- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Személyes tapasztalat, hogy Btrfs-en, XFS-en és ext4-en is gyorsabban talál meg a linux fájlokat, gyorsabban olvassa be és frissíti egy-egy mappa tartalmát, mint a Win10 ugyanezen a hardveren, vagy a céges laptopon.
Nem egy csúcs NVMe SSD-re kell azért gondolni a céges laptopban, hanem egy szutyok LiteOn-ra. Valamint a Linux rendszer is SSD-n van, de merevlemezen tárolt adatokat gyorsabban kezeli.
Szerintem csak agyament alapbeállítások és szar indexelés miatt van ez, gyanítom a Linux az indexet a rendszer SSD-n tartja, és ezzel korrigálja a HDD lassúságát.Az asztali gépemen a Win azért tudott akadni ha éppen használtam volna a merevlemezt, és szerintem egy gyengébb SSD-t is meg tud ma már fektetni a Win lényegesen a nagyobb háttér terhelésével.
Azt már meg sem emlíŧem mi történt, amikor 200-300 XML fájlból és SVG grafikából álló dokumentum forrásokat kellett megnyitnom Winen. Olyankor főztem kávét.
-
pengwin
addikt
Egyébként szörnyű, hogy a Linux HDD-n gyorsabban keres és olvas be állományokat, mint a Windows SSD-ről.
Én nagyrészt a fájlrendszereket és indexelő szolgáltatásokat okolom emiatt, és egyszerűen nevetséges...
Asztai gépem gyorsabban dobott eredményeket 500GB-os WD Blue-ról, mint a céges laptop 256GB-os SSD-ről.
(#4) MorcosMacska
Ahol pénzt termel ez a gép, ott nem számít olyan drágának.
Grafikai, videós, zenei munkáknál egy év alatt bőven vissaz tudja hozni az árát egy ilyen gép.
Azt se felejtsd el, hogy céges eszközállományba vétel után tök jól termeli az " adminisztratív veszteséget".(#7) TBMC
Nem tudom egyébként, hogy te hogyan látod, de szerintem vérlázító, hogy az Apple egy ilyen "Pro" gépet mesterségesen lekorlátozott memória terén.
A konkurencia már 4-5 CPU generációval ezelőtt kínált 32GB RAM-os gépeket (majdnem hasonlóan borsos áron), és ott már 3 generáció óta van lehetőség 64GB-ra is.
Ezek nyilván rétegigények, de lehetőségként akkor is ott keleltt volna lenniük, hogy az ilyen törzsvásárlóknak, mint te, ne kelljen csak ezért generációt váltania. Undorító üzleti stratégia és hatalmas antifícsör.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest