Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• darvinya

titán

válasz assemble #156 üzenetére

Kicsit kezd unalommá fajulni.

És megint utalok a kernel kérdésemre.
    És ekkor jön tovább.
    Egyes gyártók külső elemeknek a driver-e jó, csak itt azért a beintegráció a kernel-be nem gépi kóddal végzik(szép is lenne ez már egy összeadás) maga fordító is hibát okoz.

• Keeperv85

nagyúr

válasz assemble #150 üzenetére

"Ez most megint az lesz, hogy te mashogy ertelmezed a bug fogalmat, de a driver hiba nalam nem maganak az Android-nak a hibaja. "

Ha én adok valamit a rendszerem mellé, akkor az az én rendszerem része. Mivel a kernellel jár a driver is, ráadásul kicserélni sem tudod olyan egyszerűen, így ha nem nézték át akkor az bizony vagy a gyártó hibája (ha ő tette bele), vagy alapban rossz...

• Keeperv85

nagyúr

válasz assemble #148 üzenetére

"Marpedig szinte semelyik nagyobb ROM fejlesztoje - ahogy tudom - nem kap penzt a munkajaert, a CM-et is teljesen non profit jellegu kozossegi projekt, amit a sajat szabadidejukben fejlesztenek, igy mint olyanok, amatorok, ami alatt persze nem a tudasukat kell erteni, az lehet ettol meg rendkivul nagy"

Ennél egy picivel árnyaltabb a helyzet és kicsit bonyolultabba rendszer. Nem mindegy kit veszek bele a Team-be. Ha tágra veszem a kört, akkor én is részt veszek a hivatalos fejlesztésben is, ha szűkítek, akkor egy alig 10 fős csapat.

" torz kamerakép, halk hangzás, a GSM fel-le csatlakozik"
    Ezek nekem mint driver hibanak hangzanak igy elsore, es a logban is amit az elobb linkeltel azok a g szenzorbol jottek, amiert szerintem megint a driver lehetett nagy esellyel felelos.

Ezek bizony driver hibák. Viszont ezeket a drivereket a kernelben implementálják. Ha pl. az ICS-t veszed, annak -papíron- 3.0.8-as kernel kell, amihez az eszközgyártó adja a kódot. Elvileg vannak reviewerek a Google-nél, akik átnézik, mielőtt merg-ölnék a hivatalos repo-n. Tehát ilyen hibák nem lehetnek. Ehhez képest...

Az a log amit mutattam, egy hibás beállított kernel konfig miatt volt. Bekapcsoltak egy olyan drivert, amihez nincs is eszköz. Kivették azóta már.

Mindenesetre CM ROM-okat (amik AOSP-on alapulnak) hasznalok tobb, mint egy eve, CM7-CM9-CM10 is honapokon at megvolt, es egyiken sem tapasztaltam ezekbol a hibakbol egyiket sem, nehezen tudom elkepzelni, hogy a legfrissebb 4.1 forrasokban ilyen amator hibak lennenek, mivel az egesz dolog open source, valoszinuleg nagyon reg eszre lettek volna veve es ki lettek volna javitva...

Nézd csak:

CM9 kamerakép.

Felül nézd meg a csíkot. Itt még erősen alfa verziós volt a cucc.

Viszont ezt egy CM7.2 stable hozta össze.

A CM9-10 vonalon nem igazán megy az FM rádió, gondok vannak az előlapra szerelt kamerákkal és akkor már az Open Max drivereket ne is emlegessem... A Project Butter is ímmel-ámmal megy csak, pl. a V-Sync rendesen szét tud zuhanni- (S15i-n teszteltem)

"A nehany alapveto konfiguralason kivul pedig szerintem csak a driverek hianyoznak ahhoz, hogy barmelyik telefonon elfusson az AOSP verzio, nem veletlen, hogy az AOSP kozeli CM7 is ha jol emlekszem egy napon jelent meg kb 70 kulonbozo keszulekre."

63 db készülék pontosan. Akkor jelenik meg gyorsan, ha a gyártók kiadják a kernel forrást, ami nem ritkán sajnos nem történik meg. Ezért késett pl csaknem fél évet az Incredible S portja, már ami a "hivatalos" CM ágat illeti.

A gyartok inkabb (tisztelet a kivetelnek) szeretik szetganyolni es teleszemetelni a gyari tiszta ROM-ot a sajat szemetukkel ami csak eszi a helyet/memoriat/procit ugy, hogy kozben soha nem is hasznalod, es persze plusz bugok is keletkeznek emiatt. (Tobbek kozott) Ez vezet rendszerint oda, hogy lassu, csunya, bugos lesz a szoftver, es a felhasznalo magat az Android-ot hibaztatja, mikozben az az esetek ~99%-ban egyedul a telefonja gyartojanak a konkret ganyolt szoftverenek a hibajarol van szo, jo pelda erre ennek a topicnak is az elso hozzaszolasa.

A gyártó az egyetlen, aki képes beállítani bizonyos dolgokat, senki más sem tudja megcsinálni. Nincs modder, aki pl egy RF layout beállításnak neki merne esni, azokon magasan képzett mérnökök is hónapokat dolgoznak. A kernel nem készen terem, hanem valakinek be kell állítani és az bizony a legtöbb esetben a gyártó. Az persze, mint ahogy én is írtam veled egyetértésben vitatható, hogy melyik portolás mennyire lesz jó, avagy használhatatlanul fos.

Van olyan alap rom, pl. az Xperia S-en, hogy akkor sem cserélném CM-re, ha valaki tözes vassal kerget, annyira jó, de van másik véglet is....Arra inkább nem mondok példát, mert sértődések lennének belőle a végén.

• Keeperv85

nagyúr

válasz assemble #116 üzenetére

Fordíts magadnak egyet AOSP forrásból és meglátod, hogy tele van az egész GCC "warning" meg "Invalid" és egyéb korántsem biztató szavakkal. A kernel kb. 16-17 millió sor magában. Szerinted miért dolgoznak vele ha hibátlan, napi szinten mérnök csoportok? ;)

Amit pedig a másik rendszerek sebességéről mondtam, azt bebuktad az utolsó mondatoddal rögtön. Nem a GPU grafikus frissítési rátáját kellene nézegetni, mert egyrészt ugyan azt a konstans 30 képet duplázza pufferből, másrészt ha nem tűnt volna fel előtte írtam, hogy a regiszter-bázisú architektúra kódfeldolgozás metódusa lassú. Ha az Androidon akarsz nagy adatmennyiséggel számoltatni, akkor olyan mélyrepülésbe megy át, hogy öröm nézni. Ne nagyon keverjük ide a JNI-t, meg az OpenGL-t vagy az Open Maxra kódolást, amik kifejezetten natívan kezelik a hardvert vagy moduláris kernel közeli kódban futnak a Dalvik nélkül.

• Oppenheimer

nagyúr

válasz assemble #65 üzenetére

Külön szemét szoftver: zune-al nem nagy mutatvány rátenni a képet/zenét/videót a telefonra, mindössze csak annyit kell tenned, hogy ráhuzod a tartalmat a telefon ikonra. Ez mivel nehezebb mint total commanderben vagy intézőben? Ja, várj, semmivel. Viszont ha rádugom a gépre a telót, már ugrik is fel a zune és másolja fel az aznap készített fotóim a gépre. Ergo ilyen "szemét szoftverrel" telefonra küldeni a kontentet nem nehezebb, telefonról gépre pedig könnyebb is.

"app telepitgetes, csak az o kozponti rendszerukbol"

ez mindenhol így kényelmes és normális. Legalább megoldják, hogy ótvar szar appok ne kerüljenek a userek telefonjára. Ja, hogy a warez miatt kéne? Akkor bocs.

"bluetooth-on valo file kuldes"

Bullshit kategória, párosítani nehézkes, lassú adatátvitel. WP8-nál ott az nfc-wifi direct combo, iphonenál meg marad az e-mail.

"filerendszerbe valo betekintes sem"

??? Mért akarna abban bárki is turkálni? Őszintén, egy telefonon, mégha az okos is, ez miért fontos?

"gyari bongeszo lecserelese"

Mivel a gyári is kiválóan működik, nem kell lecserélni se.

• azopi74

addikt

válasz assemble #73 üzenetére

Bárki Unixnak minősítheti az OS-ét, ha kifizeti a certifikációs díjat az opengroupnak :)

De érdekes, mert a snow leopard és a mountain lion UNIX, de a Lion nem az.... :)

http://www.opengroup.org/openbrand/register/xy.htm

iOS meg semmiképpen sem használhatja jogosan a UNIX trademarkot, nincs rajta a listán :)

• anulu

félisten

válasz assemble #43 üzenetére

kész örömmel zárom be magam egy olyan telefonos ökoszisztémába, ahol rendesen működnek a dolgok.

nekem nem engedett semmilyen újabb rom-ot feltelepíteni 2.3.4-nél. vagy hibát dobott, vagy incompatible. és akkor ott van még a rakás app és beállítás, amit nem akarnék elveszíteni, mivel gyalulja a telefont, lol. mint mondám, nincs rootolva és nem is lesz.

parttalan a vita. nem is titeket akarlak meggyőzni, csak jelezni szeretném, hogy nem olyan fenékig tejfel az android...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés