- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ceftriaxone
aktív tag
Egy nem BlackBerry androidos telefonon mennyi a Hub + ára?
Még mindig havi 0,99 $? Az azért kicsit húzós...
Vagy meg lehet venni örökre is? -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Ceftriaxone #10555 üzenetére
Na, már nem gyárt disznót, csak kérdőjelet.
Az is bug, de kevésbé vicces. -
Ceftriaxone
aktív tag
Egy bizarr bug-ra bukkantam, ha Passporton használ az ember androidos Whatsapp -ot.
Ha beírsz egy emojit, aztán csak egyszer nyomsz rá a törlés gombra, nem kitörli, hanem disznóvá változtatja, afféle önjelölt Kirké boszorkányként ( Ő ugye Odüsszeusz hajóstársaival járt el ily módon) .Ha kétszer nyomod meg a törlést, akkor kitörli.
Már okozott kellemetlen pillanatokat a Feleségemmel való csetelés során....de gyorsan tisztáztuk.
Ha kétszer nyomod meg a törlést, akkor tényleg törli az emojit .
-
Ceftriaxone
aktív tag
Tudja valaki, ha az androidos Whatsapp -ból egy évekkel korábbi verziót telepítek egy Passportra, az biztonságos e?
Egyáltalán számít, vagy mivel ez BlackBerry 10 OS, és az APK amúgy is virtuális boxban szaladgál, nem fér hozzá semmihez?(Csak azért, mert nagyon mások az emojik az új android verzión... tudom, ez nem egy komoly indok, de a feleségemmel szoktam Whatsapp-olni főleg, és zavar hogy teljesen másképp néznek ki...
..)
-
Ceftriaxone
aktív tag
A böngésző már engem is néha nyomaszt. Gyakorlatilag 4 böngészőt tartok azért, hogy mindent meg tudjak nyitni: a gyári, a Zeus, és az androidos Dolphin és UC Browser...
Ez így nyilván nem optimális már...Viszont tény, a négy böngésző miatt eddig minden akadályt sikerült vennem.
Érik az utód előbb utóbb.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
eventus #10115 üzenetére
Más böngésző esetleg van fönt Neked?
Amikor akció volt a BlackBerry World -ben, ingyen beszereztem az Evolution Browser -t, meg fönt van a Zeus Browser is ( ami flash képes. )
Ezekkel fölvértezve már meg tudom oldani a dolgokat.
Amúgy ha fizetni kell érte, akkor a Zeus éri meg. Nem tudom, ez az androidos APK működik e:https://m.apkpure.com/zeus-2017/com.favendo.android.backspin.zeus
-
Ceftriaxone
aktív tag
Mondjuk én jól elvagyok meg a Passportommal, de a jövőre nézve... hát, tanácstalan vagyok.
Ugyanis számomra kifejezetten fontos a fizikai billentyűzet. Sokkal kényelmesebb nekem ( tudom, egyéne válogatja. Van köztünk, akinél ez nem így van. )
Szóval nem nagyon látom az utódot. A K1-al vannak kételyeim, főleg hogy van aki panaszkodik a hívásra. Márpedig egy telefon azért legyen telefon...
De lehet hogy ez megoldást talál. Ráadásul nekem az ezüstös jobban tetszik, mint a fekete KeyOne, viszont a fekete verzió a 4 GB RAM -mal azért jobbnak tűnik. ...Az iPhone nekem teljesen elfogadható lenne ( Hagel, feleségem van és gyerekem!
. ) .. viszont ott hiányoznának a fizikai + érintésre is érzékeny billentyűk.
Szóval nem tudom mi lesz.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #9731 üzenetére
A Menetrendek app ( vonat, busz) jól működik.
(Persze az androidos, natív nincs.)
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
depence #9626 üzenetére
Viber mint Szori fórumtárs is írja, van ( a fönt említett régebbi androidos verzió) , Whatsapp : kifejezetten jó a natív BlackBerry 10 OS re adaptált változat , amit sajnos elvileg le akart állítani a cég ( ami ugye a Facebook! ) de most mégis hosszabbította 2017 végéig. Mivel ez már a második fél éves hosszabbítás, lehet hogy végig megmarad a natív
Amúgy az androidos Whatsapp is simán fut, csak az nem integrált olyan mélyen a Hub -ba ( aki nem használt BlackBerry 10 OS Hub -ot, annak ez valószínűleg nem annyira fájó) . Az androidos Whatsapp üzenetet nem tudod elolvasni pl lezárt képernyőn, de maga hogy jött Whatsapp üzeneted, és hogy ki a feladó, azt ott is látod.
A Messenger -rel úgy tudom, vannak gondok, de azt én nem használok, így sajnos nem tudok részleteket.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
toyasoslecho #9581 üzenetére
Ha a telefon független, akkor simán működik. Akár percenként cserélheted benne a különböző szolgáltatók SIM kártyáit....
-
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Mo Bill #9291 üzenetére
A droidos BlackBerry viszont biztonsági szempontból jobb, mint a sima droid. Amúgy ugyanúgy Google Android, alkalmazásbolt a Google Play Store. A BlackBerry droidos készülékeken előre telepítetten rajta vannak ( tehát ingyen, reklám mentesen) a Hub + üzenetközpont, ami egyre jobban hasonlít a BlackBerry 10 OS -en lévő, tényleg kitűnő Hub-ra, a DTEK biztonsági app, a BlackBerry billentyűzet stb, továbbá a mindennapi használat megkönnyítésére sajátos shortcut-ok .
Amúgy ha jól látom, nem annyira akarsz 100 000 Ft fölé menni. Lehet a Priv jó választás számodra. De az hardveresen nem annyira erős, igaz nem tudom, milyen iPhone -od volt.
Az hogy a Priven nincs FM rádió, valószínűleg kevésbé zavar Téged, hiszen az iPhone sem arról híres.( De lehet, tévedek, és szeretnél.)A BlackBerry 10 OS amúgy nagyon jó, de az ismert hátrányokkal már valószínűleg nem Neked való lenne. Főleg, ha elég app függő vagy.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Abszolút igaz amit Sasa fórumtárs le írt, csak a kérdéseid között feltűnt az, ami a biztonságra vonatkozott. Na a biztonság pont az, ami miatt nem kell aggódni, a rendszer többszörösen bebiztosított, lényegében malware mentes.
Viszont az appok, és az android emulátor lassú elavult volta már igencsak gond lehet.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sok igazság van a KeyOne kapcsán elhangzott kritikákban . De ez amúgy igazán már nem is a tényleges BlackBerry, hanem ugye a TCL, na jó, a szoftver része még az eredeti vállalat . Ha amiatt csúszik, akkor a felelősség is a kanadaiaké, de a hardveres specifikációkat egyértelműen a kínaiak választották.
Úgy látszik ez valami öröklődő átok
...
Mondjuk a tényleges BlackBerry -t ez már csak közvetve érinti, amúgy is most kap 815 millió dollár visszatérítés a Qualcom- tól. Szóval most anyagilag kiegyensúlyozott lesz a kanadai cég.
De a " BlackBerry Mobile ", azaz TCL tényleg rosszul indított. A Passport -már írtam korábban is- mégis csak csúcs hardver volt a maga idejében, a KeyOne pedig csak közép kategória...induláskor.
Bevallom, nekem szimpatikus a KeyOne, fele ennyiért meg is venném ( pl a feleségemnek) .
De igazán egy hasonló kinézetű, de a Passport -hoz hasonló matt billentyűkkel és legalább Snapdragon 821-el felszerelt gép érdekelne.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Polarstar #9088 üzenetére
Sajnos ez van. Vagy fele annyiért kellene adniuk, vagy sokkal jobb vassal, de ez így nem nyerő kombináció.
Pedig amúgy a KeyOne egy szimpatikus telefon- a közép kategóriában .Természetesen a tényleges döntő faktor, hogy sikerült e a TCL - nek kedvező megállapodásokat kötni a telekommunikációs cégekkel, vagy aki esetleg flottába venne ilyet....ha nem sikerült, és így akarják eladni, akkor úgy jár mint a Priv.
Pedig az sem rossz a userek szerint. -
Ceftriaxone
aktív tag
Visszatérve a KeyOne- ra: nagyon kíváncsian vártam, de szerintem ezt kihagyom, kivéve ha a tesztek és a felhasználói tapasztalatok nagyon meggyőzőek.
Nem túl erős hardver, magas ár... amikorra meg lemegy az ára, a hardveres része meg nem lesz korszerű.De vevő lettem volna egy ugyanilyen kinézetű, de Snapdragon 821+ 4GB RAM telefonra.
A KeyOne is érdekelne 100 k alatt, pl a feleségemnek is tök jó lenne.De így inkább csak várom az első visszajelzéseket róla.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Szomorúan olvasom e problémákat.
Az enyémen még a 3.2.2474 van, és sem ezzel, sem a 3.1-el nem voltak problémák ( ami volt, azt én okoztam, amikor általam patchelt APK-kat telepítettem rá. Akkor mondjuk szétfagyott, de ez érthető : kockáztattam , és vesztettem. )(Amúgy néha komolyan gondolkodtam, nem jobb lett volna maradni a 10.3.1- nél: valahogy mintha jobban fotózott volna. Persze lehet tévedek, de a 2015 - ben készült fényképek közül több a jól sikerült, igaz a 10.3.2 - nél ami jól sikerült, az igazán szép tud lenni, de jóval több a homályos. Nem tudom, másnak is ez jön e le.)
A WP -t miért utálod? Ez meg is lepett, hiszen régi Lumia használó is vagy.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Az Ars Technica írója is azon borong, megér e ekkora felárat a fizikai billentyűzet.
Félek, az emberek többsége arra jut, hogy nem. Szerintem a TCL belépője, mint BlackBerry Mobile egyfelől jól indult, mert egy igényes gépet adnak ki, ( ha igaz, mondjuk tervezni ezt még nem ők, hanem a BlackBerry tervezte) , másfelől viszont rosszul indul, mert a telefon kétségtelenül túlárazott, és csak akkor lehet sikeres, ha a telefontársaságokkal sikerül kedvező megállapodásokra jutni, hogy csomagokban jó áron adják. ( Mármint más országokban, nálunk ugye a független garanciás több esetben akár olcsóbb, mint a két év rablánccal vett...)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Az Ars Technica angol nyelvű portál igencsak kemény cikkben bírálja az árát....
Hát, a kevesebb több lett volna.Hátha lesz még egy felső kategóriás telefon, érintésre érzékeny QWERTY-vel,... vagy ezt adnák jóval olcsóbban.
Tudom, egyesek szerint nem számít az ár, stb stb.
Persze, ha TCL jól megegyezik a nagy telekommunikációs cégekkel, akkor ez nem számít. De az Ars Technica cikke alapján azért a világon többen sokallják.. ez nem valami magyar sóherség. -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
turbulencia8 #9072 üzenetére
A Priv - ről egyre jobbakat írnak, mondjuk a fizikai billentyűzet nem annyira jó.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
turbulencia8 #9072 üzenetére
A Snapdragon 821+ 4 GB RAM jobban tetszett volna nekem. Ez a hardver lehet hogy nem rossz, de aligha túl időtálló .
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
pit stop #9063 üzenetére
Hát, azt hiszem igazad van.
Az aksi is alig nagyobb mint a Passport -ban (3505 vs 3450...), és egy középkategóriás hardver párosul egy igencsak borsos árral.Azt hittem, a TCL viszonylag kedvező árral próbálkozik, ha tényleg a Snapdragon 625 - 3 GB RAM kombináció kerül bele a szintén pletykált Snapdragon 821 - 4 GB RAM, +500 feletti PPI vel bíró kijelző helyett...
De sajnos nem ez a helyzet , mert Huicsou -ban nem így gondolták...sokat akar a hakka, de nem bírja a vásárlója..( a 4,5 milliós vidéki városka , Huicsou, ahol a TCL központja van, egy hakka nyelvű város, rendkívül önfejű hakka nép egyik központja, kb 30 millió ember beszéli ezt a " tájszólást" , ami persze egy külön nyelv, mint minden más kínai " tájszólás ", a többi kínai alig ért belőle valamit , kivéve egy igen közeli rokon kínai nyelvet, a Gan-t )
-
Ceftriaxone
aktív tag
Amit most olvastam, az alapján jópofa, de pont a Passport után nem tűnik fölfelé váltásnak...
Ha csak icipicit is, de rosszabb felbontású kijelző, kb ugyanolyan akkumulátor.( Bár ez valószínűleg nem rossz dolog. )
Ami mellette szólhat, az az alkalmazások.
De jobban örülnék egy csúcsgépnek Qwerty-vel. A Passport hardvere a maga idejében nem közép - vagy felső közép kategória volt, hanem kifejezetten jónak számított. Ilyen specifikációk mellett a KeyOne számomra túlárazottnak hat.
Lehet, nincs igazam. -
Ceftriaxone
aktív tag
A Snapdragon 625 vs Snapdragon 801 összehasonlításban mik az előbbi előnyei?
Az aksi mire lesz elég vajon?
Tényleg: amúgy Amoled vagy IPS? ( nem tudom most nézni az élő közvetítést)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Érdekes, a BBM Indonéziában roppant népszerű, persze jórészt már ott is androidos olcsóbb telefonokon.
Igaz, a Whatsapp ott is a nyakában liheg. Viszont a felmérések szerint a BBM -el elégedettebbek az indonéziai felhasználók . Mivel ott általánosan elterjedt alkalmazásnak számít, jóval könnyebb csevegésre használni, mint mondjuk nálunk...
Persze Indonézia jó nagy, negyed milliárd ember, de attól még igaz, semelyik másik országban sem ez a helyzet...Amúgy én sem használom senkivel sem, de a csatornákat szintén nézem.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Mivel figyelted a kommenteket, gondolom nem vagy akkora Facebook / Messenger használó.
Az tényleg nem a BlackBerry 10 OS nagy erőssége...( Mondjuk ez számomra nem probléma, szabályosan utálom a Facebook -ot. De van akinek a munka miatt is kell, stb. Stb. )
A Whatsapp : a csuda tudja, meddig támogatja még a natív verziót. (Az androidos is működik. )
Van Viber verzió is jól működő, ( androidos) de nem szabad frissíteni.De valószínűleg ezeket mind tudod, úgyhogy elnézést ha unalmas volt.
-
Ceftriaxone
aktív tag
A rövidnadrágom zsebében elfér. Legalábbis a legtöbb rövidnadrág esetén.
Tényleg széles, viszont nem annyira hosszú, mint a mostanában divatos 5,5 collos kijelzős készülékek.
A legtöbb mai telefonon 1-2,5 cm-el is hosszabb tud lenni,( 14 cm - 15,5 cm, ezzel szemben a Passport durván 13 cm) és azok is kb 7 cm szélesek, a Passport kb 9 cm .Összegezve: számomra nem igazán problémás a mérete.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Nem tudom, másnak is van e ilyen érzése, de pl a régi 10.3.1 nél nekem valahogy jobban fotózott, mint a 10.3.2- nél.
A 2015 -ben készült fotók jobban sikerültek, mint a tavalyiak.Amúgy ezen csodálkozom is.
Lehet hogy a 10.3.3-at nem is engedem, az utolsó 10.3.2 verziót sem engedtem föl rá....
-
Ceftriaxone
aktív tag
Köszönöm!
Csak érdekel az eljövendő Mercury, és arra gondoltam, jó analógia lehet a Priv több szempontból.Amúgy persze a Mercury elég homályos még, nem tudni sem a hardvert sem a kijelzőt... meg persze a keskenyebb billentyűzeten nyilván nehezebb lesz gépelni, mint ahogy a Passport esetén megszoktam. De attól még érdekel, mint a Passport lehetséges utóda. Eléggé hozzászoktam a fizikai billentyűk használatához, nem szívesen mennék vissza a virtuálishoz. Persze tudom, a Priv esetén a fizikai nem igazán kényelmes, és viszonylag keskeny is. Remélem a Mercury jobb lesz e tekintetben.
Amúgy valószínűleg egy Passport Silver is jó lenne a mostani fekete utódaként, de hosszabb távon én is tartok attól, hogy kiszaladnak az appok az OS alól. De persze még hosszan el tudok lenni a Passportommal, szeretem is. -
Ceftriaxone
aktív tag
Off topic, de mivel a Priv használói is ide gyűlnek :-)
Kérdés : a Priv esetén is lehet egyetlen gomb lenyomásával némításra kapcsolni?
Mert a Passporton a Q -t szoktam lenyomni, és simán némításra vált. ( de nyilván nem az az érdekes számomra , mely billentyűhöz társul e funkció, hanem hogy létezik e a droidos BlackBerry készüléken. ) -
Ceftriaxone
aktív tag
A legutóbbi natív Whatsapp verzió tényleg jól működik...elnézést a figyelmetlenségem miatt!
Amúgy az androidos sem egy tragédia, az ismert limitációkkal ( az üzenet szövege nem olvasható a lezárt képernyőn, bár maga az értesítés ténye és küldője látszik, továbbá nincs igazi Hub integráció)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Nálam megszűnt a natív BlackBerry 10 Whatsapp.
Nem tudtam már üzenetet küldeni vagy fogadni vele, ki is írta nem támogatott és azért van stb. Eddig simán működő volt.Rá raktam az androidos Whatsapp -ot. Kemény 3 perc volt.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
sasa134 #8706 üzenetére
Abszolút érdekel a készülék, de annak nem örülök, hogy- ha igaz egyáltalán, -hogy ha csak egy picit is, de rosszabb a kijelző felbontása. Jó, nem dráma, 420 PPI vs 440 PPI, de nagyon megszoktam a Passport szép kijelzőjét.
Amúgy valószínűleg lesz ilyen androidos billentyűs telefon is a családban.
De lehet hogy még egy Passport Silver- t is fogok szerezni.
Egyébként egy jó ideig még jó lehet a Passport is, nem használom pl. a Facebook -ot, viszont szeretem a fizikai billentyűzetet... -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
tomcat1987 #8533 üzenetére
A saját Passport is egy rosszul vágott SIM kártya miatt bolondult meg egyszer. A kártyacsere óta- múlt télen volt - még egy tisztes fagyás sem volt eddig!
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
sasa134 #8445 üzenetére
Szia! Azért az a tenyér méretétől függ, ki tud rajta egy kézzel gépelni. Ugyanis magam pl tudok, - persze úgy fárasztóbb és jóval lassabban lehet írni , ezért csak rövid üzeneteket, ha valamiért muszáj .
Igaz nekem tokban van, aminek jó a fogása, bizonyára az is segít, hogy egy kézzel is tudok rajta írni. De ajánlani persze én sem ajánlom, mert a Passport billentyűzet alapvetően a két kézzel való gyors gépelésre van kitalálva.
-
Ceftriaxone
aktív tag
A telefonom még a 2474 verzió, de nincs stabilitási probléma. Nem fagy, nem indul újra magától.
Voltaképpen elégedetten használom. -
Ceftriaxone
aktív tag
Még tavasszal próbáltam, működik az androidos verzió.
Annyival butább, hogy nem írja ki a zárolt képernyőn a szöveget... viszont maga az értesítés ténye megjelenik, a zárolt képernyőn és a Hub -ban is, de nincs teljes integráció, azaz a Hub-ban sem jelenik meg a teljes szöveg alapból, rá kell koppintani.
Viszont az értesítési Led ugyanúgy villog, csipog is, és a zárt képernyőn is kiderül legalább annyi hogy. Whatsapp üzeneted van. -
-
Ceftriaxone
aktív tag
Esetleg ki lehet próbálni valami ingyenes androidos böngészőt, pl UC Browser, hátha viszi.
A Dolphin nem, most kipróbáltam, csak az Evolution. UC nekem nincs fönt.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
tom956ster #7858 üzenetére
Szia! A Tapatalk amúgy működik? Csak érdeklődöm.
-
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Jeanne d'Arc #7729 üzenetére
Mi az OS verziód?
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Ceftriaxone #7712 üzenetére
Bizonyos appok terén valóban, de van amiben alatta van a BlackBerry-nek. Nálunk is van mind a kettő
De azt hiszem, a végső konklúziómmal egyet tudsz érteni : a fórumtárs jobban jár egy iPhone vagy egy jobb androidos készülék használatával, mint ha egy másik haldokló rendszerre vált.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
#97246720 #7711 üzenetére
A windows 10 mobile nem lenne számodra jó, az appok helyzete még rosszabb, mint a droiddal tuningolt BlackBerry 10 OS - nek....
Ráadásul a rendszer félkész, rengeteg a bug, és a Microsoft sem veszi komolyan, lényegében halálra van ítélve .
Akkor már inkább vagy droidot vagy iPhone -t válassz, szerintem. -
Ceftriaxone
aktív tag
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
turbulencia8 #7571 üzenetére
Tudtommal a Ford ezen dolgozik. Lehet hogy más is. ...(és ráadásul : ki tudja, mi lesz az Apple önvezető autóban?!? ... A beágyazott rendszerként eddig is a QNX -ot használták az almás felszín alatt. )
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
l.sebestyen #7517 üzenetére
Úgy tűnik, a BlackBerry World -ben is fönt lesz a "Play Store", azaz a Cobalt féle megoldás, csak felhasználóbarátabb formában...
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
l.sebestyen #7517 üzenetére
Hát, nekem fönt van a Passporton az Endomondo, működik is... a Google Play volt a forrás.
Akkor a Cobalt féle Google ID és Play telepítését aligha úszod meg.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
l.sebestyen #7514 üzenetére
Szia! Nem az egész 1mobilemarket app store-ra gondoltam, csak a konkrét APK -ra, azért is adtam meg a netes linket.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
l.sebestyen #7512 üzenetére
Akkor Snap, vagy a 1mobilemarket - ből is lehet kósza APK -kat gyűjteni.
http://www.1mobile.com/search.html?keywords=endomondo
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
l.sebestyen #7508 üzenetére
Google Play, onnan is föl lehet rakni. Az enyémen működik.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Tényleg, csak érdeklődöm : a Face10 hogy működik? Vagy hogy lehet működő Facebook és Messenger a Passporton?
(nem személyes érdeklődés, mert magam nem használom, csak általánosan érdekel. )
-
Ceftriaxone
aktív tag
Érdekes, nekem a Waze jól szokott menni.
Azért számos androidos alkalmazás van, aminél nem lehet megmondani, hogy nem natív, teljesen jól működő, az egész funkcionalitással.
Csak tény : nem garantált hogy ilyen lesz egy letöltött androidos app, lehet hogy nem fut, vagy nem tökéletesen fut. -
Ceftriaxone
aktív tag
Pro: szép nagy kijelző , még ma is jó felbontással (441 ppi), élethű színekkel.
Megbízható működés bizonyos OS verziókkal
Jó gépelési élmény .
Jó a hangminőség .
Jónak mondható az üzemideje .
Az androidos alkalmazások többsége fut rajta.
Számos apró finomság.Kontra : szép nagy négyzetes kijelző...
(a formát nem mindenki bírja ).
Az OS bizonyos verziói nem túl jók ( van, hogy a korábbit érdemes vissza tenni)
Az OS már vert helyzetben van, 2017 -től nincs natív Whatsapp, (androidos működik viszont) , Facebook app is lényegében nincs, illetve van egy 3d party, de az meg bajlódik.
A kamera fókusz lassú.
Navigációs appok közül nem fut az offline Here Maps. (online igen, és természetesen vannak rá egyéb offline navigációs alkalmazások )Összességében jó kis telefon, de a vásárlást megelőzően érdemes megfontolni : a BlackBerry 10 OS -nek igazán nincs már jövője, pár évig még támogatást kap, de érdemi fejlesztés már nincs. Továbbá a forma is megosztó. Van aki szerint nagyon praktikus, van aki szerint meg kifejezetten nehézkes így.
De hogy szubjektív legyek: én szeretem.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Ha pl kell stabil Viber változat, itt a fórumon van egy:
http://mobilarena.hu/tema/re_blackberry_passport_okmany-iroda/hsz_7016-7016.htmlWhatsapp : a natív igen jó (már amíg van, az év végén megszünteti a BlackBerry változatot a tulajdonos Facebook ..utána az androidos Whatsapp -ot lehet használni, az is jól működik, próbáltam. )
A főbb menetrendek meg összeszedhetőek a 1mobilemarket -ből is. A BKK Futár viszont alapvetően nem fut, (patchelt változat futhat, csináltam is, de nem tudom megéri e a mókolás. Vegyes tapasztalataim vannak a házilag, barkácsolással átalakított androidos appokkal: ugyanis elkezdett fagyni a telefon, ami addig beton stabil volt,... töröltem is a patch-elt APK -kat azonnal, azóta kutya baja a Passport -nak.
Összegezve: az androidos appokkal elég jól elvan a telefon, de az erőltetett mókolás már igencsak okozhat problémát. )
-
Ceftriaxone
aktív tag
A Szederblogon is van leírás a Google Play telepítés titkairól, meg a Crackberry oldalon a fórumban ...látom, azt a kolléga már írta is!
Amúgy ha gyorsan / azonnal kell androidos app, ami nincs az Amazon -on, a 1mobilemarket is jó lehet ( azt könnyen eléred, nem kell semmi mókolás...)
... vagy a Snap. -
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
theyfel #7401 üzenetére
Szerintem a Google Maps az nem lesz offline.
Nem tudom, androidos telefonra egyáltalán offline Magyarországon a Gmaps? Nem vagyok biztos benne.Amúgy az ingyenes offline Navfree szerintem nem is olyan rossz, a nyilvánvaló limitáltabb volta ellenére.
A Navfree + Waze kombinált alkalmazása már közel mindenre jó lehet, amúgy meg ott van a sokat emlegetett két fizetős offline is ( e kettőből csak a Sygic -ot próbáltam ki, nem tökéletes, de elég jól fejlődik . ) -
Ceftriaxone
aktív tag
Szia! Érdekes, amit a gépelésről mondasz. Nem igényel nagyobb odafigyelést a virtuális billentyűzeten való írás? Saját tapasztalatom szerint azért sokkal kevésbé lehet "vakon " írni úgy. De el tudom képzelni, hogy mivel kevésbé kell lenyomni a betűket, lehet akár gyorsabb is a virtuális- legalábbis rövidebb távon, mert hosszabban már -nekem - fárasztó .
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
l.sebestyen #7381 üzenetére
Sem a droid sem az iPhone ellen sincs semmi kifogásom, de egyelőre teljesen jó a Passport számomra, kiszolgál mindenben ...igaz, nem vagyok nagy Facebook használó. Az azért sokaknak betett, azt gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest