- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Úgy volt húzva, hogy nem volt húzva
@envagyok : "Sok vevönek fontos a jó tuningpotenciál, de senki se szeret olyan cuccot venni, ami évekig szénné volt húzva."
Mondjuk a franc tudja, szolídan tuningolt cuccoknak az égvilágon semmi baja nem lesz (gyártási módszertanból adódóan). Az én C2D asztalim is úgy lett eladva, hogy lehetett tudni, max. 1-2 napot ment a 7-8 évéből alapórajelen -
envagyok
veterán
Ha igaz amit a tag írt, akkor ez azt jelenti, hogy amíg használta hosszú távon, addig nem tuningolta, de mielőtt meghirdette, próbaképpen megnézte mit megy.
Sok vevönek fontos a jó tuningpotenciál, de senki se szeret olyan cuccot venni, ami évekig szénné volt húzva.
Mondjuk aki már a hirdetésben írja, hogy nem volt húzva, általában ott húzva volt a valóságban. -
envagyok
veterán
Te még nem voltál olyan boltban, ahol nincsenek kiírva az árak?
Pedig sok olyan bolt van.
Drága és olcsó is.
Nekem ilyen hirdetésekre sose esett nehezemre jelentkezni, nem nehéz 10-20 billentyűütéssel egy ajánlatot tenni bennehagyva 10-20% felfele alkut az eladó részéről.
Aztán vagy lesz üzlet vagy nem.
A srác szerintem nem ért hozzá, ezért nem ír árat.
Már ezer éve várom, hogy legyen végre hardveraprón is lehetőség licitre feladni hirdetést. Akkor a piac tutira jól beárazza. Persze maradjon fix áras lehetőség is.
De ilyen retró cucc témában a vevőket sem kell félteni.
Ingyen, vagy e-hulladék árban szeretne ritka régi keresett cuccot venni természetesen tesztelve garanciával.
Régebben odaadtam olcsón ilyeneket itthon, mert mindig jöttek a "ez magyarország, itt nincs rá ennyi" , "ez hardverapró, nem ebay" , "Most lesz a születésnapom és még nem vagyok 18 , csak zsebpénzem van, ezért légyszíves add ida a voodoo 5 5500 kártyát 6000 forintért" próbálkozások. Aztán milyen fura, pár nap múlva megjelent ebay-en magyar hirdetővel ugyanaz a cucc, csak a vevő 4-6-8-10-szeres áron vette meg. Hülye meg én se vagyok, ezért leszoktam a jótékonykodásról. Ha valakinek nincs pénze, az is tud retrózni, ha akar, csak nem ritka csúcs cuccokkal.
De érdekes, amikor ajánlok olcsó alternatívát, az nem jó. Neki a ritka kell. Pl GeForce 6800 ultra helyett a 7600GT ugyanannyit tud korban 1 év van köztük, utóbbi pár ezres, teljesítmény ugyanannyi.
Az Adidas sem adja olcsóbban a cipőit, a Volkswagen se az autóit Magyarországon, mert ez Mo., nem nyugat-európa, vagy Amerika.
Sőt itthon a legdrágább minden.
Márkás cipő Angliából postával olcsóbb mint itthon, kocsira Ny-európában durva támogatások vannak, meg havi 100-150 eurós lízingek, usában meg vicc áron vannak új és használt autók. Vagy a használt autó árak angliában... töredéke az itthoninak, csak hát jobbkormányos. -
-
-
BiP
nagyúr
Szerencsére én ilyen csajokkal nem találkoztam még.
(tizenévesen persze örültem volna az ilyen HP-knek biztosan)
(#69081) berek21: Ajándékba? Az ellenségeimnek nem szoktam ajándékot venni,mert csak nekik tudnám elképzelni.
Amúgy meg "Boldog Karácsonyt!" - bocs, hogy egy politikamentes topikban leírtam egy egész 4 éves választási programot,sorry.
-
-
koby11h
őstag
Az új az lehet régi de sosem használt? Nekem volt 5-6 hónapja egy "félgép" amit én bontottam ki és raktam össze. Az B85 chipsetes alaplap, 4. gen i5, 2x4GB, gyári hűtő. Tartalék volt, soha senki sem nyúlt hozzá. Csak a tesztelés volt a feladatom.
Megvettek a tucat gépet, ezt meg hozzá tartaléknak, a gépeket már lecserélték, ez meg most tavasszal került elő.
Ki tudja -
Kivéve, amikor átverés, és csak a madár után szállna be
@Shteer, én most Almát nyúzok, a droid után nem vagyok tőle elájulva. Az optimalizáltsága jó, meg a hardver is rendben, de a felület nagyon-nagyon összefüggéstelen. Csomó minden macerásabb vele, mint egy régebbi droiddal akár.
-
KROK640
nagyúr
Postát ne is emlegesd, épp most beszéljük faceen csoportban : egyik haver (Derecske) feladott elsőbbségivel egy levelet hétfőn délelőtt másik havernak (Budapest, belváros). Most nézték meg a tracking numbert és a hétfőn elsőbbségivel feladott levél a szerint még mindig a feladó helyen (Derecske) a postán van, miközben természetesen a címzettnek nem érkezett meg.
-
Ja, az alap, hogy az egyik felének nem válaszolok, mert lerí, hogy nem érdemes, a másik fele meg nekem nem válaszol, mert bunkó
Itt most az van, hogy amit megvett, elpostáztam (vagy kifizette, vagy jó fej voltam, és csak utána fizeti, mert normálisnak látszott), azt b*ik átvenni. De még úgy is, hogy kifizetteÉs írok neki, hogy ott a csomagja, látta, de nem megy érte
@koby11h : " elkezdett a kapuban este 8-kor alkudozni. "
Erre én is ezt reagáltam volna -
-
konikan
aktív tag
5k-ért is árulnak ilyet, és van pofája felrakni ennyiért
Ilyenkor csak hagyok egy "UP a jó árnak!" kommentet.Tőle ugyanott:
"Xbox one s Kontroller hibásan eladó.
Az analógot tartó alaplap hibás túl lett melegítve.
Adok hozzá kettő vadonat új analógot."Megpróbáltam javítani, de elcsesztem az egészet, tessék az egész sz@r mindenestül a tiéd lehet 6k-ért.
Korrekt......de csak a nevében maximum.
Plusz az a 3 pozitív nagyon úgy néz ki, mintha két accal küldözgették volna egymásnak.
-
-
KROK640
nagyúr
Az is lehet, hogy csak ezzel a pacával a tetején hajtotta, és 1.2GHZ-ig throttlingolt vissza neki szerencsétlen proci, és ezért hitte azt, hogy 1200-as ...
Mindenesetre az mindent visz h a hűtőpasztát nem volt képes letörölni róla ... Másho lis hirdeti, hogy máshol is nevessenek -
TaaT
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁTTTTTTTTTTTTTT........ NEM TUDOM.....
3300MHz, határeset, mert olyat akarok ami kb semmilyen körülmények között nem lassabb a mostaninál, ezért ugye 3500MHZ körül nézegettem. 200MHZ nem sok, azt aláírom, de ha hozzá veszem a szállítást, a hűtőt az egésszel való szarakodást, akkor 30nál járunk legalább, idővel kérdésesen jobb eladhatóság, és bizonyos helyzetekben lassabb CPU mellett.Ha ehhez a 30-hoz hozzávesszük a gépem alapjának (alaplap, proci, RAM) az árát akkor kb 15K megfejelésével már Ryzen 1600AFnél tartok, ami megkérdőjelezhetetlenül jobb vétel.
Ez úgy lett volna izgalmas, ha kijön valami 3300-3800MHZ-es 4 mag 8 szálas XEON hűtőcserével együtt 15-20Kval cakk-pakk. De ez majd később lesz, amikor majd vagy aktuális lesz vagy nem.
Kíváncsiságom letudva -
BiP
nagyúr
Ami meg lejár, ugyanúgy tárgytalan. Hiszen a legtöbben eladják, csak utána vissza se néznek. Pont ezért lett beépítve az automatikus lejárat.
Ha meg nem adta el, de lejárt, akkor úgyis vagy aktiválja/feladja még egyszer vagy ha mégsem, annak biztosan oka van. Szerintem minden archívra mehetne az elkelt. (már ha önmagában az archív nem lenne elég egyértelmű)
Bár a múltkor a jegelt hirdetésre valaki rákérdezett, hogy az ár jegelt (azaz nincs alku) vagy valakinek félre van téve már?. Ezek szerint a jegelés sem egyértelmű mindenkinek.
-
KROK640
nagyúr
Hűűűűű, nagyon nem
megnéztem, úgy, hogy minimum 3300MHZ-es, 4 mag 8 szálas Xeonokat kerestem, (CPU wordön megnéztem pár megfelelő tipust és azokra kerestem) és a legolcsóbb amire megérné váltanom 27000ft + szállítás (9usd), de ehhez hűtőt is kéne cserélnem mert nagyobb a TDP mint 54W.
Egyébként elszállt és bolond áruk van ezeknek, mert egyébként jellemzően 60-80 ezer ft-os kategóriában vannak, de találtam 130ezerért is.
Szóval nagyon felejtős...
10-20 ezerig még erősen elgondolkodtam volna, de így ezzel az erővel vehetek jobban eladható Core I5/I7-est itthonról ugyanennyiért / olcsóbban. -
KROK640
nagyúr
Ezzel a Xeon dologgal bogarat ültettél a fülembe, vagy hogy mi...
Van nekem a Core I3 4330-as gépem (16GB RAM, GTX950, 480GB SSD, 3TB HDD) és most elgondolkodtattál... szerinted lenne valami olyan Xeon proci LGA1150-en belül amire érdemes lenne lecserélni? persze csak akkor gondolom ha nem egy durva összeg. Igazából kiváncsi lennék...
(rémlik valami E-1270V3 meg valami 1285L, ilyenek, de nem tudom rég volt máraz is lehet nem is emlékszem jól... meg azt sem tudom ezek milyen árban mozognak)
-
Amúgy is elvannak szállva az árak, de pl. mint i5 2400 procis gép Gamer jelzővel, hogy mi van?
Egyébként egy ilyen procis gépet akarok váltani keresztfiamnak (GTX 550 Ti benne még, egy Lenovo brand gép amúgy), de olyan árak vannak, hogy ami értelmes gép lenne, az úgy 80.000 Ft alhangon.
Jó lenne legalább valami 4. generációs i5 procis masina, hozzá egy GTX 750 legalább, illetve 2*8 GB memória, ami erősebb legyen az i5 2400-nál vagy 20-25%-al.
Van ilyen? Mi az a proci amit keressek? -
-
-
-
törölt tag
Én még a tekkeseket is ráhívnám, mert csak és kizárólag nekem van jogom mindenhez is.
Illetve egy fizetési meghagyást is küldenék ügyvéddel, hogy a kiesett haszon (1000%-os haszon ebay-es eladás után) és ennek kamattal + ügyvédi díjjal növelt összege ellensúlyozva legyen. -
koby11h
őstag
Attól hogy a hűtő nagy, simán lehet alatta egy cerka is és mellett egy szar táp. Nem azért mert Codegen hanem azért mert mondjuk a 12V terhelés alatt leesik 11-re és vége van.
Ennél sokkal ótvarabb, lerakódott olajködös, poros, ki sem látszik a borda és a lapát is szemmel látható sebességgel tud már csak forogni gépek is elmennek nálunk a csarnokokban.
Mondjuk azok G630-E2200-G860 kategóriájú gépek, de abból sem néz ki több.Hiába takarítod, áztathatod tiszta alkoholba, megy az elszívó rendszer 7/24 és mégis így néznek ki. Elmennek 4-5 évet aztán csere újabb leharcolt irodaiakra... és mondom ennél százszor rosszabbul néznek ki.
Régi a kép amit találtam, de ez takarítás után 3 hónappal készült amikor már nagyon nem akart stabil lenni de akkor is a púpos kondik miatt. Itt már kértünk új lapot bele (spec gép, régi cuccal megy csak). Ami a hirdetett gépben van azt ki lehet fújni, ezt nem.
-
-
BiP
nagyúr
Meg kell venni olcsóért, kipucolni, majd eladni normál áron. (mondjuk úgy sem ér sokat, nem biztos, hogy megéri vesződni vele). Sebaj, úgyis csak a gyereknek kell, semmi komoly, csak játékra
(#64988) Ciccuka: Ötletes. Mintha a procihűtő is le lenne pasztázva. (bár a Geforce-on rossz helyen vannak a fentik, a backplate helyén
)
Nálunk a gyerekek csinálnak mostanában laptopot - Kicsit sokat láttak minket laptopozni az utóbbi 3 hónap home office alatt.
A4-es lap félbehajtva, arra rajzolnak gombokat, egérpadot, stb. Csak ők 5 meg 3 évesek -
Pontosan
Amúgy nem olyan nagy dolog ám erre új kárpitot húzni, vendégházban bőven jó, hogy az angol turisták összehányják.
Én a lakásfelújítós fahulladékot tettem ki ingyenesre, elvitték gyújtósnak, win-win : nekem nem kellett fizetni a szeméttelepen, neki ingyen lett némi meleg.@Fehér Farkas :
"A nyitott rendszer semmit nem ér, ha minden szolgáltatás amit használsz egy multicégé úgy is vagy megveszik tőlük vagy ellopják. "
De pontosan tudod, hogy mit gyűjt rólad, s mik a gyenge pontjai. Nem hiszem, hogy eladható lenne egy olyan szolgáltatás, amiről tudod, hogy profiloz. Ja, de, hiszen Win10 nélkül meghal mindenki, de a fész a csúnya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autós topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged