-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lall
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2627 üzenetére
Arra kíváncsi vagyok, hogy a szülinapos ingyen iGo futni fog -e.
A beépitett tényleg egy kalap szar, ha egyszer javítják remélem majd csak titokban fut a háttérben és csak a légyszívesgyereelőkedvesnavigáció billentyűlenyomással lehet majd előcsalogatni.
-
jacis
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2627 üzenetére
Gmaps van. Használom és tökéletes illetve frissül is úgy ahogy kell.
Here helyett sygic-et használok ha kell offline navi.
Illetve ha valaki nem akarja felrakni a Google Play store-t akkor ott van a Gmaps helyett az amazonból a Waze. -
jacis
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2605 üzenetére
Mi a baj a navigációval?
Én most három navi appal is megyek heti szinten több száz km-et. Semmi gondom nincs. Vagy a gyári navira gondolsz? Az tényleg kaki. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2619 üzenetére
"Ha neked a BB és az Android közötti különbség kimerül abban, hogy nincs widget, akkor az régen rossz."
Szerintem pont ezt írtam.
Az Android mindent a felső legördülőbe rak, a BB meg mindent a HUB-ra. Az, hogy bevágnak egy üzenetet a HUB-ra egy linkkel az alsó sávban, az nem egy jó megoldás (pl. amikor veszek egy appot, akkor a HUB-ot televágja a rendszer fél másodpercen belül két emaillel plusz a rendszer-értesítésekkel, teljes káosz), ahogy Androidon sem ideális, hogy oda dobják be a szöveges üzeneteket is minden egyébbel együtt, ömlesztve.
Eleve van legördülő menü a BB-ben is, ha a rendszer és app üzenetek oda mennének a gyorsmenük alatt automatikusan megjelenő görgethető listába, az szerintem jobb lenne. Ettől nem lenne Andriodosabb, ettől inkább egyedi lenne, mert ésszel használnák a rendszer elemeit. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2617 üzenetére
Ha a BB különlegessége kimerülne annyiban, hogy nincs benne Androidos widget, az régen rossz lenne.
Szerintem ez a home screen - task manager - widgets mindent egybe szentháromság kicsit erőltetett, kiforratlan, jobbat is lehetett volna. Ugyanúgy, ahogy a HUB erőltetése is kiforratlanság olyan dolgokra, amikre nem való (pl. app és rendszer üzenetekre), pedig a HUB szerintem a legjobb dolog az egész OS-ben, de ettől még nem lesz alkalmas mindenre.
Nem azt akarom, hogy csináljanak Androidot a BB 10-ből, csak az bizonyos dolgokban egy kezesebb megoldás. (másban meg nem) Oldják meg máshogy, de legyen legalább olyan jó mint a konkurencia. Inkább jobb.Egyébként ott tartok, hogy le fogom szedni az időjárás widgetet is, az ikonokat meg már vissza is állítottam. Az ilyen barmolás nem megoldás, olyan kell, ami illik a rendszerhez, ami része annak.
-
Lall
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2613 üzenetére
De ő valószínű a wp koncepciót (sőt semmilyen más koncepciót sem, ami más, mint a főképernyő ikonrács vagy widget halmaz) sem érti, mert idézem: "Teli téglák, éles határvonallal libasorban."
VaniliásRönk: Az M$ ilyen módon való leírása, valami gyerekkori frusztráció? Óvodából ragadt be, mert úgy kilencvenkettőbe, mikor divatba jött, azzal együtt ki is ment belőle.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2613 üzenetére
A WP-t speciel nem tudom sajnálni. Mint telefon OS lehet(ett) nagyon jó, de azzal hogy a M$ megpróbálta ráerőszakolni a desktopra (meg minden másra is), velem sikeresen megutáltatták a Modern UI-t.
Szerk.: Amikor először hallottam a WP-ról, akkor még érdekelt is, gondolkoztam rajta, hogy talán arra kéne váltani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2608 üzenetére
Pont erről van szó, van külön screen a task managernek.
Minden megszokható, de ettől még nem lesz jobb, csak egy idő után nem zavar.
Valóban nehéz olyan widgetet találni Androidon, ami illik a rendszerhez, háttérképhez, stb., de nem lehetetlen, pláne ha nem módosítod a rendszer kinézetét. (Én nem szoktam. Tény, csillig-villog, forog 3D-ben, stb. ... és szívja az aksit, plusz zabálja a memóriát.) Itt viszont sehogy sem fognak illeszkedni semmihez, mert csak teli téglák éles határvonallal libasorban.
Egyébként az hogy más, az nem zavar (eltekintve amikor csak vakarom a fejemet, hogy ezt most akkor hogyan?), sőt, de ha nem egy ideális megoldás akkor nem fogom szeretni csak azért, mert más mint a többi.
Pl. élvezem, hogy a Passport abszolút különleges megjelenésű, mindenkinek kikerekedik a szeme, hogy ez meg mi a szösz? De ha emellett nem lenne élvezet használni (és itt gondolok elsősorban a négyzet alakú kijelzőre és a fizikai billentyűzetre) akkor tökéletesen hidegen hagyna, hogy egyedi.Szerk.: Egyénként egy widgeten lehetnek aktív elemek is, szóval nem csak passzív, interakcióra is alkalmas, itt erről szó nincs. Ha bármit akarsz úgyis meg kell nyitnod az appot.
#2609 Lalll: Most már biztos, hülyén fogok meghalni.
-
Lall
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2605 üzenetére
De most pont nem az lett felhozva, ami a gyenge pontja, hanem épp az egyik legerősebb lett a leggyengebbnek beállítva.
Aki nem érti a BB10 főképernyő és ezzel együtt a valós idejű multitask funkcióját, annak nehéz ezt elmagyarázni. És itt most nem arról beszélek, hogy kinek mi az igénye. Van még mit csiszolni rajta (mint minden os-en mindig), de ne beszéljünk már hülyeséget.
-
-igu-
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2582 üzenetére
Ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam.
Vaníliás izé: igen, lehet, van rá app. Egyszer összerakod vele, aztán letörlöd, ha nem kell. Viszont ha ezt akarod, miért nem ezt kérdezted elsőre?
-
válasz
sz.balazs.95 #2570 üzenetére
"Ha eltekintünk a játékoktól, akkor mi használja ki az S801 erejét?"
Ez jó kérdés. Lehet, hogy 'single task'-ban semmi, de multitaszk a rendszer. Ha valami megy a háttérben, akkor az előtérben futó App se hal meg. Ez lehet egy előny. Pl én olyan gyík vagyok, hogy feltettem egy víruskeresőt. Ha az szkennel a háttérben, attól megy a böngészés. Pl nekem ez jutott eszembe.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2567 üzenetére
Androidról akármilyen játékot rárakhatsz, valószínűleg futni fog, ha nem kókány módon lett megírva, akkor a képarány sem lesz probléma.
Ellenben arra ne számíts, hogy direkt BB-re lesznek játékok a közeljövőben. Ha a játék tényleg szempont, akkor a Passport egy kimondottan rossz választás. Én imádom, de azért, mert végre lehet értelmesen böngészni egy telefonon, emailt írni meg kimondottan kényelmes, sokszor inkább telefonon írok, minthogy elindítsam a böngészőt a gépen. Pedig amíg touchscreenen kellett volna bohóckodnom sokszor inkább elővettem a notit, hogy megírjak egy pár soros emailt.#2570: "...mi használja ki az S801 erejét?"
Te, mert folyamatos, gyors működést biztosít. De ezt szinte akármelyik új telefon előadja, szóval ehhez nem kell Passport.
Egyébként nem igazán értem miért jó az, ha valami kihasználja a SoC max. teljesítményét, annak az az eredménye, hogy záros határidőn belül le lesz szívva az aksi. PC-n nekem is volt ilyen "kihajccsa" korszakom, de egy telefon nem a benchmarkolásról szól, legalábbis nem napi, rendeltetésszerű használatban. -
SharpSA
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2567 üzenetére
Csak hogy egy kicsit kötözködjek: a hardvere sok mindenre képes, látható más rendszerű készülékekben is. Itt inkább a hardveren futó szoftver az, ami megmutatja vagy korlátozza a hardver kihasználhatóságát.
-
-igu-
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2565 üzenetére
Örülök.
Akkor visszatérthetünk az értelmes beszélgetéshez. -
Lall
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2562 üzenetére
Vegyél régi orosz kvarcjátékot, pl. amiben egy tankkal kellett átmenni egy hídon miközben repülők bombáznak, esetleg a 4 gombos tojáskapkodó?
Egyébként valaki vesz egy qwerty-s "üzleti" telefont és bohóckodik valami idiótasággal a buszon? Picit rétegigénynek érzem, de lehet, hogy én vagyok maradi.
-
-igu-
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2562 üzenetére
Akkor vegyél egy Kindle-t, kis kultúra elfér.
-
-igu-
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2560 üzenetére
Mert ahhoz lehet kontrollert csatlakoztatni.
-
-igu-
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2558 üzenetére
Vegyél xbox-ot inkább.
-
sasa134
addikt
válasz
sz.balazs.95 #2553 üzenetére
Nem mondtam h nem lehet játékra használni, csak fura azzal érvelni, hogy "ha lenne játék rá.." (egy BB-re).
Amúgy vannak, látom a BBW-ben. Gondolom nincs 167millió mint droidra csak mittomén pár száz. Azok közt biztos akad olyan amivel le lehet mérni az erejét. (más kérdés, mi értelme )
-
sasa134
addikt
válasz
sz.balazs.95 #2549 üzenetére
Igen, hiszen ez egy kimondottan játékra való eszköz.
-
legiaap
félisten
válasz
sz.balazs.95 #2519 üzenetére
Mintha már hallottam volna ezt tőle.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2474 üzenetére
Én csak a linkelt képekből tudok kiindulni, ott az látszik, hogy a Z30 fakó, élettelen és mosott képeket csinál. De ha van Z10-ed és Passportod is, csinálhatnál egy-egy összehasonlító képet és belinkelhetnéd ide, hogy mi is lássuk.
Szerk.: Felesleges, a gsmarena adatbázisa szerint a Z10 is köröket ver a Z30-ra.
-
válasz
sz.balazs.95 #2476 üzenetére
Én nemcsak fókuszálni szeretnék, hanem azt, hogy rábökök a képernyőre, fókuszál és abban a pillanatban meg is csinálja a képet, na ezt lehet-e.
-
válasz
sz.balazs.95 #2474 üzenetére
Videót én is vettem fel a Z10-zel és nagyon tetszett. Igaz, csak 720p volt de direkt állítottam erre a méretre a méret miatt.
Passporton azt meg tudom oldani, hogy úgy exponáljon mint a Z10 annak idején, hogy odabökök a képernyőre, és akkor oda élesít és megcsinálja a fotót? Bányásztam a kamera beállításait de nem találtam, vagy nagyon elnéztem valamit.
-
válasz
sz.balazs.95 #2468 üzenetére
De még hogy mennyivel!! Juuj!!
-
válasz
sz.balazs.95 #2468 üzenetére
Valóban, egyértelműnek tűnik, köszi.
-
mome
tag
válasz
sz.balazs.95 #2431 üzenetére
Szerintem van.
Asszonynak STL100-1 van és (ugyan mások a telefonhasználati szokásai) sokkal tovább bírja, mint az én 2-esem bírta.
Ő max fél órát telefonál, BBM velem szinte folyamatos, WhatsApp egész nap, droidos facebook (mert a BB-s ronda), sokat fényképez és kevés böngészés is van. Így reggel 6-tól este 9-10-ig 20-30%-ra merül. -
Lall
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2422 üzenetére
Jaaa nem, csak azért pélldálóztam azzal, mert az volt az előző és tudom, hogy te is wp-s vagy/voltál.
-
mome
tag
válasz
sz.balazs.95 #2428 üzenetére
Volt Z10-em, STL100-2-es. Ugyanúgy használtam mint a Passportot és du 5 körül már töltöttem mert 20% alá esett. A Q10 este 10 körül volt 20-30% on, viszont most hogy csak offline van és csak a családdal beszélek rajta 5! naponta töltöm.
-
mome
tag
válasz
sz.balazs.95 #2415 üzenetére
Céges telefonként használom, 50-60 email (push), kb 3 óra telefonálás, BBM 3 partnerrel egész nap, WhatsApp néha, este feedly, port tv, picasa tool, kevés böngészés. Reggel 5-kor veszem le töltőről és most (este 9) van 54%-on. Játék, navi, viber, Skype nincs a telefonon.
-
jacis
nagyúr
válasz
Nekem a húzosabb napokon megvan a 100db mail illetve elég sokat telefonálok is és a barátokkal és a párommal a BBM is megy rendesen. Így megy el egy napot.
-
Lall
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2417 üzenetére
Durván jó az akksija. Egy 930-ra köröket ver.
-
sasa134
addikt
válasz
sz.balazs.95 #2417 üzenetére
Reggeltől este 6-ig 3g-n, kb 10-15 mail, úgy 2-3 óra böngészés (3g -wifi vegyes), jópàr hívás, állandó BBM (2 csoport kb 50 taggal), adott esetben Whatsapp . No BT, no játék. Fényerő kb 50%-on, este pedig bedside mód. Nekem így kb 36 óra. Céges telóm egy 9780, tehát aki cégesnek használja annak gondolom aktívabb a mail forgalma.
-
sasa134
addikt
válasz
Nekem kb másfél nap (kb 36 óra)
-
mome
tag
válasz
sz.balazs.95 #2397 üzenetére
De lehet, az biztos, hogy más formájú a csatlakozó és nem tudtam belenyomni.
-
válasz
sz.balazs.95 #2388 üzenetére
Nem tudom, nem ment bele a Nokedli usb adapter.
Majd, ha lesz telefonom, kipróbálom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2388 üzenetére
A kanadai mérnökök egy fokkal jobbak az almásoknál.
-
válasz
sz.balazs.95 #2385 üzenetére
Van itthon egy usb otg kábel, de nem ment bele a Klasszikba. Nokia usb, és a Nokia töltő töltötte a Blekit is.
Valami szuper különleges kell bele, ha a sima szabványos nem jó?? -
jagertibi
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #2376 üzenetére
De mert nem jó az USB hattertarolo mód kanocon?
-
sasa134
addikt
válasz
sz.balazs.95 #2376 üzenetére
hogyan máshogy kéne mennie?
-
sasa134
addikt
válasz
sz.balazs.95 #2368 üzenetére
???
Látszódik a komplett rendszer (pontosabban, a következő folderek: books, camera, documements, downloads, misc, music, photos, print,videos, voice)...Nem értem mit hiányolunk.
Itt a Passportom, PC-re dugva. BB Link fut. Ott a Passport, az intézőben , 2 külön drive-ként: maga a telefon háttértárja (flash), illetve az SD kártya külön meghajtóként. Bármelyiken olyan műveletet hajtok végre, amit csak akarok..
ugyanez Total Commanderben:
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2370 üzenetére
A BB jelenleg elég kis cég a konkurensekhez képest, ráadásul épphogy csak elkerülték a csődöt, szóval nem meglepő, ha kicsit döcögősebbek a dolgok. De pl. ha raksz bele egy microSD-t akkor azt elérheted mass storage módban. Érdekes lenne tudni úgy milyen tempóval megy az adatátvitel.
Más. Ha függetlenítem a telefonomat, akkor le tudja tölteni a frissítéseket közvetlenül a BB-től, mint azok a készülékek, amik a gyártótól lettek megrendelve?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2368 üzenetére
A BB a biztonságról szól elsősorban. A probléma az, hogy szemmel láthatóan kókány módon oldották meg. Vagy hatékonyabb kódot kellett volna írni, vagy célhardware-t rakni a SoC-ba.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #2365 üzenetére
WiFi-n nekem 2-3MB/s-ra képes, és nálam is rengeteg szünetet tart az egyes fájlok között. (A CPU-terhelést nem néztem a telefonon, de akkor valószínűleg software-es a probléma.) Szintén flac, ha egész délutános műsor nem is volt a 16GB, be 2-3 órán keresztül elszüttyögött rajta.
-
válasz
sz.balazs.95 #2310 üzenetére
Szerintem az android jól ki tudja egészíteni a wp-t (nálam is így van per pillanat), de elsősorban akkor, ha erősen támaszkodik az ember a google szolgáltatásokra. Viszont ezek nagy része BB-n is megvalósítható ma már. Gondolok itt olyanokra, hogy play music, ez is megy már.
Lalll: meg én is.
-
válasz
sz.balazs.95 #2293 üzenetére
Nálam is az egyik verziós terv az, hogy passport + 1520.
-
SharpSA
veterán
válasz
sz.balazs.95 #2279 üzenetére
Akkor téged jól lehúztak...
-
kekkola
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #2266 üzenetére
Ingyen cserélik a sim kártyát micro-ról nano-ra a T-nél, amennyiben nem sérült (csere). A sim pótlása (sérült, elveszett) kerül pénzbe.
-
Coc@s
őstag
válasz
sz.balazs.95 #2268 üzenetére
Ja, csak kellene az az anyag is, amit anno a "pozitív" olló levágott, vagy valami egyéb töltőanyag.
Egyébként meg ess neki bátran! Én is úgy csináltam. Nagy levegő, aztán hadd menjen!
-
válasz
Szerintem addigra úgy is egy Sliderre fogsz gyüjteni, így a kérdésed értelmetlen.
-
Coc@s
őstag
válasz
Én anno magamnak szabtak ki a NANO-t a mikro-ból.
Visszafelé már nem működött az olló! -
válasz
sz.balazs.95 #2261 üzenetére
A kérdés továbbra is adott.
Még annyival egészíteném ki, hogy a Telekomnál mennyi a micro SIM cseréje nano-ra?
Illetve szerintetek idén év vége körül, vagy a jövő év első negyedévében még beszerezhető lesz a mobil?
Legkorábban kb. akkor tudnám kigyűjteni rá a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- VR topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged