Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erre még azt mondom hogy nem annyira gáz,aranyból van,de legalább valahogy kinéz.
De ez a Lují Vottyon tok egy borzalom!
Dubaiban 5500 dodó egy arany iPhone,az LV-ből meg egy krokodilbőr TOK kerül ennyibe,ami mellesleg egy emberiség ellen elkövetett dizájnmerénylet.Részegen,félkézzel,egy EF4-es tornádó tölcsérében szebbet rajzolok!
De tudom mi a baj!Nem vagyok elég gazdag és elég sznob ahhoz hogy tudjak értékelni egy ilyen divatos csodát. -
sigma13
csendes tag
Sziasztok!
Megoldást keresek egy problémára és lehet, hogy itt már valaki belefutott/megoldotta. Adott egy iPhone 7 és olyan videókat kellene megnézzek rajta, melyek az alap lejátszó képességeit meghaladják (4K-100Mb/s).
Letöltöttem az OPLayert és simán elbánik vele.
Abban az esetben mi van, ha csak a telefonom van nálam és egy Lightning-SD kártya olvasó, illetve a kártya a videókkal? Csak a gyári lejátszóm fogja látni a videókat, vagy valamilyen módon be tudom játszani az OPlayerbe?Köszi
-
domerator
veterán
Na felraktam a dbrand fóliát... nem az igazi...
Sajna ilyen mindenhol gömbölyded telefonra nem igazán sikerül szerintem házilag fóliát tenni, marad a nillkin tokTudom, kicsit jobban melegithettem volna a fóliát, lejjebb is sikerült rakni vagy 2-3 tizeddel, de akkor sem az igazi.
Ez egy próba volt, a másik fólia (a kameranal passzentos) ha kell valakinek akkor övé lehet egy ezresért mondjuk
-
zolax
tag
Használtok okosórát, okoskarkötőt? Érdekelne a véleményetek...
Nemrég vettem egy xiaomi band2-t a feleségemnek és magamnak, de nagyon meríti az akksit mind a kettőnknek. Neki egy 5s van, nekem egy i7. Nem tudom hogy a hozzá telepített mi fit program vagy a folyamatos BT kapcsolat miatt, de a telefon kb óránként 10%-ot merül amióta megvan. Az a furcsa hogy a karkötő viszont alig merül, 2 nap alatt ment le 4%-ot... valami szoftveres bug lehet? -
válasz
B-L-A-C-K #6972 üzenetére
Biztos felszedi, ezért nem is én rendeltem ilyet. Marad a tok, amit könnyen le lehet szedni, hogy a por és más kosztól meg tudjam tisztítani gyakran.
Normális esetben vettem volna egy Zagg/ultimate shield/Dbrand cuccost, de amit itt olvastam, félek,hogy leszedésnél gondok lennének.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Ed Parker #6950 üzenetére
Nagyon tévedsz ,mert kiváló minőséget tud kreálni az apple által fejlesztett m4a ,original lemezeket lehet szépen felpakolgatni a készülékre.
Imádom a zenét és többek között zenével is foglalkozom...
Az iPhone kezdetek óta minőségi eszköz zenehallgatásra ,zenészek tömege rajta teszteli a műveit az egész világon....Manapság már senki nem vesz zene CD-t a boltban ,én viszont az utóbbi időkben nagyon rá kattantam és próbálom beszerezni a régi kedvenceket.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
icecave #6966 üzenetére
Van most itthon egy Bose QC35 ami vezetéken gyengébb mint bt-on.
Ami csak azért érdekes, mert magához az aktív zajszűréshez be kell kapcsolni és offline nem nyújtja ugyanazt,a digitális hangjavító teknika nélkül.
De pl a beats studio wireless jobb dróton.Sztem ez a Griffin cucc egy felesleges plussz, nézz körül minőségi vez.nélküli fejhallgatók között, azzal jobb hangot kapsz. Egy Sennheiser, AKG, jó választás lehet, esetleg Sony, Beats vagy Bose.
-
válasz
Ed Parker #6964 üzenetére
Azért nagyjából tisztában vagyok az iPhone korlátaival, asztali gépen Xonar DS-ről nyomom OPA műv. erősítővel, egy Magnat LZR-580 és egy Takstar PRo 80 alapú Hyperx fejessel. Ez messze nem a csúcs, de nekem ennyi bőven elég. Viszont ez már nagyon off, bocsánat.
"A vezetékes jel továbbítás egyértelműen jobb mint a vezeték nélküli, ebben semmi vita."
Erre vagyok kíváncsi, hogy a romlás milyen mértékű. Ugyanazt a fülhallgatót használva pl. egyből a telefonba dugva, egy egy ilyen bluetooth megoldásba rakva: Griffin iTrip Bluetooth
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
icecave #6956 üzenetére
Ebben igazat adok neked, hogy egy jobb fülhallgató nagymértékben befolyásolja a végeredményt,de.
Most képzeld el azt, ha ettől is oda meg vissza vagy, mert ahogy mondod ég és föld a különbség
Mit mondanál akkor ha egy valóban komoly láncba dugnád ezt a fülest?
Na akkor lenne meglepi és rögtön értenéd, hogy egy 9$-os végfelhasználói áron értékesített lightning jack dac nem váltja meg a világot.
Értsd ezalatt, még akkor is jobb hangot kapsz, ha a telefont vagy ipadet egy dock-ba rakod és azt kötöd egy külső DAC-ba vagy fejhallgató erősítőbe.Mondjuk úgy, hogy azért az általad említett béna DAC-ból is szeretném kihozni a maximumot. Ha tényleg az volna a szűk keresztmetszet, mindegy, milyen füles lenne rákötve, csak a hang karakterében volna különbség, minőségében nem.
Egy lánc mindig annyira erős amilyen a leggyengébb láncszem.
A te esetedben nem a dac volt a szűk keresztmetszet, hanem a hoki fülhallgató, de onnantól hogy azt kimaxoltad, a dac lesz a következő.A vezetékes jel továbbítás egyértelműen jobb mint a vezeték nélküli, ebben semmi vita.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
icecave #6952 üzenetére
Nincs baj a 320kbps-el nekem is rengeteg zeném van ilyen felbontásban telefonon, asszem most 119gb, a minőségi zene meg legalább 800kbps flac és fölötte a szerveren.
A sima Bluetooth valóban nem a legjobb átviteli szabvány, az aptX jobb lenne, de ugye azt az iPhone nem támogatja.Engem telefonon sokkal jobban érdekel hogy ne kelljen drótokkal szarakodni, pl futásnál vagy konditeremben, mint hogy apróságokra figyeljek, pláne MP3-ban.
Ott az edzésre figyelek és nem a zenére koncentrálok. -
válasz
Ed Parker #6953 üzenetére
"Tehetsz te mögé bármilyen fülest, ez első akadály a filléres dac, ami a digi jelet analóg-gá alakítja."
Értem én, de akkor ilyen alapon tényleg bármilyen szir-szar fülest rátehetnék, mégis ég és föld különbség van egy említett Marley hulladék és egy RHA MA600i között, amit még én is, mint amatőr zenehallgató is jelentős mértékben érzékelek. Akkor hogy is van ez?
Mondjuk úgy, hogy azért az általad említett béna DAC-ból is szeretném kihozni a maximumot. Ha tényleg az volna a szűk keresztmetszet, mindegy, milyen füles lenne rákötve, csak a hang karakterében volna különbség, minőségében nem.
Továbbra is az a kérdés, hogy van-e hallgató minőség/hangszín romlás a bluetooth-on kiküldött jelben vezetékeshez képest.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Ed Parker #6953 üzenetére
Ennek nem néztem utána de honnan tudod pár dollár? Szerintem ha veszel egy 50-100 ezres mp3 lejátszót az se tud többet. De persze ha valaki onnan közelíti meg hogy minőségben akar zenét hallgatni akkor oda már egy komoly stereo rendszer kell, vagy egy komoly erősítő egy komoly fejhallgatóval. Viszont szerintem egy iPhone is alkalmas jó zenehallgatáshoz, és én már próbáltam ismerősöm komoly fülesével, abszolút nem volt rossz.
iPhone-hoz persze kevés a fejes, de én fülesről beszéltem ebben az esetben.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #6951 üzenetére
Én egy szóval nem mondtam hogy nem alkalmas, csak azt hogy ne beszéljünk minőségről.
A kettő dolog nagyon nem mindegy.
Tehetsz te mögé bármilyen fülest, ez első akadály a filléres dac, ami a digi jelet analóg-gá alakítja.
A másik meg hogy attól mert ez egy 250k-s telefon, a zenei része attól még pár dollár, csodák nincsenek.
Ha meg valóban jó fejest raksz mögé, azt meg sem tudja hajtani, többel is próbáltam, a legjobb egy beyer t1-es volt, de volt rajta hd800 is. -
válasz
Ed Parker #6950 üzenetére
320 kbps zenét hallgatok, ami nem a legjobb ez tény, de nem mindegy, hogy egy mondjuk Marley in-ear-t vagy egy RHA M600-at hallgatok. Viszont, ha már van utóbbim, és a bluetooth ront rajta, akkor inkább maradok átalakítón. Ugyanis, ha ilyen szinten is hallható a minőségromlás, akkor nem erőlködnék a bluetooth megoldással.
A lényeg annyi, hogy attól, hogy "csak" a 320-as Mp3-at hallgatom, még simán lehetnek nagyon is hallható különbségek a zenehallgatás megoldásán belül (vezetékes vs. bluetooth). Ha a Marley-t bluetoothon vesszük a szar kategóriának, az rha-t vezetékessel a legjobbnak, akkor ha az rha bluetooth-on a kettő között van félúton és nem a legjobb alatt kicsivel, inkább maradok az átalakítós megoldásnál.
Ejj, csodálatos megfogalmazású hozzászólás lett.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
icecave #6942 üzenetére
Most nem azért, de egy iPhone, mint zenelejátszó, ahol a legtöbb ember MP3-at hallgat, nem tudom mennyire célszerű minőségről beszélni?
Tudom hogy lehet Apple losless zenét is pakolni rá, de ettől az még ugyanolyan trágya marad
Ha minőségi zenét akarsz hallgatni, azt ne a telefonon keresztül tedd, erre vannak sokkal jobb források. -
válasz
domerator #6948 üzenetére
Én is ilyet rendeltem - mert meg vagyok elégedve, minden telefonomon volt ilyen típusú tok- hétfőn lesz itt, viszont szürkében, mert az átlátszó alig pár hónap alatt olyan szépen besárgul, hogy csak na. Gondolom a szürke is, csak azon nem annyira szembetűnő, mint a teljesen átlátszón.
-
csabiks
senior tag
-
Viper26
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
Ki / milyen tokot javasol a telefonra?
-
válasz
Viper26 #6936 üzenetére
Nekem is 6S Plus backupja ment rá. Hülyén néz ki, de mindegy, maximum benevezek egy fekete színűre, ha más megoldás nem lesz, de a gyárti nem fogom használni, illetve csak ezért lightning csatlakozóst nem fogok venni. Nem egy olcsó kategóriás az M600i, nem akarok lemondani róla.
-
pallacko
tag
Sziasztok
Használ valaki vezeték nélküli töltőt iPone 7 hez?
Valakinek tapasztalat?
Esetleg valami olcsóbb megoldás?
Köszönöm -
-
válasz
Viper26 #6929 üzenetére
Én is néztem teszteket erről, nincs hallható különbség. 6S-hez képest 7-nek a hangszine más. Én is RHA M600i-vel használom, jól szól, csak hülyén néz ki, ami zavarja a szemem: [link]
Néztem ilyen adaptert, de ez csak a hangot viszi, kontrol gombokból semmi sem működne
"Only support listening to music, does not support control on the earphone or phone; also does not support make/answer call etc. can only listening to music at present"
Még keresem a megoldást.
-
Viper26
nagyúr
Füles / hang minőségén ront az átalakító?
Egy RHA MA600i-vel használnám. -
Boss81
senior tag
válasz
-secret- #6927 üzenetére
Nem feltétlen , ez működik , de ugye ez főként a galériát zárja csak . Tudom mert ezt még a másik iphonomra megvettem , és tökéletes.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok
Tud valaki olyan appot esetleg ami jelszóval illetve ujjlenyomattal zárja illetve oldja fel az alkalmazásokat , gondolok itt facebook , email stb... ? Sokat találtam , csak nem tudom melyik működik valóban , vagy csak fake .
-
válasz
kchris78 #6924 üzenetére
Ezekkel mind tisztában vagyok,több mint 60 telefon után elég tapasztaltnak mondanám magamat.
Most szifonnál nem állítgatok semmit,állandó 4G-n,vagy wifin van,az a 4-5% egy 7-8 órás éjszaka alatt nem oszt,nem szoroz.
Örülök hogy az iphone a legrosszabb esetben is csak ennyit eszik készenlétben,belefáradtam anno az S6/S7 szériánál az állandó net/bt/szinkron/stb ki- és bekapcsolgatásába (és a deep sleep hiba miatt ezekkel se nyertem sokat,a cache partíció wipe-olása és a többi trükk is csak ideig-óráig volt megoldás),szóval 5% akku nekem megér annyit hogy ne kelljen foglakoznom ilyesmivel.
De azért köszi a tanácsokat. -
kchris78
veterán
nagyon szamit az hogy 2-3-4gre van allitva a net? wifi be van kapcsolva? ha nem kell a net akkor kapcsold ki a mobilnetet-wifit akkor biztos alig fog figyasztani mert a programok amik fogyasztananak nem talalnak netet. ha kell net akkor 2g/edge. ha nincs jo terero az se jo.
-
zola96
senior tag
Pontosan. Ezek miatt nem tudom és szerintem tudatalatt nem is akarom megszokni a zöldet. Ja a billentyűzet. Hat az valami halál ami nem szifon
Annyira egyszerű és jó. Soha nem swypeoltam régen droidon se sokan istenítik én kihagytam az életemből l, így ez sem hiányzik belőle.
lehet hogy "kaka" a 7em de az iOS miatt nem fogok idén se másra térni.
-
Na igen,a "vissza" szifonon!Annyira hozzászoktam,ahogy az oldal tetejére ugrásos érintéshez is,hogy sokszor a csalàd/barátok droidos telefonjain is bepróbálkozok megszokásból.
Ugyanez volt amikor droidról váltottam,furcsa volt hogy itt böngészőben (chrome) nincs a "dupla érintés+húzásos" nagyítás/kicsinyítés,az első 1-2 hétben mindig kijelöltem a böngészőben valamit. -
A guru
addikt
válasz
kajmika0510 #6913 üzenetére
Nem cserélik sajna.🙁
-
zola96
senior tag
-
válasz
Tibee86 #6914 üzenetére
S2 óta mindegyik Galaxy S megvolt (volt amelyik többször is),de idén nagy eséllyel kihagyom.
Az S7 edge-nél is zavart hogy sokszor hozzáértem akkor is a széléhez amikor nem ott akartam,marhára idegesített,az S8nál meg még nagyobb lesz a kijelző,ergo a szélei is hosszabbak lesznek,így még nagyobb lenne az esélye a véletlen érintéseknek.
A másik ami nem tetszik,az az hogy a hátlapra kerül az ujjlenyomatszenzor,amit nagyon nem szeretek!
Pont azt szerettem eddig a S6/S7 szériában,hogy elöl volt a szenzor és ezt szeretem a szifonban is,ha hátul lesz,akkor nálam ki is pontozódott az S8.
Érdekes hogy a Huawei P10-ben meg pont előre került az eddig megszokott hátlap helyett.
Remélem hogy az i8-nál megvalósítják a kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasót,mert ha nem és helyette valami íriszleolvasós marhaság jön,akkor az i7 marad egy jódarabig.
Vagy helyette a következő Oneplus,szerintem ők még meghagyják elöl a szenzort. -
válasz
kajmika0510 #6913 üzenetére
Erről még nem hallottam,eddig nem tudok olyan esetről amikor kopás miatt cserélte volna az Apple az i7-et.
Képesek rá hogy "működést nem befolyásoló esztétikai hiba" (magyarul szerintük user error) indokkal elutasítsák a cserét.Amíg tömegesen nem kezdenek látványos és nagy mértékű koppásba a matt szifonok,addig szerintem tojnak az egészre. -
válasz
kajmika0510 #6906 üzenetére
Nehéz lesz eladni az tuti.Bár ha van biztosítás...
Van egy olyan érzésem hogy az idei szifon megjelenésekor lesz jópár olyan i7 hirdetés a neten,hogy "bontatlan,zsír új,biztosítás keretében újra cserélt iphone 7 jet black eladó".
Mondjuk ha a matt is komolyabban kopik,akkor ez igaz lehet azokra is. -
A guru
addikt
válasz
kajmika0510 #6901 üzenetére
Nálam is ez a probléma, el kell fogadni, a JB karcolódik ez meg kopik.
-
válasz
kajmika0510 #6907 üzenetére
Szerkeszd a hozzászólást!
Nekem is ott van a hátlapon a fólia.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
kajmika0510 #6907 üzenetére
Jut eszembe az nekem kezdetektől volt rajta, a kereten nem volt csak a tok.
-
kajmika0510
tag
Vagy még egy lehetőség van. Teszek a hátlapjára egy hátlapi fóliát.
-
válasz
Akkor szerintem szívinfarktust kapnál ha JB-d lenne,az enyém lassan 2 hónapos és tele van mikrokarccal.
Portalanításnál kicsit összeszorul a gyomrom. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Nekem majdnem 3 hónapig volt meg, én 4-5 naponta tisztítottam, de semmi kopás nem volt rajta sehol sem.
-
kajmika0510
tag
Sziasztok. Kinek hogy kopik a matt fekete iphone 7 készüléke? Kb hetente vagy max 2 hetente szoktam kivenni a tokomból megtisztítani. Most eljött a tisztítás ideje. Észrevettem a közepén egy tűhegy nagyságú fehér pöttyöt
Kicsit bosszant ez :S 200.000 ftos készülékről beszélünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest