- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
Szerintem ő a saját példájáról beszélt. Amúgy nem tudom, hogy ez mennyire igaz, én már szinte biztos, hogy több, mint 10 iDevice-ra szedtem le programokat a saját ID-mmal. Nem csak akkor jelentkezik ez, ha valaki authorizálja, szinkronizálja is a készüléket?
Nálam 1-et ír a manage devices-ban.
Kapásból legalább egy appom fenn vannak az én telefonomon, az apám telóján, az apám iPad-én, az anyám iPad-én, nagynéném iPhone-ján, 1 haverom iPhone-ján, egy fórumozóén és egy családi ismerős iPhone-ján. Ez több, mint 1.
-
manchester85
veterán
válasz
HoryThePooh #4340 üzenetére
"Nekem iPad2 van, azután semmi negatívum a képpel."
Na látod, ez itt a gond.
-
manchester85
veterán
Azért Erdoke jól kikupálódott a Windows-os korszakából.
Peace!
-
manchester85
veterán
Mondjuk ha egyszerre használsz, látsz kettőt, az is más. Mert ugye megszokja a szemed a retina kijelzőt, és emiatt rossz kézbe venni utána a 2-est. Engem is ért i4 használat után egy pici sokk, mikor először vettem kézbe az iPad 2-t, de abszolút nem zavaró a használat során a felbontása, hisz ehhez vagyok szokva. Viszont ha egyszer azon kell kapnom magam, hogy égeti a combom a tábla, az zavaró lesz.
Ráadásul ez azért sem lényegtelen, mert ahány ember, annyiféleképpen fogja, tartja, támasztja, stb. Na mind1, majd kitalálom.
-
manchester85
veterán
Na, így kell ezt.
"megéri -e az a retina display a sok negatívummal szemben. Ezt neked kell átrágnod és eldöntened"
Ez nyilván attól is függ, hogy a negatívumok a gyakorlatban mennyire tapasztalhatók. Ezen fölösleges is többször átfutni, hisz egyénfüggő, mi mennyire zavaró vagy mennyire jön elő.
"Gyakorlati hasznát nem tudom venni, hiába mondjam meg, hogy milyen lesz holnap az időjárás, ha azt kétszer gyorsabban megnézem pár kattintással."
És ha egy új helyet akarsz megnézni, amit nem adtál hozzá az időjárás alkalmazáshoz?
Ráadásul az iPhone-os gyári app-pel biztos, hogy nem, ugyanis azt csak a Sirivel tudod iPad-en előcsalogatni ha jól tudom.
"Hülyülésnek jó volt, amúgy nekünk magyaroknak egyelőre csak szimpla ökörködésre jó szerintem."
Mint írtam, én angol elméleti nyelvész hallgató vagyok. Ezt nem nagyzolásból írom, hanem magyarázatként a fokozott Siri iránti érdeklődésemre vonatkozólag. (Morfológia, szintaxis és egyéb finomságok, sőt, még számítógépes nyelvészetet is tanultunk, bár abból nem sokat értettem.
) Ettől még persze megunhatom én is 10 perc után, de azért elég gyakran el szoktam játszadozni vele, ha dolgom van egy T üzletben. Teendőkre, emlékeztetőkre, ébresztőre tökéletes, és az iOS 6-ban már számos sporteseményt, sportligát is támogatni fog, mint pl. Premier Liga, spanyol bajnokság, stb, ami szintén érdekel. Mondjuk ezekhez nem feltétlenül van szükség hangasszisztensre, de ezt úgyis csak használat után tudom eldönteni. Ellenben ha pl. létre akarok hozni egy emlékeztetőt, naptárbejegyzést, arra szerintem tök jó egy voice assistant, és igen hasznos, ha szimplán megmondja, van-e erre a hétre vagy napra teendőd, és nem kell a naptárban bogarászni. Ezekre biztos, hogy használnám.
Jaja, szerintem is találna, de lesz*rja, ilyen típus. Szerintem fél, hogy hibás, rossz, stb, az enyémet meg ismeri. Mondtam neki, hogy nézek neki aprón, de nem érdekli, viszont az enyémet már megvenné. Mindig mindent tőlem akar megvenni.
-
manchester85
veterán
"Ha 90-95 -öt adna érte jobban megérné a dolog."
Nyilván. De gyakorlatilag így is árában adom el. Nyilván rá kell fizetnem 25-30 ezret, de a veszteség csupán ennek a fele, hisz többért is tudom majd eladni, mint a 2-est.
Eredetileg is az újat akartam megvenni, de úgy voltam vele, hogy ha nem kerül bele Siri, nem veszek. Tehát visszagondolva, anno az újat vettem volna meg, és most még 50 dollárral olcsóbban is juthatok hozzá.
Hát igen, a melegedés, és a valamivel lassabb működés a két legfőbb elrettentő ok nálam. Úgy látszik, ebben nem egyöntetűek a vélemények.
Én mondjuk speciel szeretném használni a Sirit, és mivel angol elméleti, illetve alkalmazott nyelvészetet tanulok mesterképzésen, kifejezetten érdekel is a téma. (Ettől még persze lehet, hogy hamar megunnám, főleg, ha túl kiismerhető és sablonossá válna a működése, de eléggé érdekel ez a terület.)
"Szvsz gyűjtögesd szépen a pénzt, majd a 4 megjelenése előt add el szépen a 2 -est, majd vedd meg a negyediket"
Igen, ez volt a terv, de nem az ezt követőre, hanem erre akartam mindenképp váltani.
Az okok egyszerűek. Az új 500$, a régi 400$, illetve a refurbished még ennél is olcsóbb, 350$. Viszont az aktuálisból nincs refurbished a bevezetéskor. Így tehát úgy tervezem, hogy mindig az eggyel korábbira váltok (350$) mert így elég kis ráfizetéssel tudok cserélni. Mivel az új iPad már egy ideje piacon van, így már abból is van refurb (450$), de a megjelenéskor erre semmiképp nem lehet számítani. Tehát az eredeti terv az volt, hogy jövő márciusban veszek 350$-ért egy 3. generációs iPad-et, de addigra az iPad 2-m is kevesebbet fog érni.
Ettől még persze köszi a válaszod, a te álláspontodat is megfontolom, és nagyjából egyet is értek, hisz ha nem lennének kétségeim, már rég megvettem volna.
Ja és az se mellékes, hogy szerencsétlen haveromon is (mellesleg legjobb haver) segítek, aki mindössze 3 hétig tudta élvezni a készülék és az iOS varázsát, amire én beszéltem rá.
-
manchester85
veterán
válasz
Totheground #3932 üzenetére
Rokonhoz amerikai címre, aha, és van egy ismerős, aki havi rendszerességgel jön-megy, és 10-20 dollárért elhozza, bár ez inkább baráti alapon megy. Sajnos annyira nem kiforrott vagy kölcsönös érdekű, hogy üzleti céllal is tudjam üzemeltetni a dolgot.
-
manchester85
veterán
Új iPad tulajoktól kérdezném, hogy normális használat mellett mennyire melegszik a készülék, illetve jelentősen lassabb-e az iPad 2-től.
Haverom iPad-jét ellopták, és nagy valószínűséggel megvenné az enyémet 80-ért, én meg intéznék egy újat magamnak 480$-ért. (Az USA-ban ennyibe kerül egy refurbished helyi adóval együtt nagyjából.) A mostaniból is árában tudnék kiszállni, mert az is refurbished Amerikából. Igazából ami zavarna az a melegedés, az esetleges lassabb működés (gyorsabb semmiképp nem lett, mint a 2-es) illetve az, hogy töltőről tudom-e úgy használni, hogy nem merül. Sokszor előfordul, hogy elfelejtem feltölteni, és simán töltőről használom a mostanit, ráadásul iPhone töltővel.
. (Mondjuk arról biztos nem fog úgy menni, hogy ne merüljön közben.) A Siri és a retina display a motiváció, illetve, hogy szerintem jó bizniszt csinálnék.
-
manchester85
veterán
válasz
Mela Kehes #3691 üzenetére
Passz, én iPad-ről irányítom.
-
manchester85
veterán
80 cent a FIFA 12 iPad-es változata. Bestbuy.
-
manchester85
veterán
"Igazából én magam nem is értem, miért kell ez egy mobil eszközre, de biztosan nyomós oka van. "
Hát, én még mindig nem találtam meg a megoldást a kényelmes filmnézésre. Folyton iTunes-szal áthúzogatni gépről? Wifin meg baromi lassú, legalábbis az én sávszélességemmel. Gondolkoztam a stream-en is, de ahhoz folyton járatni kell a PC-met, az se megoldás. Hogyan tudnám a küldő HDD-men tárolt filmgyűjteményemet viszonylag egyszerűen és gyorsan eljuttatni az iPad-re? Én nem tudok rá egyszerű módszert. Ha kamera kit-tel be lehetne valahogy húzni külső winyóról valami fájlkezelőbe, az például nem lenne rossz.
-
manchester85
veterán
iOS 6 béta megy UDID reg nélkül is iPad 2-n!
Annyi ám!
-
manchester85
veterán
válasz
Totheground #3538 üzenetére
És még a név is passzol.
-
manchester85
veterán
Hat oke, de ez a funkcionalitas resze, ami szerintem sok embert nem is erint. Nyilvan uzleti felhasznalasban lehetnek hatranyai, de en is kb. abba a taborba tartozom, aki csak kuld es fogad, es nagyjabol ennyi. Viszont a felhasznaloi elmeny es a kenyelem mar inkabb szempont nalam.
-
manchester85
veterán
Hát nem tudom, miben jobb, de iOS-en, lezart kepernyon az üzenetet teljesen jol atlathatoan latom, es az ertesitosavon is igen reszletgazdag a megjelenites. WP-on egy szam van a csempe kozepen, legalabbis amig en hasznaltam, raadasul szinben semmennyire se üt el a csempétől. Ez nalam minden, csak nem ertesites.
.
Kommy, ne tevesszen meg a Garfield!
-
manchester85
veterán
Igen. Az iTunes/music mappába kell bemásolni a megfelelő helyre. Bár ennek a pontos részleteivel én sem vagyok tisztában.
Mivel én eleve a PC-met veszem alapértelmezett tartalomforrásnak, így csak annyit tudok, hogy ha ott történik újrarakás, akkor az iTunes/music mappát kell a megfelelő helyre átmásolni, hogy minden maradjon ugyanúgy.
A backup szerkesztő progihoz JB kell.[link]
-
manchester85
veterán
"egy progi (Deluxe Moon HD Pro) pedig rejtélyes módon megszűnt, majd ugyanazzal a névvel megint fent van"
Na pont erről beszéltem neked 1 éve kb. Megvettem egy 30 euróról 80 centre leárazott profi Oxford angol szótárt. Másnap levették a store-ból, vagyis új programként került fel, ugyanazzal a 30 eurós árral. Azóta én PC-n iTunes-on belül minden programot megőrzök, így backup se kell, bármikor bármit rá tudok szinkronizálni. Ilyen téren én nem bízok a felhőben. Az az enyém, ami a gépemen van. Nyilván nem egy saját fiókról, tárhelyről beszélek, hanem egy store-ról, amit az Apple szabadon rendezget.
JB-s megoldás van csak a szelektív backupra.
-
manchester85
veterán
válasz
vtechun #3304 üzenetére
Igen, de ha visszalépsz az alkalmazásba, megakad egy pillanatra a zene, plusz újból meg kell csinálni.
Viszont a skydrive most jóóó!! Az előbb még eskü, hogy nem ment, most pedig marad a háttérben a zene lezárt képernyőnél és más alkalmazásba lépésnél is. Csak így is maradjon! Azért köszi.
-
manchester85
veterán
Gyerekek, sehogy nem lehet megoldani, hogy a zene fusson a háttérben egy adott alkalmazáson belül? Nyilván a gyáritól, valamint az online rádióktól eltekintve. A skydrive-ot néztem most ki magamnak, ugyanis van 25GB tárhelyem, de ott is azonnal megáll a zene, ha kilépek az ablakból.
-
manchester85
veterán
válasz
Neil Watts #3101 üzenetére
A probléma csupán az, hogy warezről volt szó, nem jailbreakről. És ha el is olvastad a beidézett házirend szabályzatot, akkor látnod kellett, hogy a warezolás tiltott téma a fórumon.
"de a warezolás ott sem. Itt is tiltott téma"
Szerintem ennyi a lényeg.
-
manchester85
veterán
válasz
Mela Kehes #3017 üzenetére
Mi ez a családi vállalkozás?
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #2951 üzenetére
Webbongeszeshez szerintem igen is fontos, főleg telefonon. Nálam a gorgeteskor, netezeskor a pinch to zoom egy mindennapos dolog, és baromi irritáló, hogy 5.1 óta maga a zoom nagyon gyakran csak jóval később kezdődik meg, mint mikor elindult a két ujjam ellenkező irányba. Es ezzel leginkabb az a baj, hogy lecsuszik az ujjam a kijelzorol, meg mielott elernem a kivant zoom-ot. Most épp itt van egy iTouch is mellettem 5.01-gyel, és teljesen jól észrevehető, mennyivel simábban megy rajta, de a ettől fuggetlenul a telefonon az 5.1 felrakasa után azonnal észrevettem, hogy itt valami nem stimmel. Miután ezen a fórumon senki nem tapasztalt ilyet, és nem tudta megerősíteni a problemamat, rakerestem külföldi fórumokon, és rengeteg panasz volt ezzel kapcsolatban. Ráadásul a bug teljesen univerzális, max. van olyan, akinek nem tűnik fel, másnak meg igen.
-
manchester85
veterán
Igen, ugyanezt írtam le én is.
Aztán amikor megint megnyitom a YouTube-ot, egy pillanatra ismét megáll a lejátszás, ráadásul utána ha ablakot váltok, ismét csinálhatom meg a folyamatot, mert megint leáll a zene....
Apropó, Erdoke, a groovesharkban nem lehet beletekerni a zenébe? Az "idővonalat" megtaláltam, de a kis pöcök az égvilágon semmire nem reagál.
-
manchester85
veterán
Nincs valami egyszerű módja a YouTube zenék háttérben futtatásának? Egy körülményes megoldást találtam csak, a multitasking barból elocsalogatva, de addig is meg van szakítva a zene, ráadásul ha újból visszalépek, megint meg kell csinálni. Elég kellemetlen.
-
manchester85
veterán
Na gyerekek így 2 nap használat után nagyon meg vagyok elégedve. Tényleg nem fárasztó. Érdekes, tavaly nyáron még az volt, lehet azóta kevesebbet chatelek, vagy nem tudom.
Na mind1, a lényeg az, hogy két napja nem volt bekapcsolva a laptop és a gesture használata is sokkal kényelmesebb, mint gondoltam. Úgyhogy mindent visszavonok, eddig atom minden. Kivéve azt, hogy mar kétszer teljesen random jelleggel újraindult a cucc.
-
manchester85
veterán
Ja, remelem javul majd idővel.
DanielK!
Az a baj, hogy tegnap posztoltak egy csomó klipet az ismerőseim, és majdnem mindhez azt írja, hogy A videó a wmg anyagát tartalmazza ezért le van tiltva bizonyos helyeken. Na mind1, majd csak alakul.
Azért köszi!
DanielK
De, sajnos gépen megy, ugyanis írja is, hogy megnyitás YouTube-on, csak épp iPad-ről nem nyitja meg.
-
manchester85
veterán
Na gyerekek, megvan az iPad, eddig baromi jó használni. Sajnos a Facebook app-en belül rengeteg videót nem tudok lejátszani. A hivatalos klippekre elvileg a Vevot kene használni, de ott is elég szegényes a kínálat. Akkor ezek szerint a YouTube-ozasra meg mindig nem nagyon van normális lehetőség?
-
manchester85
veterán
"mindegy, hová teszed használatkor, és hogy távcsővel kell nézned, vagy elég a nagyító"
Ha abból indulunk ki, hogy az iPad 2 PPI értéke 130 körül van, akkor talán jobb is, hogy picit távolabbról nézem.
"elég, ha egy erősebb nagyítót teszel az iPhone elé..."
Mert? Te mi más különbséget látsz az iPhone és az iPad között? Ugyanaz az OS, ugyanaz a UI, ugyanúgy érintőkijelzős. Szerintem sok más különbség nem nagyon van a kettő között, mint a képátló.
Más kérdés, hogy önmagában ez az egy különbség is eladhatóvá, szerethetővé, jól használhatóvá, vonzóvá teszi a terméket. Igen, az iPad az egy felnagyított iPod Touch, ezt kezdetek óta mondogatják.
Ez tulajdonképpen így is van, de ettől még egy nagyon jó eszköz.
-
manchester85
veterán
Már miért lenne badarság? Azon kívül, hogy az egyik 10" a másik meg 3,5", és előbbivel nem lehet telefonálni, semmi eltérés nincs közöttük.
"A legjobb natúr használni (nem véletlenül, így találták ki)"
Miért, hogy találták volna ki?
Nem nagyon láttam még olyan eszközt, ami tokostól jött volna ki a gyárból. Az viszont tény, hogy a jó érintéshez jó szögben kell lennie. Ha egyfolytában tartanom kéne, akkor az nálam már a telefon fogalmát merítené ki. Ja, és néha még azt is leteszem az asztalra, és úgy használom. Azt se lenne szabad úgy?
-
manchester85
veterán
Miért, ölben már nem is lehet használni?
(Mondjuk ha nem tokban tartod, akkor nem csodálom, hogy csak kézben fogva tudod használni.
) Nem mondtam, hogy asztalhoz kell ülni vele, de ha nem kell tartani a levegőben, azért az csak kényelmesebb. Én is mondhatnám, hogy te meg a telefon irányába vagy egy picit eltévedve. Gyakran előfordul veled, hogy csörög az iPhone-od, és az iPad-del a fülednél halózol értetlenül?
Na de most már nem akarok mindenáron határozott véleményt alkotni, mert 1 éve használtam 2 hónapig iPad-et, így picit azért már homályosak az emlékeim, jövő szombattól tudok friss tapasztalatokkal szolgálni. Majd a csuklózsibbadást is meg tudom erősíteni, ha minden igaz, arra elég tisztán emlékszem még.
-
manchester85
veterán
válasz
manchester85 #2825 üzenetére
Pontosabban szerdán, mert 4 napos ünnep lesz...
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #2824 üzenetére
Kézben? Tartod az egyikkel a levegőben, másikkal pötyögsz? Ezt nem gondolhatod komolyan.
Szerintem ölben, vagy asztalra lerakva sokkal kényelmesebb, én bizony nem fogom sehova vinni, ahol "menet közben" vagyok. Arra ott a telefon. Pl. egy pár napos nyaralásra elvinném, talán még egy 1-2 napos vendégségbe is, de egyetemre már nem. (Kivéve, ha valami konkrét céllal tenném.) De szórakoztató eszköznek biztos hogy nem.
Persze jövő utáni hétfőn azért egy napra mindenképp beviszem megmutatni, hadd nedvesedjenek a lányok.
A sávunkon 15 csaj van, és 4 fiú.
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #2822 üzenetére
Igen ám csak:
1. Ezt nem hordod zsebben, ergo nem számít annyit a vastagság.
2. Egy tok, bumper bármi az csak ront a telefon minőségén, és csak egy védelmi eszköz, semmi más. iPad-hez viszont azért van szükség egy jó tokra, mert különben borul el, nem tudod megtámasztani, jó szögbe rakni, ami szükséges a netezéshez, filmezéshez, gépelésben tehát egy iPad-hez sokkal fontosabb a tok, mint egy telefonhoz. Utóbbinál csak a védelmet szolgálja, előbbinél viszont a használhatósághoz jelentősen hozzájárul. Tok nélkül az iPad csak egy dominó.
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #2820 üzenetére
Én inkább ezt ajánlanám, nekem is ez lesz hozzá. Kicsit elveszi az iPad szépségét, de nagyon praktikus, jól véd, jó szögben tartja a táblát, stb.
Nekem nem jött be a smart cover, 1 hét után visszavittük.
Idegesítő, hogy tekergetni kell, és mikor "lezárod", felviszi rá a sok port, amit közben összeszed, amíg az iPad hátulján van, az asztalról, mindenhonnan. Utána azt viszi fel a kijelzőre.
Persze lehet, hogy van, akinek bejön, nekem körülményes volt ez a feltekergetés, és a por felhordása is zavaró volt.
-
manchester85
veterán
+1, de a tablet számos átka nem az OS szintű eltérések miatt van, hanem egyszerűen a felület nagysága és homogenitása miatt. (Nem tudod rajta megtámasztani az ujjad, csuklód, stb.)
Én már hónapok óta agyalok, hogy vegyek-e egy iPad-et, vagy ne, és egyszerűen csak az eszköz iránti vonzalom mondatja velem a vásárlást.
Nekem egy HP Pavilion dv5-öm van, és iszonyat jó rajta mind a touchpad, mind a billentyűzet.
Könyöktől csuklóig a karom a fotel szélén pihen, a csuklóm pedig a noti élén. Mondjuk én otthoni gépként használom, de az iPad is erre a célra lenne. Amit én nem tudok zsebre vágni, azzal el se indulok sehova.
Ha nem gépelek, csak böngészek, vagy csak touchpad, akkor szinte az egész tenyerem a gép élén pihen, egyetlen egy ujjam van használatban, 3 cm-es szakaszokat leírva. Aki szerint ennél kényelmesebb az iPad-en navigálni, az egyszerűen nem mond igazat.
Egy tablet felhasználói élménye fantasztikus egyfelől, hisz sokkal közvetlenebb kapcsolatot ad a user és az interface között, sőt, az is kijelenthető, hogy a UI sokkal természetesebb. Nincs közvetítői csatorna, az "input"-ot ott veszi be, ahol látja az ember az információt a kijelzőn. Ez pl. az informatikában még alapszintű hozzáértéssel rendelkezők számára óriási segítség. Anyám a mai napig nem használna számítógépet, ha nincs iPad. Viszont az emberi kéznek sokkal nagyobb felületet kell bejárnia, így ebben a tekintetben soha sem lesz annyira jó munkaeszköz, mint egy PC/Mac, hisz egy tableten az emberi kéznek kell ellátnia az egér szerepét, ami hosszú távon borzasztóan megerőltető feladat. A touchpad vagy az egér viszont csak egy utasítást ad a rendszernek, hogy milyen irányba haladjon.
Úgyhogy én azt vallom, hogy egy tablet mindig is sokkal inkább tartalomfogyasztásra való eszköz lesz, hacsak nem csapunk hozzá egy egeret és egy billentyűzetet, és vezéreljük úgy. Csak hát akkor meg mitől lesz tablet?
Olvasásra, információszerzésre viszont nagyon jó.
Egyébként az a nagy helyzet, hogy sztem még az iPhone is jobb munkára, gépelésre, mint az iPad, ugyanis egy kézben fogva sokkal pihentetőbb iPhone-on a gépelés, mint iPad-en, meg úgy egyáltalán minden, hisz nem kell a levegőben hadonászni.
-
manchester85
veterán
Azért ezt ne vedd készpénznek. Én 2 éve egy egynyelvű programot vettem meg 80 centért karácsonyi leárazás keretében 20 euró helyett. Pár héttel később már nem volt fenn a program... Fenn volt egy másik, hasonló, ugyanazon a néven, így ha nem lett volna feltelepítve az iPhone-omra, rá se jövök, hogy nem u.a. Többször megfogadtam, hogy minden program, ami fontos, azt gépen iTunes-ba is letöltöm.
-
manchester85
veterán
1. Nem lett levonva, ellenőrzi a kártya fizetőképességét 2 euró zárolásával. Ez a zárolás 1-2 héten belül fel lesz oldva, amiről már nem kapsz külön értesítőt.
2. Az Apple Store és az appstore két külön dolog.
Nem vonta le. Ez áll az üzenetben: kártyás vásárlás/zárolás. Utóbbiról van szó... És még mindig appstore.
Egyébként azon a pár angol nyelvű fülön: (top free, top paid, search. categories) el lehet azért komolyabb nyelvismeret nélkül is igazodni.
-
manchester85
veterán
Aztán szépen rájössz, hogy mégse az igazi, és már jön is vissza az iPad.
Nekem volt egy rövid WP7-es korszakom, emlékszem, én is meguntam egy kicsit a puritán ikonhalmazt. Aztán rájöttem, hogy azáltal, hogy a tile-ok nagyobbak, és a vertikális görgetésből adódóan folyamatosan változik a helyzetük, nem hogy könnyebben, de sokkal nehezebben jutok el a kívánt alkalmazásba. (El kell őket olvasni, melyik mi, nem tudom vizuálisan szín, hely alapján bepozicionálni. Az egyszínűek ezt még csak tovább tetőzik.) Nem véletlenül nem lehet függőlegesen görgetni iOS-ben a springboardon, ellentétben a droiddal pl.
Szerintem nagyon nehéz a felhasználóbarát UI megteremtése. Mert az egy jó dolog, hogy informatív, live animation, stb, csak ennek van egy hátulütője is, ami bonyolítja a navigálást a menürendszerben. Tehát van azért az ikonrácsos puritán UI mögött koncepció. Csukott szemmel, álmodból felköltve is azonnal el tudj jutni a kívánt app-be, onnantól meg nem számít, milyen a springboard.
-
manchester85
veterán
Gépről iTunes-ban rákattintasz az Apple ID-dre (vagyis arra a mailcímre, amit megadtál) és azon belül láthatod az adataidat, többek között a purchase history-t is. Ott meg tudod tekinteni.
Amikor megadtad a kártyaadatokat, akkor zárolt 2 eurónyi összeget, de ennek semmi köze a vásárlásokhoz és nem is vonta le az összeget, csak kártyaellenőrzés céljából zárolta az összeget 1-2 hétre. Annak feloldásáról viszont már nem kapsz értesítőt, de az összeg ismét elérhető lesz a kártyádon a feloldást követően.
-
manchester85
veterán
"vagy az Installous...igy hat inkabb az utobbit valasztom."
Remek, csak lehetőleg ne hangoztasd már ilyen büszkén... Egyrészt tiltott téma a warezolás, másrészt szerintem erkölcsileg is elítélendő.
Nekem eddig még minden bankkártyámmal működött, dombornyomottal, nem dombornyomottal egyaránt. Persze, aki még egy kakaóscsiga árát is sajnálja egy programra, annak tuti semmilyen kártyával nem működik. Az élet már csak így működik.
Allure, ezt nagyon nem itt kéne...
-
manchester85
veterán
válasz
TomBennet #696 üzenetére
Lehetséges rámásolni úgy, hogy ne kelljen iTunes-szal szinkronizálni? Próbáltam, de eddig nem jöttem rá, hogy lehet-e egyáltalán. Vagy a conversion után a videó már az iPaden lesz? Csak azt nem értem, hogy akkor miért igényel adatkapcsolatot, ha már nem a szerverről éri el. Megváltó módszer lenne anyám számára, akihez így bármikor el tudnék juttatni egy-egy jó filmet, viszont nem mindig van net közelben, és fontos lenne, ha le is tudná tölteni, nem csak streamelni. Tudsz (tudtok) esetleg valami más megoldást? Fizetős is lehet, thx.
-
manchester85
veterán
válasz
Tigerclaw #686 üzenetére
Ha egy store-ban nem elérhető, akkor arra nem nagyon van trükk. Ipa beszerzése valahonnan, vagy regisztráció a US store-ba, jobb ötletem nem nagyon van.
Apropó, lenne egy fontos kérdésem, úgyhogy jó lenne, ha valaki mindenképp válaszolna, aki tudja rá a választ. Hogyan lehet elővarázsolni a youtube-ból, hogy a találatok megegyezzenek a desktop felület találataival? Pl. ha beírok egy híres előadót, akkor elsőnek nem az eredeti klippet hozza ki, ami mondjuk 50-100 milliós látogatottságot élvez, hanem ilyen 200-szor megtekintett, faluvégi paródiákat, és az istennek se bírom rábírni, hogy olyan találatokat dobjon fel, amit a desktop youtube hoz be. Egyébként nem lenne gondom nekem az asztali verzióval se, ha lejátszatná... csak hát ugye nem játssza... Szóval ez így elég zavaró, thx.
-
manchester85
veterán
Valamiért nem mennek a beágyazott youtube videók, pontosabban csak hang van, a youtube videó helyén pedig csak a nagy fekete téglalap.
Valakinek hasonló gond, vagy tudja, hogy nálam mi lehet a gond?
(4.3.2, iPad 2)
-
manchester85
veterán
Oké, akkor fogalmazzunk úgy, hogy a saját anyám képtelen volt megtanulni bármilyen PC-t kezelni. Mikor mire hova kell kattintani, mi ez az ablak, miért jött be, nem szokott bejönni, a touchpadet olyan lassan húzza oda, ahova kell, hogy a nap lemegy addig. Ballal vagy jobbal kell kattintani? Azóta már iPadje van, és imádja, semmi más gépet nem akar. Sokkal könnyebben rájön magától dolgokra, elrontani nem tudja, egy gombbal mindig vissza tud térni oda, ahol elkezdte. Magyarázd meg neki, hogy csak rosszul érzi, és valójában PC-t is tudna használni. Igaz, hogy 5 éve próbálkozik vele, az iPadet meg 1 hónap alatt elsajátította teljesen, de mind1.
szerk: Karmánál a pont. Bár tegyük hozzá, hogy az iPad csak könnyebb és természetesebb működésű, de semmiképp se kényelmesebb. Fejlődhet akárhova a táblapiac, ugyanúgy sajogni fog tőle a teljes kézfejem huzamosabb idő után. De a használata ösztönösebb, ez vitán felüli.
-
manchester85
veterán
Megint elbeszélünk egymás mellett, továbbra se érted a lényeget. Te egy szóval sem kérdeztél azzal kapcsolatosan, hogy lehet-e bankkártya megadása nélkül regisztrálni, semmi ilyenre vonatkozó kérdést nem tettél fel. Közölted, hogy nem tudtál regisztrálni kártya nélkül és az anyjuk picsáját. Nehezedre esett volna előbb kérdezni, és csak utána levonni a konklúziót? De te komolyan nem érzed, amit joey20 a #521-ben hangsúlyoz? Már most is túl van ragozva a történet, teljesen értelmetlenül. Ha nem tudsz valamit, kérdezni kell, nem pedig leírni a "tapasztalatokat", mert ezzel csak megtéveszted a többi fórumozót is. De ezek szerint még mindig nem érted...
-
manchester85
veterán
Mi ebben a degradálás? Te akartál egy kicsit trollkodni, és érdekességképp elmondani itt a publikum számára, hogy a csúnya rossz Apple még azt se engedi, hogy bankkártya megadása nélkül ingyenes programot tölthessen le az ember.
Igen, benned van. Pl. ha kérdeztél volna, nemcsak tényt megállapítasz, akkor lehet, én is arra vonatkozólag válaszolok. Így meg a saját véleményemmel reflektáltam. Miért is kellett volna bármit elmagyaráznom? Ténymegállapítással jöttél, amire a válaszom ugyanez volt.
-
manchester85
veterán
Ez igaz. A dohánygyárosok legfőbb ügyfelei is gyorsan kihalnak.
De amíg is élnek, dollár milliárdos forgalmat csinálnak a cégnek.
"Minden iskola és munkahely elvárja a felhasználói szintű PC ismereteket."
Így van, de valahogy mégis az egyszerűségre törekszik az iparág. Ezzel az a legnagyobb gond, hogy egyikünk se tudja, mi jelent majd X év múlva a felhasználói szintű PC ismeret.
Mégis mit jelent, meg lehet határozni? Mást jelent ma, mást jelentett 10 éve és mást fog 10 év múlva jelenteni. A windows is az egyszerűségre törekszik, csak az Apple hatékonyabban csinálja. És semmi nem arra utal, hogy bármelyik cég is az egyszerűséggel szembeni politikát folytatna.
-
manchester85
veterán
Nézd, azt gondolom, az iPad rengeteg dolgot megold. Pl. leginkább azt, hogy akinek az égvilágon fogalma nincs arról, hogy mire jó egy számítógép, az szinte mindent meg tud rajta tanulni. Oké, ez a probléma valószínűleg nem az itt jelenlévő felhasználókra vonatkozik, de én már saját tapasztalatból mondhatom ezt, ugyanis anyám azóta van nyugton, mióta iPad-e van. Előtte csak azt kellett hallgatnom, hogy valami bejött a képernyőn, meg mire kell kattintani, meg miért van ez itt, meg ez eddig nem is volt. És hogy miért egyszerűbb, mint a laptop? Mert a touchpad, egér, a windows UI-ja meg az olyan szavak, hogy vezérlőpult, codec, driver, stb az égvilágon semmit nem mondanak egy teljesen nem hozzáértő embernek. Az iPad a tartalomfogyasztásra épül, és ez benne a zseniális. A commercial is a hétköznapi emberekre épít, pontosabban arra, hogy iskolai eszköz, orvosi kellék, stb. Ráteszi az ember az ujját arra, ami érdekli, oszt' vagy történik valami, vagy nem. Magyarul lefedi a teljes emberiséget, nem lehetne találni olyat, aki ne tudná használni. És általában azok számára a leginkább értelmetlen, akik rendelkeznek némi műszaki ismeretekkel, és akkor se szarják össze magukat, ha újra kell rakni egy desktop gépet (bár ma már ez is gyerekjáték, recovery, visszaállítás, de mégis, át kell látni valamennyire a dolgokat).
Szóval én azt mondom, az iPad jó eszköz, 3-103 éves korig használható. Ha családi eszköznek veszi az ember 4 főre, akkor én azt nem nevezném luxusnak. Gyerekeknek ki van váltva utazáskor a filmnézés, játék, a szülőknek meg egy fárasztó nap után. Ez a középrétegnek reális jövőkép.
Egyébként tudod mi a vicc? Emlékszem, 8-10 éve a laptop fogalma az üzletemberek vagy komoly emberek életvitelébe illett bele csak, ma meg már minden kis szarosnál ott van. Kicsit változott a világ képe. Na és mire használják? Msn, facebook, filmnézés... Mégis mi a francnak? Mert mobil az oké, hisz kapcsolattartás, munka, bármi, de laptop minek? Az 1 milliomod részét se használja ki az emberek 99%-a egy laptopnak. És tudod mi a vicc? Én se használom ki a laptopot, mert nem vagyok se informatikus, se semmi hasonló, annyit tudok a gépekről, amiket hobbi szinten kitanulmányozok. És ilyenkor magamba nézek, és azt mondom: nyugodtabb lelkiismerettel használnék egy iPadet, mert én is tartalomfogyasztó vagyok. Nem értek a programozáshoz, szórakozásra használom a gépet. Az iPad pedig nagyon jól rávilágít arra, hogy a legtöbb ember tényleg szórakozás vagy kapcsolattartásból kapcsolja be a gépét. Nekik szól az az eszköz. Egyébként van azért jó néhány dolog, ami miatt szükségem van laptopra, és amit nem tudnék, vagy nem akarnék kiváltani iPaddel, de szerintem számos tartalomfogyasztásra bőven elég. Aki meg tényleg csak ennyit csinál, annak meg pont, hogy inkább iPad-e legyen, mert én inkább azt tartom szánalmasnak, hogy minden hülyegyereknek van már laptopja, miközben pont, hogy a laptop a munkaeszköz, a legtöbb ember meg még mindig csak szórakozik rajta...
-
manchester85
veterán
Én elfogadom.
Ha valaki az életmódjára vonatkozólag tartja értelmetlen eszköznek, az magánügy. Ha viszont az eszköz teljes létjogosultságát, az nem, hisz azzal más emberek értékrendjét, mitöbb a teljes koncepciót veszi semmibe, nézi 0-ba.
Egyébként 1 év eltelt az első iPad óta. Aki még mindig magán a koncepción lovagol, miért nem írta le tavaly a nyűgét, baját?
Ez az eszköz, van létezik, ahogy a kategória is. El kell fogadni. Akit elvben nem érdekel az egész, minek írja le a véleményét, minek olvassa el egyáltalán a tesztet? Elég lett volna az elsőnél, vagy az azóta megjelent számos tablet valamelyikénél.
-
manchester85
veterán
válasz
parandroid #345 üzenetére
Nem erről volt szó. Hanem arról, hogy szerinte "semmi értelme". És attól, hogy nekem nincs szükségem valamire, még eljátszhatok egy termék használhatóságának gondolatával. Más is leírta már, hogy tegyük fel az ő életmódjába beleilleszthetetlen termék, amit el tudok fogadni, meg tudok érteni.
Egyébként azóta módosította a hozzászólását, mint mikor még elkezdtem írni a sajátomat.
Már nem emlékszem pontosan, hogy a "számomra" szó benne volt-e a hozzászólásában, mikor írta, de ha benne is volt, akkor is kétértelmű a dolog.
Számomra semmi értelme= 1. szerintem semmi értelme 2. az én életmódomba beleillesztve semmi értelme.
Az utóbbival egyetértek, ezt mindenkinek joga van leírnia, és elfogadható álláspont, ismervén az iPadet, mint használati eszközt.
Természetesen te semmiképp nem vagy ősember, és az se, aki számára (mint életmód) ez semmire nem használható. De aki számára (vélemény) ez egy semmire se használható eszköz, az viszont igen, ami nem egyenlő azzal, hogy számára, mint életvitel, értelmetlen eszköz. Viszont mikor írtam, még nem volt kiemelve a "számomra", arra nem emlékszem, hogy le volt-e egyáltalán írva, azt meg nem tudom megítélni, hogy milyen értelmezésben írta, ha ott volt már akkor. Ennyi.
-
manchester85
veterán
Mivel én nem ismerem a WP7-et, így nincs szükség igazságos döntetlenre, mi több, nyitnék is az új felé, tehát nem célom az iPhone prioritását bizonygatni, főleg, hogy androidra semmiképp nem váltanék, a WP7 pedig az iPhone-nal (iOS-sel) ellentétben megfizethető áron elérhető platform, tehát az egyetlen lehetséges alternatíva számomra.
Egyezzünk ki abban, hogy a térerőcsökkenés bár probléma, és tény, hogy valamilyen formán el lett baszva, de hívásmegszakadást csak nagyon extrém esetben eredményez (liftben, vagy a környezetedben
) a NoDo-t, pedig nem ismerem.
Nálam a GPS pl. elég fontos szempont, az i4 pedig még egy barlang mélyén is be tudná mérni a pozíciót. Szóval, ha abból indulok ki, hogy a térerőcsökkenés mellett ez is ennek a konstrukciónak köszönhető, akkor már nem is olyan gáz a helyzet.
-
manchester85
veterán
Azt mondtad, a munkatársad iPhone-ján simán le tudtad árnyékolni úgy, hogy elvesztette a jelet. Bocsi, de nálam ez kimeríti a "nálad" fogalmát.
"persze biztos álmodom"
Ha nem is álmodod, de hogy erről álmodozol, az meggyőződésem.
"az, hogy van egy trend, ami felé mindenki megy, az tökre nem az ájfón érdeme"
Ááá, nem, azért volt minden ilyen "trendben" az iPhone a mérföldkő. A WP7 max UI-ban nem "iPhone wannabe", de a koncepció igenis is nagyon hajaz rá. Ja, hogy ez egy globális trend? Akkor miért megint az Apple volt ebben a trendben az első? Az iPhone még almamag szintjén se tartott, mikor már javában voltak WM-os PDA-k. A trendet valahogy mégse láttam... Egyébként meg ezt a trendet miért nem ismerted fel már akkor, mikor még nem volt WP7, csak iPhone? Akkor még nem trendnek, hanem almabuzi különcködésnek, korlátolt szarnak tekintetted.
Most hogy meg már a WP7-nél sem működnek ezek az érvek, átértékeled az elmúlt években elkövetett ámokfutásaidat...
Add fel moonman, a te időd lejárt, már erdőke se áll melletted.
-
manchester85
veterán
Ne megszólalt a nagyokos.
Sicc! Érdekes, nekünk vodával még sose veszítette el a hálózatot (tok nélkül se) de hát mint tudjuk, nálad minden, ami Apple, az szarabbul működik, mint másoknál...
Az meg különösen mókás, ahogy a WP7 iránt érdeklődsz, ami egyébként egy az egyben felvonultatja az összes olyan koncepciót, ami miatt az elmúlt években az iPhone-t. fikázhattad.
(Ez ám a hatalmas öngól.
)
(Most már nem baj, hogy nincs fless, zárt a rendszer, nincs mass storage, zárt fájlátviteli szoftver, stb). Már ezért megérte, hogy létrejött a WP7, az elmúlt évek összes anti iPhone és pro WM érvedet megcáfolta.
)
-
manchester85
veterán
válasz
bigand77 #248 üzenetére
Egyébként én 2 hónapig használtam, de nekem fárasztó volt. Csuklóm durván leamortizálódott egy kis msn-től, meg már éreztem a vállamon is az izomlázt.
Míg a touchpaden alig néhány cm2-t jár be az ember tenyere, vagy inkább csak ujja, ráadásul én kurva kényelmesen támasztom a könyököm is, touchpadhez meg a csuklóm, addig az iPaden az a 9 coll nagyon sok. Hadonászol össze-vissza, ide nyomsz, oda nyomsz, egy idő után fárasztó.
Tényleg csak tartalomfogyasztásra kényelmes szerintem, vagy leszoktatni az "egész nap gépezek" függőségről. Vegye az ember kézbe akár óránként 3x, de csak pár percre. Arra jó, hogy minden azonnal történjen, és mindig kéznél legyen, de ha több órát akarok egyhuzamban netezni, az iPad semmiképp nem lenne nekem jó választás, kifáradnék, mint állat.
Pont azért tartom jónak, mert leszoktatna arról, hogy fölösleges időt basszak el gép előtt, és tényleg csak a lényegre koncentráljak.
-
manchester85
veterán
válasz
bigand77 #237 üzenetére
Amúgy nem azért, hogy a szerkesztőkkel packázzak, de az első iPad épphogy kapott egy tetszettet, az iPad 2 viszont már ajánlottat, holott azért különösebben új dolgokat nem hozott, a koncepció és a tartalomszolgáltatás már az 1-nél is megvolt.
Maga a teszt és az értékelés ékes bizonyítéka, hogy azért nekik is kellett 1 év, míg elkezdték kapizsgálni, hogy mire is jó ez az egész, vagy legalább arra rájöttek, hogy mennyire szar a többi, ami egyből emel az iPad értékrendjén.
Egy tesztnél meg ugye nem tisztje az embernek megítélni magát a kategóriát. Ezt bízza a piacra. Milyen lenne egy olyan zenei kritikus, aki azért szólna le egy metál zenekart, mert hát szerinte a metál zene szar, innentől kezdve nincs miről beszélni, vagy a golf hülyeség, tehát Woods kapjon egy tetszettet.
-
manchester85
veterán
Jó, de ha vegyük azt, egy diplomás pár, amit nyugodtan nevezhetünk középosztálynak, vesz egy közös családi eszközt, 140 ezerért egy iPadet, megosztva annak árát, használatát, és akár 4-5 évnyi használatra szánja, ami jó lesz: -délutáni, esti kényelmes netezésre
- ha van, gyerekeknek kiránduláskor filmnézésreEgyszóval a teljes háztartási személyzet számára információforrásnak, mondjuk fejenként 70-70 ezer forintos kiadással, megfelezve annak árát, azt ne nevezzük már luxusnak. Egyszerűen még a legtöbb ember nem tud róla, vagy nem érdekli, de ha nagyon akarná, vagy átlátná annak koncepcióját, megvenné/megvehetné.
De nem is akarom tovább lovagolni ezt a témát, mert tulajdonképpen teljesen off is a dolog, csak az idegesített fel, hogy ne én legyek már a hülye, mert egy 140 ezer ft-os iPadet nem tartok luxusnak, ha az 3-4 ember használatára oszlik meg. Ez a jövő, anyám azóta tud bármilyen gépet használni, mióta iPad-e van, egy 80 éves öregasszony is 1 nap alatt megtanulja a használatát. Ez értékrend, nem luxus kérdése. Egy falusi vénasszony azt mondaná, luxus megvenni egy tábla csokit, de az istentiszteleten odaadja a fél nyugdíját az egyháznak. Az a baj, hogy itt egyesek axiómaként jelentik ki, hogy mi luxus, mi nem, miközben 140 ezerből egy család nem tud a Balatonon eltölteni egy hetet. Nekem inkább az iPad kéne. Most akkor emiatt én már luxusosztályba tartozom? Hagyjuk már.
-
manchester85
veterán
"Csak nekem kicsit b***a a szememet, amikor valaki egy 140-240 ezer forintos termékre azt mondja, hogy nem luxus."
Először is én az alapárral számoltam, tehát maradjunk a 140-ben. Elszívni egy nap 1,5 doboz cigit, az a luxus. Hány ilyen van Magyarországon? Rengeteg. Számold ki, mennyi pénz az 1 évben. Vagy hetente 3-4 ezret elverni kocsmákban, az a luxus. Hány ilyen van? Rengeteg.
"sokszor egész évben arra az egy hétre gyűjtenek"
Miért, iPadre nem gyűjthetek egész évben? Ja bocs, benned már kialakult egy sztereotípia, hogy aki iPadet vesz, annak ez a heti keresete.
" 3 év gyűjtés nekik egy iPad"
Miért is? 55x2=110. Hidd el, 30-at még elvernek hozzá (vonat, pia, cigi, drog) de ezt már leírtam egyszer.
"A kommunikátor se volt egy tömegtermék"
Nem, de azóta volt egy kis infláció. Nem vagyok egy öreg motoros, de még én is emlékszem, mikor 10ft volt egy gombóc fagyi, ma 170ft körül van. Tehát ne mondd nekem, hogy 140 ezer luxuskategória. Az a luxus, mikor valaki évi kétszer jár Olaszországba síelni.
"Nekünk átlagnak akkoriban ~10 éve 3210 volt a csúcs"
Ja, ami 70 körül volt kártyásan, mikor kijött. Egy mobil 70 ezerért nem luxus 1999-ben, de 12 évvel később 140 ezer luxus egy iPadért? Hahaha, jót nevetek.
A leglényegesebb dologra pedig ezúttal se figyeltél, pedig megtehetted volna, ha már vitatkozol egy állásponttal. Én a kezdetek óta úgy beszélek az iPadről, mint családi eszköz. Tehát 3-4 fő/iPad. Ami kiránduláskor jó a gyerekeknek filmekre, hétköznap meg mindig kéznél a szülőknél egy fárasztó nap után a kanapé melletti kis polcon. Most pedig a leírtak tudatában gondold át ezt még egyszer, és gondold végig, ez a felső 10 ezer kiváltsága-e. Szerintem baromira nem. Viszont, hogy miért nincs mindenkinek? A válasz egyszerű: mert a legtöbb ember leszarja, nem érdekli, vagy azt se tudja, hogy van ilyen ma Magyarországon vagy mire jó. Vagy ha tudja, nem érdekli. Egy átlagos lakás téli gázszámlája nem jön ki 140 ezerből, wazz. Ki ne találd már, hogy ez luxus. Ha egy családban mindenkinek saját iPadje van, az luxus, igen. De én eddig is egy háztartás/iPadet hajtogattam, ez itt a lényeg.
-
manchester85
veterán
"Addig marad a pénzesek és tech őrültek játéka."
Azért 140 ezer nem a világvége. Persze, nem kevés pénz, de én mindig azzal nyugtatom magam, mikor megtetszik egy drága elektronikai eszköz, hogy ennél csak a szórakozás és a megélhetés drágább.
Egy egy heti ottalvós bérlet a szigetre 55 ezer forint. Jó pár szakadt népségnek (akár 16 évesek) valahogy mégis összejön rá a pénz, hogy 1 hétre ennyit elbasszanak, és akkor a piáról, kajáról meg az illegális cuccokról nem is beszéltünk. 2 ilyen 1 hetes buli az iPad ára. Persze ettől még nem lesz hasznosabb eszköz, de míg mondjuk a szórakozás a fagyi vagy a cigi ára pár év alatt 3-4-szeresére emelkedett, addig a műszaki cuccok az infláció ellenére se emelkedtek, nagyjából 10 éve is ennyi volt egy high-end cucc. Olcsóbb az iPad, mint egy E90 communicator volt anno. 4 gombóc fagyi 600ft-ért, az a luxus, nem az iPad. Persze, ha nincs rá szükség, nyilván luxus, de én továbbra is tartom, hogy egy háztartásra bőven elég egy iPad. Ezt meg egy középréteg simán meg tudja engedni magának, más kérdés, hogy esetleg nem érdekli őket.
-
manchester85
veterán
"pontosan ráillik egy laptop-ra, de inkább netbookra is."
Nem, ugyanis ebben az esetben is a gép mögött vagy. Szöget zár be, szemben van veled a kijelző, meg ott a billentyűzet is. Az iPad pedig egy digitális papír, olyan, mint egy könyv. Kukacoskodásnak tűnik, de mégis, nagy a különbség, hidd el.
"Szociális szempontból meg tökmind1, hogy egy netbook 10,1-es kijelzőjét bambulod órákon át, vagy egy iPad 10,1-es kijelzőjét. Lényegében tökmind1, mert ha olyan a cikk amit olvasol, vagy amit csinálsz mindkét eszközön beletudsz mélyedni."
Nem mind1, ugyanis érintőkijelző esetében az eszköz egy sokkal közvetlenebb élményt nyújt. Valóban mindent az eszközzel kommunikálva csinálsz közvetlenül, ez hozza olyan élményre a netezést, mintha csak egy magazint vagy egy könyvet olvasnál.
A lényeg pedig az, hogy a windows kezelőfelülete igényel némi műszaki ismeretet, egy iPadet pedig bármilyen korosztály meg tud tanulni pillanatok alatt. Erre anyukám a legjobb példa. Végre idegbaj nélkül tud e-mailt küldeni, anélkül elbaszna valami. Ez egy teljesen más koncepció, aminek igen is van jövője.
Egyébként én azt mondom, egy laptop sok tekintetben sokkal kényelmesebb, mint egy iPad. Gépeléskor már sajog tőle a csuklóm, és fárasztó kézzel bejárni az érintőkijelzőt. Jelenleg a laptopomhoz tökéletesen meg tudom támasztani a könyököm, mikor gépelek, vagy a csuklóm, mikor a touchpadet használom. Huzamosabb ideig használva az iPad a fárasztóbb, de arra, hogy pár perc alatt megnézzen valaki valamit, arra meg a táblát tartom jobb választásnak. Egy biztos: az iPad sztem nagyon jó terápia az egész napos gépezés ellen. Mindig legyen kéznél, de ne konstans működjön és menjen. Ezért jó az iPad sztem. De ezt úgyis csak az érzi, aki használta már.
-
manchester85
veterán
Na, végre Dotcom, egy értelmes kritika tőled, fejlődsz te.
Egyébként egyetértek, ebben teljesen igazad van.
Én se laptopot se iPadet nem vinnék magammal nyilvános helyekre, mert az okostelefon előnye megkérdőjelezhetetlen ilyen tekintetben. Nem való az iPad se buszra, se villamosra, se plázába. Ellenben családi eszköznek szerintem jó, egy közös kütyünek, ami mindig kéznél van a dohányzó asztalon, ennyi.
-
manchester85
veterán
Nem elképzelhetetlen. Ahogy az se, hogy 3,5"-ban is benne van minden, amire szükség lehet. És itt borul az elméleted. Pont amiatt kérdőjelezhető meg egy tábla szüksége, mert nagyjából ugyanazt tudja, mint egy okostelefon, csak nagyobb méretben. (Ez esetben mondjuk iPhone.) Mi a francért kéne akkor iPad-be telefonos funkció? Az iPad nem arra van, hogy kiváltsa a telefont, ezért se kell bele telefonos funkció. (Legalábbis nem abban az értelemben, amit ma a rohanó világban telefon alatt értünk.)
Ez egy mobil eszköz, amivel lehet ide-oda mászkálni a lakásban, fotelben, hintaágyban dögleni, tartalomfogyasztásra kihegyezve. Szó nincs arról, hogy ezt fogják az emberek cipelni magukkal. Mert ami nem fér el zsebben, azt cipelni kell. Telefont semmiképp nem helyettesít, és nem is fog soha ebben a méretben. Hogy a laptop iparral mit művel, azt viszont a jövő adja meg. Egy biztos, a technika és az emberi normáktól függetlenül sose fog egy tábla a mobilok helyébe lépni. Az ember egy kényelmes lény, és a zsebünk 10 collra 100 év múlva is kicsi lesz. Talán majd ha lebeg körülöttem, akkor kiválthatja a mobilt.
Köszönjük Klero, akkor most lécci érveket is, mert a fikázás tények nélkül az már nagyon megy.
-
manchester85
veterán
"ha az utcán előkapnám a táskából az iPad-et, és úgy telóznék. 5 év múlva teljesen megszokott lesz."
Persze, az is megszokott lesz, hogy 40 collos tv-kkel fogunk mászkálni, az utcán. Na ne beszélj már zöldségeket.
A világ az egyszerűség felé törekszik, miért kapna elő vki egy rajztáblát 5 év múlva az utcán? Ma is csak a hülyék visznek laptopot még a tescoba is.
-
manchester85
veterán
És erre miért nem jó a hagyományos telefon? Ne bohóckodjunk már, egy mobiltelefon kiváltására egy 10 collos eszköz alkalmatlan. Kiválthatná a karórát is, mi?
Ki a franc tenné át a tenyérnyi méretű eszközéből a sim kártyáját egy rajztábla méretű monstrumba. Na, az ilyenek tényleg ne vegyenek iPadet, fogalmuk sincs, mire való.
-
manchester85
veterán
Áhh, milyen telefonos funkciót hiányoltok? Akartok hozzá számot, előfizetést, vagy mi? Nincs telefonotok, vagy mi? Azt ne mondjátok már, hogy kiváltaná a mobilt. Ha valamit nem, akkor azt semmiképp. Egyébként meg lehet vele telefonálni, érdekes nekem ment. És baromi jól szól kihangosítva, és a mikrofonja is tökéletes. Skype vagy akármilyen más voip hívás könnyedén kivitelezhető. Kávét ne főzzön? Semmi logika nincs abban, hogy hagyományos mobiltelefon helyett használja az ember, de aki telefonálni akar, annak van alternatíva, nagyon is jók. Viszed az utcán, és azon hív valaki, erre akarod használni, vagy mi?
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
Szerintem egy táblagép akkor tud igazán praktikus lenni, ha családi eszköz. Tehát 1 tablet/3 fő mondjuk. Tegyük fel, az ember hazaér melóból, bevetődik a kanapéba, tv elé, és a dohányzó asztalon ott figyel az iPad. Kézbe veszi, megnézi a híreket, 1-2 dolgot, leteszi, tv-zik tovább. Gyerekek játszanak rajta kicsit, leteszik, asszony is tapizza egy kicsit, stb.
Egy tablet nem szakít ki a szociális közegből, nem kell "beülni" elé, nem szigetel el, nem teszi folyamatos tevékenységgé a netezést, gépezést hisz lényegében egy gombbal "ki is kapcsolod, és nem világít folyamatosan" (oké, csak lezárod, de egy laptopot nem zár le az ember, az konstans megy, világít, ez a természetes).
Könnyed információ forrás, de nem láncol géphez, hisz lényegében csak pár perces, sokszor megszakítható tevékenységről beszélünk, ami egy társaságban is végezhető, hisz újságolvasáshoz hasonló szögekben van, a szögek, a gép tartása teljesen rugalmas, szemben a statikus "gép mögé beüléssel".
Szerintem jóval barátságosabb egy iPaden netezgetni, ami a szociális normákat illeti, mint akár egy laptopon, netbookon, könnyen továbbadható a melletted ülőnek, könnyebben félbeszakítható, a társadalmi tolerancia nagyobb egy ilyen eszköz iránt. Több fő/ 1 iPad-ben kell gondolkozni.
Korunk komoly problémája, hogy az emberek "állandóan a gépnél ülnek". Erre egy tábla mindenképp megoldást jelenthet szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple második generációs táblagépe vékonyabb és erősebb lett, ráadásul kamerát is kapott. Forradalom nem történt.
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lexus, Toyota topik
- Építő/felújító topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest