- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szelley
senior tag
válasz
Touch-ko #342 üzenetére
Engem leginkább az zavar, hogy 100-ból 99 embernek az android még mindig egyenlő a samsungokon, sonykon, lg telefonokon látottakkal. Volt galaxy s 2-m, szénné romoltam, mert tetszett a custom romok által elérhető plusz dolgok.
Most van egy Nexus 5 készülékem, ugyanúgy out of the box használom mint bárki más az iphoneját. Még egy launchert sem raktam fel rá, olyannyira beleuntam a mókolásbaAz olcsobb telefonok nyugodtan fagyhatnak, akadozhatnak, sot igazabol nem is kell optimalizalni mert olcso telefonok.
Reméltem azért elolvasod az irományod mekkora butaság, miután leírtad
Erre a példára egész egyszerűen ráhúzhatnánk egy PC-s példát. Ha veszek egy 80ezres gépet, amin az X Y legújabb játékok full grafikán szaggatnak, akkor legyek felháborodott? Nem lehetek, hisz nem arra készült! Az android a Nexus készülékekre van optimalizálva, az hogy ráhúzzák 20-30 ezres telefonokra a különböző gyártók, az a fogyasztói társadalom hibája. És igen, mivel sajnos a vásárlók jó része tájékozatlan, ezért mikor Jóska/Pista/Mariska bemegy a trémobilba és rátukmálnak egy galaxy ace-t, az a nagyon szomorú és elítélendő dolog.
Próbálom mindig megértetni másokkal, Android = Nexus !Nem fagyhat, nem akadhat (pedig Samsungnal ez megtortenik gyakran)
Erre pedig csak annyit, itt látszik hogy zsigerből utálod a samut. És igen, ez a trollkodás! Ugyanis szépen felsorolhattál volna 2-3 másik gyártót is, de nem tetted, mivel nem jelent veszélyt az imádott termékeid gyártójára
Végezetül: !!!!!! -
Bozek
nagyúr
válasz
Touch-ko #342 üzenetére
Van azért 20 ezer Ft-ért is normális eszköz, a Nexus 7 (2012) kb. ennyibe kerül Amerikában és nem fagy, nem akad (legalábbis nálam még nem fordult elő ilyen). Persze kis hazánkban ez nagyjából 3-szor annyi a hülye árképzés miatt (USD -> EUR, majd rámegy az ÁFA és a haszon).
Előállítási költsége mondjuk egy 5S-nek max. 50 ezer Ft, de áruljuk 300k-ért. Ez jó mentalitás?
Egyébként azért vannak 20 ezer Ft-os telefonok, amik fagynak és akadnak, mert megveszik az emberek. Ha nem vennék, kikopnának a piacról. Ez a fogyasztói társadalom hibája...
-
Bozek
nagyúr
válasz
Touch-ko #234 üzenetére
"Szerintem teljesen jogos, ha valaki 20K-s telefont akar, az elvarhatja, hogy a telefonja ne fagyjon, akadozzon, hanem normalisan mukodjon."
Mutass egy olyan iPhone-t, ami 20K-ért normálisan működik... Majd ha az Apple is ad ki ilyent, akkor lehet hasonlítgatni, hogy melyik a jobb...
"Gondolom az osszes iPhone zsebtolvajnak van annyi penze, hogy vasaroljon hasonlo felszereleseket, hogy iPhone-t tudjon lopni"
Egy bárdot már sokkal olcsóbban kap, amivel levágja az ujjadat.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #282 üzenetére
Rövid leszek, mert szerintem is zárhatjuk a dolgokat, már csak önismétlések vannak. Egy szóval nem mondtam soha sem, hogy az androidosok ártatlan báránykák, mint ahogy az almások sem azok.
A moderátorokkal vívott csatádról nem nagyon tudok nyilatkozni, egyrészt mert te nyilván elfogult vagy a saját irányodba, másrészt nem ismerem a másik oldal véleményét. Nagyon sok az off, a flame és a trollkodás (még egyszer hangsúlyozom: mindkét "oldal" részéről), ez engem is zavar. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #267 üzenetére
Megható az, hogy azt feltételezed, hogy magamtól írtam ilyeneket.
Nekem már csak egy kérdésem maradt: Ha szerinted ez Samsungarena, ahol a moderátorok és a cikkírók is elfogultak a Samu irányában, valamint a felhasználók közül is csak a samusok szemétkednek az Apple híreknél, akkor tulajdonképp te mit csinálsz itt?
Annyi Apple-ös oldal létezik (szifon.com, stb), ahol ellenvélemény nélkül lehetne isteníteni azt, amit szerettek. Mielőtt még félreértenéd, én nem akarlak elüldözni innen, vagy ilyesmi, csak ha tényleg így látod, akkor ez mazochizmusra utaló viselkedés, illetve széllel szemben húgyozás/hittérítés jelleget ölt. Mintha egy evolúcionista a katolikus fórumokra járna fel Darwin eszméit hirdetni. De még egyszer leszögezem, szerintem a MA-n nem ez a helyzet.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Touch-ko #266 üzenetére
Tehat a moderatorok "munkassagarol" is lehetne vitatkozni. Ezzel meg tucatnyi felhasznalo ugyanigy van..
Azt tapasztaltam, hogy akik nem tudnak normálisan érvelni, azok szoktak kvázi egy csoport nevében beszélni, egy nem létező csoport erejét látszólag maguk mögé gyűjtve érvényre juttatni a mondandójukat.
Tucatnyi, hát hogyne. -
törölt tag
válasz
Touch-ko #269 üzenetére
Hogy mit gyárt, az a hálózati csatlakozás szempontjából lényegtelen, mert csak IP -k vannak, portok, meg protokollok. Nem tudom, hogy figyelted -e, amit írtam. Hogy Androidos eszközről milyen eszközökre (platformokra) tudok küldeni, közvetlenül két eszköz között. Gyakorlatilag bármelyikre. Ezt sztem tudnia kéne egy Iphone -nak is. Ezért kérdeztem, hogy ha a droidomon létrehozok egy FTP szervert, meg egy hotspotot, akkor lesz egy 192.168.xxx.xxx:2121 IP:porton levő szerver. Tudok ehhez csatlakozni Iphone -nal (JB nélkül), tallózni a tartalmat és átmásolni fájlt, vagy könyvtárt? Esetleg ugyanez fordítva? Hogy az Iphone lenne az FTP szerver, amihez Androiddal csatlakoznék. Nem Gdrive, nem Itunes, hanem közvetlenül a két eszköz kapcsolódna egymáshoz. Ez volt a kérdés.
-
cdr74ke
csendes tag
válasz
Touch-ko #248 üzenetére
"Kicsit olyan szaga van az egesznek, hogy a tucatnyi pozitivumrol szot sem ejtettel, ellenben az egyetlen kritizalt dologra sikerult reagalnid.. Kicsit olyan ez, mintha csak a rosszat, a hibat keresned mindenben.. Eleg negativ dolog ez.."
Mit nem értesz azon, hogy
1 az iphone-ról semmit nem mondtam, se jót, se rosszat
2 leírtam, hogy miről szól a cikk amit küldtél, mert erről van szó benne és nem értem, hogy miért küldted, nem kerestem semmiben a rosszat...a többi nem is érdekel, mást írsz, mint amit utána pár óra múlva mondasz, hogy mit írtál
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #250 üzenetére
Bocs, nem gondoltam, hogy ilyen mélyről indulunk! Az enyém sem volt rosszabb szójáték, mint a Tied! Vagy rögtön padlóra kerülsz, ahogy egy kis tréfa megérint? Nem az én angolommal van a gond, hanem a Te humorérzékeddel. Egyébként nem csak "trollkodtam", hanem kérdeztem is. Szakmait. Csak hát...
-
cdr74ke
csendes tag
válasz
Touch-ko #234 üzenetére
akkor megpróbálok egyszerűbben írni
"Ha szamodra nem egyertelmu, hogy a felmeres szerint az iPhone vasarlok elegedettebbek, mint a konkurens ceg termekeit hasznalok":
"az első hsz-ben amire reagáltam konkrétan azt írtad, hogy Koreában jobban szeretik az ipone-t mint az androidot ami így nem igaz, mit mondtam, nem szeretik jobban, mivel ~85% androidot vesz
ha azt írtad volna, hogy a koreai iphone felhasználók elégedettebbek a telefonjukkal, mint a koreai androidosok, akkor nem is írtam volna semmit, azt mint már írtam, elhiszem...""majd ezutan a desing-ba kotsz bele":
"Az első linkben([link]) kb annyi van, hogy az s5(Samsung SM-G900F ) design talán nem lett valami jó és csak 61 pontot kapott a 100ból.."
"semmit nem mondtam az iphone designról, sőt, egyáltalán semmit nem beszéltem designról, csak leírtam, hogy mi van a cikkben amit küldtél"
egyszerűen nem értettem miért küldted ezt a linket, főleg, hogy továbbra sem a felhasználói elégedettség miatt kommentáltam"es roman vizes peldakat irsz":
sajnálom, ha nem érted a példa lényegét..."- A kepet amit feltoltottem az iPhone userek mindenben jobbnak tunt a megkerdezettek alapjan.. Ugy lett volna fair, ha azt is leirod
":
nem beszéltem ezzel kapcsolatban semmiről, mint mondtam, leírtam, hogy mi volt az első linkben, nem értem miért kellene erről beszélnem, méginkább, hogy az iphone-ról nem írtam semmit, a samsungról pedig negatív dolog volt amit írtam.."Ha pedig a statisztikat ugy forgatod, hogy a 88%-bol lesz 15% (szerinted), akkor meg vegkepp nincs mirol beszelnunk.."
én erről beszéltem: [link]
"Mint mondtam, nem szeretik jobban az iphone-t a koreaiak, mivel nem vesznek iphone-t a koreaiak, csak kb 15%"
"És mondtam, elhiszem, hogy az "iphone"-nal (amibe hány típust vesznek bele, 5öt?) az a 15% nagyon elégedett..."Szerintem egy 20K-s telefonnak is kellene normalisan mukodnie.. (termeszetesen kevesebb feature-rel) de a lenyeg az lenne, hogy az olcso telefonok is normalisan mukodjenek. Ellenben ezekrol melyen hallgat a gyarto. A fagyogato telefonokrol, amit (szemelyes tapasztalat) a Samsung Store-ban az elado (ottani Genius) fel sem ismert
Szerintem teljesen jogos, ha valaki 20K-s telefont akar, az elvarhatja, hogy a telefonja ne fagyjon, akadozzon, hanem normalisan mukodjon. Vagy esetleg az olcso termekeknek egybol sz.rnak kell lennie?
nos, van olyan 20k-s telefon, ami teljesen hibátlanul működik, csak az sajnos telefonáláson és sms-en kívül semmire nem jó
ennyi pénzért amit a felhasználó elvár, hogy 80-90%-ban annyit tudjon, mint egy 200k-s(mivel 80-90%-a "feature"-öknek szoftveres) nem lehet teljesíteni, ha lehetne, már megcsinálták volna
ami ahhoz kell, hogy jó is legyen, és benne is legyen az drágább, ilyen egyszerűha pedig a samsung nem csinálná meg az olcsón szart, megcsinálná más, nem sokkal ezelőtt még erre épült kína gazdasága...
lehetne, hogy a samsung is vállalja, hogy minden telefonja hiba mentes legyen, csak akkor mondjuk 50 ezerről indulnának, és jönne más a helyére 20 ezerért szarraltovábbá ezek az érvek továbbra sem adnak okot arra, hogy 20 ezres telefonokat hasonlítson bárki össze 250 ezres telefonokkal
"Szerintem az olcsobb kategorias telefonok a tablazatban nincsennek benne, mert nehol a Samsung megkozelitette az Apple-t. Ha az olcsobb telefonok is benne lettek volna meg nagyobb lett volna a kulonbseg."
megkerestem neked az eredeti képet: [link]
삼성 갤럭시, azaz samsung galaxy család, ami pedig [Samsung Galaxy család wiki] magában foglalja a high-end devicetól a low-end deviceig a samsung sok telefonját, tehát "az olcsobb kategorias telefonok" is lehetnek benne bőven"-Ha jol emlekszem az utolso 6 honap telefon vasarlokat kerdeztek meg. August-march idotartamban mar nem arultak sima 4-et se korabbi modelleket sem."
rendben, akkor nem 5, csak 3 telefont vettek bele, amik újabbak, ez csak nekem jó, nem mondhatod, hogy a régiek miatt csak 90%, pedig ha csak 3 lenne benne, akkor 98% lenne
Viszont, ahogy írtam, a galaxy család nem 3db új áron 250 ezer forintos telefonból áll, hanem low-endtől high-endig sok telefonból."-En meg arrol, hogy az uj Phone tulajok jobban szeretik az iPhone-jaikat, mint a Samsung tulajok, mert elegedettebbek."
egyáltalán nem ezt írtad:
"Masik cikk arrol beszelt, hogy Del-Koreaban az iPhone-t jobban szeretik a koreaiak, mig a MA (es tobb sajto) cikkeben ennek az ellenkezojet irjak koreai forrasok."
az, hogy utólag mit írsz hozzá, az más dolog, így ebben a megfogalmazásban az egész koreai piacról beszélsz, ami egyáltalán nem igaz azzal a 14%-al, mivel kb 60% nem samsungot vesz."Egyertelmuen Koreaban tobb Samsung fogy mint iPhone.. Nem errol szol a vita."
pedig pont ezt írtam le a legelső hsz-emben:
"Én mindennap nap beszélek koreaiakkal, sok ismerősöm van ott, sok emberrel beszéltem az elmúlt 1.5 évben, eddig egy emberrel nem találkoztam akinek nem samsung volt.. Még a 150 centis csajok is note-tal rohangálnak"
te olyanról kezdtél el nekem beszélni, amiről egy szót nem szóltam
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #235 üzenetére
Te lehet, hogy nem jársz át, de több Apple-fan meg igen, ott is sűrűn kell takarítani. Azt próbálom megértetni, hogy nem csak androidos hittérítők vannak, hanem legalább ugyanannyi almás is (ez az írásodból nem így jön le, mintha csak az androidosok trollkodnának - pedig dehogy). Egyiket sem szeretem. Értem én, hogy valaki imádja a kütyüjét és tényleg jó a cucc, de felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja dönteni, hogy mit vegyen/használjon. Ha meg rosszul döntött, legközelebb máshogy fog.
Ilyet Androidos forumban szerintem nem latni
Ó, dehogynem... Ha jól emlékszem az S5 bejelentésénél töröltek rengeteg hsz-t.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #232 üzenetére
A haszon nagy részét az Apple teszi zsebre valóban, hisz ők dolgoznak a legnagyobb árréssel.
A ket ceg kulonbozo strategiat folytat es eladott termekszamban az iPhone all jobban.
Ezt nem igazán értem, a Samsung sokkal több telefont ad el.
tervezzuk Apple reszveny vasarlasat, szoval erdekel..
Hát hajrá, bár szerintem a csúcson már túl van a részvények árfolyama, de nem vagyok bróker, vagy tőzsdeelemző.
Az osztalékok mondjuk korrektnek tűntek.
Olvass el nehany kommentet, akik idejarnak es hirdetik, hogy az Android, Samsung, HTC, stb mennyivel jobb, mint az Apple. Ok a hitteritok.
Na most akkor akik ezt az Apple oldaláról csinálják (lagdroid, stb.), azok nem hittérítők, akik az Android felől, azok igen?
A MA-s kommenteken mar nem csodalkozom, vannak akik ZERO tapasztalattal ontjak a baromsagokat Apple topicoknal..
Szintén, fordítva is igaz ez sokakra.
-
cdr74ke
csendes tag
válasz
Touch-ko #225 üzenetére
olvasd el még egyszer, hogy mit írtam, mert:
mert az első hsz-ben amire reagáltam konkrétan azt írtad, hogy Koreában jobban szeretik az ipone-t mint az androidot ami így nem igaz, mit mondtam, nem szeretik jobban, mivel ~85% androidot vesz
ha azt írtad volna, hogy a koreai iphone felhasználók elégedettebbek a telefonjukkal, mint a koreai androidosok, akkor nem is írtam volna semmit, azt mit már írtam, elhiszem...
de "Masik cikk arrol beszelt, hogy Del-Koreaban az iPhone-t jobban szeretik a koreaiak" ebből azt következik, hogy szeretik->népszerűbb, és ha te ezt nem így gondoltad volna, akkor azt írod, hogy arra gondoltál, hogy jobban meg vannak elégedve az iphone vásárlók, mint az androidé
ezzel szemben te azt írtad, hogy a barátaid igen is iphone-t használnak, a note pedig használhatatlan a mérete miatt
igaz, hogy a barátaid összességében mit használnak, abban semmi releváns nincs a koreai felhasználók szempontjából , kivéve azt a 2 koreai ismerősöd...
de amit mondtam, hogy Koreában főleg note-ot vesznek, az a statisztikákból is jól látszik, hogy úgy van, mivel az van olyan méretbena román vizes példában nem az ár a lényeg, hanem hogy 10 ezer ember alapján nem mondhatod, hogy 10 millió szereti... egyébként pedig nyilván az import víz drágább, mint a helyi
semmit nem mondtam az iphone designról, sőt, egyáltalán semmit nem beszéltem designról, csak leírtam, hogy mi van a cikkben amit küldtél
nem a magyar árat hoztam fel, szerinted miért 원-t írtam? Koreában annyi az ára
nyilván, akinek sima iphone 4 van még, azt meg sem kérdezték...
nem mondtam, hogy 15% elégedett, a összes telefont vásárlók 15%-a elégedett azzal amit vett (iphone)
egy 20 ezres telefontól egyszerűen nem várhatod el, hogy versenyezzen egy 250 ezressel, nem arra csinálták, mi ebben a gond? attól még használható, de nem véletlen 20 ezer az ára..
és te honnan tudod, hogy csak 4S, 5C, 5S felhasználókat kérdezték?
az van odaírva, hogy samsung, ebbe beletartozik az összes létező telefonjuk...egyébként láttam, "HITTERITO meg a FANATIKUS" rám is vonatkozik, csak azt mondd már meg, hogy hol írtam én, hogy az iphone bármiben rosszabb, mint az android?
én még mindig csak annyiról beszélek, hogy Koreában nem az iphone-t szeretik jobban, hanem az androidot(leginkább a samsungot)
semmit nem beszéltem arról, hogy melyik a jobbolvasd el, hogy mit írtam, mert, ha nem arra válaszolsz, akkor nincs értelme beszélni...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #223 üzenetére
Oké, legyen nagyon jó az iPhone, meg legyen vele mindenki elégedett, csak ezt a játékot árbevételre játsszák - abban meg Koreában sehol nincs az Apple, akárhogy is forgatod a szavakat. Lehet, hogy jobb termékei vannak a Samunál, de ez nem látszik az eladásokban. Igen, a Samu hazai pályáján, de pl. az USÁ-ban közel sem ennyire vezet az Apple a Samsung előtt. Lehet mondani, hogy sok termékük van, amivel lefedik az egész piacot ár tekintetében, de te magad írod, hogy máshol nem olyan drága az iPhone sem (előfizetéssel meg pláne). De kár ezen lovagolni, teljesen tökmindegy, ki mennyit ad el (a részvényeseknek nem, de itt szerintem egyikünk sem az). Mindkét cég él és virul, legalább van választási lehetőség. Engem aztán teljesen hidegen hagy, hogy melyik cég mit ér el, csak a hittérítést meg a durva fanatizmust nem kedvelem.
Sztereotípia ügyben én egy szóval nem mondtam senkire sem, hogy megfelel a sztereotípiának (a családodra meg végképp nem), csak nálunk, Magyarországon ez a felfogás dívik. Így sajnos figyelembe kell venni ezt is, amikor az ember rácsodálkozik a MA-s fórumhozzászólásokra.
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #206 üzenetére
Köszi az infót!
Ebből a listából engem az a file sharing érdekel. Ha jól értem, akkor ez még nem minden eszköz között működik? Tehát mondjuk csinálok a droidon egy FTP szervert és egy hotspotot, akkor ahhoz a haverom, IP cím alapján tudna csatlakozni a szűz Iphone -jával (5S) és a szerveren tallózva áthúzni fájlokat? Esetleg visszafelé? Tehát én csatlakoznék a Ő telójához, akkor böngészhetném a tartalmát úgy, mint egy PC -s megosztásét? Természetesen nem rendszerfájlokra gondoltam.Parallaxis:
Ezzel azt akarod mondani, hogy egy garis, JB -s Iphone -t beviszek egy szervízbe valamilyen szoftveres hibával és szó nélkül, ingyen meggyógyítják?
Az az igazság, hogy nem is figyeltem, hogy eltűntették -e ezeket a szoftvereket a boltból. A Play -nek tulképp csak kényelmi és biztonsági szerepe van Androidon, de semmilyen függőségi viszonyt nem jelent. Onnan telepítek alkalmazást, ahonnan akarok. Sőt, akár írhatok is magamnak. Persze root nélkül is. A garit meg nem az Android adja, hanem a gyártó, vagy a forgalmazó. Ha fontos a root+gari, akkor olyan készüléket kell venni, amelyiknek a gyártójánál ez adott. Van egy pár, akár itthon is.
Én sem szeretnék az angolszász jogrendszerbe belemélyedni, de úgy tudtam, hogy ezeket a szabályokat 5 évente felülvizsgálják és a legutóbbi ilyennél úgy döntöttek, hogy a JB jogellenes. Ha nem így van, akkor elnézést!
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #210 üzenetére
Nagyon szép ez a sok táblázat, de az elégedettség mégsem hozhat annyi vevőt nekik, mert a market share-nél 60-14 az arány a Samu javára. Ja és ez már az installált eszközöket nézi, tehát nem a negyedéves eladásokat.
#207: Én mindenféle topikba járok és a Samu is kapja rendesen az ívet. Az ő vásárlóik is le vannak birkázva, tejfölösdoboz-tulajozva, nyomizva, idiótázva stb. Kár, hogy régebben nem voltam itt aktív, mengéztem volna, hogy mi ment a Nokia egyeduralmánál. Mindig azt kell utálni, amelyik jól megy. Bár a HTC meg a BB is kapja itt a gyalázásokat, szóval a márka majdnem mindegy.
Azt viszont meg kell értened, hogy nálunk, Magyarországon sajnos az iPhone is beleesett a BMW-szindrómába, azaz sok, tényleg "furcsa" embernél lehet látni ilyen eszközt, ami befolyásolja a megítélését. Ugye a BMW nálunk a maffiózó, kopasz vállalkozóval szinoníma, míg az iPhone a hipster, anyuci 50 kg-os kisfia hülyegyerekkel. Ezért van itt ennyi indulat részben.
-
cdr74ke
csendes tag
válasz
Touch-ko #189 üzenetére
Nem, te konkrétan azt írtad, hogy a koreaiak jobban szeretik az iphone-t. Ez így biztosan nem igaz, mivel majdnem 50% még csak nem is gondolkodik olyan méretben ahol az iphone van.
Nyilván az a 10% aki iphone-t vesz 250 ezerért abból 90% meg lesz vele elégedve, de aki androidot vesz, mindegy milyet abban nem csak a legjobbak lesznek benne, hanem már a 20 ezres telefonok is, nyilván az átlag lejjebb megy..
A százalékos arányt én tudom, valamint tapasztaltam is, ezért mondtam, hogy amire hivatkozol, hogy a cikkek szerint a koreaiak jobban szeretik az iphone-t, az nem igaz, mivel nagyrészt már az első döntésnél kiesik a 4"-os iphone, mivel nem ezt a méretet szeretik.
És, ha Koreáról beszélünk, akkor ne vegyük már bele a többi ázsiait..
Mondjuk a kínai barátomnak az iphone-ja pár hónaposan elkezdett fantom érintéseket érzékelni, bevitte a szervizbe, és azt mondták neki, hogy sajnos nem mainland china-ban vette, hanem kb 2 km-rel arrébb hong kongban, ezért nem csinálják megMásnap vett egy sony-t
Mindegy, maradjunk Koreánál, ott biztosan jobban szeretik a samsungot mint márkát.
"Brand-re lebontva az Apple toronymagasan vezet Koreaban.."
ezt pedig elég nagy hülyeség, a samsung-ra épül kb az egész ország, hogy vezetne már az apple
a samsung nem csak a technológiában van jelen Koreában, de az oktatástól kezdve a biztosításon át a bankokig mindenben ott van, szerintem nincs olyan ágazat amiben nincs benne a samsungaz apple ehhez képest mit ad mint brand? semmit...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #196 üzenetére
Egyet mondok csak példának: Stanley-B. Minden második hírnél megjelenik Shamesungozn, Samesungozni, stb stb. De már azt is annyiszor elmondtam, hogy a hülyeség márka-, nem- és korfüggetlen.
Az Apple meg a hajára kenheti a vásárlói elégedettséget Koreában, ha negyed annyi telefont se adnak el, mint a Samu.
-
catroot
veterán
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #195 üzenetére
Bocs, rosszul írtam, de sztem ebbe kár belekötni, mert a lényegen nem változtat. Börtönből szabadulást jelent és ez sztem nagyon találó a rendszerre. Androidon a root legfeljebb garivesztéssel jár (ez gyártófüggő). De a hivatalos szoftverbótból ugyanúgy letölthetők, megvásárolhatók a root jogosultságot igénylő alkalmazások. Ha jól tudom, csak annyi a megkötés, hogy fel kell tűntetni ezt a kritériumot.
Ezzel szemben a Jailbreak azért is találó, mert ha jól tudom, akkor hazájában bűncselekmény. Legalábbis ebben az "ötéves tervben". Ennyit arról, hogy mennyivel szabadabb lett a rendszer az utóbbi időkben. Egyébként Te mit tartasz fontos "mérföldköveknek" az általad említett, szabadság -úton? Mi változott, miben lett engedékenyebb az Apple? -
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #190 üzenetére
Valami dumb androidos vagy Apple hater mindig leirja, hogy az Android/Samsung/HTC/Moto/Nokia/Sony etc... mindenben jobb, majd ezt orakon at bizonygatjak, hogy az Apple mennyivel lassabb, csunyabb, gyengebb, stb.. Mit akartok bebizonyitani????
Ez így igaz, de sajnos az is, hogy ha az Apple szót kicseréled Samsungra, akkor is igaz marad...
Brand-re lebontva az Apple toronymagasan vezet Koreaban..
Őőő, pardon? (Ja és ebben a tabletek is benne vannak, amiben nyilván sokkal erősebb az Apple, mint telefonban)
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #190 üzenetére
Azért nem kell mindent az Android és az "Androidosok" számlájára írni. Pl. Androidon a rendszergazdai jogosultság megszerzését azért hívják "rootolásnak", mert Linux rendszerekben root a neve a legalsó (gyökér) könyvtárszintnek és a kifejezés az ehhez való hozzáférésre utal.
De Szifonon a hasonló jogosultság megszerzését miért pont Jailbrake -nek hívják? Vajon mire utal ez a kifejezés és ezt az "Androidosok" találták ki gúnyból, vagy....? -
cdr74ke
csendes tag
válasz
Touch-ko #161 üzenetére
A cikk nem beszél Koreáról, nem tudom, miért mutatná az ellenkezőjét annak,amit én mondtam..
És abból amit írtál gondolom, hogy a te ismerőseid se koreaiak, hogy beleszámítsanak ebbe...
Koreában, pont hogy a nagyobb telefonokat szeretik, több mint 40% 5" felett vesz, tehát több mint 40% nem is fog 4"-os iphone-on gondolkodni -
NGA
addikt
válasz
Touch-ko #163 üzenetére
Sorbanállás és sorbanállás között is van különbség. Amikor a fanatikus azért áll sorba, hogy az elsők között legyen aki birtokolja azt a tárgyat, az a szememben más, mint amikor valaki a boltban vár a sorára a pénztárnál, vagy a példádnál maradva a reptéren.
Az első esetben van egy nagyon erős motiváció, azaz hogy beletartozz abba a csoportba, akik elsőként birtokolják az adott tárgyat. Sokszor látni ezt, nem csak ilyen esetekben, hanem pl áruháznyitáskor, amikor az emberek ott ácsorognak órákig, hogy olcsóbban, vagy elsőként megvehessenek valamit. (aztán látni azt is, hogy a sorban barátként beszélgető emberek ahogy bejutottak, állatként tapossák le a másikat). Ahhoz, hogy valaki csatlakozzon ehhez, nagyon erős birtoklási vágy kell.
Volt egy vicces történet, hogy a Star Wars valamelyik kiadására tömeg gyűlt össze éjfélre, és ott álltak sorba a dvd lemezekért. Mikor megvette, hazaindult pestről szegedre. Igaz reggel megvehette volna szegeden is, de neki az volt a fontos, hogy ahhoz a csoporthoz tartozzon, akik ott, akkor vették meg.
-
Freiherr
őstag
válasz
Touch-ko #140 üzenetére
Tipikus példája annak,mikor valaki nemhogy a cikket,de még csak az alcímet se olvassa el,csak a nagybetűs címet.
Akkor összefogalom neked:egy regionális piac Apple felhasználóinak 1/4-e,tehát a kisebbik szegmens váltott S5-re,pusztán a kijelzőméret okán,mert megunták az egérmozit,ezek egy része valószínűleg vissza is fog térni,ha kijön a 6.Ha te bármit is kiolvastál volna a cikkből a rendszerre vonatkozóan(amit el sem olvastál),akkor idézheted is,máskülönben kár bebüfögni a hülyeséget,aminek köze nincs a cikkhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Aurát vált a Vivo V60
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest