- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én az elmúlt időszakban nagyon jó áron szerezgettem-szemezgettem apróról ezt-azt.
Ami most van a gyereknek Dell Optiplex I5-2400 gép, azt hibásként vettem egy 10-esért táp nélkül 4 giga rammal, annyi baja volt hogy a gyári power gomb hibás volt, vettem 500-ért másikat. A vga mondjuk nem volt olcsó, ősszel 15-ért vettem egy GTX670-et, az kb 1050Ti szint, ennyiért most már lehet kapni talán 770-et is.Ez a 775 gépem:
Xigmatek Asgard ingyen elhozható volt
Táp valami f*s Akyga ingyen
Ez az Intel alaplap + proci + 3x1 giga ddr2 ram + dvd író ~1000Ft volt (1 nagy tábla Milkát + egy régi USB hubot adtam érte, ami nekem nem vált be, ráadásul ingyen szereztem)
pár DDR2 stickem volt régről, így még 1db 1 gigást még mellédobtam (van egy 2 gigás is de mind1, majd ha lesz plusz 3db 2 gigás kicserélem)
HDD volt több régről, megkapta a legjobbat, egy 2016 gyártású 500 gigást
A HD6850-et 9000-ért vettem egyben egy 8 gigás DDR3 stickkel és egy AM3 lap+X4 640 procival, a lap hibásnak bizonyult, a proci csaktán jó, azt még nem tudtam másik lapban kipróbálni. A ram elment 8-ért, tehát a vga egy ezres volt úgy, hogy még a proci is megvan.Szóval mondhatni ez egy ingyen gép, 2000Ft-omba került.
Ja, a legjobb: a HP P1230 CRT monitor ami rá van kötve, szintén INGYEN ELHOZHATÓ VOLT. Egy iszonyat brutál profi 21" CRT. -
-
kenand
veterán
Gyári oldalról a pegújabb build szedhető le. De léteznek ahívumoka. Ha azzal nem megy meg kell próbálni egy régebbit. (Sajna újabb buildeknél előfordul, hogy az gy régi hardverrel nem mennek. Pl Intel 6235-ös wlantól is fagy a win 10 újabb build (775-ös lapban nem lesz 6235, de ki tudja milyen régi hardver elemhez nem készült már driver)
-
tlac
nagyúr
oda van írva, hogy béta bios
van olyan, amikor azok jobbak
pl. a gigabyte p45-öknél nekem csak azzal ment rendesen a tuning (az utolsó stabil is hibásan állította be a tuningot ha egy korábban áramtalanított gépet indítottam, ilyenkor az első indításnál nem volt stabil gép soha) -
fer
őstag
"Még azt próbálom majd holnap ki, hogy párom gépébe beteszem az ssd-m ott elinditom a penről a telepítést és első újraindulásnál kikapcsolom és visszarakom hozzám...."
Be is fejezheted rajta a telepítést, Win 10 már van olyan "intelligens" ,hogy ha át teszik egy másik gépbe akkor feltelepít mindent és fut ahogy kell, legalább is ha mindkét gép azonos gyártói chipsettel rendelkezik, és mindkettő bios-os, és még az ahci-re is oda kell figyelni. Nálam nem egyszer működött a dolog. Sőt Win 7-el nem is egyszer megcsináltam már. -
kenand
veterán
Hogy a 14c miben más, azt a lap honlapján írják. Én mindig magamnak szoktam megcsinálni a módosítást. Lányege, hogy a desktop mikrokód mellé beteszed a xeon mikrokódot is De ha 13-assal jól működik, maradhat. Gigánál a P35 és az EP35 nem ugyan az, nem érdemes ráerőltetni. Hivatalosan F13 van, maradnék annál.
-
kenand
veterán
Táma inditó cikket elolvasod benn van
De Win 7 alatt indítsd el a CPU-Z-t és nézd meg van e SSE 4.1pl
Vagy nézd meg intelmicrocodelist -tel hogy a BIOS-ban amit flasheltél tényleg van e Xeon mikrokód
Xeon kód ellenőrzése:
intelmicrocodelist.exe BIOS.BINa Xeon mikrokód az utolsó sor.
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A243 PlatformID=2
CPUID=10676 UpdateRev=60F 2010/09/29 Checksum=8FE1A207 PlatformID=6
CPUID=1067A UpdateRev=A0B 2010/09/28 Checksum=B007E7B0 PlatformID=2,6 -
mikk2000
őstag
Mondjuk én kipróbálnék egy linuxot feltenni, az felmegy-e egyáltalán, persze ez akkor hazavágja majd a win7-ed ha felmegy, de informatív, mert ha az se megy fel akkor a jelenlegi setuppal van valami kurva gáz.
Dosos memteszt megvolt?
A háttértároló az első sata portra van dugva?
Ha ennyire nem megy fel a win10 én kiszednék a gépből mindent a vga kártyát kivéve, hátha valamelyik perifériába hal bele. -
mikk2000
őstag
A giga lapoknál teljesen el van baszva az usb boot, az enyémnél is sokat szívtam vele. Nekem pl csak akkor működik az usb boot, ha a pendrive-ot ntfs-re formázom, tehát az MS féle telepítő készítő így helyből ki is esett, mivel az fat32-őt készít. Én a YUMI-val csináltam MS telepítőt (többféle módon is lehet), szigorúan NTFS-re formázva. Tehát ha a többiek által mondottak nem vezetnek eredményre, tudod hol folytatni a tippem alapján. Legegyszerűbb megoldás ha van dvd íród, és az épp aktuálisan letölthető ms telepítő belefér (néha igen) akkor kiírni dvd-re, és az TUTI működni fog, mivel az szabvány. Egyébként nem mindegyik USB3 pendrive működik jól mint USB2, erre is figyelni kell vásárláskor. Kissé erősnek tartom a vga kártyád ehhez a konfighoz, de ártani nem árt neki, csak jó masszív cpu limited lesz.
-
tyan
senior tag
Szia!
Nálam a 4 x 2 GB Kingston rammal Turbo beállításon állandóan hibát dobált a Win10, Standardra állítva minden tökéletes. Gondolom Turbo üzemmódban a memóriabeállítások másabbak. Ha tuningolni szeretnél, akkor midenképp állítsd át Standard beállításra.
A CIA2 értékkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. -
jokeph
nagyúr
Hát, mindenki meglepődött rajta... csak poénból próbáltam ki, igazából nem gondoltam volna azt se, hogy így hajlandó az alaplap elindulni is...
Hát, ha a XEON-os konfigodba kell, ami az adatlapodon van, akkor legjobban zöldből egy 750 Ti-vel járnál... használtan is találni garival még 20-25 körül.
Újban max 1050 sima.
Nekem a XEON-os konfigban RX550 szolgál, s nem rosszul.
A 1030-at nem ismerem, nem tudom mit bír.
A G4560 Pentium mellett egy RX460 tolja a képet, az FX8320e mellett meg egy R9 380 4 GB.
-
Smktrooper
senior tag
Igen ott a szorzó a nagyobb lépcsőzetesen nagyobb szorzót adnak,(5420/30/40/50) nekem aza tapasztalatom ezzel a szériával, hogy magas FSB re 8-as szórzó magasabb órajelhez 9-es szorzó.
Tipikusan 2 beállítás amik szoktak működni egy jó alaplap táp kombóval.
8x450=3600 Itt jobb volt a tömörítési sebesség winrar bench alatt.
9x400=3600 Itt jobb volt a memo olvasás
Magasabb FSB vel jobb számítási teljesítmény érhető el, magasabb órajellel jobb a memória olvasás.
Kinek mire van szüksége.
-
kenand
veterán
5472 és 5482 nem jó tuningra, mert 1600-as FSB-n mennek, nem lehet sokat tovább emelni.
Bármely 5420, 30,40, 50 jobbAlap vcoron megy az L5420-asom 400FSB-n azaz 3GHz-n-és afölött is- és jóval olcsóbb. (és takarékos ha nincs extrém túlhajtás)
Most próbálgatok újra egy X5260-ast is (2 mag), simán megy szintén alap Vcore.on 4Ghz-n, ki tudja hol lenne a vége...majd egyszer jobb hűtővel megnézem, mert most csak alap Intel van rajta.
-
M3lakH
tag
na várj, mert az hogy felrakod a ramokat 900 ra, még nem viszi magával a procit..
Viszont a proci FSB viszi magával a ramokat..
Alapvetően nem vágom ez a proci mit hogy oszt szoroz, illetve milyen osztásban lehet dolgoztatni a lapodban... Viszont ami látható hogymár 50% overclockon vagy, ennél nem biztos hogy lesz feljebb
lényegében az FSB-t vidd feljebb, a ramokat meg próbáld lejjebb osztani, hátha úgy benyeli. De őszintén szólva hatékonyabb lenne valami procicsere.. :S
-
M3lakH
tag
Az adatlapodon más proci van, de a 800 as ramokat nem kell túlfeszelni, hogy 750 fölött menjen.
Ha jól gondolom ez egy 2,66 xeon, amit most 333 ról felhúztál 375 re. gyakorlatilag 400 as fsb ig tudnia kéne a ramodnak mindenféle plusz feszültség, vagy időzítés változtatás nélkül. A ramok egyforma gyártmányúak, időzítésűek, stb? Bocsi, hamár leírtad...Sajnos van hogy nincs tovább, pedig elméletben még lennie kéne, én is leragadtam 400 as FSB nél memória oldalról, nem stabil fölötte még magasabb órejelű ramokkal sem...
-
Smktrooper
senior tag
Itt egy bios:
bios link letöltés
CPUZ KÉPEK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest