- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #14586 üzenetére
Hiába fixálod, ha a legnagyobb osztó 1333hoz van kitalálva, felette emelkedik.
-
lamiki
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #14581 üzenetére
Kb 387-388 Mhz-ig tudod tuningolni, ez a lap konkrétan ennyit bír, a többi G41-es meg majdnem semennyi tuningot 5-10 Mhz-et
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #14583 üzenetére
IGP-vel használod ?
dVGA mellett nem feltétlen lehet sokat adni neki (ha csak nincs opció a pci-e freki fixálására 100 MHZ-re), mert viszi magával a pci-e frekit is, amin a dVGA is "lóg", erre érzékenyek a pci-e buszon lévő eszközök.
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #14579 üzenetére
az 1333 at OC val tudja max! benne van a kézikönyvében, illetve a dobozán is nekem is volt anno ilyen lapom.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #14579 üzenetére
Akkor megy feljebb csak, így van. Figyelj milyen procit veszel, nagyon hurka a VRM, nekem E5450el is droppolt alulfesz nélkül, L került bele végül.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #14526 üzenetére
Régen azért játékoknál nem 10% volt a különbség. 1333Mhz, 6Mb L2, iszonat tuningpotenciál. Én akkoriban alapfeszen 4.2Ghz-en hajtottam a kis E0-ás E8400 -ast. Csak én még 41k-ért vettem.
Egy E5400-at váltott, és meg is látszott szépen a telhesítményen. Ma már nem számítanak az akkori különbségek, mert már nem arra használja ezeket a rendszereket az ember mint akkor. Akkor jó volt plusz 15 fps egy játéknál, ami előtte 25-27fps volt egy gyengébb procival.
Netezni felesleges cserélni..... -
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #14524 üzenetére
Max ha ingyen van és van felesleges fél órád
-
Alpi.
addikt
válasz
Pécsi gyerek #11941 üzenetére
Win 10 önmagában egy probléma.
-
tyan
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11933 üzenetére
Basszus, engem is ezzel szivat a win 10 pro 64 bit. Giga EP35-DS3-as lapom van és E5440-es proci van benne. Már azt hittem, hogy a proci a rossz...
-
firstman3333
tag
válasz
Pécsi gyerek #11944 üzenetére
A HPET-et egyébként külön be kell kapcsolni az oprendszerben is,van egy külön program a működésének a tesztelésére.(WinTimerTester) Valahol volt erről egy egész cikk,csak nem tudom hogy hol...
Vagy mégis? [link]
-
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #11944 üzenetére
Fúj ddr4
Én biztos nem állok át.
Nem költök 20 helyett 50k-t 16gb ramra -
tlac
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11942 üzenetére
hát akkor tényleg menni kellene
esetleg megpróbálhatod a reinstall-t 64-esre állítva vagy csak külön vinyóra egy install-t -
tlac
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11935 üzenetére
egy kérdésemre nem válaszoltál
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11937 üzenetére
XP SP3 és utána lévő Windowsok tudják kihasználni ezt a funkciót, bár én nem érzékeltem különbséget ki és be kapcsolt állapot között.
-
Speed®
titán
válasz
A HPETről beszélsz? Olvass utána mi az vagy ne piszkáld, ha nem tudod mit csinál
-
tlac
nagyúr
válasz
gigabyte lap? melyik?
965p-ds4-ben e5440-nel nekem 64 biten van
és 64 bites a win10 is, neked is? -
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #11806 üzenetére
Persze, tudom, én is gyűjtök ritka számtech cuccokat, van qx6700 volt qx6800, de azokat emberi áron vettem meg. 45000 forintért viszont soha nem vennék 775-ös processzort. Vitrinbe tenni kár, 3-4-5-6?? év múlva kikopnak a 775 rendszerek, és leesik 10-20 köré a 40k-s proci, azért kár gyűjteni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11747 üzenetére
Én maradok a Corsair/FSP tápoknál.
Kivétel, a TT650-es, azt az FX-hez dedikáltam.
Az a lap nem rossz, bár igaz P43-as, korlátozott (FSB szinten) a tuningja kicsit, VRM elég erős rajta, de hűtetlen, kell neki egy aktiv hűtést faragni szükség szerint.
Egy P35/P45 nyilvánvalóan jobb, de szerintem a 3,6-3,8 GHZ-et ebben is el lehet érni, az meg már igazából bőven jó.
Afelett már csak jampizás. (nem megsértődni senkinek!)
Kell még nekem is egy jó táp, áll a P35/P45-ös projektem (a meglévő HKC 450 egy igazi ipari hulladék, a sárga +12V-os segédtáp megbarnult, projekt lelő azonnal).
Pedig a Gigabyte P35C-DS3 igazán jó csemegének tűnik, 2*2 GB DDR3 1333 G.Skill Rip Jaws ramot dobtam bele, a 4*1 GB DDR2 1066-os ramjaim az Asus P5Q-ban pihentetnek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11744 üzenetére
Inkább előbb egy közepes új PSU, 10k-ért már vannak amik megfelelnek a célra.
-
korren
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #11744 üzenetére
Csak a noname tápra ne biztassunk senkit kérlek!
Megveszi a 750 Ti-t ~25 ezerért, aztán berottyant a táp? Viszi magával vagy nem? Isten ments...
Apróról nézzen vmit inkább és kérdezzen rá a topickjában, hogy jó lesz-e.Utána persze a 750 Ti az jó ötlet!
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11609 üzenetére
Szerintem se de mivel talaltam egy ilyen cput illetvs kovetem ezt a topikot es annyira tudjak egyesek magasztalni ezeket a xeonokat (sandy i5 szint vagy még jobb is xd) szoval gondoltam ha nem nagy mutatvany es valaki hajlando segiteni akkor hasznalnam.
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11603 üzenetére
Ez volt itthon reméltem valaki segít!
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11524 üzenetére
Nem warnt kaptál, töröltem és szóltam privátban. Ennél többet nem tudok tenni az ügy érdekében, ha körbe akarod magyarázni az egyértelműt.
Ugyanez vonatkozik rád is kalidor, attól, hogy nem értesz egyet, a szabály szabály. Meg lehet próbálni kikerülni, csak nem kell meglepődni előbb-utóbb.
Szemet hunyunk az aláírásba szúrt hirdetések felett, de annyi esze nincs a többségnek, hogy ezzel beérje, ill. éljen vele..hisz többet ér, mint egy hozzászólás. Nem, inkább f0ssuk a wall of textet a semmiről offban :Sxeon forever
Ha nem fűz hozzá érdek, meg lehet osztani természetesen, de már írtam. -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11518 üzenetére
Csak szóltak, a lebaszcsizás figyelmeztetés formában menne ;p
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #11514 üzenetére
hoppá! erre nem is gondoltam!
sorry!
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11451 üzenetére
Optimális esetben igen.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11448 üzenetére
Ha jó kedvem meg időm lesz, akkor áttúrom még egyszer a moddolt bios-om, hátha...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11445 üzenetére
Mert XEON FOREVER.
Kiváncsi vagyok az S1366-ra, amit fentebb írtam... van hozzá egy triple-channel-re való ilyen ramom.
Ám nekem is megmarad kihalásig az X38/X3360+P45/X5450-X5482-E5440 páros.
Van 2 E5440-es XEON-om, és egyiket se birtam beröffenteni a P45-ös ASUS P5Q-ban...
Matrica ok, nutolás ok, jó helyen vanak az érintkezők, felfekszik rendesen.
X3330, X3360, X5450 és X5482 fullosan megy benne.
Szerinted ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11436 üzenetére
Már megijedtem, hogy komolyan gondolod.
Közbe én beruháztam egy S1366-os cuccra, a közeljövőben kifaggatom, és ha meggyöző lesz, megy az FX helyére.
Azt a sérült procit szerintem rakd a vitrinbe...
-
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #11415 üzenetére
Milyen lap?
Húzva vagy alapon telepítesz? -
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11421 üzenetére
Hat amikor tonkrement kellett vna ez az elgondolas mert ennyi penzbol mar vehetnel vmi sandy b t is. Es az eg es fold ezekhez kepest alapjaraton is 😊
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11419 üzenetére
Tegnap nezegettem egy q8400 4000ft
-
Speed®
titán
válasz
Ez az SMDhíjjas vagy az új L?
-
tlac
nagyúr
válasz
nútolt?
-
Mike8212
tag
válasz
Pécsi gyerek #11375 üzenetére
Életkor véleményem szerint nem befolyásoló tényező. Vagy igen?
Előző gazda csak netezett rajta, most ha húzva van a proci extrém terhelésnek vannak kitéve az alkatrészek, de ha hűtve vannak nagyjából 0 % az esélye - hogy tönkre mennek. Gondolom Én.
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #11370 üzenetére
az enyém, az ga-31-ds3l és rev:1:1
többet ne mtudok róla mondani, sajnos.
a kompatibilitás szerintem elképzelhető a többi esetben, de biztos lesz okosabb, aki jobban tud neked segíteni ebben, azt tudom, hogy p35-ds4-esre húzott wint simán áttoltam a p35-ds3-asra és megy a mai napig, hibátlanul. de ez lehet g31-nél nem mérvadó -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11370 üzenetére
Kb. mindegy milyen lapot raksz alá 31/41 vonalon, nem fog lehalni az OS.
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #11365 üzenetére
én lehet eladom az enyim, lesz 2 xeon x5470-esem is, nem a g31-be rakom őket, így az feleslegessé válik
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11363 üzenetére
Asus, Msi G41-es lapok mATX méretűek.
Nekem pl. Msi G41 P25 van, mondjuk ez DDR3-as.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11358 üzenetére
Sercenő hang..FETek mentek rövidzárba valószínűleg.
-
kalidor55
tag
válasz
hali! nekem ugyanez volt és alaplap, kuka
ugyanezen alaplappal. a proci körűl vannak kis fekete alkatrészek azokból ment tönkre pár darab. úgytűnik ez típushiba, vagy idővel ezek így haláloznak el. pedig kár érte, jó kis deszka volt. most is van egy ilyenem, amit xeonosítanék, de nem tudom érdemes e? nemsokára megjönnek az x5470-es xeonok, de azt nem merem berakni, g31 be, mert itt írták a skacok, hogy nem fogja bírni, ha húzom, pláne!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Akkor csere G41-re ?
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11294 üzenetére
Dehogynem, standard MS SATA driver intézi W7 óta.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11287 üzenetére
Ami védi a cellákat a felesleges írási ciklusoktól. Ehhez kell az AHCI alapértelmezetten, amit az ICH7 nem tud, de a Win7 megoldja már viszonylag jól.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11284 üzenetére
Vááááá, de jó kis házikó.
Nem kell semmit extrázni, ugyanúgy megy a WIN install, mint HDD-re.
Hogy W7 vagy W10 ? nem tudom a W10 mennyivel kezeli jobban/másképpen mint a W7.
Létezik az. hogy 2 E5440 E0 dög ?
matrica jónak tűnik, legalábbis jó helyen van.
nútolás is ok.
Megfelelő BIOS mod fenn van, Q6600, meg az összes X-es XEON megy rendesen.
A 2 E-s -re meg csak annyi a reakció, hogy ki-be kapcsol, ez annak a jele hogy nem ismeri meg-unsupported és/vagy dög a CPU...
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #11284 üzenetére
G31/ICH7 nem AHCIs..TRIM miatt a W7 alap, Xet nem erőltetném, de ahogy szimpatikus.
-
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #11171 üzenetére
Filmezésre kapni komplett cipősdoboz méretű pc-t procival (Core ix), ddr3 rammal intel hd videóval, hibátlan hdd-vel 20k magasságában
És 20w-ot eszik. 775-öt és xeont én biztosan nem használnék erre.
LINUX alapú libreelecet rá, és gond megoldva. -
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #11169 üzenetére
közben én is keresgéltem és ugyanezt találtam!
, köszi neked is
-
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #11151 üzenetére
Nekem eddig csak jó proci jött aliról, pedig már vagy 6-8 db-ot rendeltem onnan, és ott a legolcsóbb.
Persze ügyeltem, hogy megbízható eladótól vegyem.ű -
robogos10
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11151 üzenetére
Én 5K ért vettem az X5450-et
-
Batawanga
tag
válasz
Pécsi gyerek #11138 üzenetére
Ebben reménykedem én is, hogy egyszercsak feltámad.
Most kivettem éjszakára az elemet, áramtalanítottam, kiváncsi vagyok. A táp az a legújabb fejlesztés benne, egy 400w-os Zalman, az biztos nem ludas, fél éve megy már benne stabilan. Ez a dual bios pontosan nem tudom mit jelent, valami védelem a rossz bios flash ellen? Pendriveról frissítettem BIOSból, rendben felment, teszteltem utána. Gondoltam még kipróbálnám az orosz verziót is, de hát nem férek már hozzá. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #11059 üzenetére
Ha 1024 shader van engedélyezve, ÉS működik is normálisan, én nem panaszkodnék.
(Ha jól emlékszem, ez a 460 magáról 1024 shadert írt, de majd MeroM kijavít.)
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #11059 üzenetére
Az a baj h az ingyenélők az az a dolgozni nem akarok (bányászok miatt) ha vissza is vinnénk a kártyát max a vételárat adnák vissza abbol meg nem lehet manapság értelmes kártyát kapni...
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #11029 üzenetére
háátt ja! és nagy köszönet érte a srácoknak!
csak az a baj, hogy ami nekik természetes és sima ügy nekem, soxor kínai... nem értettem a felét amiket mondtak, vagy olyan progit kelett beszereznem, ami problémás volt. tehát próbálok én hallgatni az okosabbra és, külön köszönöm a türelmüket, de nekem soxor először értelmeznem kell, amiket olvasok, aztán legyőzni a nehézségeket, amik olykor a saját korlátaim. ne hari ezért xeon apóra!
-
lamiki
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #10959 üzenetére
Na meg a csúcs szuper, fémet is tartalmazó (ezüst, alu) paszták szoktak 2 év után bekötni mint a cement, és a legtöbb pár hónap után elveszti azt az 5 °C előnyt, ahogy keményednek, száradnak kifelé. Persze tudom át lehet pasztázni félévente, de Pistike, meg Marika néni nem fogja, mert azt sem tudja hogy kell. Van olyan hogy hűtő leszedéskor kitépik a processzort a foglalatból (AM2, Socket 478 stb) lezárt CPU foglalatnál, mert annyira ragaszkodik hozzá a megkötött hűtőpaszta. Aztán ha nincs szerencséje az embernek, lehet processzor lábakat egyengetni bankkártyával, nagyítós szemüvegben
Néha olyan erősen fogja a processzort a paszta, hogy csak csavarhúzóval lehet leválasztani a kitépett processzort a hűtőről, persze itt már lehet többet kötött a paszta mint 2 év. L-es Xeonokat elhűtik a magasabb Intel gyári hűtők feszültség emelés nélkül bármilyen pasztával, a legtöbbször alap fordulaton, fordulatszám emelés nélkül, még a leggagyibb, legvékonyabb Intel hűtő is alig emel hozzá fordulatot (1800-2000 ford max)
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #10959 üzenetére
Jó, ezek a procik nyilván nem halnak bele..de ha teszemazt nem Aventyr pofátlan E5450e a tárgy, azért komolyabb OCnál jól jön minden °C
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10950 üzenetére
Lap+CPU páros tesztelésénél (hogy van e benne élet) Nivea krémet vetek be.
A nap végére már egész ápolt lesz a kezem.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #10950 üzenetére
Persze, hogy nincs változás..az annyira kula, hogy nincs hova romlania
Ég és föld egy rendes kence. Aki sajnálja rá, abba gondoljon bele, hogy mennyi a konkrét mennyiség költsége..1gr 3-4 kenésre simán jó. Pl. a Hydronaut boltban ezeöccá, nagy kiszerelésben viszont <500/gr. Filléres tétel, adott esetben súlyos °C előnnyel. Számomra nem kérdés, mondjuk én bevallottan hűtőfetisiszta vagyok
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #10929 üzenetére
hátt könyörgöm!! azért, ha fel van téve egy konkrét kép, egy prociról, akkor azt nem kell külön beszélni, hogy ugye processzort fogok kapni nem hintalovat? mint ahogy arról sem érdemes beszélni, ami a képen nyilvánvalóan látszik, hogy az eladás tárgyát képező proci, slbbm, ami nyilvánvalóan e0-ás! ehhez nem kell az eladót sem kérdezgetni, mert teljesen felesleges, viszont, ha mást kűld, mert éppen az van, akkor már gáz!
én azért is fizettem érte enyit, mert az e0 reményében. de mindegy, szerintem csaló, mert becsapott a postázással is, hazudott, meg a procival is, kűldött, ami volt és kész...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10839 üzenetére
Én is elégedett vagyok a XEON-os konfiggal.
Az X38-ban X3360 E0 van, jól megy 3,74 GHZ-en.
A P45-ben meg X3330 C0, ez sajna nem megy jobban 3,6 GHZ-nél, itt ez a CPU vége nagyjából, az X38-ban sem ment jobban fikarcnyival sem.
Ide még bejátszok egy E5440/5450 E0-át, az lesz bele a jó.
Meghajtottam benne 3,9 GHZ-en az X5450-et, disznó módon megy benne, de azt meg elég lehűteni, meg igencsak terheli a lap tápellátását, sajnálnám kinyírni vele az ASUS P5Q-t.
A G4560 most bekerült egy Gigabyte GA-H170-HD3 DDR3 (rev. 1.0) lapba, 2*4 GB Crucial DDR3L 1600-as ram kit mellé, jól teljesít.
Az i3 7350k alapon is brutál jó, Z270-es lapban 2*8 GB DDR4 G.Skill Rip Jaws V DDR4 3000-es ram kit-el.
-
Mike8212
tag
válasz
Pécsi gyerek #10833 üzenetére
G4560 jól sikerült proci. Sokáig olyat akartam venni, de rátaláltam a Xeonokra meggyőztek teljesítményben.
-
-KP-
addikt
válasz
Pécsi gyerek #10793 üzenetére
egyébként egy ilyen xeonnak oc nélkül vga-ból kb. hol van a vége?
-
-KP-
addikt
válasz
Pécsi gyerek #10791 üzenetére
Itt is az van. a legolcsóbb legtrébb legkisebb alu hűtő. Megpróbálhatom az alulfeszelést, de vannak kétségeim a dolgot illetően
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10751 üzenetére
Hát, ez már fagyáshatáron van.
Gratula, mégegyszer.
-
lamiki
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #10747 üzenetére
Nekem van egy L5408-as procim, egy Foxxconn G41 alaplapban, az gyárilag 0,909 V feszültséget ad neki, azon 2736 Mhz-en elműködik, lehet bírna többet is, de az alaplap max 342 Mhz-es FSB-t enged, fölötte visszaáll alap 333 Mhz-re.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10747 üzenetére
Én megpróbálnál vinni lefelé 5 századonként 0,9V-ig, aztán már csak 1 századonként.
Ha már nem áll fel a rendszer, akkor biztosan kevés (vagy a lap se indul már el), akkor meg visszafelé, aztán terhelés próba, hogy stabil-e.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10670 üzenetére
Szép munka, tetszetős!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10670 üzenetére
Nagyon jó lett!
Sorozat-gyártás ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10664 üzenetére
Még egy 300-as FSP Fortron is elég lenne.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10664 üzenetére
Az csak a GPU fogyasztás, memória, stb. nincsenek benne. Én húztam már ki a GPU-ból 70W-ot is, tuning nélkül
(Metro 2033 nem redux + 50% TDP limit(alap 48W). Bár az én kártyám tápcsatlakozós.
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #10574 üzenetére
én is motorozok, csak kicsikkel, honda dax és replikák, valamint egyedi építésű 4t, de, hogy témába is vágjon, egy hasznos erőpróbáló oldal
https://prohardver.hu/tudastar/medialejatszok_tesztmodszere.html -
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #10564 üzenetére
Hajtjuk amit lehet
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #10489 üzenetére
Csavarokat hajtottam volna bele a helyedben, ahova kell..picit nehéz lesz festékkel teli menetekkel az összeépítés. Amúgy egy blogba gyűjtve a folyamatot könnyebb lenne megosztani
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #10462 üzenetére
Rx 460 + athlon 640 el nativ 4 k n a youtube szaggatott i5 2310 el mar normalisan megy.
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #10457 üzenetére
videokártya geforce 210
-
kalidor55
tag
válasz
Pécsi gyerek #10452 üzenetére
köszi az infot! most készülök berakni egy e8600 helyére p35ds4-be.nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyivel tud többet. a biost már megmoddoltam. nem játszok a gépen, inkább filmes masina, konvertálás, videoszerkesztés, de kellene a nagy teljesítmény, a konvertek miatt, hogy ne napokig tartson és ne röcögjön a 4k lejátszás sem. bár volt aki azt mondta, hogy az e8600 is játsza a 4k-t zökkenőmentesen, csak a cudát kell használni, csak nem tudom hogyan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10405 üzenetére
Megér egy leszedést... ki tudja milyen alatta a hővezető anyag.
Ha újra pasztázás (ha csak nem GAP pados) után is túl melegnek tűnnek, én tennék rá aktiv hűtést.
A múltban sok lap múlt ki idő előtt alultervezett hűtés miatt (sok laptop is).
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #10405 üzenetére
Kéretik fenntartással kezelni..G31 340 FSB felett bajos már kvaddal a legtöbb esetben, PCI/e freki eltolásával lehet kitolni a wallt, de az annyira ajánlott minimális értéken felül, mint a BCLK a fixált platformokon..szép ki gondokat okozhat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10290 üzenetére
Zsiiir.
Alulfeszelés-tuning ?
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #10257 üzenetére
Felirat nem látható jól. INTELmicrocodelist. Exe vel meg lehet könnyen nézni milyen mikrokód van egy BIOS ban
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #10252 üzenetére
Ennek a procinak a mikrokodja benne van az orosz oldalról letölthető bios ban? (Gigabyte GA-G31M-S2L rev 1.1 )
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10230 üzenetére
Ezek közül melyik szerepel a CPU kupakján ?
CPUIDs: 10676 (SLARP)
1067A (QFVZ, SLBBR) -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10221 üzenetére
ITT találsz progit hozzá, amivel bele tudsz nézni a BIOS ROM fájlba, hogy mit tartalmaz (többek közt milyen CPUID-et).
-
Mike8212
tag
válasz
Pécsi gyerek #10212 üzenetére
Sziasztok fórumtàrsak! Segítség kellene.
Adott egy Asus p5k prémium alaplap legfrissebb biost dobtam rà, 1101 gond nélkül települt. Xeon X 5355 berak és nem ismeri fel.
Mi tévő legyek? Holnapi napon veszek egy 5460-at azzal sem fog menni? Kérem segítsetek.
-
Alpi.
addikt
válasz
Pécsi gyerek #10208 üzenetére
Ha az fsb / szorzo ugyan az, akkor igen, pont azt tudja !
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10162 üzenetére
Lom az van nálam is bőven, a garázs olyan folyamatosan atomvillanás utáni állapotokat idéz.
Úgy néz ki, talán meglesz a hiba forrása a P5Q + X5450 párosnál.....
Az biztos, hogy nem táp probléma.
Az alaplapot is kizártam.
Viszont, előkerestem azt a BIOS-t, amit az összefoglalóban lévő orosz oldalról szedtem le, megfelelő progival belenéztem és felsejlett a megoldás, hogy miért instabil az X5450-el a lap, a Q6600-al megf semmi gond, még fel is rámtottam 3,3 GHZ-re, akkor is stabil.
Utánnanéztem a CPUID-nek, és az X5450 hez 3 is van, a steppingeknek megfelelően, de ebbe a BIOS-ban csak egy volt, szerintem nem a számomra megfelelő steppinghez tartozó, azért is csak lebutitva volt hajlandó menni.
Az X3360-é benn se volt, mint ahogy az X5482-é sem.
Balrog fórumtárs még úgy 200 HSZ-el előrébb ellinkelte nekem, amit ő használ, azt is leszedtem, belenéztem, és úgy néz ki benne van az összes X-es XEON mikrókodja.
Próbaképpen BIOS flash a Q6600-al, majd Q6600 ki, X3360 be, BIOS reset, és tá-dámm, működik, indul a W10 HDD-ről és SSD-ről is. Ekkor már 23 óra magassága volt, majd ma visszahajtom bele az X5450-et és az X5482-őt is.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #10158 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10158 üzenetére
Jó lesz ez.
Látom, szép kis őskövület S478-as konfig a lakója, de már nem sokáig.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10138 üzenetére
Az is tuning.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10133 üzenetére
Nálam most egy Asus P5Q + eon X5450 van a boncasztalon.
4*1 GB DDR2 800-as rammal, 1 pár GEIL, 1 pár G.Skill.
Meghajtom, kiváncsi vagyok mit lehet belőle kihozni, kár hogy a lap DDR2-es.
Ha ok, kireszelem az X5482-őt, azt az is megy bele.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10132 üzenetére
Jól is teszed.
A G31-es IGP-je nem egy erőművész.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Pécsi gyerek #10129 üzenetére
Nekem egy L5408 megy egy G31-es lapban (2.66-ra húzva), van egy gt430 mellette és egy 250W-os tfx táp hajtja gond nélkül (+ssd + 2,5-ös vinyó)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10129 üzenetére
Ebből lesz a multimédiás konfig, a gigabyte cuccos helyett ?
Jó lesz ez.
Egy erősebb C2D 3,0 GHZ körül határeset 1080p-re.
Képek legyenek ám, hátha más is kedvet kap a faragáshoz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #10084 üzenetére
Az Asus P5Q összes verziója is, többek között.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9977 üzenetére
Üdv !
XEON mikrókodós BIOS-t (ASUS P5Q lap, legutolsó 2209-es origi BIOS mod, a fentebb linkelt témaösszefoglalós orosz oldalról letöltve) felrakhatom direktbe is, vagy előbb a legutolsó gyári (ez van XEON-ositva) BIOS tegyem fel ?
Kisfloppyn kivűl egyéb megbizható alternativa ?
-
BlackPriest
őstag
válasz
Pécsi gyerek #9960 üzenetére
az összefoglalós nyert, én csak a cikket néztem, köszi, amatőr vagyok
már hasít is a cucc!
bsel mod-ot próbált valaki 771-en?
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #9942 üzenetére
Anno G4560 mellé direkt DDR3 lapot vettem..az induláskori DDR4 ára miatt. Ha akkor tudom, napjainkban mennyi lesz..
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #9934 üzenetére
Megfelelő modulokkal nem az, de anyagi csőd. Akkor inkább DDR3 lapra váltás és abba 2x4. Nemrég raktam össze G41 alapon a lurkó GTA vasát, abba is 2x4 került, 266->333 OC mellett mennek 1333MHzen az L5408@2.66al.
-
dovahkiin04
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #9853 üzenetére
szerintem is, én büszke vagyok rá, mert ahogy nézem a fórumokat, nem sokan értek el ekkora FSB-t P35-tel
-
válasz
Pécsi gyerek #9828 üzenetére
965-ös lapot frissítettem extrém módon.
Rufussal freedost írtam ki egy usb3-as rackben lévő 500gb-s hddre. Csinált egy 2gb-os particiót. Erre rámásoltam a giga dosos progiját meg a kicsomagolt BIOSt. Simán bootolt és futtatható volt a dosos progi. De ha van működő bootolható win akkor az @bios simán megy win10 x64 alatt is ezer éves lapon.
Szóval akár milyen lap frissíthető ilyen módon amelyik tud usbről bootolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest