Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz boost #101 üzenetére

Ugyanúgy kellemetlen egy meetingen, hogy bekapcsolsz egy Thinkpadet, és 11 perc kell neki, míg összeszedi magát (tudom, mert van, céges, már csak a polcon porosodik), vagy kiveszed a táskádból a maced, felhajtod a képernyőt, beírod a jelszót, és kb 5mp múlva használhatod a géped. (Tudom, hogy egyik alvás állapot, másik kikapcsolás, de a Thinkpad (T520, Windows 7) alvás állapotból vagy nem állt fel, vagy el se aludt, és olyankor felmelegítette a táskát, és lemerítette az akksijait, Macbook meg 3 hetet (papíron 30 napot) kibír alvásban. )

Erről csak annyi jut eszembe, hogy ez nem hardver-, hanem szoftverprobléma. Hogy ez most a Windows 7-é vagy a Lenovo Power Manager-é, vagy a felhasználói beállításokkal van gond, nyilván nem tudom megmondani, de a T520-szal egy generációba tartozó X220-am Linuxszal (Ubuntu MATE LTS) és SSD-vel biztosan nem csinál sem 11 perces boot-ot (inkább 30 mp körülit/alattit, beleértve az ujjlenyomatolvasón történő ujjlehúzást is), sem a sleep-pel nincsenek ilyen problémái: fedelet lecsukva kb. 2-3 mp alatt "alszik", fedelet felnyitva ugyanennyi idő alatt ébred (+ ujjlenyomatolvasós login ilyenkor).

Az X220-szal sem Win 7, sem Win 10 alatt nem emlékszem amúgy 1 perc feletti bootidőkre, igaz, én a kezdetektől SSD-vel (bár pár hónapja Linux-only a gép), 16 GB RAM-mal használom.

Felesleges a fentiekből bármilyen, a hardverre, brand-re stb. szóló mélyen szántó következtetést levonni.

Új hozzászólás Aktív témák