- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #359 üzenetére
akkor meg az lenne a baj, hogy mérnök informatikus diploma kell ahhoz, hogy lehessen használni bármit, amit ők csináltak
Nem igaz.
Egyszerűen az első indításkor szépen felsorolhatná a Samsungos lehetőségeket megfelelő leírással. Amire szükséged van, azt bepipálod és települ. Ennyi, ehhez nem kell semmiféle képzettség.
De egyébként én már azzal is kiegyeznék, ha nem drótozná bele a rendszerbe a saját vackait és minden gond nélkül letilthatók, vagy uninstallálhatók lennének.biztos vagy benne, hogy samsung telefonod van, nem egy klón? nekem ilyeneket sosem csinál
Jó neked, az itteni fórumban és több külföldi fórumon is rengeteget lehet ilyenről olvasni.
Azt a klónt még nem találták fel ami Samsung firmware-el frissíthető -
Parallaxis
addikt
ugyanúgy ahogy az összes almarágó FÓRUMOZÓ tudja, mégis a sz*ros samsunghoz hasonlítgatja az almáját!
Esélytelen vagy
Nem érted, hogy az iPhone egy normál kereskedelmi termék, mint a Samsung készülékek és nem kis példányszámban árusított fejlesztői eszköz? Tetszik vagy sem, a Nexus vonal nem az átlagvásárlók készüléke, hanem a fejlesztők számára készített készülék.
-
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #350 üzenetére
miért, mit kellene csinálnia?
Konkrétan azt, hogy nem cseszi el az amúgy jól működő gyári droidot.
Elég lenne, ha a Samsung csak optimalizálná a rendszert a vasra, amit összerak, az egyéb Samsungos elemek, meg szabadon telepíthetők lennének.
Nem úgy mint most, hogy egy csomó vacak ott figyel a készüléken letilthatatlanul, mert a Samsung keresztbe kasul összefércel mindent mindennel (kedvencem, hogy az amúgy teljesen felesleges Samsung HUB nem letiltható, mert ha letiltod akkor megszűnik a képernyő elforgatás, aminek az ég adta világon semmi köze nem lenne a HUB-hoz).de ebből sok van, amit nem a samsung talált ki és rakott bele, mint pl a sok google-ös cucc, mint a zene, meg könyvek, ilyenek.
Ezek ha nem kellenek, akkor tilthatók még root nélkül is, a Samsung vacakjainak zöme még root után sem gyomlálhatók ki hibaokozás nélkül.
a laggolás viszont nem volt egyáltalán
Van bőven pedig. Simán a beállításokban bóklászva is képes meg-meg akadni, de egy izmosabb játék is képes megakasztani rendesen (hála a Snapdragon thermal throttling-jának).
simán elmegy hetekig újraindítás nélkül
Ez költői túlzás, 2-3 nap restart nélkül és belassul, akadozik és előjönnek hibák (pl. hívás után fekete marad a kijelző, elfelejti a Wifi jelszavakat, kilépeget a szoftverekből stb.). Restart után megint minden rendben pár napig.
-----------
Szelley:segítek: Az androidot a nexus készülékekre optimalizálja a google! Hol írtam eladási számokról...?!
Hol érdekli egy átlagfelhasználót, hogy mit optimalizál egy fejlesztői eszközön a Google?
Ha megkérdezel az utcán 1000 embert, hogy mi az a Nexus, akkor jó, ha 1-2 fogja tudni. Kérdezd ugyanezeket a Samsung, vagy az Apple modelljeiről, kapásból ismerni fogják. -
Parallaxis
addikt
Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal.
Ezen miért is csodálkozol? 1 millió eladott készülék 99,9%-a ezekből van, nem a kis mennyiségben eladott Nexusokból.
Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus
Ez nettó butaság, a Nexus egy fejlesztői eszköz, soha nem volt tömegterméknek szánva.
Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára
Minek sorolgatna gyártókat?
Ma a mobilpiacon két gyártó van, amelyik meghatározó, az egyik az Apple, a másik a Samsung. Ennyi. -
Parallaxis
addikt
Előállítási költsége mondjuk egy 5S-nek max. 50 ezer Ft, de áruljuk 300k-ért.
Bírom az ilyen fogalom nélküli beszólásokat...
A bekerülési költség nem ugyanaz, mint az alkatrészek árának összege, aki ezt elhiszi, az nagyon nincs képben. A fejlesztési költségek (főleg, hogy az Apple nem kapja készen a szoftvert, mint a többi gyártó), a gyártás, szállítás, raktározás, bolthálózat fenntartása, a teljes ökoszisztéma kiépítése, fenntartása stb. mind, mind plusz költség.
A másik oldal meg az, hogy egyrészt nem 300 eFt az itthoni ára sem, másrészt a magas hazai árhoz a legkevésbé az Apple-nek van köze, ugyanis az áfát, vámot, Artisjust sápot és a kereskedők haszonkulcsát nem ők határozzák meg. A többi felső kategóriás készülék is ilyen magas áron kezd itthon, az más kérdés, hogy pár hét alatt elértéktelenednek.
Egy iPhone külföldön semmivel sem drágább, mint bármelyik másik hasonló kategóriás eszköz. -
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #336 üzenetére
dehogynem, minden telefonra külön optimalizálni kell sok dolgot, különben egyáltalán nem működne, már csak a különböző felbontások miatt sem
Szerintem legalább olvass utána pár dolognak
arról nem tehet a samsung, hogy a két említett program fejlesztői nem vették a fáradságot, hogy ezzel is foglalkozzanak.
Mivel a Samsung saját API-kat használ, amiket csak részben publikál, így nem csoda, hogy egyetlen fejlesztőt sem érdekli annyira, hogy komolyan foglalkozzon vele. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy külsős fejlesztők felé elérhetővé tették ezeket a funkciókat (az S-Pen API-jait kiadták azt tudom, de a többiben nem vagyok biztos).
lehet, hogy ez a 2-es verzió környékén még így volt, de ma már egy közép és felső kategóriás samsungra ez egyáltalán nem jellemző
Note 3-at használok és van a családban S5 is, ezek is laggolnak és tele vannak gyárilag szeméttel.
Egyedül a Nexus vonal az, ami felső kategóriás és azt nyújtja, amit a Google kitalált, az összes többi készülékben a gyártói vackok tönkreteszik a felhasználói élményt. -
Parallaxis
addikt
Mindent fel lehet törni.
Háát, elméletben igen..
Gyakorlatban meg hány éve nem tudják feltörni az iPhone baseband-jét (és az még egyszerű védelemmel van ellátva a Secure Enclave-hoz képest)?
De a Samsung Knox bootloaderes része is ellenáll eddig minden próbálkozásnak (a kernel szintű védelmét már sikerült megkerülni, de a bootloaderes részt nem). -
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #331 üzenetére
egyébként, ha törni akarsz, akkor már mindegy, hogy ujjlenyomat, vagy jelszó a kulcs
Sok szerencsét a Secure Enclave megtöréséhez
akkor a Chrome-ot és a Dolphin-t kérd számon
A Chrome és a Dolphin fejlesztői Androidra készítik az alkalmazásaikat, nem Samsungra.
Az, hogy a Samsung külön utakon próbál járni és egyéni fejlesztéseket csinál, amivel lassú, laggoló szarrá degradálja az Androidot, az nem a külsős fejlesztők problémája. -
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #328 üzenetére
tehát kevésbé biztonságos annál, amit nem lehet megszerezni
Hát nem tudom, de a jelszavas védelmeket elég könnyű ma már törni és nem szükséges hozzá a jelenléted, míg egy ujjlenyomat vételhez azért te is kellesz.
Egy elvesztett készüléknél ez nem mindegy.és ezek mitől félkész, alig használható megoldások? mert te nem használod őket?
Ó, én használnám, de böngészéshez Chrome-ot és Dolphin-t használok, nem a gyári vackot, azokkal meg nem működik. A "röpke pillantás" be van kapcsolva, használnám, csak nem mindig működik, mint ahogy már írtam, a hívás felvétele sem a készülék asztalról való felemelésével.
Hiába a hangzatos feature-ök, ha nem használhatók, mert hol működnek, hol nem.
az iphone félkész alig használható antennáját viszont mindenki használta volna, ha lehetett volna
Kapaszkodj meg, fél évig volt i4-em és soha nem volt problémám az antennájával.
-
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #318 üzenetére
nyilván, az amit mindenhol otthagysz, azt nem könnyű megszerezni
Apró probléma, hogy nem szoktam szilikon lapocskán 3D-s lenyomatokat magam után hagyni, a hagyományos lenyomat meg nem alkalmas az Touch ID átverésére, mivel nem a lenyomatot, hanem a minutiae pontokat veszi figyelembe, amikhez mélység is kell.
Igen, le lehet másolni: [link], de ez nem olyan egyszerű, mint ahogy te ezt elképzeled, ennél egyszerűbb, ha kiverik belőled, akkor meg mindegy, hogy biometrika, vagy pin kód a védelemEgyébként amire te gondolsz az a Samsung S5-ben bemutatott ujjlenyomat érzékelése, mert az simán a jó 15 éves szkennelős megoldásra épül.
de írj már 10 példát
Ha csak 10 bloatware lenne minden Samsung készüléken, akkor boldogabb lenne a világ
De ha nem alkalmazás, akkor ott vannak csodás gesztus vezérlések, amik semmivel nem működnek, csak a Samsung 1-2 gyári alkalmazásával, amit alapból nem használ az ember. Jobb esetben működnének (pl. hívás felvétel, az asztalról felemelve a készüléket, vagy a röpke pillantás fantázianevű áttekintő nézet), mert nem alkalmazáshoz kötődnek, de kár, hogy az esetek többségében nem funkcionálnak.
Ja és nem kell a Samsung hittérítés, közel 4 éve Samsung készülékeket használok és már türelmetlenül várom a nagyobb kijelzős iPhone-t, mert csak a kijelző méret az egyetlen dolog, ami eddig visszatartott a váltástól.
-
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #315 üzenetére
kérdeztem, hogy mi értelme, én nem látom értelmét
Mi értelme?
Egyszerűbben férsz hozzá védett tartalomhoz (App Store, MobilBank, Mobil fizetés stb.) úgy, hogy mégis biztonságosabb a kezelésük, mint a megszokott jelszavas megoldásokkal. A jelszavad bárki kilesheti, leolvashatja, az ujjlenyomatodat ellenben elég nehéz ellopni (főleg, hogy az Apple nem is a klasszikus ujjlenyomat alapján történő azonosítást használja, így nem elég egy poháron felejtett lenyomat lemásolása).ezzel a biztonság sokat csökken, cserébe csak kicsivel lesz gyorsabb a művelet
Ezt te most teljes komolysággal írtad, vagy csak fel akarod pörgetni a topicot?
Szerinted egy biometrikus azonosítás kevésbé biztonságos, mint egy jel-, vagy pinkód?
Melegen remélem, hogy a való életben nem sok közöd van a biztonságtechnológiákhoz--
és mindig jobb, ha van valami, amit ritkán használsz, mintha nincs, amikor pedig kellene
Használj Samsungot, csurig van félkész és alig használható megoldásokkal, amik papíron nagyon jól mutatnak, csak éppen sok értelmük nincs.
-
Parallaxis
addikt
Ha olyan jól össze lenne vasalva a vas a szoft-al, nem crashelne naponta 3-szor.
Két kollégám is használ i5s-t és egyiknél sem crash-el (az egyikük ráadásul eléggé háklis a mobilokra, ha gondja lenne vele, akkor már ez is repült volna az ablakon kifele, mint az előd HTC One
).
-
Parallaxis
addikt
Ez nem arcoskodásról szól: [link]
Az Apple 64 bites rendszert használ, 64 bites hardverrel, mérhető és kihasználható teljesítménynövekedéssel.
Akkor lenne igazad, ha kihoztak volna egy 64 bites vasat úgy, hogy régi 32 bites rendszerrel adják a felhasználók kezébe (lásd Android, ahol már a legtöbb gyártó több magos processzorral szállította a készülékét, amikor maga a rendszer még nem volt erre teljesen felkészítve).
-
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #290 üzenetére
ha ez magyarországi tapasztalat
Nem.
Éppen az volt a szánalmas, hogy a többi gyártó erőltette a 3G-t a készülékében úgy, hogy az adott eszköz sem szoftveresen, sem hardveresen nem volt képes a nagyobb sávszélesség kihasználására és a normál webes tartalom megjelenítésére.
Az Apple mindig csak akkor használ fel egy technológiát, ha azt a hardver, szoftver és ezeket kiszolgáló ökoszisztéma ki is tudják használni és van értelme a dolognak. Feature lista növelés érdekében csak a többi gyártó tömi tele a készülékét ritkán, vagy soha nem használt, esetleg félkész megoldásokkal.
-
Parallaxis
addikt
válasz
persikka #276 üzenetére
az első iphoneból kihagyták a 3g-t, ami akkor már majdnem elavultnak számított és lényegében az összes telefonban alap volt
Az első iPhone-t kizárólagosan az AT&T forgalmazta, így csak olyan szolgáltatások voltak benne, amit az AT&T akkoriban nyújtani tudott. Ezért nem volt 3G és MMS támogatás sem benne.
Az egyébként elég vicces volt, hogy még Edge-el is gyorsabban tudta a weboldalakat megjeleníteni, mint a kor egyéb készülékei (pl. N95) 3G-vel.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#79335424 #270 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy ha a droidomon létrehozok egy FTP szervert, meg egy hotspotot, akkor lesz egy 192.168.xxx.xxx:2121 IP:porton levő szerver.
A legtöbb alkalmazás alapból így fogad adatot kábel nélkül desktop gépről.
iPhone-on már akkor voltak ilyen megoldások, mikor az Android még nem is létezett. -
Parallaxis
addikt
válasz
#79335424 #264 üzenetére
Ennyi a kompatibilitási lista?
Amit leírt, az az Airdrop. Mivel ez Apple megoldás, így nem meglepő, hogy csak Apple eszközök között működik.
Fájlmegosztás más történet, az nagyjából ugyanúgy megvan, mint Androidon (ott viszont nincs hasonló integráció, mint az iOS-OSX esetén).
-
Parallaxis
addikt
válasz
#79335424 #198 üzenetére
Androidon a root legfeljebb garivesztéssel jár
iOS-en meg azzal sem.
De a hivatalos szoftverbótból ugyanúgy letölthetők, megvásárolhatók a root jogosultságot igénylő alkalmazások.
Egyelőre, bár magát a rootolást végző alkalmazásokat már egy ideje nem engedik fel.
Ezzel szemben a Jailbreak azért is találó, mert ha jól tudom, akkor hazájában bűncselekmény.
Rosszul tudod, nem az.
--
Az egyébként teljesen mindegy, hogy minek hívják, mert a root és a jailbreak ugyanazt a feladatot látja el, root jogot ad a rendszerhez a készülék használójának. Az, hogy az iPhone OS-en jailbreak-nek nevezték el, az csak igazából nem a jelenlegi helyzetnek szól, ugyanis, amikor ezt a szót megalkották, akkor még nem volt sem App Store, sem hivatalos alkalmazások, de még az Android is csak a fejlesztők asztalán létezett.
-
Parallaxis
addikt
válasz
vrgkrisztian #128 üzenetére
egyébként most néztem teszteket phonearenán:
Amik lótúrót sem érnek, mert senki nem használja úgy a készülékét, hogy csak egy valamit csinál vele lemerülésig. Vegyes felhasználásnál meg teljesen más eredmények tudnak kijönni.
Én csak azt látom, hogy kolléga egész nap használja, szinte le sem teszi a kezéből és délután még bőven felénél áll nála a töltöttség. Én, ha nekiállok használni hasonlóan, akkor lényegesen jobban merül a készülékem és nem, nem a töltéstől, meg nem csak az enyém, hanem az itteni topicot és az XDA-t is olvasva másoknál is hasonló időket megy a Note 3, mint nálam (vegyes használattal 4,5-max 6 óra képernyőidőre képes).csakmert olvastam userektől,hogyha laptopról/gépről töltik adatkábellel,kevésbé bírja az akksi.
Fordítva, ha gyorstöltöd lesz kevesebb az üzemidőd és az akkud élettartama is.
--
A cikknél meg az a fura, hogy pár hete olvastam, hogy egy felmérés alapján az iPhone userek alig 6%-a szeretne nagyobb kijelzőjű készüléket, vagy, ha két különböző méretű iPhone kerülne piacra, akkor ennyi választaná a nagyobbat.
Szóval ahány felmérés, annyi végeredmény, nincs semmi jelentőségük.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Giorgio1313 #122 üzenetére
Olvasgasd az iPhone 5s topicját, pár napja azért sírt valaki, hogy milyen keveset megy a készüléke, mert csak 5-6 órát ment komolyabb használat mellett [link]
De régebben volt több beírás használati időkről, screenshootokkal alátámasztva.Ennyit nekem jó ha a Note 3 megy kétszer akkora aksival
Kolléga meg egész nap azon netezik, chatel és nap végén még bőven 50% körüli töltéssel megy haza, úgy, hogy nem tölti bent.
Szóval a nap vicce nem egészen az amire te gondoltál.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Fritz Teufel #107 üzenetére
iPhone-om lehetne és mégsem lesz az iGO miatt.
Ezt nem értem, iPhone-ra és iOS-re VAN iGO egyedül az összes mobil platform közül.
Vagy éppen azért nem akarsz iPhone-t mert ott van iGO???
-
Parallaxis
addikt
5,5 hüvelykes, 1560 x 2440 pixel felbontású QHD megjelenítő
Tech demónak kiváló, de 300 PPI felett nem nagyon van értelmes érv a nagyobb felbontás mellett egy mobilkészüléknél.
Snapdragon 801 lapkakészletet szereltek, melyben négy darab 2,5 GHz-re skálázott processzormag dolgozik, egy Adreno 330 grafikus gyorsító társaságában
Szép nagy számok, apró bibi, hogy az 1 éves A7, ha nem is veri le, de képes ezzel tartani a tempót 2 maggal és 1,4 GHz-en (lehet, hogy újdonság erejével fog neked hatni, de az órajel nem minden).
A kamera 13 megapixeles, optikai képstabilizációval és lézeres távolságmérővel rendelkezik
A G3-ról még nem láttam átfogó kameratesztet, de ha visszaolvasol az itteni kameratesztre, akkor láthatod, hogy az i5s bár nem mai gyerek, de még mindig az élvonalban van, ha mobil fotózásról van szó. Tudod, itt sem a nagy számok és hangzatos technoblabla jelentik a jó minőséget
Emellett adott a 3000 mAh akkumulátor
Kapaszkodj meg, a Note 3-mamban 3200 mAh-s akku van, de nem képes arra, amire egy i5s az 1400 mAh-ssal. (Legalábbis kollégám rendre csinál 9-10 órás aktív képernyős iPhone 5s használatot, míg én jó ha 4-5 órát ki tudok a N3-ból hasonló felhasználás mellett csikarni.)
microSD kártya támogatás
Egyrészről a microSD pozitívum, mert olcsón tudsz bővíteni, másrészt negatívum, mert még a leggyorsabb SD is sokkal lassabb, mint a belső flash memória. No meg a KitKat óta egyértelmű, hogy már a Google sem szeretné sokáig támogatni ezt a háttértárat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest