Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz persikka #359 üzenetére

akkor meg az lenne a baj, hogy mérnök informatikus diploma kell ahhoz, hogy lehessen használni bármit, amit ők csináltak

Nem igaz.
    Egyszerűen az első indításkor szépen felsorolhatná a Samsungos lehetőségeket megfelelő leírással. Amire szükséged van, azt bepipálod és települ. Ennyi, ehhez nem kell semmiféle képzettség.
    De egyébként én már azzal is kiegyeznék, ha nem drótozná bele a rendszerbe a saját vackait és minden gond nélkül letilthatók, vagy uninstallálhatók lennének.

biztos vagy benne, hogy samsung telefonod van, nem egy klón? nekem ilyeneket sosem csinál

Jó neked, az itteni fórumban és több külföldi fórumon is rengeteget lehet ilyenről olvasni.
    Azt a klónt még nem találták fel ami Samsung firmware-el frissíthető :D

• persikka

csendes tag

válasz Bozek #355 üzenetére

igen, azzal futtattam :D
    nem ahhoz kellettek volna windowsos függvények, hanem hogy könnyebben tudjak bmp-ket kezelni :DD

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #353 üzenetére

Elég lenne, ha a Samsung csak optimalizálná a rendszert a vasra, amit összerak, az egyéb Samsungos elemek, meg szabadon telepíthetők lennének.

akkor meg az lenne a baj, hogy mérnök informatikus diploma kell ahhoz, hogy lehessen használni bármit, amit ők csináltak
    ráadásul sok dolognak elsőre nem is látni az értelmét, pedig egyébként fontos is lehet
    egyébként ez nem oldaná meg a problémádat, hogy a gyári böngésző extráit a chrome nem tudja..

biztos vagy benne, hogy samsung telefonod van, nem egy klón? nekem ilyeneket sosem csinál, és nem költői túlzás, tényleg több hétig nem szoktam újraindítani és teljesen jól működik, ilyeneket meg főleg nem csinál

• Touch-ko

őstag

válasz Szelley #347 üzenetére

`Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal.`

-Az emberek 99.9% ezeket a telefononkat veszi. A Nexus eladasok nem eppen a legfenyesebben az Android mezonyeben.

`Most van egy Nexus 5 készülékem, ugyanúgy out of the box használom mint bárki más az iphoneját. Még egy launchert sem raktam fel rá, olyannyira beleuntam a mókolásba `

-Ennek oszinten orulok:) Hasznald sokaig! Ha Androidot kellene vennem, akkor en is Nexus-t vennek az optimalizacio miatt. Ezt mashol is leirtam korabban. Tovabba az Android uj UI-e kifejezetten tetszik.

`Reméltem azért elolvasod az irományod mekkora butaság, miután leírtad :) Erre a példára egész egyszerűen ráhúzhatnánk egy PC-s példát. Ha veszek egy 80ezres gépet, amin az X Y legújabb játékok full grafikán szaggatnak, akkor legyek felháborodott? `

-En elolvastam. Ha veszel egy also esetleg kozep kategorias gepet, es mondjuk a bongeszo akad rajta (nem a net sebessege miatt) esetleg a WinCommander (ha van meg ilyen) esetleg egy Word szaggatna meg a Windows Media Player. Az alap funkciok szaggatasa nem egyenlo a legujabb jatekok szaggatasaval. Ha az lapprogramok fagynak akkor igen, anyaznek! Ha pedig a Windows fagyna es emial betoltesekor, akkor visszavinnem a gepet.
    Nem a jatekokrol beszeltem, mert a jatekok kulon kategoria. A kozepkategorias android telefonon sem anyaznek, ha nem menne a legujabb jatek. Akkor anyaznek, ha napi szinten lefagyna, mondjuk text-re valaszolaskor. Ezt leforditva PC-re, akkor nem anyaznek, ha a legujabb jatek szaggatna rajta. Szerintem igy mar vagod mire gondolok.

`az hogy ráhúzzák 20-30 ezres telefonokra a különböző gyártók, az a fogyasztói társadalom hibája.`
    -Szerintem azok hibaja akik ezeket a telefonokat elkeszitik. Szerintem a cegeknek mutatni kellene a helyes iranyt. Egy fagyos, laggos telefonnal pedig csak kiszurnak a vasarloval.. Szerinem ez nagyon szemet dolog. Foleg azoknak akik szegenyek es asporolt penzukon akarnak venni egy olcsobb modellt mert a dragabbra nincs penzuk. Erre vesznek valamit, ami nem mukodik megfeleloen. Ez a szemetseg.

`Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus`
    Ez ugy es akkor lenne maximalisan igaz (bar tudom mire gondolsz) ha mas telefonon nem letezne Android. Am amig az Androidos telefonok nagy tobbseget nem a Nexus adja, addig nem teljesen igy van.
    Tudom mire gondolsz, az optimalizaciora. Egyszeruen a Nexus egy referencia modell.

`Erre pedig csak annyit, itt látszik hogy zsigerből utálod a samut. És igen, ez a trollkodás! Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára`

Elarulom mi a bajom a Samsungokkal: Anno nekem talan az egyik elso Samsung okostelepfom megvolt. Egy Windows-os BlackJack. Nagyon szerettem, allat kis telefon volt. Volt europai variansa is. Talan Mo-n is arultak.
    Tetszett a X820, U600, U900 telefonok. Gyonyoruek voltak!

Amikor bemutattak az iPhone-t a ceg politikaja megvaltozott a mobil piacon. Tobbe mar nem a sajat otleteiket hasznaltak az Androidos eszkozoknel. Sikeruk nagy reszeert nem dolgoztak meg. Nem vagyok irigy, egyszeruen nem szeretem azokat akik masok nyakan masznak fel es kapaszkodnak fel mas otletei, design es egyeb dolgok ellopasaval. Ezt a strategiat a Samsung ceg mas aganal is elkovettek. Pl TV. Van egy cikk ami ezt nagyon durvan taglalja:
    [link] Eleg hosszu de erdemes elolvasni!!

Tapasztalataim:
    Volt egy Samsung telefonom 2.3-as Androiddal 2010 elejen 2 hetre. Az hasznalhatatlan volt, egyszeruen nem tudtam megnezni rajta egy YouTube videot.
    Egyik ismerosunk iPhone utan vett egy GalaxyS3-at. Megvasarlas utan hasznalta a tulszaturalt kijelzot (erre mondtak azt, hogy sokkal szebb a szine es az LCD kijelzo mennyire fako mellette).Termeszetesen egy arva szo sem esett arrol, hogy egyszeruen nem szinhu a Samsung. Csak azt irtak, hogy mennyivel szebb mint az LCD.
    Szoval egy ideig megfeleloen mukodott majd jottek a hibak. Lefagyott, szagggatni kezdett, (nem rootolta, mert azt sem tudja mi az). Visszavituk a Samsung Store-ba ahol ujratelepitettek az Androidot. Ez par hetig mukodott, majd megint elkezdte ugyanazokat a hibakat.
    Volt, hogy hivasnal lefagyott a telefonja. Ez eleg gaz, ha mondjuk surgos esetben akart volna elerni engem, vagy barkit...
    2 honapja megunta veglet es lecserelte iPhone5S-re. Azota teljesen normalisan tudja hasznalni telefonjat. Tudni kell, hogy 3GS-rol valtott Samsungra.

Baratnom iPhone4-et elvettek tole az utcan. Volt biztositasa, igy kapott egy masikat amit odaadott a szuleinek. Vettunk egy iPhone5-ot neki amire nem kotott biztositast, azt a metroban loptak ki a taskajabol.. nehany het alatt 2 iPhone-t loptak el, raboltak el tole, igy nem erezte, hogy neki feltetlenul kell egy harmadik is. :(
    Vett egy Samsung valamit. Nemtudom a tipusat, az egyik legnagyobb Samsung Store-ban sem tudtak megmondani fejbol, amikor elvittuk, mert lefagyott, szaggatott nyelvet valtott magatol, ujraindult. Megcsinaltak, mukodott..Aztan nehany het mulva megint jottek a hibak. Barmikor le tudta fagyasztani a telefonjat amikor megkertem ot erre:) Text fogadasakor valasz irasanal meghalt a telefon.. Keresemre miszerint szamolja hanyszor fagyott egyetlen nap, O 25 alkalmat szamolt..A Samsung Store-ban (az egyik legnagyobb a kontinensen) egyszeruen nem tudtak megmondani az okat. Mondtak, hogy ez nem normalis, es szivesen elkuldik zervizbe ami 3 hetig tarthat (ok nem szervizelnek ott) de cserekeszuleket nem tudnak adni...

Ekkor megkoszontuk, kijottunk a boltbol es atmentunk egy masikba ahol megvettuk az iPhone 5S-et, amit kb 1 honapja teljesen elegedetten hasznal..
    Nem fagy, tudja hasznalni, stb.

Egyik volt kollegam vett egy SGS2-t (anno mikor kijott) Ra par hettel mar alig volt rajta ezust festek mert lekopott rola es latszott a szurke muanyag keret:) Eleg draga telefonrol beszelunk..
    Szoval ezek a sajat tapasztalataim Samsung-gal az utobbi evekbol..

Viszont vettunk egy Samsung Tab-et baratnom szuleinek es amig nem kuldtuk el, addig kiprobaltuk. Valami Tab 3 7.0 volt. Muanyag, nem volt valami jo. Nagyon orultek neki mert nem szamitottak egy ilyenre. Az apja szeretett volna egyet eleg regen. Szoval Ok nagyon orultek neki. A Tab-nal nem talaltunk semmi durva hibat, jol mukodott amig nalunk volt. Ez talan az egyetlen olyan Samsung ami normalisan mukodott.. amih nem mentunk fel a GooglePlay-be:)
    Kicsit lassu volt (4.2.X verziot hasznalt) de netezesre teljesen jo volt. Mas kerdes, hogy baratnom az iPad Mini Retinajat sosem cserelne le semmire...

Szoval ezek a dolgok miatt utalom a Samsungot. Tudom, vannak olyan telefonjaik, amik talan mukodnek... viszont ezek a sajat tapasztalataim ez az amit erzek a ceg irant. Nagyon ossze kellene szedniuk magukat, hogy ez a `Samsung elkerulesi` szokasom megvaltozzon..
    Nem vagyok troll, nem jarok at Apple-oskent Samsung forumokba anyazni,inkabb masok jonnek at mas forumokbol.
    A helyesirasrol annyit mentsegemre, hogy nem nagyon irok magyarul, max itt, meg 1-2 helyen. De ez legyen az en problemam. Koszi az eszrevetelt!
    OMG, bocs a super hosszu kommentert..

• Parallaxis

addikt

válasz Szelley #354 üzenetére

ugyanúgy ahogy az összes almarágó FÓRUMOZÓ tudja, mégis a sz*ros samsunghoz hasonlítgatja az almáját!

Esélytelen vagy :(

Nem érted, hogy az iPhone egy normál kereskedelmi termék, mint a Samsung készülékek és nem kis példányszámban árusított fejlesztői eszköz? Tetszik vagy sem, a Nexus vonal nem az átlagvásárlók készüléke, hanem a fejlesztők számára készített készülék.

• Bozek

nagyúr

válasz persikka #351 üzenetére

csak doson, pedig van egy jó, egyszerű DI hálózat analizáló program amit használnék, csak dos-ra lett megírva így azzal is szenvedni kell

DOSBox-al próbáltad? Néha igazán hasznos tud lenni, bár nem tudom, hogy a hálózatot miként kezeli. Egy próbát viszont megér. Na de igen eltértünk a tárgytól, nem is kellett volna Windows-os plusz dolgokat kihasználnod ahhoz, hogy leprogramozd a felbontásbeli különbségeket.

• Szelley

senior tag

válasz Parallaxis #353 üzenetére

Esélytelen vagy... :(
    Az átlagember persze hogy nem tudja mi az a Nexus, de te tudod..ugyanúgy ahogy az összes almarágó FÓRUMOZÓ tudja, mégis a sz*ros samsunghoz hasonlítgatja az almáját! :W

• Parallaxis

addikt

válasz persikka #350 üzenetére

miért, mit kellene csinálnia?

Konkrétan azt, hogy nem cseszi el az amúgy jól működő gyári droidot.
    Elég lenne, ha a Samsung csak optimalizálná a rendszert a vasra, amit összerak, az egyéb Samsungos elemek, meg szabadon telepíthetők lennének.
    Nem úgy mint most, hogy egy csomó vacak ott figyel a készüléken letilthatatlanul, mert a Samsung keresztbe kasul összefércel mindent mindennel (kedvencem, hogy az amúgy teljesen felesleges Samsung HUB nem letiltható, mert ha letiltod akkor megszűnik a képernyő elforgatás, aminek az ég adta világon semmi köze nem lenne a HUB-hoz).

de ebből sok van, amit nem a samsung talált ki és rakott bele, mint pl a sok google-ös cucc, mint a zene, meg könyvek, ilyenek.

Ezek ha nem kellenek, akkor tilthatók még root nélkül is, a Samsung vacakjainak zöme még root után sem gyomlálhatók ki hibaokozás nélkül.

a laggolás viszont nem volt egyáltalán

Van bőven pedig. Simán a beállításokban bóklászva is képes meg-meg akadni, de egy izmosabb játék is képes megakasztani rendesen (hála a Snapdragon thermal throttling-jának).

simán elmegy hetekig újraindítás nélkül

Ez költői túlzás, 2-3 nap restart nélkül és belassul, akadozik és előjönnek hibák (pl. hívás után fekete marad a kijelző, elfelejti a Wifi jelszavakat, kilépeget a szoftverekből stb.). Restart után megint minden rendben pár napig.

-----------
    Szelley:

segítek: Az androidot a nexus készülékekre optimalizálja a google! Hol írtam eladási számokról...?!

Hol érdekli egy átlagfelhasználót, hogy mit optimalizál egy fejlesztői eszközön a Google?
    Ha megkérdezel az utcán 1000 embert, hogy mi az a Nexus, akkor jó, ha 1-2 fogja tudni. Kérdezd ugyanezeket a Samsung, vagy az Apple modelljeiről, kapásból ismerni fogják.

• Szelley

senior tag

válasz Parallaxis #349 üzenetére

Ez nettó butaság, a Nexus egy fejlesztői eszköz, soha nem volt tömegterméknek szánva.

Szövegértés 5-ös!!! :C segítek: Az androidot a nexus készülékekre optimalizálja a google! Hol írtam eladási számokról...?! :(

Minek sorolgatna gyártókat?
    Mert se az LG G2-n, se a Sony Z2-n nem olyan röccenésmentes a droid mint egy Nexus 5-n. ezért!

• persikka

csendes tag

válasz Bozek #341 üzenetére

a cross-platformot azért írtam, mert nekem olyan programot kellett írnom ami mindenen elfut, tehát nem használhattam ki, pl a windowsba beépített plusz dolgokat, amikkel könnyebb lett volna a dolgom, ezért nem is kellett azzal foglalkoznom, hogy min akarom futtatni

windowsnál elvileg visszafelé van kompatibilitás, mégis sokszor előfordul, hogy egy xp-re megírt program nem indul el, 7-en, vagy 7-re megírt 8-on :F
    vagy dos-ra írt program semmin, csak doson, pedig van egy jó, egyszerű DI hálózat analizáló program amit használnék, csak dos-ra lett megírva így azzal is szenvedni kell :(

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #340 üzenetére

jó, nem kell mindennel foglalkozni, de vannak dolgok, amik különböző telefonokon mégsem ugyanúgy működnek, hiába ugyanaz az android, ezekre gondoltam

Mivel a Samsung saját API-kat használ, amiket csak részben publikál, így nem csoda, hogy egyetlen fejlesztőt sem érdekli annyira, hogy komolyan foglalkozzon vele.

miért, mit kellene csinálnia? saját pénzen az alap androidot fejleszteni, hogy ne saját legyen? :U
    amit megcsinált, az ahogy odaadja a telefont, minden (lehet neked nem minden) működik rajta, max. más alkalmazásban nem, abba már nem szólhat bele a samsung, hogy ki, mit ír meg
    és pl nekem mikor más romot raktam fel, sok minden hiányzott abból, amit a samsung rakott bele, lehet másnak meg minden hiányozna, vagy más hiányozna, mint nekem

Note 3-at használok és van a családban S5 is, ezek is laggolnak és tele vannak gyárilag szeméttel.

vannak benne olyan dolgok, amiket én sem használok, de ebből sok van, amit nem a samsung talált ki és rakott bele, mint pl a sok google-ös cucc, mint a zene, meg könyvek, ilyenek.
    a laggolás viszont nem volt egyáltalán, lefagyni pedig még egyszer nem fagyott le, simán elmegy hetekig újraindítás nélkül

• Parallaxis

addikt

válasz Szelley #347 üzenetére

Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal.

Ezen miért is csodálkozol? 1 millió eladott készülék 99,9%-a ezekből van, nem a kis mennyiségben eladott Nexusokból.

Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus

Ez nettó butaság, a Nexus egy fejlesztői eszköz, soha nem volt tömegterméknek szánva.

Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára

Minek sorolgatna gyártókat?
    Ma a mobilpiacon két gyártó van, amelyik meghatározó, az egyik az Apple, a másik a Samsung. Ennyi.

• Parallaxis

addikt

válasz Bozek #346 üzenetére

Szerinted miért írtam 50 ezret? Az alkatrészek ára ennél jóval alacsonyabb

Nem, alkatrészáron nagyjából 50 eFt-ból jön ki a számítások szerint, gondoltam ezért írtad.

• Szelley

senior tag

válasz Touch-ko #342 üzenetére

Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal. Volt galaxy s 2-m, szénné romoltam, mert tetszett a custom romok által elérhető plusz dolgok.
    Most van egy Nexus 5 készülékem, ugyanúgy out of the box használom mint bárki más az iphoneját. Még egy launchert sem raktam fel rá, olyannyira beleuntam a mókolásba :)

Az olcsobb telefonok nyugodtan fagyhatnak, akadozhatnak, sot igazabol nem is kell optimalizalni mert olcso telefonok.

Reméltem azért elolvasod az irományod mekkora butaság, miután leírtad :) Erre a példára egész egyszerűen ráhúzhatnánk egy PC-s példát. Ha veszek egy 80ezres gépet, amin az X Y legújabb játékok full grafikán szaggatnak, akkor legyek felháborodott? Nem lehetek, hisz nem arra készült! Az android a Nexus készülékekre van optimalizálva, az hogy ráhúzzák 20-30 ezres telefonokra a különböző gyártók, az a fogyasztói társadalom hibája. És igen, mivel sajnos a vásárlók jó része tájékozatlan, ezért mikor Jóska/Pista/Mariska bemegy a trémobilba és rátukmálnak egy galaxy ace-t, az a nagyon szomorú és elítélendő dolog. :(
    Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus !

Nem fagyhat, nem akadhat (pedig Samsungnal ez megtortenik gyakran)

Erre pedig csak annyit, itt látszik hogy zsigerből utálod a samut. És igen, ez a trollkodás! Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára :U
    Végezetül: !!!!!! ;)

• Bozek

nagyúr

válasz Parallaxis #344 üzenetére

Szerinted miért írtam 50 ezret? Az alkatrészek ára ennél jóval alacsonyabb, azt elhiheted. Dolgoztam ilyen helyen (bár nem Apple telefonokon, hanem más nagy múltú, Amerikában elismert mobilok gyártásánál), a legdrágább az LCD volt, nagyjából 3 ezer Ft.

(#345) Touch-ko: Nem csak a Samsung-ról van itt szó. Nézd meg a sok nyolcmagos kínai csodát... Olcsó, de legalább sz*r. :D

• Touch-ko

őstag

válasz Bozek #343 üzenetére

Az olcso kategorias sz.r telefonok koze nem tartozik a Nexus. En elsosorban a tucat samsungokra gondoltam amit a szegenyebb orszagokban vesznek. az olcso Galaxy-k es Tab-ek..

A magyar arazasrol inkabb ne is beszeljunk, mert az ugy sz.r ahogy van. Ugyanaz a telefon 200k 120.000 forintos fizetesnel, amibol mashol atlagos fizuval fel tucatnyi ugyanolyan telefont veszel. Mo-n majdnem minden dragabb mint normalisabb orszagokban. Ez sajnos igaz. Remelem egy nap majd majd a szolgaltatok is ra fognak jonni arra, hogy a draga telefonok megvasarloit nem a keszulek araval kell lehuzni, hanem olcsobban adni es akkor tobb is fogyna. Itt a forumon megannyiszor olvastam, hogy valami draga es azert nem veszik meg... Ha olcsobb lenne tobbet el tudnanak adni, sokkal nagyobb bevetelre tehetnenek szert. Ez mukodik kulfoldon egesz jol. Olcsobb, emiatt rengetegen vesznek, sokkal tobbet tudnak eladni, haszonnal, normalis csomaggal (nem 100 perc ingyen 10 text, es 1GB adatforgalom, mert ezek a csomagok viccesek)

Ezt tudjuk. A szolgaltatok sajnos nem igy gondolkodnak valami oknal fogva..

A (foleg) Samsung-nak kellett volna annyi eszenek lennie, hogy sz.r telefont nem arul, mert a vasarloik anyazni fognak es elpartolnak a markatol. Persze ha nem vennek nem arulnak. Nekem nem az olcso telefonokkal van agondom, hanem azzal, hogy a gyartok egy resze azt gondolja, hogy azert mert a telefon olcso, azert nem kell megbizhatonak lennie. Ez az ami baromira zavar. A tulaj pedig sokszor atverve erezheti magat emiatt..

Amugy a Nexus-ok egesz jok. Kivancsi leszek az uj Android L milyen lesz veluk.

• Parallaxis

addikt

válasz Bozek #343 üzenetére

Előállítási költsége mondjuk egy 5S-nek max. 50 ezer Ft, de áruljuk 300k-ért.

Bírom az ilyen fogalom nélküli beszólásokat...
    A bekerülési költség nem ugyanaz, mint az alkatrészek árának összege, aki ezt elhiszi, az nagyon nincs képben. A fejlesztési költségek (főleg, hogy az Apple nem kapja készen a szoftvert, mint a többi gyártó), a gyártás, szállítás, raktározás, bolthálózat fenntartása, a teljes ökoszisztéma kiépítése, fenntartása stb. mind, mind plusz költség.
    A másik oldal meg az, hogy egyrészt nem 300 eFt az itthoni ára sem, másrészt a magas hazai árhoz a legkevésbé az Apple-nek van köze, ugyanis az áfát, vámot, Artisjust sápot és a kereskedők haszonkulcsát nem ők határozzák meg. A többi felső kategóriás készülék is ilyen magas áron kezd itthon, az más kérdés, hogy pár hét alatt elértéktelenednek.
    Egy iPhone külföldön semmivel sem drágább, mint bármelyik másik hasonló kategóriás eszköz.

• Bozek

nagyúr

válasz Touch-ko #342 üzenetére

Van azért 20 ezer Ft-ért is normális eszköz, a Nexus 7 (2012) kb. ennyibe kerül Amerikában és nem fagy, nem akad (legalábbis nálam még nem fordult elő ilyen). Persze kis hazánkban ez nagyjából 3-szor annyi a hülye árképzés miatt (USD -> EUR, majd rámegy az ÁFA és a haszon).

Előállítási költsége mondjuk egy 5S-nek max. 50 ezer Ft, de áruljuk 300k-ért. Ez jó mentalitás?

Egyébként azért vannak 20 ezer Ft-os telefonok, amik fagynak és akadnak, mert megveszik az emberek. Ha nem vennék, kikopnának a piacról. Ez a fogyasztói társadalom hibája...

• Touch-ko

őstag

válasz Bozek #333 üzenetére

Ha jol ertem itt par ember logikajat, akkor a draga telefonoknak muszaly jol mukodnie. Nem fagyhat, nem akadhat (pedig Samsungnal ez megtortenik gyakran) Az olcsobb telefonok nyugodtan fagyhatnak, akadozhatnak, sot igazabol nem is kell optimalizalni mert olcso telefonok. Lehetnek lassuak, a vasarlo ugy sem szamit.

Latod, itt a kulonbseg a nezeteink kozott. Az, ha valami olcsobb, a tulaj ugyanugy elvarja, hogy normalisan mukodjon, ne fagyjon, ne akadjon es ugyanugy kellemes elmeny legyen hasznalni, mint a dragabb verziokat. Termeszetesen bizonyos feature-ok nelkul, mondjuk ne legyen ujjlenyomat-olvaso, tegyenek bele gyengebb kamerat, kisebb akksit, esetleg gyengebb minosegu muanyagbol keszitsek. De szaggatni, fagyni nem szabadna, mert az a felhasnaloi elmeny rovasara megy.. Ha a felhasznaloi elmeny sz.r akkor sz.r a telefont hasznalni. Sz.r termeket pedig nem szabad gyartani.

Eppen ezert sosem fog 20k-s sz.rt arulni az apple. Nekik fontosabb, hogy a termek legyen jo.

Ps: bocs a kesoi valaszert.

• Bozek

nagyúr

válasz persikka #339 üzenetére

Igen, ha tovább olvasol, láthatod, hogy méret és képpont sűrűség szerint is 4-4 "szintet" különböztet meg az Android. Ez max. 16 féle változat, míg Android-os telefonból van több ezer.

Egyébként van egy ilyen is: "Note: Android automatically scales your layout in order to properly fit the screen"

A cross-platform meg hogy jött ide amúgy? Az arról szól, hogy többféle operációs rendszeren megy a program, nem pedig arról, hogy egy operációs rendszer több típusán. Windows-nál se kell külön megírni XP-re, 7-re, 8-ra, 8.1-re a programot. :)

• Parallaxis

addikt

válasz persikka #336 üzenetére

dehogynem, minden telefonra külön optimalizálni kell sok dolgot, különben egyáltalán nem működne, már csak a különböző felbontások miatt sem

Szerintem legalább olvass utána pár dolognak :)

arról nem tehet a samsung, hogy a két említett program fejlesztői nem vették a fáradságot, hogy ezzel is foglalkozzanak.

Mivel a Samsung saját API-kat használ, amiket csak részben publikál, így nem csoda, hogy egyetlen fejlesztőt sem érdekli annyira, hogy komolyan foglalkozzon vele. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy külsős fejlesztők felé elérhetővé tették ezeket a funkciókat (az S-Pen API-jait kiadták azt tudom, de a többiben nem vagyok biztos).

lehet, hogy ez a 2-es verzió környékén még így volt, de ma már egy közép és felső kategóriás samsungra ez egyáltalán nem jellemző

Note 3-at használok és van a családban S5 is, ezek is laggolnak és tele vannak gyárilag szeméttel.
    Egyedül a Nexus vonal az, ami felső kategóriás és azt nyújtja, amit a Google kitalált, az összes többi készülékben a gyártói vackok tönkreteszik a felhasználói élményt.

• persikka

csendes tag

válasz persikka #338 üzenetére

http://developer.android.com/training/basics/supporting-devices/index.html

• persikka

csendes tag

válasz Bozek #337 üzenetére

igen, tanultam 1-1 félév c-t és c++-t, de nem mélyedtem bele annyira, hogy az a kód ne legyen elvileg cross-platform

igen, korrigálok, az, hogy egyáltalán nem működne, az talán nem teljesen igaz, bár nem vagyok benne biztos, hogy pl egy note-ra optimalizált játék elindulna-e egyáltalán mondjuk egy sony sp-n
    viszont biztos, hogy a kép elcsúszna, lelógna, más gondok lehetnének vele
    bár lehet, hogy ezt már megoldották, korábban biztosan így volt

• Bozek

nagyúr

válasz persikka #336 üzenetére

minden telefonra külön optimalizálni kell sok dolgot, különben egyáltalán nem működne, már csak a különböző felbontások miatt sem

Ez egy kicsit erős volt. Programoztál Te valaha életedben bármilyen platformra?

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #332 üzenetére

Sok szerencsét a Secure Enclave megtöréséhez
    nem mondtam, hogy könnyű, csak jelszót törni semmivel sem nehezebb, mint az ujjlenyomatot

A Chrome és a Dolphin fejlesztői Androidra készítik az alkalmazásaikat, nem Samsungra.

dehogynem, minden telefonra külön optimalizálni kell sok dolgot, különben egyáltalán nem működne, már csak a különböző felbontások miatt sem, arról nem tehet a samsung, hogy a két említett program fejlesztői nem vették a fáradságot, hogy ezzel is foglalkozzanak.
    a samsung nem írhat bele más programjába

amivel lassú, laggoló szarrá degradálja az Androidot
    lehet, hogy ez a 2-es verzió környékén még így volt, de ma már egy közép és felső kategóriás samsungra ez egyáltalán nem jellemző

• Parallaxis

addikt

válasz Szelley #334 üzenetére

Mindent fel lehet törni.

Háát, elméletben igen..

Gyakorlatban meg hány éve nem tudják feltörni az iPhone baseband-jét (és az még egyszerű védelemmel van ellátva a Secure Enclave-hoz képest)?
    De a Samsung Knox bootloaderes része is ellenáll eddig minden próbálkozásnak (a kernel szintű védelmét már sikerült megkerülni, de a bootloaderes részt nem).

• Szelley

senior tag

válasz Parallaxis #332 üzenetére

Mindent fel lehet törni. MINDENT! Edward Snowden is megmondta, tök mindegy milyen titkosítást találnak ki, kínához képest mindig csak 1 nap előnyük lesz.

• Bozek

nagyúr

válasz Touch-ko #234 üzenetére

"Szerintem teljesen jogos, ha valaki 20K-s telefont akar, az elvarhatja, hogy a telefonja ne fagyjon, akadozzon, hanem normalisan mukodjon."

Mutass egy olyan iPhone-t, ami 20K-ért normálisan működik... Majd ha az Apple is ad ki ilyent, akkor lehet hasonlítgatni, hogy melyik a jobb...

"Gondolom az osszes iPhone zsebtolvajnak van annyi penze, hogy vasaroljon hasonlo felszereleseket, hogy iPhone-t tudjon lopni"

Egy bárdot már sokkal olcsóbban kap, amivel levágja az ujjadat. :D

• Parallaxis

addikt

válasz persikka #331 üzenetére

egyébként, ha törni akarsz, akkor már mindegy, hogy ujjlenyomat, vagy jelszó a kulcs

Sok szerencsét a Secure Enclave megtöréséhez :)

akkor a Chrome-ot és a Dolphin-t kérd számon

A Chrome és a Dolphin fejlesztői Androidra készítik az alkalmazásaikat, nem Samsungra.
    Az, hogy a Samsung külön utakon próbál járni és egyéni fejlesztéseket csinál, amivel lassú, laggoló szarrá degradálja az Androidot, az nem a külsős fejlesztők problémája.

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #330 üzenetére

mindent fel lehet törni, az más kérdés, hogy nincs annyi idő a világon, ami egy jó kódolás feltöréséhez kell
    egyébként, ha törni akarsz, akkor már mindegy, hogy ujjlenyomat, vagy jelszó a kulcs, a kódolás ugyanaz, ugyanolyan nehéz feltörni mindkettőt

akkor a Chrome-ot és a Dolphin-t kérd számon, hogy miért nem írták meg a programot, hogy működjön a dolog, a samsung a saját böngészőben megoldotta

Kapaszkodj meg, fél évig volt i4-em és soha nem volt problémám az antennájával.

erre annyit mondok, hogy a gerjesztés-válasz stabilitásból nem következik az aszimptotikus stabilitás :)

• Parallaxis

addikt

válasz persikka #328 üzenetére

tehát kevésbé biztonságos annál, amit nem lehet megszerezni

Hát nem tudom, de a jelszavas védelmeket elég könnyű ma már törni és nem szükséges hozzá a jelenléted, míg egy ujjlenyomat vételhez azért te is kellesz.
    Egy elvesztett készüléknél ez nem mindegy.

és ezek mitől félkész, alig használható megoldások? mert te nem használod őket?

Ó, én használnám, de böngészéshez Chrome-ot és Dolphin-t használok, nem a gyári vackot, azokkal meg nem működik. A "röpke pillantás" be van kapcsolva, használnám, csak nem mindig működik, mint ahogy már írtam, a hívás felvétele sem a készülék asztalról való felemelésével.

Hiába a hangzatos feature-ök, ha nem használhatók, mert hol működnek, hol nem.

az iphone félkész alig használható antennáját viszont mindenki használta volna, ha lehetett volna

Kapaszkodj meg, fél évig volt i4-em és soha nem volt problémám az antennájával.

• Touch-ko

őstag

válasz persikka #328 üzenetére

Igen, valoban. Egyszer mar le is masoltak. Nemet hackerek egy csoportja. Elmeletileg igy csinaltak:

Ime:
    Fogtak egy nagyon magas DPI szamu (2400dpi-s) scannert, (az ara egy vadi uj iPhone ara) amin bescanneltek az ujjat, majd photoshop-oltak, majd invertaltak a kepet , es kinyomtattak 1200dpi-s nyomtatoval.(ennek a nyomtatonak az ara a Google szerint $1000 korul van.)

(Az atlagos fenykepet 4X6 inch-es kepet ~300dpi-vel erdemes nyomtatni, hogy jo minosegu legyen. ) Itt ugy ujjlenyomatrol van szo, ami sokkal kissebb meretu, mint 4X6
    A scannelt ujjlenyomatot vastag tintaval nyomtattak (annyira, hogy kidudorodjanak az ujjlenyomat mintai), rendkivul jo minosegu papirra majd hagytak megszaradni. Ha jol tudom valami acetat reteggel volt bevonva a papir.

Ezek utan ovatosan a nyomtatott ujjlenyomatot bevontak latex-el, vagy Polyvinyl alkohol-lal es vartak amig ujbol megszarad az egesz. Mindezt egy ujjlenyomat meretben kepzeld el.
    Megszaradas utan ovatosan lehuztak a Polyvinyl alkohol reteget (hasznalhatsz Latex-et is) a papirrol es igy sikerult meghackelni az iPhone 5S touch ID-jat.

Gondolom az osszes iPhone zsebtolvajnak van annyi penze, hogy vasaroljon hasonlo felszereleseket, hogy iPhone-t tudjon lopni :)

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #324 üzenetére

Igen, le lehet másolni
    tehát kevésbé biztonságos annál, amit nem lehet megszerezni, ha nem mondod el, ezzel szemben, ha már verésről beszélsz, az ujjlenyomathoz csak az ujjad kell, a jelszóhoz kicsit tovább kell verni az embert, ha nem akarja elmondani

hogy én hogy képzelem el, arról neked fogalmad sincs :U

és ezek mitől félkész, alig használható megoldások? mert te nem használod őket? :)
    és ezek nem is befolyásolják a telefon használhatóságát, ha nem kell, kikapcsolod, kész
    ezzel szemben, amit írtam és azóta se válaszoltál rá, az iphone félkész alig használható antennáját viszont mindenki használta volna, ha lehetett volna :)

Touch-ko, te gyakoroltad a szövegértést? nem úgy néz ki..
    megint olyanról beszélsz, aminek semmi köze ahhoz, amit írtam, nem is vagyok hajlandó veled foglakozni LOL :U

• Touch-ko

őstag

válasz spawn21 #322 üzenetére

En is a sajat tapasztalatomat irtam. 2008 ota hasznalok iPhone-t es 2010 ota iPad-et. Van itthon 3GS, i4, i5, i5S, iPad1, iPad3, iPad Mini retina es 2008-ban volt egy olyan kulsos app (App Store-bol) ami crash-elt. Illetve iOS7-nel tapasztaltam Safari crash-et, amit marciusban sikerult kijavitaniuk. Ergo 6 ev alatt kevesebb crash-em volt iOS eszkozon mint az altalad leirt embernek par nap alatt. Kicsit erdekes a storyd..

Ellenben baratnom androidos kozepkategorias telefonjan keresemre szamolta egyetlen nap hanyszor fagyott. 25-szor. Valahanyszor text-et kapott, meg akarta nyitni, majd valaszolni ra, a telefon szet fagyott.. az akksi kiszedesevel sikerult hasznalhatova tenni. Masdik ismerosunk S3-jan a nyelv automatikusan atvaltott, a hivasokat dobalta. Az akkori legujabb software kerult a telefonokra (aprilisban) am az csak par hetre oldotta meg a problemat. Aztan kezdodott minden elolrol..

Az en tapasztalataim 2.3-mal anno katasztrofalis volt, a 4.2.X-et mar sikerult normalisabban megoldaniuk. Am ott lag volt, illetve egyeb problemaink..

@ Persikka
    `nyilván, az amit mindenhol otthagysz, azt nem könnyű megszerezni, azzal szemben ami csak a fejedben van meg, és senki nem tudja, ha nem mondod el :))

Igen, minden iPhone tolvaj eloszor ellopja a telefonod, majd az ujjlenyomatod is.. Teljesen egyertelmu :) Kolompar Aladar ellopja a telefonod, te letiltod a keszuleket, majd O visszamegy hozzad es meg az ujjleynomatod is ellopja.. Teljesen egyertelmu :) LOL

• Parallaxis

addikt

válasz persikka #318 üzenetére

nyilván, az amit mindenhol otthagysz, azt nem könnyű megszerezni

Apró probléma, hogy nem szoktam szilikon lapocskán 3D-s lenyomatokat magam után hagyni, a hagyományos lenyomat meg nem alkalmas az Touch ID átverésére, mivel nem a lenyomatot, hanem a minutiae pontokat veszi figyelembe, amikhez mélység is kell.
    Igen, le lehet másolni: [link], de ez nem olyan egyszerű, mint ahogy te ezt elképzeled, ennél egyszerűbb, ha kiverik belőled, akkor meg mindegy, hogy biometrika, vagy pin kód a védelem :D

Egyébként amire te gondolsz az a Samsung S5-ben bemutatott ujjlenyomat érzékelése, mert az simán a jó 15 éves szkennelős megoldásra épül.

de írj már 10 példát

Ha csak 10 bloatware lenne minden Samsung készüléken, akkor boldogabb lenne a világ :D

De ha nem alkalmazás, akkor ott vannak csodás gesztus vezérlések, amik semmivel nem működnek, csak a Samsung 1-2 gyári alkalmazásával, amit alapból nem használ az ember. Jobb esetben működnének (pl. hívás felvétel, az asztalról felemelve a készüléket, vagy a röpke pillantás fantázianevű áttekintő nézet), mert nem alkalmazáshoz kötődnek, de kár, hogy az esetek többségében nem funkcionálnak.

Ja és nem kell a Samsung hittérítés, közel 4 éve Samsung készülékeket használok és már türelmetlenül várom a nagyobb kijelzős iPhone-t, mert csak a kijelző méret az egyetlen dolog, ami eddig visszatartott a váltástól.

• Touch-ko

őstag

válasz persikka #315 üzenetére

Te hasznaltad mar az iPhone 5S ujjlenyomat olvasojat? Gyorsabb mint a Passcode.. Raadasul biztonsagosabb. Tovabba AppStore vasarlasakor sem kell AppleID-t beirni, ami nekem egy eleg hosszu jelszo.

Mellesleg a Telefon ellopasakor sem tudnak mit kezdeni vele.. Persze majd, ha az Androdos telefonokban is el fog terjedni, akkor lesz neki ertelme.. Igy volt ez rengetegszer mar az elmult X evben...

• spawn21

veterán

válasz Touch-ko #302 üzenetére

A tapasztalatom írom. Nem a levegőbe beszélek.

Nem az Iphonról beszéltem, hanem magáról a rendszerről.vengem már rég nem érdekel ez a vita.

Na de mindegy. Iphone a király.

• Touch-ko

őstag

válasz Csapoati #320 üzenetére

Latod, ez az amit tegnap irtam. Ha nem Azopi74 akkor Remusz911 jon es kezdi a trollkodast.. Vagy esetleg mindketto..

• Csapoati

nagyúr

Ő, hűű... látom nem sokáig volt nyugalom itt. Tényleg nem értem, hogy miért kell egy már lezajlott dologba beletrollkodni. Fasza az iOS meg az Android is, csak más a célközönség, értem?

• persikka

csendes tag

válasz persikka #318 üzenetére

ja és, ha ismert az ujjlenyomatod, azt soha nem fogod tudni megváltoztatni, a jelszót, viszont azonnal :K

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #317 üzenetére

hogy mégis biztonságosabb a kezelésük, mint a megszokott jelszavas megoldásokkal. A jelszavad bárki kilesheti, leolvashatja, az ujjlenyomatodat ellenben elég nehéz ellopni.

:))

nyilván, az amit mindenhol otthagysz, azt nem könnyű megszerezni, azzal szemben ami csak a fejedben van meg, és senki nem tudja, ha nem mondod el :))
    kilesheti, leolvashatja, kilesni elég nehéz, ha nem akarod, hogy kilessék, leolvasni meg mit tud? hogy milyen gombokat nyomtál le? sok szerencsét az 1 milliárd lehetséges kombinációhoz :) főleg telefonon elég nehéz lenne ezt megcsinálni :U

Szerinted egy biometrikus azonosítás kevésbé biztonságos, mint egy jel-, vagy pinkód?

ha olyan egyedi azonosítást használsz, amit nem lehet megszerezni csak úgy, mint pl a retina képe, akkor nyilván biztonságosabb, de egy olyan valamit, amit bárhova mész meg lehet szerezni, az egyáltalán nem biztonságosabb annál, mintha lenne egy olyan kódod, amit rajtad kívül senki sem tud és mondjuk 5 próbálkozásból nem lehet kitalálni, utána pedig már hiába is próbálkozol
    nyilván azért annyira elterjedt az ujjlenyomat használata, mert kényelmesebb és biztonságosabb, mint egy jelszó :D

Melegen remélem, hogy a való életben neked egyáltalán nincs közöd biztonságtechnológiákhoz :D

Használj Samsungot, csurig van félkész és alig használható megoldásokkal, amik papíron nagyon jól mutatnak, csak éppen sok értelmük nincs.

ezt már hallottuk :U nem írom le megint az előző kommentem, olvasd el újra ;)
    de írj már 10 példát, ami félkész és alig használható megoldás, ha annyira csurig van vele a samsung :)

• Parallaxis

addikt

kérdeztem, hogy mi értelme, én nem látom értelmét

Mi értelme?
    Egyszerűbben férsz hozzá védett tartalomhoz (App Store, MobilBank, Mobil fizetés stb.) úgy, hogy mégis biztonságosabb a kezelésük, mint a megszokott jelszavas megoldásokkal. A jelszavad bárki kilesheti, leolvashatja, az ujjlenyomatodat ellenben elég nehéz ellopni (főleg, hogy az Apple nem is a klasszikus ujjlenyomat alapján történő azonosítást használja, így nem elég egy poháron felejtett lenyomat lemásolása).

ezzel a biztonság sokat csökken, cserébe csak kicsivel lesz gyorsabb a művelet

Ezt te most teljes komolysággal írtad, vagy csak fel akarod pörgetni a topicot?

Szerinted egy biometrikus azonosítás kevésbé biztonságos, mint egy jel-, vagy pinkód?
    Melegen remélem, hogy a való életben nem sok közöd van a biztonságtechnológiákhoz :D

--

és mindig jobb, ha van valami, amit ritkán használsz, mintha nincs, amikor pedig kellene

Használj Samsungot, csurig van félkész és alig használható megoldásokkal, amik papíron nagyon jól mutatnak, csak éppen sok értelmük nincs.

• mondomén

őstag

miert csokken a biztonsag? remelem nem az ujjlenyomat lopasra gondolsz.

ez attol fugg mennyit toltogetsz le a storebol... de ahogy mondtam a 8-ban mar mas is hasznalhatja. szoval amelyik appot lelehet zarni jelszoval, az mindig keri majd.

• persikka

csendes tag

válasz vrgkrisztian #313 üzenetére

kérdeztem, hogy mi értelme, én nem látom értelmét, megkérdeztem, hogy mi az, ha már ez az érv, hogy miért raknak bele a telefonba látszólag értelmetlen dolgokat :)

mondomén:

ezzel a biztonság sokat csökken, cserébe csak kicsivel lesz gyorsabb a művelet, ezzel így még nem sok értelme van szerintem, kivéve, ha naponta 1000* kéri a jelszót az appstore, akkor már inkább van előnye az ujjlenyomatnak

• mondomén

őstag

válasz persikka #312 üzenetére

nem csak feloldásnál hasznos. appstore is állandóan jelszót kér, most csak oda kell érinteni az ujjad... ráadásul ios8-ban már a külsős appok is hozzáférnek majd az olvasóhoz.

• vrgkrisztian

aktív tag

válasz persikka #312 üzenetére

"az meg, hogy szerinted nincs értelme valaminek, az nem jelenti, hogy nincs is"

de akkor te minek írtad,hogy pl az ujjlenyomat olvasónak mi értelme a feature lista bővítésén kívül? :DDD
    valakinek baromi hasznos lehet,de attól,hogy szerinted nincs értelme valaminek, az nem jelenti, hogy nincs is.

• persikka

csendes tag

válasz Parallaxis #291 üzenetére

nem :DD

akkor viszont ott van, hogy miért nem fog az iphone nyerni, 10ed akkora sebességgel
    tényleg nagyon szánalmas, hogy belerakták a lehetőséget, hogy ha szeretnék megnézni egy képet, akkor ne kelljen 1 percet várnom rá a 2x olyan drága telefonommal, hanem csak 6 másodpercet, a köztes időben pedig még le is írom a véleményem a képről és még azt is elküldöm, majd kicsit később megnézem, hogy az iphone-on jobb-e a kép vagy sem :DD
    ezzel az előnnyel még egy c64 is előbb megjelenítené a képet :D

Az Apple mindig csak akkor használ fel egy technológiát, ha azt a hardver, szoftver és ezeket kiszolgáló ökoszisztéma ki is tudják használni és van értelme a dolognak.
    Feature lista növelés érdekében csak a többi gyártó tömi tele a készülékét ritkán, vagy soha nem használt, esetleg félkész megoldásokkal.

az apple felhasználta az akkor már több mint 50 éves technológiát, a vezeték nélküli kommunikációt, de a hardvere nem tudta felhasználni, mert nem tudtak megtervezni egy antennát, amit egyébként egy harmadéves egyetemistának is meg kellene tudni csinálni :))
    ezzel csak a feautre listát növelték, nyugodtan kihagyhatták volna belőle ezt a félkész megoldást, eladhatták volna ipad micronak :)

az iphoneban pl. az ujjlenyomat-olvasónak mi értelme van, a feature lista növelésen kívül?
    a biztonságot csökkenti, gyorsabb nem igazán lesz tőle a feloldás

az meg, hogy szerinted nincs értelme valaminek, az nem jelenti, hogy nincs is, és mindig jobb, ha van valami, amit ritkán használsz, mintha nincs, amikor pedig kellene

• UFC

aktív tag

válasz Parallaxis #304 üzenetére

Mondhatsz nekik bármit amit te mondasz az sosem lesz mérvadó.

Én már csak röhögök rajtuk. Ahogy be akarják bizonyítani hogy akad szar az iPhone. Semmi gond. Mivel egyikőtök se fog venni akkor titeket ez a veszély hogy "akad" nem fog fenyegetni. Az a baj hogy pont erről van szó hogy olyan emberek írnak ide akiknek nincs fél éves- éves saját tapasztalatuk iPhone-al, csak a barátjának van meg a kishúgának és ők is mondták hogy szar. XD

Én használtam 1 évig IOS-t most 2,5 éve Androidot most novemberben szülinapomkor meglepem magam és váltok vissza IOS-re mert jobban bejött. Szar az android? Nem nem az. Szimplán nem jött be. Pedig volt nálam: HTC Desire 500,Nexus 5, S3,S4, (S5 van rokonságban),HTC One M8.

Szóval a felsorolt telefonokkal (kivéve S5 azt csak pár napot teszteltem) mind volt dolgom fél évet. És én legalább ismerem mind a két oldalt,és igy alkotok véleményt

• Parallaxis

addikt

válasz spawn21 #299 üzenetére

Ha olyan jól össze lenne vasalva a vas a szoft-al, nem crashelne naponta 3-szor.

Két kollégám is használ i5s-t és egyiknél sem crash-el (az egyikük ráadásul eléggé háklis a mobilokra, ha gondja lenne vele, akkor már ez is repült volna az ablakon kifele, mint az előd HTC One :) ).

• Lacopapi

addikt

Ez persze nem igaz.Mindennapi használatban semmiképpen. Vagy nem tudod,mit beszélsz,vagy szándékosan mondasz rosszat. Éppen erről írtam fentebb...

• Touch-ko

őstag

Crash-ek elofordultak iOs7-nel. Nalam iPad3-on safari lepegetett ki. Marciusban kiadtak a 7.1-et azota semmi ilyesmit nem tapasztaltunk. Se iPhone se iPad nem crash-el.
    Elotte en 2008-ban iOS2-nel tapasztaltam random crash-t egy kulso alkalmazas inditasakor. Pedig folyamatosan iOS eszkozoket hasznaltam, tobbet is naponta.. Egyedi eset lehet, vagy kitalalt.

Kozben hasznaltam (sajnos kellett) android 2.3.X-et tobb eve, nah az crash-elt orrba-szajba. Aztan tavaly a 4.1-4.2-ot, az mar sokkal stabilabb volt, de ott nekem egyeb gondok voltak. Lassulas, stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés