- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
persikka
csendes tag
a cross-platformot azért írtam, mert nekem olyan programot kellett írnom ami mindenen elfut, tehát nem használhattam ki, pl a windowsba beépített plusz dolgokat, amikkel könnyebb lett volna a dolgom, ezért nem is kellett azzal foglalkoznom, hogy min akarom futtatni
windowsnál elvileg visszafelé van kompatibilitás, mégis sokszor előfordul, hogy egy xp-re megírt program nem indul el, 7-en, vagy 7-re megírt 8-on
vagy dos-ra írt program semmin, csak doson, pedig van egy jó, egyszerű DI hálózat analizáló program amit használnék, csak dos-ra lett megírva így azzal is szenvedni kell -
Touch-ko
őstag
Az olcso kategorias sz.r telefonok koze nem tartozik a Nexus. En elsosorban a tucat samsungokra gondoltam amit a szegenyebb orszagokban vesznek. az olcso Galaxy-k es Tab-ek..
A magyar arazasrol inkabb ne is beszeljunk, mert az ugy sz.r ahogy van. Ugyanaz a telefon 200k 120.000 forintos fizetesnel, amibol mashol atlagos fizuval fel tucatnyi ugyanolyan telefont veszel. Mo-n majdnem minden dragabb mint normalisabb orszagokban. Ez sajnos igaz. Remelem egy nap majd majd a szolgaltatok is ra fognak jonni arra, hogy a draga telefonok megvasarloit nem a keszulek araval kell lehuzni, hanem olcsobban adni es akkor tobb is fogyna. Itt a forumon megannyiszor olvastam, hogy valami draga es azert nem veszik meg... Ha olcsobb lenne tobbet el tudnanak adni, sokkal nagyobb bevetelre tehetnenek szert. Ez mukodik kulfoldon egesz jol. Olcsobb, emiatt rengetegen vesznek, sokkal tobbet tudnak eladni, haszonnal, normalis csomaggal (nem 100 perc ingyen 10 text, es 1GB adatforgalom, mert ezek a csomagok viccesek)
Ezt tudjuk. A szolgaltatok sajnos nem igy gondolkodnak valami oknal fogva..
A (foleg) Samsung-nak kellett volna annyi eszenek lennie, hogy sz.r telefont nem arul, mert a vasarloik anyazni fognak es elpartolnak a markatol. Persze ha nem vennek nem arulnak. Nekem nem az olcso telefonokkal van agondom, hanem azzal, hogy a gyartok egy resze azt gondolja, hogy azert mert a telefon olcso, azert nem kell megbizhatonak lennie. Ez az ami baromira zavar. A tulaj pedig sokszor atverve erezheti magat emiatt..
Amugy a Nexus-ok egesz jok. Kivancsi leszek az uj Android L milyen lesz veluk.
-
Parallaxis
addikt
Előállítási költsége mondjuk egy 5S-nek max. 50 ezer Ft, de áruljuk 300k-ért.
Bírom az ilyen fogalom nélküli beszólásokat...
A bekerülési költség nem ugyanaz, mint az alkatrészek árának összege, aki ezt elhiszi, az nagyon nincs képben. A fejlesztési költségek (főleg, hogy az Apple nem kapja készen a szoftvert, mint a többi gyártó), a gyártás, szállítás, raktározás, bolthálózat fenntartása, a teljes ökoszisztéma kiépítése, fenntartása stb. mind, mind plusz költség.
A másik oldal meg az, hogy egyrészt nem 300 eFt az itthoni ára sem, másrészt a magas hazai árhoz a legkevésbé az Apple-nek van köze, ugyanis az áfát, vámot, Artisjust sápot és a kereskedők haszonkulcsát nem ők határozzák meg. A többi felső kategóriás készülék is ilyen magas áron kezd itthon, az más kérdés, hogy pár hét alatt elértéktelenednek.
Egy iPhone külföldön semmivel sem drágább, mint bármelyik másik hasonló kategóriás eszköz. -
Touch-ko
őstag
Ha jol ertem itt par ember logikajat, akkor a draga telefonoknak muszaly jol mukodnie. Nem fagyhat, nem akadhat (pedig Samsungnal ez megtortenik gyakran) Az olcsobb telefonok nyugodtan fagyhatnak, akadozhatnak, sot igazabol nem is kell optimalizalni mert olcso telefonok. Lehetnek lassuak, a vasarlo ugy sem szamit.
Latod, itt a kulonbseg a nezeteink kozott. Az, ha valami olcsobb, a tulaj ugyanugy elvarja, hogy normalisan mukodjon, ne fagyjon, ne akadjon es ugyanugy kellemes elmeny legyen hasznalni, mint a dragabb verziokat. Termeszetesen bizonyos feature-ok nelkul, mondjuk ne legyen ujjlenyomat-olvaso, tegyenek bele gyengebb kamerat, kisebb akksit, esetleg gyengebb minosegu muanyagbol keszitsek. De szaggatni, fagyni nem szabadna, mert az a felhasnaloi elmeny rovasara megy.. Ha a felhasznaloi elmeny sz.r akkor sz.r a telefont hasznalni. Sz.r termeket pedig nem szabad gyartani.
Eppen ezert sosem fog 20k-s sz.rt arulni az apple. Nekik fontosabb, hogy a termek legyen jo.
Ps: bocs a kesoi valaszert.
-
persikka
csendes tag
igen, tanultam 1-1 félév c-t és c++-t, de nem mélyedtem bele annyira, hogy az a kód ne legyen elvileg cross-platform
igen, korrigálok, az, hogy egyáltalán nem működne, az talán nem teljesen igaz, bár nem vagyok benne biztos, hogy pl egy note-ra optimalizált játék elindulna-e egyáltalán mondjuk egy sony sp-n
viszont biztos, hogy a kép elcsúszna, lelógna, más gondok lehetnének vele
bár lehet, hogy ezt már megoldották, korábban biztosan így volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Napelem
- Crypto Trade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest