- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Mert korábban (és még mostanság is) az MS-t sokszorosan basztatják olyasmi miatt, amit ha a Google csinál, akkor mindenki tárt karokkal fogadja, mert "Google a barátod" és "csúnya gonosz MS"
Régebben valóban ész nélkül mindenki az MS-t fikázta, hozzáteszem valamilyen szinten jogosan (az SP2-es XP-ig, addig tényleg elvétve volt igazán jóhoz közük), hogy az M$ csak szart ad ki a kezei közül, meg hasonlók, de ez egyre inkább kezd alábbhagyni (az Office 2007 és a Win7 óta, amik sztem nagyon jól sikerültek), és most ezek a fikázógépek szállnak rá a google-ra, akiből időközben - tény ami tény - egy megacég lett aminek a csápjai gyakorlatilag mindent elérnek, aminek köze van az internethez.
Abban egyetértünk, hogy a jogtalan fikázás értelmetlen, de nem csak ha az MS-t éri., legalábbis szvsz -
julius666
addikt
Vicces, pont hogy nem annyira google-ellenes a cikk amit linkeltél:
A konklúzió:
Szinte minden szolgáltatásra találtunk valamilyen alternatívát (a YouTube azért fájó pont), bár azok sokszor maguk is valamilyen szinten a Google-re épültek - és általában nem is voltak olyan jók, kézre állók, mint amiket ki akartunk váltani velük.Google nélkül tehát még lehet internetezni, de már nem érdemes. A Googlenet víziója megvalósulni látszik: nem túl szép kilátás, de - persze lehet, hogy erről csak a cég marketingje tehet - talán még mindig biztatóbb, mint bármelyik más óriáscég uralma a neten.
A különböző internetes szolgáltatások egybeolvadása mondhatni törvényszerű, egyszerűen túl sok az érv mellette: sokkal gazdaságosabb üzemeltetés, nagyobb kényelem, stb.
Abban lehet vita, hogy ez kinek a keze alatt történjen, de azért ha tényszerűen nézzük az egyes szolgáltatásokat, a piac nagyon nagy többségét röhögve verik a google megoldásai minőségükben, ingyen. Ráadásul ha megnézzük a fejlesztéseiket, azért eléggé szájtátós a dolog, kb. minden napra jut vmi hír velük ide itcaféra.
Lehetne a Microsoft is, az utóbbi években a kiadott termékeik minőségének szempontjából rengeteget javultak, és habár szerintem összességében jobban használható egy google account mint egy live account, de nagyon sok helyen hozzák azt a színvonalat, mint a googleék. Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt). -
moonman
titán
"Akkor az Analytics szépen nyomon követ IP alapján, hiába a Bing-ről mész, ha azokat az oldalakat böngészed, ahol fut az AdSense/AdWords script. Na meg gondolom neked is van jópár Gmail-es ismerősöd."
a reklámok sosem zavartak, meg az analytics sem igazán, nem vagyok semmilyen Google-szolgáltatásba bejelentkezve, tehát max. névtelenül logolhatnak. de ennyire már nem vagyok paranoiás. egyébként sem paranoia miatt nem használom, egyszerűen számomra van jobb, meg amúgy sem kívánom támogatni őket - legalábbis szándékosan.
-
erdoke
titán
A wand-on kívül a többi számomra nem annyira fontos, a jelszókat pedig nem szívesen tárolnám online, inkább "cipelem" magammal a PDA-mban levő memóriakártyán.
(#150) Angyalifény
Kiírja az oldal, hogy "unsupported browser" (ami miért lenne az Opera hibája?), de megjelenik ugyanúgy, ahogy Chrome-ban, és a linkek is működnek. Ki kell pipálni, hogy a scripteket tiltsa le az oldalon. IE-nek maszkolva nincs hibaüzenet se, az oldal fejlesztőjének szégyene, hogy egy olyan böngészőt diszkriminál, aminek nincs gondja a megjelenítéssel. -
julius666
addikt
Az addonok okozta lassulást én is csak cáfolni tudom, habár nálam csak 10 aktív plugin van, de mégsem lassítanak észrevehetően semmit. Persze ez attól is függ, milyen addonokat használ az ember.
Én ezeket:
addonjaimA memóriához: a külön thread-es megoldás miatt könnyen el tudom képzelni, hogy több memóriát eszik, mint társai. Viszont azt tapasztalatból tudom mondani, hogy több órás böngészés után mind a mozilla, mind az opera memóriafogyasztása jelentősen megnő, míg ezt a chromenál nem vettem észre.
Egyébként nálam jóval több oldalnál (mint a fentebb linkelt képen is láthatod a tabokat) fogyaszt 378 958kB memóriát, szóval nem sokkal többet mint nálad (igaz nálam nem megy Youtube videó, de az az adobe sara, ha sokat zabál a flashplayer, nem a googleé).És én még mindig úgy vagyok vele, hogy amikor szükség van a memóriára, ha a böngészők át tudják adni a nekik felesleges részt, akkor tőlem annyit ehetnek, amennyit akarnak. Engem nem zavar amikor semmi memóriaigényes feladatot nem végzek, hogy +memória felhasználásával gyorsítja a böngészést.
Márpedig operánál már tapasztaltam, hogy ő lejjebb vett a fogyasztásából, amikor kellett, de ez gondolom chromenál és mozillánál ugyanígy van. -
Bluegene
addikt
A Chrome gyorsaságáról meg annyit, hogy 10-15 addon és lassabb, bugosabb és kényelmetlenebb, mint a Firefox ugyanennyivel. ezt megint honnan szülted? pont h a chrome alig lassul be egy-egy addon után(figyelembe vették a fejlesztésn
él), míg a régi fejlesztésűek ahol utólag tákolták rá, pl az ff az képes nagyon belassulnide legalább alá tudnád támasztani vmivel, de csak a levegőbe beszélsz, gondolom most találtad ki kábé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- AliExpress tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest