- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FіkuszKukіsz #596 üzenetére
Nézegesse a halál, annyira leszarom, nem windózról vagyok. Nem is leszek nagyon itthonról az alól. A céges gépen meg még inkább nem érdekel.
Elhiszem a kollegának, hogy az ütemezett feladat aktív maradt, meg beleszólok-nak is. -
szabonagyur
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #533 üzenetére
Ilyesmire gondoltam én is, hogy lefut az időzített feladat de amúgy nem küld semmit. Ezért lenne jó tudni, hogy nála konkrétan mit vagy mekkora adatot küld.
-
válasz
FіkuszKukіsz #462 üzenetére
Nálunk nem asztali cuccokkal megy a telefonálás, hanem PC-ről.
Az AD amúgy normálisan működik (már amennyire egy ekkora AD tud működni, az Exchange is, nem nagyon hinném, hogy az infra lenne kialakítva rosszul. Amíg Office Communicator verziók voltak belőle, és nem volt teletömve rengeteg funkcióval, addig még kb. rendesen ment, amióta Lync, azóta van baj vele állandó jelleggel.Másrészt a kliens lassúsága, a vágólapkezelés nem infra kérdése.
-
válasz
FіkuszKukіsz #459 üzenetére
Igazad van, tényleg inkább bloatware mint chatprogram. Használjuk mi mindenre, már amikor működik.
"rengeteg olyan hasznos ficsőre van ami egy vállalati környezetbe nagyon jól jön"
Papíron nagyon szép, én is tudom, hogy mire való.A valóság mi?
Egy i5 megáll a képernyőmegosztás funkciójától. De úgy néha csontra. Mármint olyan szinten belassul hogy a hajam tépem. Az audio beállításaival rendszeresen probléma van, állandó problémát jelent a meetingekbe bemászás, mert eldobálja az audioeszközöket. A képernyőmegosztás funkció nem mutatja az admin jogot kérő ablakokat.
Videohívás szerencsére le van tiltva, bár az még a 2010-es kliens idejében működött, az még valamivel normálisabb cucc volt, de sajnos már a 2013 a standard.A másolás funkciót fentebb részlteztem, alapbeállítás hogy össze-vissza másol a beszélgetésekből. Altgr+v-re betesz egy @ jelet, meg a vágólap tartalmát
NEM Ctrl-v-re, Altgr+v -re.
Hasznos feature pl. a hálózati kapcsolat random elobálása is (közben minden más hálózati forgalom remekül működik). Az általános sebességéről nem beszélve.
Igen, integrált Office szolgáltatások nagyon hasznosak, ha az általános színvonala meg ez, hogy arra sem jó, amire integrált Office szolgáltatások nélkül használná a mezei enterprájsz user. És a 2013SP1 telepítője 1Gb. Az ára meg, mivel nagyvállalati cucc, nem kicsi.
És sajnos a kliensét supportálni nekem kell. A usereim egyenesen imádják.(Azt majd' elfelejtettem, hgy új felhasználó esetén 10-ből vagy 5x nem engedi be - mellette az Outlook vígan bejelentkezik - és a szerveres bandát kell zaklatnom, hogy rúgjanak rá az accountra.)
Na most akkor nézd meg hogy mit tud a Skype (pl. a MS akvizíció előtti verziói).
- Videohívás : pipa
- Audiohívás : pipa
- Fileátvitel : pipa
- Chat : Pipa
- Képernyőmegosztás csak az újabbakban van (de ezt 86 ingyenes megoldással meg lehet oldani)
- Valóban, nem veszi át a státuszod az Outlookból.
- A fentebb leírtakat stabilan tudjaHa MS programról van szó, akkor az offnak minősül egy windózos topicban?
-
válasz
FіkuszKukіsz #419 üzenetére
Amiga vonalat mint komplett környezetet értem, hardverrel, mindennel együtt. Volt diverziás, az a lényeg.
Meg meg windóz van, a legtöbben el sem tudják képzelni, hogy valami másképp legyen.
Irgalmatlan káoszt lehetne csinálni, ha a MS egyszer komolyan gondolná hogy ő csak a legális példányokat engedi. (Már ha valóban érdeke lenne a kalózkodáűs megszüntetése)
@rii : Freedos később jött, de volt még Dr-DOS, meg még pár.
-
törölt tag
válasz
FіkuszKukіsz #395 üzenetére
Érdekesen is nézne ki egy olyan áruházban ahol a PC-s részleg külön van választva a mobiltól, hogy az egyik táblagép amelyik RT-t futtat a mobil szekcióban kapna helyet, a másik pont ugyanolyan külsejű, amelyik "hagyományos" Windows-t az meg a PC-k között
-
sirály12
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #367 üzenetére
bwoosterka kicsit visszavehetnél az arcból, mert ez itt nem a gettó!
Mellesleg ha lehet ne becézgessél, mert nem vagyok sem ismerősőd, sem rokonod, de még csak nem is ismersz! -
bambano
titán
válasz
FіkuszKukіsz #367 üzenetére
azé' ez igencsak flémesre sikerült hozzászólás...
"Az meg hogy miből mennyi szerver van más tészta.": tehát a windows desktop szuper, mert sokkal több van belőle, mint linuxos desktopból, és a windows szerver is szuper, hiába van sokkal kevesebb belőle, mint linuxból. szép.
a windows csomó olyan problémára ad megoldást, ami windows nélkül fel sem merül. legtöbbször azok szokták mondani, hogy a linux mi mindenre nem jó, akiknek fogalma sincs arról, hogy arra is jó.
-
sirály12
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #176 üzenetére
Látom te sem láttál/kezeltél az utóbbi pár ávben linuxot.
Winnel párhuzamosan használom otthon, de azt kell modjam, hogy messze a linux a stabilabb!
Mint írták is, azért használják a szerverek nagy részén inkább a linuxot. -
bambano
titán
válasz
FіkuszKukіsz #326 üzenetére
figyi, ha adsz nekem egy kisebb hálózatot, mondjuk 500-600 szerver meg 20 ezer munkaállomás, én azokon 3 nap alatt teljesen lecserélem a rendszert. és ugyanezt tudták münchenben is.
akkor mi tartott 10 évig? az (is), hogy képezték a felhasználókat, ápolgatták a lelküket, felmérték és megoldották a nyavalyáikat.
te mernéd egy projektre, ami több, mint 10 évig tartott, azt mondani, hogy türelmetlenkedtek meg hirtelenkedtek? oh wait, hiszen már mondtad...
-
lev258
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #329 üzenetére
Sok tényező van a dologban. A hivatalokban elsősorban a Microsoft Office dokumentumok gyenge támogatására panaszkodtak, ahol ez gondot okozott. A használt OpenOffice viszont eleve nagyon régi, azóta már a LibreOffice vette át a szerepét és jól fejlődik. Persze azt nem állítom, hogy minden x-es fájlformátummal barátságban lesz, ahhoz az is kellene, hogy a Microsoft a saját szabványaihoz tartsa magát. Mindenesetre a Limux következő verziója és az abban használt LibreOffice elég jelentős különbség lesz a mostanihoz képest. Ezért is írtam, hogy a következő évek lényegesebbek lesznek.
Én részemről lezártam a dolgot, más topic-ban viszont beszélhetünk róla. -
lev258
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #310 üzenetére
Münchennel kapcsolatban több, egymástól jelentősen különböző álláspont látott napvilágot. Ha eltekintünk az esetleges elfogultságtól akár mindkét oldalon, akkor egyértelmű, hogy a következő évek lesznek relevánsak. Persze ettől még lehet tudni, én kinek szurkolok.
-
Bird
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #310 üzenetére
Ezt én is így gondolom.... Rengeteg féle munkaállomás, nyomtató, szkenner. Átlagban 6-8 évesek... A linux driverekkel lesz itt nagy cocó, no meg az "aprókkal".
Szerintem is számolni kellett volna és utána cselekedni. Egy a 30 éve szakmában lévő, számítógépet 15 éve alap felhasználói szinten kezelő ügyintézőnek új rendszert adni a kezébe öngyilkosság. Ez persze nem volt szempont. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #294 üzenetére
Ez csak a hangbevitel. A telefonhívási és SMS-adatok hol van részletezve?
(#295) woland_y2k: Több országban sem engedik kormányzati, állami szerveknél már a Windows 8 használatát sem.
-
válasz
FіkuszKukіsz #285 üzenetére
".Mert nem mindenki polihisztor."
Ezek kb. olvasni nem tudnak, ha valamit kiír a cucc nekik, nem is próbálják meg értelmezni. Alapvető felhasználói ismeretek hiányoznak, pedig van otthon gépük. Ja, jobban értenek valamihez, beszélnek 1 nyelven a magyaron kívül. Meg erről van diplomájuk.
Érted, nem azt várja az ember, hogy fejtse vissza a forráskódot ha hibaüzenetet kap, csak hogy legalábbis fogja fel, hogy ha kap valamiből egy újabbat, az ha nem is jobb, de lehet igyekezni megismerni, hogy később ne magát szívassa amikor használni kell.Amúgy igen, szoktak oktatást kapni jobb helyeken, de attól még puffognak ha új Office vagy Lünc verzió kerül a gépükre (mert esetleg közben változott a céges standard 2010-ről 2013-as ofiszra).
A másik réteg, aki meg azon sír, hogy nem jó a win, de ki nem próbálna mást, meg még nagyobb mindfuck.
(Az abszolút csúcs pedig a postai sorszámosztó, ha postára kell mennem, mindig látok embereket hosszan értetlenkedni a feliratok fölött, nem csak nyugdíjasokat, hanem 20-40 év között is... Komolyan mondom mintha nem tudnának olvasni.)
@EarL 007 : Áááá, biztos nem lesz ilyen
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
azert fut sok szuperszámitogépen és szerveren...pont mert Megbizhatobb a Linux.
és abszolut nem adathalász !
-
Pearce
aktív tag
válasz
Ez betalált.
Na de várj te még, 2015 lesz a linux éve, ez már tutibiztos!
(#175) beleszólok
Mert egyébként mit gondoltál egy számítástechnikai fórum egyik topikjában a "crack" kifejezésről, hogy hogy jöhet máshogy ide? Mit, felszívjuk a programokat vagy mi? OMG
-
bambano
titán
válasz
FіkuszKukіsz #164 üzenetére
aki szerint ez trollkodás, az annyira tájékozatlan és ignorant, hogy még az adatvédelmi törvényt sem hajlandó elolvasni.
mégegyszer: hiába írt pár sort az ms, az attól még törvénytelen, akár elfogadtad, akár nem.
ráadásul az ilyen "Többek között a következő adatait gyűjtjük:" és "Amikor például telepíti a Programot, adatokat gyűjthetünk" dumákat sem a jogszabály, sem a bíróság nem tűri. az adatvédelmi törvény miatt egészen konkrétan és pontosan meg kell mondani, hogy milyen adatokat gyűjtenek, milyen céllal, és bizonyítani kell, hogy az az adatgyűjtés annak a célnak megfelel és szükségszerű.
sajnálom, hogy pár ms fannak a tények csak trollkodás.
majd olvassatok el egy tisztességes, jogszabálynak megfelelő isp ászf-et, amiben le van írva az adatkezelés mikéntje és jogalapja. nem ilyen seggségek, hogy "többek között", hanem úgy, hogy nevét, lakcímét az x.y törvény z paragrafusa miatt gyűjtjük, p évig tároljuk és erre meg arra a célra használjuk fel és a meg b férhet hozzá.
ez itt még sajtpapírnak is gyenge.
lásd: 58. oldaltól.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #164 üzenetére
'' Amikor beszerzi, telepíti és használja a Programot, a Microsoft adatokat gyűjt Önről, az eszközeiről, alkalmazásairól és hálózatairól, valamint ezek használatáról. Többek között a következő adatait gyűjtjük: név, e-mail cím, beállítások és érdeklődési körök, böngészés, keresési és fájlelőzmények, telefonhívási és SMS-adatok, eszközkonfigurációs és érzékelőadatok, alkalmazáshasználat. Amikor például
telepíti a Programot, adatokat gyűjthetünk az eszközéről és az alkalmazásairól, és ezeket az információkat a kompatibilitás ellenőrzésére vagy javítására, illetve egyéb célokra használhatjuk fel,
hangbeviteli, például beszéd-szöveg átalakítási funkciókat használ, beszédhanggal kapcsolatos információkat gyűjthetünk beszédhang-feldolgozási technológiáink tökéletesítése céljából,
megnyit egy fájlt, adatokat gyűjthetünk a fájlról, a fájl megnyitásához használt alkalmazásról és a művelet időtartamáról annak érdekében, hogy javíthassuk alkalmazásaink teljesítményét, vagy
szöveget visz be, rögzíthetjük a bevitt karaktereket, és ezt az automatikus kiegészítési és helyesírási funkciók továbbfejlesztésére használhatjuk fel. ''Még csak az nem világos hogy a SZEMÉLYES adatok miért kellenek a Windoz fejlesztéséhez ? ?
Linux-ot tudnak fejleszteni enélkul is !! ugye ? ? tizenakárhány év ota, folyamatosan.
-
szabonagyur
félisten
válasz
FіkuszKukіsz #120 üzenetére
+1
illetve a 111-es hozzászólásomra továbbra sem érkezett válasz az MS gyűlölködői szektától... Ha nem emeli ki a külföld sajtó a magyarok azt sem tudják van ilyen (tisztelet a kivételnek).
@(#119) Fontos?: ezeké még nem is durva annyira.. vannak a kis kiegészítő programok..na azoké a nem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest