- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Q10-en annyira hibátlanul működött, hogy le is szívta az akksim a sok üzenet 10-20%-kal előbb. Szóval Q10-en csak óvatosan a FBM-rel. Egyébként beteszi a hub-ba a FB üzeneteket.
Passport-on ha kell ki tudom próbálni, most nincs beállítva a FB fiókom. Nem az akksi miatt (az bírná), hanem mert idegesít, hogy 10percenként jön egy üzenet.
-
ak76
senior tag
Q10-em már volt,kb másfél éve,szerettem,de probléma volt a cuccal (vagy a rendszerrel)(random eltünedeztek a gmail címtárban tárolt kapcsolataim telefonszámokkal,mail címekkel együtt),így eladtam,de most lehet hogy adok neki még egy esélyt.
A Passport meg egyszerűen izgatja a fantáziámat,szerencsére nyitott vagyok minden rendszerre,ilyen extrémen kinéző cuccom életemben egyszer volt,de a BB villantáson kívül másra is jó,tehát kipróbálom,mi bajom lehet -
-
ak76
senior tag
Passport,(vagy Q10) vásárlása előtt állok,az lenne a kérdésem hogy A facebook messenger működik e a rendszeren?
-
Coc@s
őstag
Legutolsónak a 2267-et érted?
Egyébként én már kivárom azt az egy napot.
Eddig én azért nem tettem föl leak-et a Passportra, mert nem volt rá idő, ill. ez most nem céges, hanem saját készülék, és ezen valahogy jobban meggondolom, hogy mit csinálok.
Persze korábban sem volt gondom a leakek miatt sem Z10-en, sem Z30-on, nem hiszem, hogy pont ezen lenne. -
Coc@s
őstag
Még egyszer bocs.
Egyébként csodálom, hogy a Passporton ez van, mert a másik két telón - mióta engedi a BB - azóta mindegyik 10.3.1-es leak-el ment nekem. (A Z10 most is)
De hát leak...
Egyébként néha azt sem tudom hol vagyok épp, mert a Z10 és a Passport topic közt ingázom.
-
hito
nagyúr
Tényleg nem megy a Blend leak 10.3.1-gyel? Tudok várni 2 napot, csak kíváncsiságból kérdezem
-
jacis
nagyúr
Azt tudja valaki hogy a 10.3.1 felrakása után hány szín lesz a led esetében amiből választani lehet majd? Érthetőbben a kérdés: hány színű led van a passportban?
-
hito
nagyúr
Próbáltam mindenhogy, csak a Playbol működik normalisan.
Viszont két idegesítő problémába ütköztem a gyári browserrel kapcsolatban:
- egyszer csak gondolt egyet és elfelejtette a jelszavaimat. Amikor írom be a felhasznalonevemet valahova belépésnél, arra emlékszik, de nem tölti ki a jelszó mezőt. A jelszo mentést pedig nem ajánlja fel. Találkozott már valaki ilyennel?
- index.hu-t ha osszeszarom magam se tudom asztali nézetre állítani. Rettenetesen idegesítő. Ezt a fos mobilnezetet meg utálom hasznalni. Trükk esetleg van ra?
-
hito
nagyúr
Ha android játékot próbálok telepíteni, miért fogad mindig az a hibauzenet, hogy:
Download failed because the resources could not be found
-
deihun
újonc
A Google Maps-nek Passporton konkrétan nem kell a GMap Patcher, megy anélkül is.
Én egy másik programot próbáltam működésre bírni, ami a "This app wont't run without Google Play services, which are missing from your tablet." hibaüzenet után kilépett. Telepítettem neki a Google Play Services-t, ezután a hibaüzenet a "Google Play services, witch some og your applications rely on, is not supported by your device..."hibaüzenetre váltott. A GMaps Patcher eltávolítja az "aláírás ellenőrzést" (signature verification) az apk file-bol, az így megbütykölt file telepítése után már hibaüzenet nélkül, simán ment.
-
-
deihun
újonc
Én is ide jutottam végül, a Play Store telepítéséhez a szederblog leírása teljesen jó, bár a frissebb file-okat érdemesebb innen letölteni.
A Play Store-on kívül szükség volt a Google Play Services telepítésére, illetve a GMaps Patcher programra, amivel a Google Play Services-t igénylő programokat lehet megpatchelni. Letöltés és leírás itt.
A lényeg, hogy az applikáció, ami eddig nem indult el, most gond nélkül működik.
Ezeket az Play Store-hoz tartozó .apk file-okat hogy kell frissíteni újabb verziókra ? Eltávolítom és felteszem az újabbat, vagy elég ha csak felülírom ?
-
V B A
aktív tag
én így jártam el: http://blackberryempire.com/forum/android-apps-apk-files/45204-google-apps-for-blackberry-10-includes-working-google-play-store-updated-now-includes-new-gps-allowing-downloading-and-purchasing-apps
azóta 2 google accountot igénylő appaot használok (GMaps es LocusPro) és mind a kettő teljesen jól működik)
-
hito
nagyúr
"A piaci szereplők váratlan, meglepő cserélődéseiről van itt szó. Illetve arról, hogy ebbe az eszeveszett versenyben még a csúcson lévő gyártók sem nyugodhatnak meg, nem dőlhetnek hátra."
De én most már nem folytatnám ezt a vitát. Nem sikerült átadnom, amit akartam, ennyi. Koránt sem arra gondolok, amit Te cáfolsz. De szerintem tényleg hagyjuk.
-
Én a platformokra gondoltam, mikor azt mondtam, hogy a mai helyzetben tényleg nem valószínű egy elsőkből az utolsók helyzet. De manapság ezt gyártók tekintetében sem tartom egyáltalán valószínűnek. Kérdéses, hogy gyártóban ki most az első, Apple vagy Samsung, szerinted kötözködés azt feltételezni, hogy irreális első piaci szereplőből utolsóvá válniuk? Szerintem ez ma ténylegesen irreális, akár közép távon is.
Az pedig, hogy elsőkből az utolsók hogyan lehetnek, nos valójában egy Blackberry topikban kissé sportszerűtlen beszédtémaPassport, az tényleg kéne, sőt megkockáztatom, hogy lesz is. Kicsit még várok, míg lejjebb megy egy kicsit az ára. Hátha addig szolgáltatói piacra is belép itthon, a gari miatt jónak tartanám. Eddig a BB-immel a telekom garis ügyintézése nekem nagyon bejött.
-
deihun
újonc
Cobalt ír egy megoldást erre , - mármint a Google Maps-ra - de még nem volt lelkierőm kipróbálni.
Talán este, ha csináltam egy backup-ot, akkor nekiugrom... -
deihun
újonc
válasz
icezozo #1656 üzenetére
A szederblogon levo Play áruházas leíras az konkrétan a Cobalt fele rendszer, arra gondoltam én is. Jó lenne az is, de hirtelen a SNAP telepítése egyszerűbb volt, csak berántottam a Sachesi-be, és kész, nem kellett apk-kat telepítgetni.
De amúgy a szederblogos leirásban sem szerepel ha jól latom a a Google Play Services telepítése, van aki feltette ? -
deihun
újonc
Snap V3 beta2-t használom, de néhány applikáció nyafog, hogy kellene neki a Google Play services. Cobalt-nak van letölthető Google Play services APK-ja, meg hozza a GMaps Patcher a patkoláshoz, de feltehetem ezt a Snap mellé, vagy inkább cseréljem a Snap-ot a Cobalt féle rendszerre ?
Illetve meg egy kérdés, visszaolvasva a fórumot, latom, hogy van BBM csoport. Hogy tudok csatlakozni ?
-
hito
nagyúr
Te meg a kötözködés fázisában
HTC, Nokia? A pillanatok természetesen képletesen értendő. A piaci szereplők váratlan, meglepő cserélődéseiről van itt szó. Illetve arról, hogy ebbe az eszeveszett versenyben még a csúcson lévő gyártók sem nyugodhatnak meg, nem dőlhetnek hátra. Elég megnézni a kínaiak előretörését. Be is csokiztak a nagyok azt garantálom. De szerintem akinek van füle hallja, aki meg bele akar valamibe kötni, annak az élő fa is megfelelő alany.
De olyan feszültnek tűnsz. Kéne egy Passport neked, jót tesz az idegeknek
-
kekkola
senior tag
Simán benne van a pakliban a telefon gyártás leállítása, ez nagyban függ a passport-classic és az idei bejelentések sikereitől. Egy full érintős passport szintű modell nem lenne rossz pl. A lényeg hogy a cég működése finanszírozható legyen és profitot termeljen. Ha Chennek sikerül úgy átalakítani a működést hogy ez valóra váljon akkor minden ok.
-
hito
nagyúr
válasz
icezozo #1645 üzenetére
De most az a félsz van bennem, hogy a BB egyszercsak feladja a szélmalomharcot a nagyokkal és végül csak megszűnik létezni. Nem ismerem a jelenlegi piaci helyzetüket. Fenyeget még ez a veszély, vagy sikerült kilábalni a mélypontból és felszálló ágban vannak?
jacis: már előre látom mi lesz. Megveszem kemény pénzekért, nyugtázom, hogy szépen fut és az életbe el nem indítom többet
Droid játékok megyegetnek? Pl. GTA.
-
hito
nagyúr
A büdös francba, ezt tényleg nem lehet letenni
Soha nem játszom mobilon, de érdekelne ez a MC5. Esélyes, hogy ez csak PP-on megy rendesen olyan grafikával (mint az áruházban lévő képeken) és akadásmentesen? Classic-ra meg Q10-re azért nem töltöttem le, mert ránéztem és biztos voltam benne, hogy azon a hardveren diavetítés lesz a vége ha olyan grafikával próbál nekimenni.
-
Ilidzser
tag
Múltkor próbálkoztam megnézni egy Passportot élőben. Jacis, írtam privátot, lehet nem olvastad. Kecskeméten nem tudnám megnézni a Passportot működés közben?
Ha valaki esetleg váltott BB-re iPhone-ról, tud előnyöket hátrányokat mondani a két rendszer között? Illetve engem az érdekelne, hogy az i5-ös után milyen egy Passportot használni.
Köszi!
-
SharpSA
veterán
Ja és még egy kérdés:
Valahol be lehet állítani, hogy a vásárolt programok igazoló email-jében levő vásárlónál ne az email cím, hanem egy név jelenjen meg? -
hito
nagyúr
válasz
icezozo #1634 üzenetére
Te már úgy látom tudod mi lesz ennek a vége
jacis: fene megette. Ha a Classic-ban nem lenne olyan baromi jó az egér a böngészőben, sokkal könnyebb lenne a választás. Egyiket pedig muszáj lesz elengeni. Gondoljatok rám ezekben a nehéz időkben. Erősítsetek lélekben
SharpSA: ugye?
-
SharpSA
veterán
Jujjj....
Kérdés:
Hol a nyavalyában található a Total Commanderben a gyári Fájlkezelőben látható Készüléken levő mappák?
Mert a gyári Fájlkezelőben levő Készülék/misc/android könyvtár jelenik meg a Total Commanderben.Nyugodtan átírhatom a BlackBerry ID-ben levő email címet? Mert lehetőség van rá, csak kérdés hogy a vásárlások és egyebek ehhez, vagy valami más azonosítóhoz kötöttek.
-
hito
nagyúr
Hát az a nagy büdös igazság, hogy hiányzik a Passport
Tegnap cseréltem el haverommal, de lehet, hogy gyorsan vissza is cserélem.
Nem tudom. Iszonyat mód vergődök a két készülék között. Ilyen nehezen még sose döntöttem két készülék között.
-
-
hito
nagyúr
válasz
SharpSA #1629 üzenetére
Ezzel a 808-cal még nem próbáltam fotózni
Sajnos igen. Mindenképpen. 1020 egyedül abban jobb, hogy van benne OIS és tud raw-ban fotózni. Minden másban rosszabb, beleértve a képminőséget is. Hiába, 25%-kal kisebb a szenzor benne. 808-ban 1/1.2"-os, 1020-ban 1/1.5"-os az érzékelő.
-
-igu-
veterán
Itt van két kép, évekkel ezelőtt lőtte az asszony iPhone4-gyel.
Még insta filter is van rajtuk, nem eredetek.
Mégis sokkal jobban megfog a fotók hangulata, mint a csirigli minőség és a részletgazdag felbontás.
A telefonos fotózás tud nagy élmény lenni, hatásos eredményekkel, ha ismered és elfogadod az eszköz korlátait.Azóta már váltott egy Pana G5-re, lassan azt is kinövi persze. Egyelőre a m4/3 elég, főleg az objektívek ára miatt.
-
hito
nagyúr
Abszolút igazad van. Egy félmilliós DSLR is egy darab műanyag egy fakezű fotós nyakába és egy 40eFt-os droidos gép is szárnyra kap egy jó fotós kezében. Én többek között ezért nem veszek drága gépet, sajnos elég tehetségtelen vagyok fotózásban. Viszont szeretem csinálni és szeretem látni, ahogy egy 20eFt-os 808-cal (a mostanimat annyiért vettem) olyan részletgazdag képeket lehet csinálni, hogy az ész megáll.
-
hito
nagyúr
válasz
SharpSA #1622 üzenetére
Nyilván még a fenykepezoknek is vannak erossegei, gyengesegei. Tökéletes eszköz nincs. Az összkép a fontos
A kérdésedet pedig még se hallottam
Nokia Pureview 808 (a 41Mp-es csoda). A mobilos kamerák koronazott királya.
Csak egy saját példa, hogy mit tud. De még tudnék hozni 1000 példát. Nagyíts bele és meglátod miért ez a legjobb mobilkamera a mai napig.
-
-
hito
nagyúr
válasz
SharpSA #1617 üzenetére
Részletgazdag, éles kép, kevés zaj, jó dinamika (ebben 808 sem jeleskedik), korrekt éjszakai teljesítmény, jó szinkezeles és helyes WB automata módban. A videoknal kerülöm a digitális hatású végeredmény produkáló gépeket, nagy bitrata és jó minőségű hangfelvétel. A parameterezhetosegbe már bele se megyek, ott nagyon gyenge a BlackBerry. De ez nem erre van kitalalva. A legtöbb felhasználónak bőven elég, amit a PP tud, nekem túl nagyok az elvarasaim ezen a téren.
-
jacis
nagyúr
-
jacis
nagyúr
Fuu ne is mond. Tegnap este Kecskemét Budapest távon navigáltam vele Google Maps -ot használva és közben töltöttem is és szegény iszonyatosan meleg volt a jobb felső sarokban. A proci órajelét is visszavette a rendszer mert a navi nem ment simán hanem csak úgy szökdelt az úton a kis nyíl ami engem ábrázolt.
Ezek a nagyteljesítményű snapdragon procik ilyen szempontból manapság nem valami jók. Nagyon melegszenek. A G3-am ugyanezzel a hardverrel ment és tiszta fel tudott brutalisan melegedni. Mondjuk a snapi 800-as Note 3 is melegedett mint a disznó. Egyedül a lumia 1520-am nem melegedett szinte soha. -
hito
nagyúr
Köszi!
Most csak beugrottam, mert csak tesztre vettem. De az biztos, hogy hamarosan végleg is ittragadok.
Lalll: rontani már nem nagyon tudnak rajta. Camera++ meg semmit nem ér, már ami az iso allitast illeti. Hiába tettem iso100-ra, szoftver ugyanúgy feltolta 800-ra keres nélkül. Ezen is van még mit csiszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- iPhone X 64GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4244
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Intel Core i7-13700K Processzor
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest