Hirdetés
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Visszatérhet a kezdeti stratégiához a Nothing Phone (3)?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a Passport, nagyon tetszik ! Egyre valószínűbb, ez lesz a következő telefonom...
lenne néhány kérdésem:
ugye APK ként rárakható a Volán , MÁV, BKV menetrend?
Van gyalogos ingyenes navi , pláne offline ?Milyen a kamera????
Ezt különösen a csúcs-Lumiákról váltóktól kérdem ( Tisztelt Jacis, Lalll, nagyon remélem megosztjátok ez irányú tapasztalataitokat).[ Szerkesztve ]
"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
A közlekedéshez / magyarországi tömegközleledéshez kapcsolódó appokkal a tapasztalat továbbra is érdekel...milyen e téren a BB 10.3 ?
"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Szia Jacis!
Hozzád hasonló élethelyzetben vagyok: készülünk Menyasszonyommal az esküvőre, így most spór van...viszont pont emiatt várok még a Passport vételével (na jó, nem évekig várnék , csak amíg lemegy az ára 120-110 köré ) ...
Meg szeretném kérdezni Tőled, a Nokia HERE -hez képest Te próbáltad a NavFree-t meg Mireo-t , hogy milyen ? Olvastam hogy Gmaps-en navigálsz, de ott meg valami idegesítő üzeneteket írogat, bár attól még használható...
Főleg az offline navigáció érdekelne, különös tekintettel, ha összevetjük a wp-s tapasztalatokkal.Amúgy a fotók, amiket időnként föltöltesz ide, szerintem kifejezetten jók ! ...számomra fontos, hogy ne legyen nagyon tré a kamera, és pont a Te képeid győztek meg, hogy ne féljek annyira ettől a Passportnál .
(Ok, lehet hogy nem egy fotósmobil, de szerintem egész korrekt képeket csinál.)
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Itt is fölteszem, amit a Z10 topikban (még nem kaptam választ) mivel többeknek volt Lumiája, talán kapok támpontot, szóval:Meg szeretném kérdezni, van e olyan alkalmazás , amivel a városi tömegközlekedésben el lehet boldogulni, bárhol is van az ember, akár külföldön is ? Olyasmi mint a Nokia Transit.
Azt olvastam, hogy lehet BKV menetrendet, (remélem jól tudom !!! ) + Volán, + MÁV keríteni, de lehet e
mondjuk olyat tenni, hogy elmegyek Münchenbe, és ott lehet tömegközlekedni valami app segítségével?"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Köszönöm Mindkettőtöknek!!!!
Úgy látom, ha Passportom lesz, akkor legjobb, ha veszek mellé egy Lumia 435-öt, 25 ezer magyar pénzért, és minden gondom meg lesz oldva ...
-
-
Ceftriaxone
aktív tag
Szia ! Szoktál mostanában is fotózgatni vele ? Szívesen megnéznék néhány tájképet Passport-tal levéve
Amúgy a legjobb lenne, ha esetleg lenne egy jó fényviszonyok között készült képed a Hármashatárhegyről, (pl. a Normafáról fotózva) , ugyanis az gyakran szerepel a Mobilaréna tesztekben mint mintakép, így könnyebb lenne összemérni más készülékekkel.
(mondjuk a Mobilarénások valahonnan a Fogaskerekű vasút Orgonás megállója tájékáról fotózzák, de a Normafáról is részben hasonló a szemközti táj.)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Bocs, rájöttem... ...
-
Ceftriaxone
aktív tag
Meg szeretném kérdezni az Uraktól (esetleg Hölgyektől,) hogy:
1) milyen a gépelési élmény a PP-on?
Mert úgy láttam, erről kissé megoszlanak a vélemények.. ...van aki szerint szuper, van aki szerint meg túl keményen járnak a billentyűk... ?Na ? Vélemény ?
2) Blackberryben bennfentesnek számító embertől hallottam, hogy a 10.3 óta a BB 10 készülékeken, így a Passporton is előfordul a képernyő vibrálása (nincs saját tapasztalatom PP-ról , a Z10-en meg nem tűnt föl eddig olyan nagyon ) .és egyéb instabilitási jelek is föl-föltűnhetnek...
Ti ezt hogyan látjátok? Van ilyen hiba, de jelentéktelen, vagy igazából nem is találkoztatok ilyenekkel nagyon ?
Vagy esetleg van ilyen Nálatok is , és tényleg kellemetlen tud lenni ?[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Szia!
akkor most mi a helyzet Waze-fronton ? Végül is rendben megy, ugye ?
Menyasszonyod Z10-én kipróbáltátok a 10.3.2-őt ?
Mert az én Menyasszonyom Z10-én igen fontos lenne, hogy legyen Waze navigáció...[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, mennyire navigál jól a Passport ?!?
A GPS találása ás tartása milyen, illetve a pontossága rendben van ?Amúgy a sors sajátos humoraként 1 napra nálam lakik egy ilyen négyzetes jószág ... ...de vissza kell adnom, mert cserekészülék.
(Autóban meg nem tudom kipróbálni, mert az egyelőre még nincs.)De kokettálok a megvételével...
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, ha az e-mail fiókból importálja a partnerek nevét az ember, akkor a teljes név megjelenik?!?
Meg miért nem enged 7 karakternél hosszabb nevet beírni?Mert így hogy a SIM kártyáról csak egy "csonka név" megy át...hát, ettől azért nem vagyok boldog, pláne, hogy a Z10-nél pl. nem emlékszem, hogy csonkított volna (legalábbis úgy rémlik , lehet rosszul ).
Még nem az enyém a telefon, bár nálam van már egy hete, meg kacérkodom is a megvételével ...de nyilván szeretném érthetetlen és összekeverhető rövidítések helyett a normális, teljes neveket látni a telefonkönyvben.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok !
A tegnapi kommentem után nem sokkal amúgy leszinkronizáltam a gmail /outlook fiókokkkal, és onnan tényleg OK a névlista. Csak a SIM-en levő nevekbe tört bele a bicskája számomra fura módon , de a szinkronizáció után ez persze tárgytalan.
Ma kell döntenem megvegyem e a BB PP-ot...nagyon vacillálok...sajnos most ez elég nagy összeg számomra...
Meg kicsit félek, mi van, ha elkezdenek kopni a gombok ?!? Ilyen szempontból talán jobb a teljes érintőképernyő...mit gondoltok?Persze amúgy meg nagyon jó és felhasználóbarát telefon , bár a szélessége miatt néha félek hogy leejtem.
Ennek ellenére még egy kézzel is általában tudom kezelni , sőt még írni is tudok vele egy kézzel (őszintén szólva a Z-t már kissé nehezen érem el a QWERTY -kiosztású gépen, mert az ugye pont a bal alsó sarok )"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Köszönöm mindenkinek hogy tanácsokat ad a küzdelmes döntésben...!!! ...nehéz óráim következnek...
Hamarosan kiderül, csatlakozom e a topichoz mint tulaj, és így "teljesértékű on-topic " tag..."Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Így van! Még egy rakás IT szabadalom, meg a QNX-al Almáék hipp-hopp , bent is lennének az autóiparban...(meg az atomerőművekben, szélkerekekben, sőt a lélegeztető gépekben is... ...)
Azért remélem nem így lesz... ...mondjuk az iTunes -ra szinkronizált lélegeztetőgép érdekes lehetne
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
A sorsom nem dőlt el ma a Passport ügyében , úgyhogy lenne kérdésem :
Van olyan alkalmazás, amivel a videók nagyobb méretben is kitehetőek?Ok, értem hogy négyzetes a kijelző, meg minden, de hátha...
A legtöbb YouTube videó így elég kicsiben látható, ....bár vannak amik teljesen jó méretűek a gyári lejátszóval is ."Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz Kolondrum #3132 üzenetére
Jaj, dehogy ! A mostani telefonom is 2,5 éve megvan, és már kezd érezhetően "öregedni ", néha már kissé furcsa dolgokat produkál. De második telefonnak így is megtartom.
Ahhoz egy telefonnak el kellene romlania, hogy túladjak rajta idő előtt.[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Igen, nálam is teljes szélességben megjelenik. Azzal van inkább a bajom, hogy elég kis helyet foglal az egész képernyőből, kb. a felét számos videónál. (A többinél kb. 2/3-át)
Arra lennék kíváncsi , lehet e ezzel trükközni, hogy valamivel nagyobb legyen , -persze mivel négyzetes a kijelző, ennek nyilván megvannak a korlátai...[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sziasztok!
Beléptem a Passport tulajdonosok körébe...!
Remélem az elégedett felhasználók közé."Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Amúgy megemlítem: Menyasszonyom , aki az elején idegenkedve nézte a Passportot, (sajátos külemme van a Passportnak a billentyűzettel és a négyzetes formával, az tény, és hát nem éppen egy nőies telefon) most már kifejezetten szimpatizál vele!
Azt mondja tényleg nagyon praktikus és ötletes készülék !"Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Hát, a leépítések tényleg némileg ijesztőek... ..főleg a szoftver-részlegről, az hosszú távon sem jó jel.
Viszont ha már eladások, meg a Z30 szóba került: a Z30-at aki használta az milyen, (pláne a Passporthoz képest nagyon ergya? )
Mert a Menyasszonyom Z10-ét nagyon szerettük, de sajnos alig 2 hét után elromlott (nem típushibával) , részben annak az árából lett meg a Passportom.
Viszont így a Páromnak továbbra sincs telója...Ő azt mondta , nagyon megtetszett a Blackberry, szíve szerint maradna ezen a vonalon. A Passportot csípi, de az azért nem éppen nőies, a Z10- meg a balsikerű történtek, és a gyenge aksi miatt nem annyira jön újra szóba...Szóval fölmerült bennem a Z30, az nem négyzetes, -de egyrészt túl nagynak tűnik, másrészt meg iszonyú sírás-rívás megy a Z30 topikban, (meg más BB topikokban is, ugye ) hogy egészen elrémültem, Passport alatt érdemes e egyáltalán venni szedres telefont ...
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz icezozo #3331 üzenetére
Amit írtál, az a BB 10 OS fejlesztésére vonatkozott, ugye ?
Akkor fejleszti még valaki magát az oprendszert?!? Ki írta a mostani frissítéseket ?
Lesz még 10.4 ???Amúgy tudom, hogy a cégnek van (lehet) jövője a QNX miatt, de jó lenne ha a BB 10 OS is tovább menne...
Annak meg sajnos kicsi az esélye, hogy a MS azért vegye meg a BB-t, hogy az NT kernelt lecserélje a QNX-ra, és a BB10 OS legyen a Lumia sorozaton ...
Hozzáteszem, ha megvennék, remélem annyi eszük lenne, hogy a Windows CE-t mindenhol lecserélik az autókban QNX-ra-egyszerűen a QNX jobban működik, lásd a Ford esetét ! )
Amúgy tényleg, ha Woland, vagy Vicze erre járna, megkérdezném őket , az NT kernel hosszabb távon egyáltalán versenyképes a Unix-like rendszerekkel ?!? Teljesen jóindulatúan érdeklődöm, bevallottan nem értek hozzá...)[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz icezozo #3332 üzenetére
Köszönöm!
Mármint, ha jól értem, akkor Neked magadnak volt számos Z30 készüléked, amelyek kifogástalanul működtek ?
Mert az megnyugtató lenne. Igazából az iPhone 5c még amin vacillálok, (elég jó áron láttam egy általad is jól ismert boltban) de a szívünk a BB-felé húz !(Amúgy főleg Kbyte-ra gondoltam, aki váltott Lumia 830-ra a Z30-ról , annyira berágott a 10.3 hozta anomáliák miatt. Hozzáteszem nekem eddig semmi rossz emlékem sincs 10.3-al, -sőt ellenkezőleg !!! )
-
Ceftriaxone
aktív tag
Sokan azt sem tudják , hogy képes a Google Play alkalmazásainak a nagy többségét is futtatni...
Ami szomorú, hogy az ún. "szaksajtó" jelentős része is ilyeneket ír a Passportról: "sajnos kevés rá az alkalmazás"...Most komolyan, az a közel cca. 800 000 - 1 millió androidos és natív app, amit képes elfuttatni a három alkalmazásboltból , az nekik kevés ?!!! ???
Akkor mi a sok ?Eléggé kiakadtam, amikor nem csak az angolszász sajtóban olvastam ezt a blődséget, de egy magyar technikai újság is azt írja, " a Passport inkább csak egy menedzser -kalkuláror, mint okostelefon, a kevés alkalmazás miatt"
Nem is voltam akkor még BB használó, de sima Mobilaréna olvasóként is tudtam, hogy ez az állítás azért így nagyon nem stimmel!Viszont más téma : a kevés ún. "fontos " app egyike, ami tényleg nem akaródzik menni a BB 10-en, az az Uber...meg szeretném kérdezni (mivel még sohasem rendeltem sofőrt ) , az Uber mint weblap is használható, ugye ? Tehát kérhetek autót úgy is ?
Csak mert akkor egyáltalán nem zavarna az app hiánya, hiszen a Passport kimondottan kényelmes a netezésre, mint az tapasztalatból jól tudjuk.[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Meg szeretném kérdezni, a tapasztalataitok szerint melyik OneDrive app/kliens a jobb? ( Vagy legalábbis működőképes) : A BB World-ben levő "Connect to OneDrive" vagy a Google Play-en levő OneDrive?
Vagy inkább a Dropbox, Box stb ami nyerőbb ?
-
Ceftriaxone
aktív tag
valamiért ma úgy merül az aksi, mint vízben a balta...nem értem miért... ..pedig eddig nagyon büszke voltam rá, milyen jól bírja.
Remélem semmi nagy bajra nem utal.
Visszanézegetve ugyanis a rendszer eszi, és nem valami androidos alkalmazás...hát , remélem nem folytatódik !
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz Kolondrum #3417 üzenetére
Mindent kilőttem szinte most, hogy ne fusson a háttérben, sokat javult, már biztos meglesz a nap vége, de még mindig nem értem el a "régi " (azaz még most hétvégén is meglevő ) üzemidőt , amikor erős használattal is megvolt 1,5 - 2 nap ...
.Nem értem ezt miért csinálta. A rendszer és a PIM szolgáltatások pörgették meg nagyon, miközben erre semmi látható ok sem volt ..létezhet olyan hogy "beakad" a naptár, ha szinkronizál a gmail-lel és ez pörgeti a CPU-t ezerrel ???
Pedig eddig nagyon büszke voltam a parádés üzemidőre.
Remélem megoldódik.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Kezd magához térni a telóm, újra normálissá kezd válni az üzemidő.
Nem tudom, tegnap mi bolondította meg."Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
Időjárás: most pont valamiért nem akart frissülni a gyári, 1 óra lemaradásban volt ..eddig nem mívelt ilyet.
De fontosabb kérdéseim lennének amik ezzel kapcsolatban fölmerültek:
1) próbáltam a Weather Chanel-t ami benne volt a BBW-ben, és azt írta ki, "ezen a készüléken nem támogatott"... ..ez most mire utal? Hogy legacy készülékeken fut, vagy a Passport négyzetes kijelzőjével nem bír, (amin erősen csodálkoznék, mert semmi ilyet nem tapasztaltam még semmilyen appnál, akárhonnan szedtem is össze), vagy micsoda?
2) Jacis említette, hogy egyszer csak elkezdte követelni a Google Services -t..ez mennyire lehet időzített bomba az androidos appoknál, (mármint a Google play-eseknél) ?!???
Pl. nem szeretném, ha a menetrendes (vagy navigációs) appjaim elszállnának, (bár az utóbbiaknál kevésbé tartok tőle).
De a menetrend, hmm, nem zárom ki, hogy gmaps-alapú...az azért fájna.(Bár hozzáteszem, a Passport a sajátos kijelzője miatt tényleg jó PC pótlék, és Volán menetrendnél kimértem, hogy TELJESEN mindegy (!) , hogy appot használok, vagy a Desktopos "Új Menetrend" weboldalt, viszont a BKV-nál gyorsabb és könnyebb az alkalmazással tervezni, mint web-en, bár az is működik, kétségkívül. Vonatot még nem vetettem össze )
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
-
Ceftriaxone
aktív tag
Tényleg jobb lenne az Oslo snapi 805-808-al...
Viszont szerintetek a Slider alul-csuszka koncepciója tényleg működő dolog? Nem jobb lenne, ha oldalt lenne a csúsztatható QWERTY?[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz icezozo #3606 üzenetére
Szia! Ide is megírnád, mit lehet erről az androidos sztoriról ténylegesen tudni?
Amúgy fura, hogy ma mennyire áll ez a topik...semmi komment...
Most vagy mindenki teljesen le van döbbenve a hírektől, vagy megelégedetten használja a Passportot, vagy mindkettő egyszerre..."Vassal formálják a vasat, az egyik ember formálja a másikat" (Példabeszédek könyve)
-
Ceftriaxone
aktív tag
-
Ceftriaxone
aktív tag
Ha ez igaz, akkor is lehet, hogy inkább a BES12 miatti erődemonstráció, hogy bemutassák, a titkosítási megoldásaik működnek androidon is... ezt még csak érteném...
Csak kérdéses, egy financiálisan pengeélen álló cég, mint a BlackBerry, képes e 2 külön OS- el kiadott készülékeket is vinni, és támogatni. Pláne, hogy a saját operációs rendszer teljes súlya rá nehezedik.De lehet, hogy nincs akkora baj, esetleg limitált példányszámban kiadják androiddal is a BlackBerry 10 OS-el is futó telefont.
Mondjuk jobban örülnék, ha a nagy dobás az lenne, hogy a 10.4 már hivatalosan is Google Play Store-al jönne ki valami Google -el kötött megállapodás miatt...esetleg ha már úgyis a Samsung a mostani haver, Exynos procival (na jó, nem tudom, a nagy leépítések után van e egyáltalán még annyi hozzáértő ember a Blackberry-nél, hogy rá tudnák optimalizálni a BlackBerry 10 -et... ...pedig érdekes lehetne egy Samsung -os csúcs processzoron kipróbálni a szedres élményt. )
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz kekkola #3617 üzenetére
Szia! Az androidos Bkk Futár App pont nem megy a BlackBerry 10 -en, (kevés ilyet találtam eddig, akivel kompatibilitási probléma lett volna, konkrétan 3-at a vagy 50-ből)) de van a Futár -alapú Budapesti Menetrend, ami offline is tervez.
Viber :úgy tudom simán működik.[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz kekkola #3619 üzenetére
Az Uber nem ment még, (csak próbáltam, úgyis be fogják tiltani kb. egész Európában, ahogy állnak a dolgai )meg egy no-name grafilogikai játék de a másik tucat garfilogikai játék, pl. a PixAert, vagy a Graphilogic viszont simán).
Amúgy a Budapest Menetrend ( nem azonos aBpMenetrend-del! ) szerintem jó, ez - tudomásom szerint - a Futár adatai alapján aktualizál, offline is működik és tervez (tényleg! kipróbáltam! ) , és a valós pozíciódhoz tervezi az utat .
(Mivel a böngészési élmény a Passporton egészen kiemelkedő, ad absurdum beállítod a böngészési parancsikont a Futárhoz... ..mondjuk azt hiszem, ez nem tervez helyhez magától, Neked kell beírni honnan indulsz. Volán menetrendnél kimértem, és az " Újmenetrend " segítségével böngészőből pont annyi idő volt (amúgy villámgyors) mint a "Menetrendek" appal. )
[ Szerkesztve ]
-
Ceftriaxone
aktív tag
Budapesti Menetrend, i-vel a végén, elnézést ! (Továbbá PixArt... )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest