- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
levente13
csendes tag
Trollkodás ide, vagy oda. Ha az ember üzleti/munka felhasználásra vesz gépet, akkor csak abban az esetben fontolja meg a 200e körüli gépeket ha nagyon meg van szorulva.
Egész egyszerűen ha egy mobil munkaállomásra van szorulva az ember akkor nem nagyon tud alább adni bizonyos elvárásokból. Nálam ez a FullHD kijelző, 16GB RAM, >=256GB SSD, 8 szál minimum 2,5 GHz. És nem lenne baj ha nem 4 kiló lenne. Ezeknek a feltételeknek már nem nagyon tesznek eleget csak a 300ezer plusszos gépek. A jelenlegi eszközömért 600ezer körüli jó magyar forintot kértek 3 éve.
Szóval ha vannak igényeid, és ha a munkaeszközödről van szó akkor csak azok vannak, akkor belenyúlsz a pénztárcádba, akár fájó szívvel is de kifizeted az összeget, és gond nélkül dolgozol rajta.
-
mindanee
tag
Saját tapasztalat windows-zal: otthon nyomom a laptop-ot, hibernálom, hogy vigyem megbeszélésre magammal.
Megbeszélésen bekapcs, projektorra ráköt, ppt-zés, aztán hibernálás.
Otthon gép bekapcs, jelszó beír, belép, aztán az egész kifagy. Hmm, jól van, adok neki 1-2 percet, hátha magához tér. Nem tért. Jól van, megebédelek, addig csak magához tér. Fél óra után ugyanazt a kifagyott gépet mutatja. És ekkor jött a kikapcs gomb mágikus 5 mp-ig tartó lenyomása.
És akkor ez csak egy a sokból. (Remélem azért nem kapom meg a hibernálásról a mantrát. Benne van az oprendszerben mint opció, és ezzel az akksit sem eszi "kikapcsolt" állapotban, nem úgy mint a sleep.)
Én még nem vagyok macbook tulaj, de augusztus végétől az leszek. Inkább fizetek egy prémium árat és megnézem hátha van jobb, mint a windows. A mac-esek szerint jobb, de persze majd én is megtapasztalom, aztán kiderül.
(Btw: Andriodról tavaly váltottam iphone-ra hasonló dolgok miatt, az iphone nagyon bejött)
-
CsabaZz
tag
Én ugyan kevesebb mint fele ennyiért vettem a 2016-os 13 colos Macbookomat, de egy percig sem bánom, hogy dobtam a korábbi 17 colos Lenovo laptopot. Hatékonyan és gyorsan tudok rajta dolgozni (szoftverfejlesztés), Parallelsben tudok Windowsra is fejleszteni, plusz játszani is a régi kedvenceimmel. Kevesebbet áll le gondolkozni, mint a korábbi gépem, a háttérfolyamatok nem akasztják meg olyan hatalmas mértékben az előtér folyamatait, mint Windowson. Egyszer volt egy nagy krach, mikor bejött az APFS a High Sierrával, újra kellett formáznom és telepítenem a gépet, mert a Finder kb. 1 vagy 2 héttel a frissítés után többé nem nyílt meg, és lefagyasztotta a gépet. Amúgy a váltás közben kb. 1 vagy 2 hétig Windows helyett Linux Mint került fel, az is marhára tetszett.
-
nemlehet
őstag
Nem vagyok apple tulaj, iPod classicom volt utoljára, még jó régen.
Amit mondani szoktak az almások:
- Jó a design
- Az apple ökoszisztéma (pl airplay)
- Célprogram (asszem zeneszerkesztőből az Mac-es az egyik ha nem a legjobb)
- Fekszik nekik az OS
- Azonos kategóriát és felszereltséget nézve ritka, hogy a windows-os alternatíva olcsóbb lenne (pl ez az Air-re kifejezetten igaz)
- Hosszú terméktámogatás szoftveresen, visszafelé kompatibilitás
- Jó a support (ez mondjuk inkább az amcsiktól és a britektől hallottam)A kijelentések igazságtartalmáért nem vállalok felelősséget, csak csatornázom amiket nekem szoktak mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Lightyear - befektetési app
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Trollok komolyan
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest