Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mindanee

tag

válasz Joshi #16 üzenetére

Nem feltételezem, hogy tökéletes, viszont inkább adok neki egy esélyt, minthogy ne adnák. Rosszul nem járok, max lepasszolom a gépet, ha nagyon nem jönne be.

Egyébként meg te is a usert hibáztatod, miközben a windows a f*s. Miért kéne kikapcsolnom minden egyes alkalommal a gépet, amikor éppen nem használom? Pont az a lényege a hibernálásnak, hogy ott tudjam folytatni a munkámat, ahol éppen abbahagytam.

Na érted. Ne az én hibám legyen már, hogy az egyik funkciót szeretném használni, csak éppen az nem mindig képes normálisan működni.

• mindanee

tag

válasz #82351360 #4 üzenetére

Saját tapasztalat windows-zal: otthon nyomom a laptop-ot, hibernálom, hogy vigyem megbeszélésre magammal.

Megbeszélésen bekapcs, projektorra ráköt, ppt-zés, aztán hibernálás.

Otthon gép bekapcs, jelszó beír, belép, aztán az egész kifagy. Hmm, jól van, adok neki 1-2 percet, hátha magához tér. Nem tért. Jól van, megebédelek, addig csak magához tér. Fél óra után ugyanazt a kifagyott gépet mutatja. És ekkor jött a kikapcs gomb mágikus 5 mp-ig tartó lenyomása.

És akkor ez csak egy a sokból. (Remélem azért nem kapom meg a hibernálásról a mantrát. Benne van az oprendszerben mint opció, és ezzel az akksit sem eszi "kikapcsolt" állapotban, nem úgy mint a sleep.)

Én még nem vagyok macbook tulaj, de augusztus végétől az leszek. Inkább fizetek egy prémium árat és megnézem hátha van jobb, mint a windows. A mac-esek szerint jobb, de persze majd én is megtapasztalom, aztán kiderül.

(Btw: Andriodról tavaly váltottam iphone-ra hasonló dolgok miatt, az iphone nagyon bejött)

• mindanee

tag

válasz pengwin #11 üzenetére

Ezek nyilván rétegigények, de lehetőségként akkor is ott keleltt volna lenniük, hogy az ilyen törzsvásárlóknak, mint te, ne kelljen csak ezért generációt váltania. Undorító üzleti stratégia és hatalmas antifícsör.

Azért ha a másik oldalról nézed - és most maradjunk annál az egyszerű feltételezésnél, hogy ez a cég is egy profitmaximalizálásban érdekelt cég -, akkor biztos megvan az ok arra, hogy még mindig nem lehet 64 gigás Apple laptop-ot vásárolni.

Valószínűleg annyi az egész, hogy a potenciális vásárlók száma a 64 giga RAM-mal rendelkező laptopokra annyira kevés, hogy jelenleg egyszerűen nem térülne meg az a K+F-re költött összegek.

Nyilván nem fog az Apple dollármilliókat beleölni alaplap újratervezésbe (meg ki tudja mi mást érinthet még), ha azt látják, hogy egyelőre nincs rá valós igény.

A 32 gigás opció is azért került be, mert már van az a "kritikus tömeg", ami miatt megéri ez az opció az Apple-nek.

Egyébként meg az se véletlen, hogy 2018-ban még mindig 8 giga van az összes 13-as macbook-ban alapfelszereltségként. Ha ennyiből nem futna el a gép normális használat mellett, akkor 16-tal adnák (vagy 12-vel, lényeg, hogy többel).

De a tömegigényt a 8 giga RAM is kielégíti. A 16 meg kielégíti a komolyabb "pro" usereket. A 32 meg ott van azoknak, akik még "komolyabb pro-k". A 64-et igénylők klubja meg még egyszerűen túl kicsi.

Új hozzászólás Aktív témák