- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
Elkezdtek csordogálni az egy SIM-es verzióra (SM-N950F) a FW verziók. Vélhetően ezek frissebbek, mint az első szériás készülékeken található verziók. Elég nagy a szórás bennük, 3 különböző Szolgáltatónál 3 különböző alverziót listáz: N950FXXU1AQH9, N950FXXU1AQHA, N950FXXU1AQHB.
Már alig várom, hogy átvehessem.
-
Ijk
nagyúr
válasz
guriga1234 #792 üzenetére
Nagyon jó dolog a dupla kamera, mivel a telefon méretei miatt nem lehet a képminőséget javtani, felbontást növelni. Egykamerás telefonnal soha az életben nem fogsz olyan minőséget kivágni amit egy második "teleobjektíves" kamera nyújt. Nem mindenki akarja a gyereket nagylátóval fotózni vagy használhatatlanul rossz minőségben kivágni középről.
A háttérmosás sokkal életszerűbb kétkamerás "távmérős" módszerrel mint PS-ben utólag összetaknyolni.Nem is értem mi a probléma egy olyan fícsörrel ami csak hozzáad a telefon tudásához.
-
Dean92
csendes tag
válasz
És ki mondta, hogy a te hozzászólásodra válaszoltam? Képzeld valamelyik külföldi oldalon (talán phonearena) a hozzászólások között olvastam olyat, hogy az s7/s8 kamerája is tud ilyet. Amúgy meg nem arról beszéltem, hogy az előzö gen-es telefonokkal nem lehet úgy fényképezni, hogy csak az éles amire fókuszálsz, hanem arról, hogy elmossa a hátteret..és neked ez akármennyire fáj (mert úgy látom fáj, hisz egyből nyelvtan náci lettél...) az s6 (sem) mossal el a hátteret csak szimplán nem éles. Tudom miről beszélek voltam s6-om most meg s7edge-et használok...
-
válasz
Az csöppet sem zavar, hogy drága a PS, időbe kerül a használatának megtanulása, és az is idő, amíg elhomályosítasz valamit egy képen? Vajon mi a gyorsabb? A PS-sel való bohóckodás, vagy eleve úgy készíteni a képet, hogy a háttér homályos? Az egy kamerás elmosások meg koránt sem olyan pontosak, mint a 2 kamerával készültek.
Meg nem tudom láttál-e már DSLR-rel készített képet?
-
guriga1234
addikt
"kipróbáltam a live focust is...hát aki azt mondja hogy az S7/S8 szelektív fókusza ugyan ilyen az hazudik" - én írtam szelektív fókuszról, de nem S7/S8, hanem S6E+ telefont említettem. Azt meg nem írtam, hogy ugyanilyen (egy szóba írandó!!!). Tehát, ha valaki hazudik, az te vagy, mert valótlant állítottál. Mindenesetre, S6E+ telefonnál, ha szelektív fókusszal csinál az ember képet, akkor utólag is ki lehet választani, hogy az elöl, vagy a hátul lévő képtartalom legyen éles és a másik elmosódott, vagy mindkettő legyen éles. Mindezt 1 db kamerával készítve.
"tényleg nagyon szépen elmossa a hátteret, baromi jó portré képeket lehet így csinálni" - biztos, de én szeretem, ha egy képen minden éles, másrészt PS-ot használva utólag bármit elmosódottá lehet tenni, egész biztos sokkal hatékonyabban, mint a Note8 2 kamerájával készült kép esetén. Továbbra sem látom értelmét a 2 kamerának. 2 kamerának 3D-s kép készítése esetén látom csak értelmét.
A nevetséges kétszeres optikai zoom erőltetése helyett inkább adhatnának egy kiegészítő tartozékot, amit a kamera elé felhelyezve lehetne zoomolgatni, mint a komolyabb fényképezőgépekhez utólag megvásárolható különböző objektívek.
-
Dean92
csendes tag
hmmm....én meg annyira megörültem annak, hogy ki van téve és megnézhetem, hogy megfogtam a feketét és azt nyomkodtam
...annyira belemerültem, hogy az arany színűt meg se néztem
de már több embertől hallottam itt a fórumon, hogy az arany milyen szép, úgyhogy mindenképp megnézem legközöelebb azt is
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Épp ma fogtam én is, az MM-ban, egy fekete és egy arany. Háááát....
Lehet, hogy változtatok aranyra, mert feketét rendeltem, nem gondoltam volna, hogy ennyire szép a gold.
A leginkább akkor tetszene, ha a fekete hátlapja lenne és ezzel az aranyszegéllyel.
Viszont, ha arany lesz belőle, megfelelő és elegáns tokkal, ami hagyja láttatni az oldalát, akár még ezt a hatást is elérhetem. Holnap szerintem első dolgom lesz, hogy a feketét kukázzák és helyette arany kell. -
Egyre nagyobb gondban vagyok ezzel a Note 8-cal.
Egyre jobban tetszik és a hűségem hamarosan le is jár a telekomnál,októberben már el is tudnám hozni,de elvileg az ősz folyamán céges telót is kapok (i7),meg a mostani Xiaomi Redmi Note 4-et se szeretném használtan 30párezerért elkótyavetyélni,így meg már 3 telóm lenne,az meg azért túlzás (még a 2 is),viszont a Note 8-ra egyre jobban vágyom... -
Dean92
csendes tag
Na kipróbáltam egy fekete színűt az MM-ben...hát lehet ennek előrendelés lesz a vége
azért ez az Infinity display tényleg nem kispályás ...meg kipróbáltam a live focust is...hát aki azt mondja hogy az S7/S8 szelektív fókusza ugyan ilyen az hazudik 😀 tényleg nagyon szépen elmossa a hátteret, baromi jó portré képeket lehet így csinálni
-
Pont leírtad az android rákfenéjét. Le kell tiltogatni sok dolgot ahhoz, hogy egy normális vagy jónak mondható üzemidőt elérjünk!
Pont erre akartam célozni, hogy sok esetben a magasabb akkuméret ellenére is vacak az üzemidő.
Én nagy potenciált látok az androidban, de meg kéne oldani a szoftver optimalizációját! Évek óta küzd ezzel a Google.
Azt nem mondom, hogy csökkentsük az akkuméretet!
Rendre tele vannak vágva olyan szoftverekkel a telefonok, amik vagy nem kellenek vagy a háttérben futnak annak ellenére, hogy nem használja őket a user!És ez nem csak az előtelepített szoftverekre igaz!
Én abban látom az elsődleges megoldást, hogy készítsenek egy olyan droidot, ami nincs telepakolva mindenféle szoftverrel ami amúgy nélkülözhető és a legfontosabb, hogy csak az fusson és használjon bármilyen erőforrást, amit használ a felhasználó! Illetve ami fontos lenne, ha be van zárva egy alkalmazás, vagy "parkoló" pályára van rakva, akkor ismét ne fogyasszon semmit.
A gyártók pedig kapjanak korlátozást, hogy a saját lanccherük ne egy monstrum legyen ami rontja a felhasználói élményt, illetve a teljesítményt! Lásd anno a Touchwiz.Én azt gondolom, hogy kell egy normális akkuméret, de a szoftveroptimalizálásban sok rejlik még!
(#782) ΞΔGLΞ: Ebben igazad van! Felhasználófüggő a SOT! Az én példám: Az S7Edge, S6Edge esetén szénné pimpeltem a telefon szoftverét. packagedisabler, stb. Sosem tudtam olyan SOT-ot kihozni, amit a fórumtársak! S8+ esetén hozzá sem nyúltam a telefonhoz, kivéve átállítottam a helymeghatározást akkukimélőre, lekapcsoltam az nfc-t és kész. 6 óra SOT két nap üzemidővel. Szóval, ez is érdekes.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez a SOT egy akkora faszság, hogy érdemben nem is érdemel szót.
S7 s8 topikban is gyakran olvasni, hogy húú meg háá nálam ennyi meg annyi 6-9 óra, ez milyen fasza stb...
Persze, ha elkezdek YT videókat nézni és/vagy könyvet olvasni, akár még 11-12 óra is kihozható belőle, de nálam volt olyan az s7 edge-nél, hogy annyi volt a sot, amíg bekapcsoltam meg kikerestem belőle pár adatot, telefonszámot és addig pofáztam rajta, míg le ne merült. És amikor nem volt BT kapcsolva, akkor 3 óra után már olyan forró volt, hogy két újjal kellett fogni. Itt a rendkívüli SOT idő talán elérte a pár percet.
Szóval ez annyira felhasználófüggő, hogy kár vele foglalkozni, de az biztos, hogy ezek a telefonok röhögve jobban teljesítenek akkuidőben, mint "társaik". -
ΞΔGLΞ
nagyúr
ez a beteg társaság h függetlenül adjon bármit is
Hát most mit írjak erre? Jah igen...
Te is az vagy, hogy állandóan ragaszkodsz hozzájuk B+!
Nekem 11 számlás, meg huszonvalahány kártyás előfizetésem van náluk, konkrétan amióta pannon gsm néven megszülettek, de még egy tetves forint kedvezményt nem adtak. Amióta meg nagy ívben szarnak bele, hogy időben frissítsék a készülékeket (és ez régóta így van már), azóta meg főleg nem vennék ennél az elcseszett cégnél készüléket, főleg annak a függvényében, hogy alig olcsóbb, ha egyáltalán olcsóbbra jön ki, mint egy gyári garanciás (edigital, MM, speedshop etc...) rendelés/megvétel kártyafüggetlen CSC-vel.Már sokszor vacilláltam, hogy lelépek onnét számhordozással, de alig van időm bármire is, inkább a családdal töltöm, minthogy egy egész napot elcsesszek emiatt náluk.
Kíváncsi vagyok erre a készülékre, remélem 15-én tényleg átvehetem az edigital-ban.
Aztán jöhet az ájfonynyóc is. : D -
S e t h
nagyúr
válasz
Szellem. #778 üzenetére
Vegyük az S8 példáját.
Tesztek alapján 3-4 óra sot ami kijön belőle.
Persze ezzel sokan nem értenek egyet, de érdemes olvasgatni az itteni topikot is hogy hamar kiderüljön számunkra, kicsi az aksi VISZONT ha elkezdünk mindent letiltogatni akkor tudunk szép sotot elérni.
Tehát van egy multimédiás szörnyetegünk, a marketing mindig is erre volt kihegyezve, de kénytelen vagy letiltani egy rakás alkalmazást, hogy elfogadható legyen a készenlét.
Korábban a note széria (szvsz) simán ment két napot, most meg tapsolunk, hogy csak 1 napot kibírjon. Pár év múlva mi lesz? Fel napnak fogunk örülni, de legalább mutogathatunk a power bankokra, hogy semmi gond hiszen ők segítenek? -
Közel sem biztos, hogy nem valósak a neten fellelhető eredmények vagy nem a realitást mutatják. Régóta van arról szó, hogy a droid illetve a Samsung szoftvere amit a telefonjaira felrak nincs jól optimalizálva. Ez most lehetett éppen ok arra, hogy a Samsung végre belenyúlt a szoftverbe rendesen és magasabb üzemidőtbtudnakbelérni. Ez jó ok lehet a bizakodásra hogy más telefonoknál is jogis elvárás lehet! Sik gyártó ahelyett hogy optimalizálna megoldják egy magasabb teljesítményű akksival! Nem biztos hogy azbutóbbi a jó irány.
-
OutsideR
aktív tag
Ha annyit kibír mint amennyit Note7 kibírt már pont elég.
-
BeastMode
őstag
Az nem indok volt, csak egy ostoba terelés, szerintem ebben egyetértünk
Viszont hátha végre valahára a Samsung eltalál valamit szoftveres oldalon is.
Nem várok kiemelkedő teljesítményt üzemidőben, de ha már csak az átlag felett fog szerepelni, elégedett leszek.
Reggeltől estig bírja ki, éjszaka úgyis töltőn van. -
válasz
BeastMode #767 üzenetére
Pont az előbb néztem meg én is.
Meglepő és örömteli hír ez,viszont ha ezt pusztán az OS optimalizációjával sikerült elérni,akkor jár egy ejnye-bejnye a Samsungnak az S8+ért,abban nagyobb az akku,mégis a Note bírja jobban,tehát lenne még potenciál az S8 párosban.
A hardver nem hiszem hogy az S8+hoz képest annyival kevesebbet fogyasztana. -
BeastMode
őstag
Egy újabb videó arról, hogy tényleg nem álom a jó akkumulátor idő a Note 8 esetében.
-
anadroid
senior tag
A szolgáltatói készülékek egy vagy két SIM-esek?
A Telekomnál van mindkét színben, a Vodafone-nál csak fekete, a Telenornál mi a helyzet?
-
Taci
addikt
A Live Focus (Élő fókusz?) feature számomra szoftveresnek tűnik (csupán valós időben), ugyanúgy, mint az i7Plus esetében (portré mód), pedig reméltem (itt is, ott is), hogy a dupla kamerával már esetleg hardveresen is megoldható (és minőségibb is).
-
Dean92
csendes tag
Bocs nem válasz akart lenni
-
Taci
addikt
Ma volt alkalmam megcsodálni ezt a gyönyörűséget, teljesen oda vagyok érte!
<3 (Az arany nekem személy szerint jobban tetszett, mint a fekete. Sajnálom, hogy nincs az összes szín az itthoni kínálatban.)
-
-
BeastMode
őstag
válasz
hardverlog #744 üzenetére
Én ma az ezüstöt és a feketét próbáltam ki, gyönyörű mindkettő, főleg a fekete.
A telefon brutálgyors, még a teleszemetelt, kiállított példány is reszponzív volt.
Megbizonyosodtam, hogy jó választás lesz ez a telefon -
hardverlog
aktív tag
Ma volt szerencsém kézbe venni egy gold verziót....elképesztő telefon, szebb volt mint a fekete.
Ami nekem fura, hogy ezek a lekerekedő képernyők olyan érzetet adnak egy fénykép nézegetéskor, mint amikor az ember egy valódi papír fényképet nézeget, amelynek le van hajolva, le van gyűrődve a széle...kicsit nekem fura.
A másik érdekesség, hogy most már a telefonok (gondolom régebb óta persze) úgy vannak kiállítva a plázákban, hogy retail módban, azaz fullra fel van húzva a kijelző. Ez persze így elképesztően szívja az akkumulátort, a képük viszont nagyon szép...akkor van csalódás, amikor mondjuk a fényerőt az ember berakja középre, mert akkor már érdekes módon nem annyira szép a kijelző, mint annak idején egy Note1 vagy Note2 telefonnál....fura.... -
Dean92
csendes tag
válasz
Swinegod #739 üzenetére
tehát ha jól értem akkor a fenti szituációban netezés közben nem tudnának elérni a másik simen, a hívónak azt jelezné mintha ki lenne kapcsolva a telefonom....pedig reménykedtem hogy van valami prioritás benne ami a hívást előbbre veszi és ha hívnak akkor csak lecsatlakoztatja az internetre használt kártyát a hálózatról...de ez így akkor számomra nem sokat ér
-
Swinegod
őstag
"ha dual simes akkor két külön szolgálató kártyáját bele tudom tenni egyszerre?"
Hát enélkül sok érelme nem lenne a DualSimnek, szóval igen."ha épp a kék kártyán netezek és a magentán hívnak akkor kicseng netezés közben és tudok hívást fogadni?"
Akkor, ha DualActive a telefon, ami eléggé ritka, max 10%-a a dualsimes telefonoknak akkor tud 0-24-ben mind2 kártya azt csinálni amit akar. Minden más Dual Standby ahol igen, ha az egyik kártyával netezel, telefonálsz vagy valami akkor a 2. lecsatlakozik, mintha ott sem lenne -
Dean92
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki arról, hogy a független készülékek dual simesek lesznek-e?
Nem volt még ds-es telefonom ezelőtt, úgyhogy valaki felvilágosíthatna, hogy ha dual simes akkor két külön szolgálató kártyáját bele tudom tenni egyszerre? (pl a hívásokhoz telekomos a mobilnethez telenoros). Illetve mivel gondolom egyszerre csak az egyik sim aktív, ezért ha épp a kék kártyán netezek és a magentán hívnak akkor kicseng netezés közben és tudok hívást fogadni? Megköszönném ha valaki erről felhomályosítana
-
Én is ezen gondolkodtam. Egy dolgot el tudok képzelni, hogy a ram/tárhely chipek még kevesebbet fogyasztanak, mint az S8+-ban levők, ill. talán még a kijelző fogyasztásából tudtak faragni valami új technológia bevezetésével. De mivel csak pár hónap telt el a 2 telefon megjelenése között, ezért kis esélyt látok ezekre.
-
joey04
titán
válasz
BeastMode #719 üzenetére
Ez jól néz ki, de itt valami nem stimmel. Ha ugyanaz a soc, rendszer, meg a körítés, akkor picivel nagyobb kijelzővel és kisebb akksival képtelenség, hogy jobban szereplejen, mint az s8 plus. vagy szoftveresen sokkal jobban rendben van, vagy az s8+ nincs nagyon rendben, esetleg lestrapált az s8+ akksija.
-
PeteePeti
őstag
-
Luser2000
addikt
válasz
PeteePeti #728 üzenetére
Nézd, úgy vagyok vele, hogy ha már kp veszek egy nem olcsó készüléket, akkor ha valamin tudok spórolni, akkor azt miért ne tenném meg? Enniyre nem vagyok a pénztárcám ellensége.
Ha választanom kell, hogy 18Eft-ot fizessek egy Samsung boltabn kapható kiegészítőért, vagy mondjuk 6eFt-t egy kínai másolatért, akkor - ha a másolat betölti az eredeti funkcióját - inkább veszem az olcsóbbat.
A 18eFt-os tartozékban nem a beépített alkatrészek a drágák, így nyilvánvaló, hogy azt (vagy közel azt) le lehet gyártani gombokért.
Mivel nekem (ahogy írtam is) korábbi vezeték nélküli töltők vásárlásakor bizonyított a "kis hamis", így azt gondolom, hogy helyes döntés volt.És (ahogy írod te is) "mindenki maga tudja", milyen dolgokat preferál egy döntésnél.
-
PeteePeti
őstag
válasz
Luser2000 #727 üzenetére
Számomra kicsit groteszk az, hogy valaki vesz egy 300 ezer fölötti telefont, majd a tartozékokon akár spórolni! A Note 7-es akksi mizéria után én csakis az eredeti Samsung wireless chargert tartom ésszerű választásnak! De persze mindenki maga tudja, ez csak az én véleményem!
-
Luser2000
addikt
válasz
BeastMode #717 üzenetére
Esetleg nézz rá ezekre is:
Én most egy ilyet rendeltem, próbának jó lesz
A többiről sincs személyes tapasztalatom. Anno még az S7EDGE-hez, meg Note5-höz vettem hasonló kategóriában, azok működtek, venti volt bennük.
Stb, stb.
-
válasz
BeastMode #724 üzenetére
Szerintem mindenhol meglepően jó akkuidők fognak kijönni!
Valószínűleg a Samsung beletúrt annyira a szoftverbe, hogy kompenzálják a gyengébb akkuméretet. Nem lehetetlen. Ha viszont ez így van, akkor a többi csúcs készülékbe is meg lehetne ezt oldani és már nem is lenne akkora gond az akkuméret. Magam részéről azt gondolom, hogy nem a gyenge akku a probléma, hanem inkább a szoftverben látok még lehetőségeket. -
-
BeastMode
őstag
Note 8 / S8+ / i7+ battery drain test!
Nem egy "real day to day usage" teszt, de azért bizakodásra ad okot ez a videó.
Luser2000 tudomásom szerint tölti a Dex a telefont.
-
-
tipuka
addikt
válasz
PeteePeti #693 üzenetére
azt hittem azért 300k-ban kb megáll, amit ollie is mondott, akkor inkább a samsung boltban vegye az ember...
meg az 5k forintos előfizum mellé is csak 11k ft kedvezményt kapok egy Note 8 -ra, ha megveszem? annyira nem szívgerjesztő. főleg, hogy a feleannyiba kerülő telefonra is ugyanannyi 11k kedvezmény járna... na mindegy befejeztem a sírást, V30-ra vagyok kíváncsi most már
-
leslien
nagyúr
válasz
ForRedGlory #708 üzenetére
akkor jó látom h marad a Op5 egyelőre.. talán majd a V30..
-
ForRedGlory
félisten
A Telekom nem siette el és még jó ajánlat sem lett alapból. Mondjuk, akinek van három otthoni szolgáltatása, akkor extra 25.000 Ft kedvezményt kaphat (bizonyos feltételek teljesülése mellett), így meg azért már nem olyan rossz.
-
ConCord
csendes tag
Brutál az ára a Trénél.
Alig vártam, hogy megjelenjen. Az S8-ak alap áraiból kiindulva amik kb 50 ezerrel alacsonyabbak mint Mediás Speedshopos árak, arra számítottam, hogy az Note 8 esetében is meglesz ez a különbség, ami 270-280 induló árat feltételez. De ezt az árat meglátva lecsapta a biztit. Hosszú évek után az első eset h az aktuális csúcsmodellre nem ugrom rá azonnal, de ez már durva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest