Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
`Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal.`
-Az emberek 99.9% ezeket a telefononkat veszi. A Nexus eladasok nem eppen a legfenyesebben az Android mezonyeben.
`Most van egy Nexus 5 készülékem, ugyanúgy out of the box használom mint bárki más az iphoneját. Még egy launchert sem raktam fel rá, olyannyira beleuntam a mókolásba `
-Ennek oszinten orulok
Hasznald sokaig! Ha Androidot kellene vennem, akkor en is Nexus-t vennek az optimalizacio miatt. Ezt mashol is leirtam korabban. Tovabba az Android uj UI-e kifejezetten tetszik.
`Reméltem azért elolvasod az irományod mekkora butaság, miután leírtad
Erre a példára egész egyszerűen ráhúzhatnánk egy PC-s példát. Ha veszek egy 80ezres gépet, amin az X Y legújabb játékok full grafikán szaggatnak, akkor legyek felháborodott? `
-En elolvastam. Ha veszel egy also esetleg kozep kategorias gepet, es mondjuk a bongeszo akad rajta (nem a net sebessege miatt) esetleg a WinCommander (ha van meg ilyen) esetleg egy Word szaggatna meg a Windows Media Player. Az alap funkciok szaggatasa nem egyenlo a legujabb jatekok szaggatasaval. Ha az lapprogramok fagynak akkor igen, anyaznek! Ha pedig a Windows fagyna es emial betoltesekor, akkor visszavinnem a gepet.
Nem a jatekokrol beszeltem, mert a jatekok kulon kategoria. A kozepkategorias android telefonon sem anyaznek, ha nem menne a legujabb jatek. Akkor anyaznek, ha napi szinten lefagyna, mondjuk text-re valaszolaskor. Ezt leforditva PC-re, akkor nem anyaznek, ha a legujabb jatek szaggatna rajta. Szerintem igy mar vagod mire gondolok.`az hogy ráhúzzák 20-30 ezres telefonokra a különböző gyártók, az a fogyasztói társadalom hibája.`
-Szerintem azok hibaja akik ezeket a telefonokat elkeszitik. Szerintem a cegeknek mutatni kellene a helyes iranyt. Egy fagyos, laggos telefonnal pedig csak kiszurnak a vasarloval.. Szerinem ez nagyon szemet dolog. Foleg azoknak akik szegenyek es asporolt penzukon akarnak venni egy olcsobb modellt mert a dragabbra nincs penzuk. Erre vesznek valamit, ami nem mukodik megfeleloen. Ez a szemetseg.`Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus`
Ez ugy es akkor lenne maximalisan igaz (bar tudom mire gondolsz) ha mas telefonon nem letezne Android. Am amig az Androidos telefonok nagy tobbseget nem a Nexus adja, addig nem teljesen igy van.
Tudom mire gondolsz, az optimalizaciora. Egyszeruen a Nexus egy referencia modell.`Erre pedig csak annyit, itt látszik hogy zsigerből utálod a samut. És igen, ez a trollkodás! Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára`
Elarulom mi a bajom a Samsungokkal: Anno nekem talan az egyik elso Samsung okostelepfom megvolt. Egy Windows-os BlackJack. Nagyon szerettem, allat kis telefon volt. Volt europai variansa is. Talan Mo-n is arultak.
Tetszett a X820, U600, U900 telefonok. Gyonyoruek voltak!Amikor bemutattak az iPhone-t a ceg politikaja megvaltozott a mobil piacon. Tobbe mar nem a sajat otleteiket hasznaltak az Androidos eszkozoknel. Sikeruk nagy reszeert nem dolgoztak meg. Nem vagyok irigy, egyszeruen nem szeretem azokat akik masok nyakan masznak fel es kapaszkodnak fel mas otletei, design es egyeb dolgok ellopasaval. Ezt a strategiat a Samsung ceg mas aganal is elkovettek. Pl TV. Van egy cikk ami ezt nagyon durvan taglalja:
[link] Eleg hosszu de erdemes elolvasni!!Tapasztalataim:
Volt egy Samsung telefonom 2.3-as Androiddal 2010 elejen 2 hetre. Az hasznalhatatlan volt, egyszeruen nem tudtam megnezni rajta egy YouTube videot.
Egyik ismerosunk iPhone utan vett egy GalaxyS3-at. Megvasarlas utan hasznalta a tulszaturalt kijelzot (erre mondtak azt, hogy sokkal szebb a szine es az LCD kijelzo mennyire fako mellette).Termeszetesen egy arva szo sem esett arrol, hogy egyszeruen nem szinhu a Samsung. Csak azt irtak, hogy mennyivel szebb mint az LCD.
Szoval egy ideig megfeleloen mukodott majd jottek a hibak. Lefagyott, szagggatni kezdett, (nem rootolta, mert azt sem tudja mi az). Visszavituk a Samsung Store-ba ahol ujratelepitettek az Androidot. Ez par hetig mukodott, majd megint elkezdte ugyanazokat a hibakat.
Volt, hogy hivasnal lefagyott a telefonja. Ez eleg gaz, ha mondjuk surgos esetben akart volna elerni engem, vagy barkit...
2 honapja megunta veglet es lecserelte iPhone5S-re. Azota teljesen normalisan tudja hasznalni telefonjat. Tudni kell, hogy 3GS-rol valtott Samsungra.Baratnom iPhone4-et elvettek tole az utcan. Volt biztositasa, igy kapott egy masikat amit odaadott a szuleinek. Vettunk egy iPhone5-ot neki amire nem kotott biztositast, azt a metroban loptak ki a taskajabol.. nehany het alatt 2 iPhone-t loptak el, raboltak el tole, igy nem erezte, hogy neki feltetlenul kell egy harmadik is.
Vett egy Samsung valamit. Nemtudom a tipusat, az egyik legnagyobb Samsung Store-ban sem tudtak megmondani fejbol, amikor elvittuk, mert lefagyott, szaggatott nyelvet valtott magatol, ujraindult. Megcsinaltak, mukodott..Aztan nehany het mulva megint jottek a hibak. Barmikor le tudta fagyasztani a telefonjat amikor megkertem ot erreText fogadasakor valasz irasanal meghalt a telefon.. Keresemre miszerint szamolja hanyszor fagyott egyetlen nap, O 25 alkalmat szamolt..A Samsung Store-ban (az egyik legnagyobb a kontinensen) egyszeruen nem tudtak megmondani az okat. Mondtak, hogy ez nem normalis, es szivesen elkuldik zervizbe ami 3 hetig tarthat (ok nem szervizelnek ott) de cserekeszuleket nem tudnak adni...
Ekkor megkoszontuk, kijottunk a boltbol es atmentunk egy masikba ahol megvettuk az iPhone 5S-et, amit kb 1 honapja teljesen elegedetten hasznal..
Nem fagy, tudja hasznalni, stb.Egyik volt kollegam vett egy SGS2-t (anno mikor kijott) Ra par hettel mar alig volt rajta ezust festek mert lekopott rola es latszott a szurke muanyag keret
Eleg draga telefonrol beszelunk..
Szoval ezek a sajat tapasztalataim Samsung-gal az utobbi evekbol..Viszont vettunk egy Samsung Tab-et baratnom szuleinek es amig nem kuldtuk el, addig kiprobaltuk. Valami Tab 3 7.0 volt. Muanyag, nem volt valami jo. Nagyon orultek neki mert nem szamitottak egy ilyenre. Az apja szeretett volna egyet eleg regen. Szoval Ok nagyon orultek neki. A Tab-nal nem talaltunk semmi durva hibat, jol mukodott amig nalunk volt. Ez talan az egyetlen olyan Samsung ami normalisan mukodott.. amih nem mentunk fel a GooglePlay-be
Kicsit lassu volt (4.2.X verziot hasznalt) de netezesre teljesen jo volt. Mas kerdes, hogy baratnom az iPad Mini Retinajat sosem cserelne le semmire...Szoval ezek a dolgok miatt utalom a Samsungot. Tudom, vannak olyan telefonjaik, amik talan mukodnek... viszont ezek a sajat tapasztalataim ez az amit erzek a ceg irant. Nagyon ossze kellene szedniuk magukat, hogy ez a `Samsung elkerulesi` szokasom megvaltozzon..
Nem vagyok troll, nem jarok at Apple-oskent Samsung forumokba anyazni,inkabb masok jonnek at mas forumokbol.
A helyesirasrol annyit mentsegemre, hogy nem nagyon irok magyarul, max itt, meg 1-2 helyen. De ez legyen az en problemam. Koszi az eszrevetelt!
OMG, bocs a super hosszu kommentert.. -
Parallaxis
addikt
ugyanúgy ahogy az összes almarágó FÓRUMOZÓ tudja, mégis a sz*ros samsunghoz hasonlítgatja az almáját!
Esélytelen vagy
Nem érted, hogy az iPhone egy normál kereskedelmi termék, mint a Samsung készülékek és nem kis példányszámban árusított fejlesztői eszköz? Tetszik vagy sem, a Nexus vonal nem az átlagvásárlók készüléke, hanem a fejlesztők számára készített készülék.
-
Parallaxis
addikt
Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal.
Ezen miért is csodálkozol? 1 millió eladott készülék 99,9%-a ezekből van, nem a kis mennyiségben eladott Nexusokból.
Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus
Ez nettó butaság, a Nexus egy fejlesztői eszköz, soha nem volt tömegterméknek szánva.
Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára
Minek sorolgatna gyártókat?
Ma a mobilpiacon két gyártó van, amelyik meghatározó, az egyik az Apple, a másik a Samsung. Ennyi. -
Parallaxis
addikt
Mindent fel lehet törni.
Háát, elméletben igen..
Gyakorlatban meg hány éve nem tudják feltörni az iPhone baseband-jét (és az még egyszerű védelemmel van ellátva a Secure Enclave-hoz képest)?
De a Samsung Knox bootloaderes része is ellenáll eddig minden próbálkozásnak (a kernel szintű védelmét már sikerült megkerülni, de a bootloaderes részt nem). -
Touch-ko
őstag
Minden samsung es androidos forumba? LOL.. Keversz valakivel... A legutolso nem Apple hir amihez hozzaszoltam az uj Android UI es annal sem trollkodtam (mint ahogy altalaban Te szoktal Apple hireknel) , hanem leirtam, hogy vegre normalisan nez ki az Android is..ellenben Te a kommentedben tobbszor is valotlan dolgot allitottal.. -remelem tudod mit jelent ez a kifejezes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest