- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Mert korábban (és még mostanság is) az MS-t sokszorosan basztatják olyasmi miatt, amit ha a Google csinál, akkor mindenki tárt karokkal fogadja, mert "Google a barátod" és "csúnya gonosz MS"
Régebben valóban ész nélkül mindenki az MS-t fikázta, hozzáteszem valamilyen szinten jogosan (az SP2-es XP-ig, addig tényleg elvétve volt igazán jóhoz közük), hogy az M$ csak szart ad ki a kezei közül, meg hasonlók, de ez egyre inkább kezd alábbhagyni (az Office 2007 és a Win7 óta, amik sztem nagyon jól sikerültek), és most ezek a fikázógépek szállnak rá a google-ra, akiből időközben - tény ami tény - egy megacég lett aminek a csápjai gyakorlatilag mindent elérnek, aminek köze van az internethez.
Abban egyetértünk, hogy a jogtalan fikázás értelmetlen, de nem csak ha az MS-t éri., legalábbis szvsz -
julius666
addikt
Vicces, pont hogy nem annyira google-ellenes a cikk amit linkeltél:
A konklúzió:
Szinte minden szolgáltatásra találtunk valamilyen alternatívát (a YouTube azért fájó pont), bár azok sokszor maguk is valamilyen szinten a Google-re épültek - és általában nem is voltak olyan jók, kézre állók, mint amiket ki akartunk váltani velük.Google nélkül tehát még lehet internetezni, de már nem érdemes. A Googlenet víziója megvalósulni látszik: nem túl szép kilátás, de - persze lehet, hogy erről csak a cég marketingje tehet - talán még mindig biztatóbb, mint bármelyik más óriáscég uralma a neten.
A különböző internetes szolgáltatások egybeolvadása mondhatni törvényszerű, egyszerűen túl sok az érv mellette: sokkal gazdaságosabb üzemeltetés, nagyobb kényelem, stb.
Abban lehet vita, hogy ez kinek a keze alatt történjen, de azért ha tényszerűen nézzük az egyes szolgáltatásokat, a piac nagyon nagy többségét röhögve verik a google megoldásai minőségükben, ingyen. Ráadásul ha megnézzük a fejlesztéseiket, azért eléggé szájtátós a dolog, kb. minden napra jut vmi hír velük ide itcaféra.
Lehetne a Microsoft is, az utóbbi években a kiadott termékeik minőségének szempontjából rengeteget javultak, és habár szerintem összességében jobban használható egy google account mint egy live account, de nagyon sok helyen hozzák azt a színvonalat, mint a googleék. Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt). -
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #161 üzenetére
Pontosan. Egy ilyen multinacionális cég esetében a legfőbb vásárlóvonzó erő maga a cég neve (arculata - PR marketing). Egy ilyen tettel - ahol bizonyítható lenne hogy visszaélnek a felhasználóik adataival - gyakorlatilag öngyilkosságot követnének el, pillanatok alatt milliók hagynák ott őket. Én biztos vagyok benne hogy erre marhára vigyáznak, pont a róluk elterjedt negatív kép miatt, ha valami ilyesmi kiderülne, a média akkora botrányt rendezne, amilyet még nem látott a világ. Arról nem is beszélve, hogy milyen büntetéseket akasztanának a nyakukba, lásd az EU-s ügyek.
Erős a gyanúm, hogy ezt a visszaélősdit a gugli valamelyik ellenlábasa terjesztette el (valamelyik a sok közül - lehet válogatni
), mert nem tudott jobbat kitalálni (ugyanaz a módszer, mint a politikusok démonizálása - az emberek inkább hallgatnak érzelmekre, mint a észérvekre), de ezt csak halkan mondom, mert még bannolnak a végén
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #159 üzenetére
Reklámtól nehezen tudom elképzelni, esetleg olyan oldalra vihet ha rákattintasz, ahonnan már bepróbálkozhat vmi okosság. De hát az a honlap, aki engedélyezi hogy ilyen helyek reklámozzák magukat rajta, az hagy ne mondjam milyen.
Meg egy normális tűzfalnak/vírusírtónak úgyis blokkolnia kell (kéne).Az egyetlen előny az ilyen reklámblokkolókban, hogy nem tölti be a gyakran az oldal méretét többszörösen meghaladó villogó flash-marhaságokat, amik nem mellesleg a procit is gyakran terhelik, mert szarul vannak megírva.
Hogy tiltod-e vagy sem, azt döntsd el te, én tiltottam
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #157 üzenetére
Pontosan, még senki sem tudta normálisan elmagyarázni, hogy nekem mitől jobb, ha a Microsoft, T-com, iwiw tárolja az adataimat, és nem a google.
Őket biztos nem a szabadkőművesek irányítják.
-
julius666
addikt
válasz
Angyalifény #154 üzenetére
Ajánlom a videót a jobb oldalon a figyelmedbe!
Ha komolyabb szinten foglalkozol webszerkesztéssel (ajax, különböző javascript okosságok), hihetetlenül hasznos tud lenni. Bár nekem jelen pillanatban nincs rá sok szükségem, de ez a jövőben még könnyen megváltozhat, úgyhogy leszedtem előreAz adthwartot nem hiába tiltottam le, itt chrome-n nem érzek akkora sebességbeli visszaesést az oldal reklámos/nem reklámos változata között (meg nem mellesleg nem is hasonlítható az adthwart az adblock+hoz hatékonyságban), így meg nincs értelme elvennem a honlapoktól a bevételi forrásukat, engem annyira nem zavarnak a reklámok.
-
julius666
addikt
Az addonok okozta lassulást én is csak cáfolni tudom, habár nálam csak 10 aktív plugin van, de mégsem lassítanak észrevehetően semmit. Persze ez attól is függ, milyen addonokat használ az ember.
Én ezeket:
addonjaimA memóriához: a külön thread-es megoldás miatt könnyen el tudom képzelni, hogy több memóriát eszik, mint társai. Viszont azt tapasztalatból tudom mondani, hogy több órás böngészés után mind a mozilla, mind az opera memóriafogyasztása jelentősen megnő, míg ezt a chromenál nem vettem észre.
Egyébként nálam jóval több oldalnál (mint a fentebb linkelt képen is láthatod a tabokat) fogyaszt 378 958kB memóriát, szóval nem sokkal többet mint nálad (igaz nálam nem megy Youtube videó, de az az adobe sara, ha sokat zabál a flashplayer, nem a googleé).És én még mindig úgy vagyok vele, hogy amikor szükség van a memóriára, ha a böngészők át tudják adni a nekik felesleges részt, akkor tőlem annyit ehetnek, amennyit akarnak. Engem nem zavar amikor semmi memóriaigényes feladatot nem végzek, hogy +memória felhasználásával gyorsítja a böngészést.
Márpedig operánál már tapasztaltam, hogy ő lejjebb vett a fogyasztásából, amikor kellett, de ez gondolom chromenál és mozillánál ugyanígy van. -
julius666
addikt
Én is chrome-t használok egy jó ideje már, 3 okból kifolyólag:
1., A leggyorsabb böngésző, amivel dolgom volt. Lehet hogy a szintetikus tesztekben csak tizedmásodpercekkel nyer, de ÉREZHETŐEN gyorsabb mint a többi a gyakorlatban, FF és Chrome között durván annyi különbséget érzek, mint ami vmelyik (sry, lusta vagyok a 100+ hozzászólást még 1× végigkeresni
) videóban mutatták, a két laptoppal.
Egyébként tapasztalataim szerint a sebességbeli arány:
Chrome > Opera >> Firefox (nem a szűz, az azért gyorsabb, de nálam - kiegek nélkül - bizonyos idő után mindig belassult) >> ExplorerA gyorsasághoz még: azt el tudom képzelni (vki írta), hogy a fülenkénti külön processzes megoldásnak köszönhetően egy egymagos procin XP alatt (azon nem volt megoldva olyan jól még a párhuzamosítás mint az ms újabb oprendszereiken) lassabb, mint az opera, de ez itt Win7 alatt már messze nincs így.
2., Baromi stabil, volt egy oldal (valami rosszul megírt javascript kód lehetett a ludas) ami kifagyasztotta mindegyik böngészőmet, amiben próbáltam (hogy az igazság minden részletét teljesen kibontsam: explorerben nem néztem
). FF kifagyott, Task Managerben kellett kilőnöm, újraindítás után természetesen ki kellett várni amíg betölti újra a sok tabot. Operával ua a helyzet. Chrommal is, ott is "halvány" lett az ablak, és nem reagált semmire, de elég volt csak azt a folyamatot kilőni, amelyik 100%-ot zabált a prociból, majd Chrome úgy működött tovább, mint ha mi sem történt volna (természetesen a szar oldalt nem hozta be, azon a tabon hibát írt ki).
3., Nekem tetszik, hogy egyszerű, mint a bot. Mind designban, mind tudásban. Az szerintem rossz út, hogy belezsúfoljuk a levelezőklienst, torrentklienst, Isten tudja mit a böngészőbe, amikor vannak rá sokkal jobb alternatívák. Csak zabálja a tárhelyet/memóriát, az emberek túlnyomó többsége úgyis mást fog használni ezen feladatokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest