- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
nem egészen, valaki azt mondta hú mennyi idő míg egy wines rendszer feláll, én ezt húúúúú nem tapasztaltam, messze nem csúcsgéppel
meg így mekkora menő' vele megjelenni, csak felcsap és működik..jah az enyém is, az h sokak bénák az it-hez nem a gép hibája
ettől független vannak feladatok amiknél gyorsabb a macos, és ha valaki ezzel pénzt keres nyilván azt veszi, én is azt venném, ettől a szubjektív véleményem ez az egész mac téma egy túlárazott történet, pont a lényegét kezdi elveszíteni, amit már a régi mac használók is szóvá tesznek itt-ott-amott
nagyon rossz az autós hasonlatod, win alapú gépből is van drága - és mint itt, ott sem feltétlen jelenti azt h attól jó is - -
Chaser
legenda
van amiben gyorsabb, viszont csúnya felár társul hozzá, és mint mondtam minimális konfigra kell optimalizálni, a win rendszereket pedig kb végtelenre, nem fogok tapsolni h ilyen tényezők mellett valamiben gyorsabb a macos
akinek ez kell ezt használja, mindenki maga tudja h hülye, én winnel vagyok az ( : maradok a winnél egyelőre, abból is 7-nél amíg lehet - a mostani gépem amíg él addig biztos 7-es marad rajta - -
Chaser
legenda
Gyere el hozzam es lathatsz...gratisz a bemutato ( : lehet 2 masodpercnel tobb valamivel sleepbol folytatni a munkat, de egesz biztos 10 alatt van, ps-t szoktam igy felbehagyni, ebresztestol kb 5 masodperc es lehet dolgozni - nincs fenn semmilyen felesleges win lassito -
Azt meg azert ne felejtsuk el, a csoda macos-t minimalis konfig szamra kell optimalizalni, a wint pedig kb vegtelenre, nem nagy durranas h egyes feladatokban gyorsabb -
Chaser
legenda
Nem vettem magamra, ez egy kategorikus altalanositas volt, azt viszont nem szeretem
Ha valaki tulsulyos/kover, azt sem feltetlen jelenti azt h igenytelen, lehet h csak eppen beteg, tobb ilyen ismerosom is volt
3-4 perc nem 11 perc ( :
Nemes egyszeruseggel ha nekem melegem van, nem fogok hosszu nadragot huzni, aki ertelmes felfogja h atlagnal jobban izzadom es nem birom a kanikulat, aki nem ertelmes azt tudom sajnalni, de nem fog9m miatta megeroszakolni magam
Mas tema ha epuleten beluli rohangaszas ahol biztositott a - lehetoleg 22 fok alatti - klimatizalt levego -
Chaser
legenda
én 35 fokban akkor is izzadok, ha kinézek az ablakon...ha bármilyen találkozóm van megoldom, h előtte fél órát lehűlhessek és elálljon az izzadás, tsúnya' dolog a genetika, nem kövér vagyok, csak izzadós ( :
11 perc az irreális, pont
winről volt szó és régebbi gépről, 35 másodperc alatt chrome-ban vagyok, és egy gennel újabb gép mint az 520, szintén notebook, nem hinném h az egy gen különbség miatt gyorsabb "picit" a gépem, ami semmi extra, 2 magos i5, ssd
ha multinál dolgozol akkor is lehet saját géped - ha el tudod adni magad -, nem kata függvénye
akinek a mac a státucszimbólum' egészségére, nálam szánalom kategória ha nem valós munkára használják hanem csak "megjelenni"
ha akarok én saját tárgyalásokra sem öltözöm ki, ahogy jól érzem magam, nálam sokkal többet kereső ismerős is így van vele - nála speciel a rolex a státusz rövid nadrág és sportcipő, póló mellé ( : -, nekem még az se jutott...ha valaki kompetens valamiben és igényes az látszik rajta bármilyen öltözékben, ha nem és csak egy maLYom, felhúzhat amit akar, akkor is maLYom marad -
Chaser
legenda
én 100kg vagyok és izadok, 80 kg-osan is izzadtam, sőt gyerekkoromban voltam 60kg, akkor is, nem tudok róla h igénytelen és ápolatlan lennék emiatt...
ha nálad 11 perc mire "összeszedi magát", egyet jelent, te az it-hez nem értesz, max szomszédtól hallottál róla
nagyon érdekes, még a régi t60-om is "összeszedte magát" ssd-vel 1 percen belül
szerk:
jelenlegi gépem régi w7-tel bekapcs gombtól számítva 35 másodperc múlva már "chrome képes", nem, nem alatatásból, hanem hidegen...3. gen ivy -
Chaser
legenda
válasz
t72killer #72 üzenetére
úgy rémlik azt mondtam lecsökkent az ipc jelentős javulása, viszont a 10nm-rel már érezhetőbb fogyasztásjavulást el tudnak árni valószínűleg, 3 év múlva már ilyen tdp-vel pl jöhet 8 mag notebookba
az oké h más cpu van az ipadben, de térjünk vissza rá 3 év múlva milyen köröket ver egy mostani 6+6 x86-ra a majdani utód -
Chaser
legenda
válasz
t72killer #70 üzenetére
azért ez költői túlzás...
ipc javulás erősen lecsökkent, jelenleg a magok számával játszanak, viszont ezzel fogyasztás is nő, majd ha intel bácsiéknál lesz 10nm akkor tudnak majd notebookba/tabletbe értelmesebb cpu-t rakni fogyasztás szempontjából is, de az még picit odébb van, míg beéri egy tablet cpu ezt a tudást
ha csak a cpu-t nézzük egy ilyennel azért lehet pár évre tervezni, legfőképp a fogyasztás miatt sem lesz számottevően erősebb egy ideig, ssd már most is rendben van, ha van 32gb ram az is elég ütős, max a vga tud jobban elavulni évek alatt -
Chaser
legenda
válasz
t72killer #61 üzenetére
említett dellhez visszakanyarodva, minden gépre lehet nbd gart is venni, és az alap szerviz gar sem kriminális
ha jól rémlik itt volt valaki, aki folyamatosan karcos macet kapott vissza, lehet épp a blog indító, szóval pffffffff
az alap minden gépnél, lehetőség szerint ne romoljon el és ne legyen szükség a garanciára ( : -
Chaser
legenda
tudásához, ahhoz képest amit nyújt drága, nálam ez jelenti a túlárazottat
az már régen nem prémium gép, amiben széthullik a billzet aztán kiderül h kb szériahibáról beszélünk, de volt ott telefonokkal is gond korábban, talán most is van...egy réteg meg tudja fizetni, tud vele villogni és kb ennyi, egy kis hányad pedig valóban munkára használja, egyes feladotban jobb az isx és rá épülő sw-ek mint a wines megoldások
és ha már osx, ez nyilván szerves része ennek a koncepciónak, de mivel régi mac tulajoktól is hallottam köpködést utóbbi években az osx "fejlesztésekre", az se állhat már a helyzet magaslatánfélreértés ne essék, mai business class gépek nagy része is túlárazott, se a supprt, se a gép minősége nem indokol hasonló konzumerhez képest 20-30 max 40%-nál nagyobb felárat
szerk:
hp elitebook széria pl, a 60/70 széria még elég korrekt volt - jelenleg is 8570-em van és arról pötyögök -, az utód g szériák viszont erős visszalépés sok mindenben, nem csak mert ultrabook kategóriára váltott a hp, hanem mert a minőség is nagyot esett, tartósság is
az meg külön vicc volt, míg az előd 40/60/70 szériában tudtak prezentálni ips-hez közeli szintű tn panelt, ami ráadásul pwm villogás mentes is volt teljesen - nem minden modellben, de legalább elérhető volt -, utódba sikerült az egyik leggagyibb kínai kijelzőt bele rakni, ami egy rakás fosch már elnézést, hiába fhd, és lazán belepakolták 500e ft és afölötti gépekbe is
hanyatlik itt minden gyártónál a minőség, ez a szomorú helyzet...régen egy thinkpadnak volt jelentése, ma már inkább egy jobb konzumert vennék -
Chaser
legenda
válasz
t72killer #51 üzenetére
ha magát a hw-t nézzük igen, hiába egy elvileg elit gépről beszélünk a mac esetében, ha 1 - v eu jogszabály miatt talán már 2 - év garanciás gépről beszélünk, ha már dell, náluk itthon legolcsóbb gépre is 3 év gar van és _olcsón_ bővíthető
ebben a kategóriában egészen pontosan vadonatú új gépet kellene adniuk, nem pedig javítgatni, vásárlók hülyesége h hagyják, de ugye sok mindent hagynak mermac'
ellenőrzés-javítás dologban teljesen igazad van, de valószínűleg ellenőrzés az jóval többe kerülne mint x+3$, viszont úgy gondolom ez alapkövetelmény kellene h legyen, úgyis bőven megérné a gyártóknakakaszajanos tudom, alaplapok hullása egyebek mellett az ólom mentes forrasztásnak köszönhető, másrészt meg minőségellenőrzés hiánya - ebben a kategóriában is lazán polcra kerül gyári hibás gép, volt hozzá szerencsém ( : -
szerk: azokat se értem meg, akik gar nélküi macért horribilis összegeket adnak, ugyanúgy meghibásdhat az alaplap mint bármelyik gépben...nyilván itthon kevesebb arányban mert az eladottak aránya is jóval kevesebb
-
Chaser
legenda
válasz
t72killer #47 üzenetére
az xps is ugyanúgy túlárazott jószág, kár linkelni
majd amikor kommerszebb gépekben megjelennek akkor lesz érdekes, persze az "i7" már magában túlárazott, ami most már "i9"-cel még ráhúz
ssd meg bármikor bármelyik eszközben megpusztulhat, pont úgy mint egy hdd, egyik sem biztonságosabb a másiknál -
Chaser
legenda
válasz
levente13 #24 üzenetére
ezeknek a feltételeknek kb 160-70e-s gép is megfelel
250-es ssd? bakfitty21-22e ft újan számlával 5 év garral, bármelyik értelmes gépben cserélhető
memória az már drágább, de az se indokol ekkora felárat
magában a fhd kijelző már nem kunszt, volt h 100e-s gép is tudta, kicsit feljebb mentek a belépő árak is, de 120-ért már van - megint más kérdés kalap kaki kategória, de akár a több száz ezres gépekben levő is -
egy _korrekt_ ips paneles gép ilyen hw-rel már valóban 300e körül van, de nagy csodát nem kell várni a paneltől, az igazán jók 4-500e-s gépekben és felette vannak, de simán beleraknak 500e-s gépbe is ultra gagyi kijelzőt
business class gép ami mögött valós support van és valóban értelmes kijelző, az nem jön ki 300e ft-ból ilyen hw-rel, pláne nem ha értelmesebb vga is kell bele
az is hozzátartozik, h egy-két konzumer gép jobban sikerült mint egy-két business gép, és megint más belépő business mint az általad említett munkaállomás, az lazán 500e ft fölött van ilyen hw-rel
aki dolgozik vele és pénzt termel megéri, megint más téma, h sokszor akár újan- akár pár hónaposan listaár feléért is kifoghatók ezek a gépek számlával - de magánszemélytől sincs gond, aam tételként elszámolhatóak - -
Chaser
legenda
válasz
MineFox54 #22 üzenetére
ezért mondtam h alma-körte, ennyi erővel xyz pc-hez is hasonlíthatod
a tdp csak egyet jelent, a max fogyasztási határt, ettől független ha max 20w-ot eszik a cpu 35w tdp osztályban rendben van, 2540 az nem fog enni soha 35w-ot, még max turbon se mikor véletlen belenyal, és azt se felejtsd el, h mellette ott van az igp is ami szintén fogyaszt/fűt
2560/70-ben pont h gyenge a hűtésde a gyári cpu-kat lehűti, akár 4 magos i7-et is vért izzadva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iOS alkalmazások
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kuponkunyeráló
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo T440s intel core i5-4210u,4GB/120GB SSD,jó akkumulátor! Fix 25 ezer ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest