- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breeze
aktív tag
Üdv!problémám az lenne,hogy lehet a google accountból kiszedni a tel számokat, mert én faterom telóján beléptem vele mert kellett vmi Google Play aruházból és mentette valahogy a számokor és az én telomon is most ott vannak a számok...törlés nem segit ahogy belépek a frissen újratelepitett telomon az accountal egyből átjönnek a számok... és a meglévők/ és amik nekem is megvannak de más néven azok átneveződnek stb valaki tudna segiteni? nagyon zavaró
-
rjg
őstag
válasz
hallerlaller #166 üzenetére
Ok, de erre van megoldás:
- nem vagy csak célzottan olvasod a topikot, ha konkrét bajod van
- maradsz a gyári ROM-oknál, hivatalos frissítéseknél
Attól még a készülék jó, hogy nem flash-eljük naponta. -
-
Keeperv85
nagyúr
Főleg úgy nem, hogy nem is értem miről is kéne egy SZAKMAI topicnak szólni másról? Ömlengjünk, hogy "Húúú vettem egy ilyet, mindjárt elcsöppenek olyan jóóó"? Vagy tán a másik véglet, mikor valaki rutinból nyomja hogy: "Meg ne vedd! Ez egy híg kutyafos!" és persze erre jön a reakció is, hogy: "Bocs, de honnan is tudod, ha nem volt nálad 10 percet sem...
" ? Sokan nem tudom mit is akarnak itt látni...
-
rjg
őstag
válasz
hallerlaller #163 üzenetére
Azért, mert a topikban csak a ROMolás megy, nem érdemes lemondanod a készülékről. Én a legutolsó, gyári OTA frissítéssel használom és CF-Root-tal hozza azt a kényelmet, amit az S2 a CM9-el.
-
hallerlaller
addikt
Na ezért nem vennék s3-at, ott is csak a romolás megy, mint az omnia 7 topikban.
Wp7-nél meg mivel népszerű sok program még csak 1.0 vagy 1.1 verziónál tart, szóval az nem kis ferdítés, hogy ott minden tökéletes.
Ja amúgy keress rá a nevére omnia 7 topikban, több száz hozzászóláson keresztül fikázza a zune-t, itt meg arról akar meggyőzni minket, hogy 'mindössze csak ráhuzod a tartalmat a telefon ikonra', vicces. -
joey04
titán
válasz
hallerlaller #159 üzenetére
kivétel mindig akad... de a droidosoktól meg azért megy el a kedvem, mert naponta akadok ilyenekbe. pedig egy sgs3 vételt annyira komolyan fontolgattam, hogy már előkészületek is megvoltak, gépen volt az aktuális odin, meg cf-root, meg esetleges buherálgatás céljából friss Omega ROM is. Aztán elment tőle a kedvem. Meg nexus topikból is kiszemezgettem a leírásokat yakyu meg stb témákról, hogy ha esetleg...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
darvinya #160 üzenetére
Én pár napja a bcm4330-as moduláris WiFi drivert akartam kernelbe ágyazottá tenni. Szépen lefordította a compiler, el is indult vele a Wifi, de most tessék kapaszkodni: 20 perc alatt 0-ra vágta az akkut.
Pedig csak annyit tettem, hogy ugyan azt a kódot lényegében máshová tettem át!
Ennyit arról, hogy esetleg a gyártó nem teszteli ki a drivert. Megírja, beteszi egy tesztkörnyezetbe, emulál különféle szintetikus teszteket, átadja. Átrakják egy másik rendszerbe. Puff. Nyilván már a bétába belebukik, tehát ilyen szélsőséges hiba nem jön ki a fejlesztői fázis alól, de mi van, ha csak annyi történik, hogy az én példám szerinti utat bejárva nem 27 órát megy vele az a készülék, ami megkapja, hanem 15-öt?
Megkapja a tesztelő. Nyomkodja, nézegeti, ki-be kapcsolgatja a WiFi-t is, minden megy a papírforma szerint. Rutinosan esetleg ráteszi egy logcatre, megnézi, sehol egy hiba. Mehet a boltba. Kimegy. 3 napon belül 10 ezer felhasználó jelzi, hogy úgy merül a teló, mint az U-Boot...
-
darvinya
titán
válasz
Keeperv85 #158 üzenetére
Hát ha még így sem érthető, akkor passz.
Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni.
Én tudtam és értettem.
Pár fajta gcc-s fw fordítóttam vissza és arra jöttem rá, hogy az visszafejtés emu-val vagy csak kóddal az eltérő HW/OS egyes hibák forrása.
Viszont lenne olyan önépítő algoritmus ami egyben visszaképet képez ekkor a legközelebb nem fordulna elő a fent említett hiba, mert teljesen független lenne HW/OS-ektől.
De ezt ki fogja megírni. -
darvinya
titán
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #151 üzenetére
A drivereket nem a rendszer melle adjak, hanem konkret keszulekek melle, igy ahogy mondod, az a gyarto hibaja ha azzal van valami gond, igy referenciamodelleknel felig a Google (bar az ilyen kozos fejleszteseknel ok alapvetoen szerintem foleg pont nem ezert a reszeert lehetnek felelosek) hibaja, de attol meg mindig nem maga az OS a hibaztatando sztem...
-
joey04
titán
pontatlan. az más, ha egy app letöltésénél kiírja a készülék, hogy nem elég hozzá a vas, sorry (igaz ez is lehetne jobb, pl szimplán nem is jelenítené meg ezeket). de még ha maga az alkalmazás bugos szar is, az sincs akkora hatással a rendszer egészére.
a fb pedig mindenhol szar volt, bár most nekünk ios-re újraírták. de a fb app gagyisága semmilyen hatással nem volt a rendszer működésére. -
rjg
őstag
Igazad van, nem fordulhat elő. Vagy mégis? Mintha a Lumia 610-nél (lehet, hogy a típust keverem) fordult volna elő, hogy a kevés RAM miatt egyes alkalmazások nem futottak rajta, sőt, emlékeim szerint újra portolták rá még az Angry Birds-öt is. Abban igazad van, hogy Android-nál nagyobb a felhasználó felelőssége is, mert a Google szabadabban, kevésbé kontrolláltan szűri az alkalmazásokat, mint a versenytársak, de az általad írt hibák nem csak rajta múlnak. A Facebook nem egy garázscég, a droidos alkalmazása mégis egy szemét. Bármilyen vas alatt képest akkumulátor draint és furcsa hibákat okozni. Akkor ez a rendszer hibája, a Google-é, vagy a Facebook-é? Tiltsa ki a FB appot a Playről? Kötelezze arra a fejlesztőt, hogy írják meg jobban? Majd az idő eldönti, melyik a jobb, hatékonyabb fejlesztési, értékesítési modell, egyelőre az Android nem áll rosszul.
-
joey04
titán
egyszerű, talán 2-3 napos példa: akad, fagy egy készülék. emberünk betéved a topikba, kikérdezik, és az a végeredmény, hogy sok szemetet rakott fel, ha ésszel pakolna programokat a telefonjára, ez nem fordulhatna elő. Na ilyet nem fogsz olvasni egy wp topikban. amit marketplace-ről töltesz le, az biztos nem vágja haza a készüléket. na ilyesmikre gondoltam.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
assemble #150 üzenetére
"Ez most megint az lesz, hogy te mashogy ertelmezed a bug fogalmat, de a driver hiba nalam nem maganak az Android-nak a hibaja. "
Ha én adok valamit a rendszerem mellé, akkor az az én rendszerem része. Mivel a kernellel jár a driver is, ráadásul kicserélni sem tudod olyan egyszerűen, így ha nem nézték át akkor az bizony vagy a gyártó hibája (ha ő tette bele), vagy alapban rossz...
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #149 üzenetére
Abban igazad van, hogy illik alaposan atnezniuk a drivereket, hogy ne nagyon maradjanak benne hibak, de azok is ritkan lehetnek tokeletesek szerintem, valamennyi hiba mindig marad bennuk. Amit linkeltel gsensor-os, az nem hiszem hogy kritikus hiba lett volna, es irtad is, hogy azota kijavitottak...
A CM7/9 screenshotjaid is feltetelezem hogy driver hibak miatt volt, amikbol igazad van: sokszor pont azert nincs kelloen jo mert a gyartok nem adjak ki azoknak a forrasat, CM9-re pl az en telomra elvileg azert nincs radio, mert nem adtak ki az ICS driveret, es igy nem tudnak vele mit kezdeni. Neha ossze tudnak hekkelni valamit, de nyilvan nem ugyaolyan, mintha hivatalos drivert hasznalnanak. Es igen, nyilvan ha nem adnak ki semmilyen drivert, akkor aztan sok mindent nem lehet csinalni. Ez talan a legnagyobb buktatoja a custom ROM-oknak...
Ez most megint az lesz, hogy te mashogy ertelmezed a bug fogalmat, de a driver hiba nalam nem maganak az Android-nak a hibaja. Ez olyan mintha az instabil driverek okozta kekhalalt (ami megtortent pl a vadi uj pc-men 1 eve elso bekapcsolas utan, es egy hivatalosan minositett WHQL driver okozta) a windows hibajanak tulajdonitanad. Drivert barki irhat, azoknak a mukodesi mivel hardverkozelik, kritikus, es ha azok nem mukodnek jol, nem az OS az amit hibaztatni lehet...Egyebkent CM10-en en meg nem tapasztaltam vsync szetesest, es a butter is mukodik (persze amikor a telo epp birja, amikor neha beakad, az sem tud csodat tenni)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
assemble #148 üzenetére
"Marpedig szinte semelyik nagyobb ROM fejlesztoje - ahogy tudom - nem kap penzt a munkajaert, a CM-et is teljesen non profit jellegu kozossegi projekt, amit a sajat szabadidejukben fejlesztenek, igy mint olyanok, amatorok, ami alatt persze nem a tudasukat kell erteni, az lehet ettol meg rendkivul nagy"
Ennél egy picivel árnyaltabb a helyzet és kicsit bonyolultabba rendszer. Nem mindegy kit veszek bele a Team-be. Ha tágra veszem a kört, akkor én is részt veszek a hivatalos fejlesztésben is, ha szűkítek, akkor egy alig 10 fős csapat.
" torz kamerakép, halk hangzás, a GSM fel-le csatlakozik"
Ezek nekem mint driver hibanak hangzanak igy elsore, es a logban is amit az elobb linkeltel azok a g szenzorbol jottek, amiert szerintem megint a driver lehetett nagy esellyel felelos.Ezek bizony driver hibák. Viszont ezeket a drivereket a kernelben implementálják. Ha pl. az ICS-t veszed, annak -papíron- 3.0.8-as kernel kell, amihez az eszközgyártó adja a kódot. Elvileg vannak reviewerek a Google-nél, akik átnézik, mielőtt merg-ölnék a hivatalos repo-n. Tehát ilyen hibák nem lehetnek. Ehhez képest...
Az a log amit mutattam, egy hibás beállított kernel konfig miatt volt. Bekapcsoltak egy olyan drivert, amihez nincs is eszköz. Kivették azóta már.
Mindenesetre CM ROM-okat (amik AOSP-on alapulnak) hasznalok tobb, mint egy eve, CM7-CM9-CM10 is honapokon at megvolt, es egyiken sem tapasztaltam ezekbol a hibakbol egyiket sem, nehezen tudom elkepzelni, hogy a legfrissebb 4.1 forrasokban ilyen amator hibak lennenek, mivel az egesz dolog open source, valoszinuleg nagyon reg eszre lettek volna veve es ki lettek volna javitva...
Nézd csak:
Felül nézd meg a csíkot. Itt még erősen alfa verziós volt a cucc.
Viszont ezt egy CM7.2 stable hozta össze.
A CM9-10 vonalon nem igazán megy az FM rádió, gondok vannak az előlapra szerelt kamerákkal és akkor már az Open Max drivereket ne is emlegessem... A Project Butter is ímmel-ámmal megy csak, pl. a V-Sync rendesen szét tud zuhanni- (S15i-n teszteltem)
"A nehany alapveto konfiguralason kivul pedig szerintem csak a driverek hianyoznak ahhoz, hogy barmelyik telefonon elfusson az AOSP verzio, nem veletlen, hogy az AOSP kozeli CM7 is ha jol emlekszem egy napon jelent meg kb 70 kulonbozo keszulekre."
63 db készülék pontosan. Akkor jelenik meg gyorsan, ha a gyártók kiadják a kernel forrást, ami nem ritkán sajnos nem történik meg. Ezért késett pl csaknem fél évet az Incredible S portja, már ami a "hivatalos" CM ágat illeti.
A gyartok inkabb (tisztelet a kivetelnek) szeretik szetganyolni es teleszemetelni a gyari tiszta ROM-ot a sajat szemetukkel ami csak eszi a helyet/memoriat/procit ugy, hogy kozben soha nem is hasznalod, es persze plusz bugok is keletkeznek emiatt. (Tobbek kozott) Ez vezet rendszerint oda, hogy lassu, csunya, bugos lesz a szoftver, es a felhasznalo magat az Android-ot hibaztatja, mikozben az az esetek ~99%-ban egyedul a telefonja gyartojanak a konkret ganyolt szoftverenek a hibajarol van szo, jo pelda erre ennek a topicnak is az elso hozzaszolasa.
A gyártó az egyetlen, aki képes beállítani bizonyos dolgokat, senki más sem tudja megcsinálni. Nincs modder, aki pl egy RF layout beállításnak neki merne esni, azokon magasan képzett mérnökök is hónapokat dolgoznak. A kernel nem készen terem, hanem valakinek be kell állítani és az bizony a legtöbb esetben a gyártó. Az persze, mint ahogy én is írtam veled egyetértésben vitatható, hogy melyik portolás mennyire lesz jó, avagy használhatatlanul fos.
Van olyan alap rom, pl. az Xperia S-en, hogy akkor sem cserélném CM-re, ha valaki tözes vassal kerget, annyira jó, de van másik véglet is....Arra inkább nem mondok példát, mert sértődések lennének belőle a végén.
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #143 üzenetére
Marpedig szinte semelyik nagyobb ROM fejlesztoje - ahogy tudom - nem kap penzt a munkajaert, a CM-et is teljesen non profit jellegu kozossegi projekt, amit a sajat szabadidejukben fejlesztenek, igy mint olyanok, amatorok, ami alatt persze nem a tudasukat kell erteni, az lehet ettol meg rendkivul nagy.
" torz kamerakép, halk hangzás, a GSM fel-le csatlakozik"
Ezek nekem mint driver hibanak hangzanak igy elsore, es a logban is amit az elobb linkeltel azok a g szenzorbol jottek, amiert szerintem megint a driver lehetett nagy esellyel felelos.
Mindenesetre CM ROM-okat (amik AOSP-on alapulnak) hasznalok tobb, mint egy eve, CM7-CM9-CM10 is honapokon at megvolt, es egyiken sem tapasztaltam ezekbol a hibakbol egyiket sem, nehezen tudom elkepzelni, hogy a legfrissebb 4.1 forrasokban ilyen amator hibak lennenek, mivel az egesz dolog open source, valoszinuleg nagyon reg eszre lettek volna veve es ki lettek volna javitva...A nehany alapveto konfiguralason kivul pedig szerintem csak a driverek hianyoznak ahhoz, hogy barmelyik telefonon elfusson az AOSP verzio, nem veletlen, hogy az AOSP kozeli CM7 is ha jol emlekszem egy napon jelent meg kb 70 kulonbozo keszulekre. A gyartok inkabb (tisztelet a kivetelnek) szeretik szetganyolni es teleszemetelni a gyari tiszta ROM-ot a sajat szemetukkel ami csak eszi a helyet/memoriat/procit ugy, hogy kozben soha nem is hasznalod, es persze plusz bugok is keletkeznek emiatt. (Tobbek kozott) Ez vezet rendszerint oda, hogy lassu, csunya, bugos lesz a szoftver, es a felhasznalo magat az Android-ot hibaztatja, mikozben az az esetek ~99%-ban egyedul a telefonja gyartojanak a konkret ganyolt szoftverenek a hibajarol van szo, jo pelda erre ennek a topicnak is az elso hozzaszolasa.
#144: Az Oracle-Google pernek ha jol tudom mar regota vege, azt iteltek meg a vegere, hogy nem sertett a Google semmit, es nulla dollar karteritest allapitottak meg.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
fordfairlane #144 üzenetére
Majd max licenszdíjat fizet a Google, átírni durva lenne.
-
darvinya
titán
Készítettem egy 1 magos 586-os proci-ból 2 magos i5-86-os proci-t.
És mivel baltával, hogy hasítson. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
fordfairlane #144 üzenetére
Azt mondják, hogy a Java nyelv nem jogtulajdon, ezért nem védhető le. Szemben ezzel az Oracle azért reklamál, mert az Android forrás fordítására is a Sun JAVA JDK kell, ami most már hozzájuk tartozik. Hogy mi lesz ennek a vége? Fogalmam nincs. Nem látok a jövőbe, sem a bírák fejébe, de én is tartok tőle, hogy az Apple vs. Samsung vita kifutása után ez lesz a következő...
-
Keeperv85
nagyúr
Mivel nincs benne ilyen szenzor, csak valamelyik nagyokos benyomta a konfigban "Yes"-re.
Én és az Android HATE meg nagyon távol vagyunk egymástól. Minden nap fogalkozom vele, mint valami Tamagocsival... Szeretem bütykölni.@(#135) assemble:
Amatőrök nem tudják az AOSP-t fordítani, mert már a build környezet sem egyszerű. Pláne nem írnak custom romokat, csak esetleg előre elkészített forrást forgatnak le. pl. CM romokat.
Pláne nem protolnak kernelt.
Azok a hibák, amikről én beszélek nem critical error-al végződő részek. Gondolj ilyenekre most, hogy torz kamerakép, halk hangzás, a GSM fel-le csatlakozik.
Ha visszaolvastál volna látod, hogy elmondtam, hogy bizonyára a másik két rendszer alatt is legalább ennyi, vagy több "bug" van (használjuk így, hogy ne legyen keveredés).
A gyártók mikor "megkapják" az AOSP forrást, akkor be kell állítani egy adott környezetre, oda kell kódolni. Magában az alap kóddal csak a referencia modellek futnak. Na most hogy ott mennyi hibát vesznek ki, vagy raknak éppen be, az a gyártó dolga. Azt a forrást soha sem kapod meg valószínűleg (vannak kivételek, kösz Sony!
), szóval az olyan lesz, amilyen...
-
masterful87
senior tag
Nekem az SGS-en kezdetek óta akadozott a hivatalos Facebook kliens, gondolom azért mert havonta egyszer indítottam el, és olyankor leszedett vagy 10 megát abban a pár percben amíg molyolt!
És mit ad isten, pont a facebook fagyasztotta be csontra a telóm pár napja, pedig éppen rekorddöntésen voltam: 1847 óra újraindítás nélkül!
A 2 év alatti összes fagyást meg tudom számolni két kezemen!Akksija is jól bírja:
készenléttel, ~30 perce telefonálással, 3-4 óra kijelző, 2-3 óra zene, egyéni rekordom: 230 óra! (ugyanakkor komoly terhelést már megérzi, kezd összeesni az akksi, pl. töltésnél is van hogy csak 93-94%-ig tölti fel)Multitasking:
pont egy ifan, minden hátsó szándék nélkül kérte a következőt, hátha megakad a rendszer: menjen zene a háttérben, facebookozzak, majd irány a böngésző, aztán irány az üzenetek, vissza face, majd egy játék indítás, és végül lőjek egy fotót, MENT! (engem lepett meg leginkább)
Minden full gyári, 2.3.3-as rendszer, még egy root se volt soha a telón!
Néha laggol egy pillanatra a rendszer, de egészen gyors, pláne hogy én hülye csak most kapcsoltam vissza az összes animációt, és egészen olyan érzésem lett hogy megtáltosodott! Pedig csak a váltás közötti időt tölti ki szemnek kellemes animációval, teljesen megdobta a felhasználói élményt! Majdnem az az érzésem hogy előre tudja a teló hova fogok nyomni, olyan gyorsan feldobja, és igen, egy másik rendszeren is pont ez dob a legnagyobbat! (én meg kikapcsoltam, mert azt hittem az pont leterheli a telót, erre semmit nem terhel, de elrejti azt a 0,2s-es gondolkodási időt kellemes kis áttűnésekkel)
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ez már csak szőrszálhasogatás tényleg. Ezt egy átlag user nem veszi észre, nem látja. Lehet vannak benne, hibák, meg bugok, de mégis működőképes a rendszer. Szokták is mondani hogy "semmi sem lehet tökéletes".
Amúgy ez a WIN95 Neo V-n elég durva dolog. Megfelelő driverek sincsenek írva rá, se semmi.
Azon belül viszont érdekes dolog, és nem rossz.
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #117 üzenetére
Nem szoktam onnan forditgatni, de eleg sok amator azert le tudja hazilag is forditani, es barmi lathato hiba nelkul, stabilan, hosszu tavon futtatni (hetekig-honapokig ujrainditas nelkul) ami kb lehetetlen lenne, ha 10-100 ezer hiba lenne benne, mint ahogy allitod, es amire tovabbra sem adtal semmit ami megalapozna ezt az allitast...
A kernel pedig pont azert lett olyan jo es stabil mara, mert ilyen sokan dolgoznak folyamatosan rajta. Mar csak a kod mennyisege miatt sem igazan lehet hibatlan, de valoszinuleg kb a legkozelebb all ehhez barmi mashoz viszonyitva. Ha valaki eszrevesz hibat, szol, es kijavitjak. Androidnal detto. Es ezt barki megteheti. Egy Apple vagy Microsoftnal szerinted log szinten semmi warningot nem lehetne latni? Szerintem joval tobbet is, csak ott bele se lathatsz olyan melyen a rendszerbe, aztan amikor hibauzenet nelkul varatlanul kilep a program vagy jon a kek halal, pisloghatsz hogy ez most mi volt.
A Jelly Bean tudtommal nem duplaz semmit es valos 60 fps-el nyom minden animaciot triple bufferrel, vsync-elve, es ez lathato is, semmivel nem smoothabb egy iOS sem.
Ha jol ertem a fo gondod a VM, Dalvik. Ezeknek a (foleg sebessegbeli) hatranyai gyakorlatilag pont manapsag jutottak el arra a szintre, hogy alig vehetok eszre mindennapi hasznalat soran, es az elonyei is most kezdenek kijonni amikor terjednek az x86 prociju Android cuccok. Ha pedig annyira szamitasigenyes cuccokat akarsz csinalni, semmi nem gatol meg abban hogy nativ kodot hasznalj (JNI-vel), mint ahogy azt mas rendszereken tenned, OpenGL-t hasznalni manapsag pedig gyakorlatialg kb kotelezo barmilyen grafikailag intenziv mobiljateknal. -
Keeperv85
nagyúr
Szerintem elbeszélünk egymás mellett ami a "bug" megfogalmazását illeti. Nekem meg a programozó a szakmám, szóval szerintem tisztában vagyok vele mit lehet bug trackerre tenni és eleget látom napi szinten mennyi még az Androiddal a munka. Legyünk gyakorlatiasak, mutatok egy példát ismét:
<6>[01-01 00:00:01.900000] [1: swapper]AKM8962 successfully probed.
<3>[01-01 00:00:01.900000] [1: swapper]Error: Driver 'tsl2550' is already registered, aborting...
<6>[01-01 00:00:01.900000] [1: swapper][@gsensor]G-sensor driver: init
<4>[01-01 00:00:01.900000] [1: swapper][gsensor]Start to debug gsensor driver in adxl34x_i2c_probe
<3>[01-01 00:00:01.900000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.910000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.910000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.910000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.910000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.920000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.920000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.930000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<6>[01-01 00:00:01.930000] [62: atmel_wq]command_process: 1, 0, cd, 7d, b2, 0, 0, 0
<3>[01-01 00:00:01.930000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.930000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.930000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.940000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.940000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.940000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.940000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.950000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.950000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.950000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.950000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<4>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read: retry over 10
<3>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read chipid fail in adxl34x_i2c_probe,ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]Cheackout chipid failed!
<3>[01-01 00:00:01.960000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.970000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.970000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.970000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.980000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.980000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.980000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.990000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.990000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:01.990000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:01.990000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:02.000000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:02.000000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:02.000000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:02.000000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:02.010000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<4>[01-01 00:00:02.020000] [62: atmel_wq]***********: check_calibration, tch_ch=0, atch_ch=0 temp_flag:0 temp_flag2:0
<3>[01-01 00:00:02.020000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:02.030000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:02.030000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:02.030000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<3>[01-01 00:00:02.030000] [1: swapper]msm_i2c msm_i2c.0: (00a6) Error during data xfer (-5)
<4>[01-01 00:00:02.040000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read-->i2c_transfer ret = -5
<4>[01-01 00:00:02.040000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]adxl34x_i2c_read: retry over 10
<4>[01-01 00:00:02.040000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]i2c read chipid fail,ret = -5
<4>[01-01 00:00:02.040000] [1: swapper][adxl34x@gsensor]Read revid = 0 ,Failed to probe
<4>[01-01 00:00:02.040000] [1: swapper]adxl34x: probe of 0-0053 failed with error -12Ezt egy referencia kernel (Motorola Xoom) futása során sikerült elkapni. Ebből a végfelhasználó semmit sem lát, soha sem venné észre, mert a boot folyamat egyik olyan szakaszában van, aminél még a kezelőfelület hírből sem működik. De ott van. Majd ki lesz javítva, ha prio.-ba kerül. Emellett a "warning" üzenetek között nyilván van, ami semmi hibát nem fog okozni, vagy nem lehet észrevenni amit okoz, de azért engedtessék meg, hogy a nem definiált deklarációt, meg semmire mutató pointereket már hibának vegye valaki, amiket ráadásul napi szinten irtanak a kódból kifelé....
-
Keeperv85
nagyúr
Jaj, dehogyis nem. Az is bugnak számít ám, ha kicsúszik valahol egy szöveg, vagy nem támogatott operátor van benne. Nem csak a kritikus hibák, amitől már le sem fordul a kód. Egyébként szeretném a figyelmedbe ajánlani: ezt a posztomat, ha már AOSP és Android...
Mellesleg ha egy átlagos ramdisket megnézel, tehát dmesg alatt végigolvasod a kimentet az AOSP fordítása után, abban már magában van vagy 20 "Critical error". Hogy ezek mennyire vannak ügyesen elrejtve, az most nem volt benne a témában.
Android teszt, ugyan azon avason, amint a Linux fut: [link]
-
hallerlaller
addikt
válasz
kiskekko #113 üzenetére
Érdemes beleolvasni azért más platformok fórumaiba is, ott se olyan rózsás a helyzet, mint ahogy beállítják egyesek. Ironikus, hogy főleg az itt vitatkozó tagtól hallani a legnagyobb szidalmakat, zün, ájtunsz szoftverek több száz hozzászólásokon keresztüli negatív jelzőkkel illetése, naponta kétszer lefagy, idézem ha '20 napot bírt ki a telo újraindítás nélkül' az már 'csodaszámba megy'. Másoktól hallani, hogy szoftverfrissítés után az egyetlen böngésző crash-el, nem indul.. warezolás, romolás stb ugyanúgy megy.
-
-
Keeperv85
nagyúr
Nem, én elköteleztem magam az Android mellett. Simán van szerintem az említett két rendszerben is ennyi hiba, csak azokat soha sem fogod meglátni. Az Android lelkivilágát legalább fel lehet piszkálni, vagy javítani rajta, de mit is kezdjek az iOS-szel? Az olyan, amilyen. (Az Apple üzletpolitikája meg undorító...)
@Cyberpunk:
Csak tudnád mennyit... Főleg tableteknél hányan írják, hogy "nem lehet igaz, hogy két óra volt, mire felmásolt egy filmet...
"
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Cyberpunk #120 üzenetére
Próbáld meg megérteni, hogy nem a felületen látható sebességről beszélek...
Reméltem hogy neked nem kell elmagyarázni, de érzem tévedtem...
Csak hogy érezhető példát mondjak: Android x86 videó konvertálás: 90 perc felett, ugyan ezzel a nyers fájllal dolgozva az Ubuntu 11.10-es 4...
Szekvenciális mp4 dekódolás, nem hardverre írt kódban: Android x86: 11FPS, ugyan ez a Linux alatt 70...Az, hogy neked egy rendszer sebessége annyiból áll, hogy mennyire "szmúúúsz", az nem jelenti azt, hogy az a rendszer gyors lenne máshol is.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
darvinya #118 üzenetére
Nekem tiszta, nem nekem kell tisztába tenni. A Unix előtt is létezett PC, nem minden arra épült.
Azt meg már a középsuliban bemagoltatják, hogy "A kernel az OSI modell kapcsolati rétege, a felhasználó és a hardver közötti operátor, ami felelős az API futtatásáért, a folyamatok elindításáért, felfüggesztésért, vagy megszüntetésért."
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
assemble #116 üzenetére
Fordíts magadnak egyet AOSP forrásból és meglátod, hogy tele van az egész GCC "warning" meg "Invalid" és egyéb korántsem biztató szavakkal. A kernel kb. 16-17 millió sor magában. Szerinted miért dolgoznak vele ha hibátlan, napi szinten mérnök csoportok?
Amit pedig a másik rendszerek sebességéről mondtam, azt bebuktad az utolsó mondatoddal rögtön. Nem a GPU grafikus frissítési rátáját kellene nézegetni, mert egyrészt ugyan azt a konstans 30 képet duplázza pufferből, másrészt ha nem tűnt volna fel előtte írtam, hogy a regiszter-bázisú architektúra kódfeldolgozás metódusa lassú. Ha az Androidon akarsz nagy adatmennyiséggel számoltatni, akkor olyan mélyrepülésbe megy át, hogy öröm nézni. Ne nagyon keverjük ide a JNI-t, meg az OpenGL-t vagy az Open Maxra kódolást, amik kifejezetten natívan kezelik a hardvert vagy moduláris kernel közeli kódban futnak a Dalvik nélkül.
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #87 üzenetére
Ezt a tobb 10 vagy 100 ezer feletti szamot azert elarulod hogy honnan sikerult szerezni?
Amit pedig a masik rendszerek sebessegerol mondasz, hatarozottan cafolnam. Van itt nalam egy Nexus 7 es egy iPad 3, es az utobbi nagyjabol semmivel nem gyorsabb kb semmilyen helyzetben. Nem is nagyon lehetne gyorsabb, mivel Nexus-on (reszben JB-nek hala) kb nagyjabol minden, mindig 60 fps-sel megy. -
Keeperv85
nagyúr
Van még egy pár. Van egy SE Mini (ST15i), két régi Nokia (6330, 6600) van egy SE c905 és egy k750, de ezek ugye más világban születtek.
Az "utód", az Atlas W lett volta, de tegnap a TPT véget vetett az életének. Bár a Grand X-et várom..."Windows = Linux"
Nem hogy nem azonosak és nem a Unix volt az első oprendszer, de annyira eltérőek, hogy már az elgondolás sem fedi le egymást.
Eleve a Linux 15 éve egy monolitikus kernelre támaszkodik, az Android vonal mozdul a hybrid monolitikus irányba, illetve a mostani Linuxok hozzák a moduláris kernelt lassan.
Szemben ezzel a Windows világ életében tisztán Hybrid kernelt tartalmazott. Itt jegyezném meg, hogy elég megosztott az a vélemény, hogy a Windows 3.x-9.x egyáltalán operációs rendszernek tekinthető-e. Bizonyos részeken vannak kompatibilitási átfedések, de alapjaiban a két rendszer még hírből sem ismeri egymást.
-
kiskekko
tag
Szerintem akinek bármi problémája van az androiddal az próbálja ki bármelyik nexus készüléket és garantálom hogy többé egy rossz szót nem fog mondani a droidra. Egyébként meg szerintem alapvető probléma hogy a user 30 000 Ft-os droidos telón futó rensszertől várja el azt amit az iPhone 200 000-ért tud. Vegyen egy hasonló kategóriájú androidos telefont inkább, véleményem szerint nem lesz vele probléma.
-
butyek
senior tag
Talán azért terjed, mert olcsón jó.
-
G4bi89
senior tag
Ezt a kinézetet felejtsük már el
Nem minden fekete és fehér.
Nekem pl a tucat Samsung telók nem tetszenek. Meglátok egy samut ami évek óta ugyanúgy néz ki nagyjából és kifutok a világból(GS3 azért nem lett rossz)
Sony új kinézete meg bejön de a 11-es modelleké is tetszett.Mellesleg nem minden Sony annyira szögletes:
-
A Samsung elég sok GB telefonjába is belehegesztette, a mostani Ace 2-m is tudja.
(#51) anulu: szóval lett egy hardverhibás Androidos telefonod. Az nem az Android hibája. Az már más kérdés, hogy a szervíz töketlenkedik, és nem képesek kijavítani vagy cserélni. Ugyanez előfordulhat bármely más rendszernél is.
-
Hát nem tudom. Mind az Ace, mind az Ace 2 anyaghasználata rendben van (ha tekintjük, hogy középkategóriás készülékek). SGS3-at ugyan nem fogtam még, de nem hiszem, hogy rosszabb lenne az előbbieknél.
A design lopással sem értek egyet, ráadásul kifejezetten szépek a Samsung telók, ellenben a többi gyártó legtöbb mobilja pedig ronda (nem mindegyik, de a legtöbb). Tele vannak szögletes élekkel, melyek ósdi benyomást keltenek. A Sony mobilok pl. kifejezetten úgy néznek ki, mintha 20 éve tervezték volna azokat. -
Cyberpunk
félisten
A probléma az, hogy ilyen szinten sosem lesz egyetlen rendszer sem, hogy nem kell hozzá érteni. Dehogy nem, mindent tanulni kell, de még a legegyszerűbb dolgokat is, mondjuk egy TV menüje stb.. Főleg az újabb készülékeknél lehetnek olyan funkciók, amikkel még nem találkozott a tulaj. És azért azokkal általában igyekeznek az egyszerűségre törekedni.
Egy iPhone is messzi áll ettől, én találkoztam már olyannal, ki vakarta a fejét, hogy mért nem tud bt-n egy képet átküldeni egy másik telefonra, vagy hogy iTunes, kel egy fájl felmásolásához stb... Ez lenne a végletekig leegyszerűsített rendszer, amit egy csöves is tanulás nélkül, kvázi természetből vág? Dehogy.
Mert hát egy rendszer kezelése nem csak annyiból áll, hogy megnyomok egy ikont. tudni kell, mit hogyan, merre, meddig. Legalább is kéne.
-
lmisi
senior tag
Na ne vicceljünk már
Nincs olyan rendszer amihez ne kellene érteni pont.
Pályafutásom alatt visszatérő elem amikor x bites user kijelenti olyan program/rendszer/lista kell neki amihez csak megnyom 1 gombot és kiköpi az eredményt. Aztán amikor megkérdezik, hogy akkor ezt bárki megteheti helyette pl. Takarító, utcáról bárki sőt akár a főnöke is...mély hallgatás csend...
Azt hogy mennyire kell "érteni" egy rendszerhez rengeteg dologtól függ pl. a célcsoport szocializációjától, képzettségétől, igényeitől.
Amiről talán itt szó lehet az Ergonómia, amit kezdettben az alma is nagyon felkarolt. -
BDave
őstag
-
Cyberpunk
félisten
Grat nekik. Csak így tovább.
De látom a hitvita megy itt is. Nem is vártam mást.
-
hallerlaller
addikt
válasz
Oppenheimer #80 üzenetére
ehehe, mit találtam: [link]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Keeperv85 #87 üzenetére
100 ezer bug?? Érdekes nekem csak a néha előforduló kisebb akadások voltak. Minden más felhasználó szinten nagyon jól működött, ráadásul életem első Androidja volt a Galaxy Mini, mégse kellett "tanulnom", se megszoknom. Egyből ment minden.
Kompromisszumok voltak, de inkább hardveres, mint szoftveresek voltak azok.
-
Keeperv85
nagyúr
Az Android tele és tele van buggal, több 10 vagy 100 ezer felett van most is a számuk. Tény. Aki fordított már magának AOSP forrást, az pontosan tudja, látja.
Eleve nem tartom jó ötletnek a regiszter-bázisú architektúrát, hiába jött a JIT vagy most a Project Butter technika. Lassú a kódfeldolgozás. Egy hasonló erősségű, tehát 4 magos hardveren egy másik rendszer ilyen felbontások mellett rohan, szemben azzal, amit az android művel.
DE!!!
Mégis ennek van jövője, mert innovatív. Van jövője, mert széles körben el tud terjedni, ezzel bekapcsolja azokat a csoportokat is, akik érdeklődnek a működés magasabb szintű ismerete és a fejlesztés iránt. A szabadsága menti meg. Hiába a több ezer hiba. Megtehetem, hogy ha valami zavar kijavítom, ugye? Persze.
Ha valami zavar az iPhone-ban, akkor nem vihetem vissza, hogy "Bocs, de ez engem nagyon zavar...", mert elhajtanak, hogy: "Hát ez ilyen, vedd meg a következőt"
Sajnos két napja eladtam a Blade-em, de már most visszasírom, mert az enyém volt, olyan volt, amilyennek ÉN elképzeltem, nem olyan, amilyennek valami mérnök, aki vagy eltalálja mire van szükségem, vagy beállhatok a kolomp után a bégető tömegbe.
Valaki mondta, hogy:
"Lehet hogy megvettek azért, mert én másképp gondolkodom, mint a tömeg, én viszont őket vetem meg, mert szánalmasan egyformák"
-
assemble
addikt
válasz
A zart okoszisztemat amit irtam, azt almara irtam, persze ujonnan a Microsoft is ebbe az iranyba ment - nagyon ugy tunik, hogy vesztere, ami abbol is nagyon jol latszik hogy milyen jol "magadra" vetted amit irtam mikozben egyaltalan nem is arrol irtam ezt az egeszet. Emiatt viszont kulonosebben nem is reagalnek a dolgokra, de annyit azert elmondok, hogy a "minek az bele" erv amivel gyakorlatilag vegig ervelsz, szerintem nem erv.
#81: a gyari bongeszo lecserelese alatt az alapertelmezett bongeszo atallitasat ertettem, amit semmilyen modon nem tehetsz meg iOS alatt. De ha mar szoba hoztad: Firefox nincs iOS-re, soha nem is volt, es valszeg nem is lesz, a Chrome pedig ami van az nem igazi Chrome mint Android-on, gyakorlatilag a Safari-t hasznalja es csak egy "skin" korulette, mint kb az osszes tobbi bongeszo, szinten az iOS korlatoltsagai miatt.
-
hallerlaller
addikt
válasz
ez a zune egy remek program, használd egészséggel.
"app telepitgetes, csak az o kozponti rendszerukbol"
ez mindenhol így kényelmes és normális. Legalább megoldják, hogy ótvar szar appok ne kerüljenek a userek telefonjára. Ja, hogy a warez miatt kéne? Akkor bocs.pl. a mobilaréna által is 10/10/10-re értékelt swype beta-t én azért nem nevezném 'ótvar szar'-nak.
"filerendszerbe valo betekintes sem"
??? Mért akarna abban bárki is turkálni? Őszintén, egy telefonon, mégha az okos is, ez miért fontos?természetesen itt is úgy tervezték, hogy semmi szükség erre, ezért nincs is a gyári androidban fájlkezelő, de nem kell megmondani másoknak hogyan használják, ha ő neki ez kell akkor ez kell. (nem mellesleg nagyon sok embernek ez igenis fontos, biztos buták)
"gyari bongeszo lecserelese"
Mivel a gyári is kiválóan működik, nem kell lecserélni se.persze, kivéve amikor nem működik olyan kiválóan..
na megyek is warezolni
-
darvinya
titán
válasz
Totheground #83 üzenetére
Miért a nem többi is arra törekszik, hogy a fogyasztónak jobb legyen.
telo+kábel átalakító+10$+-os app=1000$ ezt mind egy kínai kütyüért.
Ja ott van az alma.Ennyi és nem több a gondolat menetem.
-
darvinya
titán
válasz
A probléma csak annyi evvel, hogy te mint felhasználó nem élsz.
Csak arra kellesz, hogy etesd és türd amit ő elképzel.Ennyi.
-
keIdor
titán
válasz
Másrészt mehet rá másik böngésző, van Firefox meg Opera iOS-re.
-
Oppenheimer
nagyúr
Külön szemét szoftver: zune-al nem nagy mutatvány rátenni a képet/zenét/videót a telefonra, mindössze csak annyit kell tenned, hogy ráhuzod a tartalmat a telefon ikonra. Ez mivel nehezebb mint total commanderben vagy intézőben? Ja, várj, semmivel. Viszont ha rádugom a gépre a telót, már ugrik is fel a zune és másolja fel az aznap készített fotóim a gépre. Ergo ilyen "szemét szoftverrel" telefonra küldeni a kontentet nem nehezebb, telefonról gépre pedig könnyebb is.
"app telepitgetes, csak az o kozponti rendszerukbol"
ez mindenhol így kényelmes és normális. Legalább megoldják, hogy ótvar szar appok ne kerüljenek a userek telefonjára. Ja, hogy a warez miatt kéne? Akkor bocs.
"bluetooth-on valo file kuldes"
Bullshit kategória, párosítani nehézkes, lassú adatátvitel. WP8-nál ott az nfc-wifi direct combo, iphonenál meg marad az e-mail.
"filerendszerbe valo betekintes sem"
??? Mért akarna abban bárki is turkálni? Őszintén, egy telefonon, mégha az okos is, ez miért fontos?
"gyari bongeszo lecserelese"
Mivel a gyári is kiválóan működik, nem kell lecserélni se.
-
spuros
őstag
válasz
Brutális eb #36 üzenetére
Igen én is nagyjából ugyanezt gondolom. Csak így tovább (esetleg a gyártók órára lehetne koppintani, mert sokan a gyártók hülyeségei miatt utálják meg a rendszert)!
-
azopi74
addikt
Bárki Unixnak minősítheti az OS-ét, ha kifizeti a certifikációs díjat az opengroupnak
De érdekes, mert a snow leopard és a mountain lion UNIX, de a Lion nem az....
http://www.opengroup.org/openbrand/register/xy.htm
iOS meg semmiképpen sem használhatja jogosan a UNIX trademarkot, nincs rajta a listán
-
darvinya
titán
Inkább horrorisztikus.
Mint egy … tovább nem mondom olyan gusztustalan.DS39
Idézet:
„Megjegyzendő, hogy a „nemcsak hogy fájl szintű” biztonsági elemek Unixban mindig is léteztek, mert ott a „Unixban minden dolog egy fájl” irányelv szerint az imént felsorolt objetumok egy-egy látszólagos fájlal vannak nevesítve. Ezzel a fejlett biztonsági mechanizmussal az NT vonal kliensekre szánt tagjai (Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista), illetve a szerverekre szánt tagjai (Windows NT Server, Windows 2000 Server, Windows Server 2003, Windows Server 2008) is rendelkeznek” -
azopi74
addikt
SFU 3.5-el minden mai windows (XP SP1-től felfele) POSIX kompatibilis elvileg, tehát lehet akár unixnak is nevezni
De ez annyira tudománytalan. De az igaz, hogy a WP-nek is kb annyi köze van a UNIX-hoz, mint az androidnak vagy az iosnek...
Minden mai OS-nek a gyökere a unix, csak az egész olyan anakronisztikus... -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
hallerlaller #61 üzenetére
Na én is hasonló módon toltam, amúgy a tabletem meg nem adta magát.
-
oszi666
őstag
Lehet hogy orbitalis baromsag, de azert meg kerdezem: az ios nem linux alapu? Egy infos ismerosom mondta, en elegge furcsalltam...
-
assemble
addikt
Download-ba szerintem biztosan be tudtal volna menni, ha egy aksi ki-be utan nem, ilyen JIG-gel szinte mar biztos.
A garanciabukast meg felejtsd el. Konkretan egy eve nem latott a telefonom hivatalos Samsung szoftvert amikor szervizbe vittem, 4.0 futott rajta amit soha nem is adtak ra ki, termeszetesen rootolva volt. Fuggetlenitve is volt. Biztos ami biztos visszacsinaltam gyarira, bevittem, es semmit nem vettek eszre, nem is hiszem hogy nagyon akartak.
-
assemble
addikt
Rendesen mukodnek a dolgok, amig olyan dolgokat akarsz csinalni, amit a "vezer" epp megenged. Es ebbe nem tartozik bele peldaul a telefonodra/rol valo masolgatas kulon szemet szoftver nelkul, de meg azzal sem, ha mas gepevel probalkozol, nem tartozik bele az app telepitgetes, csak az o kozponti rendszerukbol ahol csak azok az appok kerulhetnek fel amiket ok szemely szerint jovahagytak, nem tartozik bele a bluetooth-on valo file kuldes, nem tartozik bele a filerendszerbe valo betekintes sem, nem tartozik bele a gyari bongeszo lecserelese sem. Igazabol kb semmi nem tartozik bele, amibol vagy nincs kozvetlen uzleti erdekekuk, vagy nem teljesen elengedhetetlen az alapveto hasznalathoz is.
Egyebkent a 2.3.4-es gyari (Samsung) ROM-ok baromi regiek, kb 1 eve vannak 2.3.6-osak. Egyreszt. Masreszt: Amit te az Android hibajanak rosz fel, az egyaltalan nem az Android hibaja, hanem a Samsung egy konkret modelljenek egy konkret szoftverenek a hibaja. Gyari, erintetlen akarmilyen Android-ban egyik emlitett hiba sincs benne, ebben gyakorlatilag biztos lehetsz. De szerintem meg a friss Samsung fele ROM-okban sincs semmi hasonlo hiba. Ha meg lusta vagy frissiteni, igy jartal, de ha csak annyi energiat fektettel volna bele amig itt eloadtad a panaszaidat, mar haromszor megcsinalhattad volna ennyi ido alatt nullarol.
-
anulu
félisten
bocs, de meglátásom szerint windows based server =/= android telefon. előbbiekben otthonosan mozgok, utóbbiban erősen csak felhasználó szintet ütöm meg. hozzátenném, hogy nem is érzek késztetést, hogy jobban belemásszak. a telefon nekem használati eszköz. se több se kevesebb.
-
Dealer95
őstag
válasz
hallerlaller #61 üzenetére
De egy 3,5" - 4"-os telón akkor se lesz élezhető egy játék szerintem
-
anulu
félisten
amikor garanciába ment, akkor a kijelzőn egy droid mellette 3 pötty egy felkiáltójel megint 3 pötty és egy PC volt. se download se semmi, ebben az állapotban halt meg. szerecsére nem volt rootolva, mert semmit nem tudtam kezdeni vele. valahogy rátoltak egy 2.3.3-at, aztán visszaadták, mondván, h semmi baja.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ezt csak egy hiányként mondtam, leginkább az appokra célozva ezzel. Amúgy GPS-el mi volt a gond neked? Minimen simán talált jelet gyorsan, stabilan tartja. Amúgy frissítések. WP8 lesz rá? Stabilitás. Mindenki izéli az Androidot pedig szerintem a 2.3 már egy jól összerakott rendszer, kevés hibával. Olyan nagy lassúság soha se volt, nem vettem észre. Persze nem is vártam hogy olyan veszett gyors legyen, kielégítő volt sebességre.
Amúgy FPS játékok lehet nem mobilra valók, az csak egy komolyabb példa volt, fejből nem tudtam éppen mást ami van iOS-on, és Androidon is
Szerk: 4.1 meg mérföldkő lesz
Akkor már a legtöbb gyermekbetegségtől mentes lesz
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na az azért ég és föld kicsit szerintem
Én amit Marketplaceről hiányolok azok a komolyabb játékok. MC3 pl. tudtommal nincsen rá. Meg persze, nem tejfel az Android, de tisztesen működik, és legalább nyílt. iOS-ra mást nem is tudsz rakni, csak amit AppStore-ban találsz. Persze előnye mindegyik mobil oprendszernek van, ezt nem lehet vitatni. Ki ezt, ki azt ugye
-
rjg
őstag
Nézd, a Te végzettségeiddel nem hiszem, hogy rendszergazda jogot szerezni a telefonodon olyan őrült kockázat lenne. Viszont "kinyílna előtted a világ", le tudnád tiltani/törölni a felesleges, erőforrás zabáló Samsungos bloatware-eket, beállítani, hogy melyik app-nak milyen jogosultságokat adsz. Sőt, a biztonsági mentésnek köszönhetően rizikó nélkül tudnál upgradelni, a belakott alkalmazásaid beállításainak megtartásával.
-
Dealer95
őstag
Én most váltottam Defy-ről Lumia 800-ra és nem bántam meg...
-
anulu
félisten
kész örömmel zárom be magam egy olyan telefonos ökoszisztémába, ahol rendesen működnek a dolgok.
nekem nem engedett semmilyen újabb rom-ot feltelepíteni 2.3.4-nél. vagy hibát dobott, vagy incompatible. és akkor ott van még a rakás app és beállítás, amit nem akarnék elveszíteni, mivel gyalulja a telefont, lol. mint mondám, nincs rootolva és nem is lesz.
parttalan a vita. nem is titeket akarlak meggyőzni, csak jelezni szeretném, hogy nem olyan fenékig tejfel az android...
-
Bdanyy
addikt
Ezek a hibák nem csak az én készülékemen jönnek ismerőseim közül
És semmi olyat nem használtam, amit előtte Bladen, vagy utána Desire S-en azok mégis ezerszer megbízhatóbbak. DS pl 2-3 havonta kér egy újraindítást csak.
A bekapcs gombra olyankor egyáltalán nem reagált. Multitask hiánya alatt azt értem, hogy neteztem, egy tabon gyári böngészővel, vagy operaval, ha közben volt egy hívásom, amint visszaléptem, újratöltötte az oldalt. Pl banktól jött belépéshez az sms, azt sem bírta ki a böngésző, hogy megnézzem és bemásoljam. Pedig próbáltam egy rakás custom fw-t, meg a gyáriakat, ez 2.3.x-nél mindegyiken előjött. Pont a stabil megbízható használatra volt teljesen használhatatlan.
-
kenwood3
addikt
Csak így tovább
-
-
anulu
félisten
2.3.4-el nem tudtam rákapcsolódni a céges exchange-re, mert a pin kód kérésbe belefagyott úgy, hogy utána csak boot loop volt, és csont előlről kellett felhúzni a droidot rá. 2.3.3-nál ilyen bajom nincs, ellenben sok más (telefonkönyv használatba belefagy, böngészés közben szó nélkül rebootol, stb). gyári rom-ról beszélünk, rootolva sincs. nem hegeszteni akartam, hanem stabilan használni. nálam az a kép alakult ki, hogy erre tökéletességgel alkalmatlan. zárójelben: fent említettem, hogy volt szervízben. azidőre kaptam egy htc-t cserének (mittomén milyen volt). hát, a kutyám sírva játszott volna vele, akkora sz*r volt. lagolt, instabilitás minden téren.
valamint túl nagy volt a kontraszt a szívás mennyiségéhez azzal, mikor ismerős i4S-ét megnézhettem. kb, mint mikor egy 1500 Ladából átülsz egy Enzo Ferrariba.
-
assemble
addikt
lol, mi tart vissza? Mehetsz sorbanallni almas telefonert negyedmillio forintert aminek az osszes lenyeges ujitasa hogy a kijelzoje kapott egy sor ikonji helyet hogy aztan onkent lemondj a szabadsagrol es bezard magad az apple jo kis walled garden-jebe. Vagy fejest ugorhatsz a WP telefonok iranyaba is, csak nem biztos hogy abban a medenceben viz is lesz.
Csupa jo alternativa
Konkretan mi bajod egyebkent a teloval? Nekem is SGS-em van, es messze ennek a telefonomnak az OS-evel vagyok a legjobban megelegedve az osszes okostelefonom kozul ami volt. Funkcionalitasban, hasznalhatosagban magasan ver mindent, kb minden program letezik ra amit akarok. 2.1-el jott ki a telo es most teljes erteku 4.1 fut rajta, ez 5 fo verzioval van odebb a kiadasi verziotol. Es sebessegben is kicsit gyorsabb, mint egy iPhone 3G iOS 4-el
Semmi ertelmes alternativat nem latok ra jelen pillanatban. A GS1-nel hardveresen mondjuk kezdek jobbra vagyni, a cirka 350 MB elerheto RAM-ja, meg a lassu memoria chipje miatt neha azert vannak lassulasok neha, de ennek az OS-nek nem sok koze van.
A cikkhez: Szerintem meglesz az boven
-
Szelley
senior tag
Ezek nagy része user error. Mivel gondolom nem csak GooglePlayről telepítettél alkalmazásokat, hanem innen-onnan összetorrentezett alkalmazások is voltak rajta, persze hogy beszarik egy idő után...Gingeren multitask miért is nem létezik?
az akksi ki-be kombó helyett pedig elég ha nyomvatartod sokáig a bekapcs gombot. -
A sikere vitathatatlan, a rendszer mögött állók száma is.
Linux, sikerre van ítélve, ez tény, Más gyártó termékét direkt nem keverem ide. -
Bdanyy
addikt
Nálam a GPS, térerő és mikrofon nagyon gyenge volt (vagyis mikrofon inkább a háttérzajt vette beszédnél, lévén másodlagos nem volt hozzá), multitask gingeren gyakorlatilag nem létezett (2.2-nél még valamennyire ment), de a legdurvább az a napi 1-2 alkalommal történő fagyás, amikor a kijelző még ment ameddig automatikusan nem kapcsolta ki. Ilyenkor akku ki-be oldotta csak meg, hívás közben szeretett előjönni. Vicces volt, mikor lefagyott már, de kijelző nélkül még csörgött vagy ment a zene
azopi74: Az de szép volt még
Mikor a memóriakártya meg bt nagy szám volt, aztán lassan a wifi gps is kezdett mindenben megjelenni. De akkoriban is sokan azt sem tudták, hogy az van nekik, csak az éppen aktuális csúcsnokiát megvették, amit divat volt úgy szidni mint most a Galaxy S-eket meg iPhoneokat.
-
darvinya
titán
Azt az OS-t nem tudom értékelni amit,csak nagy nehezen lehet mokolni(iOs, WP, piciSymbi).
Így hát maradt Android, Wm.
-
Brutális eb
addikt
Gratula.
A remek rendszer megérdemli az elsöprő sikert. -
jacis
nagyúr
Hajrá előre!!!!
-
Matada2.3
veterán
Én az okos "telefon" korszakomat egy ipod touchal kezdetm (4g) 2 évig elvoltam az OSével majd keztem unni, hogy sehol semmi válltozás. Monoton a rendszer. Azután váltottam droidra főzőcskéztem és jobban tetszett a szabad kéz. Persz az iOSen minden gyorsabb tisztább és jobb volt, de az hogy szabad belenyúlás van a rendszerbe engem megfogott. Most már megvan a kellő két mag is és boldog vagyok.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
leslie_smith #10 üzenetére
Na a Galaxy Minit se kell szidni ám. Nekem az volt, nem volt bajom vele, android se fagyott rajta. Moddolni is szerettem, jó volt
anulu: Haveromnak 3db 3GS-e volt, fél év alatt. Az összes beszart neki. Típushiba lehetett csak.
-
azopi74
addikt
válasz
Fancy-boy #18 üzenetére
"Ezen jót nevettem. Te hol voltál az Android előtt? Kicsit nézd vissza, hogy milyen sikerei voltak a Symbiannak."
Mekkora volt az okostelefonpiac az android előtt, és mekkora most? Symbian előtt meg winmo volt. De akkoriban az emberek 98%a azt se tudta, hogy létezik olyan, hogy okostelefon. -
azopi74
addikt
válasz
Fancy-boy #18 üzenetére
"Ezen jót nevettem. Te hol voltál az Android előtt? Kicsit nézd vissza, hogy milyen sikerei voltak a Symbiannak."
Mekkora volt az okostelefonpiac az android előtt, és mekkora most? Symbian előtt meg winmo volt. De akkoriban az emberek 98%a azt se tudta, hogy létezik olyan, hogy okostelefon. -
h3lios
addikt
A legnagyobb hátránya a legnagyobb előnye is egyben. Rengeteg féle, fajta telefont piacra dobnak a gyártók, de a frissítésekkel hadi lábon állnak. A Google valamilyen szinten kötelezhetné a gyártókat bünti pénz fizetésére, ha meghatározott időn belül nem frissülnek a telefonjaik az új droidra. Mert így a saját hírnevük mellett a Google hírét is aláássák.
-
BDave
őstag
Igen. Megveszik olcsón és azt várják el, hogy úgy fusson a rendszer, mint egy 2 magos telon. Hasonló a helyzet, mint Windows esetében. Mivel a platform nyitott, ezért szinte nincsenek korlátai a rendszer futtatásának. Ha csak S3akat gyártanának, akkor nem lenne semmi gond a felhasználói élménnyel, viszont kevesebben használnának ilyen eszközöket.
És attól függetlenül, hogy nyitott a rendszer, egyre jobb lesz!
-
hallerlaller
addikt
Azért a drágább készülékekből is bőven fogy, pont azáltal, hogy megszokják az emberek és ha esetleg váltanak felfele akkor inkább egy ismerős rendszerre esik a választás. Szerintem.
(#20) Totheground
'Figyelem, figyelem! Felhívjuk az autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy õrült a forgalommal szemben robog.
-Hogyhogy egy? Mind!' -
anulu
félisten
válasz
hallerlaller #21 üzenetére
a fő gond az egésszel a konkurens OS-eknek, amit a cikk is ír, hogy "low cost" megoldás egyszerűen nincs. és ált azt vesznek az emberek
-
BDave
őstag
válasz
hallerlaller #21 üzenetére
Miért, mi jön most, mire gondolsz?
-
hallerlaller
addikt
Hát igen, és az igazi növekedés még csak most fog jönni. A konkurens platformoknál nem igazán látom mivel tudnák nem hogy megszorítani, de akár csak lelassítani ezt a növekedést.
-
Totheground
addikt
Sokmilliárd légy nem tévedhet.
-
Atuskaa
csendes tag
A cikk írója nyilván az olcsóbb androidos telefonokat emelte ki.
De nem szabad elfelejteni hogy 80k felett már igen csak jól használható telefont lehet venni. -
anulu
félisten
válasz
Oppenheimer #2 üzenetére
Galaxy S (1)
10: már volt szervízben is, nem találtak hibát benne, visszakaptam.
-
blade zte
őstag
Android lényege hogy mindent megkap, amitöl egy telefon megizzadhat, és ezt mindig a legújabb procival kompenzálják.Ez a fogaskereke a mobiloknak:minden évben akkora verseny folyik, hogy a 2 éves csúcstelók már alsókategória.2 éve az volt a menö hogy a proci nem 1ghz, hanem 1,2 vagy 1,5.Most meg a kínai telókban is már a 80-100 dolcsisaknál is ez a minimum lassan.
Nem lenne android, lefogadom hogy az emberek 80%-a nem is használna okostelót.Mert mi lenne akkor?200Ezres iphone és symbian. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Elképesztő, hogy pár év alatt hova fejlődött, a Jelly Bean hihetetlenül jó mobil rendszer.
-
leslie_smith
aktív tag
Nekem a kis droidos xperia-mal semmi baj és biztos a következő is ilyesmi lesz.Az android jó és egyre csak halad.Ha csak nem galaxy mini-je vagy egyéb gyenge telója nincs anulu-nak akkor nem volt szerencséje akkor amikor vásárolt.
-
lexter00
őstag
Azt szeretem az androidban hogy bármikor testreszabhatom semmi korlát nincs azt csinálok vele amit akarok.Amit egy WP7 vagy IOS telóval nem igen tudnék megcsinálni és ezért megbocsátom neki ha néha befagy de ez ritka.
Ja meg szeretek mókolni rajta
-
hurrikan
addikt
Erre csak azt tudom mondani, minden okos telefon annyira működik és annyira okos amennyire a gazdája. És ez minden platformra érvényes. Rengeteg Androidos fordul meg nálam, tesztelőként és nem volt még olyan ami "ne működött volna rendesen" van akiknél a Windows XP meg 7 se működik jól, mert nem ért hozzá....
-
Zigur
senior tag
Nekem iPhone-om van, de ha másik után kellene néznem csak Android jöhetne szóba, arra is rengeteg alkalmazás, a többi platformon túl sok az ilyen kompromisszum.
-
Mr President
senior tag
válasz
Oppenheimer #2 üzenetére
Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen telód van.
-
anulu
félisten
a cikkben le lett írva a sikerének az oka. flamet nem akarok, mindenesetre nagyon várom a napot, mikor megszabadulhatok a droidos telefonomtól. biztos van olyan, akinek rendesen működik, nekem nagyon nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest