- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Zirowe #40400 üzenetére
Nem tudom, nálad mi pontosan a cél, de ez a frankó házikó csak egy usb-t foglal le és külön tápja van a diszkekhez. Az tehát nem vesz le a Pi-től egy milliampert se.
Kipróbáltam, különösen ajánlott
Amúgy usb hubból is érdemes külön tápos verziót venni.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Zirowe #40400 üzenetére
Jól gondolod: a tápegységek feszültséget adnak ki, melynek az értéke az 5V. A különböző terhelések más-más más áramot vesznek fel. Ezeket a tápegységre dugva, a terhelő áramok összege nem haladhatja meg azt az értéket, ami maximális terhelhetőségként fel van tüntetve, itt. 6A.
-
-
Keem1
veterán
válasz
Zirowe #39402 üzenetére
Szerintem nem. És nem a gyári táp miatt, hanem az USB által leadható teljesítmény miatt. Az itt korábban történtek alapján arra tippelek, hogy csak egy ilyen "nagyobb" eszközt (vagy egy HDD, vagy egy SSD) bír el a Pi USB-je, kettőt már nem. Én próbáltam HDD-vel és SSD-vel is, mindkettővel gond nélkül ment, ha csak az egyik volt rádugva, szóval ez nem saját tapasztalat. Én alapvetően SSD-vel használom, de csak egy USB enclosure-öm van, szóval kettővel esélyem nincs kipróbálni.
Erről jut eszembe, láttam ilyen USB type C-s dual 2.5" raid enclosure motyókat, ha később lesz adat C is a Pi-ken, egész jó dolgot lehetne alkotni
-
sztanozs
veterán
válasz
Zirowe #39393 üzenetére
nálam ez fut kb 1 hónapja OMV-n. Igaz transmission-t cserélnem kellett qbt-re, de szépen fut:
- OMV (SMB+Docker+Portainer)
- QBT docker
- PiHole docker
- OVPN docker
- Watchtower docker
Az os egy usb3-as sata laptop vinyóról fut és egy usb3 duál SATA külső házban levő 2x3TB WDRed vinyó párosra dolgozik.
minidlna is van, csak nem konfiguráltam még be -
-
azbest
félisten
válasz
Zirowe #38425 üzenetére
Ha jól tudom az is működhet, hogy az sd kártyára kizárólag egy bootcode.bin -t teszel. Így a fejlettebb firmware-t tölti be, nem a beégetett-et használja. [link]
Így csak induláskor olvas minimálisan a kártyáról, másra nem használja.
Pi4-nél ilyen nincs, mert frissíthető a bootcode-ot tartalmazó rom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged