- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
Tigerclaw #494 üzenetére
Basszus... ugylatszik eddig csak azokat a forumokat talaltam meg ahol csak a szepet es a jot mondjak. Most rakeresve hirtelen tenyleg eleg sok halott pixeles postot talaltam...
Aki nem neten rendeli hanem A-storba veszi (otthon iStyle) annak mennyi ideje van a halott pixelel ill a bevilagitassal kapcsolatban csere utan reklamalni? -
majom2
senior tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Ahogy látom, itthon is ugyanazok a hibák jöttek elő: ipad2 tapasztalatok
ezek szerint a dead pixel is eléggé gyakori
van ahol azt is emlegetik, hogy valami ragasztó miatt sárga foltok vannak, vagy az egész kijelző sárga, de ez talán elmúlik -
Motion_Blur
félisten
Jó kis pénzszórási lehetőség annak aki már nem tudja mit csináljon jó dolgában..
A cikkhez am grat
-
majom2
senior tag
válasz
Tigerclaw #484 üzenetére
Már 1 hibás pixelnél is azonnal cserélik a készüléket, szóval no para.
Feltételezem a háttérvilágítás később kijavul. Erre viszont valószínűleg várni kell egy kicsit, szóval felesleges elkapkodni a cserét. Nyilván időt kell hagyni amíg a beszállító megoldja a gyártási hibát, és h ezek a készülékek megjelenjenek a polcokon. De tényleg nem lényeges, ha így maradna sem zavarna egyáltalán.
-
vtechun
veterán
válasz
Tigerclaw #484 üzenetére
na, most megneztem a bevilagoitast, ma fenyeron, sotetben, sotet hatternel tenyleg elojon, tobb helyen is a felhosodes, bevilagitas, mindig a szeleken, de megmondom oszinten ember nincs aki sotetben max fenyeron hasznalja, szoval ez is amolan antenna gate szeru problema, szoval gyakorlatban kb sose fog elojonni
-
HXY
addikt
-
Tigerclaw
nagyúr
Gyakorlatilag az összesnek ugyanez a hibája, szóval valami tervezési hiba lehet, illetve lehet, hogy csak az X gyártó által beszállított lcd-knek ez a hibája.
idézet az egyik fórumról: "I already had 4 iPad 2's exchanged and all have light bleed, some more and some less but dead pixels are on all of them too."
"Én már 4 iPad 2-t cseréltem és mindnél volt ilyen fényszivárgás, illetve mindnél voltak dead pixelek kisebb vagy nagyobb mértékben."
Amellett hogy ez a fényszivárgás nem zavar különösebben a használatban, az apple vásárlók nagyon zokon veszik, hiszen nem ezt várják egy premium terméktől, főleg hogy elég sokat is fizettek érte. Lehet hogy érdemes várni kicsit, hátha váltanak beszállítót a kijelzőt tekintve. (hiszen rohadt sokan cserélik vissza emiatt a készüléket...az internet miatt még azok is, akik nem is vették észre ezeket a hibákat.)
Egyébként a dead pixelekre milyen garanciája van az apple-nek?
-
No.01
addikt
Sem tabletem sem Apple cuccom nem volt meg... Igazabol ez sem az enyem lesz...
Igaz en ugy tervezem, ha bejon a tablet ill Apple feeling akkor jovore lecserelem egz iPad3-ra.
Probanak nem hinnem, h jo otlet belecsapni a lecsoba, bar erosen gondolkodtam rajta en is sot a +3G-s valtozaton is hatha lesz ra erdemleges GPS progi -
majom2
senior tag
-
vtechun
veterán
-
No.01
addikt
Ha mar itt tartunk akkor a bevailagit hiba meglevo hibajelenseg vagy csak az az 1 volt olyan ami felkerult a netre?
Tegnap fel Hollandiat osszejartam, de iPad 2 mar sehol sincs sot a leghamarabbi idpont amire igerik a beszerzeset az Aprilis 21. Pedig mar mondtam, h jo akkor nem 16-ost veszek hanem legyen 32-es sot lehet akar feher is... A helyi MediaMarktba szombat reggel erkezett 26db feher de ezek az elado szerint ezek mar nyitas utan 15 percel nem voltak sehol...
-
m@xsys
senior tag
moonman te jómunkásember - igazán jómunkásember lehetnél minőségbiztosításon az Apple Foxconn gyárában
(OFF)eddigi hozzá szólásaidat nézve elég zaklatott embernek tűnsz vagy csak keresed az efféle izgalmakat és erre élvezel. Jaj, esett az epől részvénye - és te máris jobban vagy egy ilyen hír hallatán. Jön majd egy kedves lány, megoldja a próblémáidat...(/OFF)Csupán azért kérdeztem, hogyne járjak úgy mint anno a Nokiával (ami a minőség fellegvára).
Megjelent első nap, akkor meg is vettem és kijött a "minőség" pár hét múlva.Apple is csak egy brand, ami lehet h felkapott, persze szerinted szar, de ennyi légy nem tévedhet
-
válasz
marlboromen #464 üzenetére
Shift + restore-al tedd ujra a 4.3.1-et. Nekem is volt ilyen anno. Meg fogja oldani.
üdv.
-
m@xsys
senior tag
Eddig jelentkezett bárkinél is valami szokatlan/probléma/gond az iPad2-nél?
Előjöttek már a hibák ??? (ez is mégis csak tömegyártásban készül)
-
majom2
senior tag
válasz
marlboromen #463 üzenetére
Nem tudom mit rontottál el, de képeket csoportosítva felpakolni pofon egyszerű...
Wifi: én azt figyeltem meg, h valószínűleg energiatakarékossági okokból legtöbbször nem csúcsteljesítményen működik a wifi. Viszont ha hirtelen legyengül a jel, akkor az iPad is rádja a maxot. Ugyanakkor itt lehet egy minimális késlekedés, emiatt elképzelhető időszakos jel eldobás. Ettől függetlenül én még ilyet nem tapasztaltam...
-
válasz
marlboromen #466 üzenetére
1) Akkor az para. Nekem szerencsére az egyessel ilyen bajom nem volt.
2) Igen, teljesen biztos vagyok benne. A DHCP lease egyébként nem múlik el azonnal. Amúgy meg vannak appok amik fenn tudják tartani, de az általános viselkedés a szakítás. -
válasz
marlboromen #464 üzenetére
Alvó állapotban lekapcsolódik, azt ugye vágod?
-
marlboromen
aktív tag
Az már csak hab a tortán hogy eldobálja időnként a wifi csatlakozást. Nem hiszem hogy a routerrel van a gond, mert arra kapcsolódik még két noti, két droidos teló egy wifis ip kamera, xbox meg egy popcorn, egyiket sem dobja le. Ma egy iphonról kapta hotspoton keresztül a netet, azt is eldobta egyszer.
-
marlboromen
aktív tag
válasz
manchester85 #457 üzenetére
Hát igen lehet, nekem is sikerült, de akkor is köcsögség hogy kerülőutakon lehet csak megoldani.
Felszinkronizáltam a fényképeimet, de tojt a mappák nagy részére, és teljesen áttekinthetetlen lett az egész. Egy mappába berakott vagy 2000 fotót. Plusz van egy csomó kép amit felrakott kétszer-háromszor. Törölni persze csak az itunes-n keresztül. Nem akarom fikázni, de fasorban sincs a droidhoz képest... El fogom adni, ha kijön a 10-es galaxy tab.
-
joey04
titán
válasz
manchester85 #457 üzenetére
na igen... ennél csak az a jobb, amikor azért hápognak, hogy milyen már, hogy csak iTunesból megvett zenéket lehet feltenni iPhonera. Nem érthet mindenki hozzá, csak ne kiabálja bele a világba a fájdalmait, ha azok nem igazak.
-
s.aron1111
csendes tag
Sok fórumozó a tabletek ellen van és nem érti, hogy azok mire jók. Ezért a saját magamon keresztül akarom kicsitt jobb belátásra bírni a kétkedőket. Budapestre készülök egyetemre(ha minden jól megy sikerülni is fog
) és tesómhoz költöznék így állandó lakhelyem lenne ahol egy asztali PC is van, de jelenleg Nyíregyházán lakom és ide is fogok hazajárni rendszeresen. Így mostanság sokat gondolkodtam egy laptom vásárlásán,de aztán rájöttem, hogy csak a macera lenne vele, meg a 3órás vonatutat még ha ki is bírja, mondjuk filnézés mellett , nem tartom praktikusnak és életszerűnek azt a helyzetet, hogy a vonaton ülve laptoppal a kezemben filmet nézzek. Így amellett döntöttem, hogy egy tabletet veszek(nem feltétlen iPad-et) mert sokkal könnyebb hurcolászni, netezni rajta sokkal élvezhetőbb és még játékok terén is jobban áll mint egy integrált videókártyás notebook. Így szerintem egyszerű inzernetezésre,facebookozásra sokkal jobban használható mint egy laptop. Persze itt szó sincsen érdemi munkáról mert arra nyilván nem használható.
A másik dolog meg, hogy luxus-e vagy nem. De szerintem ez nagy marhaság hiszen ami számomra jól használható és kihasználom az nem luxus. Persze ha neked/tek csak munkára kell vagy más használatra akkor nyilván luxus mert nincs értelme.
-
balhmm
tag
Szerintetek mennyivel rosszabb az első generáció a másodiknál? Én vásároltam egyet a másodikból, de igazság szerint engem sem a kamera sem a játékok esetleges gyorsabban való futtatása nem érdekel.
Igazság szerint böngészni, levelezni használom, illetve távmenedzsmentre.
És érdekelne, hogy ezen funkciók esetén mennyivel lassabb az előző verzió? -
Kolléganőm egy dealer meeting alkalmából egy partnercégtől most kapott egy iPad1 64 GB Wifi+3G verziót (nem utáltam érte kicsit sem
).
Amin leakadtam, hogy nem tudtam anélkül Appstore reget megcsinálni, hogy credit card numbert nem adok meg neki, pedig csak az appstore ingyenes részét akartam megmutatni neki .... Hát anyád.
-
erdoke
titán
válasz
GegeWarrior #447 üzenetére
Múlt héten MM-ban tíz részletre, kamatmentes hitellel is adták. 10*14-20e Ft-ot azért elég sokan ki bírnak fizetni.
(#449) lilricsi,
Ha van egy nagy kijelzős telefonod, szabadulj meg az iPod-tól. -
lilricsi
tag
Szerintetek megeri venni egy ipod touch 4g melle egy ipad 2 ot?
-
vtechun
veterán
válasz
GegeWarrior #447 üzenetére
Ezerszer leirtak mar masok, hogy a gep arra jo, hogy otthon ulj mellette, ez meg megint mas helyeken lehet egyszeruen hasznalni, stb...
-
GegeWarrior
senior tag
Nálunk ezt ki tudja megvenni? Mindig csodálkozom az Apple termékek árazásán
Ennyiből inkább felújítom a gépem, sőt ennyiért már egy tisztességes gépet össze lehet rakni. -
nord_
veterán
válasz
marlboromen #442 üzenetére
Miért kell erre az exchange, miért nem jó, az "alap" gmail beállítás? Ha azt használod, nem törli automatice a leveleket.
-
marlboromen
aktív tag
Nekem továbbra sem a kukába teszi a törölt üzeneteket, hanem véglegesen törli. Kifogytam az ötletekből, már inkább a böngészőben levelezek a gmail fiókommal. Nekem is ez az első IOS cuccom, de nem cserélném le a desiret egy iphonra miután jobban megismertem ezt a rendszert. Mondjuk böngészni nagyon jó.
-
vtechun
veterán
Hat igen, az alap email kliens eleg fosch. Pl. Ha sok cimzett van, akkor a targyat nem irja at, csak ha megegyszer rakattintok a levelre... Stb. Igen, friss apple ios felhasznalokent nagyon szembetunoek a rendszer gyengesegei, ami foleg az apple vaskalapossaganak koszonheto, legnagyobb elonye a smoothossag, ill. Hogy sok program csak erre elerheto... Bar egyelore fizetos programot meg nem vettem. minekem fontos lenne, hogy egyszeruen, gyorsan tudjak ra pl. Mp4 fajlokat juttatni, akar wifin is, de amit probaltam, aszem fileapp vagy mi, az amikor kikapcsolt a kijelzo megszakadt, stb. Ezen remelem a jb segiteni fog majd, es akkor vegre egyteljes erteku cuccot birtokolhatok majd...
-
erdoke
titán
Furcsa lenne, ha csak nálam működött volna, mert baromi egyszerűen beállítható, kvázi két kattintás. Arra mit mondasz, hogy egy RSS olvasó nem tud a háttérben szinkronizálni, hogy reggel a friss hírek fogadjanak? Főleg erre való az iPad, és nem megy neki. Homokórát nézni bármilyen rendszeren és vason tudok...
Az email csatolmányok kezelése, a levelek rendszerezése is gyatra, a WM6.5.3 + Office Mobile 2010 fényévekkel többet tud. -
erdoke
titán
Néhány észrevétel:
- A beépített mail kliens elég ratyi, jobbat (?) pedig csak drágán láttam. Nem lehet egy szerkesztés alatt álló emailbe csatolmányt tenni? WTF?
- A lock screen egy óra és fél m2 üres terület, variálni nem lehet.
- 2011- re ténleg mem jutott el oda az Apple, hogy gyárilag szinkronizáljon a rendszer WiFi- n keresztül? Ez pl. baromi jól működik WP7- en. Az még nagyobb gáz, hogy a leveleken kívül mást nem lehet szinkronizálni alvó állapotban. Inkább a hírek olvasásával kezdeném a napot, nem pedig várakozással, hogy letöltögesse azokat...Röviden ennyi, az értesítési rendszer inkább szifonon zavarna, itt a legtöbb alkalmazásnak egyszerűen nem engedélyezem.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ma szokás szerint néztem a Simpson Család-ot a tévében és ledöbbentem. Volt benne egy pár perces részlet amiben az Apple-t (Mapple-t) figurázták ki. Nem a részletekben volt a lényeg (amúgy dőlni lehetett rajta röhögés közben
) A lényeg az volt benne, hogy pont úgy figurázták ki, ahogy tenné egy átlagos magyar. Eddig azt hittem, hogy csak nekünk tűnnek túl drágának az apple termékek, csak nálunk gondolják sznobnak ha valakinek van mac-je, de ezek szerint az USA-ban szinte ugyanebben a cipőben járnak. Persze ott olcsóbb, mint nálunk, de olcsóbb a többi notebook is, vagyis arányában az apple ott is drágának számít. Az pedig, hogy ők többet keresnek megint nem számít, mert ők azt szokták meg, abban élnek.
-
vtechun
veterán
Hat ezt a read it latert nem tudom mukodesre birni, nem ertem
-
erdoke
titán
válasz
Jhonny06 #423 üzenetére
Egyelőre sokkal strapabíróbbnak tűnik élőben a hátulja, mint azt elővételben gondoltam. A Smart Covert simán a háta mögé lehet fordítani, asztalra pl. vagy így, vagy arcal lefelé szoktam letenni.
Egyik kollégám elkérte valamelyik nap, és a cover nélkül adtam oda megnézni. Amikor visszatette az asztalra, pont az ott hagyott Smart Cover fém részén húzta végig a hátulját, a karistoló hang maga borzasztó volt. Ennek ellenére semmi nem látszott a hátlapon.
Laptop mellett volt egy Samsonite notebook skinben, amikor utaztam, kutya baja. Nyilván a SC nézett a laptop felé, a háta a noti skin puha belsejével érintkezett.Szerk: Nem tapad ugyan a hátuljához, de pont a kezemmel szorítom hozzá, ha fektetve fogom (márpedig nekem úgy jön be jobban).
-
válasz
Jhonny06 #427 üzenetére
Én is nagyon háklis vagyok az ilyesmire, ne értsd félre. De amikor tavaly áprilisban meglett az iPadem, itthon még semmilyen kiegészítőt nem lehetett hozzá kapni még egy darabig, így nem sok választásom volt a tok kapcsán. Tényleg abszolút semmi nem látszott meg rajta.
AkosL: Sajnos nem tapad a hátuljához hozzá... Ez egy epic fail kategória.
-
AkosL
aktív tag
Sajnos hozott anyagból dolgozom, egy régi p4-es üzemel szerverként, 5 db vinyóval.
Természetesen vga, cd, egyéb sallangok lehúzva, csaka legszükségesebbek.nagyon off. :40e ből egész jókat lehet kifogni, pl a csak1nap.hu-n.
majom2
a hátuljához hozzátapad? Tehát pl ha kézben tartom akkor "lifeg" vagy azért így is "odaszívja " magát? -
Jhonny06
veterán
Pedig volt, sokszor. Mondjuk én elég háklis vagyok az ilyen dolgokra, a hajszálkarcok is idegesítenek, főleg egy ilyen készüléken. Persze nem olyan volt, mint egy zseb-kopott iPod, de karcos annyira, hogy senkinek sem ajánlom a tok nélküli használatát, meg a Smart Covert sem. Hiába védi az elejét, ha a hátulját nem. Oké, biztos poén, meg divatos egy mozdulattal felhelyezni, de ettől még nem lesz jó tok, maximum jópofa. Hiszen ez volt a fő feature, amivel reklámozták.. bullshit.
-
-
Jhonny06
veterán
És mi védi a hátulját? Az alumíniumon a közhiedelemmel ellentétben nagyon meglátszanak a legkisebb karcok is, azaz ha berakod egy táskába, nem fog túl szépen kinézni. A kijelzője, ami meg egyáltalán nem karcolódik, védve van.
Nem értem ennek a Smart Covernek a filozófiáját. Nem az árával van a probléma, de ennyiből már prémium minőségű bőrtokot veszel hozzá, akár Vaja-t is, ami a csúcs. És mégiscsak védve van az egész készülék.
-
Jhonny06
veterán
"Aki ki tud köhögni 170e+ pénzt a készülékre"
Annak persze, hogy nem okoz gondot a havidíj, de pont ezt írtam, hogy sokan nem jutnak el a 3G-s készülékig. Mindenhol a 16GB-os WiFi modellből fogy a legtöbb, itthon meg aztán pláne, az ára miatt.
"Számítógépezni (~Win PC) miért tanulna bárki (ARM alapú) tableten?"
Én csak arra reagáltam, amit sokan írtak itt, hogy milyen jó lesz azoknak, akik nem értenek hozzá.
Szerintem nem iPad-el kell kezdeni.
-
majom2
senior tag
válasz
parandroid #420 üzenetére
Jesssz!
én ismertem egy embert, akinek 5 literes német vasa volt, de pályán 90-100-nál többel nem mert menni a fogyi miatt
-
parandroid
félisten
válasz
ForRedGlory #411 üzenetére
"Számold már ki hogy egy 800W-os táppal szerelt gép, amiben egy Radeon 4870x2 van (ami eleve zabál...) mennyit fogyaszt 24/7-ben"
Ez az érvelés ott sántít, hogy egy átlagos asztali gép max 200-300W között fogyaszt terhelten, és akkor már monitorral együtt néztük. Valaki említett home servert, olyanom van nekem is, de az 30W-ot eszik max óránként, és akkor már folyamatosan mennek a letöltések, és hajtja a benne lévő két vinyót - mondjuk Atom procis, úgyhogy nem egy versenyló, de egy fájlkiszolgálónak minek erősebb?
Aki pedig 2 nagyfogyasztású VGA-t tart a gépében, az ne csodálkozzon, hogy magas a fogyasztás. Nekem is van ismerősöm, akinek négykerekes, 2,5l-es, turbós sportkocsija van, és 110-nél nem megy többet autópályán, mert különben sokat fogyaszt...
p
-
majom2
senior tag
válasz
Relax brada. Egy átlag 100W körüli fogyival számoltam. Lehet h kevés, de egy átlag gép kb ennyi lehet. A radeon-nál ne feledd, h csak csúcsterhelésen eszi a maxot. Az én gépem pl csak 12W-ot eszik. Voltam olyan kretén, h csak ezért vettem egy fogyasztás mérőt
Tim82
[sóhaj] -
Dany007
veterán
Próbálj Sandy Bridge konfigot összeállítani.
A PH-s cikk alapján az energiatakarékos verziója 45Wattot fogyaszt alapon! Szerverhez monitor is ritkán kell talán tudnál vele spórolni. Bár szerintem annyit nem, mint amennyibe most kerül egy ilyen konfig.
(OFF)És olyan helyre inkább ne menj ahol 30.000 / két fő-re adnak egy wellness hétvégét. Természetesen minden szolgáltatással, teljes panzióval együtt(vagy nagyon ki kell fogni ilyen olcsón, vagy csak 2-3 csillagos a hely)(/OFF)
-
sasa134
addikt
Most olvasgattam vissza a topicban, Jézusom, mi megy itt...
Miért van bennünk a másik meggyőzésének állandó kényszere??? Akinek kell, megveszi, akinek nem, az nem.
Sokan irigykednek csak arra, akinek ilyen van (ezt szar beismerni inkább azt mondják, hogy vacak), mások meg tényleg csak felvágnak vele. Na és? 2011 legnagyobb durranása az ipad2 - meg a legnagyobb informatikai vitaalap is úgy látom. -
AkosL
aktív tag
válasz
Nem akarok beleszólni a vitátokba, csak egy kicsit.
Fél éve kiszámltam, hogy az otthoni home server mennyit fogyaszt. Havi szinten 3-4e Ft-ot. Ez éves szinten egy wellness hétvége a barátnővel.Persze 365/7/24 -ben megy.
-
Tim82
félisten
válasz
Front van, vagy csak amúgy van rossz napod?
Teljesen normálisan kérdeztem, rávilágítottam, hogy egyszerűen csak az érved rossz, ezt elfogadni nem tudod, de óbégatsz, hogy csúnya bácsi bánt, mindenbe beleköt. Gratulálok, felnőtt vagy.
-
sasa134
addikt
Persze, ez lehetséges - felhasználótól függ. Én sajnos munkám miatt nem tudom a PC-t (laptopot) hanyagolni.. Egyelőre legalábbis.
Szórakozásra, otthon 3 mp-en belül netre menni, barátoknak képeket, videókat mutogatni, utazásra magaddal vinni (zene, film, térkép, net, stb) páratlan! -
ForRedGlory
félisten
Te most komolyan nem érted a lényeget? Ki mondta hogy az a célom, hogy visszajöjjön az ára áramszámlával??? Pusztán annyit mondtam, hogy havi 1-2 ezer Ft-ot SPÓROLHATOK!!
De hagyjuk, nem érted, ez nyilvánvaló.... Nem az áramszámla miatt vettem meg elsődlegesen, de ezt már ki sem fejtem, mert mindenbe belekötsz.(#393) majom2 :
Ez hülyeség... Számold már ki hogy egy 800W-os táppal szerelt gép, amiben egy Radeon 4870x2 van (ami eleve zabál...) mennyit fogyaszt 24/7-ben és mennyit eszik egy iPad.
Évi 2-3 ezer spórolós, lol. Hanyas voltál matekból? -
sasa134
addikt
Fantasztikus készülék - akinek ez kell, az nem tud jobbat venni. PC-t nem helyettesít (nem is arra szánták...), de akinek gyors tartalom fogyasztásra kell egy egyszerű, szép, jól használható eszköz, az ilyet vesz.
Nekem PC mellé lesz majd egy (kell a PC, nincs mit tenni...), 3G wifi router mellé, egy 64 gigás első generációs. Nekem az az ebay-ről 110k-t megér.... -
hemaka
nagyúr
-
Dany007
veterán
"Volánbuszon van ingyen Wifi."
Az összesen? Vagy inkább csak a nagyobb forgalmasabb vonalakon? Csak azért kérdezem, mert itt a környékünkön még légkondi sincs a buszokon... : )
Amúgy ez a netmegosztás okés, hogy te megoldod. De egy olyan ember aki annyira érts csak a dologhoz, hogy nyomkodja az ikonokat valószínűleg nem fog ilyennel szenvedni.
Továbbá itt igen sokszor került elő előnyként, hogy az idősek, hozzá nemértők is könnyedén elkezelik. De nem hinném, hogy egy telefonos netmegosztást összehoznának.
Amúgy az edge szerintem nagyon necces. Finoman fogalmazva mocskosul lassú, kb mint az régi modemes időkben, amikor "elszívtál egy cigit" mialatt betöltött az oldal.
Korábbi telómon én is próbálkoztam vele, miközben a dokinál vártam, de előbb sorra kerültem, mielőtt megtudtam volna nézni a szokásos oldalaimat (index, hirstart, időjárás, gmail, logout).
Persze mind1, a választ megkaptam, köszönöm! -
Tim82
félisten
Azért a Vodafone nem nagyúri szeszélyből hagyta ki az EDGE-t a maga hálózatából (eleinte bérelte a vasat hozzá a T-Mobile-től, Pannontól, majd amikor ezek beintettek neki, és rohamléptekkel ki kellett építenie a saját hálózatot, akkor a 3G-t fontosabbnak ítélte). Ettől persze még szar, hogy nincs.
Egyébként a közelmúltig sokat utaztam Budapest-Tata vonalon vonattal, Telenor-os mobilnettel tapasztaltam, hogy Szár-Szárliget magasságában még GSM hálózat se nagyon van.
dany007:
Amúgy ez a netmegosztás okés, hogy te megoldod. De egy olyan ember aki annyira érts csak a dologhoz, hogy nyomkodja az ikonokat valószínűleg nem fog ilyennel szenvedni.
Pedig gyakorlatilag pontosan ennyi egy modern mobil OS-nél - megnyomkodsz két-három ikont, meg kapsz egy számkódot, hogy valami minimális szintű titkosítás is legyen és azt bepötyögöd a laptopon/iPad-on. Nem egy nagy etvasz.
-
Dany007
veterán
Ahogy írtam is fogalmam sincs a gyakorlatban milyen itthon a 3G lefedettség.
Csak egy elvi kérdést tettem fel, ha én elindulok mondjuk Veszprémből Győrbe, akkor azon az egyórás úton - ami nem a kifejezetten pusztában, hanem falvakon keresztül vezet - hány percig lesz stabil szélessávú 3G-s kapcsolatom.(?) Semmi extra, leülök a buszon, bekapcsolom az iPad-et és elkezdek netezni, fórumozni, olvasgatni stb, majd mikor egy óra múlva odaérek Győrbe kikapcsolom és megyek a dolgomra. Csak erre voltam kíváncsi, hogy ezt így meglehet-e csinálni - a térkép alapján v. gyakorlatban - vagy épp csak az első és utolsó 10 percben lesz netem? -
-
Dany007
veterán
válasz
manchester85 #401 üzenetére
Szerintem ha csak bújtatva is, de arra célzott, hogy egy ilyen iPad-del egyszerre csak egy ember tud igazán filmet nézni élvezhetően. Talán erre gondolt.
Amúgy utazáson még okés, de mondjuk otthon nehezen tudnám elképzelni, hogy hárman, négyen "körbeülik" a tabletet és azon filmeznek.Más:
Valamit itt sokan elfelejtenek, amikor még az ár összehasonlítás ment. Mégpedig azt, hogy az áraknál a legalapabb típust néztük. Ebben pedig csak wifi van és 3G nincs.
Ergo utazásnál elég necces lehet, ugyanis nincs minden bokorban egy wifi hot-spot. Mert nyilván menet közben ha talál is egyet az ember, akkor v.színű - sebességtől függően -, hogy pár perc múlva már hatókörön kívül lesz.
Így ha valaki ezt a lehetőséget célozza meg, akkor mindenképpen a 3G-s változatot kellene választani ami viszont drágább egy picit.Ha már 3G, most nézem T 3G lefedettségi térképét [link] és igen érdekes látni, hogy a nagy városok és vonzáskörzetükön kívül igencsak sok a fehér folt!
Nem teljesen értem, de nekem ez úgy tűnik ha én megyek mondjuk Veszprémből Győrbe, akkor a két várost összekötő út ~ felében elméletileg nincs 3G?
Csak mert ha ez így van akkor nagyon necces ez az utazgatok, közben netezgetek dolog. Hiszen alig van még olyan busz vagy vonat, amin lenne wifi. Így a - térkép alapján - elhagyom Vp vonzáskörzetét és elszáll a net, majd győr közelében ismét lesz.
Gyakorlatban nemtudom ez hogy van, de ha a térkép alapján akkor az nagyon gáz. Hiszen felszállok a buszra, negyed órát netezek 3G-vel, majd mielőtt leszállnék szintén lesz még 15 percem netezni az 1 órás úton... -
Tim82
félisten
Nem kell kitérned, elég, ha a fejedben tartod, és aszerint fogalmazol. Egyébként meg ugye milyen szerencse, hogy én alapvetően nagyvonalú vagyok?
# 393, # 395: segítek nektek - egy 2-3 évig "szavatos" (mert utána jó eséllyel elavul/elromlik) kütyünél mennyire jó érv az, hogy "sok év alatt behozza az árát a villanyszámlán"? Ti nem érzitek viccesnek?
Mert oké, rengeteg más érvet fel lehet hozni az iPad/a tabletek mellett, ami szubjektív, de ez objektív akart volna lenni és annak nem igazán jó.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple második generációs táblagépe vékonyabb és erősebb lett, ráadásul kamerát is kapott. Forradalom nem történt.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Amatőr csillagászat
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest