- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Martin97 #12206 üzenetére
Köszi, én is nagyon szeretem. Azt sejtettem, hogy jó, ki lett szépen tesztelve, de hogy megveri a világlegjobb L830B550 batchű Q9550-emet, ráadásul nem is kevéssel, azt nem hittem álmomban sem. Keresek képet a proci feszigény skálázásáról!
Írj privátban, ha gondolod, szívesen segítek bármiben, amiben tudok.
Nem olyan biztos, hogy nagyon szar az a 3 fázisos lap. Nagyon sima nem lesz a feszültség jeled, de ha menő tranyókkal szerelték, akkor 120-130W-ig simán jó vagy, nekem megy egy szar steppinges X5460-am egy fázishalott (ezáltal 3 fázisossá visszafejlődött) P5B-E Plus lapomban, minden para nélkül, tuningolva!Multiméter, peltier, tákolmány, modding. Te létezel, ember? A magyar extrém tuning kb meghalt egy éve már, téged pedig nem is ismertünk eddig?!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Martin97 #11902 üzenetére
Üdv !
Ezzel sokan vannak igy mások is, de hát az üzletpolitika már csak ilyen.
Viszont, nem értem, hogy miért váltod ki a skylake i5-öt a harpertown Xeon-ra... még ha meg is tudod húzni 4 GHZ-re, akkor se éri utol, viszont befalja a dupláját.
Ha massziv multi-core teljesitmény kell, az legkorábban az s1366-os platformon érhető el egy jó 6/12-es XEON-nal, egy tuning barát alaplapban (pl. Gigabyte X58 UD 3 rev 2.0/UD 5, Asus P6T valamelyik...)
-
xeon forever
addikt
válasz
Martin97 #8114 üzenetére
Az igazat megvallva kb 1 terrányi gamma van fenn. Minden elindul. Bf3 ota bf-et nem nyomok.
Havernak tegnap tettünk egy 1050ti-t mellé 400fsb-re állítva kis kompromisszumokkal de megy minden új cím.
Viszont ha lesz lehetőségem kipróbálom az új starwarst. Utána nyilatkozom az engineről. -
Speed®
titán
válasz
Martin97 #5189 üzenetére
Alap 1.25V mellett 120W a TDP..szerinted 1.45Von mennyire nő?
Kb. biztos vagyok benne, hogy folyamatos throttling volt, csak nem vetted észre
A 480 ~25A 12Von OCval, de azért a táp felel, nem az alaplap 3 fázisnyi VRMje. Egy jobb E0 E5450re váltani minimális kiadás lenne, ha nem akarsz új lapot, ezt javaslom. Jó esetben frekit is nyersz majd vele.
-
Speed®
titán
válasz
Martin97 #5174 üzenetére
Az rengeteg fesz..ne csodálkozz, hogy elvitte a betápot..6 fázis mellett nem adnék ennyit
Egy értelmesebb E0 5450el 1.2-1.25 körül meglenne a 4GHz és talán lenne esélye a lapnak..a vízzel hiába hűtötted a procit le, a VRM részleg valószínűleg izzott rendesen..semmi meglepő nincs ebben.
Egy értelmesebb lap se vészes árban amúgy..persze ez megítélés kérdése..korukat tekintve én se adok ki szívesen tizenezreket, de ez egy ilyen hobbi :S -
Speed®
titán
válasz
Martin97 #5169 üzenetére
Elnézve a VRM részleget, már az is kérdés számomra, mit vártál tőle..?
3 fázis, jó esetben kiszolgál alapon, de OCval megszalad a fogyasztás.
Ráadásul benne van a korban, ahogy minden korabeli megoldás..rizikó.
Ha komolyan foglalkoztat az OC, szerezz egy értelmesebb alaplapot is.
Nem kell túlzásokba esni, de azért 6-8 fázis nem árt, ha nyugit akarsz..
GTX480 mellé illik ~4GHz magasságába mozgatni, oda ez kevés szvsz.VinoRosso
Az 1050 ott jön a képbe, hogy a 7850 OCval passzívan már határeset ;p
Volt anno hasonló megoldásom, egy PowerColor ~reffel, 1100on elment.
Szóval ha hasonlót elbír ez is, akkor egy ideig elleszek vele szerintem.. -
danzas007
csendes tag
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Martin97 #3724 üzenetére
Kingston vagy kingmax ramjaim vannak,8 gb (4×2).Ahogy olvasom lehet hogy a tuningnál nem előnyös az sem hogy 8 gb van a gépben.De én megelégszek egy kis alap tuningal,3,6 ghz max nekem bőven elég mindenre,mondjuk alapon használom amúgy is.Egy celeron 430 1 magos után na ...😁
-
customer114
őstag
válasz
Martin97 #2955 üzenetére
Helló,
Egy E0-ás E5450-et ajánlok, 440-es fsb-t játszva viszi / vinnie kell, alacsony (kicsit emelt) fesszel. Ha nem viszi, akkor az előző tulaj már valamit túlhúzhatott / feszelhetett rajta és már nem 100%-os.
(#2957) Pécsi gyerek: Pedig az i5-özőknek abban igaza van, hogy teljesítményben jelentő ugrás 771/775 xeon-hoz képest is. Azt felejtik el, hogy tegyük fel a xeon 95-99% kihasználtsággal viszi ugyanazt (fullhdfullgraf), amíg a 1150es i5 50-60%al.
(minden mást hw-t most tekintsünk ideálisnak) Én így képzelem ezt el.
-
gold007
tag
válasz
Martin97 #2955 üzenetére
Az igen!
Nem rossz eredmények egy ilyen "gyenge" laptól.
Így leírva a 30A tényleg elég rosszul néz ki, főleg, hogy akár még több is lehet ha rendesen adsz neki... De ha egy 80W-os TDP-jű xeont teszel bele az még tuningolva sem fogja átlépni a 135W-ot, amit viszont hivatalosan támogat a lap. Mármint nyilván ha adsz neki 1,8V-ot akkor átlépi de.... Ép ésszel, mondjuk 1,3-1,4volton hajtva szerintem 450 körül mennie kéne, és a MOSFET-jeid se fognak leolvadni tőle.
És van egy 3,8Ghz-es négymagosod amivel évekig nyugodtan elleszelViszont ha a húzott proci mellé egy erősebb VGA-t teszel, akkor a tápot azért csekkold, mert egy régi szemét nem viseli túl jól ha lehúzol 25A-t a 12Voltos ágról.
-
gold007
tag
válasz
Martin97 #2953 üzenetére
Egyrészt 4 magos xeonnal az 500+ FSB nekem kicsit meredeknek tűnik. Másrészt nézd meg a lapod cpu support list-jét, hogy mekkora a legnagyobb TDP amit hivatalosan támogat. Ha a 95 vagy 105 wattosokat (Q6x00) támogatja, akkor nem lesz gond. Vegyél L-es xeont, azok alacsony feszültségen mennek azonos órajelet, tehát kevesebbet is esznek.
Milyen lap az ami bírja az 500-as FSB-t és 3 fázisú a tápja??
-
törölt tag
A kétmagosok pörögnek, a négymagossal nem lesz meg az 500. Ilyen alaplapban meg pláne nem, ez nem tuningra lett tervezve. Egy lazább tuningot persze elbír simán, de nem széthajtani.
Úgy egy R9 280X vagy 280 a max amit érdemes lehet mellé tenni, de már azt se fogja tudni teljesen kicsumázni. Játékfüggő és monitor felbontás függő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged