- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
danzas007 #4293 üzenetére
Az elmult 7 evben egy rakas xeon-al, es i7-el volt mar dolgom, persze ezek mind serverek voltak... de a haswell xeon-tol en is majdnem eldobtam az agyam. A szokasos kernel forditasnal a koroket vert a 2 evvel ezelotti xeon/i7 gepekre. Akkor mondtam magamban, ha egyszer ugy erzem hogy ideje lecserlni az otthoni gepeket, az tuti, hogy haswell ala nem adom... Most azert vagtam csak bele, mert a 8800GTX azt mondta, hogy 10 ev utan neki eleg volt, es koszoni de feladja a harcot
Hirtelen felindulasbol szereztem a helyere egy 570-et, es ha mar lud, akkor legyen kover, es menjen az E8400 is.
-
cynosure
csendes tag
válasz
danzas007 #3308 üzenetére
A ventik terheles alatt porognek mindketten, akkor durva porszivohangja van a gepnek. Idle allapotban viszont csak egy forog ez biztos.
Ha a VRM korul barmi meghibasodik, akkor szerintem a feszultseg/aramerosseg merok azt kimutatnak. Peldaul ilyenkor tul nagy aramot vesz fel egy rovidzar miatt, stb. A tap eleg kell legyen, mert 1050W -os, es eleg stabil feszultsegeket ad. Legalabb meg egy ilyen kartyat vidaman ki tudna szolgalni. Szoval nem is annyira arra gondolok, hogy kivulrol latszik-e barmilyen hiba ranezesre, mondjuk ha egyaltalan szet tudnam szedni.. Ellenben (most nem a paszta temat akarom ujra elohozni
) ha a gyarto cucca beszaradt, siman lehet a hiba oka az, hogy a hutot ujra kene szerelni normalisan. En egyszer probaltam ezt szetszedni, de kb lehetetlen volt. Vagyis nem mertem feszegetni, mikor mar csak a ragaszto(va valt valami) tartotta, es minden csavart kiszedtem. 7850 -ed OC -n mennyire melegedik? Nem ismerek itt senkit akinek lenne 7870 -e, hogy tudjon mondani egy idle/terhelt fogyasztast + homersekletet (teljes VRM infot).
-
cynosure
csendes tag
válasz
danzas007 #3303 üzenetére
Furcsa egyebkent, hogy a radeonok VRM/GPU hibaval szeretnek megdogleni, az nvidiakok meg RAM hibaval. Legalabbis nalam valahogy mindig ez volt. Otthon ha ranezek a polcra: 8800GTS RAM hibas, 9800GT RAM hibas, 8600GT RAM hibas. Volt egy 6850 -em, az GPU vagy VRM hibaval dobta be a lancot, HA -n adtam el valakinek (hibasnak jelolve fillerekert, gondolom a hutoje miatt kellhetett, mert nem vallalta senki golyozasra mondvan a kemencet nem birja a GPU).
Persze van egy talan 10 eves 7600GT -m, mai napig szolgal egy gepben, a 10 evebol legalabb 8 -at ment napi szinten. -
cynosure
csendes tag
válasz
danzas007 #3303 üzenetére
Annak kellene valahol nyomat latni, nem? Mondjuk utana kene keressek a referencia ertekeknek, mert most OK hogy AIDA kiir valamit de az nem sokat jelent onmagaban. Idle allapotban (0.943V, 12,75A) 12W fogyasztas mellett 48 fokos a 2 VRM es 54 a GPU dioda (igaz a ventire 1100RPM -et ir, ilyenkor az egyik teljesen all, csak a VRM feloli porog), tehat mar alapbol is magas, viszont peldaul nem mutatja AIDA kulon a ket VRM teljesitmenyet.
Te mekkora felbontason jatszol WoT -ot? Cinebench 11.5 -os ertekeid nincsenek?
-
CJ4567
nagyúr
válasz
danzas007 #3299 üzenetére
HD 6770-et próbáltam tuningolni. Alapórajelek: 850/1200, stabil 960/1350-en, a GPU-t meg nem tudom tovább húzni, mert MSI AB-ben elfogy a csúszka. 960 a max amit enged a program.
1MHz = 1FPS annyira nem igaz, de egyes játékokban sokat tud hozni az OC. Inkább akkor használom ha épp egy pár FPS kell hogy játszható legyen, vagy a jobb grafikához, akkor felkapcsolom az OC-t, de amúgy alapon megy.
-
-
Speed®
titán
válasz
danzas007 #3162 üzenetére
C0nál valóban 3.8G általában a sweet spot..E0 jobban bírja. Persze mindegyik egyedi..de a tendencia ez.
1.4V amúgy VID függően lehet nem sok, de ritka az ennyire magas értékű. Anno volt olyan Q8300 nálam, ami 3.6Gn ennyivel rohangált..igaz, ott a szorzó/FSB is szívás volt. -
Speed®
titán
válasz
danzas007 #3132 üzenetére
Van egy aranyszabály..ami nem hibás, nem javítjuk. Szóval a legfrissebb BIOS nem kötelező és minden ilyen egy lehetőség a téglásításra..részemről csak akkor frissítek, ha oka van.
Persze van megoldás többnyire, ha baj van, de jobb a tuti.
Ld. pl. friss Skylake BIOSok, offolt BCLK OC lehetőséggel..aki nem frissít, jobban járt.
De lényeg, hogy sikerült -
válasz
danzas007 #3128 üzenetére
Kis történelem. Első igazi 4 magos asztali proci az a Phenom1-es volt. Az intel féle quadok 2x2 magosak(az összes 771-775 quad ilyen!), Nehalem volt rendes 4-6 magosban.
Az első x86 valódi kétmagos szerverben Amd volt, asztaliban kb egy időben jöttek ki Intellel de nem tudom hogy az nem-e 2x1 mag volt-e.
Szerver oldalon ilyen egybetöbbmag korábban is volt. -
customer114
őstag
válasz
danzas007 #3117 üzenetére
"Dosos megoldas, pendrivera kiirom es a gyari flash toollal, windows alol valahogy... Sehogy. "
Ezt így csináltad, hogy..?
Vettél egy fat32-re formázott, max. 8 (talán 16 is jó) gigás pendrive-ot, ráhúztad a gyártói honlapról - a már kicsomagolt - flash filet.
Újraindításnál mielőtt a bios részből tovább menne nyomogattad a Q-flash gombot (F valami), ami bejött. Kiválasztottad a pendrive-ot, rámentetted a régit és megpróbáltad feltenni az újat?
-
cynosure
csendes tag
-
-
Speed®
titán
válasz
danzas007 #2967 üzenetére
Közel 1.5Xes felbontás az 1080p ahhoz képest, amit használsz..persze, hogy jól fut minden ;p 1080Pben hamar meg lehet roggyantani, nekem is volt, komolyabb platformmal alátámasztva, ráadásul 1200/1500 OCval, tudom mit bír. Kocajátékra hibátlan
Xeonos téma amúgy addig olcsó, míg nem száll el az ember..OC miatt jobb lap/RAM/stb. Alig drágábban ott van már az 1155 váltásnak, érdemi IPC fejlődéssel.
-
Remus389
veterán
válasz
danzas007 #2967 üzenetére
Lényeg amire ki szeretnék lyukadni:
Fallout 4 - high átlagban fix 60 fps, néha 50-re le megy, itt vga vérzik / ultrán 35 fps körül
SW Battlefront - ultra fix 60
R6 Siege - high fix 60 (medium textura)
Dying Light - max fix 60
World of Tanks - max fix 60Ha egy kicsit erősebb videókártyád lenne (R9 280-as, 380-as mondjuk), akkor a grafikai beállításokat is maximumra tehetnéd és a fix 60 is meglenne, nem a xeon processor miatt esik le szerintem
De aki tényleg olcsón szeretne egy gépet amin tud játszani ha kedve szottyan, de nem a kertjében nőnek a Deák igazolványok, akkor egy Xeon-os konfig erre van. És a 771/775 nem öregedett még el! teljesen egyetértek! Még egy darabig el lehet vele evickélni, főleg ha elnézel neki 1-2 dolgot (pl GTA5 teljesítményvesztése), persze idővel egyre több ilyen GTA5 lesz, de hát lassan tízéves a cucc, ennyit el lehet neki nézni, max akkor mással játszol ami 60fps+ ad a xeon oldalról
Sőt olyan is lehet aminek kevés a xeon is, de a videókártyád is és azért 35 fps csak
-
Remus389
veterán
válasz
danzas007 #2963 üzenetére
Egyebkent csak a GTA 5-nel tapasztaltam hogy "keves" lenne a Xeon.
Na hát ez az, de még így is csak kicsit fogja vissza (60FPS helyett 50FPS), de más játékoknál meg egyszerűen nem számít, hisz ha levennéd 1024*768 low-ra, akkor vígan tudna 60+++ FPS-t sok játékban a processor oldalról, de ha rárakod a grafikát, akkor ugye leesik az FPS
A GTA5 kivétel, mert igényli a jó procit, de hát ezek szerint az 50FPS (bőven játszható) megvan ezzel is.
Én éppen ezért, mert szerintem a jövőben is az lesz inkább a jellemző hogy a videókártyákat terhelik nem a CPU-t a játékok, ezért R9 380-ast tervezek venni bele (várok hogy az új Rx 480 széria lenyomja az árát a réginek, remélem 40 alatt hozzájutok egy 4 gigáshoz)
Szerintem egy R9 380-as az esetek többségében nem fog unatkozni a Xeon proci mellett, ha igen, rárakok még pluszba AA-t
Most vettem a gépbe pluszba 4 giga ramot, kemény 5 ezerért
, már csak egy jobb videokaresz kell és akkor elleszek vele egy ideig, aztán valószínűleg az egész lecserélődik (AMD Zen majd, ha versenyképes lesz, az is lehet a második vagy harmadik generációs zen, de csak azért hogy a kisebbik gyártót támogassam, persze ha kifejezetten rossz lesz, akkor nem érdemlik meg a pénzem
)
Játékon kívűl mondanom sem kell, szupergyors minden ezzel a Xeon-al, SSD-vel. Tehát csak a játék miatt raknék bele pénzt.
-
-
Lordus
senior tag
válasz
danzas007 #2714 üzenetére
1,225 alapfesznél nyuzgodtan adhatsz neki 1,35-öt, belefér.
ha félsz, akkor csak próba idejére, de nyugodtan. MSI P35 Neo lapom pont 1,35-ig írja biztonságosnak, nekem is 1,225 vagy 1,25 az alapfeszem.
én adtam már 1,375-öt is teszt erejéig, de nem tudott többet, pontosabban nem volt stabil...
persze nem akarok én lenni a felelős, ha elpukkan valami, tehát a saját szakálladra játszol, de ha az enyém lenne, minden gond nélkül kipróbálnám.
legalább látod azt, hogy mit bír 1,325 volton és ahhoz képest mennyi pluszt tudsz kicsikarni belőle 1,35 volton... szinte semmitlegalábbis szvsz az élettartam, amivel csökken a proci élete nem éri meg azt a 30-40 mhz-et...
és persze ha beállítasz 1,35 voltot, lehet ott 1,37, meg 1,32 is... van szórás szépen. speedstep miatt pedig leveszi ugye, amikor nem használod...
ui: sokkal jobb a manuális feszállítás, mint az auto, mert az alaplap ha autora teszed a vcore feszt, akkor 8,5x400 mhz-nél ad neki 1,4 voltot is... de minek?!?!
szóval a manuálist használd, biztonságosabb... -
Lordus
senior tag
válasz
danzas007 #2708 üzenetére
mi az alapfeszed???
ez ugye procifüggő, elég nagy a szórás, lehet, hogy az egyik 0,9v-os, a másik meg 1,2...Én azt mondom, hogy 0,15 V feszemelés az, ami biztosan nem okoz gondot. tehát kb. 15%
MSI lapnál például színekkel mutatja, hogy mi az alap, mi a "performance" és mi az, ami már veszélyes
igazából 0,25v sem fog gondot okozni neki, de az élettartamát tuti nem növeled veleÉs igazából általában úgy tapasztaltam, hogy kicsi feszemeléssel megy egy proci max XYZ MHz-en, és onnantól néhány MHz javulásért elég sok feszt kell emelni... szóval nem éri meg, mert hiába emelsz rá még bőven, minimálisat fog még engedni.
(#2709) CJ4567
hát azt valóban... nálam megfordult pár x3363, és nem volt még olyan, amelyik alapfeszen (csak a biztonság kedvéért szoktam 0,05-0,075v-ot emelni) ne ment volna 400 mhz-en 333 helyett...
-
kenand
veterán
válasz
danzas007 #2521 üzenetére
Sajna a DDR3-as lapok ritkábbak, akkor van értelme, ha sok RAM-ot tennél bele. (Jobban nem húzható lényegesen, mint a DDR2-es, ha abba is megfelelő RAM kerül) (DDR2-esnek csak az a baja, hogy 4GB-s arany áron van, 4x2GB még megfizethető)
P45
GA-EP45T-UD3LR
GA-EP45C-DS3R
GA-EP45T-EXTREMEP35 sem megvetendő
GIGABYTE GA-P35-DS3L
P35C-DS3RLista nem teljes, google segíthet, vagy a Giga honlap átböngészése...
P35&P45 Giga lapokkal nehéz tévedni -
kenand
veterán
válasz
danzas007 #2511 üzenetére
G-s chipesteknél annak kell örülni, hogy megy vele a Xeon és akkor olyan Xeont kell választani aminek magas a szorzója így magas az órajele tuning nélkül is. Esetleg kakukktojás az olcsó L5408-mert ott 266-ról 333-ra emelve az FSB-t már 2.66-tal megy (tiéd is eleve 2.8Ghz, ürülni kell neki úgy)
-
kenand
veterán
-
Wiipera
csendes tag
válasz
danzas007 #2319 üzenetére
A 680-ast (a tesztben ráadásul OC verzió szerepelt: ) kihajta még akár egy E5405 DX11 alatt. (E5440-es 2GHz-en ment fix 6-os szorzóval)
Persze az összképnek jót tesz, ha a proci nagyobb órajelen megy, viszont engem is meglepett, de nem olyan nagy mértékben befolyásolja az fps-t a játékoknál.
Kenand újabb cikkében lettek kirakva a teszt eredmények. -
-
gold007
tag
válasz
danzas007 #2257 üzenetére
G31/G41 es lapban 350 fölött nem érdemes próbálkozni. Én 3-4 lapot próbáltam, mindnek 358-360 körül volt a vége, de ott már nem 100%ig stabil.
A pcie-t rakd 105-107 környékére és úgy vinni fogja a 350et. Ahhoz, hogy magasabb fsbt bírja az integrált gpu, emelni kell a pcie-t, viszont az meg viszi magával a sata kontrollert meg hasonlókat is, és azok gyorsan elhasalnak. 110 fölött egyik lap se bírta pár percnél tovább. -
kenand
veterán
válasz
danzas007 #2257 üzenetére
Próbálj meg 400-as FSB-t, a RAM-ot oszd vissza úgy, hogy névleges értéken menjen pl 1333-as RAM 1333-on a megfelelő frissítési értékekkel amit a RAM tud.
A Vcore- adj annyit amennyit 333FSB-n auton adna (de ne hagyd autón) FSB-t fixáld 100Mhz-ra.
Ha nem bootol vagy fagy emeld a vcoret , 400-as FSB-hez nem kell nagyon, max 1.2V biztosan elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest