- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
motorhead #6474 üzenetére
Egyèbbkènt elèg sok játèk támogatja már az avx-et. Ezekben egy mezei sandy i3 is jobb lehet mint egy húzott xeon. Saját szememmel láttam, hogy az i5 2400 nyaralgat 40-50 százalèkon, míg a xeon erölködik 85-90%-on. Szóval nem minden az órajel. A sandy i5-ök nagyon ki lettek találva annó, nem hiába jók a mai napig is.
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #6465 üzenetére
Szerintem ehhez a progihoz elég lenne egy 775ös Xeon is az 1060 mellé, de ez nem játék. Egy játék sokkal többet szív le a CPUból. Ha játékot akarsz szimulálni, indíts el a Uniginnel párhuzamosan valamit ami terheli a procit mind a 4 magon. PL Aida CPU Stressz teszt ami még annyira nem erős.
-
looser
addikt
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #6393 üzenetére
Oké, de azt írtad, arra reagáltam..a szerkesztve még nem volt ott ;p
philo
Én 30k felett nem vennék 1050et, szóval igen, szerintem az drága.
Viszont ha úgy van, egy 750Ti sem lenne rossz neked ~20k körül,
mivel 1680x1050re kell és az 5450 sincs megpiszkálva, jól menne.Vinorosso
Sokat számít hol-mikor-mivel-mit mértek, lehetnek ilyen eltérések.
Részemről a CB teszteket komálom, klassz az aktív grafikonjuk.. -
CJ4567
nagyúr
válasz
motorhead #6385 üzenetére
Játékfüggő, van ahol az RX460 még a 1050Ti-nél is előrébb van, van ahol a 950 mögött kicsivel. Pl. Resident Evil 7-ben a 1050Ti előtt van a 460, de BF1-ben sincs túlságosan elmaradva DX12-ben. Vulkan alatt meg szárnyakat növeszt, 47FPS vs 62 DOOM-ban. Primalban pl. a 950 mögött van, ahogy Divisionben is. GTA5-ben meg nagyon elhúz az RX460-hoz képest a 1050Ti. Alien Isolationban is a 1050 eléggé elveri az RX460-at, viszont a 1050Ti között nem sok a különbség.
Megjegyzésként: Érdekesnek tartom a hatalmas különbségeket a játékok között, főleg azt hogy néhol a 1050Ti nagyon elhúz a 1050-től, van ahol meg szinte ugyan ott vannak.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
motorhead #6385 üzenetére
Hja elgondolkodtam,és rájöttem hogy nem akarom az isten pénzét hardwerekbe ölni
Szóval vagy megkapja a xeon gép az rx 460- at,és a pentium gép kap egy gtx 1050 ti-t,vagy simán csak kap egy gtx 750 ti-t olcdóbban a xeon.Idáig pénzsporolásból ez a valószínübb.De addig még elmehet az eszem
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #6377 üzenetére
Ilyen nincs, hogy abszolút értelemben meg lehet mondani, hogy a "videókarinak elég e". Minden relatív ebben a tekintetben, és attól függ, hogy mennyire használja a processzort a futtatott progi. Ha most elindítok egy prime 95-öt egy játék mellé, akkor hirtelen az összes VGA proci limites lesz még a Pac mannel is, mert a Prime 95 annyira leszívja az erőforrásokat.
A BF1 multi az kb ilyen szitunak felel meg, mert a grafikai render pipeline mellé bejönnek pluszban olyan CPU zabáló szálak, amik elszívják a CPU időt a VGA elől.
Ezért hülyeség a kihajcsa e téma, mert minden az adott játéktól függ, nem pedig a hardver komponensektől. -
Wiipera
csendes tag
válasz
motorhead #6204 üzenetére
Nem szívbajosak az elvtársak, hogy az E5450 1,5V-ot kap CPU-Z szerint
Sajnos mikrolagol néha a Xeon a 0:52-nél levő játékban: [link] és a fallout 4-nél, és GTA5-nél, Tomb Raidernél is(tovább nem néztem)
Viszont az utána levő (stock E5450 vs @4GHz) videóból egyértelműen kitűnik, hogy nagyon is jót tesz a tuning. Megszűnik, vagy jóval ritkább lesz a mikrolag.
Nincs más teendő, mint egy brutál vízhűtéssel kinyomni a Xeon szemét
-
envagyok
veterán
válasz
motorhead #6205 üzenetére
De írtam,420mhz-es fsb-vel megy 1.15v-on.
Zalman hűtő van rajta. Alapon szépen elketyeg, de terhelve megugrik egyből a hőmérséklet, ráadásul nem egyezik magonként, hanem az egyik mag 5-10 fokkal melegebb. Az ősszesített cpu hőmérséklet is jóval melegebb, mint magonként. -
g@norbert
tag
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #6160 üzenetére
Ha bele akarsz kötni bele fogsz, bármit írok..nincs időm ilyesmire.
Nem, nem lenne gyorsabb az 1060, félgázon lógatná a lábát sok*.
Hiába van neki 4.3Gre belőve a Xeon, attól még egy i5 körbeveri..
Nálam 5440@3.4et váltott az i5-2500 (3.4G 4 magon), ég és föld..
Kisimultak az FPSek, sokkal jobban fut minden..pedig csak 7850.
Szóval nem, nem fogok 960 felett ajánlani, mert nincs értelme
És nem, nem használt vs. újról beszéltem, HAs árakból indult ki..
Lehet 40 felett árulni 960/4Gt, attól még el fogják adni alatta isxeon forever
3DMark pont annyira releváns, mint a CPUQueen..semennyire kb.
Szintetikus tesztek kb. semmit nem mutatnak meg a lényegből :S
Tisztább lenne face2face összevetni játékokban, az megmutatja..
Tervben volt nálam is, de nem tudtam időt szakítani rá, eladtam..
Viszont használati oldalon bőven észrevettem a váltást, írtam is.
Helyén kell kezelni a dolgokat, ha spórolós gép, megvan a böjtje. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
motorhead #6175 üzenetére
Úgy írd be, hogy 5470....
Még 5450-el is több a találat...
Ráadásul a húzás még sokat jelent, nekem pl. nincs szándékomban egyelőre húzni egyáltalán.
Nálam esetleg a 6850 jönne át ide, az i5 mellé meg egy újabb kártya. De lehet, hogy majd inkább egy-két év múlva újabb gép. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
motorhead #6167 üzenetére
Azt, hogy van olyan szintetikus teszt, amiben ugyanazt tudja. Te ellenben két processzort hasonlítottál össze egyetlen mérőszám alapján. Mely játékban és milyen szerepe van a CPU Queen értéknek?
Pontosan mit is számol a proci egy mai játékban? Mi az amiben az újabb generáció sokkal jobb, az utasításkészlet fejlődése okán? Ha megnézted az előző linken azt írták:
Elméletileg azonos órajelen az a processzor ér el jobb eredményt ebben a mérésben, amely rövidebb futószalaggal rendelkezik, és melyekben a téves elágazásbecslések miatti „büntetés” kisebb. Például egy Northwood magra épülő Intel Pentium 4 processzor (ha a HyperThreading ki van kapcsolva) magasabb pontszámot ér el, mint Prescott magos társa, mivel az előbbi 20, az utóbbi pedig 31 fokozatú futószalagot használ. A CPU Queen mérés integer MMX-, SSE2- és SSE3-optimalizációt használ.
Az 5470nem tudja az SSE4; AVX; SSE4.2; Supplemental SSE3; AES utasításkészleteket pl.Az i5 ezeket használja. Nyilván nem minden játékban ad ez előnyt, de szerintem van olyan amelyikben igen.
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #6149 üzenetére
Az 1050TIhez képest 1.5Xes tempót tud az 1060..tehát nem túlárazott előbbi..? Utóbbi 55 körül megcsíphető, ahogy a 960/4Gnél sem szégyen az alku..van alapja.
Ha nem tudod miért lenne limites, azon nem tudok segíteni..van bőven infó a topikban is, miket hajt ki max a ~4GHz Xeon. -
envagyok
veterán
válasz
motorhead #5990 üzenetére
Jó lett a bios, most stabilnak tűnik , és nem is throttlingol.
Sajnos a zalman hűtővel felment a cpu temp 85 fokra, de az az érdekes, hogy a magok 60 körül vannak csak.
Most kicsit visszavettem az fsb-t 410-re, a cpu feszt pedig 1.21 voltig tudtam csökkenteni a biosban, ott még stabil, és pont nem is throttlingol. -
Speed®
titán
válasz
motorhead #5889 üzenetére
Ott van, ahol elrontja valami az ár/értéket..drága környezet, fogyasztás, IPC teljesítmény, stb. Sok szempontból lehet zátonyra futni ezekkel. Persze amikor szerencsés együttállás van, ki lehet hozni win-winre, de ritka. Egyéni preferenciákat ütköztetni meg nem szerencsés, szóval nem győzködés részemről.
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #5881 üzenetére
1 procitól durva lenne x) De nála is 2 volt, 4C/8T->8C/16T.
Persze, hogy nem értelmes setup 24/7re..csak diliproject.
A BIOS brutális, de nyilván nincs OC lehetőség, szerver..
Közben megleltem a megoldást a HR01hez, volt X verzió.Továbblépés..nincs semmi extra a Xeonokban igazából..
Hacsak nem olcsóbb jelentősen, felesleges erőltetni
Ha én teszemeazt Skulltrailt akarnék, gatyám rámenne..
Ezt a vasat viszont bagóért (kompletten 20) szereztem.. -
Speed®
titán
válasz
motorhead #5879 üzenetére
Kár, hogy elpattintottam az X5470et..kerítenék neki egy párt és ki lenne maxolva. Ebben 2db C0 X5460 van, 1.2375V VIDesek, a hűtés elbírná a nagytesót is, főleg ha mindkettő 1.225Vos lenne, mint ami volt. Persze a realitás és a fogyasztásmérő azt mutatja, hogy a gép L5430ért kiált..elég durva volt LinX alatt 400+Wot látni..már értem a 700Wnyi redundáns tápot
Most már csak azt kéne kitalálni, hogy rögzítsek 2db HR-01 Plust erre..merthogy van belőle 2db, el tudnám kussoltatni ezzel a bestiát. Még a 05IFX is megvan, mehetne az i5000Pre, az is fűt laza 30Wot..meg a 8db FB-DIMM, fogyasztást hirtelen nem tudok, de laza 60°Con mennek terhelve. A röpke 18db venti a gép orrában kegyetlen..LinX alatt 50%ig felment a fordulatszám, zárt fejesben is K.O.
-
válasz
motorhead #5809 üzenetére
[link]
V core ? 0.75V - 1.35V
Minimum/Maximum operating temperature ? 5°C - 76°C
Maximum power dissipation ? 173.59 Watt
137.17 Watt (sustained)
Thermal Design Power ? 80 Watthttp://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLBF6.html
Case temperature (°C) ? 76Intel oldala fos, tele van baromságokkal. Használd inkább ezt:
http://www.cpu-world.com -
zedcon
csendes tag
válasz
motorhead #5717 üzenetére
1920 x 1200 felbontáson. Minden a legmagasabbon (Ultra, Very High), egy kivételével.
Amikor nekem jött a zombi exem iszonyatosan belassult, szinte játszhatatlan lett a játék.
Egyetlen beálltás segitett. Shadow Quality Very High -> High
(Minimum 20 Fpsel megy mindehol, ami bőven elég, de átlagban 30-40 között van, bár nem mértem le) -
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #5535 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy szoftver halálra szopat, max ha bugos, de erről nem tudok, pedig már évek óta, ha nem évtized óta ezt használom. A legújabb verzió biztos jó. Az, hogy össze-visza hibázik sokkal inkább a hardver miatt lehet, ami nem mindig ugyanabban az állapotban van, a szoftver ugyanazt hajta végre mindig.
Együtt lehet élni egy szimpla IBT stabil rendszerrel is, csak kritikus tevékenységet ne végezz rajta, mert simán előfordulhat, hogy egyszer csak elszáll egy kékhalállal. -
VinoRosso
veterán
válasz
motorhead #5521 üzenetére
Nem az IBT-re értettem, hanem a p95-re, hiszen te írtad, hogy a p95 fél perc alatt elszállt. A p95 fél perc alatt megtalálja, hogy hibás a rendszer, a LinX meg 44 perc alatt sem, akkor a p95 alkalmasabb program a tesztelésre. Hiszen a tesztelés célja az, hogy megtaláljuk a hibát minél gyorsabban, nem pedig az, hogy hibátlan futásokat produkáljunk .
Speed(R): Azért ne legyünk demagógok. Előfordulhat, hogy bugos egy program, de akkor alapon is hibázik. Alapon hibázik neki ? Nem. Ha tuningol hibázik ? Igen. Ebben az esetben nem a programban lett hirtelen hiba, hiszen az nem változott, hanem a beállításokban mert azok lettek eltekergetve.
-
Alister71
nagyúr
válasz
motorhead #5414 üzenetére
Én úgy vagyok vele, ha 8-as az alaplapi csati, 8-as legyen benne, stabilabb, főleg ha tuningolok is.
Egyébként ha nem akarsz mindenáron moduláris tápot, tudom ajánlani a VS450-et, ehhez a rendszerhez több mint elég, és 14 körül van újonnan. Corsair jó szokás, nincs osztva a 12 voltos ág. -
Speed®
titán
válasz
motorhead #5289 üzenetére
Nem fáj, ha rutinos aprós az emberfia ;p Új motyó megvesz, régi elad, örül. Sokkal inkább ez a nyerő, ha csak szívsz az egésszel, szvsz.
1050TI oké, hogy spórolós, de ha addig húzod a Xeont, hogy ki is tekerje rendesen, az már nem az..így nem igazán éred el, amit szeretnél szerintem. Illetve ahogy írod, tré az ár/érték arány..boltban alig drágább a 1.5X erősebb 1060/3G. 40 körül kéz alól még oké lenne..de többért nemigen lesz sláger :S
QC/i3/i5,,mivel volt már mindből nálam, tudom mire számíthatok, csak szeretném számokkal ábrázolva megmutatni másoknak is..no nem mintha nem tette volna már meg sok tesztelő..de én kifejezetten clock 2 clock fogom.
-
xeon forever
addikt
-
Alister71
nagyúr
válasz
motorhead #5279 üzenetére
Abit lapoknál sajátosság volt a dupla indulás, ha bármi el van állítva a biosban a defaultról. Idegesítő. Anno mikor indult a 775 még én is Abitot vettem, mert előtte nagyon kedveltem, de a Gigabyte hamar átvette az irányítást. Néha betéved egy Asus lap, de vagy 10 éve Giga fronton mozgok.
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #5265 üzenetére
Mivel csak procioldalon olcsó igazán a platform, nem olyan nehéz leváltani..nemrég vadásztam pár cuccot, csak példának: P67 lap i5-2500 procival gyári hűtővel, 2x4GB/1600 memóriával 40k (9+21+10). Ezt a tempót már egy értelmesebb Xeon közelíti csak OCval, amihez jó lap is kell és RAMból sem árt valami, amit nem kell agyonra visszaosztani..és ezzel el is szállt az ár/érték, hiába <10k egy jobb E/E0. Úgyhogy hacsak nem tudod magadnak bemagyarázni, hogy márpedig igenis szeretsz szívni az OCval és élvezed az eredményekhez vezető fejtörőket, gondolkodj el a váltáson nyugodtan, nem fáj annyira, sőt.
Ennek kapcsán, ha lesz időm, csinálok majd méréseket, E5440 vs. i3-2120 vs. i5-2500 között, azonos órajelen (3.4GHz), érdekességnek. -
Sanyamaci73
tag
válasz
Giga lapoknál dupla induláshoz annyi észrevételem lenne, hogy ha a tápot áramtalanítom a gép leállítását követően, akkor egy kb. 4-5 másodperces kép nélküli elindulást követően újraindul és úgy bootol be már rendesen a gép.
Egyébként ha úgy állítom le a gépet, hogy a tápot nem áramtalanítom akkor egyszerre bootol a gép, nincs dupla indulás.
E jelenség összefügghet esetleg azzal, hogy az alaplap és a rendszer többi összetevője nem a gyári alapértékeken üzemel.A Windows 10 óta az alvó állapotból nem tér vissza a gép, a ventik felpörögnek, de képet nem ad, csak lekapcsolni lehet. Korábbi Windows verzióknál működött az alvó állapot.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Én a helyedben vennék egy P5Q-t (8k) meg egy GTX 670-et (30k) azt jónapot. Attól, hogy a használt tönkremegy hülyeség félni, max nagyon régi cuccoknál. 10 éve szinte csak használt cuccot veszek, több száz megfordult már a kezeim között 5%-a ha tönkrement. Persze vásárlás előtt meg kell nézni, hogy mit vesz az ember, meg kell kérni egy hét próbagarit, hogyha valami javított kókányolt szart vesz az ember (ezek általában gyorsan behalnak) akkor biztosítva legyen.
De ha garisat akarsz akkor sem kell sokkal többet fizetni, GTX 960-at lehet találni már 38-40k körül használtan. -
Sanyamaci73
tag
válasz
motorhead #5230 üzenetére
Az elején teszteltem vele, és hát persze extrém terhelés miatt egy idő után dobott valahol hibát (de nem 10 perc alatt), de az ilyen terhelést nem tartom egyáltalán életszerűnek órákon keresztül. Jobban hiszek a több mint 1 éve tartó problémamentes napi használatomból eredő tapasztalatnak.
Bár lehetett volna biztos finomhangolni, ennek ellenére nekem pl. net, hd filmezés, akár GTA V játék alatt sincs hiba, gond vele. Nem bántam meg a 9$ befektetést amibe került a kis L5408 proci.
Megszoktam már e teljesítmény használatával járó napi kényelmet, nem szeretném kifektetni az alaplapot és memóriákat, csak hogy megnyugtassam magam, hogy a 48. órai stressz tesztben sem hibázott az addig 100%-on tekerő magok közül az egyik-másik.
Elégedett vagyok vele így ahogy van.
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #5195 üzenetére
Nálam 800C5, 400as FSB, 8as multi. Amúgy most megnéztem ugyanezzel a 2.54 IBTvel, 33GFlops..szóval a LinX 0.6.4em többet írt, de ugyanazzal a progival is hoztam 3200/800on annyit, amennyit te 500+ MHzel feljebb..valami nem oké.
xeon forever
85°C a TjMax, amiről te beszélsz, Tcase és 67°C nála. Lehet az is beleszól, ja. Mindenképpen magas az érték, alacsonyabb kellene legyen, mint a magok szvsz. Mondjuk én sosem nézem, csak a magokat monitorozomfirstman3333
Nálad is eltérő verzió fut..2.50el nálam 37GFlops volt, ami 2.54el 33..nálad 2.40 van, frissítsd, úgy lesz összevethető igazán. -
Alister71
nagyúr
válasz
motorhead #5182 üzenetére
33 a Sapphire, DX12-es támogatással, 3 év garival. Nekem eszembe se jutna egy 3-4 éves hasznát vga-t venni ezzel szemben, szinte ugyanennyiért, ami bármikor behal. Miért hal be? Mert 3 éves és ennyire vannak tervezve. Ha olvasol pár vga-s topikot, sajna sorra döglenek a 3-4 éves vga-k.
-
Alister71
nagyúr
válasz
motorhead #5156 üzenetére
A 1060 nem volt hajlandó megemelni az órajelei. 1866MHz lenne a boost órajel, de csak ilyen 1000MHz környékén ment 40-50%-os gpu használat mellett. Volt 1-2 pillanat amikor megemelte az órajelet és felment 1566MHz környékére a gpu, 75-85%-os gpu használat mellett, de az esetek többségében alatta ment. 99%-on nem láttam. Az i5 mellett tolja a max boost órajelet és vsync nélkül 99%-on megy.
Nagy eséllyel a 1050-et se tudná mindig maxon hajtani, de mivel jóval gyengébb a gpu, így fhb-ban meg lenne terhelve elég rendesen a vga.
Az izmosabb játékokban a xeon mind a 4 magja megy 100%-on, míg a 1060 csak 70%-on. Akkor minek mellé?xeon forever: nem rakom vissza még1x, mert most Radeon van a xeon mellett és semmi kedvem a geforce driverekkel teleszemetelni a win10-et.
-
-
Speed®
titán
válasz
motorhead #5132 üzenetére
Alap, hogy nem arra valók ezek, amire te is be akarod fogni..nem kell órákig nyektetni. Részemről max. fél órát adok neki, ha azt teljesíti, jöhet az IRL használat. Mondjuk IBT/LinX jobb szvsz, mert a GFlopsok a sebeséggel kapcsolatban is visszajeleznek, ill. az esetleges hibajavítás is kibukik..de ki mit komál jobban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali játékos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Foxpost
- Formula-1 humoros
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: MS Office365 Linuxon
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest