- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Szia!
Koszonom a segitseged.
Talaltam egy szinten debreceni sracot. Nem sok joval biztatott... Uj ID-t nem lehet csinalni, teljesen halott a keszulek, de ha jo lenne, mar akkor sem lehetne. Valami komolyabb beavatkozas kell. Alaplapcsere talan...
A fene tudja lesz-e ebbol enekes halott...
-
Nemrég volt meg a tiszta telepítés, nem arra vetek, hanem tényleg erre a titkosításra.
Furcsa a helyzet, de tényleg sikerül lokalizálni:
- nincs benne az SD kártya, nincs hiba
- benne van az SD kártya, titkosítva van, de nincs rajta nagyobb tartalom, nincs hiba
- benne van az SD kártya, titkosítva van, nagy rajta a tartalom, van hiba.Kivettem a kártyát a működő telefonból, azonnal fel lehetett oldani. Visszatettem, lezártam a kijelzőt (K), hiba. Kivettem a kártyát, feloldottam, ment.
Ezt követően visszatettem a kártyát a feloldott telefonba, felismerte, leformáztam a kártyát, titkosítás bekapcsolva, hiba megszűnt.
Egy vallomással tartozok azért, tényleg SOK adat volt a kártyán, konkrétan 9.76 gb-nyi doc pdf excel és ppt, mindez 26 ezer file-ban, és nagyon sok könyvtárban. Tehát az én (egyáltalán nem biztos) véleményem szerint egyszerűen akkora prociterhelést okozott a titkosítás, hogy nem tudott vele mit kezdeni. Egyébként az is erre utal, hogy a készülékfigyelőben a "Rendszer" egy állandó 30-40%-os prociterhelést adott, tehát szerintem a titkosítást csinálta.
Este fél 10 körül másoltam rá ezt a cuccot, reggelig töltőn volt, azt hittem, hogy ez alatt megcsinálja, de érdekes módon nem! Sőt szerintem éjszaka a töltőn nem is csinált sokmindent, furcsa de az a benyomásom, hogy a töltőn mikor volt, nem is titkosított, hanem amikor feloldottam a kijelzőt, akkor csinálta (erre utal, hogy akkor melegedett).
Egyébiránt nem bosszantom fel magam rajta, lehet hogy majd megoldom ezt a dolgot valahogy másképp, az ötlet lényege az lett volna, hogy a céges dolgaim offline, a felhőt kikerülve is nálam legyenek, de másodlagos a kérdés, tehát nem stresszelem magam rajta, ha nem jön össze az ötlet. Ez a magán számom, ami a Passportban van, és most már azon is van net, tehát a felhős elérés megoldott, illetve ha lesz egy kicsit ráérő időm, akkor szerintem megoldom, hogy hogyan csináljam, hogy ez működjön, akár darabokban másolom rá, vagy egyszerűen ráhagyom, hagy csinálja egyszer pár napig.
Azért is vagyok elnéző a telefonnal kapcsolatban emiatt, mert a 26.000 file egyidejű letitkosítása valószínűleg nem az a feladat, amire ezt a funkciót kitalálták.
Az az irány, amibe gondolkozok, hogy a BB Blenden keresztül próbálom majd felmásolni a cuccokat, hogy nem-e oldható meg az, hogy akkor a Pc (és a blend) titkosít, ugyanis most úgy oldottam meg, hogy mass storage-et engedélyeztem a kártyára, és simán csak rámásoltam a pc-n keresztül (a blendet az itthoni gépre még nem tettem fel).
-
V B A
aktív tag
Általánosságban igazad van, tényleg jobban bírja a 6s plus, annak ellenére, hogy kisebb az akkuja vagy 20%-al a pp-hoz képest. Nyilván jobb, modernebb a proci.
Viszont a telefonálás alatt sokkal jobban merül, mint a PP. Kipróbáltuk egyszer egy ismerősömmel, hogy egymással beszélgettünk hosszan, ő egy 6s Plusszal én egy PP-vel és az övé 10%-ot merült a PP 7-et. Mindkét készülék 3G-n volt, jó jelerősséggel.
Nálam a fő akkuzabáló a telefon, úgyhogy az én felhasználói szokásaimmal a PP jobban bírja.
-
agyarka
aktív tag
C típusú USB csatlakozóval lehet kapni olyat aminek egyik fele a telefonban maradhat, és a vezeték mágnesesen rögzíthető amennyiben használni kell. Nagyon kényelmes, tulajdonképpen mikro USB csatlakozóval is meg lehetne csinálni.
#6628CB A veszteségre Paks elég rossz hasonlat, mert az áram szállítása szükségszerű, a vezetéknélküli töltés jelentős + vesztesége viszont nem az. A környezetet meg minél több dologban óvni kell, ráadásul kicsi dolgokban egyszerűen tehetünk érte magunk is, azért hogy az unokáink is élhető világban lehessenek.
-
Praetorianus
aktív tag
Egy éves Classicon még szinte szűznek néz ki a csati, pedig nem is kábellel, hanem dokkolóban töltöm, amit ha akarnék se tudnék kíméletesen csatlakoztatni. Ritkán van időm sokáig egy helyben maradni, nem akarnám kivárni azt a 4-5 órát, amíg a vezeték nélküli töltő feltölt. Max éjjel, de akkor meg rajta kéne hagyni reggelig, amit a Liion aksik nem nagyon komálnak. Ha cserélhető lenne, akkor nem zavarna, de mivel beépített, így nem akarnám idő előtt kinyírni...
-
A gyárit már egyszer megcsináltam, az autoloadert nem. De még egyszer ennek már nem kezdek neki.
Ceftriaxone: eddig nem is volt vele semmi baj. Egy ideje kezdett mindenféle hülyeséget csinálni.
turbulencia8: gmailbe van szinkronizálva. Az volt az első, hogy oda beléptem, hogy rendben vannak-e. Az időköz 4 órára van állítva. Amúgy az az érdekes, hogy a "Partnerek" app volt a ludas, nem is volt hajlandó elindulni.
Amiatt aggódok, hogy gyakorlatilag már minden 1-2 hétben előjön valami új anomália. Ezért várom már, hogy jöjjön egy újabb szoftververzió.
-
kekkola
senior tag
+1
Szvsz akkor számítana az ár, ha 2-300£ lenne, na akkor már egy sokkal ár érzékenyebb csoportot célozna meg, így meg mindegy hogy 570 vagy 500. A szolgáltatói eladások lesznek fontosak, ott meg aztán tényleg mindegy. Az apple esetén a szolgáltatók versenyeznek azért hogy árulhassák...
A z10 meg azért bukott mert nem lett elég jó (az os is kiforratlan volt, akksi idegesítően gyenge) és az újságírókat akik cikket írnak róla nem sikerült ilyen vagy olyan módon meggyőzni. Ez is fontos. Elég ha itt a fórumot olvasod, mennyit számít egy teszt. Az emberek véleményt formálnak, minden készüléket nem lehet kipróbálni. -
Igen.Onnan származik,az előző tulaj onnan rendelte.Oda szól a gari,ami még 1 év.
De én nem küldöm vissza,használom így....egyáltalán nem zavaró csak észrevettem és gondoltam,ha már van gari, intézzük el,de hónapokat várni nem fogok egy apróság miatt.
Úgyhogy le is mondtam az egészet.
(expansys-os) egyébként -
Praetorianus
aktív tag
Mivel nincs itthon hivatalos BB szervíz, ezért a gyártói garanciát nem tudod itthon érvényesíteni. A BerryBolt-ban vett telók garanciája annyiban jobb, hogy ott ők intézik a gariztatást, sőt, még hozzád is futárt küldenek a rossz telefonért. De ha megveszed ugyanazt 30%-kal olcsóbban az Expansysnál, akkor nem várhatsz ugyanolyan ügyintézést...
-
Időm sincs rá sajnos. Megvárom, hátha helyreáll. 😐
Mindenesetre az legalább jó hír, hogy nem a szoftver a hibás.VBA, értem, köszi. Én nem emlékszem hogy valamelyik telefonomon csináltam volna törlést. Egyedül Z10-en volt hasonló, mikor autoloaderrel tettem fel egy verziót.
-
Nálam pont úgy csinálja a fókuszálást mint előtte, ez az újrapróbálkozás is folyamatosan megy.
Más tekintetben sem tetszik nekem a frissítés. Pár napja volt a frissítés, mára csinált is egy spontán restartot (egy kb 2-3 napja restartolt rendszerről beszélünk, amin hétvége lévén, kb nulla terhelés volt).
Érdekes még, hogy az androidos appok gyakorlatilag kivétel nélkül szemmel láthatóan jóval lassabban indulnak el. Először azt hittem, hogy (megint) fagyott a waze, mikor el akartam indítani, aztán kiderült, hogy nem, csak most tovább tart, míg elindul. Az amazon app és az amazon app store is jóval lassabban működik, mint előtte, nem kell mérni, hogy látni lehessen. Körülbelül olyan érzésem van, mintha egy generációt visszaléptünk volna hardverben. Remélem még 1-2 nap és beáll, mert ez így összességében nálam úgy látom, hogy semmilyen előnnyel nem járt.
-
turbulencia8
őstag
Ez nem hangzik tul biztatoan. Ilyen teren amugy a Classic-ot allati jo trackpad-del ebreszteni, a folfele swipe-ot pont emiatt - a Z10-nel is elofodulo - random tarcsazasi feature miatt azonnal kikapcsoltam. Nincs veletlen hivas, nem kell semmilyen tok, es nem kell kifele forgatnom zsebben a kijelzot.
-
icezozo
addikt
siman jol csinaltak
az eladott mennyisegen mar latszik ! ( most jon a white,blue,bronz is )
en ne tudnam
annyi BB fut at a kezem alatt ,hogy elkepeszto.
igazabol max a Classic ararol lehetne vitatkozni de ahogy nezem azert fogy szepen
es milyen erdekes aki fikazta a Classicot ,hogy ilyen gyenge meg olyan rossz az most Classicot hasznal
-
Az AF lassú, nekem nem a legutolsó, de új firmware van rajta. Ma lett volna alkalmam lefotózni egy érdekes dolgot, amire volt kb 5 másodpercem. Sajnos csak egy homályos f*s lett belőle, nem kép. Két próbálkozásom volt ennyi idő alatt, és reszelő.
Nem volt mozgó téma.
Sajnos kamerában csak ahhoz képest jó a Passport, hogy régen mennyivel rosszabb volt.Na akkor ezt az 500-as rendszert felteszem hétvégén.
-
V B A
aktív tag
5 telefont bír megjegyezni, mindet töröltem
az a vicc, hogy a telefon nem is listázza fel a párosítható eszközök között
más autóhoz, számítógéphez, BlackBerry Music Gatewayhez simán tudok csatlakozni, úgyhogy a PP hardverileg rendben van
a kocsihoz is tudok barmilyen telefont párosítani
asszem kipróbálok egy másik OS-t
-
Nem tudom, hátha segít. Vannak telefonok, amiknek furcsa nyűgjei vannak a kihangosítókkal. Pl nálam olyan a kihangosító, hogy két telefont kezel egyszerre. Na pl a szifon csak úgy hajlandó vele működni, ha az a Phone 1. (Annyiból az egyből van jelentősége hogy melyik az egyes, hogy ha megnyomok egy gombot a kihangosítón, akkor az utoljára hívott számot hívja újra az egyes telefonon, más semmi).
Valami ilyesmi nyűg nem lehet? -
VaniliásRönk
nagyúr
Mit kell ezen "érteni"? Mert hogy szerinted ez jó, az rendben, de hogy ezt "érteni" kell, az nem több a szokásos sznob maszlagnál.
Szerk.: Továbbra sem sikerült semmilyen érvet felhoznod, csak kötekedsz, gondoltam akkor én is leereszkedek erre a szintre és kipróbálom mi olyan jó benne.
Vagy ezt érted arra, hogy nem szimpatikus a Modern UI? Most már nem csak a BB 10-et kell szeretni hivatalból, hanem a WP-t is?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mert nem is kérdésnek indult az egész. Aztán gyorsan próbáltátok igazolni, hogy az igényeimmel van a gond, amit most sem igazán értek, mert nem fikáztam az OS-t, csak megemlítettem pár dolgot amiben lehetne jobb is, szerény véleményem szerint. Most hogy ettől tényleg jobb lenne-e vagy sem, arról lehet vitázni, de nem kell átmenni vitatkozásba, pláne nem sértegetésbe.
Egyébként pedig van amit tényleg nem tud az OS, az hogy 3rd party appokkal lehet gányolni rajta az nem változtat ezen a tényen.#2600 mome: És tényleg!
Köszönöm. Bár egy legördülő azért jobb lenne, hogy több profilból is kényelmesen lehessen választani anélkül, hogy végigzongorázom az összeset, de annyi baj legyen, ez így már használható.
#2602 *iguana*: Volt olyan tanárom, aki rendszerint a politikai korrektség mentén azt mondogatta, ha ezt nem érted, akkor nem vagy elég okos. Persze néha kibukott belőle, hogy hülye vagy. Szóval a politikai korrektség nálam nem mentő érv. Kifakadni egy elírás miatt meg úgyszintén nehezen védhető.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Megint ott tartunk, hogy bun meg kerdezni is, hacsak nem a JO kerdest teszi fel az ember.
Ebben a topikban azert nincs olyan nagy nyuzsges, hogy ez valos problema legyen.
#2596 *iguana*: Az, hogy nem konkretan engem hulyeztel le, hanem a kerdeseimet, az olyan reszletkerdes, ami a lenyegen nem valtoztat. Nekem is vannak rossz pillanataim, de ennek akkor sem ez a modja.
#2597 hagel: Sajnos nem hiszem, hogy lesz Passport 2.
Volt rola valami hir?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem resze a kepernyonek, hanem csak ott poffeszkedik rajta, egyszeruen zavar, inkabb bezarom es elinditom amikor kell. A tobbit amit felsoroltal speciel egyaltalan nem hasznalom, szoval nem tor ki a frasz, hogy nem tudom azonnal ki milyen szinut kakilt. Akinek fontos mondanivaloja van az ugyis ir sms-t vagy emailt, es ha hireket akarok olvasni akkor sem egy arckonyv vagy csipogo uzenet lesz a forras.
Egyebkent szerintem te is egyetertesz azzal, hogy lehetne meg csiszolni ezen az OS-en, fuggetlenul attol, hogy nekem igy is jobban tetszik, mint az Android. -
VaniliásRönk
nagyúr
En nem tartok a memoriaban olyan dolgokat, amiket nem hasznalok. Ergo a home screen rendszerint ures. Parlagon hever. Nekem sokkal jobb lenne, ha tehetnek pl. egy idojaras widgetet oda, vagy akarmit, vagy pl. par ikont alulra a leggyakrabban hasznalt appokkal (ha mar a launcher igy le van redukalva es nem is testreszabhato), hogy ne kelljen a masodik kepernyore gorgetnem ertuk. A task manager nyugodtan beusznhatna alulrol egy gesztusra ahelyett, hogy az is a HUB-ot hozza be.
Az, hogy az Android ossze-vissza futtat mindent es gyakorlatilag kontrollod sincs felette, az egy teljesen mas tortenet, semmi koze a felhasznaloi felulethez.Kb. en is ezt irtam korabban, csak nem hoztam peldakat.
-
-
-
Hoffy86
csendes tag
Ez a példa elégé tetszett. Nem biztos, hogy tudnám reprodukálni
A többiek hozzászólását is köszönöm. Sosem gondoltam, hogy egy ilyen felépítésű telefonnak a rendeltetésszerű használat mellett ilyen gondja lenne, csak hát a videóMár eldöntöttem, hogy ez lesz a következő telefon és kb. 3 éves kihagyás után visszatérek a BB-hez.
-
kárátékutyá
őstag
Az üzleti telefon részével egyetértek, ma már bármelyik telefon belefér gyakorlatilag ebbe a kategóriába.
Véleményem szerint pedig egy ekkora méretben értelmetlen a slider, pedig nincsen kis kezem. Felesleges és értelmetlen (számomra) fjúcsörök helyett végletekig optimalizált rendszer kellene, amiben én a nagyobb hibáktól mentességet értem. Nagy számban készüléket pedig onnantól fognak eladni, aamikor már a Samsung felirat is rákerül. És a nagy számban eladott szarok éltetik tovább a nevet, nem a Porschék.
-
sasa134
addikt
Ami még össze is jöhet
Ez a Leap egy új Z3, nyilván senki jelenlegi BB10 tulajt nem nagyon hoz lázba. De egy 170eur körüli áron nem lehet rossz vétel - ne felejtsük hogy jelenleg nincs full touch BB10 telefon gyártásban. Tehát van létjogosultsàga, ha olcsón tudják piacra dobni pl itt Európában is. Mellette jöhet egy csúcs full touch és / vagy slider. Kiderül.. -
Tehát ezt írtam:
"Blackberry szervizt akartam írni. Sajnos az is Pesten van, a Visegrádi utcában"
Elsősorban nem "az" van Pesten, hanem van egy Pesten. Én ilyen értelemben írtam, hogy van máshol is.Leírtam, hogy mit értettem én ki a leírtakból.
Leírtam, hogy erre mit és miért írtam.
Így már világos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Death Stranding (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged