- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
Keeperv85 #158 üzenetére
Hát ha még így sem érthető, akkor passz.
Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni.
Én tudtam és értettem.
Pár fajta gcc-s fw fordítóttam vissza és arra jöttem rá, hogy az visszafejtés emu-val vagy csak kóddal az eltérő HW/OS egyes hibák forrása.
Viszont lenne olyan önépítő algoritmus ami egyben visszaképet képez ekkor a legközelebb nem fordulna elő a fent említett hiba, mert teljesen független lenne HW/OS-ektől.
De ezt ki fogja megírni. -
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #151 üzenetére
A drivereket nem a rendszer melle adjak, hanem konkret keszulekek melle, igy ahogy mondod, az a gyarto hibaja ha azzal van valami gond, igy referenciamodelleknel felig a Google (bar az ilyen kozos fejleszteseknel ok alapvetoen szerintem foleg pont nem ezert a reszeert lehetnek felelosek) hibaja, de attol meg mindig nem maga az OS a hibaztatando sztem...
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #149 üzenetére
Abban igazad van, hogy illik alaposan atnezniuk a drivereket, hogy ne nagyon maradjanak benne hibak, de azok is ritkan lehetnek tokeletesek szerintem, valamennyi hiba mindig marad bennuk. Amit linkeltel gsensor-os, az nem hiszem hogy kritikus hiba lett volna, es irtad is, hogy azota kijavitottak...
A CM7/9 screenshotjaid is feltetelezem hogy driver hibak miatt volt, amikbol igazad van: sokszor pont azert nincs kelloen jo mert a gyartok nem adjak ki azoknak a forrasat, CM9-re pl az en telomra elvileg azert nincs radio, mert nem adtak ki az ICS driveret, es igy nem tudnak vele mit kezdeni. Neha ossze tudnak hekkelni valamit, de nyilvan nem ugyaolyan, mintha hivatalos drivert hasznalnanak. Es igen, nyilvan ha nem adnak ki semmilyen drivert, akkor aztan sok mindent nem lehet csinalni. Ez talan a legnagyobb buktatoja a custom ROM-oknak...
Ez most megint az lesz, hogy te mashogy ertelmezed a bug fogalmat, de a driver hiba nalam nem maganak az Android-nak a hibaja. Ez olyan mintha az instabil driverek okozta kekhalalt (ami megtortent pl a vadi uj pc-men 1 eve elso bekapcsolas utan, es egy hivatalosan minositett WHQL driver okozta) a windows hibajanak tulajdonitanad. Drivert barki irhat, azoknak a mukodesi mivel hardverkozelik, kritikus, es ha azok nem mukodnek jol, nem az OS az amit hibaztatni lehet...Egyebkent CM10-en en meg nem tapasztaltam vsync szetesest, es a butter is mukodik (persze amikor a telo epp birja, amikor neha beakad, az sem tud csodat tenni)
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #143 üzenetére
Marpedig szinte semelyik nagyobb ROM fejlesztoje - ahogy tudom - nem kap penzt a munkajaert, a CM-et is teljesen non profit jellegu kozossegi projekt, amit a sajat szabadidejukben fejlesztenek, igy mint olyanok, amatorok, ami alatt persze nem a tudasukat kell erteni, az lehet ettol meg rendkivul nagy.
" torz kamerakép, halk hangzás, a GSM fel-le csatlakozik"
Ezek nekem mint driver hibanak hangzanak igy elsore, es a logban is amit az elobb linkeltel azok a g szenzorbol jottek, amiert szerintem megint a driver lehetett nagy esellyel felelos.
Mindenesetre CM ROM-okat (amik AOSP-on alapulnak) hasznalok tobb, mint egy eve, CM7-CM9-CM10 is honapokon at megvolt, es egyiken sem tapasztaltam ezekbol a hibakbol egyiket sem, nehezen tudom elkepzelni, hogy a legfrissebb 4.1 forrasokban ilyen amator hibak lennenek, mivel az egesz dolog open source, valoszinuleg nagyon reg eszre lettek volna veve es ki lettek volna javitva...A nehany alapveto konfiguralason kivul pedig szerintem csak a driverek hianyoznak ahhoz, hogy barmelyik telefonon elfusson az AOSP verzio, nem veletlen, hogy az AOSP kozeli CM7 is ha jol emlekszem egy napon jelent meg kb 70 kulonbozo keszulekre. A gyartok inkabb (tisztelet a kivetelnek) szeretik szetganyolni es teleszemetelni a gyari tiszta ROM-ot a sajat szemetukkel ami csak eszi a helyet/memoriat/procit ugy, hogy kozben soha nem is hasznalod, es persze plusz bugok is keletkeznek emiatt. (Tobbek kozott) Ez vezet rendszerint oda, hogy lassu, csunya, bugos lesz a szoftver, es a felhasznalo magat az Android-ot hibaztatja, mikozben az az esetek ~99%-ban egyedul a telefonja gyartojanak a konkret ganyolt szoftverenek a hibajarol van szo, jo pelda erre ennek a topicnak is az elso hozzaszolasa.
#144: Az Oracle-Google pernek ha jol tudom mar regota vege, azt iteltek meg a vegere, hogy nem sertett a Google semmit, es nulla dollar karteritest allapitottak meg.
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #117 üzenetére
Nem szoktam onnan forditgatni, de eleg sok amator azert le tudja hazilag is forditani, es barmi lathato hiba nelkul, stabilan, hosszu tavon futtatni (hetekig-honapokig ujrainditas nelkul) ami kb lehetetlen lenne, ha 10-100 ezer hiba lenne benne, mint ahogy allitod, es amire tovabbra sem adtal semmit ami megalapozna ezt az allitast...
A kernel pedig pont azert lett olyan jo es stabil mara, mert ilyen sokan dolgoznak folyamatosan rajta. Mar csak a kod mennyisege miatt sem igazan lehet hibatlan, de valoszinuleg kb a legkozelebb all ehhez barmi mashoz viszonyitva. Ha valaki eszrevesz hibat, szol, es kijavitjak. Androidnal detto. Es ezt barki megteheti. Egy Apple vagy Microsoftnal szerinted log szinten semmi warningot nem lehetne latni? Szerintem joval tobbet is, csak ott bele se lathatsz olyan melyen a rendszerbe, aztan amikor hibauzenet nelkul varatlanul kilep a program vagy jon a kek halal, pisloghatsz hogy ez most mi volt.
A Jelly Bean tudtommal nem duplaz semmit es valos 60 fps-el nyom minden animaciot triple bufferrel, vsync-elve, es ez lathato is, semmivel nem smoothabb egy iOS sem.
Ha jol ertem a fo gondod a VM, Dalvik. Ezeknek a (foleg sebessegbeli) hatranyai gyakorlatilag pont manapsag jutottak el arra a szintre, hogy alig vehetok eszre mindennapi hasznalat soran, es az elonyei is most kezdenek kijonni amikor terjednek az x86 prociju Android cuccok. Ha pedig annyira szamitasigenyes cuccokat akarsz csinalni, semmi nem gatol meg abban hogy nativ kodot hasznalj (JNI-vel), mint ahogy azt mas rendszereken tenned, OpenGL-t hasznalni manapsag pedig gyakorlatialg kb kotelezo barmilyen grafikailag intenziv mobiljateknal. -
-
assemble
addikt
válasz
Keeperv85 #87 üzenetére
Ezt a tobb 10 vagy 100 ezer feletti szamot azert elarulod hogy honnan sikerult szerezni?
Amit pedig a masik rendszerek sebessegerol mondasz, hatarozottan cafolnam. Van itt nalam egy Nexus 7 es egy iPad 3, es az utobbi nagyjabol semmivel nem gyorsabb kb semmilyen helyzetben. Nem is nagyon lehetne gyorsabb, mivel Nexus-on (reszben JB-nek hala) kb nagyjabol minden, mindig 60 fps-sel megy. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Keeperv85 #87 üzenetére
100 ezer bug?? Érdekes nekem csak a néha előforduló kisebb akadások voltak. Minden más felhasználó szinten nagyon jól működött, ráadásul életem első Androidja volt a Galaxy Mini, mégse kellett "tanulnom", se megszoknom. Egyből ment minden.
Kompromisszumok voltak, de inkább hardveres, mint szoftveresek voltak azok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest