Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
válasz
zolee001 #144 üzenetére
köszönöm a tippet. Végül AWS lett belőle (nekem egyszerűbbnek tűnik, és flexibilisebbnek), de nagy megelégedéssel használok egy 8GB-os 2 magos rendszert óránként 30 forintért.
Mivel tanulásra használom, csak akkor indítom el, mikor szükségem van rá. Mégse kell vennem új macbookot közel egymillió forintért. Így elég a mostani 4 éves 8GB-os macbook továbbra is.
-
boost
veterán
válasz
zolee001 #142 üzenetére
Lehet feltölteni egy vmdk fájlt, és ott készíteni egy virtuális gépet, ami azt használja merevlemezként?
Én is vacilálok, hogy 3 év után jól jönne egy erősebb MBP, 16GB memóriával, de csak különleges helyzetekben kellene, virtuális gépekhez.
Syl: no offense, csak elmeséltem én is a példámat neked.
-
boost
veterán
nekem speciel az osx a legjobb választás munkára. Megvannak a szükséges alkalmazások az enterprise közeli léthez (Excel, Word, Outlook, Skype for Business), és megvan a unix shell, Docker környezet, ami nekem szükséges a munkámhoz, és privát projektjeimhez is. Mellette jön még az is, hogy azonnal indul, könnyű a gép, jó minőségű a kijelző, tehát a jó hardware, és a kettő jó eggyüttműködése. Tudom, hogy más platformokon is van erre workaround, de nekem ilyen jól csak ezen működik.
(A HW - szoftver eggyüttműködésről: céges Lenovo T560 is van a polcon, SSDvel, 24Gb memóriával, 3K kijelzővel, és néha nagyban jelenik meg a program, néha piciben, és az egész még káoszosabb, ha rádugsz egy FullHD monitort. Munkára lényegébe alkalmatlan. Pl remote desktopok minimalizálva jelennek meg néha, vagy épp parancssor dupla betümérettel, stb)
Ezért használok saját gépet munkára inkább.
-
a Win semmivel se ébred lassabban a Mac-től.
Nohát, azt se tudtam, hogy attól ébred!
hogy bezzeg ez a másik típus mennyivel olcsóbb, jobb, szebb stb.
...ééééés igen! Ott a kolléga nulla forintos megoldása:
Ja nekem meg egy P4-en a live PuppyLinux SSD-ről hidegen 12 sec...
Olvasgatom itt, mekkora bootidők jönnek itt meg ott hidegen sajtolva, etc..... hmmm!
(szerinted írjam én is ide, hogy a 8 éves általam legózott desktopon eccerű APU-val 2,7 sec alatt bootolt hidegen az Antergos, 3 sec körül meg a Jessie Cinnamonnal!?)Amúgy ezen a Mekin elfut egy Win10-es?
(#129) Chaser
ha olcsóbb winest vesz mennyivel több pénze marad
Ha meg még Wint se vesz a géphez, még több!
-
Syl
nagyúr
Én is azt írtam, hogy a Win semmivel se ébred lassabban a Mac-től.
A menőségi faktor hidegen hagy, nem viszem nyilvános helyre a gépet.
Én csak az ügyben szólaltam fel, hogy a kommentelők nagy része megmagyarázza emberünknek, hogy "bezzeg pécét mennyivel olcsóbban vehetne". (ezért olyan az autós hasonlat, amilyen)
De ha egyszer ő nem akar pécét?!Egyébként jellemző itt a logouton, hogy ha valaki bemutat valamit (számítógépet, telefont, biciklit stb.), rögtön megjelennek a megmondóemberek és megmagyarázzák a szerzőnek, hogy bezzeg ez a másik típus mennyivel olcsóbb, jobb, szebb stb.
-
Chaser
legenda
nem egészen, valaki azt mondta hú mennyi idő míg egy wines rendszer feláll, én ezt húúúúú nem tapasztaltam, messze nem csúcsgéppel
meg így mekkora menő' vele megjelenni, csak felcsap és működik..jah az enyém is, az h sokak bénák az it-hez nem a gép hibája
ettől független vannak feladatok amiknél gyorsabb a macos, és ha valaki ezzel pénzt keres nyilván azt veszi, én is azt venném, ettől a szubjektív véleményem ez az egész mac téma egy túlárazott történet, pont a lényegét kezdi elveszíteni, amit már a régi mac használók is szóvá tesznek itt-ott-amott
nagyon rossz az autós hasonlatod, win alapú gépből is van drága - és mint itt, ott sem feltétlen jelenti azt h attól jó is - -
Syl
nagyúr
>nem fogok tapsolni h ilyen tényezők mellett ....
Egy szóval sem írta, hogy tapsolni kell. Az ember leírta miért szereti a gépet, rendszert, miért hajlandó ezért a gépért többet fizetni, mint a pécés "társakért". És mit kap cserébe? A kommentek fele hülyézésből, meg magyarázásból áll, hogy bezzeg a pécé mennyivel olcsóbb stb.
Gondolom ezek az emberek, akik nem bírják kiállni ha valaki drága Apple gépet vesz, az utcán leállítják a (tetszőleges típusú, drága autó)-kat és odamondják a tutit, miszerint csak a hülyék költenek 10-15 milliót autóra, amikor egy Suzuki, Ford, Opel stb. sokkal olcsóbb... -
Chaser
legenda
van amiben gyorsabb, viszont csúnya felár társul hozzá, és mint mondtam minimális konfigra kell optimalizálni, a win rendszereket pedig kb végtelenre, nem fogok tapsolni h ilyen tényezők mellett valamiben gyorsabb a macos
akinek ez kell ezt használja, mindenki maga tudja h hülye, én winnel vagyok az ( : maradok a winnél egyelőre, abból is 7-nél amíg lehet - a mostani gépem amíg él addig biztos 7-es marad rajta - -
hallador
addikt
Hát akkor nem találkoztál mai modern wines géppel. Ma már egy Kaby Lake R és eg Win 10 is tudja ilyen szempontból a dolgot.
Az hagyján nekem egy ProBook 430 G5, Linux-al pontosan úgy viselkedik mint a Mac, kel és alszik. Mire kinyitom már mehet is a jelszó, ha van rajta. Azért ez elég jó szerintem. -
Xero
nagyúr
T440s pont ugyan úgy áll fel alvásból, mint anno bármelyik Mac-em (többek között a touchbaros is). Ettől függetlenül a Mac OS még mindig jobb, és érezhető, hogy a vasakhoz van reszelve a rendszer. Ez tény. Én is jobban kedvelem. Viszont réges régen nincsen már olyan nagy difi user experience terén.
-
TBMC
addikt
válasz
zolee001 #112 üzenetére
köszi!
aláírom, hogy win vonalon is vannak erőművek, nekem is volt, több is. imádtam a gépeimet DE nekem a windowsból lett elegem... biztos jó, de nem nekem. és ezt is le is zárnám, teljesen mindegy ki mit preferál, van amit szeret, kész. abban/azzal dolgozik ennyi.(egyik kollégámnak ilyen gépe van: Asus ROG GX800VH, és minden nap mosolygunk, hogy egész lassan áll fel, szedi össze magát hibernálásból, bármikor. mondjuk neki már annyira nem őszinte a mosolya, mert full reinstall után is e képp működik. nem a hardverekkel van a gond, magával a winnel...)
illetve, hogy sznob vagyok-e vagy sem: ez már egész személyeskedés szitu. ebbe most nem mennék bele ha nem harakszol. maradjunk annyiban, hogy szerintem alap, hogy szituációhoz megfelelően öltözködik fel az ember. Nem a ruha teszi az embert, az így igaz. viszont ez igénytelenség és tisztelenlenség a másik féllel szemben.
Chaser: gondolom desktopról beszélünk.. tudom, vannak jó gépek, ismét csak ezt tudom elmondani. de nekem a windows a gyengém. azon nőttem fel, a mai napig néha használnom kell, de köszönöm, én nem kérek belőle.nekem abból lett elegem mikor 1-1 nagy update után nem kapcsol be a gép, gondolkozik, hogy felkeljen vagy ne. összeomlik az app, a win... hiába bármilyen atomerőmű, de tényleg, ha a win/appok nincsenek megfelelően optimalizálva. hisz teljesen jól mondtad a macet nem nagy kunszt optimalizalni, hisz minimalis cfgre kell. de legalább működik, feláras, nem is atomerőmű. de ez van, just works. (persze a mac osnek is vannak sz@rságai, nem vagyok elvakult, bármennyire is annak tűnhetek ez irányban...)
-
zolee001
őstag
-
zolee001
őstag
Elöször is gratula géphez,legyen sok örömöd vele
továbbiakban: nem nagyon láttam még wines gépet(lehet az bármilyen atomerőmű, desktop vagy noti) úgy viselkedni mint macet, bármikor kinyitom (vagy desktop előtt egér megmozdít) plafon 2mp alatt(kinyit+ujj odatesz) már ugyan ott vagyok ahol abbahagytam a munkát.
Ezzel nem nagyon értek egyet,Windowsos vonnalon is vannak jo megoldások
Csak mellesleg 2010 es Sony VAIO 4db SSD Raid 0 ban gyárilag Hybrid video kártya stb stb,drága volt az tény de az Apple árazásához köze nincs és 1 kg a gép valamint az akkori Macekben a Seagate 500as hybrid vinyok voltak.
Nem olvastam végig (még) a cikkedet,hogy mire használod de én komolyabb számitási feladatokra 2 perc alatt csinálok egy virtuális gépet az Azure-ban vagy AWS-ben ,16 proci 128 GB ram elég aztán miután végzett törlöm,pár usd-be kerül.lehet, de lehet, de érdemes fontolóra venned, ha szerinted presztizs.. miszerint ha egy fontos tárgyalásra érkezel, azt is nézik, milyen autóval gurulsz be, hogy öltözöl fel, milyen órád van, milyen eszközön dolgozol, és még sorolhatnám...
Nem a ruha teszi az embert.hallottad már talán
A kocsi az övé avagy kölcsönzött esetleg lopott? Amennyiben az övé mennyi van még a 10 éve részletböl?:-)
Óra Rolex? Kedves barátom anno igen megörült amikor New Yorkban dicsekedett nekünk ,hogy mekkora mázlija volt amikor a Time Squaren 50 usd-ért vett egy Rolexet:-)
Sajnos az én munkáltatoim nem azt nézik,hogy milyen eszközön dolgozom (pont leszarják) hanem,hogy milyen a munka minösége és ,hogy kész van e.
Ne haragudj de igen erös sznobizmus érzödik az idézett mondataitból ezért is irtam le a saját véleményem. -
Chaser
legenda
Gyere el hozzam es lathatsz...gratisz a bemutato ( : lehet 2 masodpercnel tobb valamivel sleepbol folytatni a munkat, de egesz biztos 10 alatt van, ps-t szoktam igy felbehagyni, ebresztestol kb 5 masodperc es lehet dolgozni - nincs fenn semmilyen felesleges win lassito -
Azt meg azert ne felejtsuk el, a csoda macos-t minimalis konfig szamra kell optimalizalni, a wint pedig kb vegtelenre, nem nagy durranas h egyes feladatokban gyorsabb -
TBMC
addikt
+1
továbbiakban: nem nagyon láttam még wines gépet(lehet az bármilyen atomerőmű, desktop vagy noti) úgy viselkedni mint macet, bármikor kinyitom (vagy desktop előtt egér megmozdít) plafon 2mp alatt(kinyit+ujj odatesz) már ugyan ott vagyok ahol abbahagytam a munkát.
- nem vitaindítónak szánom...
nullpoint: lehet, de lehet, de érdemes fontolóra venned, ha szerinted presztizs.. miszerint ha egy fontos tárgyalásra érkezel, azt is nézik, milyen autóval gurulsz be, hogy öltözöl fel, milyen órád van, milyen eszközön dolgozol, és még sorolhatnám...
lehet, kevés emberrel találkozol, de nagyon is számít az első benyomás/kialakított kép azon emberről, akivel épp szeretnél együtt dolgozni/elvégeztetni az adott munkát.
...mondjuk ez egy vízvezeték szerelő kollégára nem vonatkozik persze. -
Chaser
legenda
Nem vettem magamra, ez egy kategorikus altalanositas volt, azt viszont nem szeretem
Ha valaki tulsulyos/kover, azt sem feltetlen jelenti azt h igenytelen, lehet h csak eppen beteg, tobb ilyen ismerosom is volt
3-4 perc nem 11 perc ( :
Nemes egyszeruseggel ha nekem melegem van, nem fogok hosszu nadragot huzni, aki ertelmes felfogja h atlagnal jobban izzadom es nem birom a kanikulat, aki nem ertelmes azt tudom sajnalni, de nem fog9m miatta megeroszakolni magam
Mas tema ha epuleten beluli rohangaszas ahol biztositott a - lehetoleg 22 fok alatti - klimatizalt levego -
scream
veterán
Én is izzadós vagyok és én is megoldom, hogy ne úgy kezdjek egy meetinget vagy prezentációt, mint akit leöntöttek egy vödör vízzel. Bár nem értem, hogy miért veszed magadra, ha te nem tartozol ebbe a kategóriába...
A 11 perc tényleg sok, de a 3-4-5 perc simán még benne lehet, legújabb i7-es géppel is (mint nálam), mivel sok erőforrást esznek a security-s dolgok. Nyilván, ha nálad nincs a gépen, akkor nem is fogja lassítani. De tételezzük fel, hogy nála van.
"ha multinál dolgozol akkor is lehet saját géped - ha el tudod adni magad"
Egy normális policykkal dolgozó multinál biztosan nem lehet saját géped, legalábbis olyan értelemben, ahol szabadon tudsz fileokat mozgatni róla, adatbiztonság miatt.
Én sem szívlelem azokat az embereket, akik a Starbucks-ba ülnek be a 15"-os CTO MBP-vel Facebookozni.
Viszont az meg, hogy igényes-e valaki, az nem a keresetén múlik. Attól, hogy valaki sikeres üzletember nem jelenti azt, hogy igényes vagy, hogy egyáltalán rendes ember pl otthon vagy a barátaival (ld. Jobs). Nyilván az az ügyfél, akinek szüksége van az adott szolgáltatásokra, mert rákényszerül adott tényezők miatt az adott szolgáltatóra kénytelen lenyelni annak szokásait, viselkedését, megjelenését, mert mást nem tud tenni, aki meg megteheti, keres mást. Oda akarok kilyukadni, hogy attól még, hogy te nem öltözöl ki a tárgyalásokra vagy a jobban kereső haverod az nem jelenti azt, hogy nem vagy igényes, viszont az ügyfél számára olyan üzenet jöhet le, hogy nem veszed komolyan se magad, se őt, hiába a manikűrözött kéz, meg ápolt haj, ha sportcipőben, tenisz poloban meg rövidnadrágban van az ember, egy 1,5 millás Rolexel a kezén... Egyszerűen ez nem professzionális. Nem azt mondom, hogy mindig legyen az ember smokingban, de egy ing, hosszúnadrág, öv és cipő szerintem nem kerül nagy erőfeszítésbe (se testileg, se pénzügyileg).
-
Chaser
legenda
én 35 fokban akkor is izzadok, ha kinézek az ablakon...ha bármilyen találkozóm van megoldom, h előtte fél órát lehűlhessek és elálljon az izzadás, tsúnya' dolog a genetika, nem kövér vagyok, csak izzadós ( :
11 perc az irreális, pont
winről volt szó és régebbi gépről, 35 másodperc alatt chrome-ban vagyok, és egy gennel újabb gép mint az 520, szintén notebook, nem hinném h az egy gen különbség miatt gyorsabb "picit" a gépem, ami semmi extra, 2 magos i5, ssd
ha multinál dolgozol akkor is lehet saját géped - ha el tudod adni magad -, nem kata függvénye
akinek a mac a státucszimbólum' egészségére, nálam szánalom kategória ha nem valós munkára használják hanem csak "megjelenni"
ha akarok én saját tárgyalásokra sem öltözöm ki, ahogy jól érzem magam, nálam sokkal többet kereső ismerős is így van vele - nála speciel a rolex a státusz rövid nadrág és sportcipő, póló mellé ( : -, nekem még az se jutott...ha valaki kompetens valamiben és igényes az látszik rajta bármilyen öltözékben, ha nem és csak egy maLYom, felhúzhat amit akar, akkor is maLYom marad -
-
scream
veterán
"én 100kg vagyok és izadok, 80 kg-osan is izzadtam, sőt gyerekkoromban voltam 60kg, akkor is, nem tudok róla h igénytelen és ápolatlan lennék emiatt..."
Nyilván erre gondolt...
Nem arra, hogy a 35 fokban, az elsőre felsétált, "enyhén" túlsúllyal küszködő kolléga beesik a meetingre, amit tartana és csatakokban folyik róla a víz, hiába, még ha nincs szaga a látvány se nem túl szép, se nem túl professzionális.
"ha nálad 11 perc mire "összeszedi magát", egyet jelent, te az it-hez nem értesz, max szomszédtól hallottál róla"
Öhm, vagy csak multinál dolgozik, ahol az előretelepített security dolgok lassítják be a gépet (Win-t).
Én fejlesztő vagyok egy nagy multinál (globálisan 300k+ fő) és a sok sec policy miatt tele van rámolva mindenki gépe ilyenekkel és hiába a legújabb Dell Prec gépeket kapjuk, kb 3-4 perc mire hibernált állapotból munkakész állapotba kerül (hálózatra és VPN-re felmászik, stb).
"nagyon érdekes, még a régi t60-om is "összeszedte magát" ssd-vel 1 percen belül
szerk:
jelenlegi gépem régi w7-tel bekapcs gombtól számítva 35 másodperc múlva már "chrome képes", nem, nem alatatásból, hanem hidegen...3. gen ivy"Ja nekem meg egy P4-en a live PuppyLinux SSD-ről hidegen 12 sec...
Vagy mindenki KATA-s, hogy saját gépe van munkához?
-
Chaser
legenda
én 100kg vagyok és izadok, 80 kg-osan is izzadtam, sőt gyerekkoromban voltam 60kg, akkor is, nem tudok róla h igénytelen és ápolatlan lennék emiatt...
ha nálad 11 perc mire "összeszedi magát", egyet jelent, te az it-hez nem értesz, max szomszédtól hallottál róla
nagyon érdekes, még a régi t60-om is "összeszedte magát" ssd-vel 1 percen belül
szerk:
jelenlegi gépem régi w7-tel bekapcs gombtól számítva 35 másodperc múlva már "chrome képes", nem, nem alatatásból, hanem hidegen...3. gen ivy -
Tim82
félisten
Ugyanúgy kellemetlen egy meetingen, hogy bekapcsolsz egy Thinkpadet, és 11 perc kell neki, míg összeszedi magát (tudom, mert van, céges, már csak a polcon porosodik), vagy kiveszed a táskádból a maced, felhajtod a képernyőt, beírod a jelszót, és kb 5mp múlva használhatod a géped. (Tudom, hogy egyik alvás állapot, másik kikapcsolás, de a Thinkpad (T520, Windows 7) alvás állapotból vagy nem állt fel, vagy el se aludt, és olyankor felmelegítette a táskát, és lemerítette az akksijait, Macbook meg 3 hetet (papíron 30 napot) kibír alvásban. )
Erről csak annyi jut eszembe, hogy ez nem hardver-, hanem szoftverprobléma. Hogy ez most a Windows 7-é vagy a Lenovo Power Manager-é, vagy a felhasználói beállításokkal van gond, nyilván nem tudom megmondani, de a T520-szal egy generációba tartozó X220-am Linuxszal (Ubuntu MATE LTS) és SSD-vel biztosan nem csinál sem 11 perces boot-ot (inkább 30 mp körülit/alattit, beleértve az ujjlenyomatolvasón történő ujjlehúzást is), sem a sleep-pel nincsenek ilyen problémái: fedelet lecsukva kb. 2-3 mp alatt "alszik", fedelet felnyitva ugyanennyi idő alatt ébred (+ ujjlenyomatolvasós login ilyenkor).
Az X220-szal sem Win 7, sem Win 10 alatt nem emlékszem amúgy 1 perc feletti bootidőkre, igaz, én a kezdetektől SSD-vel (bár pár hónapja Linux-only a gép), 16 GB RAM-mal használom.
Felesleges a fentiekből bármilyen, a hardverre, brand-re stb. szóló mélyen szántó következtetést levonni.
-
"bekapcsolsz egy Thinkpadet, és 11 perc kell neki, míg összeszedi magát"
erre találták ki a hibernálás funkciót
a 11perc ultrabrutál, a lassan 10éves, egymagos atom procival szerelt eeePC-m is talpon van <2perc alatt (win8.1). Kínai Thinkpadem nem volt soha (és nem is lesz), Dell és HP üzleti laposok vannak a családban, ott is sallangtól megszabadítva, a gyári katyvasz helyett tiszta win van rajtuk. nulláról indulás <1perc, alvásból 2-3mp. Hibernálás nem mértem - az ugye a kikapcsolás egyik változata és nem fogyaszt akksit.
-
boost
veterán
válasz
NandoXXL #100 üzenetére
Egy ügyféllátogatáshoz ugyanúgy hozzátartozik az, hogy egy normális laptoppal jelenj meg, mint egy öltöny, vagy Levis farmer - sportzakó páros mint egy normális óra, és egy nem elhanyagolt (pl nem vagy 200 kiló, és emiatt izzadsz mint a patak), higénikus (nincs izzadtságszagod) test.
Ugyanúgy kellemetlen egy meetingen, hogy bekapcsolsz egy Thinkpadet, és 11 perc kell neki, míg összeszedi magát (tudom, mert van, céges, már csak a polcon porosodik), vagy kiveszed a táskádból a maced, felhajtod a képernyőt, beírod a jelszót, és kb 5mp múlva használhatod a géped. (Tudom, hogy egyik alvás állapot, másik kikapcsolás, de a Thinkpad (T520, Windows 7) alvás állapotból vagy nem állt fel, vagy el se aludt, és olyankor felmelegítette a táskát, és lemerítette az akksijait, Macbook meg 3 hetet (papíron 30 napot) kibír alvásban. ) Olyankor se mindegy, hogy úgy adod el magad, mint aki folyton szív valamivel, vagy úgy adod el magad, mint akinek olyan gépe van, amivel sipp-supp lehet dolgozni, prezentálni, ki-be kapcsolni fennakadások nélkül.
Szóval szólnak érvek amellett, hogy az ember milyen gépet válasszon akkor, ha ügyfélhez jár tárgyalni, vagy prezentálni, valóban nem mindegy, hogy hogy adod el magad.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
nullpoint #99 üzenetére
Idézet a cikkíró korábbi cikkének egy törölt részéből, és egy hozzászólásából, (az internet nem felejt):
"számomra ezt jelentette: bárhol megjelentem vele egy meetingen, akárhol, látták, hogy milyen gépem van"...........
...."Presztizs"..Mert ez számít bizonyos környezetben, ebből él az illető gondolom. El kell adni magad, nem számít hogy. Nincs ezzel semmi gond, amíg munkaként tekint valaki a dologra, és nem viszi át a magán életbe. Apple életérzés
-
-
Xero
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #90 üzenetére
és (#92) hallador:
Nos nálam a MacPro elhanyagolásával és a MBP billentyűzetével betelt a pohár. Amit meg kell oldanom Mac OS-en, azt megoldom virtualizálva.
Jelenleg a MP-t egy Ryzen 2700x helyettesíti, de erősen töröm a fejemet, hogy beleugrok egy 16-os 2nd gen threadripperbe, de majd meglátjuk.
A laptop átmenetileg egy Thinkpad T440s, amit hamarosan cserélek egy T480s-re, bár megvárom mi lesz a Thinkpad Extreme pletykákból. Ha kihoznak egy i9-es gépet HDR kijelzővel, ami kibírja órajel nyirbálás nélkül, akkor lehet megér egy misét.OS szinten pedig a main mindenhol Win 10 (kiherélve, élhető), virtualizálva pedig továbbra is két marék rendszer. Mindenféle GNU/Linux, BSD, meg ami éppen beesik tesztre.
A gond ott kezdődik, hogy párom viszont ragaszkodik a Mac OS-hez körme szakadtáig. Ami szép és jó, ameddig él a 2013-as retinája. Viszont ha az kifogy a szuszból, vagy elpatkol, akkor vakarhatom a fejemet. Bohóc touchbaros gép nem lesz a háznál az hétszentség!
Nem ide kapcsolódik, de ugyan így nem szimpatikus az X-es iPhone sem már. Ott is közröhej a touch id kukázása. Az iOS-ről és a "memoji"-ról pedig már nem is tudok úgy írni, hogy ne repüljek pihenőre.
Még a kritikus tömeg fenntartja az Apple-t, ez nem is kérdés. Egyszerűen a megszokás és a kritikus tömeg megvan. Viszont a vállalati kultúra, a "lelke" a cégnek kb a '97 előtti időket idézi.
(#93) Alvin_ti4200: Nekem a 32 is szűkös az asztalin, de heroin áron mentek a magasabb órajelű stickek, márpedig az ryzen meghálálja. A 12GB a tp igazi szenvedés néha. Nem is igazán merek virtualizálni rajta semmit, inkább remote.
-
kenwood
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #90 üzenetére
Nekem volt 2015os mbp. ugyanolyan,mint a 2009-2013 kozotti szeria(a felobontas kulonbseg szinte nem is latszik)ha eleg a vas,akkor nagyon jo biznisz.
az jobb konstrukcio ennel a touchbarosnal.
annyi a hatranya a 2014 elotti sorozathoz kepest,hogy korulmenyesebb a ram,hattertar bovitese. -
Alvin_ti4200
félisten
Soha nem gondoltam volna Rólad, hogy váltasz, de ez elég "jó" visszajelzés az Apple felé...mi lett végül a befutó desktop/notebook vonalon Nálad? Én egyszerűen nem tudom mire lecserélni a lassan 4 éves MacBook Air-t, szeretnék egy nagyobb és jobb kijelzővel, gyorsabb hardverrel, kiváló üzemidővel és remek billentyűzettel rendelkező hordozható Mac-et, de 8-900 ezerért az új 15-ös MBP rossz vicc, a Mid-2015-ös MBP-t meg nem tudom, mennyire bánnám meg...
-
kenwood
veterán
es ebben mi a szemelyeskedes ?
en arra gondoltam,hogyha grafikus lennek,es olyan jol menne,hogy belefer egy ilyen mac,akkor biztos,hogy lenne egy atomeromu az asztalamon.
igy amikor otthon dolgozom, akkor minden eroforras-igenyes melo a leheto leggyorsabban elkeszulj.
ezzel tudom a szabadiomet novelni,a profitomat maximalizalni. -
"Kicsit olyan ez,mint amikor valaki nem masodik-harmadik autonak vesz cabriot,hanem csak az van,es telen-nyaron azt nyustoli."
Ez most nagyon OFF, de nekem furcsa élmény volt az angoloknál, hogy milyen sok a kabrió (convertible) általános használatra - persze általában csukva a tető, de ha kisüt a nap, akkor akár 10 fokban is hajlamosak lenyitni... Tehát ez csak kultúra és megszokás kérdése.
-
Chaser
legenda
válasz
t72killer #72 üzenetére
úgy rémlik azt mondtam lecsökkent az ipc jelentős javulása, viszont a 10nm-rel már érezhetőbb fogyasztásjavulást el tudnak árni valószínűleg, 3 év múlva már ilyen tdp-vel pl jöhet 8 mag notebookba
az oké h más cpu van az ipadben, de térjünk vissza rá 3 év múlva milyen köröket ver egy mostani 6+6 x86-ra a majdani utód -
BaLee
addikt
Én, ha nem játszanék a gépen, csak egy mindenes laptop kellene (nem videóvágásra) akkor simán Macbook air-t vennék. A legmegbízhatóbb laptopok közé tartozik (úgy hallottam, hogy az IBM-nél emiatt Macbook Air-eket használnak windows-al!) gyönyörű design, és ha egy hasonló windows-os ultrabookot akarunk választani akkor rájövünk, hogy nem is drága, sőt...
A rendszer benne van az árában, ha van iphone-od, vagy egyéb apple kütyüd akkor elég jól tudnak együtt dolgozni. Én végül egy ipad-el megelégedtem, az is ár/érték arányban kiváló, nem nagyon van androidos alternatívája. Szóval már nem lehet ráfogni egyértelműen, hogy az apple cuccok drágák. Van ami az, ill. a gyári kiegészítők azok nagyon drágák.
iPhone is drága, ez igaz, de iszonyat jól tartja az árát.
Nekem iPhone 7 van, a Huwaei P10 volt hasonló áron amikor vettem, sőt a P10 még drágább volt talán.
Most használtan egy megkímélt iPhone 7 110-120 körül megy, P10-eket már 70 körül találni. Ha váltasz majd akkor az a +40-50 eléggé tud hiányozni. Androidos csúcskészülékek többsége 2 év múlva az új áruk 20%-át sem érik. Laptopoknál is hasonló a helyzet. -
kenwood
veterán
válasz
Medocsabi #67 üzenetére
azert megy fel csak 100 fokig, mert ott kezd el throttlingolni.
Egy ilyen vekony hazban nem lehet megoldani a hutest.
Sose ertettem, miert nincs kulso hutesi lehetoseg a notikon.
Ha valami hutopadot raksz ala,az csak a hazat fujja kivulrol.
Ha lenne egy olyan dokkolo,ami megnyitja a gephazat,kiengedi onnan a forro levegot,meg lehetne oldani azt,hogy sose erje el a throttling limitet a csucsproci se.
akar meg a tdpt is tudnak emelni igy. -
TBMC
addikt
ha picit figyelmesebben olvasod, volt. sőt ha ránézel logoutra... (nem is 1 imacem, pcm volt...)
egyéb okokból kifolyólag csak a mobil eszköz jön szóba.bár, lehet más meg tudja oldani, hogy 0-24 az asztali gépét, akár egy imacet cipelget
én nem próbálnám ki.
kiszolgál az rmbpro. mindenhol monitoron dolgozik az ember persze.szerintem ne személyeskedjünk. írtem Nektek egy vélemény "cikket" ennyi.
-
kenwood
veterán
Nekem picit fura,hogy egy komoly igenyekkel rendelkezo grafikusnak nincs asztali gepe.
Kicsit olyan ez,mint amikor valaki nem masodik-harmadik autonak vesz cabriot,hanem csak az van,es telen-nyaron azt nyustoli. -
1. szcenárió: buksz 3 év alatt 2x 300k-t 2db laposon
2. szcenárió: buksz 8-900k-t 1db laposon.
3. szcenárió: a 3év közepén megörvendeztet egy tolvaj/ráborítod a gépre a reggeli kávéd, és az aktuális gépet nullára leírhatod.Asszony-gyerek van, akiknek elmagyarázod, hogy a 2-3-600k-val nagyobb bukó nem számít és inkább idén is a zsíroslángosos Balatonböszörménybe megyünk csak nyaralni D-Görögország helyett?
-
jonyibandi
csendes tag
Mikor megjelentek az első hírek az új Macbook problémáiról, azon kezdtem gondolkodni, hogy ha notebookokat gyártanék, első dolgom lenne megmasszírozni a szerkezetet egy prime95-ttel, furmarkkal, cpuz-vel, bármivel, hogy megnézzem mit tud a gép a határok feszegetése közben. ÉS MOST NEM CSAK AZ APPLE-RE GONDOLOK! Hanem minden olyan gyártóra, aki throttling-os gépet ad el. Van valami törvénybe iktatott hivatalos tesztelési folyamat vagy mindenki megválasztja mit és hogyan tesztel? Komolyan érdekel.
-
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
t72killer #70 üzenetére
azért ez költői túlzás...
ipc javulás erősen lecsökkent, jelenleg a magok számával játszanak, viszont ezzel fogyasztás is nő, majd ha intel bácsiéknál lesz 10nm akkor tudnak majd notebookba/tabletbe értelmesebb cpu-t rakni fogyasztás szempontjából is, de az még picit odébb van, míg beéri egy tablet cpu ezt a tudást
ha csak a cpu-t nézzük egy ilyennel azért lehet pár évre tervezni, legfőképp a fogyasztás miatt sem lesz számottevően erősebb egy ideig, ssd már most is rendben van, ha van 32gb ram az is elég ütős, max a vga tud jobban elavulni évek alatt -
-
Medocsabi
addikt
Használd egészséggel a gépet!
Ha munkára kell, hamar visszahozza majd az árát., de az azért aggasztó, hogy csak a cpu-t terhelve 100fok, ha ráküldi a gpu-t is, sajnos a fehérizzásig fog hevülni, + lemegy egy celeron szintjére.Árát tekintve szokásos Apple ár.
De mint írtad, amire Te használod arra kiváló, és ez a lényeg! -
Egyrészt valóban ehhez kell egy szintű fanboyság, hogy az ember kiadjon egy olyan eszközért 4000EUR-t, ami a gyakorlatban egy max 2000EUR-s eszköz munkáját végzi. (megnézném, a tulajok közül hányan végeznek a valóságban orrvérzésig videóvágást-szerkesztést, amikor csak fel van nyitva a lapos fedele, 70+%-ban leterhelve az i9 proci 6 magját)
Ezentúl pedig, amire való: média. Videók, képek szerkesztése, hasonlók - marginálisan gyorsabban mint egy kétmagos u-sorozatú procival szerelt, harmadennyibe kerülő gépen.
-
Silenzio
addikt
válasz
t72killer #45 üzenetére
Oké, készséggel elfogadom, hogy ennyibe kerül és ennyit tud, de akkor ki a célközönség? Kinek ideális ez a cucc?
Szerencsére a komoly feladatokat asztalin végzem, a mellékállásomra vettem egy Acer Switch 3-at a külseje és a méretei miatt, meg fittizni a szálcsiszolt fém kasznival. Egy amatőr hiba miatt nem tudtam beszerelni az új vga-m, így vasárnap azzal játszogattam. Nos, tojást lehetett volna sütni a billentyűzeten a 29 fokos szobában.
A fizika az valóban fizika.
-
Xero
nagyúr
Én képtelen voltam megszokni a billentyűzetet. Egyszerűen idegesítő és fárasztó használni. A touchbar egyszerűen marhaság.
A hőháztartás sem volt az igazi, de az vajmi kevéssé zavart. i9-nél már lehet zavarna. A portok hiánya szokható, de az is idegesítő.Részemről 17 év Mac-ezés után váltottam, mind laptop mind pedig desktop vonalon is. Szép-szép, de számomra nem elfogadható.
Ettől függetlenül még mindig gyönyörű gép.
-
-
Chaser
legenda
válasz
t72killer #61 üzenetére
említett dellhez visszakanyarodva, minden gépre lehet nbd gart is venni, és az alap szerviz gar sem kriminális
ha jól rémlik itt volt valaki, aki folyamatosan karcos macet kapott vissza, lehet épp a blog indító, szóval pffffffff
az alap minden gépnél, lehetőség szerint ne romoljon el és ne legyen szükség a garanciára ( : -
Mivel konzumer szegmensben lassan BTK-s kategória az, amit "supportnak/garinak" hívnak, megértem a felárat. A "drágaságot" meg dollárban kell mérni, az amerikai menedzsmentű távol-keleti gyártó nem balkáni forintban vagy euróban számol.
" az utód g szériák viszont erős visszalépés sok mindenben" - oldalborda egy 720 g2-t nyúz minden munkanap 3éve, egyben van és hozza a hardvertől (i5-5200u+8GB RAM) elvárhatót és a kb 6órás akksiidőt. Kijelzője sajna még az ősidőket idézi, de ha 15éve nem folyt ki a szemünk az 1280*800-tól 15.4"-on, akkor a 1366*768-tól se fog 12.5"-on. Ráadásul az egészet megkaptuk anno 700EUR-ért.
-
Chaser
legenda
tudásához, ahhoz képest amit nyújt drága, nálam ez jelenti a túlárazottat
az már régen nem prémium gép, amiben széthullik a billzet aztán kiderül h kb szériahibáról beszélünk, de volt ott telefonokkal is gond korábban, talán most is van...egy réteg meg tudja fizetni, tud vele villogni és kb ennyi, egy kis hányad pedig valóban munkára használja, egyes feladotban jobb az isx és rá épülő sw-ek mint a wines megoldások
és ha már osx, ez nyilván szerves része ennek a koncepciónak, de mivel régi mac tulajoktól is hallottam köpködést utóbbi években az osx "fejlesztésekre", az se állhat már a helyzet magaslatánfélreértés ne essék, mai business class gépek nagy része is túlárazott, se a supprt, se a gép minősége nem indokol hasonló konzumerhez képest 20-30 max 40%-nál nagyobb felárat
szerk:
hp elitebook széria pl, a 60/70 széria még elég korrekt volt - jelenleg is 8570-em van és arról pötyögök -, az utód g szériák viszont erős visszalépés sok mindenben, nem csak mert ultrabook kategóriára váltott a hp, hanem mert a minőség is nagyot esett, tartósság is
az meg külön vicc volt, míg az előd 40/60/70 szériában tudtak prezentálni ips-hez közeli szintű tn panelt, ami ráadásul pwm villogás mentes is volt teljesen - nem minden modellben, de legalább elérhető volt -, utódba sikerült az egyik leggagyibb kínai kijelzőt bele rakni, ami egy rakás fosch már elnézést, hiába fhd, és lazán belepakolták 500e ft és afölötti gépekbe is
hanyatlik itt minden gyártónál a minőség, ez a szomorú helyzet...régen egy thinkpadnak volt jelentése, ma már inkább egy jobb konzumert vennék -
proci985
MODERÁTOR
válasz
t72killer #58 üzenetére
ja hat hangja tenyleg nincs sok hacsak nem nyuzom.
mondjuk eltero a felhasznalas, pl a billentyuzetes problemakat nem erzem at, az enyem szinte kizarolag dokkolva hasznalom egy kulso piros mechanikus billel. uton dolgozni persze mas, de egy kavezoba eleg nehez vinni meg egy kijelzot ami azert bizonyos dolgokhoz eleg sokat hasznal.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
t72killer #45 üzenetére
a 15os ZBook is majdnem harom kilo, kulso vinyo es tolto nelkul. taskaban 5 kilo ala nehez behozni, az meg mar annyira nem kellemes hosszu tavon hurcolni.
jo cucc, tenyleg mukodik desktop replacementkent (6700HQ / 32GB / Quadro M2000M / 960 EVO 512 kiepites), de az csak tenyleg akkor opcio, ha nem zavar a hatizsak es nagyon jo a kondid, ha mindenhova autoval jarsz vagy ha tenyleg szokoevente egyszer hagyja el az irodat es max a szomszed targyaloba cipeled.
cserebe az siman hoz tempoban egy harom-negy eves highend desktopot. viszont arban kb ennyibe is kerul mint az emlitett MBP18. nalam viszont az irodaban kivaltotta az elozo laptopomat es a desktopot amit melle hasznalnom kellett.
-
joysefke
veterán
Szerintem is drága cuccok ezek, de a "túlárazott" mint default kijelentés nehezen állja meg a helyét - mert ki mondja meg, hogy mennyi lenne a "valódi" ára?
Annyi amennyiért helyettesítő terméket kapsz. Nem mindenben ugyanolyat, hanem olyat ami ugyanazt a feladatot el tudja látni...
-
Chaser
legenda
válasz
t72killer #51 üzenetére
ha magát a hw-t nézzük igen, hiába egy elvileg elit gépről beszélünk a mac esetében, ha 1 - v eu jogszabály miatt talán már 2 - év garanciás gépről beszélünk, ha már dell, náluk itthon legolcsóbb gépre is 3 év gar van és _olcsón_ bővíthető
ebben a kategóriában egészen pontosan vadonatú új gépet kellene adniuk, nem pedig javítgatni, vásárlók hülyesége h hagyják, de ugye sok mindent hagynak mermac'
ellenőrzés-javítás dologban teljesen igazad van, de valószínűleg ellenőrzés az jóval többe kerülne mint x+3$, viszont úgy gondolom ez alapkövetelmény kellene h legyen, úgyis bőven megérné a gyártóknakakaszajanos tudom, alaplapok hullása egyebek mellett az ólom mentes forrasztásnak köszönhető, másrészt meg minőségellenőrzés hiánya - ebben a kategóriában is lazán polcra kerül gyári hibás gép, volt hozzá szerencsém ( : -
szerk: azokat se értem meg, akik gar nélküi macért horribilis összegeket adnak, ugyanúgy meghibásdhat az alaplap mint bármelyik gépben...nyilván itthon kevesebb arányban mert az eladottak aránya is jóval kevesebb
-
válasz
#92063744 #52 üzenetére
Mondjuk a gépek 1-2%-a alaplaphibás, ezeknek a javítása-cseréje belekerül x dollárba, míg egy rendes QC, ami még gépbe szerelés előtt kibuktatja a szar lapokat és 0.01%-ra csökkenti a hibás gépek arányát x+3 dollárba kerül. sóheréknál ez a 3$ nagy pénz, ezért a felhasználó ÉS A SZERVIZES együtt szívnak (aki a lati e7450-emet javítgatta, monda, hogy elég gyatrán fizeti őket a dell).
-
"az xps is ugyanúgy túlárazott jószág" - najó, de akkor meg egy konzumer, széthullós, telemax-ban szervizelt lenovóhoz hasonlítsam
? Ha tetszik, ha nem, ebben a kategóriában az ár része a garancia/support, és ebben a kategóriában nem fognak törött gépet visszaküldeni, vagy legalábbis javítatlant, hogy r.hadj meg a problémáddal a sarokban.
-
Chaser
legenda
válasz
t72killer #47 üzenetére
az xps is ugyanúgy túlárazott jószág, kár linkelni
majd amikor kommerszebb gépekben megjelennek akkor lesz érdekes, persze az "i7" már magában túlárazott, ami most már "i9"-cel még ráhúz
ssd meg bármikor bármelyik eszközben megpusztulhat, pont úgy mint egy hdd, egyik sem biztonságosabb a másiknál -
-
Zsinórban 3 alaplapcserét sajnos a Dell elitkategóriás E7450-em is produkált, egész gépcseréig fajult a dolog. Kollégámnál pedig az SSD pusztult ki belőle(!!).
Sajna nulla a QC a modern IT-iparban. Viszont az is tény, hogy az Apple sem valamiféle hibátlan "felső kaszt".
Ami az árazást illeti, tény, hogy drága, de az i9-8950HK-val szerelt laposokat senki se méri olcsón, 3000EUR alatt nemsokmindent találsz. Valóban van némi "almás felár", de ez korántsem a riogatásokban szereplő 2x-es szorzó vagy hasonlók.
-
Robert_F
tag
Belepo gyanant: nincs Macbook-om, nem IT teruleten dolgozom, csak hobbista vagyok. De. Lassan csak sajnalni tudom azokat akik a munka - okoszisztema miatt Apple termekekre 'kenyszerulnek'... Beragado - gyorstuzelo billentyuzet? Alaplapcsere zsinorban 3-szor? Bovithetoseg szinte semmi? Mindezt 1300 lepedoert... En nem is tudom elkepzelni, hogy ilyen arcatlan felarert kinalt de sok szempontbol szanalmas termekre szavazzak. (Maganvelemeny. (nem a film)) : )
-
Éppenséggel videószerkesztésnél el tudom képzelni, hogy gyorsan megtelik az a 4 tera (egyetlen sima HD-s felvétel is foglalhat 30-40gigát kitömörítve). Modern fotógépek is komoly, darabonként 30+MB-os nyersképeket köpködnek magukból.
#44: arra ott a normálisan behűtött 17 colos Dell Precision és HP Zbook, illetve az asztali gépek. Ez egy ilyen középmegoldás, alacsonyabb hardverigényű médiás feladatokra (pl hangsáv-szerkesztgetés videóban, egyszerűbb vágási feladatok, manuális photoshop munka) jó. Persze erre egy 3éves Broadwell kétmagos + 1 percnyi türelem is jó ötödennyiért...
-
Silenzio
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #1 üzenetére
Egyetértek. Ez a gép valószínűleg épp arra kockázatos (értsd: szar), amire szánták a mérnökök és a marketingesek: a komoly, igényes munkára.
-
sanzi89
addikt
Kicsit drága 16->32GB memória upgrade volt.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Cingáriusz #38 üzenetére
"Én DJ-ként dolgozom."
Mások pedig nem.
-
-
válasz
Cingáriusz #38 üzenetére
De mixert is olcsóbbat vettél?
-
Olyan jókat mosolygok, amikor azt írják emberek, hogy 400-500ezer Ft alatti gépen már létezni sem tudnak xD
Én DJ-ként dolgozom. Használtan vettem Lenovo T530 Thinkpadot i7-el, 8Gb rammal, 250-es Ssd-vel, DVD helyére beépített 2Tb-os hdd-vel. Az egész megállt 130 ezer Ft-ban. Szerintetek nem szolgálja ki az igenyeimet? Oké, nem 2018-as modell, de abszolút prémium munkagép. Az biztos, hogy 2-3 évig mindenre bőven elég lesz, aztán eladom 50-60-ért és 120-130 körül veszek egy T550-T560-ast. -
kraftxld
félisten
Hátő... volt ilyen gép nálam, 20 perc után a falat kapartam.
A billentyűzet kriminális, a portok hiánya meg már vicc.
Ja, sok sikert pl WPA2-Enterprise wifin megcsinálni a migration assistant-ot -
6db mag 3.2GHz-en 100 fok alatt egy ilyen vékony házikóban? Ha ez tényleg valami komolyabb stressz (FPU, linpack, prime v hasonló) és tényleg minden mag ennyin ment, akkor le a kalappal! Nagy Apple-hater vagyok (ill. erősen szkeptikus vagyok bármilyen lapos gépben a 2nél többmagú procikkal szemben), de ez így egy teljesen használható munkagépnek tűnik nekem. Az ára persze már egész más kérdés, azt nem szivesen köhögném ki jelenleg.
Kíváncsi lennék, tartósabb videófeldolgozós melóra mennyire jó a gépezet?
-
Chaser
legenda
válasz
levente13 #24 üzenetére
ezeknek a feltételeknek kb 160-70e-s gép is megfelel
250-es ssd? bakfitty21-22e ft újan számlával 5 év garral, bármelyik értelmes gépben cserélhető
memória az már drágább, de az se indokol ekkora felárat
magában a fhd kijelző már nem kunszt, volt h 100e-s gép is tudta, kicsit feljebb mentek a belépő árak is, de 120-ért már van - megint más kérdés kalap kaki kategória, de akár a több száz ezres gépekben levő is -
egy _korrekt_ ips paneles gép ilyen hw-rel már valóban 300e körül van, de nagy csodát nem kell várni a paneltől, az igazán jók 4-500e-s gépekben és felette vannak, de simán beleraknak 500e-s gépbe is ultra gagyi kijelzőt
business class gép ami mögött valós support van és valóban értelmes kijelző, az nem jön ki 300e ft-ból ilyen hw-rel, pláne nem ha értelmesebb vga is kell bele
az is hozzátartozik, h egy-két konzumer gép jobban sikerült mint egy-két business gép, és megint más belépő business mint az általad említett munkaállomás, az lazán 500e ft fölött van ilyen hw-rel
aki dolgozik vele és pénzt termel megéri, megint más téma, h sokszor akár újan- akár pár hónaposan listaár feléért is kifoghatók ezek a gépek számlával - de magánszemélytől sincs gond, aam tételként elszámolhatóak - -
törölt tag
válasz
maximilian4 #31 üzenetére
Meg is néztem közben, köszi. Hát, majdnem elsírtam magam. A legpofátlanabb az egész MacBook-szériában a belső tárhelyért elkért felár - de ez most engem is ledöbbentett.
-
maximilian4
addikt
válasz
#92063744 #30 üzenetére
Úgy hogy 4 terra ssd-vel még rájön annyi hogy 2,5 millió legyen. Ami elég vicces lássuk be, mert más gépbe megveszed ugyanazt a gyorsaságú ssd-t 500-600 ezer ft-ból (2db 2 terrás high end samu nvme). Ráadásul ha van galiba ki is tudod cserélni, mert nem forrasztják neked oda.
-
törölt tag
Ha ez a csúcs gép 1,3M, miről beszéltek, hogy 2,5M a vége?
-
hallador
addikt
Köszönöm a cikket, sok sikert kívánok a géphez. Komoly hardver és komoly minőség. Én nem tervezek ilyet venni, de maga a gép minimalista designja szép.
-
maximilian4
addikt
Ráadásul szerintem nem kéne megtörni magát dollármilliárdos kutatással az apple-nek hogy 64 giga ramot ráforrasszanak neked az alaplapra. Bár...ha már a ddr4 is hatalmas innovációnak minősül. Ez az ár meg egy vicc. Elhiszem hogy van aki jobban szereti az OS-t, de ilyen felárat elkérni érte. Ráadásul alig vannak rajta portok. De legalább megveheted azt is jó drága pénzért ha szükséged van rá.
-
Chaser
legenda
válasz
MineFox54 #22 üzenetére
ezért mondtam h alma-körte, ennyi erővel xyz pc-hez is hasonlíthatod
a tdp csak egyet jelent, a max fogyasztási határt, ettől független ha max 20w-ot eszik a cpu 35w tdp osztályban rendben van, 2540 az nem fog enni soha 35w-ot, még max turbon se mikor véletlen belenyal, és azt se felejtsd el, h mellette ott van az igp is ami szintén fogyaszt/fűt
2560/70-ben pont h gyenge a hűtésde a gyári cpu-kat lehűti, akár 4 magos i7-et is vért izzadva
-
-
levente13
csendes tag
Trollkodás ide, vagy oda. Ha az ember üzleti/munka felhasználásra vesz gépet, akkor csak abban az esetben fontolja meg a 200e körüli gépeket ha nagyon meg van szorulva.
Egész egyszerűen ha egy mobil munkaállomásra van szorulva az ember akkor nem nagyon tud alább adni bizonyos elvárásokból. Nálam ez a FullHD kijelző, 16GB RAM, >=256GB SSD, 8 szál minimum 2,5 GHz. És nem lenne baj ha nem 4 kiló lenne. Ezeknek a feltételeknek már nem nagyon tesznek eleget csak a 300ezer plusszos gépek. A jelenlegi eszközömért 600ezer körüli jó magyar forintot kértek 3 éve.
Szóval ha vannak igényeid, és ha a munkaeszközödről van szó akkor csak azok vannak, akkor belenyúlsz a pénztárcádba, akár fájó szívvel is de kifizeted az összeget, és gond nélkül dolgozol rajta.
-
mindanee
tag
Nem feltételezem, hogy tökéletes, viszont inkább adok neki egy esélyt, minthogy ne adnák. Rosszul nem járok, max lepasszolom a gépet, ha nagyon nem jönne be.
Egyébként meg te is a usert hibáztatod, miközben a windows a f*s. Miért kéne kikapcsolnom minden egyes alkalommal a gépet, amikor éppen nem használom? Pont az a lényege a hibernálásnak, hogy ott tudjam folytatni a munkámat, ahol éppen abbahagytam.
Na érted. Ne az én hibám legyen már, hogy az egyik funkciót szeretném használni, csak éppen az nem mindig képes normálisan működni.
-
pengwin
addikt
Személyes tapasztalat, hogy Btrfs-en, XFS-en és ext4-en is gyorsabban talál meg a linux fájlokat, gyorsabban olvassa be és frissíti egy-egy mappa tartalmát, mint a Win10 ugyanezen a hardveren, vagy a céges laptopon.
Nem egy csúcs NVMe SSD-re kell azért gondolni a céges laptopban, hanem egy szutyok LiteOn-ra. Valamint a Linux rendszer is SSD-n van, de merevlemezen tárolt adatokat gyorsabban kezeli.
Szerintem csak agyament alapbeállítások és szar indexelés miatt van ez, gyanítom a Linux az indexet a rendszer SSD-n tartja, és ezzel korrigálja a HDD lassúságát.Az asztali gépemen a Win azért tudott akadni ha éppen használtam volna a merevlemezt, és szerintem egy gyengébb SSD-t is meg tud ma már fektetni a Win lényegesen a nagyobb háttér terhelésével.
Azt már meg sem emlíŧem mi történt, amikor 200-300 XML fájlból és SVG grafikából álló dokumentum forrásokat kellett megnyitnom Winen. Olyankor főztem kávét.
-
mindanee
tag
Saját tapasztalat windows-zal: otthon nyomom a laptop-ot, hibernálom, hogy vigyem megbeszélésre magammal.
Megbeszélésen bekapcs, projektorra ráköt, ppt-zés, aztán hibernálás.
Otthon gép bekapcs, jelszó beír, belép, aztán az egész kifagy. Hmm, jól van, adok neki 1-2 percet, hátha magához tér. Nem tért. Jól van, megebédelek, addig csak magához tér. Fél óra után ugyanazt a kifagyott gépet mutatja. És ekkor jött a kikapcs gomb mágikus 5 mp-ig tartó lenyomása.
És akkor ez csak egy a sokból. (Remélem azért nem kapom meg a hibernálásról a mantrát. Benne van az oprendszerben mint opció, és ezzel az akksit sem eszi "kikapcsolt" állapotban, nem úgy mint a sleep.)
Én még nem vagyok macbook tulaj, de augusztus végétől az leszek. Inkább fizetek egy prémium árat és megnézem hátha van jobb, mint a windows. A mac-esek szerint jobb, de persze majd én is megtapasztalom, aztán kiderül.
(Btw: Andriodról tavaly váltottam iphone-ra hasonló dolgok miatt, az iphone nagyon bejött)
-
mindanee
tag
Ezek nyilván rétegigények, de lehetőségként akkor is ott keleltt volna lenniük, hogy az ilyen törzsvásárlóknak, mint te, ne kelljen csak ezért generációt váltania. Undorító üzleti stratégia és hatalmas antifícsör.
Azért ha a másik oldalról nézed - és most maradjunk annál az egyszerű feltételezésnél, hogy ez a cég is egy profitmaximalizálásban érdekelt cég -, akkor biztos megvan az ok arra, hogy még mindig nem lehet 64 gigás Apple laptop-ot vásárolni.
Valószínűleg annyi az egész, hogy a potenciális vásárlók száma a 64 giga RAM-mal rendelkező laptopokra annyira kevés, hogy jelenleg egyszerűen nem térülne meg az a K+F-re költött összegek.
Nyilván nem fog az Apple dollármilliókat beleölni alaplap újratervezésbe (meg ki tudja mi mást érinthet még), ha azt látják, hogy egyelőre nincs rá valós igény.
A 32 gigás opció is azért került be, mert már van az a "kritikus tömeg", ami miatt megéri ez az opció az Apple-nek.
Egyébként meg az se véletlen, hogy 2018-ban még mindig 8 giga van az összes 13-as macbook-ban alapfelszereltségként. Ha ennyiből nem futna el a gép normális használat mellett, akkor 16-tal adnák (vagy 12-vel, lényeg, hogy többel).
De a tömegigényt a 8 giga RAM is kielégíti. A 16 meg kielégíti a komolyabb "pro" usereket. A 32 meg ott van azoknak, akik még "komolyabb pro-k". A 64-et igénylők klubja meg még egyszerűen túl kicsi.
-
pengwin
addikt
Egyébként szörnyű, hogy a Linux HDD-n gyorsabban keres és olvas be állományokat, mint a Windows SSD-ről.
Én nagyrészt a fájlrendszereket és indexelő szolgáltatásokat okolom emiatt, és egyszerűen nevetséges...
Asztai gépem gyorsabban dobott eredményeket 500GB-os WD Blue-ról, mint a céges laptop 256GB-os SSD-ről.
(#4) MorcosMacska
Ahol pénzt termel ez a gép, ott nem számít olyan drágának.
Grafikai, videós, zenei munkáknál egy év alatt bőven vissaz tudja hozni az árát egy ilyen gép.
Azt se felejtsd el, hogy céges eszközállományba vétel után tök jól termeli az " adminisztratív veszteséget".(#7) TBMC
Nem tudom egyébként, hogy te hogyan látod, de szerintem vérlázító, hogy az Apple egy ilyen "Pro" gépet mesterségesen lekorlátozott memória terén.
A konkurencia már 4-5 CPU generációval ezelőtt kínált 32GB RAM-os gépeket (majdnem hasonlóan borsos áron), és ott már 3 generáció óta van lehetőség 64GB-ra is.
Ezek nyilván rétegigények, de lehetőségként akkor is ott keleltt volna lenniük, hogy az ilyen törzsvásárlóknak, mint te, ne kelljen csak ezért generációt váltania. Undorító üzleti stratégia és hatalmas antifícsör. -
"... a háttérfolyamatok nem akasztják meg olyan hatalmas mértékben az előtér folyamatait, mint Windowson"
A Windows hagyományosan lomha, mind a process indítás, mind pedig a filekezelés (főleg megnyitás) terén. Ezért is halálos sok apró file-t kezelni vele, míg ez pl. Linuxon sohasem gond.
-
MineFox54
őstag
98°... Nem is sok
A 2. gen i5 2560p-m nem megy 82 fölé stressztesztben, pedig ráférne a tisztítás. -
CsabaZz
tag
Én ugyan kevesebb mint fele ennyiért vettem a 2016-os 13 colos Macbookomat, de egy percig sem bánom, hogy dobtam a korábbi 17 colos Lenovo laptopot. Hatékonyan és gyorsan tudok rajta dolgozni (szoftverfejlesztés), Parallelsben tudok Windowsra is fejleszteni, plusz játszani is a régi kedvenceimmel. Kevesebbet áll le gondolkozni, mint a korábbi gépem, a háttérfolyamatok nem akasztják meg olyan hatalmas mértékben az előtér folyamatait, mint Windowson. Egyszer volt egy nagy krach, mikor bejött az APFS a High Sierrával, újra kellett formáznom és telepítenem a gépet, mert a Finder kb. 1 vagy 2 héttel a frissítés után többé nem nyílt meg, és lefagyasztotta a gépet. Amúgy a váltás közben kb. 1 vagy 2 hétig Windows helyett Linux Mint került fel, az is marhára tetszett.
-
TBMC
addikt
ez ~100%os terheltség mellett...
sosincs ennyire terhelve a gép munka közben, kb nem is lehet, max fcpx 4k rendereléssel, de ott is mozog 80-95%között.. ez csak stressz teszt volt, ráadásul teszt gépen.
munka mellett 72fok fölké még nem sikerült vinnem. pedig 0-24 használom, elég sok nagy fileval dolgozok. Egyelőre tényleg nagyonjó.
Aztán majd idővel elvállik, lesz-e bárm iféle gyermekbetegsége.
Biztonság kedvéért ott az Applecare. Ő minimum 2-3évet nálam lesz. -
nemlehet
őstag
Nem vagyok apple tulaj, iPod classicom volt utoljára, még jó régen.
Amit mondani szoktak az almások:
- Jó a design
- Az apple ökoszisztéma (pl airplay)
- Célprogram (asszem zeneszerkesztőből az Mac-es az egyik ha nem a legjobb)
- Fekszik nekik az OS
- Azonos kategóriát és felszereltséget nézve ritka, hogy a windows-os alternatíva olcsóbb lenne (pl ez az Air-re kifejezetten igaz)
- Hosszú terméktámogatás szoftveresen, visszafelé kompatibilitás
- Jó a support (ez mondjuk inkább az amcsiktól és a britektől hallottam)A kijelentések igazságtartalmáért nem vállalok felelősséget, csak csatornázom amiket nekem szoktak mondani.
-
törölt tag
Trollkodást félretéve, miért éri meg ennyiért ilyen gépet venni?
-
Hiftu
senior tag
98 fokos CPU, kis házban.
Remélem nem lesz igazam, de gyors amortizációt érzek ebben a konfigban. -
PR0JECTNR56
addikt
A cikkért köszönet, nekem a következőek voltak a meglátásaim az idei Pro-val kapcsolatban:
Még mindig tetszik a minimalista külső, az anyaghasználat és kivitelezés, valamint SSD-k nagyon hasítanak és az OS is gördülékeny.
A név Pro, a koncepció és a kivitelezés azonban az Apple részéről eléggé Lite lett, egy pro gépen több csatlakozót is el tudnék képzelni, mivel ez nem Starbucks-ban netezek kicsit az Air-el kategória.
A billentyűzet szerintem pocsék lett még a legfrissebb kiadások esetében is, de ez inkább személyes preferencia, egy idő után megszokható.
i9 és a vékonyka ház - nos ez az a dolog, amiről még notebook-os berkeken belül jó előre tudni lehetett, hogy az i7 8750H háromszor ilyen vastag, szeparált két körös hűtőrendszerrel rendelkező gépeket is alaposan próbára tesz, szóval az i9 finoman szólva merész marketing húzás volt.
A gép jól egyben van, de most vagy ne legyen benne i9, vagy legyen vastagabb a shell kicsit, a hűtéshez pedig mehetne a vapor chamber.
Tekintve, hogy annyi feleslegesen fájdalmas dolgot sikerült már lenyomni a visszatérő vásárlók torkán az elmúlt időszakban, talán néhány plusz mm és gramm is belefért volna, mert ez tipikusan olyan hiba, amelynél egy szoftveres patch elfedi az eredeti problémát, de nem fogja megváltoztatni a fizika törvényeit, lásd 98 fokos CPU package temp.Alapvetően egy szimpatikus laptop lenne, viszont néhány olyan fájdalmas konstrukciós hiba van benne, ami számomra ezen az árszinten megbocsájthatatlan és az elődökhöz képest is meglehetősen méltatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest