az oldalak 90%-ának.
Viszont tény, hogy baromira idegesítő tud lenne, az ön a 9999999. látogató és hasonlók, a beúszókról és a felugrókról nem is beszélve.
"Pontosan, még senki sem tudta normálisan elmagyarázni, hogy nekem mitől jobb, ha a Microsoft, T-com, iwiw tárolja az adataimat, és nem a google."
Fentebb a válasz. A Microsoft nem jó, a Tré és az iwiw (jé, egy kézben van a kettő) pedig nem bír akkora hatalommal és nem botlasz bele minden létező webes szolgáltatás kapcsán. Ajánlom a következő cikket, tanulságos...
Mellesleg akinek iwiw kell, hogy adatokat gyűjtsön az már régen rossz, ott ugyanis nem garantálható, hogy az emberek valós adatokat adnak meg, illetve valós ismerősöket jelölnek meg (még az IP is biztosabb lakcím ellenőrző), ellenben néhány Google szolgáltatásból mindent tudnak rólad a valós kapcsolati hálódtól a valós érdeklődési körödön át a látogatott weboldalakig mindent.
De hát az a honlap, aki engedélyezi hogy ilyen helyek reklámozzák magukat rajta, az hagy ne mondjam milyen.
A PH-n is volt egyszer malware-es banner.
Ráadásul a bannercsere két oldalú, nem 100%, hogy a másik fél oldalát nem törik fel, vagy nem megy át ő maga genyóba. -
Angyalifény
tag
válasz
julius666 #164 üzenetére
Igen hisz a GOOGLE alkkalmazottai ebből élnek.
Gondolom egyik se akar a híd alá menni. A GaOOGLE fejesei meg nem akarnak a ki tudja milyen luxuspalotából máshova menni.
szóval sztem csak hiszti. milliók használják a G-.t ha kiderülne valami kicsi icipici turpisság már abból oltári balhé lenne és a GOOGLE-nak ott lenne vége.
És gondolom hogy a böngészőt sem poénból fejlesztik hanem mert érdekük a piaci részeseedés.
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #161 üzenetére
Pontosan. Egy ilyen multinacionális cég esetében a legfőbb vásárlóvonzó erő maga a cég neve (arculata - PR marketing). Egy ilyen tettel - ahol bizonyítható lenne hogy visszaélnek a felhasználóik adataival - gyakorlatilag öngyilkosságot követnének el, pillanatok alatt milliók hagynák ott őket. Én biztos vagyok benne hogy erre marhára vigyáznak, pont a róluk elterjedt negatív kép miatt, ha valami ilyesmi kiderülne, a média akkora botrányt rendezne, amilyet még nem látott a világ. Arról nem is beszélve, hogy milyen büntetéseket akasztanának a nyakukba, lásd az EU-s ügyek.
Erős a gyanúm, hogy ezt a visszaélősdit a gugli valamelyik ellenlábasa terjesztette el (valamelyik a sok közül - lehet válogatni
), mert nem tudott jobbat kitalálni (ugyanaz a módszer, mint a politikusok démonizálása - az emberek inkább hallgatnak érzelmekre, mint a észérvekre), de ezt csak halkan mondom, mert még bannolnak a végén
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #159 üzenetére
Reklámtól nehezen tudom elképzelni, esetleg olyan oldalra vihet ha rákattintasz, ahonnan már bepróbálkozhat vmi okosság. De hát az a honlap, aki engedélyezi hogy ilyen helyek reklámozzák magukat rajta, az hagy ne mondjam milyen.
Meg egy normális tűzfalnak/vírusírtónak úgyis blokkolnia kell (kéne).Az egyetlen előny az ilyen reklámblokkolókban, hogy nem tölti be a gyakran az oldal méretét többszörösen meghaladó villogó flash-marhaságokat, amik nem mellesleg a procit is gyakran terhelik, mert szarul vannak megírva.
Hogy tiltod-e vagy sem, azt döntsd el te, én tiltottam
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #157 üzenetére
Pontosan, még senki sem tudta normálisan elmagyarázni, hogy nekem mitől jobb, ha a Microsoft, T-com, iwiw tárolja az adataimat, és nem a google.
Őket biztos nem a szabadkőművesek irányítják.
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #154 üzenetére
Ajánlom a videót a jobb oldalon a figyelmedbe!
Ha komolyabb szinten foglalkozol webszerkesztéssel (ajax, különböző javascript okosságok), hihetetlenül hasznos tud lenni. Bár nekem jelen pillanatban nincs rá sok szükségem, de ez a jövőben még könnyen megváltozhat, úgyhogy leszedtem előreAz adthwartot nem hiába tiltottam le, itt chrome-n nem érzek akkora sebességbeli visszaesést az oldal reklámos/nem reklámos változata között (meg nem mellesleg nem is hasonlítható az adthwart az adblock+hoz hatékonyságban), így meg nincs értelme elvennem a honlapoktól a bevételi forrásukat, engem annyira nem zavarnak a reklámok.
-
erdoke
titán
A wand-on kívül a többi számomra nem annyira fontos, a jelszókat pedig nem szívesen tárolnám online, inkább "cipelem" magammal a PDA-mban levő memóriakártyán.
(#150) Angyalifény
Kiírja az oldal, hogy "unsupported browser" (ami miért lenne az Opera hibája?), de megjelenik ugyanúgy, ahogy Chrome-ban, és a linkek is működnek. Ki kell pipálni, hogy a scripteket tiltsa le az oldalon. IE-nek maszkolva nincs hibaüzenet se, az oldal fejlesztőjének szégyene, hogy egy olyan böngészőt diszkriminál, aminek nincs gondja a megjelenítéssel. -
julius666
addikt
Az addonok okozta lassulást én is csak cáfolni tudom, habár nálam csak 10 aktív plugin van, de mégsem lassítanak észrevehetően semmit. Persze ez attól is függ, milyen addonokat használ az ember.
Én ezeket:
addonjaimA memóriához: a külön thread-es megoldás miatt könnyen el tudom képzelni, hogy több memóriát eszik, mint társai. Viszont azt tapasztalatból tudom mondani, hogy több órás böngészés után mind a mozilla, mind az opera memóriafogyasztása jelentősen megnő, míg ezt a chromenál nem vettem észre.
Egyébként nálam jóval több oldalnál (mint a fentebb linkelt képen is láthatod a tabokat) fogyaszt 378 958kB memóriát, szóval nem sokkal többet mint nálad (igaz nálam nem megy Youtube videó, de az az adobe sara, ha sokat zabál a flashplayer, nem a googleé).És én még mindig úgy vagyok vele, hogy amikor szükség van a memóriára, ha a böngészők át tudják adni a nekik felesleges részt, akkor tőlem annyit ehetnek, amennyit akarnak. Engem nem zavar amikor semmi memóriaigényes feladatot nem végzek, hogy +memória felhasználásával gyorsítja a böngészést.
Márpedig operánál már tapasztaltam, hogy ő lejjebb vett a fogyasztásából, amikor kellett, de ez gondolom chromenál és mozillánál ugyanígy van. -
Penge_4
veterán
tildy (#86): Ha úgysincs szükséged a tabok utáni + gombra, akkor el is tüntetheted. jobbklikk->Testreszabás->Megjelenítés Placement legördülőmenüben Off és már el is tűnt, + 20 pixel felszabadítva a taboknak.
erdőke (#91): "Amíg egy böngészőn nem megoldott, hogy ugyanazt lássam az otthoni gépemen, a céges laptopon és a PDA-n (kedvencek, gyorsindítók, böngészési történet, személyes sáv, keresők), addig nálam labdába se rúghat."
Mondjuk az gáz, hogy a többit nem szinkronizálja, pl: menu.ini, toolbar.ini, userjs-ek, usercss-k, session, wand, így még sok esetben nem használható profilmozgatás vagy portable nélkül.
moonman: "engem pl. ezek az egérgesztusok sosem fogtak meg, itt az egerem oldalán az előre-hátra gomb, meg a görgő, nekem ennyi bőven elég navigáláshoz."
Na igen, mivel a Microsoft gyárt egereket is, így jó, hogy nem fognak olyasmit implementálni, ami szükségtelenné tenné, hogy 15 000Ft-os egeret vegyél, mikor egy sima 2 gombos egy görgős megbízható egérrel is elvagy a gestures-t használva.
(#109): "jajjj nemár."
Bár igazad lenne, de sajnos tényleg eléggé szarnak az asztali böngészőre. Ha valami nem implementálható mobilon, az meg sem valósul. Például a fentebb említett teljes profil szinkronizáció...
Angyalifény (#114): "Ki kell venni a megfelelő négyzetek elől a pipát és kész."
Főleg Eric Smidt nyilatkozata után lehet marha nyugodt az ember ebben az ügyben. Nézd meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=ncerhCLi2o0
julius666 (#126): "de elég volt csak azt a folyamatot kilőni, amelyik 100%-ot zabált a prociból, majd Chrome úgy működött tovább, mint ha mi sem történt volna"
Az a baj, hogy az egy oldalról megnyitott tabokat egy processzként kezeli, gondolom erőforráskímélő okokból, így például végignyitsz vagy 40 linket, majd elszáll, akkor baromi jó, hogy a 40 tabot egyenként töltheted újra (mert még olyan sincs, mint Operában, hogy kijelölöd ablakok panelen, majd F5)
Mellesleg ma már tényleg ritka, hogy egy oldal fagyasztja ki a böngészőt (ha tudsz ilyet, akkor érdekelne), gyakoribb, hogy maga a böngésző omlik össze. Nekem legalábbis Chrome-mal 10 "Whoa, Crashed" jutott 1 "Oh! Snap" mellé. Szóval ennyit a multiprocessz gyakorlati szerepéről. Az egyetlen lényeges pont a saját taskmanager (ami sajna IE8-ból hiányzik), ahol szükség esetén ki tudod lövöldözni a befagyott plugineket.
"az emberek túlnyomó többsége úgyis mást fog használni ezen feladatokra."
A torrentklienst hülyeségnek tartom én is, viszont mivel sok Gizike még azt sem tudja mi az, így nincs kliensük, akkor meg minek telepítsenek akár egy µTorrentet is, mikor fogják és böngészőben lehúzzák azt az egy linkelt torrentet, aztán letudták a torrentadagjukat 1 évre.
ps: Amúgy csak nekem tűnik úgy, mintha a PH fóruma gyorsabban betöltődne Operában, mint Chrome-ban? Még másodszorra is, mikor már a cache-ben van az oldal. Operában egyszerűen csak bevillan egyből, Chrome-ban van egy fél másodperces késés.
tildy (#128): "Mindezek mellett amit operán fejlesztettem, az ugyanúgy jól jelent meg mobilon is."
Próbáltad már a Shift+F11-et? Azzal letesztelheted azt is, hogy fog kinézni mobilon.
ntomka (#137): Ja, kár, hogy sem HTTPS oldalakon, sem a Chrome-os belső oldalakon (about:-os oldalak, New Tab, Extensions, Task Manager) nem működik.
tildy (#143): "goa.hu lejátszójához, hogy menjen, kicsit hackelni kell (eszközök /beállítások/haladó/letöltések menüpontban)"
Egyébként ezt már több helyen megfigyeltem Operában, hogy gondja van ilyen exportálásokkal. Például a Google Readerből is csak úgy lehet exportálni, ha előtte átírom az .xml-re vonatkozó MIME/type-nál, hogy a dialógust dobja fel Operával való megnyitás helyett (vagy ezesetben jobbklikk Save As, ez viszont olyan helyeken nem működik, ahol az Export nem link, hanem gomb.
Ezt most akkor az Opera kezeli rosszul, vagy ilyen sok helyen nem szabványos?Csak azért, (hogy pozitívat is írjak), mert például Operán kívül a többi böngészőnél meg attól megyek falnak, mikor a Google képkeresőben keresek valamit, aztán a megnyitott képeknél 10-ből 4 alkalommal menteni akarja egyből, az Opera pedig ilyenkor megnyitja egyből.
-
Bluegene
addikt
A Chrome gyorsaságáról meg annyit, hogy 10-15 addon és lassabb, bugosabb és kényelmetlenebb, mint a Firefox ugyanennyivel. ezt megint honnan szülted? pont h a chrome alig lassul be egy-egy addon után(figyelembe vették a fejlesztésn
él), míg a régi fejlesztésűek ahol utólag tákolták rá, pl az ff az képes nagyon belassulnide legalább alá tudnád támasztani vmivel, de csak a levegőbe beszélsz, gondolom most találtad ki kábé
-
Penge_4
veterán
"az ilyen reklám letiltásoknak szerintem lassú neteknél van értelme egyedül."
A dolog iróniája, hogy pont a gyors netnél van értelme. Mert ha a neted lassú (mondjuk egy jobb teljesítményű gép mellett, ahol a CPU nem téma), akkor az oldal is lassan töltődik be. Ha viszont az oldal gyors szerveren van, akkor nem szeretem, mikor bevillan az oldal az állapotsávban pedig ilyen gemius, meg adverticum, meg izémizé hülyeségek fogják a betöltődést.
Bluegene (#79): Azt nem tudom, de Operában 583 volt a rekordom. Megevett 1,2 giga ramot, de kibírta.
Ráadásul a testreszabható tabelrendezésnek és az ablakok panelnek köszönhetően még átláthatóbb is ennyi tab.
-
Penge_4
veterán
Lehet. Simán mentsd el mindenestől, majd mielőtt Ctrl+Enter-t nyomsz belépésnél írd be a captha kódot, nem fogja felülírni a mezőt, ha mást írtál bele, csak a jelszó és felhasználónevet tölti ki. A checkbox már kicsit trükkösebb, a dolog nyitja, hogy a jelszó elmentésekor nem kell bejelölni semmilyen checkboxot (vagy azokat, amiket később esetleg nem akarsz majd bejelölni), aztán ha így mented el, akkor később belerakod a kívánt checkboxokba a pipát és nem veszi ki belőle (ha csak nem az volt az alapértelmezés, hogy az adott checkboxban pipa van, ezesetben fordítva járj el és mentésnél ne vedd ki a pipát).
A Chrome gyorsaságáról meg annyit, hogy 10-15 addon és lassabb, bugosabb és kényelmetlenebb, mint a Firefox ugyanennyivel.
A memóriaigényéről meg annyit, hogy a múltkor csináltam egy saját tesztet:
Operában minden működött (mailkliens, IRC kliens, RSS, Unite, egyedül a torrent és a Turbó nem)
Mindkét böngészőben ugyanaz a 6 weboldal (index, origo, youtube, random youtube videó + blog.hu + gmail) megnyitva és láss csodát:A lapkezelése tényleg látványos, de várjuk meg a hardvergyorsított Operát, ott már lehet ilyen effekteket is alkalmazni anélkül, hogy a teljesítmény kárára menjen.
-
Köszi!
Ezek szerint mákom van, mert ezekbe még sosem futottam bele, pedig elég népszerűek lehetnek, ahogy nézem a listát. Najó, a neptun hibára emlékszem régről.Az egyetlen dolog, ami hiányzik az operából a teljes GreaseMonkey támogatás. Az IWIW-tools miatt van Firefox-om is.
Ja, és az sem lenne rossz, ha a wand esetén meg lehetne adni, hogy mely mezőket jegyezze meg, mert így a képről betűbeírós mezőket is folyton kitölti, ami ugye változik. -
tildy
nagyúr
Van szégyenfal. Pl. goa.hu lejátszójához, hogy menjen, kicsit hackelni kell (eszközök /beállítások/haladó/letöltések menüpontban)
pecs2010 :rengeteg hiba, többek közt ilyen van benne a kódban, törném le a kezét, hogy lehagyja a záró >-t....:<div id="social_groups"
<!--<object height="98" width="48" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.pecs2010.hu/public/shared/flash/facebook.swf" id="facebook" style="visibility: visible;"></object>-->
</div>ÉS az a baj, hogy megnézi az ember, pont az opera csinálja jól, az jeleníti meg helyesen, ami oda van írva...
-
válasz
D4rkAv3ng3r #135 üzenetére
Mutatnál olyan oldalt, ami nem megy Opera alatt?
Én ezer éve nem botlottam ilyenbe. Egy-két szarul összetákolt Flash-es oldalt láttam, ami csak az ActiveX-es Flash player-el megy, de ez is orvosolható. -
erdoke
titán
válasz
D4rkAv3ng3r #134 üzenetére
Ezt viccnek szántad? Írtam még ott vagy 4 másik dolgot, amit automatikusan szinkronizál a gépek között, de rá se hederíts. Ahogy arra se, hogy ha bármelyik paraméter megváltozik az egyikben (pl. egy napi jelenség: hozzáadok egy új könyvjelzőt a tucatnyi könyvtár valamelyikébe), akkor a többin is azonnal változik. Nem kell minden nap új html fájlt exportálnom 2 PC-ről és 2 mobil eszközről (mellesleg Opera Miniből/Mobile-ból egészen pontosan hogyan oldod meg?), és össze-vissza importálgatnom. Viccnek elég rossz.
Mellesleg Linuxon az összes többi böngésző harmatos Operához képest.A többieknek: Nem írtam, hogy az Opera le akarná építeni a desktop böngészőt, nem tudom, honnan vettétek egyöntetűen.
"Az Opera-t meg kár misztifikálni, mindennapi használatra alkalmatlan"
Nagy szakértő vagy, biztosan sok pornóoldal van, amit nem úgy mutat, mint a kedvenc böngésződ, de általános használatra nekem évek óta problémamentes. Ráadásul rendszeresen tesztelem a többi böngészőt is (csak a bugróka maradt el az utóbbi időben a gépeimről). -
Cyrin
addikt
válasz
D4rkAv3ng3r #134 üzenetére
Most nehogymár hurcolászgassam 3 gépre a kedvenceket, akárhányszor változtatok rajta egy kicsit. Egyébként ez nem is működik, egy idő után követhetetlen lenne, elmaradna, olyan ez, mintha azt mondanánk minek a Raid1, hisz külön külön is kimásolhatom két lemezre az adatokat, akármikor amikor csak változatok valamit. Ez ugyanúgy nem működik, egyszerűen közel sem ugyanaz a kettő...
-
ntomka
nagyúr
válasz
Nem lesz! Van!
-
Angyalifény
tag
válasz
Azért nem olyan használhatatlan az nálam majdnem mindent kezelt.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
A Google-t kár lenne lebecsülni,
valószínű, hogy lesz az Android alá is mobil Chrome, csak idő kérdése. Az Opera-t meg kár misztifikálni, mindennapi használatra alkalmatlan, sok honlapot nem tud még a mai napig sem megnyitni, így váltottam róla én is, az egérgesztikulációk meg működnek kieggel FF-en is, biztos lesz Chrome-ra is.
-
Cyrin
addikt
válasz
Angyalifény #131 üzenetére
de pont ezért nincs értelme összehasonlítani a többi részesedésével, mert nem egy szintről indulnak.
-
ntomka
nagyúr
Értem én, és megértem. Tényleg szenvedés úgy optimalizálni egy oldalt, hogy minden böngészőn egyformán fusson, sok esetben IE-re valóban nem is lehet mindent megoldani (kardoskodhat mellette Moonman akármennyire, ez tény). Nemtom 8 esetében ez mennyit változott, de ahogy olvasgatok mindenfelé, nem túl biztató a helyzet...
A motorolára java alkalmazást is szenvedés fejleszteni. Szívtam vele anno, mert "egy-két" dolgot egyenesen direkt nem úgy kezel, ahogy az a sun féle midp ajánlásban van.
-
Cyrin
addikt
itt arról van szó, hogy az IE lett maga a "szabvány", tetszik nem tetszik, ennek megfelelően kell megcsinálni.
egyébként meg ha az IE részesedését úgy vizsgálnánk meg, hogy mennyi ebből az a rész, aki tudatosan választotta, és használja, és mennyi az aki csak azért használja, mert "há ez van a gépen", akkor elég siralmas adatok jönnének ki.
-
tildy
nagyúr
Megcsinálom neki , persze. De ha senki nem csinálná meg neki, nem lenne elvárás, ergo előbb utóbb kénytelen lenne az ie is igazodni a szabványhoz megfelelően.
Természetesen próbálok minél több mindent letesztelni minél több böngészőn, de így is van, hogy az IE-s bugot kijavítani egy nagy szívás. Szó szerint. És vannak olyan bugok, amikre nincs is megoldás.... Ilyenkor pedig lehet nekiállni másképp megoldania problémát, és ez nagyon rossz, remélem érted miért.
Többi böngészővel miért nincs ilyen probléma?Mindezek mellett amit operán fejlesztettem, az ugyanúgy jól jelent meg mobilon is. Márpedig egyik szolgáltató "wap" oldalához van közöm "egy kevéske" .
Képzelheted milyen úgy fejleszteni, hogy x csillió készülék x féle böngészőjével jó legyen az xhtml lap.(többféle css kellett) ÉS jó volt az esetek többségében. (Motorola V3on nem, egyszerűen az is úgy kezeli az oldalt, hogy falnak megyek tőle) -
julius666
addikt
Én is chrome-t használok egy jó ideje már, 3 okból kifolyólag:
1., A leggyorsabb böngésző, amivel dolgom volt. Lehet hogy a szintetikus tesztekben csak tizedmásodpercekkel nyer, de ÉREZHETŐEN gyorsabb mint a többi a gyakorlatban, FF és Chrome között durván annyi különbséget érzek, mint ami vmelyik (sry, lusta vagyok a 100+ hozzászólást még 1× végigkeresni
) videóban mutatták, a két laptoppal.
Egyébként tapasztalataim szerint a sebességbeli arány:
Chrome > Opera >> Firefox (nem a szűz, az azért gyorsabb, de nálam - kiegek nélkül - bizonyos idő után mindig belassult) >> ExplorerA gyorsasághoz még: azt el tudom képzelni (vki írta), hogy a fülenkénti külön processzes megoldásnak köszönhetően egy egymagos procin XP alatt (azon nem volt megoldva olyan jól még a párhuzamosítás mint az ms újabb oprendszereiken) lassabb, mint az opera, de ez itt Win7 alatt már messze nincs így.
2., Baromi stabil, volt egy oldal (valami rosszul megírt javascript kód lehetett a ludas) ami kifagyasztotta mindegyik böngészőmet, amiben próbáltam (hogy az igazság minden részletét teljesen kibontsam: explorerben nem néztem
). FF kifagyott, Task Managerben kellett kilőnöm, újraindítás után természetesen ki kellett várni amíg betölti újra a sok tabot. Operával ua a helyzet. Chrommal is, ott is "halvány" lett az ablak, és nem reagált semmire, de elég volt csak azt a folyamatot kilőni, amelyik 100%-ot zabált a prociból, majd Chrome úgy működött tovább, mint ha mi sem történt volna (természetesen a szar oldalt nem hozta be, azon a tabon hibát írt ki).
3., Nekem tetszik, hogy egyszerű, mint a bot. Mind designban, mind tudásban. Az szerintem rossz út, hogy belezsúfoljuk a levelezőklienst, torrentklienst, Isten tudja mit a böngészőbe, amikor vannak rá sokkal jobb alternatívák. Csak zabálja a tárhelyet/memóriát, az emberek túlnyomó többsége úgyis mást fog használni ezen feladatokra.
-
tildy
nagyúr
Igazából az lenne a helyes hozzáállás a fejlesztői részről, ha tennének az ie hülyeségeire (margin problem pl, vagy a controls.js-es lenyíló menü, amit lerak jobbra le ), csak arra ügyelnének, hogy valid legyen a kód , azt rájönnének az emberek, mennyire nem támogatja az ie még mindig a valid kódot.
Moonman meg leshetne, hogy mi a franc van, ha pont za ő böngészője nem lenne támogatott , pont a valid kód rosszul kezelése miatt. -
cousin333
addikt
"A desktop vonal egyre kisebb jelentőséggel fog bírni, az azonos motor miatt az Operának leginkább a tesztelés miatt fontos."
Valóban a mobil részlege összpontosítanak, de aligha fogják leépíteni az asztali verziót. Egyrészt sok mindenre amúgy is szükség van (core, JS motor, UI), másrészt nem hagyhatják ki a netes világ legfontosabb láncszemeit. Különben is, nem véletlenül az a szlogen, hogy a legjobb netes élmény minden eszközön.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Angyalifény #115 üzenetére
Úgy érted, hogy az ablakmérethez igazítja alapból, mint az FF? Nemtom, még nem kerestem...
-
Angyalifény
tag
Szerintem sikeres bön gésző lesz ez hogyha lemennek róla az olyan rémhírek hogy a komplett netezési listát elküldi az emberekről a GOOGLE központba. Mert most mindenki erről azonosítja hogy "árulkodik" pedig 1 kis utánna nézéssel kikapcsolható. Ki kell venni a megfelelő négyzetek elől a pipát és kész.
(legalábbis szerintem )
-
Csakénvagyok
őstag
Két jómunkásember vitatkozik.
-
Cyrin
addikt
Egyébként így van, nem is tudom miért kell erről vitatkozni, mindenki azt használ ami jó neki.
Nekem kell az Opera szinkronizálás, mert 3 gépen fordulok elő itthon, az egyik leghasznosabb dolog nekem.
Viszont az asszonynak meg ott a Chrome, mert könnyen kezelhető, egyszerű.Az IE, meg ott van azoknak akik azt se tudják, mi veszi őket körül, számomra nehézkes, átláthatatlan.
-
-
erdoke
titán
Hát bizony, nyilván elrugaszkodott igény a 21. században, ha az ember 2-3 eszközön akar pont ugyanazzal az élménnyel netezni. Tudod, mint egyszeri júzer, engem nem érdekelnek az általad linkelt trükkök meg 3rd party alkalmazások, és akkor mobilon még mindig nincsenek gyorsindítóim (a mobil IE6-ot meg gyorsan felejtsük el, mert fényévekre van egy béta 2 (!) Opera Mobile 10-től).
-
-
törölt tag
Hát, amíg nem használtam én sem akartam elhinni, mennyire gyors, kényelmes. Aztán mióta operázom, azóta minden más böngészőben próbálom a gesztusokat, amíg le nem esik, hogy ott nincsenek. visszalépés, előrelépés, stb. Mert pl. linuxon az egerem kiegészítő gombjai nem működnek. Esetleg ahol épp géphez jutok, ott nincs plusz gomb az egéren. Sokat utazom, sokfele, nincs notim, így nekem hasznos, ha a kedvencek, egyéb beállítások midnenhol elérhetőek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest