- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
Jah, én is lestem. A 750-esek ára is nagyon durván felment. Újonann nemigen voltak 35 ezernél drágábbak (ha emlékem nem csal, de az tudom h olcsó és jó kártya volt).
1050Ti meg komplett vicc : szomszédom 50 ezerért vett januárban gépet (alaplap, FX6300, 14GB RAM, 1050Ti, 500GB HDD) és ha most eladná a kártyát még 20 ezret keresne, és még ott lenne neki a gép.
Januárban (görbe tükröt mutatva a piacnak) feltettem 65536ft-ért a GTX950-esemet, most nem merném feltenni ugyanennyiért, mert még a végén elvinnék és itt lennék VGA nélkül
-
-
-
-
-
-
-
Hát amennyi XT-t meg 286, 386-ost kidobtam az elmúlt években. Laptopot is jópárat, valahogy még van egy penti2-es laptopom. Helyi hulladékfeldolgozóba szó szerint hegyekben állnak a retró cuccok, tonnában mérhetőek. ~1000Ft/kg áron ömlesztve vittem régen.
Mert oké el lehet adni párezer forintért de nekem pl nem ér annyit a csomagolgatás postázgatást. Retrózni meg már nemigen van helyem. Nyilván a számomra értékes cuccokat félrerakom. (mostanában 3Dfx és commodore cuccokat).
Szóval úgy vagyok vele ha valami kukázott retró cucc kell akkor kimegyek kukázni lomtalanításkor. Meg ha látok egy kidobott gépet a kuka mellett akkor megállok és megnézem mi van benne. Akár a kukából is kiszedem.
-
KROK640
nagyúr
Szerintem a 30 és a 32K-s megvette a 11 és 18K-stól és most nyerészkednek xD
Röhely, hogy a 35K-ért már van 10100F, vadi újan hűtővel meg dobozzal.Ami ugye a 7th gen I7 7700-ast is lenyomja. Ami azért nagyon más pite mint a 3570K ...
Bár a 11-es vagy a 18-as érheti egy hozzávaló olcsó lappal és sok DDR3-al,
netezős/régi játszós gépnek egy normálisabb VGA-val.
Ejj miket beszélek??? A Haswell már netezni sem jó, ez meg alatta van! -
-
KROK640
nagyúr
Ha megoldja... Ha belegondolsz nekik sem nagyon érdekük megoldani.
Egyelőre annyit csinálnak, hogy újragyártják (szóval a sok kimaradt alkatrészt is eladják) az 1050Ti-t, ami kevés lesz a mai játékoknak, mint mackósajtban a brummogás. (pl én GTX950-ről biztos, hogy nem váltanék rá) Meg az RTX 2060-at. Az RTX2060 jól hangzik, de csakis akkor, ha a valamikori induló ára ALATT(!) jóval, tudják árulni, vagyis a 350 usd alatt.
Mert a 350 usd áron az mondjuk mire Eu-ba ér, 350 eur lesz, itthon még rákerül +27% áfa, szóval ez meg nem fog érinteni, mert 155-160 ezer ft + futár lesz mire ideér hozzám.
Ha ne adj isten még magasabb lesz az induló ár, akkor a helyzet még rosszabb lesz
Én meg olyan 80-90 ezer körül vennék VGA-t, szóval elég nagy lehet a difi. -
BiP
nagyúr
"kifejezetten bányász chipeket hogy ne a játékosok kártyáit vegye meg mindenki, a játékosok elől."
Végeredmény: Megveszik a bányász kártyákat + emellé a sima vidkártyákat IS.
MINDENT, amivel lehet bányászni, felszív a piac.És eddig minden korlátozásra, amit próbáltak a gyártók, szoftveresek, stb. ha van kellő motiváció mögötte (értsd: pénz), akkor azt feltörik, megkerülik, stb.
Ideiglenes megoldás.#76100 MZsoltee :
Ez annyiban téves, hogy az egyszeri gémer nem fogja az oldalakat bújni, botot használni, stb. hogy beszerezze a káryát. ő csak venni akar.
A scalper, a bányász viszont rááldozza az időt/energiát, mert ebből remél extra pénzt.
Tehát összemérhetetlen előnye van a vásárlási esélyeket nézve az egyszeri gémerrel szemben.
És szintén az egyszeri gémer bányászni sem akar a vidkártyájával potya pénzért, ő játszani akar vele. -
törölt tag
Mindeközben az Nvidia röhög a markába a kialakult helyzeten, és nem győzi számolni a hozzájuk beáramló végtelen mennyiségű pénzt. Teljesen tökéletes ez a helyzet a számukra, nem győznek annyi kártyát gyártani/gyártatni, amennyit ne vennének meg azonnal bármilyen magas áron is.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Ez már a maga idejében sem volt egy hű de jó gép, lévén a játékok még 1-2 magot használtak, de a 2100MHZ már akkor is kevés volt. Igazából eléggé szerencsétlen kialakítás.
Ráadásul a 1st gen Phenomok igencsak lassúscskák voltak még az akkori szemmel is, a C2Q-k körbe röhögték őket!Ennyiért (ha már AMD) akkor Phenom 965BE konfig is kapható, ami +1 proci mag mellett mind a (ezúttal már) 4 magra +1300MHZ órajel fölényt is jelent, és akkor még nem beszéltünk a cache memóriákról.
De ha csak az érdekli mi a legjobb a pénzéért, akkor vegyen 1st gen I3-I5-öst, mert ennyiből még az is kijön, és megint csak sokkal jobb az előbbinél.
Ez így jóindulattal 10 ezer ft, de akkor mindene hibátlan és a ház is tip-top.
-
KROK640
nagyúr
A proci még nem is lenne rossz a maga ligájában, de a komplett gép messze nem ér enynit. (A 3.46-os egész jó volt a maga idejében. Sőt egy exemnek 2.93-as Cerka volt, az sem volt rossz mikr megvette, sőt... na de ugye az volt régen)
Ami a 6200-ast illeti, abból csak 128 meg 256MB-os volt (mintha létezett volna talán 512-ben is valami súlyos kompromisszummal) hiszen még 7300GTből is csak 128-as vagy 256-os volt! (AGPről beszélek)
-
-
-
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én is őrzöm az 1MB-ra felpimpelt GUS Classicomat. 1995 nyarán vettem az Oktogon környékén valahol, a bolt nevére már nem emlékszem. Ahogy a DOS korszak leáldozott, és Win alatt már elég köhögősen működött, fogtam, becsomagoltam az eredeti dobozába, és azóta ott van.
Érdekes, hogy Ebay-en három darab van, mindhárom magyar.
(A PnP 4000 dolláros buy it now ára elég merész azért...)
-
-
-
-
Chaser
legenda
200+ értékeléses eladó
na mondom veszek tőle 1650s-t, arról lemaradtam
már eleve gyanús volt, ezért rákérdeztem egyértelműen ad-e adásvételit
hát nem sikerült válaszolnia, de láttam folyamatosan belépked, telszáma meg ugye minek lenne kinn
másodjára válaszolt, nem ad ( :
- nem mintha jogilag kérhetné az alza, de a fene akar bonyodalmat ha garoztatni kell -
arra rá se mertem kérdezni cég vagy magánszemély nevére szól-e a számla -
-
KROK640
nagyúr
Na ez pont mint Feri haverom. Mikor megkérdeztem, hogy mégis milyen gépe lett? akokr kb egy ugyanilyen bemásolt szöveget kaptam. Mikor visszakérdeztem h és hol vannak a lényeges adatok? Akkor azt a választ kaptam, hogy ő nem ért hozzá. (6 évvel fiatalabb mint én, és bár csak 2007 óta van számítógépe de akkor is illene tudni, hogy mégis mit birtoklunk, az előző gépéről is csak anynit tudoptt mondani, hogy fehér meg a monitor oldalán van hangfal).
(egyébként elmentem megnéztem, AMD A4-7300, 2GB RAM, AMD Radeon HD 8470D (512 MB), 1TB HDD; már a megvételkor súlyosan elavult volt a cucc, talán a winyót kivéve)de ő legalább nem próbálja meg eladni.
-
motoflug
őstag
Pedig direkt nem FB marketplace-ra raktam fel, ott megtalálnak az alkubetyárok.
Erre itt is jönnek a dumák:
Vevőjelölt:"tisztességes alkuval vinném a terméket"
én: Mennyire gondolsz? (52-ért van fent a cucc, amit beáraztak 60-ra a megfelelő topicban)
Vevöimitátor: 40 postával.
én: *virtuálisan lefejelem magam* -
KROK640
nagyúr
Ahogy mennek felfelé az árak, szerintem ha 26-27 ezer körül keres, akkor megkeresem a GeForce 3-asommal.
Az még bőven fiatalabb mint 40 éves, ellenben VGA, és mivel az úriember nem definiált olyan kitételek mint a csatlakozás (PCI/AGP/PCI-E) vagy a memória méret, vagy a csatlakozók, így elvileg az is jó lehet neki.
-
-
KROK640
nagyúr
Nyilván az osztrák / német papnak volt a vasárnapi misézős gépe.
Mondjuk ez abba a lapba az egyik legerősebb CPU, lehet ezért van így felverve az ára... de megjegyzem, hogy ugyanennyiért akarták megvenni tőlem a Core I3 4330 + alaplap + 16GB RAM kombót is. És ha megnézed a két gép gyakorlatilag ég és föld.
Ez maximum gyűjtőknek lehet érdekes, mert aki kicsit is benne van az informatikában és a trendekben, az tudja, hogy ennyiért lazán vehet - ha 4th gen I3-at nem is - , de egy 2500 / 2600K-t is lappal és ugyanennyi RAMmal akár. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Ott a q9650 a magas ár forrása.
Ne kérdezd miért, de azt el lehet adni 15-20 körül.
De egy 14 éve regelt 300+ pozitívos eladó "Intel LGA775 Használt CPU processzorok 1ÉV Garanciával! Core 2 Duo Quad Pentium D DualCore" hirdetésében 23k az ára.
Persze még így is drága a 35k, de 30 körül elmegy.
Addig az i5-2500 ára a béka segge alatt van, 4000ft körül lehet venni.
2 oka lehet ennek talán.
1: a 775 platform legerősebb procija a horror extreme editiont leszámítva.
2: 1155 alatt az i7 proci ami ér valamit, mindenki arra akarja kimaxolni a 1155 rendszerét, ezért nem ér semmit az i5.
Meg talán még halnak a lapok a korral, így sok a proci, kevés a lap. Addig a 775 3-4 évig jelen volt. -
-
-
Top cat
addikt
Fordított esetre van megoldás.
-
-
-
kenwood
veterán
en nem igazan vagyok otthon az elektornikai barkacsolasban, a szereles nalam a csavarhuzoig tart.
Azt viszont tudom,hogy elkepeszto mennyisegu brand hp gepet adtak el,es rengeteg olyan van,amiben mar kipusztult az alaplap, igy ez a kabel csak a helyet foglalja a tulajnal.
Feladok egy "keresek" hirdetest 500 forintos iranyarral. ha nem jelentkezik senki, akkor eladom igy.
Mondjuk a nyito commentem nem is a segitseg keresere vonatkozott, hanem arra,hogy mennyire undorito mar a 200 forint anyagkoltsegu kabelt 18k-ert hirdetni ....
-
kenwood
veterán
Koszi.
A 4 pines cpu csati pont ugyanilyen kivulrol,csak belulrol nem. Gondolom az votl a cel,hogy ne dugja ra a jobbagy a tapot a sata power kimenetre
A ket barna a ramok alatt a kerdeses csati. Az nyilvan nem latszik egy ilyen kis kepen,hogy a milyen iranyba van forgatva, a 4x1 csatlakozo. Nem szimetrikusak,alul egyenes,felul felkorives.
[link]#73481
Soha eletemben nem forrasztottam
Mondjuk annyira nem lehet nagy tudomany.Pendriverol linuxra biztosan lehet bootolni. Az is egy opcio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest