- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5908 üzenetére
A neve egész bonyolult, mi is, mi is, várjá'. Ja, megvan: FTP szerver!
Pofonegyszerű használni, kliens oldalon egy Total Commanderrel verhetetlen fájlmásolgatáshoz. Wifin kívül támogat Ethernet, mobil és BT kapcsolatot is. -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5890 üzenetére
Csak azért zavaró egy kissé, mert ICS alatt a hasonló funkciót egyértelműen "Preferált telepítési hely"-nek hívták, bár sosem próbáltam, hogy az ténylegesen mit csinál. Na de az jó, hogy erre legalább rájöttél, köszi.
Tehát lényegében a telefon tárhely egyetlen dologra jó, hacsak az ember nem pakol oda mindenfélét fájlkezelővel: ezeket a mentéseket lehet rajta tárolni. -
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5885 üzenetére
Ja, akkor tényleg, én vagyok a hülye.
Teljesen igaz. Én összekevertem a data partíciót meg a belső SD-t. A RAM-nak ehhez valóban nincs köze. Jóvan, tanulom még én ezt a droidos filekezelést, és a magyar fordítások ebben nem éppen partnerek... A kedvencem az "Akkumulátor készenlét" az akkufogyasztásnál. Ez angolul Cell Standby volt, vagymi...?
Mert a Cell itt biztos nem akku, inkább mobilcella, amiből ez inkább hálózati készenlét lenne...
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5879 üzenetére
...vagy én csinálom rosszul, mindenesetre nem működött. Mással is próbálgattam persze saját magán kívül, azzal jónak tűnt, de komplett rendszer-újrahúzást akkor sem bíznék rá. Pláne frissítéssel együtt.
Más: Van még egy apróság, amit nem tudok hova tenni... JB alatt Nálatok van a Tárhely (vagy az Alkalmazások...?
) beállításai alatt olyan, hogy "Preferált telepítési hely" vagy ilyesmi (amivel lehet vezérelni, hogy az applikációk a belső tárhelyre vagy az SD kártyára települjenek)? ICS alatt volt. és nekem úgy rémlik, hogy a JB frissítés után is beleakadtam egyszer, most viszont nem találom. A Tárhelynél van egy olyan, hogy "Alapértelmezett lemezírás", de ez sztem nem ugyanaz, mert egyrészt hiába van SD-re állítva, az appok saját preferenciák szerint települnek (nagyjából az összes a belső tárhelyre), és nincs olyan pontja sem, hogy "A rendszer döntse el", ami korábban volt. Most én vagyok hülye, hogy nem találom, vagy JB alatt nincs már meg ez az opció (akkor ez az "Alapértelmezett lemezírás" mire jó?)...?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5856 üzenetére
Ha nem töröltél olyat, amit frissíteni szeretne, akkor nem okoz gondot valszeg. Én olyasmire gondoltam, hogy a frissítés során végrehajthat egy olyan utasítást, hogy "fogd meg az x.y fájlt és cseréld ki a frissítőcsomagban lévő z.y-ra". Ha így írták meg a frissítést, akkor simán hibára fut, ha nincs x.y a megadott helyen. Ellenben meg lehet írni úgy is, hogy "ha létezik x.y, akkor cseréld le z.y-ra, egyébként lépj tovább". De úgy tűnik, itt nem ennyire intelligens a telepítő, bár ha a fejlesztő abból indult ki, hogy annak a fájlnak mindenképpen ott kell lennie (root nélkül legalábbis), akkor ez felesleges is.
-
grafnet
veterán
válasz
zizidor #5849 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de valami nem OK!
Felrakom, elindul, szinte abban a másodpercben le is áll.
Valami frissítést talál, de nem tudok rábökni, mert leáll.Akinek van SU-e megnézné, neki mi van a: /custpack/app/ könyvtárban, ha van apk-ja megosztaná?
Köszönöm!
grafnet
-
grafnet
veterán
válasz
zizidor #5810 üzenetére
Még nem volt meg a TWRP felírása. Vagy ez a TWRP benne van a rendszerben, csak a Vol+ + PW -re jön elő?
Tehát, nagyon a kályhától kell kezdeni.
Elsőnek is mentést akarok a rendszerről, ha valami bekrepál vissza tudjak lépni.A többi lépést értem, csakhát még ez hiányzik mielőtt neki látok.
Köszi!
grafnet
-
grafnet
veterán
válasz
zizidor #5808 üzenetére
Zizidor!
Akkor már csak abban kellene a segítség, hogy hogyan is működik ez a TWRP...
Mert mostanában teljesen kiszámíthatatlan a készülékem. A GSam Battery is hol működik, hol csak a helyet foglalja, nem indítja el magát.
Van egy sor más apróság is, ami miatt kész vagyok feláldozni a beállításaimat és áttérni a JB-re.Csakhát ehhez elkéne némi segítség, mert idő híján vagyok.
Köszönöm!
grafnet
-
OldPinokkio
csendes tag
válasz
zizidor #5796 üzenetére
A TWRP-ben a restorenél csak a Boot és System van kipipálva. A többit nem is engedi.
De csináltam egy kísérletet a 2001-es verzióval is, az sem változtat semmit.Itt is csak a fenti két pipa van.
Mi a TWRP-d verziószáma? Én a marketből töltöttem le, de a program csak a készítők neveit tartalmazza, számot nem.
Ettől függetlenül működik a telefon, bár vannak hibák. Pl nem jegyzi meg a hívásokat. Nem működik a névjegyzék. A DW tárcsázót tettem fel, remélem ideiglenesen.
Már annyit olvasok ebben a témában, hogy jövő héten fából is faragok egy működő telefont.
Addig is szívesen veszek minden tanácsot. -
Bferibörs
addikt
válasz
zizidor #5666 üzenetére
Sajnos adhat lehetőséget és mégsem lehet, jobb esetben leírják a leírásban ,rosszabb esetben nem írják le sajnos,vagy nem találni leírást. VIBER-rel jártam így pld. De massal is (a VIBER leírja valahol,hogy ne helyezzük át sd kártyára, amugy áthelyezhető )
Esetleg nezd meg,hogy kezdő oldalon a TC- ben látod e mindkét tárhelyet ? Az is lehet hiba. Egy időben nekem rendszeresen eltünt a telefon tárhelye több alkalmazás meghülyült olyankor. -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5666 üzenetére
Esetleg próbáld meg a Clean Master-rel. Tud mozgatni belső tárhely és SD között, összeszedi listára a szerinte átmozgathatókat, aztán 1 kattintással megcsinálja. Én még csak 1x próbáltam, 1 appot kártyáról telefonra, nem volt vele gond. Hátha jobb, mint a stock módszer...
-
Bferibörs
addikt
válasz
zizidor #5662 üzenetére
Hatással van , ha kijelölöd az sd kártyát alapértelmezettnek az új letöltések oda kerülnek.Vannak alkalmazások amiket nem lehet sd kártyára tenni,áthelyezni sem lehet, ha kényszerítve van az áthelyezés jobb esetben nem működik a progi.A jb meg sajna szórakozik a tárolókkal, még nem tudom miért ,alkalmazások sokszor "elveszitik" az sd kártyát .Valszeg az időzített ki,be kapcsolás a ludas,de ez még nem biztos.
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor #5662 üzenetére
Van 3 alkalmazás, amit nem tudok átrakni sd-kártyára, pedig jó lenne mert elég nagyok. Szabad hely van bőven, fel is kínálja az áthelyezést, dolgozik is 10-20 másodpercet, aztán minden marad a helyén és a nyomógombon továbbra is az "Áthelyezés sd-kártyára" szöveg szerepel. Mindenesetre furcsának találom.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5636 üzenetére
Köszi. Feltelepítettem pár security programot, köztük ezt is. Van egy app, ami többnél is bejelzett, az Easy (nemrég még Pansi) SMS. Ami azért fura, mert ez is fizetős változat. A Trustgo is jelezte, de az még vagy 6 másikat is, köztük pl. a Gmail-t. Fene tudja, tesztelem még.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5465 üzenetére
Így van. Annyit kiegészítésként, hogy a Boromir-on kívül nem is lehet mást választani, tehát arra kell bökni, és már indul is a root. Utána a Framaroot akár el is távolítható, legfeljebb unroot-olni lehet vele (ha lehet, ezt kérdeztem lentebb). Én egyébként az 1.6.1-es Frama-t használtam, azt már írták többen, hogy jó, azóta kijött az 1.7.0, de maradtam a kijárt ösvényen. A Frama telepíti a SuperSU-t is, én utána azt is frissítettem, majd megvettem a Pro verziót (ahogy az AutoHideSK-ből is).
-
SaGa59
őstag
válasz
zizidor #5411 üzenetére
Ha az exchange admin beállította az active sync policy-ban, hogy kell a telefon feloldó PIN/jelszó, akkor anélkül nem fogsz szinkronizálni/kapcsolódni. Ezen kívül kellhet még a beállítófelületen a "minden tanusítvány elfogadása", ha valami nem"közismert" hitelesítő cégtől való a szerver SSL tanusítványa.
-
Wolflaci
csendes tag
válasz
zizidor #5338 üzenetére
Igen, igaz, nem is frissítek míg nem lesz egy stabil verzió
Az SRS-t nagyra tartom, mert fülhallgatóval nagyon szép lesz a hangzás tőle, szóval nem akarom hogy eltűnjön.
Egyértelműen baj volt a frissítéssel, ezért vonták vissza megint, gondolom rájöttek, ők a hunyók, hogy sok telefonból tégla lett.
Na majd ha megint elérhető OTA-n és többen felteszik gond nélkül és + SRS is megmarad na akkor fogok frissíteni -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5233 üzenetére
Ezé' kérdezgetem. Mert nekem baromira nem hajlandó felmenni egyik OTU driver sem (XP), de a preloader-t így is felismeri a PC a telefon kikapcsolt állapotában.
Egyébként itt van egy guide, amit nekem sikerült végigvinnem (legalábbis hibaüzenet nélkül), és eszerint ez elég a flesseléshez.
-
bubimaci
csendes tag
válasz
zizidor #5132 üzenetére
Igen!
Igen!
Letöltöttem a telefonra,aztán rákatintottam a telepítésre.Kiírta,hogy sikeres,csak a Boromirt ajánlotta fel és Su-t telepített.Aztán simán újrainditottam,de nem lett root a telefonomon.
Volt már rajta superuser,lehet az volt a baj?Azt nem töröltem előtte,de nem is lehet csak úgy törölni! -
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5058 üzenetére
OK, köszi. Az a Super Backup-nál is ott van figyelmeztetésként, hogy figyeljünk, nehogy a belső tárhelyre mentsen, mert ott is az az alapbeállítás. Én mindenképpen le fogom menteni PC-re is az adatokat, mielőtt elkezdem a frissítést. Az SD-t meg valszeg le is fogom formázni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #5009 üzenetére
Akárhogy is, úgy tűnik, akármennyire is megcsúsztak a frissítéssel az előrejelzett megjelenési időhöz képest, azért maradt benne hiba rendesen. Az SRS és az MHL még apróságnak is tűnik az OTU problémáihoz képest. Azért azt megnézném, hogy mi lenne, ha a Samsung olyan hivatalos frissítést dobna piacra, ami kinyírja minden második Galaxy S akárhányast, és a júzereknek kellene hozzá javítócsomagot összelegózni... Lenne egy pici visszhangja. Ha az Alcatel a nagyok közé akar férkőzni, akármennyire is fejlődnek a készülékeik, azért support terén még lenne mit tenniük...
Mindenesetre én továbbra is kivárok a frissítéssel, bár nagyon tetszenek az új fícsörök, illetve az ICS hibáinak javítása is jól jönne (automata fényerő, Gmail csatolmánykezelés). -
zizidor
őstag
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #4988 üzenetére
Köszi, igen, a félelmem igazából tudatlanságból fakad, ezért aztán nekiálltam művelődni: a rootolástól a bootloaderen keresztül a recoveryig olvasgattam, illetve jelenleg is olvasok oktatóanyagokat. Aki hozzám hasonló lámer, pl. a http://www.addictivetips.com oldalon remek gájdokat találhat. Ha az ember tudja, mit csinál, mindjárt kevésbé tart attól, hogy valamit elront. ;-) Az eddig olvasottak alapján valszeg valóban az lesz a dolog menete, hogy rootolok, aztán feltolok egy TWRP-t, azzal készítek egy bekapot, és utána ráeresztem az upgrade-t. Mondjuk erre jövő 7vége előtt nemigen lesz időm, addig figyelem a fejleményeket.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #4976 üzenetére
Persze, csak kínomban próbálok minden elérhető infót összeszedni, hátha kiderül, mi a probléma ezzel az egésszel... Szeretném feltenni a JB-t, de annál jobban működik most a telefonom, hogy téglát csináljak belőle (és az a fajta sem vagyok, aki megvonja a vállát, és vesz egy újat). Szóval nyúlbéla vagyok, na.
-
imiadmin
őstag
válasz
zizidor #4947 üzenetére
Elképedve olvasom a rémtörténeteket! Nálam semmi ilyesmi nem tapasztalható, pedig a frissítés óta vagy 20x újra lett indítva!
A recoverikkel meg egyelőre ne próbálkozzatok, mert teljesen más lehet a particiós kiosztás!Bár ha bekapcsolt vele, akkor működhet...
Kellene neked egy 4.1.1 mentést...
-
-
samger
csendes tag
válasz
zizidor #4606 üzenetére
No kissé meguntam a várakozást és kipróbáltam néhány "nem kompatibilis"játékot.(Isten bocsássa meg tettem)
N.O.V.A. 3: Atom lagg játszhatatlan(Van ebből PowerVR verzió?)
Rayman Jungle Run: Fogjuk rá. Hangprobléma(RR3, NFSMW)
Need For Speed Most Wanted: Jól megy. Hangprobléma(RR3, NFSMW)
Asphalt 8: Very Low, Low grafikán szépen játszható. A kép és a hang néha lemarad egymástól.
Six-Guns: Tökéletesen fut(Gratulálok a Gameloft csapathoz meg az idióta marketinghez)de az
The Amazing Spider-Man, The Dark Knight Rises persze kompatibilis és laggolnak mint állat. Nem ajánlom letöltésre. Unreal Enginet nem szereti a telefont(bár lehet nálam van a hiba).
Erről ennyit. JB meg nem lesz, van egy olyan érzésem hogy a német Alcatel Facebook bekamuzta az egészet és azért szüntették meg
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #4469 üzenetére
Nem tudom, nekem ez asszem' májusban volt a 7 napos próbaverzióval, lehet, hogy csak annak a nyűgje, vagy kijavították azóta, nem tudom. Én azért töltöttem le a próbát, mert szándékomban állt megvenni, aztán mentem vele vagy 500 km-t városban és azon kívül is, és ezeket tapasztaltam. Sőt, olyan is előfordult, hogy 3 km-rel a cél előtt közölte, hogy megérkeztünk.
Innentől nekem nem ért pénzt, ennyi.
-
viralmind
aktív tag
válasz
zizidor #4375 üzenetére
En ezt hasznalom teljesen meg vagyok elegedve vele.Rendkivul testreszabhato es a free verzio is minden igenyt kielegit.Akar magat a play store-t is lejelszavazhatod es akkor mar eleve nem lehet telepiteni semmit.
-
Fire_Vire
tag
válasz
zizidor #4286 üzenetére
De miért lehet hogy nálam semmi baja a GPS-nek nálatok meg 20 perc? Hardver vagy szoftver vagy földrajzi hely?
Kecskeméten lakom itt is vannak magas épületek és pont ma volt hogy a városban csak beültem az autóban be volt állítva az úticél és mire kitolattam már mondta is merre mennyek. -
Bferibörs
addikt
válasz
zizidor #4286 üzenetére
GPS problémám nekem is volt anno, valamelyik app okozta,már meg nem mondom melyik-nehezen talált jelet,ledobott-írtam is itt akkor-, gyári vissza, és kihagytam pár telepítést, utána normálisan működött ,nem volt vele gond.Az első indításnál lakásban talált csak nehezen jelet- új telefon első GPS indítása-,utána kb. 3-5 másodperc alatt megtalálta szabad ég alatt.
Másnak is volt problémája más típusú telefonnal app miatt-ezért kezdetm el vele játszani-tényleg app okozta végül. -
rezi69
csendes tag
válasz
zizidor #4154 üzenetére
Sziasztok!
Ezt most olvastam itt: ( https://www.facebook.com/AlcatelOneTouchDE?fref=ts )
Kb. 40 perce rakták fel. !Wir möchten uns bei allen Alcatel One Touch 997D-Nutzern für die längere Wartezeit und Verspätung des Updates entschuldigen. Unsere Techniker arbeiten intensiv daran. Wir haben nun eine erste Information erhalten, dass das Update in der ersten Septemberwoche verfügbar sein sollte. Vielen Dank für eure Geduld!
-
Ceree
senior tag
válasz
zizidor #4135 üzenetére
Nem tudom... pont mértem meg, mobilnettel 25 mp alatt talált jelet... az autópályán 120-nál. De megesik, hogy hidegen(!) még ennyi sem kell neki.
Egyszer tapasztaltam olyat, hogy Pest belterületén percekig keringőzött, és nem talált semmit, de gyanítom, hogy abban nagy szerepe volt a Waze új verziójának, ami nem tudom miért, de pár perc keresés után nem találva jelet, egyszerűen abbahagyta a keresést. Át is kellett váltanom Navigonra, az nem volt rest megkeresni, majd visszaváltottam a közösségire...
Amikor valamilyen GPS koordinátát használó alkalmazást nyitsz meg (fényképező, navigációs szoftver, stb.), az fogja neked a kérést az adótorony felé elindítani, meg persze jelet adni a vevőnek, hogy kezdjen el keresni.
Most megnéztem, melegindításnál (kb. 1 órája értem haza navival), 15 mp kellett neki az erkélyen a pozicionáláshoz. Ami nem is rossz, főleg úgy, hogy nincs is teljes rálátás az égre.
Igazából, csak hangosan gondolkodom... telefon és telefon között is lehet ekkora különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest