- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- SIM csere utáni probléma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
Új hozzászólás Aktív témák
-
handrash
őstag
Képzeljétek!
Bementem a MARKET-be és ott volt a GINGERBREAD!
Gyorsan megszereztem és felraktam a Telenor One Touch-omra!
Így néz ki. -
mkRoland
senior tag
Esetleg a Market autostart-ját blokkolni?
Pl.: Autorun Manager programmal, ennek a fizetős változatában még Chuck Norris-mód is van! Az azért durva lehet.... -
Vefy
csendes tag
magát a marketet le lehet állítani szolgáltatás szinten, mikéntjét nem tudom.
nekem is szükségem van a marketre, ilyen pillanatra befagyasztós ha kell előkapós dolog kéne. majd ha találok rá valami megoldást megosztom veletek!üdv VEfy
-
dltpwnz
aktív tag
Itt egy kép róla
-
adorjant
őstag
Esetleg a napkitörés? Tegnap nekem is leszívta az akkut "valami"
Ma végre rászántam magam a rootolásra,1.9.5-el megvolt hamar,a reboot sem volt lassú,mint ahogy valamelyik leírásban olvastam.
Alsó órajelet nem hagytam 122-őn,most próbaüzem,remélem észrevehető lesz majd a változás -
Foose
addikt
Sziasztok! Megint van egy kis akksi gondom. Előre leszögezném,hogy szinkronizálást nem használok,addig van csatlakoztatva a net,amíg használom,2G-t használok első perctől,wifit nem használom,mert a közelemben nincs. Tegnap este 22:40 körül lefeküdtem aludni,akkor 66%-on volt az akksim. Reggel felkelek,(07:30) 23%.
Szerintetek mi okozta ezt a mértékű merülést?
-
mkRoland
senior tag
válasz
mkRoland #7386 üzenetére
Lehet, hogy még nem mondtam, de kb. 1 hónapja a telefonomat OTG-kábellel összekötöttem a táblagépemmel (a telefonom kártyájáról akartam több nagyobb fájlt áthúzni) és mivel a táblám nem kezeli natívan az USB OTG-felőli fájlmegosztást/háttértárat, ezért egy külsős root-ot igénylő progival (Q5 File Manager) kellett kiválasztanom, hogy milyen meghajtót akarok csatolni. Véletlenül rossz meghajtót választottam és az Ext2 partíciót mount-oltam be, így persze a fájlokat nem találtam meg, amiket kellett volna, de a komplett 2nd partitiont fájlokkal, könyvtárakkal együtt tudtam kezelni/tudtam volna másolgatni, stb.
-
mkRoland
senior tag
válasz
szoszo1973 #7378 üzenetére
CWM Recovery tudja backupolni a second (ext) partitiont. Sokáig tart, és sok helyet foglal (annyit, amennyi adat van rajta, nálam 350-360 megát), de az készít belőle egy .img fájlt!
Amúgy Windows alá lehet telepíteni egy EXT2 kezelő programot (nekem a Paragon megoldása van/volt fenn), aminek az installálását, majd egy kötelező Win restartot követően már úgy kezeli a linuxos partíciókat, ahogyan gyárilag integráltan kellett volna neki... -
Fenton
tag
Nem. Az sem látja.
-
Danesz94
senior tag
válasz
A Totalcomander sem látja a ext2 partíciót?
-
zedok
őstag
Valaki esetleg tudná linkelni a stock rom lelőhelyét? Mert a megauploados dolog befuccsolt! Előre is köszönöm!
Vagy esetleg a legújabb romot is akár
márha megvan valakinek .zip-be
-
0xmilan
addikt
válasz
/data/sdext2 -ben vannak a linkelt appok. adb-vel tudod kiszedni, vagy valami PC-s sw kell, ami látja a teló fájlait. Asszem Android Commander jó erre, vagy az a 'q betűs adb progi', valaki írta, hogy azzal szedett ki minden appot a telóból. ha jól emlékszem kj0 írta...
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek arra ötlete, hogy miként lehet az ext2 partícióról backupot csinálni?
Próbáltam azt, hogy 2 fat32 legyen a kártyán, mármint az ext2 helyett Fat32 legyen.
Gondoltam akkor windowsba kimásolom a fat32 (512Mb) tartalmát mint biztonsági mentés.
De a windows nem lát csak egy fat32 partíciót.Valaki megoldotta már ezt a problémát?
Légyszives adjatok ötleteket. -
Dyrg
aktív tag
Szia!
[http://matepalfi.try.hu/]
itt le van minden írva és szépen le lehet tölteni hozzá mindent.
Ha sorról sorra követed az utasításokat akkor pofon egyszerű a root...
Try IT! -
TDAT
csendes tag
nekem 8 csak pesten belül legyen
-
TDAT
csendes tag
SZIASZTOK!
szeretném felvenni valakivel a kapcsolatot aki már rootolta a telefont. mert nem tudom letölteni a cuccokat hozzá mert megszakadnak élés nem a net miatt meg ez nekem túl bonyolult szóval valaki nem tudna segíteni ebben a dologban. valaki olyan aki budapesten lakik köszönöm. -
biowizards
tag
Így jártam én is.Csak én nem vodásan hanem Telenoros kártyával.
A Telenortól már hálózati frissítést is küldtek a telóra akkor sem ment a mobilnetem.
Lehet,hogy van egy gyenge pontja a tacsnak??
Azt ne kérdezd,hogy mi lett vele,mert időközben eladtam és nem tudom,hogy az új gazdája elvitte-e javíttatni vagy sem a készüléket. -
Na akkor a vita itt véget ért! Választ megkapta, innentől meg személyeskedésbe kezdett átmenni a dolog. Azt hanyagolni kellene!
-
loosht
senior tag
Ha valaki vodás netet használ a telón, megoszthatná velem, hogy hogyan bírta működésre. A neten fellelhető beállításokkal nem volt szerencsém. :-(
-
JoeGuy
csendes tag
Hali all!
Segítsen nekem valaki pls priviben
vodával használnám az ot-990 etElöreis thx
-
Danesz94
senior tag
Köszi a választ.
Kérdés:
Ezt ugye nem eset nehezedre leírni?
"Mindegy,hogyan meríted le,lényeg hogy lemerüljön"
Gondolom nem.Akik emiatt leoltottak azoknak kívánok ujj görcsöt mert nem kellet volna leírni fél oldalas szöveget csak ennyit: Mindegy,hogyan meríted le,lényeg hogy lemerüljön
-
kj0
tag
válasz
Danesz94 #7343 üzenetére
Mindegy,hogyan meríted le,lényeg hogy lemerüljön.Ráadásul Muprhy,hogyha hagynád magától merülni,most az egyszer napokig bírná
Amúgy meg peace emberek.
Danesz,nem baj,ha kérdezel,csak sokmindent sokszor leírtak/tunk már,én pl. simán végigolvastam az egész fórumot,mielőtt egyáltalán hozzászóltam(és én is le lettem oltva,hehehe,persze nyilván nem rosszindulatból). -
kj0
tag
Szerintem forrasztás.
Csináltak az oroszok egy 2.3.4 lite verziót,ahogy néztem a system és a custpack image-ek kisebbek,de ugyanúgy bootloop a vége.Erre számítottam,de azért kipróbáltam,szóval bootloader ügyben még nem történt semmi.És ha már úgyis tégla,megnéztem van-e már 2.3-unk hivatalosan.Nincs -
Danesz94
senior tag
válasz
mkRoland #7332 üzenetére
SZia.
Ezek alapján csináltam.
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_990_erintsd_meg_a_droidot/keres.php?stext=batterystats.bin&submit=
milangfx :És fel töltöttem fullra.
Egy valamit nem értettem és az hogy hagyjam, hogy a telefon úgy merüljön le, hogy szinte alig használom vagy, hogy kezdjem el nyüstölni és hamar lemeríteni.
Én nem tudom, hogy már itt mit lehet kérdezni, hogy valaki válaszoljon rá.
Egy nyüves mondatott kellet volna rá írni,hogy ......! -
zedok
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7340 üzenetére
Hali! En is ezt a programot hasznalom es ajanlom is
Illetve ha mar rootoltad a telod a link2sd-vel ersemes a dalvik cache-t is torolni plusz a progikat atrakni Sd-re
-
mkRoland
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7340 üzenetére
File Expert. Adsz neki root jogokat, elnavigálsz a system/custpack/app könyvtárba, MINDENT KIMÁSOLSZ VELE valami biztos helyre, aztán aminek utánanéztél, hogy törölhető és neked nem kell/inkább jobb lenne a 2nd partíción (Google Maps, Youtube nálam azonnal odament), azokat törlöd.
Én így csináltam. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
mkRoland #7338 üzenetére
Nagyon jó.
Már viszonylag elég sokat olvasgattam a témával kapcsolatban és arra jutottam, hogy a lehető legegyszerűbb módon kéne levezényelni ezt a varázslatot (root), ezért ezt az "utat" fogom megpróbálni, ez elég bolond biztos megoldásnak tűnik szóval nekem pont jó lesz, csak támogassák a programok a telómat.Vélemény?
-
qltsar
veterán
volt már problémája valakinek az USB csatival? tegnap kezdte el, hogyha csak egy kicsit is megmozdítom, ha fel van dugva a telefon kábelre, és tölt, vagy éppen máslok, egy nagyon picit megmozdítom a telefont, és megszakad a kapcsolat, majd újra létrejön.
sajna (vagy mégse sajna) nem a gépen van a gond, mert ha nagyon lightosan megpöcögtetem az usb csati telefon felőli részét, akor is eldobja a kapcsolatot.
vajon ez koszosodás, vagy elengede az aljzatot a forrasztás?
-
mkRoland
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7337 üzenetére
Nem. A root csak rendszergazda jogokat ad, az unroot pedig elveszi azokat, nincs kihatással erre. (WINDOWS ON) Pl.: Windows-ban rendszergazdaként törölsz progikat, majd visszaveszed a jogosultsági szinteket felhasználóira (unroot). Ekkor a felhasználó jópár programot nem fog tudni törölni/telepíteni/futtatni, (ANDROID ON) de amiket töröltél, azok nem jönnek ettől vissza. (WINDOWS OFF) Ha pedig törlöd a system/custpack/app könyvtárból, akkor egy gyári visszaállítástól sem fognak ott megjelenni! (ANDROID OFF)
-
///Krisz\\\
senior tag
Még csak most tanulgatom a rootolást és lenne egy kérdésem: Ha rootolom a telefont és letörlök néhány alkalmazást ami nem kell, majd unrootolom akkor az alkalmazások is "visszakerülnek" a telóra? Magyarul az unroot visszaállítja gyári állapotra a telót?
-
0xmilan
addikt
Nem lehet, hogy a cikkben említett Google mérnök egyszerűen csak nem akarja, hogy az emberek rootolják a készülékeiket, meg recovery-vel piszkáljanak bele a rendszerükbe...?
...Vagy majd biztos azt mondja, hogy: igen, ez a fájl tárolja az adatokat és, ha kitörlöd, akkor javul a telefon akkukezelése... nyilván nem akarja, mert akkor az ostoba nép nem vinné szervizbe a termékeiket. erősen imho. -
0xmilan
addikt
válasz
Danesz94 #7331 üzenetére
Gondolom nem töltötted fel fullra mielőtt törölted(megkockáztatom azt se tudod, mit csináltál vagy miért)... szóval így semmi értelme, sőt káros...szar lesz az akksikezelés. (ha nem így van, akkor semmi..)
Ez szintén nem olyan dolog, amit feltétlenül meg kell csinálni, különben nem működik a telefon...(romcserére ugyanez igaz..) ...mindegy hogyan meríted.totally agree w/ mkRoland...
-
mkRoland
senior tag
válasz
Danesz94 #7331 üzenetére
Láttam már pár cicit, de "normál használat mellet" még nem.
A posztolásaid alapján le merném fogadni, hogy van internet-elérhetőséged. Hadd adjak egy tippet: van egy fantasztikus kereső oldal, amit az elmúlt években ingyenesen elérhetővé tettek.
Tudom, hogy ez egy fórum, és azért van, hogy az ember kérdezzen. De ebből nem fogsz tanulni, ha mi meg csak a szádba adjuk a kész válaszokat. Nézz utána mindennek, mielőtt felteszed a kérdésedet! Van 1. hsz, sok mindenre megtalálod ott is a választ. Van android FAQ és android kezdőknek. Ha nem sikerül ezek alapján választ találni és csakis ezzel a telefonnal kapcsolatos, akkor ide a fórumba tedd fel azt, ha viszont általános androidos programos, akkor ide.
Kis segítséget azért adok (a zárójelben jelzett számok mögött álló kifejezések egyikével keress rá a neten): Az (1) akkumulátor kalibráció(/1)-t, azaz angolul (2) battery calibration(/2)-t te a recovery-ben (3) wipe battery data(/3) paranccsal értél el. -
Danesz94
senior tag
Hali.
Recoveryből kitöröltem a battery fájlt.
Most le kell merítsem a telót de hogyan?
Úgy értem, hogy játsszak vele amíg le nem merül vagy normál használat mellet merítsem le?Üdv
-
vigyori78
őstag
Most néztem a Telenornál mivel már többen is írtátok,hogy sz@r pannon felirat van mint nekem is /régi sim/:
-Díjmentes („normál” SIM és Micro-SIM kártya esetében is)
-programhibás SIM-kártya cseréje
-50/100/160 memóriás (régi) SIM kártya cseréje új típusú SIM kártyára
-2 évnél régebbi SIM kártya cseréjeNekem már 4 éves úgyhogy ha legközelebb arra járok kicseréltetem
-
Bagira01
veterán
Ezt valaki próbálta már?
-
Lasy
veterán
nem mondom el, mert 50sze le van már írja.
-
Lasy
veterán
válasz
Danesz94 #7321 üzenetére
és nem tünt fel a wipe chache-nél, hogy az csak olyan dolgokat törölni, mint pl böngésző előzmények?
van a recovery-ről egy szép leírás, amiben a menü része is elérhető.
ott látod az advanced fülnél a wipe battery, és a wipe dalvik, de amit te megcsináltál az nem az.Még jó, hogy nem a full WIPE -ot csináltad meg, és nem kérdezed meg, hogy miért törlödött minden adatom...
-
jopont
senior tag
válasz
Danesz94 #7319 üzenetére
Akkor biztos jó volt. Amúgy a tweaker a legegyszerübb, csak azért írják, hogy vigyázni kell vele, mert van sok más dolog, amit lehet állítgatni rajta, csak nem szabad
De ha csak a dalvik cachet pipálod ki, akkor nem okoz galibát. Ha cache törlés után lassan bootolt, akkor tuti törlődött. Nekem van, amikor 2 perc is eltelik.
-
Danesz94
senior tag
Én felraktam azt a progit és elég bonyolult volt számomra..na meg írták is, hogy óvatosan kell vele bánni.
Gugliba olvastam, hogy hogy lehet recoveryből és ha jól csináltam akkor...
fentről a 4dik sor azaz wipe cache partition. ezután yes és kész.bár ez nem biztos, hogy így jó de amint ezt megcsináltam rögtön volt tárhelynövekedés.
-
Lasy
veterán
De azt sem tudja mire jó a dalvik törlése, de törölni szeretné.
-
Tomaaasz
aktív tag
valami fejlemény a 2.3 felrakásáról?
-
qltsar
veterán
@Danesz94: "nah ez alapján kitöröltem a szarok nagy részét"
kicsit kulturáltabban is megfogalmazhattad volna
-
istvan47
senior tag
Danesz94 üzenem: Google a barátod
Amúgy meg: SZIA!! -
Danesz94
senior tag
nah ez alapján kitöröltem a szarok nagy részét
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_990_erintsd_meg_a_droidot/hsz_4902-4902.htmlezzel a root explorerel.
recoveryből, hogy lehet törölni a dalvik-cache-t?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- EAFC 25
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Formula-1
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest