-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike8212
tag
válasz
customer114 #10972 üzenetére
Csak vicceltem előbb. Elég komoly lenne, ha 3 nem egyforma cpu együtt működne.
-
válasz
customer114 #10958 üzenetére
Sokkal izgalmasabb egy ilyen rendszer mint egy új amit csak megveszed összerakod és megy. Itt lehet mikrokódozni, porrá tuningolni mert úgy is olcsó rendszer. Rengeteg féle proci van amik teljesítményben tuningal egy szintre hozhatóak, nincs olyan hogy nem lehet valamennyit tuningolni. Ma nincs olyan hogy megveszed az i3-ast és i7-re felhúzod. Ebbe meg egy L5408 csak egy szorzóval kissebb mint az E5450-es, tuningra lehet hogy ugyan ott a végük!
Olyan nagyon sokféle lehetőség van hogy nem is tudnám felsorolni.
Ezeknek lelkük van. Ezt a barkácsot hiányolom a mostani gépemnél is, valahogy az asztali procik olyan unalmasak, arról nem beszélve hogy most már nagyrészt gyengébb minőségűek is! (intel paszta botrány, nekem a 4790k gyárilag throtlingolt az állítólagos kupak alatti javított pasztával)
Xeon meg forrasztott, itt vastagabb nyák-os.
Maiaknál meg Z lap kell a tuningoz (jó persze van néhány kiskapu).
Nekem valahogy a dual procis tyan lapos rendszerem sokkalta jobban bejött mint a mostani konfig még akkor is ha a mostani tényleg gyors. Alaplapoknál is az asztaliak totál undorítóan csicsásak, rgb meg űbergémer gagyi... Jó kis supermicro, tyan Ws lap megforrasztani a clockgent, vagy bsel moddal még húzni is lehett.Ha tehetném dual 2011-et építenék 3ghz körüli 2x8 magos sandy-vel, na az már gép még ha semmilyen játék nem használná ki. Basszus kell egy Dell T7600-as... kettő Xeon E5-2687W meg 8x8Gb rammal
-
-KP-
addikt
válasz
Skylake halott platform, mit vársz tőle?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mert nagyobb és valódi a rajongótábora.
-
jokeph
nagyúr
válasz
customer114 #10429 üzenetére
Sok difi nincsen, csak az órajel meg a szorzó ami más.
-
Laraxior
titán
válasz
customer114 #9988 üzenetére
Drága volt az alaplap -
dovahkiin04
csendes tag
válasz
customer114 #9915 üzenetére
Gondoltam, de amikor megláttam, rögtön ő jutott eszembe, mert tudom, hogy gyűjti a RoG lapokat
-
Szebi93
csendes tag
válasz
customer114 #9749 üzenetére
1 memoria van benne elemet is kivettem ugyan az a problémám. Felpörög hirtelen kicsit majd leáll.
-
Szebi93
csendes tag
válasz
customer114 #9747 üzenetére
CSX 2x4gb ddr3 1333mhz de memória nélkül is csak felpörög a CPU venti és leáll.
775 ös procival meg elindul a rendszer.
Szóval tényleg nem tom mi baja a xeonal régi gigabyte alaplapomban siman futtot -
Laraxior
titán
válasz
customer114 #9250 üzenetére
Van még egy dobozos P35-DS4 lapom is, most találtam bele egy Q9650-et
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #9138 üzenetére
Én ezt a topikot halálom után 2 nappal fogom max törölni
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #8099 üzenetére
Meg a ramokat...
-
jokeph
nagyúr
válasz
customer114 #8099 üzenetére
És tényleg.
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #8096 üzenetére
Igen fujitsu serverből bontottam hozzá. Viszont lga 771-es szoval a lap aljára kellett plusz egy lemez, hogy hozzá húzza rendesen.
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #8094 üzenetére
Jogos. Mindenestre működik. Ventik nélkül lenne 80 fok is. *-*
Ja azt nem irtam 4x2 a ram 800->932re
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #8085 üzenetére
-
sfefe
addikt
válasz
customer114 #7920 üzenetére
Hat a mostaniba. 🙂
(mig nincs másik) -
jokeph
nagyúr
válasz
customer114 #7913 üzenetére
Anno egy "vagyonba" került, még 2008-ban vettem.
Kiszolgálta az akkori P4-es i875-ös "csúcskonfigomat", aztán átment a következőbe, ami egy egy AMD-s konfig lett, spéci Asrock alaplappal:
ALiveDual-eSATA2 - ebben volt egy Athlon 64 x2 5200+.
Látványosan javult a VGA kihasználtsága, a P4-el ellentétben erről már elmondható volt hogy "kihajcsa".
Érdekes egy lap volt, valódi AGP 8x foglalat (nForce 250 vezérelte) és egy PCIe x16 slot, ezt meg az Nvidia M1695 vezérelte.
A poén az volt, hogy egyszerre volt benne a Sapphire X1950 GT AGP és a Sapphire X1600 PRO (driver ugyanaz), és nem okozott anomáliát.
Mindig az volt az aktív adapter, amelyikre rádugtam a monitort.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #7904 üzenetére
Simán jó még az a gép.Én is egy g31- es lapot fejlesztettem fel xeonal kb 2 éve,meg 2×2 gb ddr2 800 mhz-el,meg egy hd 6770 el.A celeron 1 magos+1 gb ram+alaplapi videókártya után maga volt a kvantum pc nekem.
A mai napig hibátlan,és szeressük
És a gta 5 is elmegyen rajta lowban
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #7904 üzenetére
Összeraktam egy p4 egymagost 2 giga rammal. Működik.
-
tyan
senior tag
válasz
customer114 #7847 üzenetére
Kipróbálom. Köszi.
-
tyan
senior tag
válasz
customer114 #7842 üzenetére
A 2 gigás modulokból csak egy lehet bent, kettővel már nem megy. Fura, de ez a helyzet.
-
Muky_
tag
válasz
customer114 #7740 üzenetére
Nincs. Teljesitménycentrikus-ra van állítva.
Emeltem a feszt 1.22-re ,de ugyanaz a jelenség
A Prime95x64 is hibát dob a 3-as és 4-es magra pár perc futás után.
Asszem holnap felveszem a kapcsolatot az eladóval.
Köszi mindenkinek. -
g@norbert
tag
válasz
customer114 #7423 üzenetére
Elnézést,nem állt szándékomban reklámot csinálni senkinek sem,ès az eladót sem ismerem.
Körülnéztem a hirdetések között,és ez volt ami szimpatikus volt teljesítmény szempontjából,ha már platformváltás,és egy erős tuningképes xeon a cél.
Én úgy gondolom,mivel egyértelműen a kérdésre válaszoltam,hogy evvel segítettem,a döntés az övé,én csak egy lehetőséget,alternatívát vázoltam fel.
Mint írtam is,ez csak egy vélemény,az én véleményem.
Én sem ilyen konfiggal rendelkezem,(asus striker 2 extreme x5470 4.5ghz 8gb corsair dominator gt 2000mhz)mielőtt még ez kerülne szóba.
Ha platformot váltanék,(ami persze nem fog megtörténni)kb ilyenre gondolnék.
Bocs ha bárkit is megbántottam,senkit sem akartam semmilyen előnyhöz juttatni a hozzászólásommal,csak a jószándék vezérelt. -
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #7423 üzenetére
(Nem feltétlen, de van benne vmi.)
Mindenestre arányosítás szempontjából jó link. -
g@norbert
tag
válasz
customer114 #7073 üzenetére
Nézd,ha te ,,nyersen" fogalmazol és számodra ez természetes,próbáltam én is a te nyelvezetedben válaszolni neked.Részemről ez a xeon + 1060 téma kb annyit jelent,hogy a régi proci felhasználásával egy modern vga párosításával,még mindíg alkalmas ez a konfig arra,hogy újabb játékokkal lehessen jó minőségben játszani.Természetesen tunigolni is nagyon szetetek,és párhuzamosan rájöttem arra hogy igen is van még ezekben a procikban tartalék,amit ki is lehet (kell) használni,ès nem kell eldobni mindent,szaladni a boltba egy új pc-t venni.De ez nem neked szól,mert téged ez nem érdekel,ugyanis szerinted számtalan olyan cpu van ami a xeonoknál gyorsabb és jobb ami érdemesebb egy gtx1060 használatára.
Rendben,és igazad is van.
De nemtudom észrevetted-e,hogy ez a fórum,a 771-es xeonok 775-ös alaplapban témákat öleli fel,ami sok ember számára rengeteg segítsèget nyújt magamat is beleértve,és ezúton köszönök mégegyszer minden segítséget mindenkitől,amit kaptam ebben a topikban,amit máshonnan nem tudtam volna megkapni.
Azt meg végképp nem tudom értékelni,hogy a leereszkedő hozzászólásod avval igazolod,hogy 184 off hozzászólás volt 1 év alatt,ez csak téged minősít,főleg hogy téged ez még szórakoztat is.Ami szintén nagyon fontos,tényleg legyen szép napunk. -
g@norbert
tag
válasz
customer114 #7050 üzenetére
Nem is értem hogy miért okoz lelki,és fizikai fájdalmat néhány kedves off hozzászólónak,hogy egy meglèvő xeon rendszerben is jóval több fps-t hoz az 1060, mint egy 1050Ti.Tisztába vagyok vele hogy ha mondjuk egy 3770k mellé raknám be sokkal jobb lenne mert ,,kihajtaná,,de én úgy gondolom hogyha egy x5470 4.4ghz - gtx1060 párosítással jó minőségben tudok játszani a legújabb játékokkal,akkor nem hinném hogy a lenéző,gúnyos hangvételű hozzászólók hatására egy fos vga-t fogok venni gari nélkül drágán,mert szerintük egy gtx1060 1151-és platformhoz illik mert az milyen olcsó.
IGEN,valóban igazad van,tényleg olcsóbb lenne venni és megépíteni egy komplett új 1151konfigurációt,és utána még külön abba venni egy Gtx1060 vgà-t.Egyszerűen csodálom az életrevalóan egyedi logikát,amivel hozzááltál ehhez a témához,le a kalappal.
Szerintem tènyleg nem kéne szétoffolni ezt a,,szegény 771 topikot''. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
customer114 #7053 üzenetére
Az az újproci illat, az megfizethetetlen... Próbálkoztam már mindenféle illatosítókkal a gépben, de nem az igazi...
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #7050 üzenetére
6-7? Újonnan majdnem 10k, néhol 10k az árrés.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
customer114 #7040 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy adott a rendszer, csak veszel egy Xeont, mint például én. Így volt mondjuk 10k, amúgy meg minimum 100.... Nemcsak költséghatékony így, de nem dobom ki a régi rendszer nagy részét.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #7048 üzenetére
Minőségi 500W-s táp elég hozzá, csak ne húzott FX-ed legyen mellette.
Akkor egy i3-6100 se éri meg elvileg, mert az pár %-al gyorsabb mint a 4560. Közben játékban (RX460-hoz hasonló erősségű VGA-val, GTX950-el) jóval jobb mint a Xeonom. (6100, nem 4560) 2400-as RAM-mal még kevesebb a 4560 és 6100 között a különbség.
-
Speed®
titán
válasz
customer114 #7045 üzenetére
Az i5-2400 megy 3600on allcore.
Megnézem miről van szó, este írok -
Speed®
titán
válasz
customer114 #7042 üzenetére
Dehogy..i5-2400 és G4560 is van nálam, az OC 7950el hozza az i5öt, csak nonK OCval tudtam lenyomni GTA5 minFPSben pl. Ez az egész szintetikusok alapján véleményezés picit félrevezető
Részemről már semmi sem szól a 771 mellett, csak bizonyos esetekben éri meg. De hogy nem tennék mellé 1060at, az tuti
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #7042 üzenetére
Idézőjelben most E5450-em van, és alulteljesít játékokban egy G4560-hoz képest tesztek alapján.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #7040 üzenetére
Nem is olyan drága a 1151, G4560 elég olcsó processzor lett.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
customer114 #6948 üzenetére
-
morzsa16
csendes tag
válasz
customer114 #6602 üzenetére
Cooler Master Hyper TX3i csak elég neki nem?
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #6602 üzenetére
Nem ertem mi a bajod a passziv torony hutessel?
😷
Azonkivul, hogy csak Nagy hazba fer bele... -
robika22
csendes tag
válasz
customer114 #6268 üzenetére
Szia. már próbáltam, mindig csak kettőt lát, de van hogy elindul 3 al, de akkor is csak kettőt lát
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #5919 üzenetére
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #5910 üzenetére
Félreérthető lett.
Kit érdekel mennyin mennek a ramok, azokat úgyis vissza kell osztani.
A procira írtam, hogy nehéz stabilan tartani a ramokat 20%os FSB emelés fölött, ha 4 van belőlük.
-
xeon forever
addikt
válasz
Akkor nalam kivetel van. 667 hp-hynix ramok mennek 932 mhzen mar tobb mint 4 eve...(AZ 40%)
😎 5-5-5-15...idozitessel. -
VinoRosso
veterán
válasz
CPU-hoz nem sok köze van, max ha az FSB miatt limitál. De én pontosan ugyanezt a procit stabil 472-ig vittem 8 giga rammal egy p5kr-ben, ami fele olyan jó lap mint a P5Q deluxe.
A ramokat is árultam 14k-ért, kb egy hónapja adtam el.
zedcon:
Ha gondolod és lesz idő amikor tudod nélkülözni a CPU+ram+lap kombót küldd le hozzám egy pár napra, aztán ránézek közelebbről, és ha minden jól megy akkor visszaküldöm neked a tuningolt BIOS profillal elmentve. Jobb ötletem nincs.
-
zedcon
csendes tag
válasz
Az kiba jó, mert akkor egy valag kakit nem ér 3,5 - 4 GHz 4GB rammal.
Azért még adok neki egy esélyt mielőtt kidobom az egészet a szemétre. -
CJ4567
nagyúr
válasz
És jövök én, 2 RAM-mal se tudok alapórajel fölé menni. Jó, megy a 350-es FSB, 721-es RAM-mal.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #5901 üzenetére
Medium a low GTA5-ben, ennyit hozzátennék.
-
VinoRosso
veterán
válasz
customer114 #5898 üzenetére
Mafia I vs Mafia III A Mafia I 1000x élvezhetőbb, bármilyen beállításon
-
motorhead
aktív tag
válasz
customer114 #5898 üzenetére
Nem, nem FHD-n játszok de nem a procim és a plattform miatt hanem a GPU-m miatt nem megy így.. (GTX460-am van jelenleg) 1050ti, vagy 1060 simán menne minden full hd-n. Nem erre irányult a kérdésem.
Következő beruházásom úgy is videókari lesz. -
motorhead
aktív tag
válasz
customer114 #5891 üzenetére
Én most is játszok 2016-tól.. és még nem is vettem friss videókarit, az még hátra van.
-
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #5759 üzenetére
Tcase Max and Thermal Specification: Can be found on the Intel Processor Spec Finder. This is often confused by users as the maximum temperature for the cores, but in actual fact it refers to the maximum temperature that should be reached by the Tcase sensor. This specification is rounded to a relatively precise 0.1 C.
Tcase: Technically this refers to the temperature that you can measure using a thermocouple embedded in the centre of the heat spreader, but this is only done in the factory by Intel or by users willing to drill their heat spreaders open to insert a thermocouple. Therefore Intel provided a diode between and below the cores with a reading calibrated by the BIOS which can be used instead. This reading can vary greatly when the BIOS version is changed, but will not necessarily change if the BIOS calibrations were not altered between versions.
Erre gondoltok?
Ez teljesen alatamasztja AZT amit irtam... -
xeon forever
addikt
válasz
customer114 #5687 üzenetére
Ezek szerint csak 4 magosra van ertelme fejleszteni CPU teljesitmeny szempontjabol. Memory controller AZ mas kerdes...
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #5613 üzenetére
20-21 ért már van.Később kap majd egy négymagost,de most az nem fér bele a keretbe.De ha elleszek a pentiummal akkor lehet hogy egy jódarabig az marad😁
-
Smiley
addikt
válasz
customer114 #5602 üzenetére
Valami olyasmi, egy csomo szemet kozul kerult elo.
-
firstman3333
tag
válasz
customer114 #5589 üzenetére
Szerintem meg szinkronizálódni fog az fsb-vel mint minden más is oc esetén auto beállításokkal. Ha alapértelmezettre veszi vagy manuálisan belövi 100-ra akkor fog annyin menni tudomásom szerint.
-
mexel
veterán
válasz
customer114 #5553 üzenetére
Az i3 gép adott, azt használom évek óta, nem akartam fejleszteni, elvagyok vele. Csak van most itt egy lap, ami kezeli a xeont. Tuning nélkül nem érdemes xeonozni? Kb3-3,5Ghz körli quad van ezekből jó áron?
Közben olvasgattam, hogy nem egyértelmű hogy gyorsabb-e mint egy i3, alkalmazásfüggő.
De ennyi olvasás után azt hiszem kihagyom, csak érdekes a téma. Van egy P31DS3L lapom is, azt lehet tuningolni, csak az DDR2-es sajnos -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #5532 üzenetére
Basszus az kb egy 4 ghz es xeon
Akkor azért valamit nem értek.A pentiumhoz simán ajánlanak egy gtx 1050 ti-t.Akkor a xeonhoz 4 ghz en mért mondják hogy sok a gtx?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #5371 üzenetére
Nem tudom. RAM-ot visszaosztom akkor se stabil 350FSB felett, ASUS P5K/EPU alaplapról van szó. 360FSB-vel már instabil minden, emelt feszültséggel. (1,1625V az alapfeszültség, 1.2V BIOS-ra volt állítva)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #5369 üzenetére
350-es FSB 701MHz-n járó ramokkal IBT stabil. Fölötte már instabil. Alapórajelen megy most, 800-an járó ramokkal.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #5358 üzenetére
Vannak kivételek, pl enyém.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
customer114 #5364 üzenetére
Köszi! Egyébként emiatt az ISGC miatt nem aggódok, 150W-ot is simán elbír, még többet is, ha kell. Ezt a Xeon-t meg szinte passzívan is kihűti. A Zalman hűtő, ami várhatóan rákerül már korántsem ilyen jó, azzal lehet, hogy tényleg nem kéne húzni. Majd elválik a hőmérséklet adatokból, ha odáig jutok vele.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
customer114 #5353 üzenetére
Nagyon nem akarom, elég a 3.2GHz meg 1600MHz a ramokon. Egyébként még mindig megvan a BF4 c00005 hiba, épp most volt megint, úgyhogy most olyan irányba is próbálkozom, hátha azt is sikerül valahogy megoldani. Szerintem az inkább valami szoftveres dolog lesz, pl punkbuster nincs frissítve, vagy ilyesmi. Ez ilyen vég nélküli szopás egyébként, már negyedszer volt, hogy találtam valamit, javítottam, úgy gondoltam, hogy igen, végre minden fasza, aztán kiderült, hogy még mindig nem jó a gép, csak jobb lett valamivel, mint előtte.
-
Tomjack
tag
válasz
customer114 #4807 üzenetére
Ha már vettem hozzá cuccokat és beüzemelt, így már nincs szívem eladni.
-
donmackó
addikt
válasz
customer114 #4721 üzenetére
Szemeteket levenni a feleségemről (3 gyerekes anyuka) hiénák.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4721 üzenetére
Jó az a háttér
-
Alister71
nagyúr
válasz
customer114 #4594 üzenetére
Ebbe a lapba akarom tenni. Most Q9300 van benne, de borzasztó anti tuningos példány.
A 400-as fsb kellene, akkor megy a ramom is 1600-on. -
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #4334 üzenetére
-
Martin97
aktív tag
válasz
customer114 #4334 üzenetére
Sziasztok!
Elkészült az új gép: i5-6500, 2X4gb ddr4 2400mhz (nemsokára duplázva lesz a mennyiség), giga b150m-ds3h, r7 260x, 650W-os TT litepower.
A régi 775-öst kiegészítettem egy xeonnal, aztán ment média pc-nek. Arra még jó lesz sokáig, hihetetlen időtálló foglalat, a legjobbak egyike.
Elég szembetűnő a teljesítmény változás, mondjuk 8 év után ez el is várható. Teljesen mondjuk a mostanival sem vagyok elégedett, ugyan lényegesen jobb munkára, mint az előző gép vagy a laptop. De ugyanakkor néhány feladat ezt is simán megfekteti. Főként: cad programok, videószerkesztés (1080P és felett), 3d render. Mondjuk 775-el csak szenvedtem ezen a téren. Annál lényegesen jobb azért. Bár az is igaz, hogy ilyen felhasználásra nem egy középkategóriás cuccot kell venni. De ez van ezt kell szeretni.
Továbbá azt is rühellem, hogy minden lapot teleb@sznak led csíkkal amit ki sem lehet kapcsolni. Esténként mikor látom az erős sárga fényt legszívesebben a tervező fején törném szét a portékát.
Még hátravan néhány apró simítás: FTP-t beállítani, hogy távolról is elérjem, vízhűtést rá mókolni valahogy a 1151-es foglalatra (775-re lett tervezve), hogy 24/7 üzem esetén se legyen zavaró a hang. A ledcsíkot meg kivésni.
Eddig csak bf3-al próbáltam le 64-fős metrón. Tapasztalat ~20 perc játék alatt: nincs mikrolagg, nem ingadozik úgy az fps mint 775-ös xeon esetén. Néhol az i5 is elfogy, főleg ahol sok a robbanás. Adott még egy kellemes löketet a 260x-nek. Mivel már nincs túl sok időm játszani, ezért még tuti marad pár évig.
Ha valakit érdekelnek más tesztek akkor írjátok össze, lefuttatom őket.
Nem válasz akart lenni.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4307 üzenetére
És megéri a felárat a K-s proci?
-
Speed®
titán
válasz
customer114 #4296 üzenetére
Nem csoda, az i3 fele-se kajál az OC Xeonhoz képest.
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #4292 üzenetére
Született pár érdekes hozzászólás, amit nem tudok teljesen értelmezni.
Csináltam pár tesztet, az van amit sejtettem. Egyenlőre az i3 6100 ~ E5450@3,6 szint teljesítményben. Hőmérsékleti különbségen csodálkoztam nagyon: "silent" mode-ban 900rpm-el nem megy 50°C fölé a skylake.
(A xeont 62°C-on tartotta 2200rpm-en)
szerk.: cm hyper tx3-al volt hűtve mindkettő, cm V1 pasztával
-
danzas007
csendes tag
válasz
customer114 #4292 üzenetére
Én pár hete váltottam a Xeonról 1150-re. Hogy megérte-e? Meg.
Mindössze 1500 forintból sikerült a váltás. Eladtam minden régi cuccot a gépből ami már nem kellett, meg volt egy két "kacatom" elfekvőben. (80-as hdd, pata hdd stb) És igen, az árhoz dobtam ezerötszáz forintot! Alaplap meg ram havertól garival, proci nagykerből garival. (Nem találtam ph-n olcsón procit bele, így hát ez volt a legolcsóbb alternatíva)
Így néz ki:
Asus H81-GAMER
i3 4170 @3.7
2x 4Gb Corsair Vengeance 1600MHz (nagy bordás)Teljesítményre milyen? GTA 5 fhd-ben 60 fps meg se moccan. Új lappal + ssd boot idő pár másodperc a bekapcs gomb megnyomásától számítva. Fogyasztása töredékére csökkent még max terhelés alatt is.
customer114: Én azt mondanám, hogy simán hozza a fizikai 4 magos szintet a régi Xeonok közül. Sőt, ha nem jobb. Lehet naivan beszélek, de szerintem simán jobb. De javítson ki valaki ha tévednék. Mégis csak 7-8 év fejlődésről beszélünk.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4290 üzenetére
Szóval átállsz az erő sötét oldalára
Na jó megértelek.Ha lenne pénzem váltani valószínű én is egy i5 ös procival,és egy új gen es vidikártyával tolnám
De nekem jelenleg ez marad csak egy álom(na jó nem panaszkodok tovább,nekem ez a xeon 775 platform is maga az álom)
-
korn
aktív tag
válasz
customer114 #4250 üzenetére
elvileg a raid-re utal
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #4199 üzenetére
Wolfman majd megoldja
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4191 üzenetére
Hát ha ráeresztenél egy gta 5,Rise of tomb rider,párost azt nem bánnám😁Ha megnézed,és időd engedi,kiváncsi lennék hogy mit művel 1440×900- on.Nekem most ez a max felbontásom
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4189 üzenetére
Az egy hd 7870- nek felel meg ha jóltudom.Na avval már én is ellennék 😀Gondolom 2 gb-os.Tapasztalatokat majd megoszthatnád,hogy hogy "hajtja ki" a procid.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4186 üzenetére
Nemnagyon
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4162 üzenetére
1440×900,de nekem ez is teljessen megfelel
A lényeg hogy ezen a felbontáson elfusson normális tempóban.Nekem ezek az új játékok így is nagyon szépek😀
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4143 üzenetére
Ez jó
-
passat77
tag
válasz
customer114 #4141 üzenetére
Tudsz linket adni a moddolt bios kereséshez? Köszönöm....
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4141 üzenetére
Oldal tetején,ÖSSZEFOGLALÓ KINYIT és ott vannak
-
passat77
tag
válasz
customer114 #4139 üzenetére
Bios buhera mindenképp kell, ha win10-et szeretnék?
-
elistvan
őstag
válasz
customer114 #4099 üzenetére
Elég oda a geforce 750ti is szerintem. Felette lehet procilimites lenne a dolog. Cheftec Smart 500 tápból pl az 15 alatt megkapod a régit add el itt aprón.
-
cynosure
csendes tag
válasz
customer114 #4075 üzenetére
X33x0 lesz az, valamelyik Yorkfield.
-
GRaul
őstag
válasz
customer114 #4075 üzenetére
még nem
csak nem értem haza. majd csinálok képet
-
cynosure
csendes tag
válasz
customer114 #4060 üzenetére
Ertelmetlen volna a delit mernie
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
customer114 #4057 üzenetére
Aidával szoktam mérni, de azt nem tudom hogy melyik részét méri,csak anyit ír hogy alaplap xy fokos.Este megtapogatom a lapot körbe hogy valahol égeti e a kezem 😁
-
korn
aktív tag
válasz
customer114 #4036 üzenetére
ez a max amin lefut a teszt
-
oravecz56
aktív tag
válasz
customer114 #3992 üzenetére
Felületi 50c Mag 67c kisebnek kéne lennie a mag hőmérsékletének
-
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #3986 üzenetére
Alapfesz felett nem megy a 3.4, alapon van így minden, most alapórajel "alatt" vagyok?
-
fpeter84
senior tag
válasz
customer114 #3966 üzenetére
sorry, a tuningpotenciál kifejezés célravezetőbb lett volna... persze ha valakinek nem az overclock a fontos hanem a downclock alulfeszeléssel akkor ki tudja, lehetnek meglepetések
-
fpeter84
senior tag
válasz
customer114 #3964 üzenetére
Azonos órajelen, azonos fesz mellett mitől füstöltne el több áramot? Az X-be tettek egy plussz halogén izzót konstans fogyasztónak?
Szimplán többet enged neki az Intel maxnak, mert a leválogatásnál jobbnak bizonyulhatott - szerintem...
A "nagyobb a teljesítménye" kifejezés végképp félreértelmezhető. Miféle teljesítménye? Az elektromos áram felvétele? Vagy azonos órajel mellett a számítási kapacitása? nemá...
-
robekri
addikt
válasz
customer114 #3960 üzenetére
Ebben igazad van!
-
iceool20
tag
válasz
customer114 #3905 üzenetére
Szia! Feljebb sok bios kjép van nagyjából azokat próbáltam 2.66D 2.66C-t is azaéatt nem indultak felette meg főleg nem mert akkor túlléptem az 1066-ot. Most 800-ra vannak levéve 2.00-val. Sokat szórakoztam a fesz-el is de semmi nem használt most a tuti
Azóta lekopogom de nincs hiba
-
cynosure
csendes tag
válasz
customer114 #3905 üzenetére
Szerintem az nforce chipsetes lapokra ez nem vonatkozik. Vagy legalabbis nehanyukra. Van egy sejtesem, hogy azokban (pl 780) mennek a high density modulok is intel proci mellett. Foleg mert hapron is arulnak ugy, hogy ilyen lapban teszteltek, es jo volt.
-
iceool20
tag
válasz
customer114 #3892 üzenetére
Kiszűrtem azt a rampárt ami nem képes menni a húzott procival... ami azért érdekes mert memtest hibamentesen fut le alap beállításokkal...
A 4 modul full egyforma. Ugyhogy mennek eladásra és keresek valami normális fajtát ami tud futni.
1066-os ramok és 1066-ra voltak belőve. De amit húzva van a proci már nem indulnak vagy fagyás van intabil a gép.
Ekkorát szívni ez miatt kissé most túl amatőrnek érzem magam -
CJ4567
nagyúr
válasz
customer114 #3882 üzenetére
4x1GB rammal nagyobb esély van a stabil tuningra? 1.2V körüli (terhelt) feszültséggel se ment a 400-as FSB, nem értem a CPU-m.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest