- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #353 üzenetére
Elég lenne, ha a Samsung csak optimalizálná a rendszert a vasra, amit összerak, az egyéb Samsungos elemek, meg szabadon telepíthetők lennének.
akkor meg az lenne a baj, hogy mérnök informatikus diploma kell ahhoz, hogy lehessen használni bármit, amit ők csináltak
ráadásul sok dolognak elsőre nem is látni az értelmét, pedig egyébként fontos is lehet
egyébként ez nem oldaná meg a problémádat, hogy a gyári böngésző extráit a chrome nem tudja..biztos vagy benne, hogy samsung telefonod van, nem egy klón? nekem ilyeneket sosem csinál, és nem költői túlzás, tényleg több hétig nem szoktam újraindítani és teljesen jól működik, ilyeneket meg főleg nem csinál
-
persikka
csendes tag
a cross-platformot azért írtam, mert nekem olyan programot kellett írnom ami mindenen elfut, tehát nem használhattam ki, pl a windowsba beépített plusz dolgokat, amikkel könnyebb lett volna a dolgom, ezért nem is kellett azzal foglalkoznom, hogy min akarom futtatni
windowsnál elvileg visszafelé van kompatibilitás, mégis sokszor előfordul, hogy egy xp-re megírt program nem indul el, 7-en, vagy 7-re megírt 8-on
vagy dos-ra írt program semmin, csak doson, pedig van egy jó, egyszerű DI hálózat analizáló program amit használnék, csak dos-ra lett megírva így azzal is szenvedni kell -
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #340 üzenetére
jó, nem kell mindennel foglalkozni, de vannak dolgok, amik különböző telefonokon mégsem ugyanúgy működnek, hiába ugyanaz az android, ezekre gondoltam
Mivel a Samsung saját API-kat használ, amiket csak részben publikál, így nem csoda, hogy egyetlen fejlesztőt sem érdekli annyira, hogy komolyan foglalkozzon vele.
miért, mit kellene csinálnia? saját pénzen az alap androidot fejleszteni, hogy ne saját legyen?
amit megcsinált, az ahogy odaadja a telefont, minden (lehet neked nem minden) működik rajta, max. más alkalmazásban nem, abba már nem szólhat bele a samsung, hogy ki, mit ír meg
és pl nekem mikor más romot raktam fel, sok minden hiányzott abból, amit a samsung rakott bele, lehet másnak meg minden hiányozna, vagy más hiányozna, mint nekemNote 3-at használok és van a családban S5 is, ezek is laggolnak és tele vannak gyárilag szeméttel.
vannak benne olyan dolgok, amiket én sem használok, de ebből sok van, amit nem a samsung talált ki és rakott bele, mint pl a sok google-ös cucc, mint a zene, meg könyvek, ilyenek.
a laggolás viszont nem volt egyáltalán,lefagyni pedig még egyszer nem fagyott le, simán elmegy hetekig újraindítás nélkül -
persikka
csendes tag
igen, tanultam 1-1 félév c-t és c++-t, de nem mélyedtem bele annyira, hogy az a kód ne legyen elvileg cross-platform
igen, korrigálok, az, hogy egyáltalán nem működne, az talán nem teljesen igaz, bár nem vagyok benne biztos, hogy pl egy note-ra optimalizált játék elindulna-e egyáltalán mondjuk egy sony sp-n
viszont biztos, hogy a kép elcsúszna, lelógna, más gondok lehetnének vele
bár lehet, hogy ezt már megoldották, korábban biztosan így volt -
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #332 üzenetére
Sok szerencsét a Secure Enclave megtöréséhez
nem mondtam, hogy könnyű, csak jelszót törni semmivel sem nehezebb, mint az ujjlenyomatotA Chrome és a Dolphin fejlesztői Androidra készítik az alkalmazásaikat, nem Samsungra.
dehogynem, minden telefonra külön optimalizálni kell sok dolgot, különben egyáltalán nem működne, már csak a különböző felbontások miatt sem, arról nem tehet a samsung, hogy a két említett program fejlesztői nem vették a fáradságot, hogy ezzel is foglalkozzanak.
a samsung nem írhat bele más programjábaamivel lassú, laggoló szarrá degradálja az Androidot
lehet, hogy ez a 2-es verzió környékén még így volt, de ma már egy közép és felső kategóriás samsungra ez egyáltalán nem jellemző -
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #330 üzenetére
mindent fel lehet törni, az más kérdés, hogy nincs annyi idő a világon, ami egy jó kódolás feltöréséhez kell
egyébként, ha törni akarsz, akkor már mindegy, hogy ujjlenyomat, vagy jelszó a kulcs, a kódolás ugyanaz, ugyanolyan nehéz feltörni mindkettőtakkor a Chrome-ot és a Dolphin-t kérd számon, hogy miért nem írták meg a programot, hogy működjön a dolog, a samsung a saját böngészőben megoldotta
Kapaszkodj meg, fél évig volt i4-em és soha nem volt problémám az antennájával.
erre annyit mondok, hogy a gerjesztés-válasz stabilitásból nem következik az aszimptotikus stabilitás
-
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #324 üzenetére
Igen, le lehet másolni
tehát kevésbé biztonságos annál, amit nem lehet megszerezni, ha nem mondod el, ezzel szemben, ha már verésről beszélsz, az ujjlenyomathoz csak az ujjad kell, a jelszóhoz kicsit tovább kell verni az embert, ha nem akarja elmondanihogy én hogy képzelem el, arról neked fogalmad sincs
és ezek mitől félkész, alig használható megoldások? mert te nem használod őket?
és ezek nem is befolyásolják a telefon használhatóságát, ha nem kell, kikapcsolod, kész
ezzel szemben, amit írtam és azóta se válaszoltál rá, az iphone félkész alig használható antennáját viszont mindenki használta volna, ha lehetett volnaTouch-ko, te gyakoroltad a szövegértést? nem úgy néz ki..
megint olyanról beszélsz, aminek semmi köze ahhoz, amit írtam, nem is vagyok hajlandó veled foglakozni LOL -
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #317 üzenetére
hogy mégis biztonságosabb a kezelésük, mint a megszokott jelszavas megoldásokkal. A jelszavad bárki kilesheti, leolvashatja, az ujjlenyomatodat ellenben elég nehéz ellopni.
nyilván, az amit mindenhol otthagysz, azt nem könnyű megszerezni, azzal szemben ami csak a fejedben van meg, és senki nem tudja, ha nem mondod el
kilesheti, leolvashatja, kilesni elég nehéz, ha nem akarod, hogy kilessék, leolvasni meg mit tud? hogy milyen gombokat nyomtál le? sok szerencsét az 1 milliárd lehetséges kombinációhozfőleg telefonon elég nehéz lenne ezt megcsinálni
Szerinted egy biometrikus azonosítás kevésbé biztonságos, mint egy jel-, vagy pinkód?
ha olyan egyedi azonosítást használsz, amit nem lehet megszerezni csak úgy, mint pl a retina képe, akkor nyilván biztonságosabb, de egy olyan valamit, amit bárhova mész meg lehet szerezni, az egyáltalán nem biztonságosabb annál, mintha lenne egy olyan kódod, amit rajtad kívül senki sem tud és mondjuk 5 próbálkozásból nem lehet kitalálni, utána pedig már hiába is próbálkozol
nyilván azért annyira elterjedt az ujjlenyomat használata, mert kényelmesebb és biztonságosabb, mint egy jelszóMelegen remélem, hogy a való életben neked egyáltalán nincs közöd biztonságtechnológiákhoz
Használj Samsungot, csurig van félkész és alig használható megoldásokkal, amik papíron nagyon jól mutatnak, csak éppen sok értelmük nincs.
ezt már hallottuk
nem írom le megint az előző kommentem, olvasd el újra
de írj már 10 példát, ami félkész és alig használható megoldás, ha annyira csurig van vele a samsung -
persikka
csendes tag
válasz
vrgkrisztian #313 üzenetére
kérdeztem, hogy mi értelme, én nem látom értelmét, megkérdeztem, hogy mi az, ha már ez az érv, hogy miért raknak bele a telefonba látszólag értelmetlen dolgokat
mondomén:
ezzel a biztonság sokat csökken, cserébe csak kicsivel lesz gyorsabb a művelet, ezzel így még nem sok értelme van szerintem, kivéve, ha naponta 1000* kéri a jelszót az appstore, akkor már inkább van előnye az ujjlenyomatnak
-
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #291 üzenetére
nem
akkor viszont ott van, hogy miért nem fog az iphone nyerni, 10ed akkora sebességgel
tényleg nagyon szánalmas, hogy belerakták a lehetőséget, hogy ha szeretnék megnézni egy képet, akkor ne kelljen 1 percet várnom rá a 2x olyan drága telefonommal, hanem csak 6 másodpercet, a köztes időben pedig még le is írom a véleményem a képről és még azt is elküldöm, majd kicsit később megnézem, hogy az iphone-on jobb-e a kép vagy sem
ezzel az előnnyel még egy c64 is előbb megjelenítené a képetAz Apple mindig csak akkor használ fel egy technológiát, ha azt a hardver, szoftver és ezeket kiszolgáló ökoszisztéma ki is tudják használni és van értelme a dolognak.
Feature lista növelés érdekében csak a többi gyártó tömi tele a készülékét ritkán, vagy soha nem használt, esetleg félkész megoldásokkal.az apple felhasználta az akkor már több mint 50 éves technológiát, a vezeték nélküli kommunikációt, de a hardvere nem tudta felhasználni, mert nem tudtak megtervezni egy antennát, amit egyébként egy harmadéves egyetemistának is meg kellene tudni csinálni
ezzel csak a feautre listát növelték, nyugodtan kihagyhatták volna belőle ezt a félkész megoldást, eladhatták volna ipad micronakaz iphoneban pl. az ujjlenyomat-olvasónak mi értelme van, a feature lista növelésen kívül?
a biztonságot csökkenti, gyorsabb nem igazán lesz tőle a feloldásaz meg, hogy szerinted nincs értelme valaminek, az nem jelenti, hogy nincs is, és mindig jobb, ha van valami, amit ritkán használsz, mintha nincs, amikor pedig kellene
-
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #285 üzenetére
pont ezért nem járt élen az iphone a kommunikációban, teljesen zárt volt, mindent korlátozott, még azt is megszabták, hogy melyik szolgáltatót használhatod, emiatt kimaradt belőle ami máshol már alap volt
nyilván nincs értelme belerakni, ha nem tudod használni, de ők döntötték el, hogy nem fogod tudni használniha ez magyarországi tapasztalat, akkor kezdetben nálunk a 3g ugyanazt a 384 Kbps-t tudta, mint az edge, és később sem volt sokkal gyorsabb, tehát nem lehetett előnye a letöltési sebesség miatt, már ha egyáltalán elérhető volt a 3g
Magyarországon még ma is elég alacsony az átlag sebesség, kb 2000 Kbps, pedig az elméleti határ 60 Mbps lenne
ha jól tudom az iphone 1.5-2x annyiba került, mint egy n95. és a hardver is erősebb volt, ez alapján az lett volna vicces, ha nem az a gyorsabba max. elméleti határokkal számolva(384Kbps edge és 3.6 Mbps n95 hsdpa), ~500kb-os átlag weboldalmérettel már az n95 nyilvánvalóan nyerne, mivel az iphonenak 10 másodperccel tovább tart, mire egyáltalán letölti az oldalt
(és persze, minél nagyobb az oldal, annál nagyobb az n95 előnye)
-
persikka
csendes tag
válasz
Parallaxis #275 üzenetére
iPhone-on már akkor voltak ilyen megoldások, mikor az Android még nem is létezett.
az első iphoneból kihagyták a 3g-t, ami akkor már majdnem elavultnak számított és lényegében az összes telefonban alap volt, és sokáig az egyéb kommunikációs formák is korlátozva voltak, az egyéb hibákról ne is beszéljünk
ne mondd már, hogy az iphone nagyon élen járt a kommunikációban -
persikka
csendes tag
Touch-ko:
Neked komoly szövegértési problémáid vannak, vagy csak simán nem olvasod el azt amit írnak.
Ebből is fakadóan teljesen baromságokat tudsz leírni, utána meg elfelejteni mit is írtál, ha ez kiderülMásrészt te írod, hogy emberek 0 tapasztalattal írnak baromságot, miközben nyilvánvaló, hogy fogalmad sincs, mit miért úgy oldanak meg a mérnökök, ahogy azt teszik.
A világban nagyon sok dolgot sokkal magasabb minőségben is meg lehetne csinálni, mint ahogy megvan, de nem lenne aki megfizetné, ezért marad az olcsó megoldás.
Mint pl. az elektroncső-tranzisztor-mos-fet kérdése is ilyen volt korábban.
Kivéve, ha valakinek megéri a plusz pénzt a magasabb minőség, de akkor ne mondja már az olcsóra, hogy szar, ha egyszerűen annyi pénzből, olyan elvárásokkal, azt lehet megcsinálni, főleg, ha az embereknek az olcsóra van igénye.0
mérnökitapasztalattal ne írj baromságot, vagy akkor ne szólj érte. ha más is ezt tesziremélem sikerül értelmezni ezt a 6-7 mondatot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest