- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
julius666 #180 üzenetére
"A különböző internetes szolgáltatások egybeolvadása mondhatni törvényszerű, egyszerűen túl sok az érv mellette: sokkal gazdaságosabb üzemeltetés, nagyobb kényelem, stb."
Na igen, továbbá a piramisnak csúcsának is meg kell épülnie előbb-utóbb... Ezt a posztot valakik be fogják tölteni, jó diktatúra pedig nincs. De ennyire már ne térjünk el a tárgytól.
"Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt)."
Mert korábban (és még mostanság is) az MS-t sokszorosan basztatják olyasmi miatt, amit ha a Google csinál, akkor mindenki tárt karokkal fogadja, mert "Google a barátod" és "csúnya gonosz MS", ezen a mentalitáson próbál változtatni moonman.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #180 üzenetére
"Ez már inkább ízlés kérdése, de azt még mindig nem értem hogy a google miért fekete bárány, a MS meg miért fehér (ez moonmannak szólt)."
Azért kívül állóként Moonmant itt védeném! Ő valójában sosem a Google ellen kardoskodik, hanem az M$ mellett.
(#181) Angyalifény: Ez már tényleg ízlés kérdése.
-
Penge_4
veterán
válasz
julius666 #160 üzenetére
"de az az adobe sara, ha sokat zabál a flashplayer, nem a googleé)."
Az csak 42 megát eszik, ahogy láthatod a képen. Ha azt levonjuk még mindig az Opera felé billen a mérleg.
"És én még mindig úgy vagyok vele, hogy amikor szükség van a memóriára, ha a böngészők át tudják adni a nekik felesleges részt, akkor tőlem annyit ehetnek, amennyit akarnak."
Én is, de a 2 gigát azért ne egye már meg. Kell a SuperFetch-nek, kell a böngszőnek, kell mindennek, aztán a felhasználónak a végén semmi nem marad. Egyébként meg leginkább nem is a memóriafogyasztás volt a lényeg, csak sajnos a sebességet nem tudom mivel lemérni úgy, hogy az bizonyítható is legyen.
Az 1 másodperces indításból 4-5 másodperc lett, a villanásra megjelenő new tab page-ből 0.5 sec-et késő new tab page lett és a böngészési élményt erősen rontották olyan "apróságok", hogy a Mouse Gestures-t nem lehetett mindenhol használni (bár nagy előrelépés a korábbihoz képest, hogy már nem blokkolja le a Chrome saját popup blockere ha új tabot akarok nyitni mouse gestures-szel.), a context menü nagyon otromba volt, az AdBlock+ valami siralmas (először betölti az összes reklámot, majd mikor betöltődött az oldal villogó flashekkel, akkor összehúzza), a smooth scroll hol működik, hol nem (újraindítás segít) és hasonlók.
"A wand-on kívül a többi számomra nem annyira fontos, a jelszókat pedig nem szívesen tárolnám online, inkább "cipelem" magammal"
Ez megint érdekes kérdés. Ha cipeled, akkor elveszhet, tönkremehet az adattároló, ellophatják, visszafejthetik ugyanúgy, ha wand-ban tárolod esetleges biztonsági rés esetén kiszivároghat és még szinkronizálni sem kell hozzá, ha megjegyzed és írogatod, akkor a keyloggerek célpontja lehetsz, szóval kinek melyik a szimpatikusabb, abszolút biztonság nincs.
Nyilván banki belépési adatokat nem böngészővel fogok megjegyeztetni, de ha valakinek a PH accomra (és hasonlóan "pótolhatatlan" belépési azonosítókra) fáj a foga, legyen vele boldog, ha sikerül megszereznie és visszafejtenie a nemtudomhánybiten titkosított wand.dat fájlból, viszont inkább ez, mint elkavarodó papírcetlik, kétes third-party jelszókezelők, vagy egyszerű, könnyen kitalálható jelszavak, illetve azonos jelszavak különböző oldalakhoz.
" Ki kell pipálni, hogy a scripteket tiltsa le az oldalon."
A legtöbb helyen akkor nem fog működni az oldal valamely része. Például itt a PH-n sem lehet hozzászólást írni JS nélkül, ott meg (nem néztem meg túlzottan az oldalt) kapásból a menü nem fog működni.
"A saját szolgáltatód már kapásból rögzít mindent !"
Igen, de neki van 2 millió előfizetője, a Google-val meg érintkezik a 7 milliárd emberből mindenki, aki internetet használ és nem TOR-ral böngészik. Továbbá ő ugyanúgy tudja IP-hez társítani a felhasználói profilokat.
"Akkor meg szerintem tök mindegy sőt a weboldalak is rögzítik az ipét ha jól tudom."
Némelyik igen (a Google Analytics-szel az élen), de
1: Ők viszont nem tudnak rólad semmi mást, a legkülsőbb infó amit megszerezhetnek a referrer oldal címe (ha van) a böngésződ, felbontásod, oprendszered és a vágólapod tartalma.
2: Az adverticum és társai nem üzemeltetnek e-mail szolgáltatást, webes keresőt, nincs saját műholdjuk, online egészségügyi kartonjuk és még sok más.Szóval nem az a baj a Google-val, hogy 1-1 területen mennyit tud meg, hanem hogy ez az összes begyűjtött infó egyetlen kézben összpontosul. Az Orkut-ra sincs szükségük, sokkal hitelesebb személyiségrajzot kapnak 1-1 emberről a többi alapján.
Ne érts félre, nekem nincs rejtegetnivalóm, továbbá minden Google vs. MS vitában a Google mellett álltam, de ez a Smidt nekem nem szimpatikus. Sergei Brinnel és Larry Page-el semmi bajom, rájuk tényleg illik a "don't be evil" szállóige, de ez a Smidt mint valami bosszúéhes törpehitler még a szeme sem áll jól.
"felesleges a riadalom keltés."
Nem keltek riadalmat, csak vázoltam a tényeket, innentől mindenki vonja le a következtetést, amit akar. Tagadni viszont méginkább felesleges és önáltatás.
Három dolog biztos:
1: A 21. század legnagyobb értéke nem a pénz, hanem az információ.
2: Amikor ekkora hatalom összpontosult egy kézben az mindig valamilyen diktatúrához, vagy monopóliumhoz vezetett.
3: A kapitalizmusban semmi sem történik érdek nélkül."magától a reklámtól nem lehet vírusom ? Nekem csak ezért van mert félek hogy ebből jön a vírus."
Lehet éppen egy jogvédők által üzemeltetett kamu warezoldalon, de akár reklám nélkül is injektálhatnak ártalmas JS kódot, ha meg azt letiltod, akkor lőttek az oldalak 90%-ának.
Viszont tény, hogy baromira idegesítő tud lenne, az ön a 9999999. látogató és hasonlók, a beúszókról és a felugrókról nem is beszélve.
"Pontosan, még senki sem tudta normálisan elmagyarázni, hogy nekem mitől jobb, ha a Microsoft, T-com, iwiw tárolja az adataimat, és nem a google."
Fentebb a válasz. A Microsoft nem jó, a Tré és az iwiw (jé, egy kézben van a kettő) pedig nem bír akkora hatalommal és nem botlasz bele minden létező webes szolgáltatás kapcsán. Ajánlom a következő cikket, tanulságos...
Mellesleg akinek iwiw kell, hogy adatokat gyűjtsön az már régen rossz, ott ugyanis nem garantálható, hogy az emberek valós adatokat adnak meg, illetve valós ismerősöket jelölnek meg (még az IP is biztosabb lakcím ellenőrző), ellenben néhány Google szolgáltatásból mindent tudnak rólad a valós kapcsolati hálódtól a valós érdeklődési körödön át a látogatott weboldalakig mindent.
De hát az a honlap, aki engedélyezi hogy ilyen helyek reklámozzák magukat rajta, az hagy ne mondjam milyen.
A PH-n is volt egyszer malware-es banner.
Ráadásul a bannercsere két oldalú, nem 100%, hogy a másik fél oldalát nem törik fel, vagy nem megy át ő maga genyóba. -
Angyalifény
tag
válasz
julius666 #164 üzenetére
Igen hisz a GOOGLE alkkalmazottai ebből élnek.
Gondolom egyik se akar a híd alá menni. A GaOOGLE fejesei meg nem akarnak a ki tudja milyen luxuspalotából máshova menni.
szóval sztem csak hiszti. milliók használják a G-.t ha kiderülne valami kicsi icipici turpisság már abból oltári balhé lenne és a GOOGLE-nak ott lenne vége.
És gondolom hogy a böngészőt sem poénból fejlesztik hanem mert érdekük a piaci részeseedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest